Hirdetés
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Sikeres CoffeeTime modok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kaliber
aktív tag
Gondolhatod: a pénztárcát háromszor küldték át röntgenen valami éles tárgy van benne (pedig tele volt apróval) akkor kattant be, hogy benne felejtettem ezt a kést közöltem a hölggyel hívták a biztonsági szolgálatot mindenki minket nézett (most elkapták az al-kaida egyik tagját) bizonygattam, hogy 8centi pengehossz alatt nem számít fegyvernek szerencsére meg hogy ennyi erővel kisolló is lehetne ez meghatotta őket és a "kés" elkobzása után engedték hogy felszáljunk a gépre, így utólag én is nevetek a hülyeségemen, de akkor nem volt olyan vicces.
htc07 :
Hát nem valami jó minőség amit én vettem dealextreme-n, de fele ennyibe került lehet, hogy ez jobb csak röntgen kapuknál ne felejtsd benne a pénztárcádba

-
cellpeti
nagyúr
üdv
nekem olyan kérdésem lenne, hogy rendelt-e már valaki laptopot az ebayről?
-
kaliber
aktív tag
Szerintem nem lesz vele gond max vámot fizetsz rá ha nincs szerencséd, én ilyen bankkártya kést rendeltem az év elején simán át is jött, a ferihegyi reptéren a becsekkolásnál buktam meg vele, el felejtettem ki venni a pénztárcámból otthon

-
Doze
aktív tag
Sziasztok
Rendeltem 2 szoknyát
az ebayen, augusztus 15.-én. Mivel 2 szoknya 2 különböző színben (és ugyan arra címre jön ) erre most jött egy ilyen levél:hello dear
i am really sorry to disturb you
i just want to tell you that
your items have been sent already
but since you bought some items in my store
one pacakge is not ok
and i have some different warehouses in different cities
the items are also in the different warehouses
so they have been sent separately in different packages
hope you can understand
maybe you will receive some items firstly and other items late
but you do not need to add any shiping charge for me
just kimdly to wait
i will be in charge of any issue
welcome to my shop again
thank youmost nem tom mi van, erős a gyanúm hogy csak most adták fel..
-
Tua
tag
válasz
tamas1985
üzenetére
Konkrétan az ebay-es eladót nem tudom megadni, mivel ebayen találtam meg őket és végül a honlapjukon rendeltem meg a cuccot (www.ownta.com), nem ez az első vásárlásom náluk, de eddig nem volt velük ilyen problémám. Paypalen fizettem, nem tudom hogy érdemes lenne-e visszakövetelni a pénzem vagy várjak még. Augusztus 7-én fizettem, azóta csak a kamu jön.
-
a000
őstag
Sziasztok!
Ha rendelek kínából egy multi-tool-t, amin ugye mindenféle szerszám van, köztük kés is, az nem okoz gondot ha esetleg kiszedik a vámon?
[link] -
Tua
tag
Megkaptam a 3. tracking numberemet is miután rákérdeztem, hogy mi van..
"Sorry for the inconvenience, your first package was returned back by customs, we resent it again with tracking number RB204063182CN on 27th Aug."
Pár nappal ezelőtt szintén azt mondták, hogy újraküldték 22-én...
Szerintem várok jövőhét közepéig, ha akkor se fog működni ez a tracking number se, akkor kénytelen leszek valamit csinálni.
-
default.
őstag
Srácok, egy vevő megkérdezte, mennyibe kerülne neki az általam árult áru szállítása Braziliába:
- USPS FIrst Class International Mail;
- USPS Priority International Mail.Az USPS egyáltalán szállít itthonról ? megnéztem a honlapjukat, de nem értem az egészet. Azt be sem lehet állítani, hogy honnan szállítanám, csak azt, hogy hová...
kérlek segítsetek !
-
Oracle
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Így van. Nem válaszol majd egy hétig az ügyben, mégis mit várt hogy meg dicsérem?
Remélem az ebay nem elfogult a régi felhasználókkal szemben, egyszer mindenki elkezdte valahol...
és a kis k****g azt írta hogy ez az első eset, hogy nem érkezett meg az áru, meglehet nézni a negatív visszajelzéseit volt már jó pár ilyen. 
-
LÁZ
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
az eladóval holtponton vagyok, mert én akkor küldeném vissza ha megkapom a refundot(hivatkozva az ebayes múltamra), ő meg akkor küldi, ha visszaküldöm...mondjuk ha visszaküldöm, és nem történik semmi, még mindig jelezhetem az ebay felé, hogy bibi van..
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Oracle
üzenetére
Már adtál neki negatívot is és case-t is nyitottál?
A negatív az még átírható semlesesre, ha visszakapod a pénzed.
Ha jól értem már case van róla. Ott ha nem tudsz megegyezni az eladóval (nagyon úgy tűnik), akkor eszkalálni kell az ügyet claim-é.
Ekkor átveszi eBay az ügyet és dönt valaki javára.
-
htc07
addikt
válasz
Oracle
üzenetére
szabad tudni ki az eladó?egyébként ha más nem, írd le neki hogy nem jött meg a csomag és várod a refundot, ahányszor csak kell. ha leírod egymás után ötször, akkor talán felfogja..
ha nem, akkor majd az ebay dönt. legalábbis én így tennék az ilyen értetlen eladóval szemben. -
Oracle
senior tag
Na... válaszolt ""I want ebay to look into this as I don't believe this transaction to be genuine, you've left neg feed back which is very damaging and to be honest for a new comer to ebay im shocked you've done it""
Segítsetek mégis mit írjak? Nem is nekem válaszol hanem folyton az ebaynek sír, attól hogy ez az első vásárlásom nem vagyok csaló, és valóban nem jött meg az áru.

-
LÁZ
addikt
üdv, adott egy termék, ami vhogy nem olyan volt, ahogy az eladó leirta, megjött, az eladóval megegyeztünk, hogy refund. A kérdésem az, hogy ilyenkor mi az ügymenet, visszaküld és refund, vagy refund és visszaküld, én az utóbbit preferálnám a 99 pozitivommal az eladó 4-ével szemben.
vagy jelezzem az ebay felé, de gondolom akkor is előbb kéne visszaküldenem a cuccot.
-
axioma
veterán
válasz
Oracle
üzenetére
Most dispute-ban vagy, vagy mar eszkalaltad? Mert az automatikus lezaras akkor van, ha nem emeled magasabb szintre, ha mar atadod az ebay-nek, akkor nem. Szoval told tovabb; erre a hatarido amugy nem az eredeti 45 nap, hanem az altalad irt elevulesi hatarido (nyitas utan x nap), a 45-tol most mar fuggetlen vagy, csak ne zard be amig meg nem oldodik es ne hagyd lejarni.
Szerk bocs kozben eltereltek a figyelmem, nem neztem hogy mar valaszoltak...
-
veze
őstag
válasz
Oracle
üzenetére
Ha már nyitottal Case, várnod kell egy hetet utana lehet escalation,
ezt neked kell elinditani, amikor letelt a 7 nap ( és addig nem döntöttek csak vártak hogy lesz az eladó és közted kommunikacio vagy megegyezés) szóval utana ez az opció is megjelenik majd , ha megnézed a megnyitott Case-t és ott rákattintva elindithatod. Utana már 1-2 napon belül döntenek, és ha az eladó még csak nem is válaszolt Neked, akkor nem sok kétségem van afelől kinek a javara fognak dönteni..
Ha nem teszed meg ezt, akkor azt hiszik minden OK lett köztetek és egy honapig se teszed meg akkor automatiklusan bezárjak, mintha jol végzödött volna. -
Oracle
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
6 napja nem válaszol, szerintem nem is fog, és szeptember 21-én automatikusan zárul a vita. Nem lehet csak az ebaynek írni, hogy csináljanak valamit? Vagy mi történik ha ebayen lezárom, és paypolon indítom?
-
Oracle
senior tag
Pls help, holnap lesz a 45. nap. Nem akarom elbukni a pénzem.
[link] -
randras
veterán
Olyankor mi van, ha leütött termék eltűnik a megvett termékek listájáról, és napok múlva sem jön vissza?
Értékeléseknél, rákeresve látszik. Egyik már fizetve is lett.
-
SUPREME7
őstag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nincs SMS értesítőd a bankszámládhoz? (Azért manapság már a minimum, legalább a visszaélések minél előbbi észrevétele miatt, főleg ha neten is használod ... ) Mert akkor az SMS-ben is látszik a kód.
-
tamas1985
tag
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Igen jól érted, ez olyan 3-4 nap is lesz mire megjelenik.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
-HajTömeg-
üzenetére
Nem fog megjelenni a számládon (havi számlakivonaton). Fel kell hívni telefonon a bankot és megkérni őket, hogy olvassák fel neked a tranzakció részleteit.
-
-HajTömeg-
őstag
Sziasztok
A leírások alapján csináltam paypal számlát, összekapcsoltam ebay -el,minden tuti.
A bankkártyás módot választottam és jól értem,hogy most kapnom kell majd egy 400- os levonást a számlámról és amellett lesz egy 4 jegyű kód,amivel végleg hitelesíteni tudom a számlám?
Ez majd az OTP számlámon fog megjelenni a 400-as levonás mellett?
Tegnap csináltam végig a teljes PP számlanyitást,ma még nem jelent meg a számlámon a levonás. -
Tua
tag
-
GeryPc
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
ilyenkor küldenek "rekvesztet" amit elfogadok igen.
csak azt hittem ez vmi új pénzlehúzás mint ahogy vaterán is kitalálnak mindig vmit.akkor mit kamuzik ez a g*ci most már elküldöm vhova
-
Tua
tag
Sziasztok, normális dolog, hogy a China Post registered airmaillel küldött csomagomat 22-én adták fel (állítólag) és még semmi sincs se a posta, se a kínai tracking weblapon?
-
GeryPc
senior tag
helo
Az eladótól már von le pénzt azért is az ebay ha vki tévesen leütött vmit és törli a megrendelést?
Fizetés nem történt.köszi
G. -
apaszka
veterán
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Vedd fel az ebayel a kapcsolatot .
-
Oracle
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
Nem tudom paypalon indítani mert ezt az üzenetet kapom: We're sorry there's a problem with your purchase. You already opened a case regarding this item. Please go to the eBay Resolution Center to review the program details for information on what to do next. Most akkor hogyan tovább?
-
Slownz
senior tag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
faterom bénázott így még az elején
őt speciel 3 hétre eltiltották a vásárlástól. -
Stanley-B.
őstag
válasz
BigBlackDog
üzenetére
az a legrosszabb, hogy pár ilyen után kibannolnak az oldalról.
2 után még nem, ha előtte nem volt még ilyesmi, de ezután ne nagyon legyen már több. -
mikk2000
őstag
válasz
thomasa
üzenetére
Szerintem pont az a lényege, hogy megmarad... igazából az lenne jó, ha meg lehetne nézni az előző ID-k értékelését, mert erre lehetőséget nem láttam. Igazából az ID history-ban már szerepelhetne rögtön a név mellett az értékelés/eladások száma, nem hiszem hogy az ebay szervereit megizzasztaná pár plusz byte eltárolása.
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Szeretnék kérni egy kis segítséget. Most kaptam emailt ebaytől, hogy van két nem fizetett tételem ("unpaid item process"). Két-három héttel ezelőtt valóban szerettem volna megvásárolni a levélben szereplő terméket, de volt egy kis probléma. Mikor a fizetés részhez értem nem sikerült paypalbe bejelentkeznem, többszöri próbálkozás után is hibát írt ki az ebay oldala, nem irányított át a paypal felületére. Azóta már megoldottam a vásárlást más forrásból, mivel ebay-en keresztül több napig próbálkozva sem sikerült a fizetés részhez elérnem. Ilyenkor mi a teendő? Mi lehet a legrosszabb történés, ami egy ilyen esetben érhet?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
veze
őstag
válasz
RockHaRD
üzenetére
én ilyen formatumu tracking number-t szoktam kapni mint ez pl
RB741987812CN
és ezt a magyar posta oldalán is nyomon lehet követni és nem is szokott elveszni egy sem
ez pl most épp uton van és még idöben van. aztan ha a clországba érkezett az is ott lesz, majd ha vám elé állítják az is ott lesz, aztan az is hogy a vámon átment, és küldik tovább, az is, amikor aláírtam hogy átvettem stb... -
RockHaRD
addikt
válasz
AssAssynn
üzenetére
nem nyert :/ Ugyanolyan formátum a szám, mint amit ebay-en kitöltött az eladó, és ott csak rányomok, és ebay-en belül kiírja az adatokat. De most hiába kerestem google-be china post, vagy taiwan post oldalt, egyiknek a tracking részlege sem írja ki, hogy hol áll a csomag.
-
AssAssynn
addikt
-
RockHaRD
addikt
Taiwanból jön EMS-sel a csomagom, elküldte levélben a tracking numbert az eladó. (Ugyebár a csere termékről van szó) Tudja valaki esetleg, hogy milyen linken tudnám megnézni?
-
tjb007
nagyúr
válasz
randras
üzenetére
Mennyi értékelése volt az eladónak ?
Eddig még én is kaptam mindenhez trackinget, és mindegyik az én kezemben landolt.
Mondjuk most lehet lesz egy rendelés amiből semmi sem lesz, az eladó még mindig nem adta fel. Ha két nap múlva sem fogja akkor automatikusan törlődik a rendelésem és kapom is vissza a pénzt. -
andatti
senior tag
Ez igaz lehet? Vagy csak hiéna? /Kevés eladása volt, a cucc meg túl jónak tűnik... bár vámon lehet megfognák... esetleg tud valaki megbízható shopot? akár ebayes eladók között? /más témában már futottam bele.../
-
randras
veterán
Hosszú idő után az első privát célú AliExpress rendelés egy 2$-os szar volt... és még ezzel is át akartak baszni.

Kerüljétek. Néhány hete egy PH!-s srácnak rendeltem, "kicsit" nagyobb összegben, akkor is lehúztak volna.

-
Oracle
senior tag
válasz
Winner_hun
üzenetére
A negatívra se reagál az eladó már két napja...
-
mikk2000
őstag
Hát izé, van olyan ebay funkció hogy az eladókhoz megjegyzést lehet írni "add note".
A gond az, hogy ezek a megjegyzések ahogy megfigyeltem némelyike eltűnik. Így aztán sokat nem ér.
A másik, hogy ha nem tűnögetnének el a megjegyzések, akkor mondjuk ha keresek egy termékre, a terméklistában az eladónál kiírhatná rögtön hogy van-e rá megjegyzésem, s mi az, arról nem beszélve hogy megemlíthetné azt is, hányszor adtam neki és milyen pontot stb...
-
bul07
nagyúr
válasz
Stanley-B.
üzenetére
A hozzászólásomban a minden szó a lényeg tehát normál nem emelt küldési formánál is van nyomonkövetési szám csak a határnál megál a bejegyzések sora
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Ja, de ez nem EMS volt.
Ez van, az eladó meggyőzőbb volt, PayPal azzal zárta a témát, hogy fellebbezésnek helye nincs, ezért nem is feszegettem a témát náluk. -
tamas1985
tag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Sejtettem, a 45 nap a fizetéstől vagy a feladástól számít(ezt mindig elfelejtem)?
-
Stanley-B.
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
na ez így nem okés, ennek nem így kell lennie, ha az eladó nem tud prezentálni olyan tracking numbert, ami mutatja a státuszában, hogy megérkezett hozzád, akkor claim nyerés kb garantált.
Külföldi fórumok tele vannak azzal, hogy eladók mennyit szívnak azzal, hogy bizonyos USPS postázási módokkal a tracking csak USAn belül mutatja a státuszt, majd miután elhagyta az országon, se kép se hang a csomagról és sok vevő visszaél ezzel és azt mondják, hogy nem kapták meg, a PayPal meg mindig refundol nekik, ezzel megkárosítva az eladókat.
Tényleg rengetegen panaszkodnak erre külföldi fórumokon.(#34208) tamas1985: ahogy supreme7 írta, amíg nincs az országban ők sem tudnak többet.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Az én cuccomnál csak USA-n belül élt a tracking (valamit tesco gazdaságos megoldás volt), és csak annyit láttak hogy feladta, majd elhagyta az országot.
Mivel feladta ezért nem adták vissza a pénzemet, mert postán elveszett cuccok után nem véd PayPal csak az olyan eladóktól, akik nem postázzák. -
tamas1985
tag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Még ezzel kapcsolatban, a postán vajon tudnak részletesebb infót lekérdezni?
-
Stanley-B.
őstag
válasz
radi8tor
üzenetére
nem tudom, de ha nem érkezett meg a csomag és ez a tracking numberrel is látható, akkor a PayPal a vevő mellett szokott dönteni. Nekem ezen kívül kétszer volt olyan, hogy elveszett szállítás közben a csomag, és ezt a tracking is tükrözte, ezeknél is nyertem.
(sőt 250 USD felett, ha az eladó nem tud prezentálni signature confirmationt, akkor még az sem elég, hogy a tracking azt mutatja, hogy átvették a csomagot) -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Stanley-B.
üzenetére
Érdekes mert nekem nem ezt írták. Akkor engem átvert PayPal?

-
tamas1985
tag
válasz
Stanley-B.
üzenetére
OK, ilyesmire számítottam én is. Meglátjuk mozdul e valamerre a napokban, aztán ha nem akkor felveszem a kapcsolatot velük.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Eredeti játékok OFF topik
- Crimson Desert
- crok: Android ADB, TWRP, ROM, GApps, MicroG, Shizuku, APK és egyéb segédeszközök
- PlayStation 5
- Gumi és felni topik
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Xbox Series X|S
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I9 11900 / RTX 3080Ti / 32GB DDR4 / 512GB Nvme
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer félgép - GIGABYTE B450 AORUS + Ryzen 5 5600X + Kingston 2x8GB DDR4 3000MHz + ID-COOLING SE-214
- Samsung U28E590D - 28", 3840 x 2160, 1ms, TN, AMD FreeSync - Eladó!
- MSI RTX 3080 10GB GDDR6X SUPRIM X Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte M32U Arm Edition 31,5 144Hz IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 234 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4530, 100% Akkumulátor
- Dell Latitude 5290, 2 az 1 ben,12.5",FHD,i5-8350U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- HIBÁTLAN iPhone XS 64GB Black-2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4845
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

az ebayen, augusztus 15.-én. Mivel 2 szoknya 2 különböző színben (és ugyan arra címre jön ) erre most jött egy ilyen levél:

Remélem az ebay nem elfogult a régi felhasználókkal szemben, egyszer mindenki elkezdte valahol... 

szabad tudni ki az eladó?

V/