- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Pajac: PassMark - Lenovo ThinkCentre M83 i3-4130 HD 4400
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerekfej
őstag
Milyen 18650-es olcsó, jó ár teljesítményű akkumulátort ajánlotok?
-
artiny
őstag
helotok
Rendeltem valmit,ami nem jott meg aug 1 -re,szoval nyitottam egy case-t es irtam hogy szeretnem ha ujra kuldenek.
Vissza irtak:
The seller has responded to you and offered another solution to resolve this issue.Seller's message:
'Sorry for the trouble caused. We can resend you a new one or refund you the full payment. I am sorry that we have not control of the delivery time. Please accept our deeply apology and understand us kindly. Feel free to contact us if you have any further question. Best wishes! 'If you're satisfied with this solution, you can let the seller know by sending a message in the Resolution Centre. If you don't want to accept this offer, we encourage you to send the seller a message with a solution that you'd be happy with.
Vissza irtam nekik hogy kuldjenek ujat,...most lezarjam a case-t vagy haggyam nyitva? -
Degeczi
nagyúr
válasz
tknof1871 #46090 üzenetére
Nem, nem így korrekt, mert téged semmi nem kötelezne a visszaküldésre (eladónak zárolhatják a számláját, visszatartják a fizetést ha simliskedik), és alapban neked kell fizetned a visszaküldést (igen, regisztrált küldeményként), ez a netes vásárlás egyik lehetséges kockázata. Meg lehet próbálni egyezkedni az eladóval, de nem kötelességük kedvezni.
A visszaadott vételár a kártyádhoz tartozó folyószámlára kerül majd. -
tknof1871
őstag
válasz
Degeczi #46078 üzenetére
A postaköltséget én fizetem?
Tracking number kell? Kérjek a postán? Amiben kaptam a cuccot, annak volt.
Először a pénzt utalják vissza a paypal-re és ha visszakaptam, akkor küldöm. Ez így korrekt, ugye? Én is előbb a pénzt küldtem, utána kaptam meg a cuccot.
A paypal-om maximálisan össze van kacsolva a kártyámmal, ha érthető, mire gondolok. Ha valamit veszek, a paypal simán leveszi a kártyámról. Ha visszakapom a pénzt, akkor hova kerül? A folyószámlámra, amihez a kártya van, vagy a paypal-nél lesz a pénzem?
Ja most látom, szerintük a szállítás közben keletkezett a hiba. Muhaha! Elég jól védve volt az a sérüléstől.
-
NorbixD
tag
Helló
Sajnos elromlott a laptop alaplapom(folyadékkal találkozott - javíthatatlan). Mivel nálunk aranyáron mérik az új alaplapokat ezért az ebayről rendelném, ahol fele annyiba jönne ki. Viszonylag gyakorlott ebayező vagyok, de ilyen drága dolgot még nem rendeltem tőlük. Ezért szeretném kérdezni, hogy mi a véleményetek az ilyen kínából rendelt alaplapokról? Féllek, hogy esetleg vm faket küldenek... (Egy ismerősöm nem rég vett olcsó S3 minit - gyakorlatilag használhatatlan). Vagy etől nem kell tartanom?
Ezek valamelyikéről lenne szó: N61jv
Illetve találtam egy másik oldalt de ezzel tényleg semmi tapasztalatom sincs: N61jq
Ez egy kicsit más lap, más integrált grafikussal(325M helyett 5730) és i3 helyett i7 van benne eredetileg.Mivel nagyából egyforma áron mérik a kettőt inkább ezt az utóbbit választanám - gondolom nem lenne probléma ha i7 helyett i3procival lenne megkínálva, csak tényleg nem tudom merjek-e egy idegen oldalnak átutalni ennyi pénzt előre.
Tapasztalatok?Köszi!
-
fardem
tag
válasz
Agostino #46085 üzenetére
nem kell izgulni!
valószínűleg az eladó csaló és törölték, vagy maga töröltette a profilját.
az ebay csak sablont ír ilyenkor: ha még nem fizettél, akkor már nem vagy köteles rá. de ha fizettél várj hátha megjön. ha nem akkor kell indítani case-t.
az ebay meg a paypal nem fog semmit magától visszaadni, csak ha case-t nyitsz!!
amúgy a vásárlástól számítva asszem 4-5 nap múlva lehet indítani. várd meg és indíts egy item not recieved.
de ezektől függetlenül még előfordulhat hogy az eladó feladta a cuccot.
-
-
Agostino
addikt
válasz
randras #46082 üzenetére
nem az aggodalomról van szó és a szöveget is értem, de nem látom át az ebay logikáját. a termék törölve, az eladó: "no longer a registered user." biztosan postázni fog. szerintem éppen készül megszakadni a sietségben : )) azt nem értem miért nem tolja egyből az ebay, hogy e! itt a case gomb, ez a hajó elment. vagy! miért nem mondja azt amit te dobtál fel: néha van ilyen, az eladó elszabta ezt meg azt, hamarosan minden oké lesz. most röviden ez van: a termék törölve, az eladó szintén, de az ebay csitítgat : ))) egyem a szívüket
-
Agostino
addikt
válasz
radi8tor #46080 üzenetére
igen nekem is ez jutott eszembe de case nyitási opció nincsen még. akkor szokott megjelenni ha az estimated delivery idejében járok. rákerestem gyorsan, máshol azt ajálgatták, hogy várjak, hátha megkapom, aztán ha itt a határidő akkor case. mondjuk nyitnám most is de hol találhatom vajon...? actions ennyit ad: resolve a problem és View PayPal transaction. a Resolution Center ugyan oda visz ahová a Resolve a problem. azon belül viszont: I didn't receive my item, I received an item that wasn't as described, I want to cancel a purchase, I want to return this item ezekkel viszont az a bajom, hogy nem akarok én a rosszfiúnak feltűnni, hogy pénzt kéregetek vissza meg kamuzok. az a hülye táska meg csak kellenne... fuck...
ja ha meg azt mondom, hogy cancel purchase:
"Here's what we found for "I'm a buyer and I want to cancel a transaction"[ Previouspage ]
Hello, [név]
Item: new Lowepro Flipside 400 AW DSLR Camera Photo Bag Backpack & Weather Cover Black
Item number: 111422120051Looks like you're not buying or selling this item. Choose another item, or look up an item number in My eBay."
saját farkába harap a kígyó
-
Agostino
addikt
üdv
ilyenbe futottatok már bele. nem egy vészesen nagy összegről van szó, de nem is párszáz forint. rendeltem tegnap egy fotós táskát, ahogyan szoktam fizettem is paypal-on keresztül. ma az item képe eltűnt és helyette ez olvasható - levelet is kaptam róla - :
"We had to remove this listing from the site and you're not required to complete the transaction. If you've already sent payment, the sale should process as normal and you don't have anything to worry about. If you have any questions about delivery, please check tracking or contact your seller. If you run into any trouble along the way eBay is here to help. Please visit the Resolution Center to help resolve any problems you may encounter."
nem értem ebayt. nyilván kifogtam egy csalót vagy hasonlót. de miért hisznek abban, hogy bármit is küldeni fog nekem? honnan a bánatból lenne tracking numberem, ha ki van tiltva az illető is...? van email címe persze, de ebay-en kívül mi értelme kardozni vele..?
-
tknof1871
őstag
Sziasztok!
Vettek egy elektronikus kütyüt. Nem jó. Megírtam a hibát az eladónak. Azt írja az eladó, hogy elromlott a modul. Nem az én hibámból és szerintem nem a szállítás során, mert jól bebugyolálták. Szóval az eladó elismeri a hibát. Azt írja, küldjem vissza a kütyüt és küldenek egy másikat. De én arra gondolok, lehet az egész legyártott széria ilyen hibás.
Azt akarom, hogy adja vissza a pénzem. Hogyan csináljam? A kommunikációnk eddig teljesen normális emailezés volt. Nem mártottam be őket az ebay-nél, nem kértem vissza a pénzem a paypal-től.
-
Nestor16
senior tag
A max bid-et nem lehet változtatni?
Ha valaki elírja egy számmal akkor is úgy marad? -
Vasinger!
nagyúr
Hogyha jött egy csomagom amit nem kellett aláírnom és tracking number sem volt a purchase history-ban, akkor az eladó nem lát róla semmilyen információt hogy merre lehet a csomag, át lett e véve, vagy hasonló?
-
Kasya
nagyúr
(#46066) fardem: koszonom, nem zartam be!
Ellenben elvileg vissza kellene kuldenem, mert a hirdetesben az allt, hogy a visszateritest ugy vallalja. A case nyitasakor azonban azt valaszolta, hogy tartsam meg kompenzaciokent. Utana az ebay meg kuldott egy cimet, hova tudom kuldeni...
Akkor elvileg nem kell visszakuldenem se, ha o irta...vagy nem? Nem szivesen kuldenem vissza, mert eleg draga muri lenne. -
htc07
addikt
Ha lezárod mielőtt megkapod a pénzt, akkor nem tudod újra megnyitni, és az eladó jó lelkiismeretén múlik, hogy megkapod-e később. (tehát 100% hogy nem kapod meg).
Ötször nézd meg, hogy megkaptad-e a pénzt, mielőtt lezárod.
És ha hamis cuccokat árul, még egy bazinagy minuszt is varrj be neki szerintem.
-
Kasya
nagyúr
Egy gyors segitseg kellene. Hamis termeket kaptam. Case-t nyitottam, a seller valaszolt is, hogy visszateriti a penzem es keri hogy zaroljam a case-t. Zaroljam, vagy varjam meg a visszateritest elotte?
-
k.kristof
őstag
Július 27-én rendeltem két különböző eladótól egy-egy telefontokot ingyenes szállítással, ma megérkezett mindkettő. A várható érkezés augusztus 12. és szeptember 3. közé volt ígérve, harmadannyi idő alatt ideértek, mint az egy hónappal korábbiak.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
cbmfan #46056 üzenetére
Nekem is több száz jött be gond nélkül az utóbbi évtizedben, de tavaly év vége óta nagyon bekeményítettek, azóta egyre inkább lehet számítani túlbuzgó vámosra sajnos
(itteni fórumokon is többen számoltak már be látszólag gyanút nem keltő csomagok megfogásáról is. Merthogy telefon/táblagép 99% eséllyel fönnakad, az egy dolog, de egyre többminden is) -
cbmfan
senior tag
válasz
Degeczi #46055 üzenetére
több száz csomag jött, és ezer felett küldtem tízenpár év alatt. eddig egyetlen akadt meg vámon, egy túlbuzgó vámos miatt. kínai Plastic feliratos pukizacsiba rakta, volt benne két darab tapiceruza. az mellékes, hogy hét ugyanilyen megjött gond nélkül...
nickért pedig jár a 10 pont
-
Degeczi
nagyúr
-
cbmfan
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #46052 üzenetére
igen, ha a valós értéket írja a kínai jómunkás vámárú matricára. de 30$ alatt nincs vám, és ennél többet sosem írnak rá.
utólagosan vámoltathatod, hogy meglegyen a lelki békéd
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
pelenka35 #46049 üzenetére
Viszont mivel EU-n kívülről jön, az 1 hónap nem biztos ,hogy elég. Lehet, hogy a vámon meg fogják állítani, és akkor neked el kell küldened majd a számlát, amit követően a NAV szépen feladja a magyar postán utánvéttel, ahol az utánvét összege = a vám/áfa összegével, hozzácsapva az utánvét postaköltségét.
Tehát a 65 dolláron felül várhat még rád egy ~5000 Ft-os csekk is.
-
pelenka35
őstag
válasz
k.kristof #46048 üzenetére
Ezt megrendelem akkor várnom kell kb 1 hónapot ,de ha nem kapom meg a pénz visszajár Köszönöm a segítséget.
-
k.kristof
őstag
válasz
pelenka35 #46044 üzenetére
Ha már eBay topikban vagyunk, szétnéztél eBayen? Van Kínából ingyen szállítással több is, de az első találatok között van egy német eladó, ~1100 forint a szállítás.
Szerk.: a hivatalos oldalon vannak linkek eladókra, az UK-ban lévő szállít bárhová, Magyarországra is...
-
pelenka35
őstag
sziasztok
ControllerMAXo-t szeretném megrendelni de szinte sehol nem szállítanak Magyarországra , esetleg valakinek valami ötlete ?
(szeretném eu-ból rendelni hogy a posta költség minél kevesebb legyen.Köszönöm
Üdv Pelenka -
randras
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #46041 üzenetére
Nem hinném, hogy ilyen apróságokon fennakadnak.
-
cbmfan
senior tag
az emberek hülyék, nem csak itt, a világ másik felén is. az utóbbi hét eredménye:
- azt kapja amit vett, de rájött, hogy nem tetszik a színe, ezért küldjek neki másikat, plusz fizessem a visszaküldés árát is. persze, persze.
- 4 nappal feladás után problémázik, hogy hol a cucc. ember földrajzból egyes, mert azt hitte, hogy Hungary egy állam délen.
- nem fizet két hét után, se kép, se hang. küldtem öt üzenetet, ment ugyanennyi invoice. case nyit, nekiáll hőbörögni, hogy merek én ilyet csinálni, mikor ő akart fizetni. majd egyszer.
ez mind 5 dollár alatti tétel... viszont ázsiaiakkal sosem volt bajom, pedig küldtem Indián kívül minden nagyobb országba. fizetett az összes azonnal, case nyitás helyett inkább kérdez.
-
cserix
tag
Ha bejelölök egy eladót, hogy követni szeretném, akkor kapok automatikus emailt, ha pl. új terméket tett fel?
-
csaba17
senior tag
de gyorsak
2014.07.30
20:13Küldemény információ:
Küldemény postai átvétele / Item accepted
2014.07.31
13:51Küldemény információ:
Célországba elküldve / Item sent abroad
2014.08.01
13:00Küldemény információ:
2014.08.01
23:01Küldemény információ:
2014.08.04
10:30Küldemény információ:
Célországba megérkezett / Arrived in the destination country
2014.08.05
07:53 XXX postaKüldemény információ:
Kézbesítés regisztrálva / Delivery registeredvan egy másik csomagom is, egy napon adták fel, az még nem jött meg.
-
cserix
tag
válasz
Degeczi #46026 üzenetére
A gyár jelenti fel, nem én. Az ő feljelentésükhöz nekem annyi közöm van, hogy beadtam az órát a hivatalos szervizbe (megjavítás céljából) a kapott papírokkal együtt. Arról hogy a garanciajegyen lévő bélyegzőn szereplő cég nem is létezik, talán nem az én hibám.
Azért az nem annyira volt kellemes, mikor közölték velem, hogy a garancia papíron lévő cég nem hivatalos viszonteladó és ők bizony garancia hiányában bele nem nyúlnak az órába. Így került másik szervizbe, ahol végül kapott egy elemet.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
cserix #46025 üzenetére
Az jött át abból, amit írtál, h az óra nem hamis, alig féláron jutottál hozzá, garancia ugyan nem volt rá (de az eladó nem is állította, h lenne) és csak elemet kellett benne cserélni, egyébként hibátlan
Nem voltál átverve, korrekt áron korrekt cuccot kaptál - mégis mit akarsz elérni gyártói feljelentéssel?
-
cserix
tag
Az Ebay a fellebbezésemet is elutasította ! Ami ugye várható volt.
Előzmény:Remélem azért a gyár feljelentése messzebbre fog vezetni mint az én bohóckodásom !
-
Degeczi
nagyúr
válasz
bigdady #46021 üzenetére
Paypalra lépj be, ott a History-ban meg lehet nézni minden tranzakció részleteit.
Ha valóban 0 volt előtte a Paypal egyenleg, talán a bank hajtotta végre a zárolást, és majd pár napon belül fogja a tényleges terhelést megtenni (eleve ez a normál ügymenet akkor is, ha van elég pénz a kártyához tartozó számlán) - de az aligha képzelhető el, h a Paypal pénzügyi folyamata "benézzen" ilyesmit -
csaba17
senior tag
válasz
bigdady #46009 üzenetére
hasonló nekem is volt, humble bundle-n vettem havernak egy "pakkot", 1$ szánt rá(1$ volt a minimum) de elértem a limitem így csak egy 1ft-os sms jött hogy sikertelen a tranzakció de a paypal szerint minden oké, rendben lezajlott a tranzakció
szerk: nálam nem volt paypal-on pénz és a számlámról később sem vont le semmit -
válasz
TESCO-Zsömle #46011 üzenetére
Hogy a viharba ne!
-
Hintalow
senior tag
válasz
bigdady #46009 üzenetére
Két lehetőségre tudok gondolni:
- vagy volt a paypal egyenlegeden pénz, és elintézte onnan.
- vagy az eladó benézte a dolgot, a sikertelen fizetésről (kap arról egyáltalán valami egy eladó) szóló értesítésre indította a cuccot.
ha megjönnek írhatsz neki, hogy küldjön egy számlát mert még nem fizetted ki
-
üszök
őstag
Van két termékem amit nem kaptam meg.
Ez szerepel a szállítási idő alatt:
This user is no longer registered on eBay.Viszont két terméke még fut az embernek.
Nekem meg már rég lejárt a szállításra jelzett idő. -
bigdady
nagyúr
Hali
Vettem 3 kis osszegu dolgot (1-2 usd) de nem volt penz a kartyamon ezert sikertelen banki sms-ket kaptam es nem is vont le a szamlamrol a paypal semmit ennek ellenere azt irja a paypal hogy fizettem, a termekek meg mar uton is vannak. Ezt hogy? Hogy kene kifizetnem nem latok ilyen lehetoseget csak hogy transfered to seller.
(azota van penz a szamlan de nincs minuszban egyik tetel sem, dombor kartya)
-
randras
veterán
Fenébe, hogy elkelt.
-
kuntics
aktív tag
válasz
fardem #46000 üzenetére
igen.az eladó még árul,csak azok a termékek nincsenek már fent.Akkor valahogyan az árát kellene visszakérnem?Sajnos tényleg nem értek még nagyon az ebayhez,eddig csak olcsó egyszerű dolgokat rendeltem mint pl szilikon tokok,kábelek,pár száz forintos tételek.
Ezek közül lehet választani:
I didn't receive my item
I received an item that wasn't as described
I want to cancel a purchase
I want to return this item
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xbox Series X|S
- NBA és kosárlabda topic
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Samsung LCD és LED TV-k
- Villanyszerelés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 65C2 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- HP Probook 650 G4 15,6 i5-8350u 8. gen. GYÁRI MAGYAR VILÁGÍTÓ BILL!!!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest