- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
-
Frissítve: 2026-04-03 22:44 Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
-
V/
Topikgazda
Az általános kínai új év ami 30-án járt volna le meg lett hosszabbítva 2 nappal, így vasárnapot kihagyva hétfőtől munka van, kivéve azokat a városokat, tartományokat amelyek karantén alatt vannak, ott kényszerszabadsággal toldották meg, ez a van róluk:
Ezek a tartományi korlátozások:
Meanwhile, local governments have been taking the lead in the respective provinces and cities:
On January 30, Jiangxi Province and Shandong Province announced non-essential enterprises will be closed till February 9. On January 29, Hubei Province announced that enterprises in the province will be closed till February 13.
On January 29, Anhui Province announced the delay in resumption of work for non-essential enterprises to February 9.
On January 28, Chongqing also announced that non-essential enterprises in the administrative area will remain closed till February 9.
On January 29, the provinces of Jiangsu and Yunnan announced that non-essential enterprises must delay work to February 9 (see here for official announcement) for Jiangsu and here for Yunnan).
On January 28, Guangdong Province announced that it will delay resumption of work and school to after February 9 and February 17-24, respectively. (See official announcement here.) On January 27, Zhejiang Province announced it is delaying return to work and school to February 9. (See official announcement here.)
On January 27, Shanghai announced that all enterprises will remain closed till February 9. (See official notification from the Shanghai municipal government here.) -
merqree
őstag
-
dugynok
senior tag
-
Shingen
addikt
-
MrSealRD
veterán
-
sonar
addikt
-
parkr
őstag
-
V/
Topikgazda
6000 Ft alatti tételekkel nem foglalkoznak, és nem kell ide keverni a szerzői jogi jogdíj dolgokat.
htc07 írta pontosan, hogy a forgalomba hozás esetére vonatkozik és a kereskedő nem adhatja el anélkül, ez pedig ugye nem az a szituáció, magánszemély vásárolt nem kereskedelmi mennyiséget.A tabletekre beépített memóriájára is vonatkozik a jogdíj fizetés, de eddig senkinek sem számolták fel, csak a 27% ÁFÁ-t.
-
htc07
addikt
-
maestro87
őstag
-
sanyi0627
senior tag
-
honda 1993
senior tag
"Olcsóbban jössz ki ha simán fizetsz a Paypal-al, és ezen leírás alapján átállítod, hogy a bankod váltson."
Ezt ugy rted hogy nem kell kulon feltolteni a paypal egyenleget hanem egyszeruen csak megadom a bankkartya adataimat es ok intzik az utalast ?
Tehat siman csak a "buy it now"-ra kattintok, es megadom az adatokat ?
Mondjuk ezen leiras alapjan nem igazan lehet tajekozodni, mert mar nem egeszen ugy nez ki mint ahogy az ott le van irva.
-
htc07
addikt
lehet mellépottyant a konténernek, aztán addig rúgdosták az útból amíg be nem csúszott valami félreeső sarokba.
legalábbis azt gyanítom, hogy a 15 hónapja pekingi reptéren dekkoló fülhallgatómmal valami hasonló történhetett.
ha a tracking nem mutat mozgást, akkor is visszakapod a pénzed (=bizonyítani tudod, hogy nem kaptad meg). -
honda 1993
senior tag
-
Minstrel
senior tag
-
Silent77
veterán
-
raziel01
veterán
-
dave0825
őstag
Hát, már kezdek nyűgös lenni picit 
Olvastam itt a topikban olyat, hogy fél év után jött meg valakinek (ha a június óta fönt levésemet "félreértetted", akkor a "megjött"-et a csomagra értem
mármint nem a lányoknál a mikulás-csomagra....
), szóval még nincs veszve talán a dolog, 3-a után válaszol az eladó, kaptam egy e-mailt, hogy 1-2-án nincs Hong Kong-ban, 3-a után ír vissza elvileg.Silent77: kösz szépen, akkor ezek után odafigyelek.
-
davidj92
tag
-
parkr
őstag
-
Gépötty
senior tag
-
kuntics
aktív tag
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
parkr
őstag
-
parkr
őstag
-
cs.david94
tag
Kezdő ebay-es vagyok, van kettő rendelésem, még egyik sem jött meg, az elsőt azt 3 napja adták fel, a másikat meg ma rendeltem, fizetés után kb. 1 órával már shipped, meg én pozitívre vagyok értékelve. Az első rendelésem az több mint 24 órára rá lett csak feladva, ittt meg már értékelve is vagyok. Egyébként nincs 400 forint az árú, meg az eladó is 98,7%-os, több mint 183ezer pozitív visszajelzéssel. Normális a dolgok menete, vagy aggódjak?
-
tknof1871
őstag
-
Optimusx
tag
-
NORBl
aktív tag
-
Koniman
tag
-
V/
Topikgazda
-
SUPREME7
őstag
Múltkor írtam, hogy van egy eladó akinél valami baziolcsó lett, na ő volt az, 64GB-os pendrive-ot lehetett nála venni 1500 Ft-ért
Egy laza 3000 darabot eladott kb, én is vettem 20at
Sejtettem, hogy nem lesz belőle semmi, írt is, hogy technikai hiba miatt történt, refundol, fogadjak el $3 kompenzációt, de írtam neki, hogy tartsa meg
Erre beszivat ezzel az áruösszekapcsolássa 
-
SUPREME7
őstag
-
cellpeti
nagyúr
-
evitiguF
senior tag
Nos, akkor itt a teljes sztori.
Vettem egy pólót, de már későn észleltem azt, hogy ha 4db-ot veszek, akkor az ötödik ingyen van, plusz azt is írja, hogy a szállítási költséget is csak egyszer kell megfizetnem, ha több terméket vennék tőle. Konkrétan róla lenne szó. Felvettem vele a kapcsolatot, hogy mégsem szeretném ezt az egyet, hanem szeretnék tőle 4+1-et venni, de hogy ilyenkor hogyan zajlik a folyamat, mert különböző pólókat szeretnék, és ilyenkor mindig felszámolja a szállítási költséget is... 2-3 levelemre válaszolt, aztán amikor kértem, hogy akkor törölje ezt a rendelésemet, azóta nem reagál semmit.
Azt viszont nem szeretném, hogy ebből bármi hátrányom származzon. -
maestro87
őstag
Hogy lehet neked ingyen?
A hirdetmény szerint a Maestro kártyának 2828 Ft az éves díja (Visa Electronnak is). Nekem még trambulin van, így kérvényeznem kell majd a cserét különben már Master-t fognak adni aminek meg az éves díja 6406 Ft és ahogy én láttam semmi különbség a Visa Electron és a Master között.
Tudtommal minden kártyának van éves díja.
PayPal-ra meg másra is (pl. Google Play) a Visa Electron szerintem jobb lenne. De nem nagyon értek hozzá. -
maestro87
őstag
-
V/
Topikgazda
és maestro87-nak
Még amikor az eBay fizetési felületén vagy ott bontani kell az eBay és PayPal kapcsolatot,ha össze volt kapcsolva, felül-középen, ha nem akkor ezt hagyd ki, utána ha tovább lépsz a Paypal-re a bejelentkezés után kell a Other Conversion Options-ban menni és ott a második opciót kell választani, nem a PayPal konverziót. A submit-el elküldeni és onnantól az fog élni. Ezután a kártyát kiadó bank fogja váltani át a pénzt.
-
Peter789
senior tag
ne a PP profilod oldalán keresd, hanem a fizetés pillanatában az Other Conversion Options-ban
(#41531) randras válasza üszök (#41530) üzenetére
azóta szépen alakult a minősítése:
Seller : taojdkfrd456 (35 ) 85.7% Positive feedback
ékes példája annak hogy ami túl szép hogy igaz legyen az nem is igaz... tipikus kamu account, elad néhány olcsó bizbaszt amíg lesz pár tucat pozitívja majd meghirdet csábító drágább termékeket és várja azokat a birkákat akik csak negatívot adnak neki de nem nyitnak case-t amivel visszakapnák a pénzüket a paypal-tól. Ha pedig letelik a 45-60 nap akkor megkapja azt a pénzt és kész...
Én ökölszabályként alkalmazom hogy kínaitól 1000 pozitív és min 98% alatt nem veszek semmit... És persze ha valami nem stimmel akkor időben megnyitom rá a panasz tikitet! Ilyen magas százaléknál az a 100-ból 1-2 az már nagy valószínűséggel csak naív bolond aki azt hitte csodát kap 1$ free shippingért, vagy kötekedős idióta, de a többivel már korrektül lekommunikálta ha gond volt, visszaadta az árát vagy újraküldte... Bár szerencsésebb árat visszakérni, az újraküldés miatt letelik a 45 nap és akkor ismét kérdéses hogy megjön e, negatívot már nem oszthatsz miatta... Ez persze más nemzetiségű, magáneladóra nem vonatkozik, ott előbb bizalmat szavazok egy 1-2 tucat eladásos, de 100% pozitív németnek pl, bár természetesen az se mindegy hogy mennyi pénzt kockáztatok vele...
Egyébként itt jut eszembe hogy előbbre itt valaki tévesen írta hogy az eladó azonnal megkapja a pénzt amikor levonják tőlünk! Közvetlenül nem kapja meg, nem veheti még fel csak zároltan látja hogy beérkezett a nevére - de felvenni csak 45-60 nap után tudja ha nem érkezik panasz...
-
V/
Topikgazda
Hasonló áron vettem én is, a "mindenki más" van túl árazva. Tökéletesen működik.
A negatív értékelést egy láthatólag gyárilag csomagolt 64Gb-os, hibás kártyáért kapta, hát azokkal nem mindenkinek van szerencséje eladóként sem, nem ő gyártotta. Azt nem értem ha valami hibás, akkor a vevő miért nem próbálja visszakérni a pénzt, ha rossz a hozzáállása akkor adjon negatívot. Ráadásul az eladás-vétel január 18-án volt, így a vevő semmiből nem futott ki, csak ..... volt. -
randras
veterán
-
zoli03
őstag
-
kiro4444
tag
-
TaaT
nagyúr
-
bul07
nagyúr
-
bul07
nagyúr
Azért ezt gondold meg
Ha felutalsz annak is van költsége, PayPal váltással is rosszúl jársz, ha mondjuk 100$ értékben vásárolsz havonta az kb 1000Ft plusz költség mert kb 10Ft-al rosszabúl vált
Ha ezt így összeadogatod elég sokra is kijöhet, lehet megérné neked külön számla az ebay-nek(Ha jól tudom Erste esetén saját számlák közöti utalásnak nincs költsége, más banknál is lehet ilyen, bár az adók óta nem tudom)
-
mirci18
addikt
-
mirci18
addikt
-
randras
veterán
-
randras
veterán
-
Freddycom
őstag
-
Siriusb
veterán
-
bl4ze
veterán
-
bl4ze
veterán
-
somnia
senior tag
-
Maczbal
csendes tag
-
mert_csokis
senior tag
-
mert_csokis
senior tag
-
mert_csokis
senior tag
-
zoli03
őstag
Nekem meg van amelyik igen lassan másol (több darab is), 1 MB/s sincs a sebessége. Van egy másik fajta, az jó sebességgel másol, de több másodperc, mire megnyitja a kártyát (utána már nincs gond vele). Inkább veszek egy normálisat, ami bármikor jól működik, minthogy vegyek 5-öt, amiből 1 vagy 2 jó lesz, aztán remélem nem akkor romlik el, amikor a legnagyobb szükségem van rá.
-
törölt tag
-
bul07
nagyúr
Jön egy rokon és már kap is egy lámpát
Kocsiba, táskába, bárhova nagyon jó, és még víz-ütésáló is
De most kifogytam jól jönne egy 1$ eladóMég egyszer köszönöm neked az akkumlátort, nagyon jól jött
( #38624 ) krikka
Tesómnak ugyanilyen lámpálya van, és van külömbség nem is kicsi
Elkérem tőle és majd készítek képet
Amúgy ezt a fajta lámpát többfajta leddel is árulják, Q5, T6Ez a táblázat jól szemlélteti a ledeközti külömbséget [link]
Amúgy ezt is érdemes elolvasni [link]
És ajánlom hogy vegyél egy minőségi aksit mert nagyon sokkat számít folyamatos használatnál
Vagy szerez ipari celát, de ovatosan mert nem védettekMegragadnám újra az alkalmat, ha valakinek van felesleges laptop akkumlátora ami nem kell neki én szívesen elfogafnám
-
Kerio
őstag
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
-
Winner_hun
félisten
-
íyxcvb1234
csendes tag
-
llaszlo
veterán
Írtam már neki és arra ezt a választ küldte.
A termék már törölve lett a listázottak közül. Case-t is nyitottam, mert későn vettem észre, hogy kicsúszom a 45 napból, általában hamarabb szoktam intézni az ilyet. Az persze le lett zárva.Tehát megírtam a korábbi levélváltásunkhoz, hogy megkaptam a terméket.
Ez a válasz jött rá."hi friend,
thanks for your email.
we are glad that you receive your parcel.
and you can return the payment to our paypal account (wzg2021@126.com).
thank you so much.best regards,
Summer"Ez egy sima levelezés volt, ezzel indult miután case-t nyitottam.
"hi friend,
thanks for your email.
ok,we have refund the payment to you ,pls check it on your paypal account.
and if you receive your parcel ,pls contact us.
thanks for your understanding.
?
best regards,
Summer"Viszont volt egy másik levelezésünk is. És mivel már törölve lett a termék így abban elküldtem a termék linkjét és az item number-t.
Így most nem tudom, hogy hogyan tudom újra kifizetni, hogy tudja miről van szó.
-
bul07
nagyúr
Nem vigasztal, jobban örülnék ha mindenkinek időben megérkezne
Talán most ez árulja legolcsóbban azt a kis led lámpát
-
V/
Topikgazda
-
thomasa
senior tag
-
veze
őstag
-
törölt tag
-
törölt tag
-
törölt tag
Sajnos nem lehetett, lehet későn nyitottam az ügyet:
Escalate the case to eBay Customer Support
Your purchase is no longer eligible for eBay Buyer Protection because the case was opened past the eligibility timeframe or the payment method used for this purchase is not covered.
We encourage you to contact the seller by clicking on “send a message” above . Most sellers want their buyers to be satisfied and will work with you. -
magiii87
csendes tag
Sziasztok!
Valaki segítsen pls mert én már hülyét kapok

Vásároltam az Ebayen nem rég, paypallon keresztül, még kezdő vagyok, sajnos belefutottam 1-2 inkorrekt eladóba, (törölték magukat és a termékeket is miután kifizettem, persze nem is adták fel a csomagot) és case-t kellett nyitnom.
Eddig nem is volt gond, 2 terméknél már jött is az eredmény, full refund-ot kértem és vissza is kaptam a pénzem. Az Ebay Resolution Center-én keresztül már egészen egyértelművé vált hogyan kell case-t nyitni.A problémám a következő:
Egyik ismerősöm is regisztrált az Ebayan, paypallon keresztül fizetett ő is, sajnos már letelt a rendelt termékének a várható szállítási idejének a vége, még 5 napig nyithat case-t, de nem ért hozzá, megkért hogy segítsek neki. Megpróbáltam, és nála teljesen mást ír ki az Ebay, átdob a Paypall Resolution centerébe, hogy nyissak ott case-t, és kér egy transaction id-t is, amit sehol nem találok.Mitől függ hogy az ebay vagy a paypall intézi a case-t? Pedig ugyanúgy vettük a termékeket.
Tud valaki segíteni???????

-
törölt tag
-
törölt tag
-
fardem
tag
-
TaaT
nagyúr
http://www.fees.ebay.com/feeweb/feecalculator
nekem 254$-ra dobott ki 25.4$ jutalékot, a feltöltési díj persze lehet nincs benne (az nekem 5$ volt).
-
Freddycom
őstag
-
SUPREME7
őstag
-
axioma
veterán
-
El Gringo
senior tag
-
magiii87
csendes tag
-
magiii87
csendes tag
Akkor mégiscsak escalálnom kellene?
De szerintem én még olyat nem is tudok csinálni a case-sel.
Csatoltam Nektek 2 print screen képet, hogy mit is látok a case-nél, erősítsetek meg, hogy nem tudom escalálni sehol.Lehet, hogy én azért nem tudom escalálni mert a levélben amit kiküldtek a termék törléséről az volt, hogy "ajánlják, hogy várjam meg a várható szállítási időtől számított 10 napot." De az sajnos december 27 lenne, én meg nem akarok addig várni.
Vélemény? Meg kellett volna h várjam?
-
szafe2
csendes tag
-
SUPREME7
őstag
-
SUPREME7
őstag
Ja,de az se akar még jönni, mint az égősor se

Sale date: 10/07/13
Tracking number: --
Estimated Delivery: Thu. Oct. 24 - Fri. Nov. 15
Don't forget to leave feedback! If there was a problem, please go to the Resolution Center by 11/20/13.Sale date: 09/25/13
Tracking number: --
Estimated Delivery: Tue. Oct. 1 - Thu. Oct. 17
Don't forget to leave feedback! If there was a problem, please go to the Resolution Center by 11/08/13. -
v-man
őstag
-
bul07
nagyúr
-
pepe091
MODERÁTOR
-
mokas_gizi
tag
NEW Black 3W 300LM Mini outdoor sport Cree Led Flashlight Torch Light Lamp
+ ha utána nézel lehet találsz olcsóbban is...
-
Josi
senior tag
-
Josi
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Gazdaság, jog
- eBay
- (kiemelt téma)
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Filmvilág
- Autós topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- További aktív témák...
- G.SKILL Trident Z5 Neo RGB 32GB (2x16GB) 6000MHz CL30 - Alza élettartam garancia
- Palit GeForce RTX 4070 Ti SUPER GamingPro OC WHITE 16GB - Alza garancia 2027.11.10 - BESZÁMÍTOK
- PowerColor Radeon RX 7900 XTX RED DEVIL OC 24GB - Garancia - BESZÁMÍTOK!
- Új, Gamer félgép - GIGABYTE B650 EAGLE AX + Ryzen 7 7800X3D + Corsair 2x16GB DDR5 6200MHz
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G5 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- 264 - Lenovo ThinkBook 16 (G7 ARP) - AMD Ryzen 5 7535HS, no GPU
- ASUS ROG Flow Z13 2in1 i9 / RTX 3050Ti / 120Hz GAMER TABLET!
- Steelseries Arctis Gamebuds (Playstation) Gamer vezeték nélküli fülhallgató
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5464
- iPhone 17 Pro Max Mélykék - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Érdekes

ha a tracking nem mutat mozgást, akkor is visszakapod a pénzed (=bizonyítani tudod, hogy nem kaptad meg).

Mondjuk az a fontos, hogy megjöjjön még ha késik is.
Hát, már kezdek nyűgös lenni picit

Sejtettem, hogy nem lesz belőle semmi, írt is, hogy technikai hiba miatt történt, refundol, fogadjak el $3 kompenzációt, de írtam neki, hogy tartsa meg

köszi

V/