- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Szólánc.
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Spec
őstag
Köszi a választ!
1. Értem, hát akkor így jártam. Mondjuk akkor nem értem miért van ez a beállítás az applikációban, ha nem működik? Na mindegy, ez van.2. Vagyis ha nem lépkedek be az adott nemzeti Ebay oldalra (jesszus, ez is nemzeti már
), akkor nem is láthatom az adott felhozatalt? A sima ebay.com, nem listáz mindent? Ez elég gáz így. Miért nem egységes az adatbázis? Érthetetlen...
3. Se áfát nem fizettem utólag, se vámot. Vagyis gondolom jelezte az eladó, hogy már meg lett fizetve, illetve hogy vám-mentes. De akkor mire fel fizettet a posta a vámkezelésre?4. Értem én, de akkor is aránytalan. Vicces amikor valami elkel mondjuk 1 euróért, de a postaköltség az fixen 15 euro. Ezt hogy? Azért valahogy kellene tudni valami ésszerű értékhatárokat alkalmazni. Vagy legalább legyen választási lehetőség, hogy milyen postázást kérsz. Nem biztos hogy én akarok érték biztosított, hiper-szuper légipostás küldést. Egy pár eurós tételre, aminél ráadásul nem is fontos, hogy mikor ér ide, bőven megfelelne egy sima "economy" küldés is. De nincs ilyen opció sajnos.
-
-
kowu91
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Soha nem vásároltam még ebayről, viszont volna egy gyűjtői szobor, amit meg szeretnék rendelni amerikából, egy magánszemélytől. 400 dollár a szobor ára és 44,97 dollár a szállítási költség. Erre a költségre tesz még rá az ebay 120 dollárt héa címszó alatt. A kérdésem az lenne, hogy ez a héa pontosan mi takar? Ha jól értelmezem ez áfa költség, viszont ha ezt kifizetem, itthon már nem kell megfizetnem a 27%-os áfát? Elnézést kérek a buta kérdésért, de ez az első alkalom.
-
1. Ha az Android vagy az IOSS magyar nyelvű akkor nem lehet kikapcsolni, onnan szedi a beállítást.
2. Vannak nemzeti eBay oldalak, aki az adott országban él annak kedvezőbb ott hirdetni, lépj túl az eBay.com-on a keresésénél, minden eBay-en beléphetsz az azonosítóiddal.
Ezek felsorolva az Összefoglalóban, illetve az eBay oldal alján.
7. Hivatalos eBay oldalak, nem teljes felsorolás:
eBay USA, nemzetközi
eBay Németország
eBay Egyesült Királyság
eBay Franciaország
eBay Ausztrália
eBay Kanada
eBay Ausztria
eBay Lengyelország3. Azért mert annak aki küldi annak a szállító felé jeleznie kell hogy IOSS vásárlás volt és az eBay beszedte az áfát, ha nem teszi meg, akkor a jogszabályok alapján a Magyar Posta kénytelen beszedni az áfát és ezért felszámolja az érték utáni sávos díját . Ha nem kapja meg az információt akkor szerinted honnan tudná?
Példaként a az angol Royal Mail felületét mutatom ahol jelezni kell azt hogy IOSS vásárlás volt és meg kell adni a szükséges vámolási információkat, de más szállítók biztosítják ezt a lehetőséget csak az eladónak használni kelleneUgyanúgy az eladónak küldemény elektronikus adatai közt meg kell adni az elérhetőségedet és akkor esetleg nem 799 Ft utánvétes hanem a 399 Ft online díjat fizeted.
Egy gond van, az eBay a GDPR miatt nem osztja meg az eladóval az e-mail címedet és a telefonszámodat meg csak akkor ha azt az eladó külön jelölte hogy eladás esetén azt is adják meg neki, ha nincs információ nem tudja megadni a küldemény adatoknál. Mivel automatikus vámolás van 150 € értékig a feldolgozó program nem a fizikai küldemény címkéjéről, hanem az elektronikus küldemény adatok és az elektronikus vám-árúnyilatkozat alapján tud dolgozni.4. Miért ilyen drága? Mert ennyibe kerül a az elvesztés ellen biztosított nyomon követhető küldemény. Egyébként a Magyar Posta külföldre küldés költségei az aránytalanul drágák.
Ez azért nem egészen így van: Egy sima borítékban, kb. ajánlott levélként feladják, és erre rászámol 8-10.000 Ft-ot a postaköltségre.
És az eladó nem forintban fizet, hanem az ott szokásos devizában, ami az adott ország postai szolgáltatásához viszonyítva nem is biztos hogy magas. -
Spec
őstag
Sziasztok! Lenne pár amatőr kérdésem...
Az összefoglalót megnéztem, de nem találtam választ a problémáimra.
1. Hiába van bekapcsolva az Ebay applikációban, hogy ne fordítson (pontosabban ki van kapcsolva, hogy fordítson), mégis minden termék nevét lefordítja magyarra, gyakorlatilag bugyuta tükörfordítással, ami sokszor félreérthető eredményt szül. Meg lehet ettől szabadulni valahogy?
2. A keresési találatokban miért 99%-ban csak USA, és Nagy Britannia-beli termékeket listáz gyakorlatilag? Mintha a világ más része nem létezne az Ebayen. Néha be-be ugrik egy pár német találat is, de elenyészó ritkasággal. Földrajzilag a világ ebből áll az Ebayen? Európa többi országából szinte soha semmit nem listáz, pl. Mo.-ról se láttam még soha semmit, pedig tudtommal elég sokan Ebayeznek nálunk is. Ez miért van?
3. Tegyük fel, hogy az EU-n kívülről rendelek valamit, pl. Nagy Britanniából, és egy terméket eleve úgy vásárolok meg, hogy vámmentes, és ez fel is van tüntetve rajta jól látható módon. Az áfát is előre kifizetem, akkor a posta miért számol fel 899 Ft vámkezelési díjat, amit a kézbesítéskor hajt be?
4. Miért ilyen rohadt drága a postaköltség az Ebay-en? Nem akarom elhinni, hogy a nemzetközi postázás, csak ilyen drágán működik. Rendelek mondjuk egy kb. 50 gramm súlyú képregényt, aminek az ára 7000 Ft. Egy sima borítékban, kb. ajánlott levélként feladják, és erre rászámol 8-10.000 Ft-ot a postaköltségre. Aránytalan az egész, és olcsóbb alternatíva sincs. Van erre valami megoldás?
Előre is köszi a válaszokat! -
válasz
Atomantiii #86092 üzenetére
Az Összefoglaló 16.pontban leírva minden úgy 170 USD értékig nincs vám és az eBay szedi be az áfát. Az itteni vámolás automatikus ha posta akkor 399 Ft kezelési díjat kérnek amit online lehet kifizetni a lehetőségről értesítést kapsz.
-
Atomantiii
addikt
Szeretnék venni ebayről egy antenna beállító műszert 55 dollárba kerül, Kínából küldenék. Ezután kell fizetni itthon vámot, áfát vagy mindkettőt? Ha igen hogyan történik a menete?
-
válasz
rednifegnar #86090 üzenetére
Azzal az gond hogy ha nem a licitálásnál megadott címre küldi az eladó ugrik az eladási védelem a csomag sérülése, elvesztése esetére
-
bikfic1
tag
Sziasztok. Usa- bol rendelnék műszaki cikket 200 usd értékben. Sajna csak ott árulják. Már több eladónal probalkoztam de egyiknek se sikerült beállítani a nemzetközi szállítást hogy Magyarországra küldhesse. Van valami gond mostanában ezzel másnak is? Korábban már többször rendeltem usabol global shippinggel gond nélkül. Köszi.
-
válasz
BlackSoft #86084 üzenetére
Ha fel tudod adni a hirdetés akkor megy. Viszont majd egy EUR-os bankszámlát hozzá kell adnod a fiókodhoz mert arra érkezne a pénz és arról szedi le az eBay a költségeit. Ez akkor is kell ha személyes átvétel és készpénzes (akkor egy azonnali utalás is az lenne) fizetés történik. A PayPal már csak vásárlásnál fizetésre szolgál.
A magyar lakhelyű eladók az EU-s eBay-hez tartoznak és ezért EUR az elszámolás, bármely devizában fizetnek az EUR-ra konvertálva kerül kiküldésre és értelemszerűen EUR-ban kell fizetni a díjakat. Hitelesíteni kell a számlát így azt korábban kell lerendezni mert nem azonnal fut végig a számlaterheléses ellenőrzés. -
BlackSoft
addikt
Értem, köszi! Tehát akkor esetleg előfizetéses formulával működhet a dolog
A történet tárgya nem ütközik semmilyen szabályba, gyűjtői dologról van szó, így erről a részről rendben van a hirdetés szerintem. Volt már több millió dollárért elkelt baseball kártya és egyebek is a piactéren, így akkor rendben lehet.
-
válasz
BlackSoft #86081 üzenetére
Kezdő eladó max 500 $ limit. Előfizetéses eladónál más szabályok, de a 712140 $ érték egy tételre az sok, az adott dologtól is függ az eladás, szóval arra keressél rá az eBay vonatkozásában amit el szeretnél adni hogy lehetséges-e. PayPal-al nem fogja senki se fizetni.
-
BlackSoft
addikt
válasz
somnia #86080 üzenetére
Akkor picit pontosítom, ha nem lenne egyértelmű.
Alkalmas-e az ebay, olyan célra, hogy elsődlegesen személyes átvélre kínáljon valaki rajta valamit? Mert a hirdetni kívánt terméknek a várható vételára ~650 ezer euró, amit nyilván nem fog senki paypalon dobálni, és postán várni a csomagját, hanem több személy részvételével SWIFT fizetési móddal, vagy cash mellett történhet átadás-átvétel.
-
BlackSoft
addikt
Hali,
Van esetleg itt, olyan, aki rendkívül jártas, valódi tapasztalattal rendelkezik eBay-en való eladásokkal?
Mennyire reális gondolat az eBay-en való hirdetése egy aukcióra szánt tárgynak, aminek a várható végső ára nagyságrendelig, olyan mértékű, hogy nem reális a szállítás, kizárólag a személyes átvétel?
Azért érdekel első körben az eBay, mint lehetőség, mert nemzetközi, és nem nagyon látok hasonló alternatívát, ami itthonról minden probléma nélkül hozzáférhető lenne, ugyanakkor úgy ismerem az oldalt, hogy inkább az a működési elve (ami egyébként jó), hogy mindenki ad-vesz innen-onnan, paypalon biztonságosan fizet, a csomagok meg mennek a világban. De ez esetben sem a fizetés, sem az átvétel nem lenne reális, ilyen módon. -
-
busman
veterán
Sziasztok! Angliai vásárlás után milyen áfa ,van terheket kell megfizetnem. Használt óra 530GBP. Köszönöm.
-
Az Egyesült Királyságból nincs vám, ha angol termék, nem tranzit ország Anglia. Úgy 130 font összegig az eBay szedi be az áfát, ezt tartalmazza általában az import charges, ezért amikor kifizeted az eBay-en minden költséged benne van, lényeges hogy az eladó a szállító felé jelezze hogy ez IOSS féle vásárlás volt.
Ha több az értéke mint 130 font az egy kicsit bonyolultabb. Szóval magának az alkatrész árának az értéke számít jóhogy mivel kalkulálj. -
madle
őstag
Sziasztok,
UK-ból szeretnék rendelni alkatrészt. Olyan kérdésem lennem hogy jelzi a postaköltséget és az "import charges"-t külön. Ez utóbbi azt jelenti, hogy itt kifizetem vásárláskot a vámköltséget és minden egyebet vagy ez csak valami vámolás kezelési költsége? Nekem meg itthon mikor megjön még mehet rá szépen az áfa és vám?
-
Cha-b
senior tag
Köszönöm szépen a választ!
Sajnos közben tárgytalan lett a kérdés, mert elvitték.
Accept offerre nem mertem rányomni, mert nem tudtam milyen költségek jönnek pluszba rá, illetve azt sem hogy utána már kötelező-e megvennem , ha nem tetszik a szállítási díj? Erre még megköszönnék egy választ, hogy a jövőben tudjam. -
Ha elfogadod akkor az eBay nem szedi be az áfát, azt majd az itteni kézbesítő cég fogja kérni, az alapja a termék ára és a szállítási költség forintosítvs 27% és a cég vámolási díja, Magyar Posta 4000 Ft, futár cégek 7000-10000 Ft körül, ha az eladó sem tudja akkor én még annyira sem, így arra nem tudok mit jósolni, persze az eladó meg tudná mondani mert látja az eBay-en.
-
Cha-b
senior tag
Sziasztok!
Sosem vásároltam még ebayről, és most lenne egy kés amilyet már régóta szeretnék, csak nem tudom, hogy mindennel együtt mennyi lenne a végösszeg. Olvastam az összefoglalót, de még így sem tiszta, hogy mennyi lehet majd a vége. Ha valakinek lenne 1 perce hogy ránézzen és mondjon egy kb. összeget, azért nagyon hálás lennék.
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Bunken
tag
Először írtam az eladónak, hogy mi a gond. Azt válaszolta, hogy az ebay ajánlotta neki, hogy mondja vissza a vásárlást de nem tudja, hogy miért és vegyem fel a kapcsolatot az ebay-el. Írtam az ebay-nek is, hogy mi a gondom és szeretném tudni, hogy miért ajánlotta a rendszerük az eladónak, hogy törölje a rendelésem. Erre nem tudtak kielégítő választ adni, csak annyit írtak vissza, hogy nem tudják és vegyem fel a kapcsolatot az eladóval és ha másképp nem megy egyezzünk meg az ebay-en kívül. Amit se én se az eladó nem szeretett volna szerintem érthető okokból. Még megbeszéltem az eladóval, hogy váltok USD-re és megpróbálom újra megvásárolni.
Ezeket a köröket lefutottuk csütörtökre, péntek délután beléptem a PayPal fiókomba és átállítottam a kártyámhoz tartozó devizát USD-re, ebay-en rámentem az újravásárlásra és ott is kiválasztottam az USD-t, fizettem és már úton is van a csomagom.Nagyon szépen köszönöm a segítséget és tanácsokat!
-
Golfplusz
csendes tag
válasz
Golfplusz #86010 üzenetére
Sziasztok!
Gondoltam adok egy kis információt a saját rendelésemmel kapcsolatban, és egyben köszönöm nektek a segítő hozzászólásokat.
Március 16-án rendeltem egy okosórát, már másnap kaptam egy TN-t. Ahogy "V/" mondta valóban egy luxemburgi nyomkövetővel jött később, és minden egyéb költség nélkül a Magyar Posta kézbesítette a tegnapi napon.
Így tökéletes volt minden.
Köszönöm még1x a segítségeteket.
Szép napot kívánok! -
válasz
Martin2876 #86059 üzenetére
Nem, csak bankszámla és lehetőleg EUR-os. Magyar fióknál a bankkártyára nem mehet, az csak fizetési eszköz. Az eBay EUR-t küld ki, nem ők váltják forintra. Javaslom a Wise EUR bankszámlát hozzáadni
-
Martin2876
csendes tag
Üdv, a jelenlegi kifizetési rendszerben be lehet állítani, hogy a kifizetést paypal számlára kapjam meg? Opcióknál csak számla és bankkártya jelenik meg nálam. Vagy esetleg ebay accountot nem lehet hagyni és később abból vásárolni? Teljesen feleslegesen váltom most forintra mivel automatikusan számlára küldik, amennyi bevételem van azt amúgy is ott költeném el.
-
válasz
Bunken #86054 üzenetére
Ellenőrizd a kártyádat, de amikor hozzáadtad az érvényes volt és volt rajta elérhető kb 500 Ft?
A következőt javaslom ha a kártyát látod a PayPal-on hozzáadva.A fizetés előtt állítsd a PayPal-on a kártya alapdevizáját USD-re (abban fogsz az eBay-en fizetni).
Amikor előkerül az eBay-en a deviza számoló, választó ablak az USD legyen választva, mert ekkor a PayPal az USD összegű terhelést küldi el a kártyakibocsájtó felé, semmi deviza váltás hókuszpókusz.
Ezt a lépést (alapdeviza választás) értelemszerűen más devizában történő fizetéskor is célszerű meglépni, az a lényeg hogy mindig a fizetendő deviza legyen az alapértelmezett.
Ha tudnál több virtuális, digitális kártyát hozzáadni akkor a legjellemzőbb fizetős devizákat kellene a kártyákon beállítani, elnevezni kártya USD, kártya EUR, kártya HUF néven és az eBay-en mindig a devizát választva majd a PayPal-on az adott deviza elnevezésű kártyát választani a fizetésre.
Ez azért lenne jó mert egy kártyának az alapértelmezett deviza váltása havi szinten korlátozva van 6-10 alkalom, nem tudom apontso számot mert nekem 4 alapdevizás kártyám lett beállítva és így nem igazán kell cserélgetnem.
De ezen esetben is megmarad az a lehetőség -ha nem gyors fizetés van használva- hogy fizetéskor kiválasztani a kártyakibocsájtót deviza váltónak, ez nincs korlátozva. -
Bunken
tag
Egyetlen negatív vagy semleges értékelésem sincsen csak pozitív értékeléseim vannak. A PayPal fiókom is igen megerősített, annyi, hogy aznap nemsokkal vásárlás előtt adtam hozzá a bankkártyámat.
Esetleg ez okozhatta ezt?
Pedig hozzáadáskor jött az ellenőrző "levonás".
Ha már újravásárolom akkor milyen devizaváltót érdemes használni? -
válasz
Bunken #86052 üzenetére
Arra gondolt hogy vásárold meg és akkor elküldi. Tényleg ránéztem nincs semmi kizáró dolog ami miatt nem vehetnéd meg, gondolom nincs sok vitás vásárlásod, nincs sok ki nem fizetett tételed vagy vásárlás visszamondásod. Ha az eBay dobta el a vásárlást nem ő akkor ez lehetett valami technikai hiba, gondolom a PayPal fiókod is megerősített fiók.
-
Bunken
tag
Váltottam pár üzenetet az eladóval a vége az lett, hogy az ebay tanácsolta az eladónak, hogy törölje a végét. Ezt mondjuk nem értem de hát a Google fordító erre képes.
Még azt írta, hogy nem tud szállítani engedélyezett ebay-es rendelés nélkül és, hogy forduljak az ebay-hez. Ez mit jelent, mit lehet ilyenkor tenni?Bemásolom azért a rövid és gyenge angol beszélgetést.
Én: Hello. Is something wrong? I got the money back.
Eladó: I understood from ebay that customer cancelled order?
Én: I did not cancel the order, I need the product. I don t know why I got the money back. Have you already sent the package?
Eladó: No, as ebay advised cancellation your end. I cannot ship without authorized ebay order. Please contact ebay to clarify, Thank you. -
válasz
Bunken #86049 üzenetére
Volt elegendő pénz és a PayPal-on van fizetési tételsor? Lehet technikai hiba vagy az eladó meggondolta magát és sztornózta.
De meg is kérdezheted tőle, mert lehet hogy technikai hiba volt ha nem volt kizáró oka a fizetésnek. Megnéztem a hirdetést elméletben megvásárolható.
Bár nem értem hogy miért az eBay devizaváltást használtad azzal hogy forintban fizettél. -
Bunken
tag
Sziasztok.
Egy kis magyarázatra lenne szükségem.
Rendeltem az autómhoz egy alkatrészt amit itthon utángyártottban is majdnem 100 ezer forintért akartak adni, de ebay-en találtam jóval olcsóbban gyárit.
Viszont azt nem figyeltem, hogy az USA-ból, Orange megyéből jön.
Ez még nem is lenne gond mert így a plusz ÁFA költséggel is bőven jobban megéri.Viszont ahogy a képen látszik is a kifizetés megtörtént de 12 perc múlva vissza is kaptam a teljes összeget.
Ez miért van / lehet vagy mi az oka? Ilyennel még nem volt dolgom.Ahogy látni is a kép alján kaptam adószámlát és jóváírási értesítést is de indoklást nem.
Ilyenkor mi fog történni? -
Francia91
veterán
válasz
jojoando #86046 üzenetére
M3000M is simán belemegy, az jóval decensebb teljesítményű a K3100M-nél, a P3000 pedig annál is fentebb van. És csak a driver-be kell beírni két sort, simán megeszi őket
A proci (esetemben i7-4930MX Extreme) pedig elég mindenre.
Amire meg nem, arra ott van az asztali Ryzen-es gép"Volt benne K5100M is nagy különbséget nem vettem észre, maximum aki tervezői munkára használná"
Én CAD-ezek, és CAM-ezek, így szerintem nem válik káromra -
jojoando
aktív tag
válasz
Francia91 #86044 üzenetére
Tudom, nekem is van egy alig használt M6800-s K3100m Nvidia kártyával [link] Nagyon király kártya, a Far Cry Primalt akadály mentesen viszi. Volt benne K5100M is nagy különbséget nem vettem észre, maximum aki tervezői munkára használná, de így is tökéletes szerkezet, de jobbra váltottam.
-
Francia91
veterán
válasz
jojoando #86043 üzenetére
Semmi bajom a hűtéssel
Dell Precision M6800-asom van, AMD FirePro kártyával. Mivel cserélhető MXM foglalatos a GPU, cserélem egy komolyabb Quadro kártyára (M3000M vagy P3000) a nyáron, csak az AMD és az nVidia kártyákhoz más-más borda van, a VRM és pár más dolog elhelyezkedése miatt. És ezért vennék nVidia kártyás hűtőbordát. -
válasz
Francia91 #86041 üzenetére
Amikor fizeted akkor még rámegy az áfa, ez eBay szedi be 150€-ig nincs különbség hogy Kína vagy USA eBay eladó. Eddig a határig nincs vám. USD-ben úgy 180 $, ez a termék ára nettó, a szállítási költség nem számít az értékhatárba. Ha megbízható az eladó akkor inkább Németországból. Van lehetőség arra hogy megoldd azt hogy csak németbe szállít. Mailboxde.com regisztráció és van német címed ahonnan ide szállítják, én GLS-el szoktam hozatni.
-
Francia91
veterán
Sziasztok!
USa-ból van-e értelme rendelni? Minden esetben megvámoltatják, vagy hogy zajlik mindez?
Az alábbi terméket szeretném megvásárolni, mert Németben ez 23 ezer, és Magyarországra nem szállít, Kínából is 20 ezer környékén mozog (onnan viszont még egy rendelésemre sem jött VÁM vagy ÁFA pluszba)Inkább vegyem meg Kínából, esetleg Németből többért (vannak kint rokonok, szoktak hazajárni, hozzájuk be tudom rendelni Németországon belül), vagy van rá esély, hogy a képen látható összegből megúszom?
Sok cucc lenne a laptopomhoz USA-ból, de pont a + VÁM és ÁFA miatt nem mertem eddig onnan rendelni, inkább drágábban Kínából vagy Németországból rendeltem eddig
-
válasz
oil120 #86039 üzenetére
Ha az eladó ilyen lehetőséggel hirdette meg akkor van olyan az ár alatt hogy or Best Offer és ott tudsz ajánlatot tenni, egy megkötés van ha elfogadja az eladó akkor köteles vagy megvásárolni, nem lehet meggondolni magad.
Egyébként meg írhatsz az eladónak és megkérdezed, de licites termék esetén ha valaki már licitált rá akkor nem tud csökkenteni árat és 24 órával a lejárat előtt sem ha fix áras lenne. -
oil120
senior tag
Érdeklődnék, hogyan tudnék egy megvásárolni kívánt tárgyra alacsonyabb áron vételi szándékot adni?
-
oil120
senior tag
Sziasztok,
Ebay-re feltettem egy terméket, melyet más hirdetési forrásból, a Jófogáson megvettek. Nem találom, hogy hol tudom törölni a hirdetésemet, kérlek ebben segítsetek.
Köszönöm
Update
Rányomtam a soldra, így eltünt a termék. Jól csináltam?
Ez az első termék, amit feltettem. -
Ha vendégként vásárolsz ugye meg kell adnod 2* az e-mail címet, kötelező a telefonszám is, egyszerűen lehetetlen hogy ne menne értesítő a vásárlásról. Mivel fizettél egyébként?
Akkor az elmentett képernyő alapján keresd meg a vásárlást a részletes keresésnél (Hirdetés azonosító, By item number vagy eladó neve, By seller) 60 napig elérhető. -
-
Az eBay értesítő e-mail áll rendelkezésedre, abban benne vannak az eladó azonosítói és meg tudod keresni és fel tudod venni vele a kapcsolatot. Amíg nincs postázva addig kérheted a törlését a vásárlásnak, persze az eladó nem köteles elfogadni.
Szerintem ez már nem törölhető mert nem fognak 30 napot várni az elküldésre. -
need
addikt
Sziasztok...
Van némi gondom és nem tudom mit kellene kezdeni a dologgal..
Volt egy regisztráció nélküli vásárásom az Ebay-on.. 02.25-én..
Volt annyi eszem hogy készítettem képernyő fotót ahol van egy rendelési szám is..
Ha rendelési szám alapján akarom megkeresni a terméket úgy nem találja..
A vásárlás ténye megvolt mert a pénz lekerült a számlámról..
Na most ilyenkor mit lehet tenni..? Kivel vagy hol tudok kapcsolatba kerülni..?
Vagy hogyan tudom vissza csinálni a tranzakciót..? -
válasz
rostiron #86028 üzenetére
Egyértelmű hogy összeadódnak a tételek, de ez csak az alap licitre igaz, ha több lesz a vége mint GBP 60.00 akkor az import charges emelkedni fog (27%-os áfá-val számolandó) áfa alap a termék ára és a szállítási költség)
Tehát most az induló ár:
GBP 60.00 alapár
GBP 26.15 szállítás
GBP 25.02 áfa
GBP 111,17 össz -
rostiron
őstag
Sziasztok.
[Ennél] a terméknél a postaköltség 26.15 GBP ? Mással nem kell számolnom ?
-
AlexBr
újonc
válasz
A küldemény száma változhat a határokon való áthaladás során, ezért ellenőrizni lehet a mozgását több követési szolgáltatásban, mint például a
parcelsapp
ordertracker
etracking
vagy másokban.
Néha előfordulhat, hogy nem minden szolgáltatás követheti nyomon a csomag teljes útját és az azonosítószám változásait. Ezért érdemes több szolgáltatást használni. -
-
djbahool
senior tag
Sziasztok,
eBay.com-on raktam fel eladásra pár cuccot.
(használtam más máskor is, adtam is már el)
De most az egyik Spanyol vevő reklamál, hogy nincs az én arucikkemnél olyan opció, hogyy EUR-ban fizethessen, csak USD-ben tud.
Elvileg van erre vmi opció ezt beállítani, gondolom a business vagy shipping policy-nél, de én nem találtam.
(amúgy mikor felraktam a cuccuokat eladásra, valóban USD-ben adtam meg az árat, mert csak arra volt lehetőség)
Hol tudom beállítani, hogy a vevők EUR-ban fizethessenek?
(nekem is jobb lenne, ha nem az eBay konvwertálná át a kapott USD-t EUR-ba, hanem én)
(Egyébként EUR-os számlászám van csatolva a kifizetésekhez ez eBay eladói oldalamon) -
válasz
Solicidium #86016 üzenetére
Nem kérhet magánszemélytől ilyet és nem fogsz kapni számlát, legfeljebb az útlevélszámot adnánk meg, bár az eBay ezt magánszemély esetén nem kéri és tárolja és ezért az eladó se kérhet ilyet.
Írd meg hogy magánszemélyként vetted, nincsenek ilyenek neked mert nincs is rá szükség, az eBay sem írja elő és ha már EU akkor GDPR.
Maygarországon is annyi a kötelező számlaadás, hogy magánszemély vagy vállalkozás választása és az utóbbinál kell az adószám beírása. Kínában is így van.
Egyébként meg a jogszabály értelmezése alapján te az eBay-tól vásároltál, ők adnak számlát és az IOSS rendszerbe az eBay van bejelentkezve, nem az eladó. -
Solicidium
aktív tag
Sziasztok!
Más platformokon - de emlékeim szerint az eBayen is - rendeltem már az új jogszabályi környezet életbe lépése után harmadik országból (nem EU tagállam), de ott nem volt probléma a keletkezett közterhek (vám és áfa) rendezésével IOSS esetén.
Tegnap rendeltem egy kínai eladótól, az eBay a rendelés (120 GBP ügyleti érték) során a fuvarozási költséggel (25 GBP) növelt ügyleti érték után ki is számolta helyesen az áfát és egyúttal azt is megfizettem. Az eladó ezt követően jelezte, hogy mivel EU tagállamból rendeltem, így adjam meg neki vagy az EORI-mat, vagy az adószámomat (VAT number), vagy az útlevél számomat. A problémám az, hogy ugyan korábbi egyéb ügyleteim során kaptam EORI számot, viszont legjobb tudomásom szerint az magánszemélyek esetében mindig csak egy adott ügyeletre generált kvázi "egyszer használatos" technikai EORI, mivel én sosem igényeltem ilyen számot. A VAT numberrel meg az a bajom, hogy mivel magánszemély vagyok, nincs olyanom, csak a nyolc számjegyű adószámom. Az útlevél szám meg... És mi volna, ha nem volna útlevelem?!
A lényeg: kérhet-e ilyet az eladó? Ha valaki már találkozott ilyennel, mivel szerelte le azt? (Azt gondolnám, hogy az eladónak nem mindegy, hogy gazdálkodóknak vagy magánszemélynek kell kiállítania a számlát, ezért kéri ezeket az adatokat.)
Köszönöm! -
Golfplusz
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a precíz válaszodat.
"...Ha itt követed akkor látod hogy hol tart, kapott egy Luxemburg postás azonosítót LL557244661LU"... - Ezt külön köszönöm, elkerülte a figyelmem. -
válasz
Mr.Mercury #86011 üzenetére
Így jegyzik ha az angol export központba bekerül, oda kézbesítik és onnan jön tovább valószínűleg egy másik azonosítóval. A QR595413308GB lényegében addig élne, ezzel nem fogják Magyarországra szállítani. A GSP szállításoknál így működik.
Ha megnézed az Angol Posta keresője nem is látja. -
válasz
Ha itt követed akkor látod hogy hol tart, kapott egy Luxemburg postás azonosítót LL557244661LU és azzal fogja a Magyar Posta kézbesíteni. Mivel EU-n belülről kerül a Magyar Postához ezért nem valószínű hogy a vámolás szóba jön.
Ha nem lett volna egyértelmű az Összefoglaló, akkor pontosításként.
Ha EU-n belülről érkezik a küldemény akkor nincs vámolás.
Ennél is hiába indították mondjuk Kínából, a luxemburgi posta fogja a címre eljuttatni.
Az addig igaz hogy 150 € értékig az eBay szedi be az áfát, de az IOSS rendszer csak akkor működik ha az eladó, feladó ezt a tényt, hogy az áfa be lett szedve a küldemény elektronikus feladási adatai közt jelzi.
Ha az cég aki itt fogadja ezt az információt nem kapja meg akkor a vonatkozó törvény alapján be kell szedni az import áfát, nincs választási lehetősége. Az hogy neked van ez az igazolásod az egy dolog, a törvény elektronikus adat megadást határoz meg a kereskedő felé, nem papíros alapút..
Ez akkor igaz ha harmadik országból, (EU-n és Magyarországon kívülről) érkezik a csomag. Ekkor van kezelési költsége a Postának ha hozzájuk kerül. -
Mr.Mercury
aktív tag
Sziasztok!
Rendeltem angliából egy terméket, amihez a képen látható nyomkövetés érkezett ma. Azt mondja, hogy a mai napon kézbesítették meg van ott valami bizonyíték is, de a kézbesítési cím sem stimmel, és az a proof kép is fura. Ráadásul azt írják aláírás is szükséges, ott meg csak egy X van. Az e-bay-es rendelési összefoglalónál is az szerepel, hogy a termék kiszállításra került. Most akkor van valami átverés a dologban, vagy a linkelt képet értelmezem rosszul?
-
Golfplusz
csendes tag
Sziasztok!
Elovastam a tájékoztatót, illetve visszaolvastam decemberig a hozzászólásokat, mégis szeretnék kérdezni ha lehet.
Évekkel ezelőtt vásároltam utoljára az Ebay-en, de most újra aktív lettem.
A jelenlegi megrendelésemhez ezt a nyomkövetési számot kaptam: 4PX3000522310301CN - A 17track, illetve a parcelsapp már mutat egy kis mozgást.
- Ha jól olvastam itt, akkor ez csak Kínán belül fog nekem valós adatokat adni?
- Belföldön hogyan tudnék értesülni arról, hogy hol tart a csomagom?
- Az eladóval tisztáztam az ÁFA kérdését, de ennek ellenére lehetnek Magyar Posta által kivetett költségeim? Van az account-omban kinyomtatható TAX Invoice, amin egyértelműen rajta van minden adat pld. IOSS számom is van. Ha az eladó mégse töltötte fel a rendszerbe, akkor kell "megint" fizetnem?
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat.
Szép hétvégét mindenkinek! -
válasz
kisscom581 #86008 üzenetére
Keress rá itt jobbra írja a lehetőségeket, de eddig a Magyar Posta volt.
Az eBay írt egy várható kézbesítési időt, azon belül várható. Nekem a legutóbbi az 16 nap volt -
kisscom581
csendes tag
Most először vedtem valamit az ebay-ről. ES100227321942...1010001E0N (Orange Connex) ilyen nyomkövetési számot kaptam, a posta vagy más szállító cég fogja kiszállítani?
Kb menyi idő alatt kapom meg?
A válaszokat előre köszönöm. -
válasz
cbmfan #86005 üzenetére
Attól függ hogy mit akarsz vagy vettél ettől az eladótól. De ez az eBay belső rendszerén kaptad szóval nem átverés, de én megkérdezném az eladót hogy ugyan miért is kell neki ez és emlékeztetve arra hogy az eBay GDPR szabályai ilyen információk megosztását nem teszik lehetővé, még elküldeni sem lehetne üzenetként, ami publikus azt meg egyébként megkapja az eBay-től.
-
chrome11
csendes tag
A kerdeseidre a valasz:
Az illeto az ebay jellemtelensege miatt duhos, hajnali kettokor kapott ket levelet, az egyikben kozoltek vele, hogy rosszindulatu vevo, a masikban azt, hogy a fiokjat felfuggesztettek, de teljes felelosseggel tartozik mindenert, viszont minden ugyet felfuggesztettek.
Mindegyik reklamaciojat a vevok elfogadtak, a penzeket viszautaltak a cuccok visszakuldeseker - ket esetben vissza se kertek, mert tudtak, hogy fizikailag doglott volt.
Ket esetben volt folyamatban a visszakuldes, a ket elado ott is elfogadta az igazat, de az ebay tiltasa miatt a postan a qrkod, vagy micsoda, mar ervenytelen volt.
Az ebaytol kapott levelben levo linkeknel csak arrol van informacio, ha elado, akkor mit tehet a teljesitesek erdekeben, szerencsere nem elado, de nem tud belepni, es meg csak kapcsolatba se tud lepni veluk.
Az szamara elfogadhatatlan, a jellemtelen eljaras, hogy nem kerdeznek, hanem kizarjak azzal, hogy minden felelosseg ot terheli, de meg csak eselye sincs reagalni semmire.
Bezartak egy pincebe, hogy eljen a huvosben elete vegeig - csak eppen nincsen viz, eselye sincs tulelni.
Azt nem erti, hogy miert felfuggesztes, mert legszivesebben egyszer lepne csak be, hogy torolje az adatait es soha tobbe ne menjen vissza ahhoz a bagazshoz.
Ugy tunik, az adatai ott maradnak orokre, csak nem ferhet hozza, viszont folyamatosan kapja a keretlen reklamokat toluk.Ennyit tudtam meg.
-
válasz
HoppMaster #86001 üzenetére
A korlátozási üzenet szokott utalni rá.
-
HoppMaster
aktív tag
Sikeresen korlátozva lett a fiókom. Ilyenkor hová kell írni és rendezni a vissza aktiválást?
Ezt tudja valaki?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megújult a PROHARDVER!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- EA Sports WRC '23
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Macbook Pro 16" M4 Pro 14/20 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (45)
- Lian Li, 14600KF, 3/4 konfig, VGA, memória, SSD nélkül
- DELL OptiPlex 5055 SFF / Ryzen 5 PRO 2400G / NVME M.2 / DDR4 / USB 3.1 / több db / számla
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Honor 9X Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest