- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lpneo007
csendes tag
Bementem az Ibuszba, és a csaj azt mondta hogy WU-t csak magánszemélynek lehet küldeni. Akkor most mit csináljak ha nekem az ebayről valami "XY company" adatai vannak meg, és már lezsíroztam mindent az eladóval?
-
Gabcsika
tag
Miért szüntették még az eladók feedback-jeit a vásárlók felé?
-
Scotch
csendes tag
Szia Mindenki,
van tapasztalatotok a tekintetben, hogy egy terméket megnyertem Best Ofer-el, amit PayPal -al fizettem.
Az egész procedúra után cca 1 órával érkezett az eBay-től egy levél, amiben arról tájékoztatnak, hogy törölték az aukciót.
(Thank you for your bid on the following listing:XXXXXXX
Unfortunately, eBay has removed this . All bids or offers on this listing have been canceled. Because the listing was ended, you no longer have any obligation to purchase this item.
Listings are removed for different reasons. For example:
- The way the item was listed may violate eBay policy.
- The sale of the item may be prohibited by eBay.
- The sale of the item may be prohibited by law.
- The removal may be part of a separate action taken by eBay that is unrelated to the listing itself.We hope you understand that, due to privacy concerns, we're unable to discuss the details of why this listing was ended. However, please note that the removal of this listing does not suggest that this seller's standing in the eBay Community has been called into question.
For more information on why eBay may remove a listing, please go to:
A MyeBay-en nem látszik az akció, a PayPal történetemben igen.
Az eladó továbbra is listáz egyéb termékeket, csak ezt a szempillaspitórált nem.
Hova érdemes ez esetben fordulni, ha nekem megfelel a refund is , vagy ha megkapom a cuccom?
Az eladó egyenlőre nem reagál két napja elküldött levelemre. -
salam
csendes tag
FIGYELEM! Olyan emberkét keresek aki aktív ebay felhasználó és írói vénával rendelkezik!
Aktív ebay vásárló és eladó, nagyon jól ismeri az ebay használatát és felépítését profi szinten! Egy weboldalhoz kellene leírást készíteni, cikkeket, FAQ, rendelés menete, eladás stb... ha komolyan gondolod és úgyérzed el tudod vállalni a munkát garantálom jól megfizetem! Írj egy pár sort magadról ha érdekel a dolog az ebayleiras@freemail.hu címre! Köszönöm.
-
cocka
veterán
válasz
Lpneo007 #6087 üzenetére
A nagyokos csaj akkor ezek szerint nem olvassa a saját díjszabásukat.
Én a helyedben kinyomtatnám ennek a pdfnek a 40. oldalát és a 2. táblázat bal oldali részének 2. sorát az orra alá dugnám, hogy tessék már szíves lenni elolvasni. KÖSZÖNÖM! Mielőtt még további ügyfeleket tetszene félretájékoztatni.
A termék belföldi és nemzetközi Internetes kereskedőknél egyaránt használható.
No comment.
Ennyi erővel én is ülhetnék ott folyószámlákkal kapcsolatos ügyeket intézni, mert én legalább elolvasom, a doksijaikat.
-
L.T.
tag
válasz
Lpneo007 #6087 üzenetére
És van PayPal topic is.
-
Lpneo007
csendes tag
akkor a PayPal végülis hogyan működik? A neten azt olvastam hogy jó a sima Visa Electron kártya is, mikor bementem a káendhába ott azt mondta a nagyokos csaj hogy a Visa Electron internetes vásárlásra nem jó. Most akkor hogy van ez?
-
Lpneo007
csendes tag
Szerintem ilyen veszélyek nem fenyegetnek, mivel konkrétan egy ruhabolttal üzletelek akik már 9 éve regisztrálva vannak, több mint 50000 terméket adtak el, és 97%-osak...
-
Flow
senior tag
válasz
Lpneo007 #6077 üzenetére
Igen, az kell. A wu-val az a probléma, hogy gondolj bele, James Jones-nak küldesz 1000 dollárt, ő felmarkolja a pénzt, és kész. Te meg várod az itemet. Ebaynek jelented, adsz negatív feedbacket, ő meg regel egy új accot. Ezt az ügyet az isten se deríti fel, mivel a wu általában még lakcímkártyát sem kér, sőt... Decemberben nekem is volt egy ilyen ügyem, de hál istennek nem mentem bele, azóta törölték azt a usert, pedig 200+ pozitív feedbackje volt.
-
Lpneo007
csendes tag
De akkor mégis hogy fizessek ha nincs dombornyomott bankkártyám? Úgy tudom még PayPalhoz is az kell...
-
Lpneo007
csendes tag
Western Unionos money order küldéséhez szükségem lesz dombornyomott bankkártyára? Az baj hogy még nem vagyok 18?
-
cocka
veterán
válasz
Lpneo007 #6069 üzenetére
Cashier's check vagy pedig Personal check
Ezt a kettőt itthonról felejtsd el. Magyaroknak nem opció.
A money orderről annyit, hogy Budapesten kérhetsz az American Express kirendeltségén, nem tudom mennyibe kerül, de asszem így max. 200 dollár küldhető és nyilván van átfutási ideje.
Mindenekelőtt kérdezd meg az eladót, hogy Do you accept international money order? Ha erre az a válasz, hogy nem, akkor egyetlen esélyed a banki átutalás. De ezek mind-mind necces dolgok, mivel simán lenyúlhatnak úgy, hogy nem kapsz semmit. Pénzvisszafizetést biztosan nem.
Banki átutalás esetén nem tudom milyen biztosítékot adnak a bankok lenyúlás esetére, ezt meg kéne érdeklődni. Nyilván hosszú és bonyolult procedúra.
Ha money orderrel lenyúlnak, akkor azt bebuktad. Ez tuti.
de nincs dombornyomott bankkártyám
Nekem sincs, mégis gond nélkül tudok fizetni a MasterCardjaimmal a neten.
-
cocka
veterán
A vaterán már régóta fenn vagyok,ahhoz képest mi a különbség?
Sok. Pl. utánvét mint fizetési lehetőség nincs, meg nagyon a személyes átvétel sem játszik. Leszámítva egy-két német és osztrák terméklapot, ahol feltüntetik hogy Barzahlung bei der Abholung des Produktes vagy vmi hasonló. Nyilván ezzel elsősorban a német vevőkörre gondolnak, nyilván nem te leszel az, aki x km-t utazik a termékért hogy aztán euróban kifizethesse a helyszínen.
Különbség van abban is, hogy sok nemzetnek saját ebay-es oldal is van. Egy regisztrációval, bármelyiken bejelentkezhetsz, de nyilván a későbbi kommunikáció azon a nyelven fog történni, amely oldalon beregisztráltál, tehát ha ebay.de-n regisztrálsz a hivatalos levelek németül érkeznek az e-mailedre.
Különbség van pl. a licitlépcsőben is. Vaterán ugyebár megadható tetszőleges nagyságú licitlépcső, ebayen nem tudok ilyenről, a licitlépcsőket megnézheted a helpben, nyilván összegtől függően nő.
Nem tudom mennyire általános a vaterán, hogy ha vki az utolsó 5 percen belül licitál, akkor kitolódik a licit vége 5 perccel. Ez ebayen nincs, akár az utolsó 5 másodpercben is tehetsz tétet. Az eladónak lehetnek különböző elvárásai a licitálóval szemben pl. x feedback pont alatt nem licitálhat vagy csak a UK-ban vagy USA-ban regisztráltak licitálhatnak stb..
Ami a minimál árat illeti, onnan fogod tudni, hogy van, hogy ha nem érték még el, akkor felül: reserve not met yet szöveg jelenik meg. Ha elérték, akkor a current bid automatikusan a minimálár + az adott összegintervallumnak megfelelő licitlépcsőre növekszik. A minimálárat soha nem látod. Vaterán megteheted, hogy kiíratod.
Az eladóknak fizetni kell a listázásért is, nyilván a díjak eltérhetnek más-más ebay oldalakon.
Kapsz pénzvisszafizetési garanciát ha paypallal fizetsz. A paypal lehetővé teszi, hogy úgy tudj fizetni, mintha kártyával vásároltál volna a neten. Ilyen a vaterán nincs.
A vaterán az eladók és esetleges vevők közti kommunikáció nyilvános, minden látható. Ebayen csak egy része, de inkább csak az első kérdés-válasz, a többi privát.
Elrejthetőek a feedbackek. Az eladó a vevőknek csak pozitívot adhat. Kölcsönösen elállhatnak a feedbackadástól.
Ami a liciteket illeti: Nem tudom vaterán hogy van, de ha egy cucc licittel és buy it now-val is meg van hirdetve, akkor mihelyst vki licitál, a buy it now azonnal eltűnik.
Van alku lehetőség: Best offer, ilyen vaterán nincs. Ennek 3 féle kimenetele lehet, lásd ebay help.
Az eladó e-mailjét, kapcsolatfelvételi adatait akármikor lekérheted, persze csak akkor, ha már licitáltál vmijére. A vaterán ezen infókat visszatartják egész addig, míg meg nem nyered az aukciót.
Van dispute console ahol a vitatott ügyeket beszélheted meg az eladóval.
Ja a feedback pontok után ugyanúgy járnak csillagok, mint a vaterán, csak itt jóval nehezebb akár a 3. vagy 4. csillagig eljutni, mint vaterán.
A vaterán levelet kell írni, ha vissza akarod vonni a licited, itt van erre egy külön form is, amit csupán 3 indokkal tölthetsz ki, egyéb esetben akár az eladó is törölheti a licitedet vagy az ebay.
Hogy elküldi-e valahová azt célszerű a belső üzenőrendszeren keresztül megkérdezni vagy rajta van a terméklapon. Ha worldwide akkor nagy valószínűséggel küldi, ennek egyedül a confirmed cím szabhat gátat.
Hát így hirtelen ennyi.
-
Lpneo007
csendes tag
Sziasztok! Miután megvettem az árut szeretnék fizetni de nincs dombornyomott bankkártyám se más internetes számlám. Egyéb fizetési lehetőségeknél ott van még másik kettő: Money order/Cashier's check vagy pedig Personal check. Ezeket elmagyarázná valaki hogy mit jelentenek és hogy működnek? Előre is kösz.
-
Sziasztok!
Most nézegettem az eBayen egy procit, lehet érdekelne, de abszolút nem vágom mit hogy kell csinálni. A vaterán már régóta fenn vagyok,ahhoz képest mi a különbség?Pl honnan tudom hogy van-e minimálár, vagy nincs, meg hogy egyátalán elküldi e Pestre?
Köszi
-
kaller1
veterán
Ilyen eladó is van:
"We will NOT FALSIFY GOVERNMENT DOCUMENTS AND WRITE THE ITEM AS A GIFT, OR MARK AS A LOWER VALUE."
Hogy most ebbe neki mi a jó.... -
1010
őstag
kedves eladó ebay en:
ALL International orders are sold AS IS and the shipping cost is $65, if you email us and ask, the shipping cost is $95 ;-)és mi neki a nemzetközi francia ország és kanada meg brazília
mert ha veszek tőle akkor is 65$ uyganugy mitnha usztráliábá adná fel
érdkes... meg hogy egyáltalán feladja e ide. -
cocka
veterán
Ja mindenki ezt hazudja, aki nem tudja értelmezni a szöveget.
Az ez mi a fene lehet.. ezt a szöveget valaki értelmezné nekem stb.. kezdetű kérdések nem arra utalnak, hogy emberünk érti azt, ami le van írva.
Ha érted, akkor nem kérdezel. De mivel nem értetted, jöttél megkérdezni, különben nem jöttél volna.Ha megy az angol, akkor megkérheted akár az eladót is hogy magyarázza el más szavakkal, hogy a leírtak mit jelentenek, ha nem egyértelmű.
3 helyen szoktam keresni: angol nagyszótár, gazdasági szótár, egy nyelvű szótár és ha még ezután sem világos, akkor wikipédia, ha ott sincs semmi, akkor google vagy jövök kérdezni.
-
cocka
veterán
Tehát nem megy az angol.
Ha több (aukcióra meghirdetett) árura licitálsz (gondolom ugyanezen eladótól van a többi is), akkor csak várj míg valamennyi aukció befejeződik, melyre licitáltál aztán várd meg a legutóbbi checkout-os levelüket. Ez az amiben leírják a végösszeget, az egyes tételek összegét, a postaköltséget (ha van) és esetleg a vevő adatait. Checkout az gyakorlatilag egy fizetési űrlap. Ha ezt kitöltötted és jóváhagytad, további megnyert tételeket már nem tudsz hozzá csatolni. A fizetés végeztével megkezdjük rendelésed feldolgozását és sürgetését? (rush)
-
DJTJ
tag
Ezt értelmezné nekem valaki légyszi? Mert nem nagyon értem mit akar itt az eladó:
Bidding on multiple auctions. Simply wait until all of the auctions have ended, and complete the checkout from the most recent email that you received from us.
Once you have completed the checkout, you will not be able to combine any additional auctions. We start to process and rush your order once checkout is completed. -
The U.S. Postal Service was electronically notified by the shipper on July 24, 2008 to expect your package for mailing. This does not indicate receipt by the USPS or the actual mailing date. Delivery status information will be provided if / when available. Information, if available, is updated every evening. Please check again later.
ez a gyakorlatban azt akarja jelenteni,hogy a feladóbeszólt a usps-nek 24-én,hog ymajd valamikor feladja a csomagot?
-
amdk7
aktív tag
Igen arra gondoltam.
Ráadásul, ha lejár a kártyád érvényessége (majd), és újat kapsz, akkor is át kellessz állítanod a vásárlási limitet! Mert nem az lesz beállítva, amit az előző kártyádnál beállítottál, hanem ami alapból jár.Múltkor nekem is ezért dobta vissza a paypal! Nem is tudom, hogy jutott eszembe a vásárlási limit módosítása.
-
Integra
titán
megvolt az eddigi legdrágább vásárlásom ebayen.
10 nap izzadás után megjött a csomag és nem bántam meg
ebay zsír!!! -
DJTJ
tag
Hali
Fizetni szeretnék a paypallal, már múlt héten szerdán regisztráltam magam, aktiváltam is a 4 jegyű kóddal tehát "Verified" vagyok, fizetésnél mégis azt irja ki, hogy még nincs feldolgozva a kártyám, meddig kell ezzel várni vagy,honnan fogom megtudni mikor fizethetek vele?
-
cocka
veterán
válasz
kaller1 #6046 üzenetére
Ja, azt hittem a dispute-ra érted. Mert ha már dispute-ra kerül a sor attól függően hogy ki volt a hibás adnék pozitívot vagy semmit.
Én úgy módosítanám a feedback adási rendszert az eladókról és vevőkről kialakított reális kép érdekében, hogy mindenkinek kötelező lenne a feedback használata (a csillagos úgy hülyeség, ahogy van, szerintem 100-ból 2 ember ha használja sokat írtam), de minden eladó csak akkor értékelhetne, ha már a vevőtől kapott feedbacket.(lásd lentebb az okokat) Kivétel a kölcsönös elállás a feedbackadástól, mert azt bármelyik fél kezdeményezhetné, ha úgy gondolja. Az megmaradna, megmaradna a follow-up üzenetek írása is és az eladók is adhatnának semlegest és negatívat is. A vevőknek meg végül is mindegy, hogy a régi rendszer szerint semlegest adnak vagy az új szerint nem adnak értékelést. Egy kutya.
Ha az eladó rögtön a fizetés után pozitívval értékel, akkor azt kockáztatja, hogy esetleg negatívot adnak neki. Probléma esetén ez nagy szívás az eladónak, de ha megvárja míg megérkezik a cucc és csak utána értékel úgy az a lehetősége is megvan, hogy nem értékeli a vevőt, vagy közös megegyezéssel elállnak az értékeléstől. Gyanítom mostanában gyakrabban élnek ezzel az eladók.
-
cocka
veterán
válasz
kaller1 #6042 üzenetére
Amennyiben nem volt zökkenőmentes az üzlet, az eladó egyetlen esélye (minthogy semlegest vagy negatívot nem tud adni), hogy pozitívadás helyett nem értékel. Jogosan csak akkor követelheted a pozitívot, ha minden rendben volt, megkaptad azt a cuccot, ami a leírásban szerepelt.
Képzeld magad az eladó helyébe. Tegyük fel, hogy a feladott csomagodból nincs másik, a vevőd meg állítja, hogy nem érkezett meg. Ezt bizonyítani természetesen nem lehet, ezért ennek igazságtartalma gyakran kétséges. Az eladónak kell bizonyítania a feladást persze tracking numbert is kell hozzá szolgáltatni, ami nem mindig van. Ha van, akkor gondolom egy esetleges claimben az eladónak adnak igazat vagy a vevővel is kerestetik a csomagot.
De az eladó jóhiszemű és mint ilyen rendes muki refundolja a pénzedet. Neki mi marad? Se áru, se pénz. Insertion fee bukta, esetleg kaphat egy kis final value fee visszatérítést azt csá.
Erre én nem adnék pozitívot, tehát akkor egyszerűbb ha nem értékel az ember, mint leírni a pozitívba, hogy a tranzakció gyakorlatilag refunddal végződött. Ami az eladónak gyakorlatilag több szempontból is bukta: lásd feljebb.
-
ponti_ak
addikt
válasz
Darth_Revan #6041 üzenetére
Nekem pár hete jött egy automatikus levél az e-bay-es postaládámba, hogy a vevőkre vonatkozó visszajelzést teljesen megszüntetik, és csak az eladókra lehet már visszajelzést írni.
-
kaller1
veterán
válasz
Darth_Revan #6041 üzenetére
Nem hiszem.Nekem is "lógnak" pár pozitívval,de sehol semmi....
Más:
Már 5 nap eltelt a dispute zárása óta,de a pénzem még nem kaptam vissza...Ez normális dolog? -
Darth_Revan
veterán
Az ellen lehet tenni valamit, ha az eladó nem akar nekem visszajelzést írni?
-
DJTJ
tag
Üdv mindenkinek
Az lenne a kérdésem, hogy ha az eladó(EU-n kívülről) egy terméket mondjuk egy fényképezőt, ami nem is olyan nagy méret, GIFT-ként ad fel akkor az se nem vám és se nem ÁFA köteles ugye? Vagy mennyit számít az, hogy rá van írva az ára vagy sem?
Vagy volt esetleg már valakinek ilyennel kapcsolatos tapasztalata?
-
Sziasztok!
Olyantól szeretnék kérdezni, aki rendszeresen ad el ezt-azt ebayen!
Olvastam a Paypal buyer protectionről, és nekem az jött le, hogyha a vevő állítása szerint nem kapta meg a terméket, akkor ezt az eladó, csak tracking number birtokában tudja cáfolni, nem elég a feladást bizonyítani!
Nekem az a gondom, hogy kis méretű, de viszonlyag nagy értékű alkatrészeket árulok. Levélként feladva viszont nem lehet trackinget kérni rá a postán. Futárcégekkel viszont ahogy néztem, minimum 10ezer Ft egy levél is pl. amerikába.....ilyen postaköltség mellett viszont nem vagyok versenyképes......
Szóval az lenne a kérdésem, hogy tudna e valaki mondani olyan céget, akivel levelet lehet max 2-3 ezer ft-os áron küldeni az egész világon, trackelve...? -
tuskooo
addikt
válasz
juliabrilke #6028 üzenetére
Mondom, rosszakat fogsz ki
Van halom olyan német, akinél paypal pl. alap. Csak válogasd meg, hogy kivel üzletelsz, akkor nem lesz gond.
-
johniee
senior tag
válasz
juliabrilke #6028 üzenetére
Bezzeg a szorgos kis kínaiak akár szombaton is feladják a cuccot
-
juliabrilke
veterán
válasz
tuskooo #6027 üzenetére
Sajnos nem egyedi eset volt már. Speciel unom már a suttyóságukat, hogy egy nyüves paypalt nem tudnak csinálni, mert nekik az jajj de sok pénzbe kerül. Arról nem is beszélve, hogy egy marha kényelmes népség. Szépen tudnak üldögélni a csomagon, nem sietik el a feladását.
-
tuskooo
addikt
válasz
juliabrilke #6022 üzenetére
Én csak azt mondom, hogy attól, hogy egy némettel nem megy a dolog, még nagyon jókat lehet velük üzletelni.
-
johniee
senior tag
válasz
juliabrilke #6025 üzenetére
Én nem tudok németül, így nem is preferálom őket
nem is fogom!
ja és helkis kolléga vállal olcsón prociláb műtéteket
akár az összeset
-
johniee
senior tag
válasz
juliabrilke #6021 üzenetére
Ezt máshol kérdezd
-
juliabrilke
veterán
Nos. A proci itt van, de mintha nem lennének lábai!
Kb. mint a socket 775-nél (pedig ez socket 479)
Ilyenkor mi a helyzet?
Egyébként szedtetek már szét processzor foglalatot? Ha azt a részt leszedem, akkor a proci a foglalat lábaihoz fog érintkezni? -
tuskooo
addikt
válasz
juliabrilke #6016 üzenetére
Ne általánosíts, én már üzleteltem némettel, és teljesen korrekt volt.
-
1010
őstag
jaaaj de jó paraszt eladó egy betűt nem ír a paypal disputeba.
helyette meail be küldi nekem a hülyeségeit.
nem tudom lassan egy hónpja hogy megvettem azt a szart.
ma járt le a határidő ami szerinte meg kell érkeznie a csomagnak, 3dik idő húzás után.az is érdekes hogy pont aznap adta fel mikor indult a dispute.
persze lőtte még pont elolvasta disputeot.
hát nem érdekes?nem tudom zárjame az egészet
ilyenkor már vissza adják pénzt?
még késedelmi pénzt is kérjek? -
Flow
senior tag
válasz
juliabrilke #6017 üzenetére
150Ł az értékhatár visszatérítésben.
-
cocka
veterán
Na szerintem ez az amire nem lehet alapozni netes vásárlásoknál. A gyorsaság.
Az 1 hónap az korrekt. 1 hónap alatt a Holdról is meg kellene, hogy érkezzen, de ha mondjuk átlagosan 2 hét a szállítási idő és közbe jön 1-2 hét szarakodás még az is beleférhet.
Most hogy olvasgatom a határidőket találtam egy-két érdekes dolgot.
Pl. Ezt tudtátok? You are limited to three PayPal Buyer Protection refunds per calendar year. Vagyis akkor egy esetleges 4. kártérítést teljes egészében bebuknál? Azért ez durva.
Claims must be filed within 45 days of the PayPal payment. -> Na éppen ezért 1 hónap alatt illik megérkeznie, hogy még egy esetleges 15 napnyi szarakodás is beleférjen.
If you paid for the item with PayPal and did not create a PayPal account, you will be asked to do so before filing a claim.
Tehát paypallal úgy is lehet fizetni, hogy nem is vagy regisztrálva. A bal oldalon szokott lenni egy form, hogy don't you have a paypal? vagy vmi ilyesmi. Elvileg ott lehet. De ha panaszbejelentéssel akarsz élni akkor már regelni kell.
De pl. azt se tudtam, hogy ebayen vendégként is vásárolhatsz.
For example, if the seller offers you a full refund, don't close the dispute until you've received the full refund.
Nemrégiben volt asszem egy olyan eset amit vagy itt vagy valahol máshol olvastam, hogy az eladó kérte a vevőt, hogy zárja be a dispute-ot és utána refundol. Hát akkor az olyan csalásgyanús lehetett.
-
Flow
senior tag
Sziasztok. Nagy dilemmában vagyok. Jó áron hozzá tudnék jutni egy termékhez, de az eladó 0 feedbackes. kb 120Ł-ról lenne szó amúgy. Ilyenkor valami támpont, hogy mit kezdjek vele? Írtam neki emailt, válaszolt, hogy postáz külföldre is (na persze ez nem bizonyít semmit)
-
lúzer
veterán
válasz
juliabrilke #6009 üzenetére
én is 1 hónapot vártam, szerencsére a paypal másnapra visszanyomta a pénzt.
-
válasz
juliabrilke #6009 üzenetére
Türelmes vagy. Nekem tegnap küldte a trackinget az egyik eladó, de a másik még mindig nem válaszolt. Várok még 2 napot ha nem reagál akkor refund.
-
Hogy én mindig belefutok balfasz eladókba, ráadásul pont olyankor amikor sos-be kéne a csomag. Nem értem miért kell 8-9 napig "ülni" a pénzen, aztán majd csodálkozik ha refundot kérek
-
cocka
veterán
Próbálom értelmezni a kérdést, de erős a gyanúm, hogy nincs értelme.
Paypal kártya?
Erre gondolsz? [link]
Ahol ennek a kártyának az igénylése megbukik:
a permanent resident in the UK and have been for the last 12 months.
I have a current UK bank account and a registered UK telephone number.Igen valószínűtlen, hogy e két feltételnek eleget teszel, de ha mégis, akkor bocsi.
Vagy talán erre? [link]
Ehhez pedig elvileg az kell, hogy pozitív egyenleged legyen a paypalon, különben nem sok értelme van.
Ezeken kívül még amin ez megbukhat:The PayPal Debit Card (the "Debit Card") is offered to PayPal users that are located in the United States.
To be eligible to use the Debit Card you must meet the following requirements:Have a Premier or Business Account in good standing for at least 60 days.
Have a Verified bank account attached to your Account.
Have a confirmed address on file for your Account.Ha paypalon regisztrált magyar bankkártyára gondolsz, akkor igen, azt hozzá lehet adni. Ha arra, hogy a paypal egyenlegedet feltöltheted-e Hungary-s regisztrációval az add funds résznél, akkor a válasz nem. Magyar bankszámláról nem tudod feltölteni a magyar paypal accountodat.
-
cocka
veterán
válasz
johniee #6001 üzenetére
Igen vagy olyasmi form, amit az ebay kér, amikor behozol egy nemzeti ebay site-ot.
Pl. a német ebayen felugrik egy ablak, hogy a nemzetközit akarod vagy a németet? Ha azt akarod, hogy ne jelenjen meg újra, kattintsd be alul a pipát.
Erre a fórumra átültetve pedig: Nincs 1 hónapja, hogy ebayezel és 5 millió kérdésed van?
Válaszok: 1. Igen 2. Nem. Akarod, hogy megjelenjen ez a kérdés máskor is? Ha pipát teszel az a nem, ha nem, az meg az igen.
Ha az igenre kattintasz, akkor egy 3000 oldalas kódexnyi szöveg jön be, amit mindenki olvasson végig és ha még utána sem világos valami, akkor kérdezzen.
Meg úgy vettem észre, hogy többségben vannak azok, akik igazán sem angolul, sem németül nem tudnak, de vásárolni akarnak ebayen, amazonon meg egyéb helyeken, aztán az ész nélküli (el semmit nem olvasok, mert lusta vagyok meg egy kukkot sem értenék belőle, meg amúgy időm sincs a saját érdekemben vmit végigolvasni) kattintásokból és licitálgatásokból van a baj. Utána meg jönnek ide siránkozni.
Vagy egy másik példa másik fórumról: A muki 10 hsz. után sem volt képes megérteni, hogy ha a német ebayen akar hirdetni, akkor nem tudja paypallal kifizetni a jutalékokat, csak bankkártyával közvetlenül, beszedési megbízással vagy IBAN átutalással. Ez utóbbi kettőhöz a német ebay természetesen német számlaszámot kér, ami a Bankleitzahl miatt kevesebb karakterből áll, meg többek közt azért is mert a magyar IBAN 28 karakter, a német meg 22.
Szóval néha picit kiborító a helyzet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest