- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
havri1 #64099 üzenetére
Nem emelkedett (még), ha ajánlottan akarod küldeni, hogy legyen elvesztési biztosításod 850 Ft az ajánlott ezt csak elsőbbségi küldeményhez veheted igénybe 945 Ft (100g) és hogy legyen igazolásod az átvételről tértivevény 425 Ft.
Ez a 2220 Ft.
Az ajánlott nem aláírásos külföldön, mert ez csak szimpla biztosítása a küldeménynek, a 30 DTS-ig ami most 408,5 Ft*30=12255 Ft. -
válasz
BullZeye #64093 üzenetére
Nem jó ötlet, nem fogják visszaküldeni, kifelé is vámoltatni, foglalkozni vele ingyen nem fognak.
A külföldre történő visszaküldés más egy kicsit, mint az országon belüli feladónak visszaküldés.
A tanácsod simán veszteség az eladónak.
Ha a postai szállító elveszti a csomagot az sem róható fel az eladónak, és nem tévedésből küldte el kétszer az egyszer kifizetett árút, elsőre is teljesítette az eladási szerződést, a megérkezést nem tudja befolyásolni.
Azt is leírtam már, hogy az eBay belső programja ír ki egy statisztikai időtartamot a szállításra már akkor amikor még az eladó nem is tud a vételről, ez senkit nem kötelez semmire, ez alapján nem büntetheted az eladót, ha korrekten állsz a dolgokhoz. -
Nooeca
senior tag
3 új csomag úton, kíváncsi leszek megjönnek-e, vagy az előbbi 4 sorsára jutnak. Dec 6 határidő... Szóval jöhet később is, de amikor megjönnek a csomagjaim mindig időn belül jöttek.
-
válasz
vorosfold #64085 üzenetére
Az Összefoglalóban lévő leírást is elolvastad?
Most ez a 14 nap azt jelenti, hogy a termék kézhezvételétől számítva 14 napon belül küldhetem vissza?
Igen, mivel megadod a tranzakció azonosítót rá tudnak keresni.
A költségeket igazolnod kell vagy nyugta vagy számla, + a feladóvevény.
Szerintem minden világos, ha nem küldöd vissza nincs mit visszaigényelned. Mert visszaküldés postai költségének visszatérítése a neve ennek a dolognak.
Mire fel gondolod az ingyen pénzt?
"Ügyeskedsz" és a végén a magyar PayPal fiókosokra nem fog vonatkozni ez a promóció, mert ez csak egy kedvezmény nekünk. -
havri1
félisten
válasz
Istyu74 #64088 üzenetére
írtam az eladónak hogy vagy küldjenek ujjat vagy a pénzemet kérem vissza.
De írtad neki, hogy visszaküldöd?
Küld vissza, és kérd a 100%-ot.
Case-n belül tudtok még levelezni?
Milyen okkal nyitottad a case-t? Hol tart? Ameddig nem születik megoldás, ne zárd, mert nincs több lehetőséged. -
Istyu74
aktív tag
Sziasztok,
Rendeltem egy telefon alkatrészt ami nem működik,írtam az eladónak hogy vagy küldjenek ujjat vagy a pénzemet kérem vissza.
Először felajánlott 60% vissza térítést,mikortovább eősködtem akkor már 70 et ajánlott.
De mindenképp azt akarja hogy zárjam a Request. Zárjam vagy ne adjam be a derekam?wisstech sent you a message about your request:
"dear friend. i understand your feelings,but the resend can not be passed if it has a case.please understand us,is it ok?once you close it,we will work for you quickly. if you do not agree,we can refund you 70%,and you need not return the parcel,is it ok? wehave to accept the return tomorrow,according to ebay's policy,please help us,is it ok? waiting for your news"
-
Pacino68
tag
Sziasztok!
Látom sok a panasz, eltűnnek a csomagok. Sajnos én is így jártam, a rendelt termék a feladás után 8 nappal már Ferihegyen landolt a nyomkövetés szerint, de hozzám azóta sem érkezett meg. Mi van mostanában itthon?! Nem nagy tétel 800Ft, de így szerintem refundot sem kapok, az eladó elküldte azt, amit így bizonyítani is tud…😒 -
vorosfold
csendes tag
Sziasztok!
Erről a termék visszaküldés postai költségének PayPal általi visszatérítéséről szeretnék kérdezni.
2016. szeptember 15-én rendeltem egy terméket, ami nem működött számomra elvárhatóan, megbeszéltem ezt az eladóval és visszafizeti a vételárat a postaköltségen kívül, úgy, hogy az árut megtarthatom.
A termék kiszállításához nem volt határidő írva (tehát a 30+30 nap érvényes), valamint a visszaküldésre ez van írva:
Returns: 14 days money back, buyer pays return shippingMost ez a 14 nap azt jelenti, hogy a termék kézhezvételétől számítva 14 napon belül küldhetem vissza? Azt honnan tudják mikor volt vagy mit számítanak kézhezvételi időpontnak? Vagy ez nem azt jelenti?
A másik, hogy nekem akkor azt kell kiválasztanom a PayPal kérdőíven, hogy:
The return costs were deducted from the refund of my item.
Igazolásnak két emailt kér, egyet a termék kifizetéséről az eredeti vételárral, egy másikat pedig a refundról a refund értékével. Namost ezeket konkrét postai visszaküldés nélkül is meg tudom nekik adni. De a General Conditions of Use of PayPal Refunded Returns Service leírásából én úgy vettem ki, hogy mindenképpen vissza kell küldeni a terméket postán az eladónak a PayPal szállítási visszatérítéséhez. Viszont erről ilyenkor nem kérnek semmilyen postai bizonylatot. És az eladó is lemondott róla. Vagy majd kérdezgetik az eladót, hogy megkapta-e már, amit visszaküldtem neki?Szóval visszafizeti-e nekem a PayPal az eladó szállítási költségét, amit a refund nem fedez, úgy, hogy nem küldöm vissza a terméket?
Amúgy miért éri ez meg a PayPalnak, sima extra szolgáltatás, annak érdekében, hogy annyira szeressük, hogy máskor is őt használjuk? Ez csak a kelet-európaiaknak van, plusz Ciprus, Málta, Portugália, szóval az ilyen elmaradott népségeknek kedveskednek ezzel?
-
Nooeca
senior tag
Hát ezzel a csomaggal én is megszívtam hogy nem a pénzvisszafizetést választottam
Mert ugye mire feladott még egy csomagot, addigra lejárt a 60 nap, így még negatív értékelést se tudnék neki adni, mi több, az eladó már vissza se ír. Hiszen a pénzvisszafizetés is csak 30 napig érvényes az a garantee-s dolog.
Ő feladta a csomagot, ez szinte biztos, de mivel lejárt a 60 nap, ezért már tojik a fejemre, mert nem tudom lenegatívozni.
-
Igen, ha bele gondolsz, hogy a csudába jutott el Kuala Lumpurba Shenzenből vagy Pekingből, mert arról nincs bejegyzés. Heti 3-4 járat van oda, ha éppen nem törlik a kevés utas miatt, külön postagép meg nem megy.
Nem tudom mikor fizetted, ha már 2016-10-15 16:47-kor ott volt, kell azért pár nap az odaérkezésre.
Magyarországon senki sem írja, így a bejegyzés nem hiteles, egyébként is a Frankfurti gép hozza Magyarországra a malájok küldeményeit. -
Nooeca
senior tag
Ez az eladó 45 nap után feladott még egy terméket a címemre, az sem érkezett meg eddig. Időközben az ing is eltűnt pl. Az a lényeg hogy Augsztus 1-től kb 4-5 csomagomnak kéne jönnie (beleértve a második terméket itt) és eddig egy sem jött meg.
atyca: nem értem pontosan hogy mire célzol
Tiedé még csak 16. okt, szóval az még nincs késésben
-
atyca
senior tag
válasz
Nooeca #64075 üzenetére
Rossz ómen:
Pos Malaysia
A Trackit-en pedig Pos Laju -
válasz
Nooeca #64075 üzenetére
Erről csak annyit, hogy nem postai nyomkövetési szám, nekem is volt ilyen.
2016-08-23 11:50 Hungary, Item Arrived at Ferihegy
Valójában 2016.09.06-án kaptam meg, 4-én érhetett az országba.
De meglepő a hasonlóság az időpontban, a tied is 2016-08-03 11:50 Hungary, Item Arrived at Ferihegy
Szóval nincs direkt járat Budapestre Kuala Lumpurból -MPC PMIH (KLIA)- arról nem is beszélve, hogy mindig 11:50-kor leszállni Budapesten egy nem ide tartó repülővel. -
Nooeca
senior tag
válasz
Vertigo18 #64072 üzenetére
17 track oldalát nézem... ott normálisan napra követhető hol jár a csomag. Ott még Ferihegy néven szerepel. Onnan tovább nem jött... pedig ami meg igen, ott is normálisan írja hogy a posta veszi át stb. onnan már megszűnik a track és a sima posta oldalán követhető nyomon...
Nos itt a sima posta oldalán nincs ilyen szám, mivel még a postáig nem jutott át.
-
Vertigo18
addikt
válasz
Nooeca #64063 üzenetére
Így van, "Ferihegyen" már nemigen tűnhet el. A neve miatt sem.
Viszont azt se felejtsük el, hogy a "nem kamus" feladások esetén is sokszor előfordul az, hogy saját hazájukban valóban nyomon követhető a feladott küldemény. Azonban ez csak a saját országukban követhető nyomon, nálunk már nem kerül felvezetésre a szám alapján. Ugye mindegyiknek, ha a kezedbe veszed, van egy száma, ami nálunk a "sima" küldeményeknek nincs. Viszont, amikor beérkezik az országunkba, akkor, tekintettel arra, hogy nem könyvelt, ezért nem is vezetik sehol sem, nincs könyvelve.
-
tamass.szabo
tag
Kell, hogy számlát kérj, szerintem a saját nevedre.
Viszont én elfelejtettem, így a mezei blokkot fényképeztem le a feladóvévénnyel együtt, és úgy is elfogadta a Paypal. De érdemes áfás számlát kérni biztos, ami biztos.
-
Andralin
aktív tag
Ha visszaküldöm, akkor tényleg kifizetik nekem a postázást?
És ez hogy működik? Kell, hogy számlát kérjek a postán a feladáskor? Ha igen, kinek a nevére, az ebay-ére?
El kell küldjem nekik a kapott számlát és utalják majd Paypal-on a pénzt, vagy egész más a menete a dolognak?
-
mokus1
addikt
Ezt írja ki nekem az ebay. Tudok angolul, de mégsem értem mit akar tőlem, paypallal van összekapcsolva a fiók, amihez egy érvényes bankkártya társul
Attention Sellers:
Attention!
In order to use the credit card option you need to have both a valid Internet Merchant account and a payment gateway in place to secure the transactions. To find out more about this please review the information on the following page: How Payment Gateways Work
At this time the only compatible gateways for use on eBay are Payflow and Authorize.net. If you are ready to setup your payment gateway you will find instruction under “Setting up a payment gateway for your Internet merchant account” on the following page: Selecting Your Payment Preferences
Once you have setup your gateway please contact customer service to make the appropriate adjustments to your account to start accepting credit cards.
For complete list of approved gateway companies go to the Gateway Signup Page
Köszi a segítséget
-
válasz
Andralin #64062 üzenetére
Ki is fizetheted és vissza is küldheted, de ezt a PayPal kifizeti neked, így ez nem igazán probléma: Kérheti az eladó, hogy a saját költségemre postázzam vissza Angliába? Ha ilyet kér, akkor én köteles vagyok azt megtenni?
Te reklamáltál a szállítási késedelemért, ő rugalmasan megoldotta úgy, hogy egy harmadik fél a felelős, nem pedig az eladó. (November 3-ig élő a vásárlói védelmed)
Neked is kellene egy kis pozitív hozzáállás. -
Nooeca
senior tag
válasz
Vertigo18 #64056 üzenetére
Nekem a nyomkövetés mind azt mutatja, hogy a Ferihegyi repülőtéren tűntek el. Érdekes mert jött volna Aug elején Aug végén Szeptember közepén és Szeptember végén is csomag, mind a 4 eltűnt.
Kettőnél volt nyomkövetés, az a kettő a Ferihegyen tünt el, így gondolom a többi is. Az is érdekes, hogy nem egy időben rendeltem és nem olyan termékek, amiket lefoglalnának...
Pl. egyik termékem szimplán egy derékszíj volt a másik pedig egy ing.
-
Andralin
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék ebay-es rendeléssel kapcsolatban.
Megrendeltem egy árucikket, Angliából történő szállítással, sajnos trackinges feladási opció egyáltalán nem volt, csak sima mezei Royal Post nyomkövetés nélkül, így ezzel lett feladva.
A csomagot 09/22-én adták fel, a kézbesítés becsült határideje 10/03-én járt le. Vártam még 2 hetet ezután és nyitottam egy reklamációt, mivel nem kaptam meg a csomagot. Az eladó egyeztette a címemet és október 25-én írt a reklamáció keretében, hogy ismét feladta a megrendelt árut.
Én 3 napra rá megkaptam az elveszettnek hitt első csomagot. Megírtam az eladónak is, hogy végül csak megérkezett, több mint 3 héttel a határidő lejárta után.
Most hogyan tovább, mi legyen, ha megjön a második csomag is? A másodikra nekem semmi szükségem nincsen. Kérheti az eladó, hogy a saját költségemre postázzam vissza Angliába? Ha ilyet kér, akkor én köteles vagyok azt megtenni?
Korrekt szeretnék lenni, de ha nekem kell fizetni a visszapostázást, akkor elég negatívan fogok kijönni ebből az üzletből.
-
A kínai posta összesítése arról hogy a múlt évben a csomagjaik szállítás mennyi ideig tartott.
China Post Airmail Parcel Estimate Arrival Time Stat Report This report is based on big shipping data from Jan 01,2015 to May 31,2015.Hungary Átlag 18 nap, leghosszabb 24 nap, legrövidebb 8 nap a légipostás csomagok kézbesítése.
Az is lényeges mennyi idő alatt adja fel, mennyi az itteni vacakolás ideje, de az átlag jó lenne.
-
válasz
radi8tor #64058 üzenetére
Nem szokták megfogni, általában értékhatár alattiak, magánszemély vásárlásra nem vonatkoznak amire gondolsz, a kereskedőkre vannak import előírások. De ez a kamera nem tartozik közéjük, mivel a vámbesorolása egyszerű hobbi fényképezőgép, kamera.
Ez is, a toll is, a pendrive kinézetű és a 2*2cm megfigyelő kamerák is simán megérkeztek. Szemüvegbe beépített meg a keret stílusa miatt nem lett véve.
Azt is vedd figyelembe, hogy bizonyos veszélyes eszközök beszerzése nincs korlátozva, a használatukra vannak szabályok. Japánból vásárolhatunk eredeti szamuráj kardot, még a posta ki is fogja szállítani, de utcára már nem igazán viheted ki, csak akkor ha tagja vagy valami vívó sport vagy japán hagyomány őrző szervezetnek és mész mondjuk edzésre, de akkor is megfelelően "csomagolva".
A posta nemzetközi kicserélő üzemben dolgoznak nagyon lassan és a vámosok is kevesebben vannak. Nem győzik kinyitni a posta konténereket
Pl amit a kínai posta visszaigazolt az eladómnak, hogy Budapesten átadták azt a konténert, amiben az én csomagom is benne volt, abból még mindig nem érkezett meg a küldemény. -
zeon.hu
nagyúr
Rendeltem egy ilyen mini kamerát.
Nem érkezett meg (okt. 27 volt a határidő), az eladó már küldené is újra vagy a refund-ot.
Nyilván az utóbbit választom.
Kérdésem inkább az, hogy elakadhatott-e más ok miatt, mondjuk vámon (nem az ára miatt)?
Arról gondolom kapnék értesítést. -
Nooeca
senior tag
Manapság nem jön meg semmi ebayről... más tapasztalt ilyet?
-
válasz
levenduli #64049 üzenetére
Oké, igazad van.
Account settings
Feedback
Recent Feedback
(View all Feedback)
Feedback as a seller - Itt látod a kapott értékeléseket, csillagok nélkül.Adhat csillagot ezekre, amelyek szubjektív megítélések, véleményem szerint értelmezhetetlen.
How accurate was the item description? A leírás nagyon szép, mert beleteszek egy csomó fizetős csicsát, több oldalon magyarázom a cipőfűző praktikus használatát.How satisfied were you with the seller's communication? Folyamatosan nyaggatom üzentekkel, e-maill a vevőt, kommunikálok vele akkor is maikor semmi értelme
How quickly did the seller ship the item? A megvételt követő 1 órán belül átadja a futárnak, aki 3 napon belül USA-ból kézbesíti is.
How reasonable were the shipping and handling charges? Ingyen biztosít 3 napos futárszolgálatot a 2 $-os kütyühöz -szállköltség piaci ára 50$-
Ezek 5 csillagok lennének.
Ugyanmár. -
válasz
levenduli #64047 üzenetére
Az eladó értékelésének számítás ezen a linken olvasható
Az ebay adja a vevő értékelése alapján.
Engem a jelentősége érdekelne, mert ha a vevő nem értékel --nem kényszeríthetem rá- akkor nem mindegy hogy kapok csillagot vagy nem? Havi 200-nál több eladás folyamatosan érdemben jelenthet valamit, alatta.... -
válasz
levenduli #64045 üzenetére
Az eBay-n nem adnak az eladók és te sem csillagokat, az egy másik oldal.
Feedback scores. In most cases, members receive:
+1 point for each positive rating
No points for each neutral rating
-1 point for each negative ratingEz meg a pontok alapján növekszik:
Yellow star 10 to 49 ratings
Blue star 50 to 99 ratings
Turquoise star 100 to 499 ratings
Purple star 500 to 999 ratings
Red star 1,000 to 4,999 ratings
Green star 5,000 to 9,999 ratings
Yellow shooting star 10,000 to 24,999 ratings
Turquoise shooting star 25,000 to 49,999 ratings
Purple shooting star 50,000 to 99,999 ratings
Red shooting star 100,000 to 499,999 ratings
Green shooting star 500,000 to 999,999 ratings
Silver shooting star 1,000,000 ratings or more -
levenduli
csendes tag
Sziasztok!
Azt honnal lehet tudni ,hogy eladásnál ki hány csillagot adott? -
Krogoth
senior tag
Üdv.
Sorry! There has been an error retrieving your message from the server.
Mailban láttam, hogy írt üzit, honlapon is megjelenik, de rákattintva a fenti hibaüzit dobja. Ez mennyi idő után szokott rendbe jönni és válik olvashatóvá?
-
zoo8800
veterán
Üdv.
Licitálnék az UK Ebay-en, de ez van a leírásban:Cash on collection unless you require these posting sold as seen no returns pictures show exact forks for sale uk bids only
Vajon miért van ez ott, ha postáznak Magyarországra? Érdemes/szabad licitálnom?
-
somnia
senior tag
...nem tudom ki hogy van vele, de ez a pitni bósz azonkívül, hogy drága még egy rakás szar is...
22.10.2016 07:34
Royal MailKézbesítés regisztrálva
NOTTINGHAM MAIL CENTRE...mi tökölnek ennyi ideig?...
-
cbmfan
senior tag
ezt kapom ragszám megadásánál: Cannot GET /shipment_tracking/null
valami bugzik megint .com-on...
-
B1T3
addikt
Üdv! Telefonhoz kellene egy állvány, amely nem semmit nem érő 20-30 cm magasságú, hanem mondjuk legalább 3-szor ekkora. Használ valaki ezen kritériumoknak megfelelő „fillérest” (ugyebár mihez képest), amely megbízható is, azaz nem hullik atomjaira egy nap után?
-
Annyival kiegészítem, hogy nyilvánvalóan nem 100-asok, mivel a hivatalos keresési nyomtatvány CN 08, a szerintük keresés, az a címzett nyilatkozat, miután a másik posta -fogadó- megkérdezi a küldemény sorsát tőle. így már van értelme az egésznek. Valaki elolvashatta volna a posta vezetősége részéről a csatlakozáskor a nemzetközi postai unió szabályait
CN 08 = INQUIRY form keresési nyomtatvány
CN 18 = Declaration concerning the non-receipt (or receipt) of a postal item; küldemény átvétel- nem átvétel nyilatkozat (a pdf-ben az 184 és 187 oldalak) -
Ezt jelölheted:
I have not received this item by post or by any means, Ez a küldemény sem postai, sem más úton nem érkezett meg hozzám
-Nem kaptad vissza-
Az alatta lévő dátum és aláírás is a tied.
Place and Date, Hely és Kelt
Signature,AláírásNyilvánvalóan ellentmondás. mivel csak a küldő kerestetheti, mert amíg nem kézbesítik addig az ő tulajdona, így a címzett "nyilatkozatának" nincs értelme., ő nem kerestethet. Lásd a példám, amikor elhajtottak a nekem küldött ajánlott küldemény elvesztésekor. Majd a feladó kerestesse.
Vagy átvertek a kedves dolgozók. -
gorje
senior tag
Köszi szépen! Elég gáz...
A keresési nyomtatványra ugyan azokat az "adatokat" írjam mint a csomagra? A leírás lehet bővebb is mint a vámáru ny. szereplő és angolul töltsem ki és értékét dollárban megadva? A nyilatkozat résznél úgy tűnik nekem, mintha ez a címzett-re vonatkozna. Az nem gond? -
válasz
edeleny #64024 üzenetére
Jelezni az eBay-nek. Ilyet nem lehet. Ha ingyenes akkor úgy kell küldeni, ha adott meg más szállítást és azt ajánlja figyelmedbe, az még rendben lenne, de akkor fizetés előtt kell neki ezt tenni, vagy küldeni ezt az árat is tartalmazó számlát, amit majd azután fizetsz.
-
edeleny
őstag
Sziasztok!
rendeltem két LED panelt Kínából. Az oldalon ingyenes szállítás volt. Kaptam tőle egy levelet, hogy fizessek 5 eurót valami szállítási számért.
Mi ez? Kell ez? E nélkül nem fog megjönni?
Igazából nem akarok neki fizetni semmit, ha nem jó így küldje vissza a pénzt!! -
Hát ez gáz. Csak ezt a drága szállítást biztosítja az USA-ba a posta értékesebb küldeményekre és azt sem képesek kézbesíteni, de nem tudom mit adtak meg neked, ha 2 hétnél kevesebb, akkor tévednek.
Töltsd le a posta oldaláról a keresési nyomtatványt és személyesen, a leadást igazolva add le. Ez az e-mail-s téma nem nyerő. (1 hét után érdeklődtem, semmi mozgolódás, bevittem a kitöltött nyomtatványt és leadtam a 2. nap már keresték.
És bizony közel a 30. nap az eredmény. -
gorje
senior tag
válasz
radi8tor #64021 üzenetére
Köszi! Most beszéltem az ügyfélszolgálattal. Azt mondták, hogy email-ben küldjem el nekik a feladóvevényt és írjam le kártérítési igényem, panaszom és nemzetközi keresés kérését.
Ebben a formában gyorsabb lehet (max 30 nap lehet a döntés ideje)?
100e feletti termékről van szó és ha úgy... alakul nem akarok a vevő pénzén ülni/váratni.
Remélem minden rendben lesz és a csomag is megérkezik... -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata a Magyar Posta kártérítés/nemzetközi kerestetés/panasz benyújtásával kapcsolatosan?
Feladtam egy EMS csomagot és a küldemény nem érkezett meg a "várható szállítási időn belül" és a csomagról a nyomkövetés szerint a legutolsó bejegyzés 7 nappal ezelőtt: Célországba elküldve.
A posta sem lát többet...Ebay felé érdemes/kell küldenem erről valami információt?
-
válasz
erer1000 #64016 üzenetére
Minden küldemény akármennyibe kerül ezt mutatja, ez nem jelenti a vámeljárás megindítását, majd ha kérik az okmányokat az is olvasható lesz, akkor küldhetnek sms-tm vagy kapsz egy ajánlott levelet.
Nagyon lassan dolgoznak.Ha ezt látod akkor lesz vámeljárás pontosabban Áfa kivetése, az mint írtad vételár+szállköltség 27% és a 2500 Ft eljárási költség
Postai vámkezelés alatt / Under postal customs procedure
Vámkezelésre vár / Waiting customs clearance
Betárolás a Postaimport raktárba / Storage for customs procedure
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted -
erer1000
őstag
tabot rendeltem 21k-ért, megfogták vámon nyomkovetés szerint már 21.én. mennyi idő míg megkapom kb?
kapni fogok egy csekket? vagy nekem kell csinálnom valamit, vagy ők megmondják majd mit kell tennem hogy megkapjam?
annyit tudok csak hogy 27%áfa lesz mert 6k feletti.
-
faki_
senior tag
-
antal750
aktív tag
Sziasztok
Sd kártya kellene 64gb-s
Kitől érdemes rendelni az ebay-ről? -
Hintalow
senior tag
Bakker, közben odaért. Ezt abból tudom, hogy ma az ELADÓ nyitott egy dispute-ot rám, azzal a felkiáltással, hogy csaló vagyok, nem azt az alaplapot küldtem vissza, mert az övékén nem volt rajta a kamera, hangerő gomb aljzat, és sim slot!!!
Ez részben az én hülyeségem, mert azokat már lusta voltam leszerelni róla, és velük együtt elküldtem jófejségből, mondván nekem már semmi szükségem rájuk, hátha nekik jó lesz valamire.
Eszem megáll....Elküldenek egy olyan teló alaplapot, ami 5 perc után meghal, és még nekik áll feljebb
-
Atke
senior tag
Sziasztok!
Az tudja-e valaki hogy ha magánembertől veszek ebayen egy használt bringát oroszországból akkor kell-e vámolnom? Tudom hogy nem eu és ha új lenne meg sem kérdezném,, de a használt magánembertől dolgokra nem találtam kitérőt!
Köszi előre is. -
válasz
Hintalow #64003 üzenetére
Írj annak akinek küldted, lehet hogy már átvette, bár én mindig tértivevénnyel küldöm, javaslom küldeni, mert nem minden országban íratják alá az ajánlottat, mert az csak biztosított küldeményt jelent és az átalány kártérítéssel szúrnák ki csak a szemünket, ha elveszne.
Tértivevény esetén pedig még a kínai posta is visszaküldi az igazolást.
De még egy telefont megér, hátha a posta ügyfélszolgálat tud mást mondani, ők nem ua-t látják amit mi. -
válasz
zümzümm #64001 üzenetére
Egyáltalán semmi ha My eBay a menüben a Purchase history-ra kattintasz?
Tudnál pv-ban küldeni képet, hogy mi jelenik meg, mit látsz?
Egyszer nekem a Chrome állt fejre és hasonló, nem minden látható a képernyőn gond jött elő.
Letörölve és újra telepítve működött. Okát nem tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Internet és kábel TV hálózatokról kötetlenül
- Autós topik
- EAFC 25
- Mobilokra/tabletekre is megjelent a Delta Force
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Eredeti játékok OFF topik
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Samsung Galaxy A13 4G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest