- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dReFiX
senior tag
Elméletileg lassan megszűnik a posta monopóliuma, és már csak pár évtized
és versenyhelyzet is kialakulhat, eddig meg marad ez a szánalmas posta..... Bár már rég csődbe mentek volna ha az emberek nem ragaszkodnának a sárga Csekhez, mert már csak annak a beszedéséből, és a Csekek kiküldéséből élnek jóformán.
-
NSG
csendes tag
Nevetségesek a postások basszus. Nekem anno vaterás biznisznél fordult elő, hogy az illetőnek állítólag bedobták a csomagot a postaládába, de az igazából meg sehol se volt. Addig azt hittem, hogy az AJÁNLOTT leveleket, kizárólag aláírás után adhatják oda. Postán közölték velem ,hogy ez szinte sosincs így.. ha belefér a postaládába az adott cucc, akkor bedobják.
Oké, azóta mindig rakatok rá 10Ft-ért olyan kiegészítést, hogy levélszekrénybe nem kézbesíthető.
Erre mi történt a héten? :-)
Rendeltem egy microSD-t, direkt úgy kértem az eladótól, hogy ajánlott elsőbbségi, levélszekrénybe nem kézbesíthető.. Jövök haza és mit látok? :-) Ott van a postaládában a cuccos. Nem kicsit szarnak bele a dolgokba.. -
kaliber
aktív tag
Nem valami bizalomgerjesztő, ha ennyire nem akar kommunkálni csak claimre válaszol, én úgy tudom, hogy claim esetén a paypal hét napon belül dönt, a tracking numbert ha bemutatja és az a te csomagodra vonatkozik, arra én is kiváncsi vagyok, hogy ilyenkor a paypal kinek a javára dönt.
Nekem szerencsém van a mostani postás nagyon jól végzi a dolgát, az előző katasztrófa volt a lépcsőházban össze-vissza dobálta be a leveleket.
Futárszolgálattal volt rossz tapasztalatom (DPD) a szomszédnak akarta (aki mellesleg albérlő és féléve lakik ott) beadni a csomagom és igazából nem is értette, nekem ez miért jelent problémát mikor felelősségre vontam. -
Chaser
legenda
Mikor lesz a kínaiaknál a pár héttel ezelőtti leálláshoz hasonló nagyobb szünet?
Svéd postával 9 nap alatt itt volt a csomagom -
Ybron
senior tag
Hello!
Rendeltem USA-ból oct 4-én ami a mai napig nem jött meg.
Lényeg hogy USPS prioryt-vel lett feladva. Nem most rendeltem először és tudom hogy priority max 15-20 nap mire megérkezik. USPS Firts class-os cuccomnak 7 munkanap kellett hogy megérkezzen ,de kár is ezt magyaráznom, már rég meg kellett volna érkeznie.
Meguntam írtam az eladónak, de az nem is válaszolt. Nyitottam paypal-en dipute-ot.
Ott se írt semmit 3 napig, ment is a claim.
Erre be lett küldve a tracking number-t, ami információ szempontjából egy nulla, mert ott nem írja hogy éppen hol jár a csomag, csak hogy mikor adták fel.Kérdésem pedig:
Claimtól kb mennyi idő múlva dönt a paypal?Másik dolog meg az hogy most ő ugye ha bizonyítja hogy feladta, el is küldi paypalnak, az nem jelenti azt hogy a javára is döntenek, mivel nincs annak nyoma sehol hogy én át vettem, vagy esetleg annak hogy itt van valahol Magyarországon, vagy járt itt de eltűnt.
Ezt azért írom, mert a postás az USA-ból jött first class-os csomagnál, eljátszotta azt hogy felraktam a bejáratunknál lévő kis ablakba, aminek értéke 16e ft.
Én azt hittem ezek aláírás kötelesek hogy átvettem. Minap hozott megint csomagot és szóvá lett téve hogy nem kéne ilyen dolgokkal játszani, persze azt mondta hogy ő nem csinál iylet, mindig vissza viszi és hagy cédulát hogy be kell menni érte a postára, de nem is értettem tényleg mi ebben a nehéz hogy vissza kell vinni ha nincs otthon senki.
Ez amiről most beszélek csomag, azzal egy időben rendeltem uk-ból is és az sem jött meg, de ott az eladó rögtön vissza is küldte a pénzt, ahogy írtam neki ezzel kapcsolatban.
Én úgy gondolom nagyobb annak az esélye hogy akkor valahol lenyúlták, int az hogy fel sem adták.
Mert ha csak így lazán berakja az ablakba, akkor ennyi erővel lazán el is teheti magának. -
törölt tag
Sziasztok!
Ilyenkor mi történik a csomaggal?
1 Címzett jelentkezésére várva. Kiszolgáltatás az ügyfél kérésére a DHL irodában HONG KONG - HONG KONG 03:26
2 A küldemény a következő csatlakozásra vár HONG KONG - HONG KONG 03:25
DHL Express- a szállító.
-
No.01
addikt
Sziasztok,
Rendeltem az USA-bol de az idiota elado rosszul cimezte meg a levelet igy cim nem talalhato szoveggel piheno statuszban van.
Tudnatok egy linket adni ahol elerhetek egy illetekest? (Hollandiaban vagyok jelenleg szoval egy europai akarmi jo lenne mivel az amcsi USPS sem tud segiteni) Nemtudom ezt kinek kell kiszallitania, de kezdek nagyon morcos lenni az eladora. Eddig soha semmi problema nem volt se koreabol se janpanbol se sehonnan.
-
q13579
senior tag
Én úgy tudom, hogy a vám változott valamelyest itthon. El tudom képzelni, hogy ott ülnek ennyit rajta... Nemzetközi fórumokon nem nagyon látok ilyen hozzászólásokat, tehát a hiba szerintem a határon belül keresendő.
Tavaly rendeltem jópár holmit, 14-21 nap alatt simán megjött. Most minimum 30-32 nap.
-
W1
senior tag
fyygame.com -ot ismeri valaki?
-
NSG
csendes tag
válasz
Winner_hun #26085 üzenetére
Az már rég volt. :-)
Október 1: 3 napos nemzeti ünnep (a népköztársaság 1949-es kikiáltásának évfordulója)Végre látom már a csomagomat.
RA516256532CN
(Official website) Hungary 2012.11.22 09:08 , Item information : Küldemény felvéve / Item accepted
Normal
TransportationKüldemény felvéve, az annyit jelent, hogy a főpostán van a csomag és arra vár, hogy felpakolják a repülőre? :-)
-
randras
veterán
Futárcégek kézbesítenek hétvégén? (FedEx)?
-
Shodan
őstag
válasz
Winner_hun #26085 üzenetére
hát akkor mostanában mindig ünnep van
egyébként ugyan ez: @(#26016) q13579 van másnál is most hogy visszaolvastam... -
Shodan
őstag
Sziasztok!
Mostanában rettentő lassan érkeznek meg a csomagok amiket rendelek (főleg amiket kínából, hong kongból)
Történt valami módosítás az elmúlt pátr hónapban vámolás terén?
Régebben kb 2 max 3 hét alatt itt volt egy csomag, most meg még 4-5 hét alatt sem. -
q13579
senior tag
Sziasztok!
Az e-mail-ek nyelvét hogyan tudom megváltoztatni? Anno még az ebay.de-n regisztráltam, ezért minden egyes e-mail német nyelven jön. Sehol nem találok erre vonatkozóan opciót.
-
Zirowe
nagyúr
Ez nálam két féle módon végződött: tavaly rendeltem 4 melegítő felsőt 4 eladótól.
Mind 100 prozent originalnak volt hírdetve (persze kínai eladó), amikor megjött (mindegyik trackinggel), akkor persze mind hamisítvány volt (mondjuk a jobbik fajtából), ezt rögtön szóvá tettem, 3 visszaadta a pénzt, negyedik kekeckedett, caset nyitottam, aminek az lett a vége, hogy küldjem vissza trackinggel saját költségen (kb annyi lett volna, mint amennyit a cucc ér) és akkor visszakapom a pénzt.Végül nem küldtem, és vigaszként ebay adott 5$-os kupont. :S
-
ottesz
aktív tag
-
matykooo
aktív tag
ennyire azért ne izgulj érte
mint mondtam 13. napja van egy ilyenem amiről nem tudok semmit, mert nem dob ki a trackingre lófaszt se... viszont az a fura, hogy ugyanazoktól (buyincoins-osok) rendeltem többet is egy napon... Nov. 8.-án, 16.-án adták fel, és az egyik tracking nélküli ma jött meg, szal 6 napos időt futott amibe volt egy hétvége... szóval türelem, mivel a posta kezd dugulni ott is...
Ja amúgy az 1. hsz-ben vannak linkelve tracking oldalak...
-
NSG
csendes tag
Nektek működik az alábbi tracking oldal?
http://intmail.183.com.cn/item/itemStatusQuery.do"
Error 500--Internal Server Error
From RFC 2068 Hypertext Transfer Protocol -- HTTP/1.1:
10.5.1 500 Internal Server Error
The server encountered an unexpected condition which prevented it from fulfilling the request."
Akárhányszor próbálom, mindig ezt dobja..
Más oldalon meg tudom nézni esetleg? (RA516256532CN)
-
TaaT
nagyúr
Nem ebay-es hanem paypal-os kérdésem lenne, ha veszek vmit ami eredetinek van hirdetve, paypal-al fizetek de olcsó hamisítványt kapok akkor a paypal visszafizeti nekem a pénzt vagy ez már nem tartozik bele a buyer protection-be?
-
matykooo
aktív tag
válasz
dReFiX #26059 üzenetére
úgy látszik még te sem találkoztál nyomi postással
mikor albis voltam eleinte én se írtam rá mert minek, úgyis megtalál, de mikor rendszeresen nem talált meg, akkor én is odabiggyesztettem
A mostani autós postás meg kb 3cm-re van attól h jól picsán rúgjam, mert egy bunkó köcsög szó szerint...
Ill. nekem a megye, telefonszámom is rajta van biztos ami biztos -
hun620
tag
válasz
maszekember #26058 üzenetére
A kapucsengő megint necces lehet. Ha nem a saját nevedre akarod szállíttatni, akkor adj meg más szállítási címet, nem érdemes ennyire kavarni. A számlázási adatok és a szállítási adatok akár teljesen eltérőek is lehetnek.
Budapest pedig nem Pest megye része. Budapest az Budapest. Ha mindenáron ki akarod tölteni a megye mezőt, akkor írj oda is Budapestet.
-
LÁZ
addikt
válasz
annyira azért nem lehetett akkora probléma megtalálni sztem, valószinű a postán sz@rták le a kézbesitést, könnyebb volt nekik, de pl az én cimem igy néz ki.
név
utca. házszám. emelet/ajtó. kerület
Budapest Budapest ir.szám
Hungary@dReFiX: akár albérletben is lakhat...
-
dReFiX
senior tag
válasz
Kapucsengő név meg pest megye minek ?
-
maszekember
aktív tag
Hali!
Írtam egy pár nappal ezelőtt,hogy elindítottam a claimet,mert nem jött meg a rendelt cuccom. Ma írt az eladó,hogy a Magyar Posta visszaküldte neki a cuccot (le is fényképezte) ,mert hogy a címet nem tudják értelmezni (
) .
Kicsit átírtam,ezt már megtalálják szerintetek? :Kóbor Attila
XY park 2. (kapucsengőnév)
Pest megye/Budapest irányítószám.
HungaryKoszi!
-
matykooo
aktív tag
sima levélazonosító ahogy előttem is mondták, rá van ragasztva a küldeményre... nekem is meg szokták adni ezeket a tracking helyén... van amikor s betűs pl: s12345678, vagy van e vagy h betűs is... semmit nem ér, mikor megjött akkor látod, hogy rajta van.
Ami engem kicsit jobban idegesít, hogy 11 napja nem látok egy valódi trackinget :/ nincs róla adat, sehol... az eladó pedig korrekt, 30-40-edik rendelésem már tőle, eddig mindig tökéletesen ment minden :/
-
default.
őstag
srácok, segítsetek !
tényleg csak a 60 napon belüli vásárlásaimat tudom megnézni ?
mert régebben vásároltam egy egeret és szeretném megnézni a részleteket, de az "Activity"-nél a "Period"-ot max 60 napra tudom állítani, ez meg már vagy fél éve volt.kaparom az arcomat már.
előre is köszönöm.
-
Tangerine
senior tag
válasz
Fecogame #26047 üzenetére
A betűsökre hozza. Most is van RA...CN = "in transit".
Na mindegy írtam a csókának, majd reagál valamit, vagy refund lesz.
Bár már én is félek refundolni a kirúgás miatt. Volt akitől (toymodel55) 11 cuccból 1 jött meg, aztán indítottam 1 nap alatt vagy 10 case-t. Meg még 4-et másoknak. Egy pár hétre rá meg ezt kaptam:MC999 Important information about your eBay account - xxxx
-----------------------------------------------------------------
Dear xxxx (xxxx@gmail.com)To keep eBay a fair and safe marketplace for all members, we routinely review buying and selling activity. In reviewing your account, we found:
-- An unusually high number of refunds received that are outside the sellers' return policy.
Because of this behavior, we've removed from related seller profiles any neutral or negative Feedback, and any low detailed seller ratings left by you within the past year. Please be aware that if this activity continues, you may be subject to a range of other actions, including limitations on your buying and selling privileges, and suspension of your account.
-
NSG
csendes tag
Valaki tudna segíteni és megnézné nekem az alábbi követési számmal rendelkező cuccost?
RA516256532CN
Biztos én vagyok a béna, de nekem semmit nem hoz ki rá.
19-én adták fel elvileg. -
randras
veterán
válasz
Zirowe #26034 üzenetére
Én igen. AA és AAA méretűt egyaránt, rengeteget. Mind tökéletes, most is ez van az egeremben, a billentyűzetemben, a digitális fényképezőben. Gyorsan feltöltődnek, lassan merülnek, mi kell még?
Még töltőt is eBay-ről vettem fillérekért, és az is működik rendesen, meg ilyen akkutartó kis dobozkákat.
-
Zirowe
nagyúr
Valaki rendelt már ebayről olcsó, de megbízható tölthető aa és aaa akkukat?
Mert amik eddig nekem jöttem mind szarok voltak.
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Daniel Alves #26027 üzenetére
nyitottam egy caset abból baj nem lehet.
-
faresz5
aktív tag
USPS ismét szállít aksikat:
[link] -
tomtrial
tag
Szerintetek ebay-ről érdemes USB flash drive-ot rendelni? 64 és 128gb-ra gondoltam ... Találtam is bőven, de az egyik eladónál azt olvasom, hogy sok a kamu flash drive. Hiába van az feltüntetve, hogy 64gb-os a device amikor megérkezik akkor lehet csak 2-4gb-os lesz ...
Szerintetek?
-
XtremLor
őstag
válasz
albinolynx #26021 üzenetére
Paypalen megkezdtem a "vitat" 45 napon belul, ha jol tudom az +30 nap
-
XtremLor
őstag
válasz
q13579 #26016 üzenetére
Nekem is van egy szept. 17 feladott csomagom is, amihez van tracking number, a postan letudom kerni szepen meg mindig aktiv kb 10e korul volt a termek erteke, termeszetesen nem kaptam meg
Az eladoval mar reg felvettem a kapcsolatot, azt irta varjak par hetet ha nem erkezik meg visszafizeti
-
albinolynx
senior tag
válasz
faresz5 #26018 üzenetére
Nekem tegnap érkezett "vaktában válaszott" eladóktól 3db csomagom tracking nélkül. Egyik ráadásul nagyon komolyan volt becsomagolva: nikecell doboz, azon belül puffancsok, és még a termék is élhegesztett buborékos fóliában. 2 hét. Ezek októberi rendelések voltak.
Továbbá 1 trackinges csomagom elveszett, a többi ~60 napra jött meg. Ezek mind szeptemberi rendelések voltak. -
kaliber
aktív tag
Ebayen töröltetett már valaki (adott) semleges vagy negatív értékelést? Mi ennek a menete?
-
q13579
senior tag
Na akkor ezzel a lassulós dologggal úgy látom nem csak én vagyok egyedül....
Most is van két termékem (telefontok és 3 fólia), amelyek október 19-én lettek leütve és ebay szerint 10. hó 20-án feladva. Na most 11.21 van és sehol semmi. Kínából simán megjött régebben 14-21 nap között, most semmi nem jön meg hónapon belül, holott ezek kis, párszáz forintos tételek...
És ugye sajnos most az is előfordult, hogy nem érkezett meg egyáltalán a kért termék... Ezelőtt soha nem törént ilyesmi.
Mi változott az elmúlt fél évben ezen a területen??
-
somasz
addikt
Kérdésem továbbra is áll:
Tudja valaki, hogyan lehet/kell az ebay-es vásárlásokat és paypalos fizetéseket könyvelni? (céges acc-ok...) -
Chrystall
senior tag
Nem tudjátok véletlenül, hogy ha egy külföldi csomagomat elvámolvák, akkor mennyi szokott lenni az eljárási díj?
-
randras
veterán
Ja, és most láttam, hogy lett is ma rekordom:
2012.11.09
03:12
Küldemény információ:
Küldemény felvéve / Item accepted
2012.11.20
15:00 Hajdúsámson posta
Küldemény információ:
Postán kézbesítés regisztrálva / Delivery at post office registeredEconomy Int'l Shipping - Free, Hong Kong.
-
kaliber
aktív tag
Halihó!
Ha holnap (21-én) jár le a 45 nap (ami a termék alatt van megjegyzésben) akkor holnap éjfélig tudok "case"-t nyitni vagy ma mindenképp megkell ejtenem?
Mert egy eladó tegnap írta "contact" után, küld refundot, de még nem tette meg és holnapig szeretnék időt adni neki, meg a saját "ügyeim" számát sem akarom feleslegesen gyarapítani. -
Ma jött meg néhány csomagom, érdekes módon feladási dátumtól függetlenül egyszerre:
11.02 - 1 csomag
11.03 - 2 csomag
10.24 - 1 csomag
10.21 - 1 csomagDe legalább megjönnek
-
randras
veterán
Csína - Bp Standard International Flat Rate Postage - 16 nap a fizetéstől számítva.
-
NSG
csendes tag
-
matykooo
aktív tag
válasz
sellerbuyer #25995 üzenetére
hm nem tom nekem GLS-el még soha semmi gondom nem volt, mondjuk azt nem értem, mivel gondolom a telefonszámod is rajta volt a címzésnél, mivel ugye azt is megadod, miért nem hívott? Általában ha futárral hozatok vitetek mindig hívnak előtte, hogy fél óra, vagy x perc és ott vannak, otthon vagyok? Ha nem akkor mondom, hova jöjjön és oda jönnek szóval GLS, DPD-vel jó tapasztalatom volt eddig csak...
Viszont a GTR-el nemrég volt egy ügyem.. le is írtam a saját blog bejegyzésembe, pont tegnap keresett meg egy másik srác aki hasonló módon járt mint én, + régebben a vatera fórumán volt egy külön GTR-el foglalkozó topic (ezt azóta megszüntették csináltak egy közös vaterafutáros szart) na ott is voltak leírva egészen fura dolgok csomagok eltűnéséről :/Szóval GTR-t semmiképpen nem ajánlom, arrogáns, nem törődöm szar cég szó szerint, hiába vette meg a DPD semmiféle változás nincs náluk...
NSG: igen kell neki pár nap mire megjelenik... nekem most van egy ami már kb 10 napja nem jelenik meg sehol, picit aggódom is már érte, viszont az eladótól eddig már vagy 30-40x vásároltam és mindig megjött, szerintem kezd bedugulni a posta a mikulás, karácsonyi rohamok miatt :/
-
NSG
csendes tag
November 18-án rendeltem egy terméket Kínából, az eladó ma írt, hogy feladta 19-én és a követési azonosítóm a következő: RA516256532CN
Jelenleg még semmit se látok a nyomkeresésnél. Ez normális? Kell neki még pár nap?
(Itt néztem: http://intmail.183.com.cn/item/itemStatusQuery.do?lan=0)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- Xbox Series X|S
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ford topik
- gerner1
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS!ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS1000W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest