- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
qdak
addikt
na rendeltem egy 16GB os microSD t usa bol ~ 4000 ft ért
kiváncsi vagyok a fejleményekre -
bul07
nagyúr
-
TAKÍÍ
tag
válasz
FireShadow #16096 üzenetére
1)Jó tehát ha jól értem nem fogok üzletszerűen számlával kereskedni meg mi egyéb.
Erre egyébként nem így gondoltam....hanem hogy magamnak hoznék be esetleg valamit külföldről ami hátha valahol olcsóbb és ha lehet rajta egy minimálisat nyerni....akkor azt eladnám havernak vagy Vaterán.....viszont nem hinném hogy ebből élnék meg nem rendelnék nagy tételbe...inkább egy minimális plusz bevétel lenne csak.2) co.uk-on Ha jól értem ez az angol eBAY és mivel itt lehet szürni EU-s eladásokat.
Ami nekem azért jó mert EU-n belül (így Angliából is) vámmentes minden.
A kérdés már csak az Eu-n belül mennyire vannak olcsóbban a cuccok vagy ott mennyire található hiánytermék?3) ah viszont ha külföldről rendelek USA Kína Japán meg ki tudja honnan...akkor ott ezek szerint lehet már vám...viszont gondolom hiányterméket is ott lehet találni.
4) a Magyar eBayel ne törődjek arra ott van a vatera. Ezek szerint nem nyújt nagyon több szolgáltatást nála?
-
FireShadow
senior tag
Sok ember veszi a kinai fosokat és eladja vateran 2-3-5x áron. Lelkük rajta, én nekem ha az kell beszerzem direktbe kinából, de altalaban olyan dolgokra megyek ami nalunk nincs, de usa-ban vagy valahol a vilagban van. Olyan dolog viszont ami nálunk is van és ott is van, nemegyszer láttam hogy alig van különbség árban. Filléres tételnél tökmind1, drágább cuccnál meg van hogy ha rárakják a vámot már nem éri meg, anélkül még csak csak (25-30%kal olcsobb). Ha nagy tételben, nagy dobozzal rendelsz ami nehéz és zörög tökmind1 mit ir rá a feladó, levámolják. Utolag nemhiszem hogy kivetnek vámot, azt vagy fennakad vagy továbbmegy. Utolag mar késö banat nekik.. Mennyire akarod csinalni üzletszerüen? Elvileg ha a nagyszekrenyt elajandekozod a nagymamadnak neki azutan is adoznia kell. Veszel egy tv-t a családnak akkor is, nem? Eladsz egy cipőt, azutan is, de van vmi értékhatár. Ki tartja ezt be?
Azok akiknek boltja van és fenn vannak vateran és ebayen, elöbbin 10ezer körüli eladas mennyiséggel, utobbin a félmilliós rendelés sem ritka. Na öktölük kapsz számlát is mindent. Külföldieknek annyi előnyük van hogy csak az adott állam/országba kell számitaniuk a VAT-ot, külföldre elvileg csak az import vám és azt a vevő fizetni, márha fennakad a cucca amit vett.. Szerintem bazi körülményes ha ebböl meg akarsz élni, egésznap rendelgetni, parázni hogy megjön e levámolják e, ha nem akarsz raktárat fenntartani, akkor mindenkinek gyanus lesz hogy 2-3hetet várni kell a cuccra rosszabb esetben.. Plusz lesz a cuccokon párezer hasznod, amennyiért én be se megyek a városba, postára még esetleg.. Magyar ebay annyi hogy magyarul beszél és kicsit máshogy szortirozza a keresési eredményeket. co.uk-on pl szürhetsz csak EUs eladókra, míg a .com-on nem. Cserébe fontban lesz minden. De ha vámmentes helyröl akarsz venni akkor jo a .co.uk. Magyarral én nem foglalkoztam mert nemszeretem ha magyaritanak valamit ami alapból angol és tökéletesen érthető. Szóval lehet ügyeskedni ha akarsz, esetleg vállalkozó vagy vagy számlaképes akkor tudsz róla számlát adni. Ha nem adsz róla számlát csak kapod a péznt azt hogy akarod bevallani?
-
TAKÍÍ
tag
NA érdeklődnék az eBay után...
Van egy két ismerősöm akik állítólag Ebayről hoznak be cuccokat viszonylag olcsón azt itthon eladják némi kis haszonnal...
És ez mennyire legális ( vagy adóköteles), ha ezt üzletszerűen csinálom??
Ez mennyire lehetséges? mennyire lesznek magasak a postaköltségek....gondolom ez országonként változik....honnan érdemes behozni cuccokat..
Aztán ismerek olyat aki régen rendelt (Eu n kívül) valamit azt állítólag kivetették árujára a vámot meg adókat...
Ja azt bonyolódik a helyzet mert tudtommal ha Euból hozok be valamit az tök adómentes vagy nem???
azt most látom hogy van magyar eBAY...hmmm...most az mire jó? gondolom, ha külföldről akarok valamit menjek inkább külföldi ebayreNa szal valami valóságos tapasztalatokon alapuló infókat akarnék....nem ezeket az "urban legendeket"..akár úgyis....hogy régen ez így volt, azóta ez változott...
Vagy valami cikket ezzel kapcsolatban ahol minden le van írva/összeszedve... -
-
djbahool
senior tag
válasz
radi8tor #16079 üzenetére
Hello!
Nos azt írta a kínai:
"ok,I have sent you the full refund.
if you receive it later, just pay us the half price please.
and please help us cancel it on ebay, so I can get money back.
thank you.
"
Vagyis ha jól értem, akkor visszautalta, és zárjam le a dispute-ot, hogy ő vmi pénzt visszakapjon?
Még nem zártam le, de még nem is látom a paypalos accountomon a pénzt?
Kell neki pár nap?Pedig az ebay-en is ott egy dollárjel visszanyíllal, vagyis "Your payment has been refunded"
-
kerekfej
őstag
válasz
FireShadow #16084 üzenetére
Maximum pecsétet raknak rá.
-
bag
tag
válasz
FireShadow #16084 üzenetére
Kb. 1 hét lehet, EU-n belül nincs vám.
-
FireShadow
senior tag
UK royal mail kis csomag mennyi idö alatt erhet ide? Vámba azért beérkezik és rákerül hogy vámmentes vagy be se kerül hozzájuk?
-
RockHaRD
addikt
ha eladtam egy terméket, akkor elég ha simán elpostázom, és ráírom a címet, vagy ez a print shipping label dolog ez kell?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
djbahool #16077 üzenetére
Ne sajnáld a tracking numbert. Én pont amiatt nem kaptam egy garast sem vissza, mert volt USA-n belüli tracking number és az eladó tudta igazolni a feladást. Mivel feladta a csomagot, ezért nem adták vissza az árát, mert PayPal nem fizet a postán eltűnt cuccokért csak azért, ha az eladó vág át.
-
djbahool
senior tag
Sziasztok!
Ha nem jött meg a csomagom (már 33. napja), akkor a Paypal-on vagy az Ebay-en kell refundot kérni? Vagy is-is?
Ha az ebay-en, akkor a terméknél a resolve a problemnél vagy a resolution centernél? -
bul07
nagyúr
Ja ere, nekem most 16db tételem van úton elméletileg Kínából (nem csak Hong Kong-ból jön) 80Ft-tól 300Ft-ig bezárólag (ingyen postával) licitálásokat figyeltem és ilyen nagyon olcsó dolgokra rálicitáltam hátha alapon
Tegnap jött meg hozzám egy kábel 16napra, előtte 25napra jött meg, egy dolog meg meg se érkezett Winner_hun segítségével amit nagyon szépen köszönök visszaigényeltem a pénzt a 42-dik napon -
bul07
nagyúr
Vezetek valamilyen gyorsasági listát, most Hong Kong-ból jött egy óra unokatestvérem címére(Érd) Dispatched 19-Sep-11 volt és ma megérkezett , ezt akárhogy is nézem ez csak 9nap
-
RockHaRD
addikt
válasz
radi8tor #16062 üzenetére
köszi ezt a részletes leírást, picit megnyugodtam, mivel 25$-t kértem el a postaköltségre, ezért nem szerettem volna 7-8 ezer Ft-t kiadni rá.
Erről lenne szó, megmértem, és mivel labda méret, ezért egyenletesen 23x23x23 centi, tehát ha csinálok neki egy ugyanekkora dobozt, akkor bele kell férnie levélnél megadott méretbe.
viszont azt is megtudom vele csinálni, hogy a doboz részét bármiféle rongálás nélkül összetudom hajtani kb 23x23x0,5-ös méretre + a labdát összetudom nyomni, tehát végül egy jó kis 23x23x10-es lapos kis dobozka jönne ki. De ezt csak akkor csinálnám ha muszáj
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
RockHaRD #16060 üzenetére
Levél és nyomtatvány tömege a 2000 g-ot nem haladhatja meg.
Legkisebb mérete: 90 mm x 140 mm,
Legnagyobb mérete: hosszúságban, szélességben és vastagságban együttvéve 900 mm, de a leghosszabb mérete 600 mm-nél nem lehet nagyobb.
Tekercs alakban a hosszúsága és az átmérő kétszerese együttvéve legalább 170 mm, legfeljebb 1040 mm, a hossza legalább 100 mm, legfeljebb 900 mm lehet.Külföldre feladott levél, levelezőlap, képes levelezőlap, nyom-tatvány, elsőbbségi levél, levelezőlap, valamint a vakok írását tartalmazó küldemények igénybevételi feltételei megegyeznek a belföldi küldeményekével.
-
RockHaRD
addikt
válasz
radi8tor #16059 üzenetére
én is erre gondoltam. Írok neki, hogy nem számítottam rá, hogy a hirdetés feladása után 3 órával már el kel, és ki is lesz fizetve.
most azon izgulok, hogy a 600g-os focilabda dobozával együtt el legyen fogadva mint levél, mert akkor 3100 ft amerikába, ha meg csomagként veszik, akkor 12000
-
tupacamaru
veterán
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok. újra itt
Sikerült eladnom az egyik lasztit ebay-en. Most kaptam a mailt, hogy eladtam a terméket. Ilyenkor mi a teendő? Egyfelől megvárom míg megérkezik a pénz, utána fogom csak megkapni a címet, ahova postáznom kell?
-
faresz5
aktív tag
Eladó mindig magasabb árat fog mondani, inkább mint,hogy ráfizessen, gondold bele van pl különböző 500 terméke, nem fogja mindet lemérni, 1-2t lemér aztán aszerint, meg a tapasztalat szerint beárazza a termékei postázását.
Én szoktam alkudozni velük, aztán amelyik hajlik rá attól rendelem meg a cuccot. -
qdak
addikt
válasz
tupacamaru #16050 üzenetére
most ezen nem tom mit nem le7 érteni ?
miért attol függ ki az elado attol változik az ára ? jo az gondolom ha más megyéböl kuldi akkor vmenyit változik de azért vmit csak tud mondani aki akarna ...
vagy mi itt az elado a hasára ut h 50$ felszámol postára azt kész v nem értem mit izélsz ? -
qdak
addikt
válasz
Winner_hun #16048 üzenetére
az az igazság mig vki nem ir 1 konkrétot, addig nem merek leütni semmit
-
qdak
addikt
válasz
Winner_hun #16046 üzenetére
posta h mennyiért hozzák haza a telot USAbol kb, mert itt már kaptam mindneféle árat
-
qdak
addikt
válasz
Winner_hun #16044 üzenetére
hello, irj léci akkor 1 reális árat, föként usa érdeklne :$
-
Joltee
aktív tag
Német ebay-ről szeretném megvenni ezt. A postaköltségre 50 eurót ír!
Nem lehet ezt valahogy olcsóbb szállítással megúszni?
-
Trionin
tag
Sziasztok!
Van 1 igen komoly problémám... eBay-en vásároltam egy kicsit nagyobb összegér egy cuccott, (60k) de a paypal nem engedi kifizetni, a fizetés jóváhagyásánál ilyen üzenetet kapok: "Your request could not be processed at this time." Hozzávan rendelve egy dombornyomott kártya, szóval már elvileg "korlátlanul" vásárolhatok az interneten, nincs limitálás a paypal felől... ( vagy lehet hogy mégis van ilyen havi max 100k limit csak nem írnak róla? )Csütörtök-pénteken a kártyáról szerettem volna fizetni, ugyanez az üzenet, átutaltattam a paypal egyenlegemre az összeget, hátha a kártya miatt problémázik... ma megérkezett rá és így se enged fizetni.. ugyanaz a hiba. Írtam a paypalnek. de csak sablon ködösítés szöveg jött hogy mi lehet a hiba, meg nemtudják, de egyik se az... Elég cinkes már, hogy csütörtök óta megvan véve, de még nincs kifizetve...Szóval ha van valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a probléma vagy tapasztalata mert járt már hasonló cipőbe, az kérem segítsen
-
bul07
nagyúr
válasz
Winner_hun #16034 üzenetére
-
krisztianAMG
senior tag
válasz
Winner_hun #16036 üzenetére
Köszi a gyors segítséget!
-
bul07
nagyúr
válasz
Winner_hun #16034 üzenetére
Teljes nevét nem de ilyen x***y amire rákattintva Bid History: Details oldal jön be
Viszont van hogy nem ilyen csillagos név van a licitálónál hanem valami szöveg -
Winner_hun
félisten
válasz
krisztianAMG #16035 üzenetére
Írni kell az eladónak.
-
krisztianAMG
senior tag
Sziasztok!
Hogy kell rendelést visszavonni? Még nincs fizetve.
-
bul07
nagyúr
Hát ez jó csak nem tudom hogy kell e nekem 0,33£-ért mert már 5db ilyenből úton van felém a legutolsót 0,36$ kaptam meg
Ezt a felverést mintha én is érzékeltem volna , ha rámegyek hogy ki licitált rám nem nevet ír hanem valami szöveget
-
faresz5
aktív tag
válasz
radi8tor #16025 üzenetére
Persze, én is tudom mennyivel kell számolni, csak furcsálltam,hogy ki is írták pláne,hogy kb20ft-l többért mint a bank, ami azért egy 160dolláros tételnél nem kevés pl, persze kinek mi.
Persze, abban az esetben ha csak ott kapható a termék és ismerős sincs, akkor örülni kell,hogy van egyáltalán ilyen lehetőség. -
slippy
tag
milyen 20.000,- Ft?
az, hogy ki, mennyit nyúl le magának a postaköltségből, az az ő gondja. kínából nevetségesen olcsón tudnak küldeni cuccokat, ami nekünk furcsa, mert itthon egy egyszerű ajánlott levél is 4-500,- Ft.
valamint a postai szolgáltatás súly arányú. tehát a feladott levél/csomag tömegétől függ, hogy mennyit fizetsz. ha jól tudom, a világon mindenhol így működik.
valóban érdekes lesz, ha megszűnik a posta monopolitása, mit fog lépni. bár lehet, hogy ugyanolyan stagnálás (esetleg emelkedés) lesz, mint a mobilszolgáltatóknál.
-
Mr X
veterán
Urak, ebben lát valaki valami komoly buktatót? Fura nekem az ingyenes postázás.
Bár, PayPal, tehát visszakapom a pénzem gond esetén.
-
qdak
addikt
válasz
faresz5 #16016 üzenetére
am már nem azt a telot nézem ebben az összegben:
na asszem fel is adtam:
szállitás:
-vásárlás (kb olyan 120 $ lesz kb) (dija az érték 10%-a) plusz szállitás= 132+12= 144$
-ebay licit/vásárlás (dija az érték 10%-a) plusz szállitás=12$
-maga a haza szállitás: suly:40$ + biztositás:5$=45$201$ ~ 48250Ft
jol számoltam ?
-
qdak
addikt
válasz
Winner_hun #16014 üzenetére
talán ez: Samsung i897 Captivate @ 25000FT-t de még van 5 órája
-
qdak
addikt
válasz
radi8tor #16007 üzenetére
ha jol számolom akkor 1 telora kb 50$ jön még rá.
1 telos kérdés: HTC_Evo_4G Frekvenciasáv UMTS + Ev-Do + CDMA
ami itthon ha jol tom nem használ6óhirdetés: HTC-EVO-4G
Wireless Band : CDMA 800 / 1900 / WiMax 2500.na most akkor meik az igaz ? mert ugye a 2. elvileg használ6ó lenne itt is ?
-
qdak
addikt
am béna kérdés de h tudok irni vkinek nem találom :-(
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- BESZÁMÍTÁS! 1350W Thermaltake Toughpower GF3 Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest