- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tusi74
őstag
válasz
Rommel6600 #4099 üzenetére
Ezek az adatok csak akkor jönnek, ha általában a Power sellerek aukció manager szoftvert használnak. Pl. Auctiva, vagy egyéb ilyen, vagy az eladó maga leírja. De ha minden megvan, akkor én 1 percen belül PayPal-lal már küldöm is.
-
Rommel6600
őstag
Nekem újabban az ebay által kiküldött értesítők nem tartalmazzák az eladó adatait, és tiszta gáz, hogy emiatt külön emailezgetni kell - persze azt is az ebay üzenetküldőjén keresztül, mert még az eladó email címét sem adja meg a rendszer.
Régebben amint megnyertem egy aukciót, jött egy levél a termékről az eladó adataival (Ugyanilyen levelet most is kapok, de adatok nélkül), sőt néha bankszámla adatok is voltak rajta meg szállítási költségek is. Lehet hogy a bankszámla adatok és a postaköltségek egy másik emailben jöttek, de mostanában ilyet sem kapok! -
tusi74
őstag
válasz
filemon #4097 üzenetére
Ha a termék oldalán minden szükséges információ megtalálható, tehát ott van a postaköltség, esetleg valami járulékos költség, akkor teljesen felesleges, hogy felvegye Veled a kapcsolatot. Semmi más dolgod nincs, csak rányomni a Pay gombra, és fizetni. A PayPal-os fizetéssel az eladó megkapja a pontos szállítási címed, de ha utalással fizetsz, akkor pedig az Ebay-es értesítőből is ki tudja olvasni. Egyébként sok eladó felveszi valami automatikus levélben a kapcsolatot, de ha nem semmi gond.
-
filemon
újonc
Sziasztok!
egy kérdésem lenne az ebay-el kapcsolatban: először használom és nem egészen tudom hogy mi a teendő. Licitáltam egy kanapéhuzatra, amit meg is nyertem, és azt gondoltam az eladó néhány napon belül felveszi velem a kapcsolatot, ehelyett már a második levelet küldtem neki amire nem válaszol, ami engem eléggé meglep. Vagy ezen az oldalon ez a normális? -
_Yvorl_
tag
MEgjött a cuccom hibátlanul 5 munkanapra amcsiból sima postával jeeeeeeee
Hiába riogattatok
-
tusi74
őstag
Beírtam a PayPal-osba is, de ez forgalmasabb topic. Hogyan kell helyesen beírni a bankszámlaszámot, hogy a bank ne dobja vissza a withdraw-ot??? Most nekem visszadobta az OTP és a Raiffeisen is. Tehát ez nem bankfüggő, valami gebasz csak lehet. Az IBAN-t nem fogadja el, úgy írja, hogy 16-24 számjegyet kell beírni. Ez a magyar formátumnak stimmel. Megnéztem az OTP honlapján OTP BANK Nyrt a hivatalos neve. Az Nyrt mögött a pontot nem fogadja el. Mostmár más ötletem nincs. Ha valakinek van tippje, az ne titkolja, mert már 3000 Ft-ot elbuktam a 2 téves "reversed withdraw"-val.
-
válasz
_Yvorl_ #4078 üzenetére
Bash már leírta miért.
USA-Kanada-UK-n kívűl nem lehet confirmed address-ed, így akármikor claim-elhetsz.
Hallottam már pár patkány majmot, akinek megjött az áru, majd amikor claim-el fenyegetőzött, akkor küldtek neki még egyet...
Banki átutalást meg nem igényelgeted vissza. Valahol az ő szemszögéből ez teljesen érthető. -
Ha az olasz nem lopja órákon át a batyudat a bevásároló központból, meg visszaadja a pénztárcád, hiánytalanul a pénzel, akkor nem hiszem, hogy átverne ebay-en.
Persze az ördög sose alszik, nem lehet tudni, de teljesen normális volt az a sok olasz, akivel találkoztam. Köztük az ebay-esek is teljesen korrektek.
Szerintem no para -
tusi74
őstag
válasz
Oliverda #4088 üzenetére
500 valahány pozitívja van, olasz. Tegnap írtam neki egy kedves levelet, hogy van-e valami problémája, mert akkor beszéljük meg, erre rögtön fizetett, és írta, hogy azért késlekedett, mert nem volt pénz, ő így írta "prepaid" kártyáján, gondolom, ez valami netkártya akar lenni.
Viszont lehet hülyeséget csináltam, még nem tudom. A válaszban azt írta, hogy ne a PayPal-os címére küldjem a csomagot, hanem írt egy másikat. Még a név is más. Gondolom, ha eltűnik a csomag, a PayPal calim-nél ez kizáró ok, hogy nem oda küldtem. Ajánlva adtam fel, ajánlási számom is megvan. Lehet, jobban kellett volna kötnöm az ebet a karóhoz, hogy ragaszkodjak a PayPal-os címhez.
-
Oliverda
félisten
Milyen feedback-jei vannak az ominózus vásárlónak és milyen nemzetiségű?
Én idáig 10 item-en vagyok túl eladás tekintetében, és az összes vevőm azonnal, vagy max. 1 nap után fizetett. Mondjuk az descripition-ben szerepel hogy 3 nap a fizetési határidő alap esetben.
Amúgy ha jól tudom lehet indítani unpaid item strike-ot ha nem fizet.
-
tusi74
őstag
Azt nem tudjátok, olyat be tud állítani az eladó, hogy amikor átállítja az eladott terméket fizetettre, illetve kiszállítottra, akkor ha azzal a termékkel kapcsolatban kérdés érkezik a szállítással kapcsolatban, akkor automatikusan küld egy választ.
Ugyanis azt kérdeztem, hogy odaért-e a pénz, és ez jött válaszként:
Die von Ihnen bestellte Ware wurde bereits versendet und dürfte täglich bei Ihnen eintreffen.
Sollte die Ware innerhalb der nächsten zwei Werktage nach Erhalt dieser Mail nicht bei Ihnen sein, bitte nochmal kurz melden.
Wir forschen dann bei der Post nach.
Beachten Sie bitte , das wir bei unversichertem Versand NICHT nach dem Paket bei der Post forschen könnenAhogy babelfish-sel lefordítottam, már feladta a csomagot, illetve a biztosítás nélküli csomagért nem tud felelősséget vállalni. Valami ilyesmi. De nem is ez a lényeg, hanem szerintem ez egy automata levél.
A másik. Eladtam életem első cuccát az Ebay-en. Nagyon boldog voltam, azonnal becsomagoltam, meg már nagyon izgultam, hogy hú, akkor majd jön a PayPal értesítés, szóval, úgy, mint egy "elsőbálozó". Erre eltelt 3 nap, pénz sehol. Pedig még a szállítást sem kellett kérdezgetnie, mert mindent belőttem az Ebay-en előre, én nem német vagyok, nálam amennyi a kiírt ár, annyi és nem több. Szerintetek mire vár?
Nem akarok nála erőszakoskodni, meg még úgy nézne ki, hogy az 26 USD-ján múlik, lesz-e ma vacsora, csak nem igazán tudom, hogy a mi a teendő. Már invoice-t küldtem neki azonnal, és abba egy nagyon szeélyes üzenetet írtam. Keresztnevén szólítottam, megköszöntem a vásárlást, és biztosítottam, hogy azonnal küldöm stb.
Én a Vaterához vagyok szokva, ott mint eladó azonnal felveszem a kapcsolatot, számlaszám, stb. és 10-ből 9-szer még aznap jön levél, hogy utaltam, vagy nem ma, de 2 nap múlva utalok, vagy várjak a fizetésére stb. De legalább képben vagyok, és nem "zaklatom" addig, míg a megállapodásunk szól. De itt se kép se hang, itt a vevő, annyit sem mond, hogy fapapucs.
Én meg, amikor most legutóbb is némettől vettem utalással, rögtön írtam neki, hogy utaltam, de kb. 4-5 nap, amíg a számláján van. Én úgy gondolom, hogy alapban elég rugalmas vagyok, csak újból előjön, hogy KOMMUNIKÁLJUNK, hogy tudjam mihez tartani magam.
-
_Yvorl_
tag
mondjuk hongongival jotapasztalatom volt de azert az angolokkal votl sok nyúg. Nem érkezett meg minden áru (egy összesítő csomagban (nem tudom elképzelni, hogy mondjuk 40 ruhából, pont 5 darab tetszik meg a postásnak és kiválogatva kiveszi))
MAsik angol lekem hirdetett autoalkatreszt, na nem ahhoz valo volt nem jo volt a meret meg ugy semmi sem. Amikor meg ezert negativot adtam fel votl haborodva hogy dehat o bla bla bla.
Szoval azert az angolok se fenekig tejfel. -
_Yvorl_
tag
Egyetértek.
Mondjuk nekem nagy szerencsém volt, mert életem első ebayezésénél, még hírét sem hallottuk a paypalnak (na jó magyarországon) és átutalással fizettem a vevő felé. Kicsit komplikált volt a lelkem , mert leirta, hogy milyen utvonalon (bankokon keresztül) küldjem a pénzt és akkor neki nem kerül semmibe.
Na magyar banki papíron volt is átutalási utvonal rublika de mikor kértem a bankos segítségét a kitöltéséhez felháborodott, hogy én hogy képzelem hogy nem az ő utvonalukat akarom használni és ezt igy nem lehet (ezt se magyarba érdekes állítólag kint ezt is lehet.)
Aztán végül úgy ment át. PErsze jóval kevesebb, mint ami az ár (mivel több lett az átutalási költség) volt. De szerencsére az eladó megértette hogy új vagyok látta az én és az országom tökölődését segített végig megértett és végül a különbséget se vasalta be elküldte a terméket azt kalap kabát, csak mondta legközelebb figyeljek oda a dolgokra mert nem mindenki nézi el nekem.Aztán regisztráltam bidpayre azzal már jóval egyszerűbb volt a menet, csak nem voltam biztosítva. (de lekopogom nem történt baj azzal se)
És végül megjelent az áhitott paypal... -
tusi74
őstag
válasz
_Yvorl_ #4082 üzenetére
Én nem mondom, hogy nincs ilyen sőt. A legtöbb kereskedő korrekt, főleg, ha angol, vagy hong-kongi. A baj a németeknél kezdődik, és a franciákkal végződik. Valószínűleg PayPal-lal fizettél. Olyankor rögtön látja a pénzt. Ez normál banki átutalás egy PayPal utáló német power sellernek. Itt kb. 5-6 nap az átfutás, de közben lehet, hogy kevesebb ér át, vagy valamiért nem ér oda stb.És tényleg érdekel, a saját pénzem sorsa. Egyetértek az előttem szólóval, hogy a kezdő legtöbbször sokkal korrektebb.
-
juliabrilke
veterán
Sokat kell keresni és legépelni egy "yes"-t vagy egy "no"-t.
Szerintem azért ez is hozzátartozik a korrekt szolgáltatáshoz.Kaptam már a fejemre nagy powersellertől, hogy azért küld annyi érdeklődést, mert csak újonc vagyok. Erre visszaírtam neki, hogy legtöbbjük rosszabb szolgáltatást nyújt, mint a legtöbb kezdő. Valamiért nem jött rá válasz!
-
_Yvorl_
tag
Azért furcsálom, hogy mostanában, csak iylen simlis emberekbe futtok bele. Nem a védelmükbe mert nekem is voltak mar kissebb nagyobb gondjaim, de pl mult héten is amit vettem. Azonnal kifizettem masnap meg mar csesztetés nélkül irta az emberke, hogy feladta postara ekkor és ekkor ilyen szamon ... .
Szoval azért normalis kereskedők is vannak. -
tusi74
őstag
válasz
juliabrilke #4080 üzenetére
Ja értem, és ha meg én fizetek, mint a katonatiszt, akkor meg ne zavarjam, mert még kizökken a munkaritmusából. De tényleg 10 napja elutaltam a pénzt. És tényleg csak arra lennék kíváncsi, hogy megérkezett-e a teljes összeg, feladta-e, ha nem akkor dobjon már egy mailt, hogy na ma. Direkt terméken keresztül küldöm, nehogy a drága idejéből neki kelljen kikeresni, miről van szó. Ááááááá
-
tusi74
őstag
Bash, Te most fogd füled!
Na baromi tele van az a nemlétezőm a power sellerekkel. Én tényleg mindent nagyon megértek, hogy ők mennyire elfoglaltak (természetesen én meg időmilliomos vagyok), de ha valaki ilyen nagy tételű kereskedelemre adja a fejét, akkor azt is oldja meg, hogy a vevőkkel kommunikálni kell. Ugyanis az is az üzlet része. Ha önmaga nem bírja, akkor vegyen fel erre a célra valakit, szervezze meg valahogy. De az mégsem járja, hogy ha normálisan megkérdezem, hogy odaért-e az utalásom rendben, mert ugyebár utalásnál nem látjuk a sikerességet, csak esetleg 2 hét múlva a negatívot, nem tud annyit odabökni, hogy Ja, vagy Nein. Másrészt a nemzetközi utalás nem 2 fillér, igazolni az utalás meglétét nehéz stb. Lehet, hogy egy nap ezt 20-an kérdezik meg? Akkor 20 ember utalásának kell utánanéznie. Ő vállalta fel a temérdek áru kereskedelmét, akkor vállalja azt is, hogy a vevőkkel foglalkozik, akikből él. Ha meg nem néz utána, akkor is bökjön oda valami választ, hogy "nem nézek utána". De könyörgöm KOMMUNIKÁLJON!
-
_Yvorl_
tag
Magát a terméket, ha ezt keresném és jó az ár minden további nélkül be.
DE
1. Amerikából nagy tárgyakat nem igazán éri meg venni, mert amennyivel olcsóbb, annyival többe van a postázása a már ekkora cuccoknak, de ha neked jó postaköltséget mondtak és még úgyis megéri hajrá.
2. NEC monitort és társait én itthon annó megnéztem és sose vennék, mert annó anniyra gyengék voltak, de lehet mára már nincs igazam tehát ez rajtad áll.
3. Ott van a leírásban, hogy nemzetközi vevőtöl paypalt nem fogad el, tehát az én esetemben felejtős ez az ember, mert paypal nélkül nem rendelek ilyen drága árút. Semmi nem véd abban az esetben, ha valamiért nem, vagy hibásan kapom meg. Tudom mi az értelme, amit bash is elmondott, hogy confirmed adress nelkul az eladónak kész oroszrulett az eladás. De vevői szempontból ez engem had ne zavarjon, tehát én keresnék egy másik fószert aki elfogadja a paypalt. Van ilyen is sok.
-
_Yvorl_
tag
Nem értek egyet én már több nagyértékű cuccot is vettem ebayről és eddig egyetlen problémám az volt mikor egy értetlen eladó telibe ráirta az árát a csomagnak a csomagolásra és igy boldogan fizethettem az áfát. De többi esetben értelmes eladókkal kerültem kapcsolatba és itthoni ár töredékééert kaptam meg a cuccot. Garirol meg annyit, hogy europai garit érvenyesíteni kéne tudni itt is. De ha olvassátok a forumokat azt látiom hogy az esetek döntő részében még a magyarországon vásárolt termékek többségénél se nagyon tudod problémamentesen érvényesiteni a garidat. szoval ez a kérdés nálam már rég nem döntő tényező.
-
Rommel6600
őstag
Fúú, az gáz. Szerencsére az a progi amit én használtam nem csinált ilyet, bár ki tudja miért kellett 2× vagy 3× -már nem emlékszem pontosan- jelszót váltanom. Ezek után inkább le is törlöm, és marad az auctionsniper ha mégis mesterlövészkedni kellene.
Én a helyedben nem várnék sokat egy 604es "tűzfalától", bár már ez is furcsa ugyais én tűzfalnak sem nevezném, hacsak nem a NAT-ra gondoltál mert az az egyetlen abban a dobozban ami ha úgy nézzük tűzfalként funkcionál. Azt a konfigurálhatatlan (tényleg, mire jó egy tűzfal ha konfigurálhatatlan?) spi firewall-t csak a pr osztály nevezte el tűzfalnak, valójában hasznosabb ha letiltja az ember.
Noddal nemtom mi volt a baj, szerintem nagyon jó.
Outpost-hoz hasonló (tudásban is) és jó tűzfal még a Comodo, és az, hogy ingyenes, csak egy a jó tulajdonságai közül (az sem mindegy miért ingyenes valami!). -
Banilla
csendes tag
Vagy várnom kell valamennyit még?
-
Banilla
csendes tag
Sziasztok!
Ha már megkaptam a 4 jegyű kódomat a paypal-tól, és aktiváltam is, akkor rögtön tudok fizetni vele?
Köszi!
-
-
Oliverda
félisten
Ha az emlékezetem nem csal ugye max. 45 nap áll rendelkezésre a Sale Date-től számítva a PayPal claim indításához? A feedback-hez pedig 90...?
-
cocka
veterán
Használd ezt:
Baygenie ebay auction sniper pro
Nekem ez eddig bevált. Ráadásul nem német, hanem angol és nem lopja a jelszavadat. Azonkívül nemcsak úgy lehet beállítani, hogy csak x másodperccel a vége előtt tegye, hanem beállíthatod, hogy automatikusan licitáljon a vége előtt a kapcsolatodnak megfelelően. -> Na nálam ez az "ő" olvasatában az utolsó 2 másodpercet jelenti.
-
tusi74
őstag
Az az.
És én balga, azon kezdtem filózni, hogy az auctionsniperen megadom a jelszavam, az azért mégsem járja. Így kerestem egy olyan programot, ami az én gépemről fut, gondoltam, onnan már csak nem lopják el a jelszavam. Erre amíg használtam, az auctionsnipert, semm gond nem volt, váltottam gépre telepíthetőre, erre másnap beütött a krach. Ráadásul ezt a programot még nem is használtam. Csak a gépemre tettem, és belőttem, ergo a jelszavam már beírtam. Kb. 2 órát futott az óra mellett.
Na azóta NOD32 lecserélve Kaspersky-re (úgyis 1 hónap volt még az 1 éves license-ből), és a VISTA-s tűzfal+DI-604-es router tűzfal lecserélve Agnitum 2008+DI-604 párosra. Lassan már egy erődítmény lesz.
-
tusi74
őstag
Mostmár olyan bonyolult jelszavam van, hogy csak papírról tudom, átlag 1-2 próbálkozásra.
juliabrilke-kal privátban még diskutáltunk erről, és szinte biztos, hogy neki van igaza, hogy a gépemre telepített, Bid-O-Matic volt a bűnös.
Több szempontból gyanús. Előző nap lett a gépre telepítve, maga a program német, és a
hamis belépés is a német oldalon történt, holott én a létező legkevesebbet kattintok a német oldalra. -
L.T.
tag
válasz
Banilla #4054 üzenetére
Nagyobb értékű, komolyabb műszaki cikket (fényképezőgép, TV, Pc, laptop) nem célszerű ebay-en venni. Egyrészről nehezen érvényesíthető a gari másrészről a szállítás elég veszélyes lehet. Mreg az ilyenek tuti fentakadnak a vámon. De a kisebbek mehetnek, de tudni kell az ebeyezés szabályait. ezekről elég sokat beszéltünk ebben a topicban. Én már rendeltem pld flash kártyát semmi problémám vele.
A konkrét esetre visszatérte ilyen áron meg lehet próbálni, persze ez a licit eleje. Amint látom van ennél az eladónál még ilyen termék. Várd ki, hogy azt mennyiért viszik el és licitálj egy másikra. Hát ennyit tudok tanácsként elmondani. -
ThuG4LifE
senior tag
válasz
juliabrilke #4060 üzenetére
jaja, csak először nem voltam biztos, mert régebben már adtam el, szal akkor megvették a cuccot így fizettem feet, viszont most néztem, hogy van rendezetlen egyenlegem az ebay felé
1hónapom van rá, hogy fizessek, még nem félek a 3 morcostól -
-
ThuG4LifE
senior tag
Eladásban jártas valaki? Ha felrakok egy terméket arra felszámolnak bizonyos összeget, ami később ugye levonásra kerül a számlámról, ezt mindenképp levonják vagy csak ha eladtam az árut?
-
juliabrilke
veterán
válasz
juliabrilke #4055 üzenetére
We ship worldwide except and the following country : Italy, Portugal, Germany, Poland, Hungary, Cyprus, Israel, Slovakia, Turkey, Estonia, Belarus, Bulgaria, Ukraine, Russian, Croatia, Asia, Africa and South America.
Az mp3 lejátszónál ez volt még megadva.
-
juliabrilke
veterán
Most őszintén! Mi a jó abban, hogy feltöröm valakinek a jelszavát és a nevében küldök spameket? 1000 sokkal egyszerűbb módja is lenne a spamelésnek. Vagy a címlista miatt?
-
válasz
Banilla #4052 üzenetére
Ezeket nagyon gyorsan felejtsd el.
Rengeteg panasz van rá, hogy a 4giga helyett 1-et (sem) tud. Meg tönkremegy, meg stb.
Legalábbis én nem vennék. HongKong (csájná) főleg nem
Aztán Te tudodEladónak az érdeke, hogy haszna legyen. Ha megvesz valamit 20ft-ért, akkor nem fogja eladni 2-ért. Ennyi.
-
Banilla
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon örülök, hogy találtam egy fórumot. Én kíváncsi lennék a véleményetekre. Mi ebben az átverés??? vagy mért ennyi? vagy nem jól értelmeztem valamit?
[link] -
Bash
őstag
válasz
kapcs-ford #4048 üzenetére
Naponta százakkal (ezrekkel) történik meg, gyenge jelszó a hibás szinte minden esetben. Általában kínaiak reklámozzák ezeken a lopott account-okon keresztül a szenzációs árakkal dolgozó webshopjaikat...
Ha pl. telefont adok el , akkor az egy hetes aukció alatt legalább 3-4 ilyen üzenetet kapok eBay tagoktól. -
Bash
őstag
Én most is csak azt tudom mondani, hogy minden esetben az eladó felelőssége a vevőhöz eljuttatni az árut. A biztosítás az eladót fedezi, nem a vevőt, azt hiszem ezen esetek alapján is nyilvánvaló.
Ha én lennék a helyedben ezt illedelmesen megfogalmaznám, hogy ne érezzék magukat letámadva, viszont közölném velük, hogy a 45. napon indítom a PayPal dispute-t, mivel nincs más lehetőségem. Sőt tudok ajánlani nekik remek (USPS árainál jóval kedvezőbb) biztosítási lehetőségeket: DSI, illetve ha Endicia-t használnának, akkor a beépített biztosítási ráták is jobbak. -
shev7
veterán
sztem nem abbol kell kiindulni, hogy at akarnak verni, es mivel az aru erteke kevesebb mint a postakoltseg, szerintem elegge fair dolognak tunik, hogy te fizeted a postat o a biztositast. Egyebkent meg tenyleg van par ceg amelyik nem szallit magyarorszagra, mert a postan lenyultak a csomagjaikat... szoval nem ez lenne az elso eset, persze ez teged nem vigasztal.
-
Scotch
csendes tag
A PayPal fizetéstől számított 42. napon vagyunk , miután megigérte, hogy újraküldi a csomagot a saját költségén, érdeklődésemre az alábbi választ kaptam.
Hi, I'm sorry. Unforunately I have no way to find it. It had no insurance on it. I still have 5 of them left I can send you another one, but would you be willing to pay for the shipping? I really can't afford to just send it to you. If so I will send you another one and I will pay for the insurance on it because I want to make sure you get it this time. I had another shipping problem out of the country back in July. It's making me think I should stop sending things international. I want my customers to be happy and I can't understand why these packages don't reach people when sent out of my country. Please let me know and again I'm really sorry I can't understand where it would have gone. Thank you.Vásárlás áruértéke: US $9
kifizetett szállítási ktg: US $14
Mindez az U.S.A.-ból.Ugyanezt előadta Renee is:
No the $12 postage fee did not include insurance. Taht was an optional charge. I feel so sorry that you never got this. I'll send you out a replacement bottle at no charge, but ask that you pay the shipping. We can try sending it via Priority International the cost would be $17.83 (I'll include the receipt for this in package) and delivery time is estimated at 5 - 10 days. If we send it this way, then there is a better way to keep track of it. Let me know if this is good resolution for you.
Thanks,
ReneeP.S. If you ever receive the first one, you can keep it.
Vásárlás áruértéke: US $28,99
kifizetett szállítási ktg: US $12,10
Mindez szintén az U.S.A.-ból.Most akkor ?????
-
tusi74
őstag
Egész az alapoktól: Ebay-PayPal kezdőknek
-
lynna
újonc
Hello Mindenki!!
Sajna nagyon nem vagyok otthon ebben az Ebay temaban, ami nagy baj, mert mert most allatira jol jonne, szuval HILFE. A szitum a kovetkezo, intership programon vagyok az usaban, egy nemet aluminium ablakokat gyarto cegnel.Mi, az intershippek azt a feladatot kaptuk, hogy a mar eladatlan ablakokat, uvegeket, es mindent amit a ceg mar nem tud ertekesiteni nekunk adtak, es mi adhatjuk el. Elso otlet termeszetesen az Ebay volt (nekem persze nem, de ez most mindegy). Szoval a kerdesem, hogy all ennek neki az ember egyaltalan? Kell valami ebay szamlat nyitni? Hogyan megy ez az egesz licit dolog, szoval, egeszen az alapoktol. Kosszi elore is
-
tusi74
őstag
Szerintetek az Ebay-en fél- harmadáron árult szoftverek (digital delivery), mennyire legálisak? Ezeknél odaírják, hogy a www.regnow.com-on nekik mi az affiliate számuk. Ez rendben is van, de a www.regnow.com-on meg nem találtam meg azt az opciót, amivel rá tudnék keresni a számra.
Pl. nézegettem a Kaspersky 7-et az Ebay-en, a Kaspersky oldalon 39 USD körül van, amire még réteszik a lokális ÁFA-t (ők 19 %-kal számolnak), az ebay.com-on meg már 13 USD-ért van állítólag legális. Kaspersky
Másrészt egyébként is foglalkoztat a kérdés: nekem is lenne olyan szoftverem, amit tényleg megvettem, de már nem hazsnálom. A nevemre szólnak, számlám, mindenem megvan. Szívesen eladnám digital delivery-vel, akár félráon is, mint amennyiért vettem. Ez mennyire legális??
-
Bash
őstag
válasz
Oliverda #4034 üzenetére
Private Listing feliratot keress a Selling Format részen.
A Sell Similar link minden terméknél él, és a SYI form első oldalára visz (kategória választás), a Relist opció értelemszerűen csak a saját áruidnál és egyből a SYI form utolsó oldalára visz, ahol a Submit gombra kattintva már újra is listáztad összesen két kattintással.adam1!
Ahogy a linkelt hozzászólásban is leírtam nem tartom valószínűnek, hogy Magyarországon money order-t vagy cashier's check-et tudsz kiállíttatni. Persze nem lehetetlen, évek óta nem jártam Magyaroszágon, ki tudja mi változott azóta. Az eladó pedig teljesen érthető okok miatt küldi vissza a pénzt, $700-s terméknél nem vállalja a kockázatot. -
adam1
aktív tag
Köszönöm a választ 700usd utalgatok neki ö meg vissza nekem,angol a cimem és az uncorfirmed mert a bank kártya meg magyar ezen nem tudok változtatni csak egy másik kártyával már körbejártam a témát miután elég sok mindent megpróbáltam beirattam a bankban az angol cimet is,de az sem segitett csak egy új reg vagy új kártya jöhet szóba idáig jutottam közben majd egy hónap eltelt háromszor fizettem ö meg háromszor vissza utalt és most fizetnék neki akkor az elöbb felsorolt modon,ez egy amerikai üzlet ha jól vettem ki az egyik mailjából.Tehát mint irod ez lenne a megoldás /Cashier's check-et/vagy a /money order /akkor a bankomban tudnak segiteni és létezik nálunk is ez a lehetőség Akkor lenne itt még egy kérdésem a reg és az angol cim a fiamé aki kinnt dolgozik csak én intézem ezeket az ebayos ügyeket és nem nagyon tudok angolul ö meg kevésbé ér rá ezzel foglalkozni .Melyik az egyszerübb és jobb megoldás angliában ö bemegy a postára és kitölt egy postai money ordert vagy én itthon a bankunknál megoldom valahogy .
-
Oliverda
félisten
Felvetődött egy másik kérdés. Tegyük fel hogy eladtam valamit (Buy It Now-val lett vége), már megkaptam érte a pénzt is. Lenne még egy ugyanilyen item amit szintén el szeretnék adni. Akkor a Sell Similar vagy a Relist opciót válasszam? Egyáltalán van különbség a kettő között?
-
Bash
őstag
válasz
concret_hp #4030 üzenetére
- nem tudom mit értesz e-wallet alatt, de PayPal-el lehet fizetni, sőt erősen ajánlott, mivel ez az egyik feltétele annak, hogy védve legyél, ha esetleg nem azt kapod meg, amiért fizettél...
- az eladó felelőssége a megrendelt árut a leírásban meghatározott állapotban a vevőhöz eljuttatni. Értelemszerűen ha ez nem történik meg az eladó felelősségre vonható.
- minden esetben az eladó határozza meg a postaköltséget, a termék leírásánál megtalálható
- lásd korábbi válaszom
- nyilvánvalóan a túl nehéz, túl nagy, esetlegesen túl értékes dolgokat nem küldik, illetve az sem küld Magyarországra, aki nem vállalja a Magyarországra való postázás kockázatát...
- jól vágodAzért csak fusd át nyugodtan a topic-ot, mert nagyon összetett rendszer, és nem lehet néhány kérdezz-felelek alapján megismerni.
-
concret_hp
addikt
lehet hülye kérdés, de ebay-en lehet fizetni valamilyen e-wallettel?
ha elveszik a postán a cucc akkor mi van? postaköltség mennyi a júeszből/németországból (tudom függ a tömegtől) ?
mi van ha nem is az az eladott áru aminek hírdették?
jameg van amit nem küldenek el hozzánk?
azt jól vágom, hogy zsírúj cuccokat is lehet rendelni?(gondolom már 100szor megkérdezték ezeekt, de 4000hszt nem akarok átfutni
)
-
Scotch
csendes tag
Azt tapasztaltam az e-bay levelezésnél, hogy amikor azt is be "x"-elem: Send a copy to my email address. eddig tényleg jött a címemre másolat. Tegnap este óta nem.
Nálatok is változott, vagy esetleg a problémás mivoltom miatt lehet ez is? -
Bash
őstag
válasz
juliabrilke #4025 üzenetére
Amerikában nincs IBAN, és nem is írta, hogy elfogad wire transfer-t (banki átutalás). Magyar PayPal account-tal nem lehet magyar confirmedd címe.
adam1!
Itt írtam ezekről, gondolom azóta sem váltoozott a helyzet, de a bankodban biztos többet tudnak mondani. -
Oliverda
félisten
Már párszor láttam hogy bizonyos aukciók után a feedback-nél nincs odaírva hogy pontosan milyen item-hez kapcsolódik, csak annyi hogy private. Ezt hogy csinálják és legfőképpen miért?
-
juliabrilke
veterán
Kérd el az összes információját. Név, cím, IBAN (erre itt van egy kalkulátor, ami jó lehet majd esetleg neked valamikor) a bank címe.
Biztonság kedvéért add meg neki még 1x az összes információt magadról, ill. a címed.Ha az ilyen átutalás nem megy, akkor szerintem ne online utald, hanem bent a bankban tudnak segíteni neked. A várjál x napot szerintem nem fontos az ünnepek miatt.
A paypal meg legyen confirmed. Ha még ezt nem csináltad meg, akkor ebben tudunk segíteni neked, mert ez jó lesz a későbbiekben.
-
Scotch
csendes tag
válasz
juliabrilke #4018 üzenetére
Ha már az a fagyasztott cucc elfogyott (vagy nem is volt),
szerintem mond neki írjon angolul. Jobb a békesség. Még a végén vadul félre értitek egymást, az meg kinek hiányzik? -
adam1
aktív tag
válasz
Még egyszer próbálkozom hátha válaszol valaki nekem elöre is köszönöm a próblémám a következö:
amerikába fizettem paypallon keresztül,de vissza küldte a pénzem mivel unconfirmed vagyok és elküldte a cimét,hogy csekken fizessek.Az hogy megy tudja valaki postán vagy bankban?ezt irta és a cimet.
You can pay a cashier check or a money order. If you pay via personal check, you may need to wait for up to 5 days so that the check got cleared.
Thank you,
Ha -
válasz
Ez olyan mint a kínai dvd lejátszóhoz mellékelt magyar használati útmutató. Jobban járt volna ha angolul kérdezi.
-
juliabrilke
veterán
Ma egyik ebayes vevő ezt kérdezte az egyik levelében:
"Hodvite , Hogy van az idő -ra Tó Haszonleső? Ez Labs Video Kártya volna DVI kapcsolatok vagy ÉN VGA és DVI kapcsolat."Nem tudom, mi a francot akart kérdezni. (talán hogy van-e DVI csatlakozó a videókártyán?)
Kiváncsi vagyok, hogy milyen fordítót haszált, de elég vacak. -
Oliverda
félisten
Ja, tényleg, már átkeresztelték egy ideje.
Igen, láttam én is hogy mikor adta fel, csak az volt a furcsa hogy a First Class Mail milyen hamar ideért, ellenben ez az EMI csomag most a lassabbik fajtából való lesz. Na sebaj.
Scotch: Egyszerű, ha rendelsz bármit is akkor vagy kérsz Registered Mail opciót a First Class Mail-re, vagy a Priority Mail-lel küldesd. Persze ezek drágábbak, de jóval biztonságosabbak. Mondjuk én úgy vagyok vele hogy 3-5000 forintig megfelel a sima First Class is, ha odalesz akkor ott egye meg a fene.
-
Scotch
csendes tag
válasz
Oliverda #4013 üzenetére
tudom, hogy semmi nem biztos, csak ami elmúlt.
Azért most utána néztem az októberi ügyködésemnek, és azok postaköltségének, na meg hogy mi minden nem érkezett meg
(eddig 3 refund, 1 újraküldi, 1 claim, és 1 még keresteti a többi még 3 héten belül van)
sarkallnak arra, hogy valamit ki kellene találni.
Mondjuk így meg esélyes, hogy túlbonyolódik az egész. -
Scotch
csendes tag
Tényleg! Ne tessék engem kinevetni, de minden lehetőségen, még ami nem lehetőség azon is gondolkodom.
Nincs valakinek az U.S.A.-ban olyan megbízható ismerőse aki hajlandó lenne 2-3 hetente Magyarországra postázni mindazt amit az e-bay-en megrendelgetek, és hozzá postáztatom. Természetesen mindenki számára méltányos összegért.
Tudom, hogy ez eléggé durván hangzik, így elsőre, de sok előnye is lenne. Pl előre láthatólag a teljes postaköltség kevesebb lenne, és biztonságosabb. -
Oliverda
félisten
A Global Express Mail küldemény.
A First Class Mail küldemény.
-
Scotch
csendes tag
Értem én. Csak azt nem tudtam, hogy a Priority Mail International a siker kulcsa.
Azért izgulok, mi lesz ezzel a claim-el hétfőn. Ugyan ebben az esetben nem tud Joe azonosító számot adni, de ha tegyük fel lenne, és valaki odahamisítja a nevem. Akkor ezt is tisztázzák írásszakértővel?
Mennyire megy bele a részletekbe egy claim? Hogy zajlik? Gondolom az kezdeményez akinek valami gondja van. -
Oliverda
félisten
Ma kaptam egy cuccot, First Class Mail. Kerek 1 hét alatt ért ide, 24.-én adták fel. Ez azért nem rossz sebesség. Viszont a 26.-én Express Mail-lel feladott csomagom még sehol... Pontosabban ma délután landolt Pesten a tracking szerint, majd hétfőn megkapom...
-
Bash
őstag
FCMI (First Class Mail International) nem biztosítható csak ha az ügyfél kér hozzá Registered opciót is ($10.15 a díja), ne felejtsük, levél küldeményről van szó. PMI (Priority Mail International) pedig egy gyorsabb, megbízhatóbb szolgáltatás, biztosítható (sőt súly alapján bizonyos értékig alapból biztosított), értelemszerűen drágább is.
-
juliabrilke
veterán
USPS First Class Mail International szinte sza**...khm...tehát nem sokat ér. Se biztosítás,se tracking,se semmi nem jár vele.
A többi csomagküldési lehetőségnél ezek már adottak.
Az általad írt szolgáltatás a legdrágább (pontos neve "Global Express Guaranteed"). Ebben benne van a biztosítás sérülésre, 1-3 nap alatt odaérésre (jujjj de magyaros
), ill. mindenre, ami szem s szájnak ingere.
Az Express Mail International és a Priority Mail International nem tartalmazza ezeket a szolgáltatásokat. (sérülés esetén biztosítás, meg hasonló vackok)Ennél többet sajnos nem tudok mondani.
-
Scotch
csendes tag
Van még valami amit nem értek.
pl.:
Shipping and Handling
US $10.00
To:Hungary
Service: USPS First Class Mail International
Shipping insurance
Domestic: US $2.05 Optional
International: Not offered
Ha belföldre ilyen jutányos áron lehet biztosítást kötni, akkor külföldre miért ilyen horror már egy track számos USPS Priority Mail International? ($28,50) -
Scotch
csendes tag
válasz
juliabrilke #4000 üzenetére
A "jó" vevő válasza: Köszönöm még gondolkodom.
-
juliabrilke
veterán
Úgy tudom, hgoy ez esetben neked nem köteles elfogadni az üzletet (mondjuk 20$ helyett misztikus módon a postaköltéség 40$ lesz.)
Ha ennyire benézte, akkor meg fizesse ki azt a pár dollárt.
Itt most nem arról van szó, hogy csóró vagyok, csak utálom ha átvágnak akár 10Ft-tal is.
Szerintem ez morális kérdés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- sziku69: Szólánc.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- RAM topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- E-roller topik
- Politika
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- Honor 8 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 49WQ95X-W - 49" NANO IPS 10 Bit - 5120x1440 5K - 144Hz - USB Type-C - HDR 400 - G-Sync - FreeSync
- Update 04.30. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest