- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Doze
aktív tag
Sziasztok némi problémám akadt, ezt az üzenetet kaptam:
Dear friend,
Sorry for the trouble caused.
We sent the package 301669000988 to DHL office, they found that your destination is remote area
you can track it on http://raslist.dhl.com/jsp/first.jsp
3443
it need pay more $40,would you mind paying more $40?
If you agree that we will send money invoice to your Paypal then you can pay.
Thanks much for your supporting
looking forward to your early reply
Regards
pumpkin18auMost mit csináljak, a falu ahova rendeltem tényleg "remote area", fizessek még 40 dolcsit?
-
marci30
csendes tag
Sziasztok! Számlámra szeretném vissza utalni a paypales pénzem, a menetét értem, csak valamiért tiltva van a számlaszámom a paypalnél és nem engedi hozzá adni, hogy átutaljam a pénzt, Gondolom póstán közvetlen paypalről nem tudok le venni pénzt, rajta van 38ezer forint, és nem tudom hogy hogyan tovább, vagy utaljam át paypalről az összeget egy másik online netes bankszámlára és onnan a számlaszámomra?! Már ha létezik ilyen megoldás, Ha zavarok a kérdésemmel. akkor elnézést.
-
-Rolika-
senior tag
Köszönöm mind2töknek a segitséget. Irtam az eladónak. Majd jelzem, hogy alakul a dolog.
-
havri1
félisten
válasz
-Rolika- #58091 üzenetére
Itt középen (Ha nem érkezik meg a csomag..) találsz képeket is, mi a teendő pontosan. Bőven időn belül vagy, tervezett érkezés utolsó napjától 30 napig tudsz itt reklamálni.
Nem kell túlbonyolítani a levelet, egy Did not arrive package, what should I do? bőven megteszi, érteni fogja. Nagy valószínűséggel kérni fogja a türelmed, és még 1 hét várakozást fog kérni, és nagyon nagyon sajnálja a dolgot. Én ezt ki szoktam várni, majd újra írok neki, ekkor általában visszafizetik. Ha mégis megérkezik, felveszem vele újra a kapcsolatot, és kifizetem megint.Ha ad esetleg valós nyomkövetési számot, akkor le lehet csekkolni, hol tart.
(nagyon pici a kép, nem látok igazából semmit, milyen érték, mikor a tervezett szállítás stb) De kb mostanában kellett lejárjon a standard szállítási idő kínából. Még simán befuthat ha így van, nekem is még 1-2 van függőben, de nagyrészt azért megérkeztek már. -
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
-Rolika- #58091 üzenetére
Ez nem tracking number, csak csomag azonosító. Sajnos novemberi csomagom nekem is "eltűnt" pár, vagy eltűnt 1-2 konténer, vagy valami gáz van. Első körben az eladónak kellene írnod. Szállítási idő utolsó napjától 45 (?) napig véd az eBay, és fizetéstől 180 napig a Paypal. Eladónak írsz Google fordítóval levelet aztán kész.
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
havri1 fórumtárs irta, hogy irjak ide a problémámmal.
November 16-án rendelt árum a mai napig nem érkezett meg és nem tudom ilyenkor mi lenne a teendő. Tracking number van, de igazából nem ir semmitAngol tudásom levél irás terén egyenlő a 0-val.
Ja igen, azt elfelejtettem irni, hogy PayPallal fizettem. -
Doze
aktív tag
Sziasztok megint!
Feladták a csomimat, DHL-el jön, kaptam nyomonkövetési számot is, egyenlőre még "nem látom" gondolom nem azonnali hogy látom. (10 számjegy)
A másik a vámolással kapcsolatos kérdés. Gondolom a DHL intézi a dolgot, de ez hogyan megy majd? Mivel 81.000Ft a vételár így én áfa+vámmal számoltam... Autós multimédia fejegység. 14%vám+27% áfa.
Kinek és hogyan kell fizetnem majd? A futárnak? Vagy majd valami fizetés bekérőn?
-
válasz
@Titu@ #58082 üzenetére
Ha jól értelmezem az eBay-n vettél xbox live gold előfizetést és levelezel az eladóval, aki nem küldi a kódot.
Hogy jön ide a Paypal? Sem az eBay, sem a Paypal nem kér így igazolást, még is mire vársz választ?
Ki írta hogy beragadt?
Paypal tranzakcióról te kaptál e-mailt? Az eBay vásárlástól kaptál e-mailt? Ha igen, nem ragadt semmi. -
@Titu@
csendes tag
Sziasztok !
Segítség kellene... Vásároltam volna xbox live gold előfizetést,fizetés paypal.Jön a kód helyett email ,azonosítsam magam.Kitöltöm a pdf, visszaküldöm , majd a jogsimmal csináljak képet és azt is küldjem el
A pénzem az ő elmondása szerint , beragadtHogyan tovább ?
-
Doze
aktív tag
Sziasztok!
A két ünnep közt dolgoznak HK-ban?, elméletileg nem ünnep, de úgy általában?
Rendeltem egy 80k-s tételt, aztán megvan a zabszem effektus...
-
Sziasztok
Véletlen aktiváltam az eladói acc-ot az ebayen.
Próbáltam kikapcsolni de nem igazán hiszem hogy sikerrel jártam, mert még mindig ott a "seller account" és "seller dashboard" a listában.
Olvastam a hivatalos súgóban található részt is, elvileg nincs bekapcsolva semmi a fizetési résznél, mégis még aktívnak mutatja.
Valaki tudna segíteni? -
SUPREME7
őstag
válasz
SUPREME7 #57686 üzenetére
Van remény, el se hiszem, de vannak rendes emberek az ebay-en
Hi
On 8th November I ordered from you LG G3 smart cover
case number 509316****, and since I didn't get the item I recived from you a refund.
Today I got the item ! I want to send you your money for that - I think Paypal will be the best way for that (but if you prefer another way let me know).
Please send me your Paypal email and I'll make the transaction of
16 British pounds =/~ 24 U.S. dollarsIf you need me to write ebay costumer service - let me know
Sorry for all the situation -
Maksifül
senior tag
Nem tudom, hogy mennyire furcsa a kérdés, de hogy a leggazdaságosabb a PayPalon lévő valutához /USD, GBP, EUR/ hozzájutni forintban?
1. Simán forintszámlára átvezetni. Mennyi itt a konverzió, veszteség, akármicsoda?
2. Azonos devizában vezetett devizaszámlára küldeni a PayPal-ról s onnan kivenni a bankból, fizetve a banki konverziós költséget, vagy valutában kivenni, s pénzváltónál átváltani?
3. Devizaszámlára küldeni PayPal-ról és onnan mondjuk Transferwise használatával magyar számlára küldeni?
4. Más opció? -
Ha feladjuk vagy visszaküldjük a terméket 2016.január 1-től az új postai külföldre menő díjszabás, majd biztos tesznek fel kivonatot. A változott ár a magasabb és vastagított. (Külföldre levél: elsőbbségi, ajánlott, tértivevény és értéktől függően 5000 Ft-onként értéknyilvánítás. Egybe számolandó a pontos költséghez.)
Az EMS gyors postán még nem emelnek. -
válasz
rolii92i #58063 üzenetére
akkor mi értelme van hogy 5 óra múlva lejár a "Sale ends in"?
Az eBay-n hirdetések vannak, amiket x ideig hirdetünk, no az jár le. Az X lehet 3,5,7,10 és 30 napAhol a Visa/Mastercard lehetőséget látod a képek alatt ez olvasható: Processed by PayPal
A Paypal-n keresztül ezekkel a kártyákkal.
Nem kell hozzá Paypal, csak annak a felületén fizetsz, úgy hogy alul a Pay with my credit or debit card lehetőséget választod -
rolii92i
tag
Hali újra(bagoly mondja..)
"Rajtuk keresztül tudsz eBay-ről rendelni, ha nem akarsz regisztrálni, kártyaadatokat kiadni vagy ha nem vagy biztos a dolgodban:
Winner_hun
randras
W1"
Ez hogyan működik a gyakorlatban?
Megváltoztatnák a címüket a rendelésem erejéig ellenszolgáltatás nélkül? -
rolii92i
tag
Sziasztok!
Új vagyok még az ebay világában.
Elszámolásnál muszáj a PayPal?
Csak mert látok egy Visa/Mastercard lehetőséget is fizetésnél.
Másik,szemezek ezzel a nadrággal jeans
és arra lennék kíváncsi ha fix ára van(én úgy látom) akkor mi értelme van hogy 5 óra múlva lejár a "Sale ends in"?
Előre is köszönöm a választ -
RockHaRD
addikt
Sziasztok. Rendeltem egy terméket hetekkel ezelőtt. Hong Kongból jön, szóval tudom, hogy el fog tartani egy ideig, de az eladó nem adott tracking number. Írtam neki mailt, hogy tud-e esetleg adni, ennyit válaszolt:
RC307147251HKHiába dobom be akármelyik trackerbe, mindegyik no data-t ír. Dec 13.-án postázták elvileg, a kódot pedig 22.-én küldte az eladó.
Írjak rá, hogy valami hibás, vagy én csinálok rosszul valamit?
-
Myers
senior tag
Sziasztok!
Pár hónapja rá se néztem az ebay.com-ra, de most igen, és rögtön feltűnt, hogy az árak HUF-ban vannak.
Erre elvileg van megoldás. Keresés után a View/Customize/Convert prices to HUF menüpontból kiveszem a pipát. Így a találatoknál az árak már UDS-ben lesznek. Ok.
De sajnos bal oldalon a szűrőnél a Price az továbbra is HUF ... to HUF ...
Valamint jobb oldalon "Popular on eBay" termékajánlónál is HUF-ban vannak az árak.Ez így marhára idegesítő. Nincs valami normál megoldás, hogy minden USD-ben legyen?
-
válasz
#18379748 #58053 üzenetére
Ha a vám felbontja,(magyarról írok) akkor azt normálisan jegyzőkönyvezik, ha megfelelő papírokkal küldik, nem szokták felbontani, de itt a DPD végezte a szállítást és vámoltatást, ők felelnek első sorban ha törötten érkezik.
Az eladó és a DPD problémája, de az eladónak kell téged kárpótolni.
Nincs hercehurca, van befele DPD-és vámolási okmány, lesz kifele valamilyen vámolási okmány, a legbonyolultabb tevékenység ráírni, hogy az x számon vámolt küldemény garanciás csere.
Ha jön visszafele, akkor amikor szól a szállító a vámolás miatt, lehet igazolni, hogy nem vásárlás. A kínai is azt írja a vámpapírra. -
havri1
félisten
-
törölt tag
Haver vett ket lampat kinabol dpd-vel, 140e volt a cucc plusz 20e a fuvar, aztan plusz vam afa. Mindkettot xarratortek. Fa ladakban voltak, es latszott hogy felbontottak (vam?) majd az alkatreszeket amik amugy fembol vannak szepen becsonagolva, rogzitve, mid kicsomagoltak es visszahajigaltak. Kiszallitasnal osszetort belul ahogy kell. Persze kivulrol egybe volt, dpd mossa kezeit. Vamafa kifizetve. Megreklamalta mindenki mutogat a masikra, vam a dpd-re, az a kinaira, az ra stb, vegso erv miert vette at? Ja tok mindegy az is mivel kulserelmi nyom nincs igy ok amugyse foglalkoznanak vele. Franko.
Szolt a kinainak hogygond van. Vegul arra jutottak visszakuldi, az egyiket kijavitja a masikat kicsereli. Raadasul ujra kellene a vammal hercehurcazni. Ok legyen ekkor jott a pofaraeses, a dpd ugyanezt, ugyanoda visszakuldesre adott egy laza 80e-s ajanlatot, 1 dobozra... es 2 lenne. Agyrem. -
Meg nézted, hogy mik vannak a képeken írva?
Az első képeden a licit megnyerése után:
Shipping: Will ship to Hungary. Read item description or contact seller for shipping options.
A meghirdetett feltétel: Szállít Magyarországra, nézze meg a termék leírást, vagy vegye fel a kapcsolatot az eladóval a szállítási opciók miatt.
Nem utólag változtatott, mert eleve nem volt költség megadva, a második képen közölte a szállítási költséget, mert ugye eredetileg nem adott meg, neked a legolcsóbb módot kereste és azt adta meg.
Ha ilyet látunk egy hirdetésnél contact seller for shipping options licitálás előtt egyezkedünk, nehogy pofára essünk a magas költség miatt. Neked szerencséd volt, ennyi a normális szállítási költség onnan. -
GU-81M
tag
Sziasztok!
A következő lenne a helyzet: rendeltem december 14-én egy tabletet angol raktárból bankkártyás fizetéssel (MasterCard). Volt egy rossz érzésem a rendelés előtt, de végül nem hallgattam rá és megrendeltem, nem kellett volna... Másnap láttam, hogy az eladó megváltoztatta a termék helyét Kínára, így írtam is neki egyből, hogy ugye az enyémet még Angliából postázza. Válasz nem érkezett tőle személyesen, csak egy automatikus email, miszerint out of office 31/10/2016-ig!!!, hanem egy levél az ebaytől, hogy törölték a rendelésem, a refund pedig folyamatban. Gondoltam, hogy rendben, végül is visszakapom a pénzem, ott fogok tartani, ahol előtte voltam. Most este viszont jött egy email az ebaytől, miszerint sikertelen volt a refund és vegyem fel a kapcsolatot az eladóval:
"We're sorry to say that we couldn't cancel your order because the refund to your PayPal account failed. Please contact the seller."Írtam neki, hogy küldje vissza a pénzt, de nem tudom, hogy mit kellene tennem ezen kívül? Közben lett pár negatív és pár pozitív értékelése is, jellemzően akik nem kapták meg uk raktárról azok adtak neki negatívot... Kicsit parázok, hogy bebukom a pénzt....
-
parkr
őstag
Az európai posták a bolondját járatják velünk
még a végén olcsóság lesz itt is -
szemmelver
aktív tag
Sziaszok!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Olyan kérdésem lenne, hogy december 13-án rendeltem egy pulcsit, amit 1-2 napon belül feladott az eladó, mert kiírta hogy "Shipped on 12/15/15". Erre ma kaptam egy értesítést erre a pulcsira, hogy "SHIPPED", és átváltott a mai dátumra. Szóval azt írja, hogy ma adta fel... "Shipped on 12/25/15" + még kaptam ma egy tracking numbert is, ami eddig nem volt. Viszont a kézbesítési határidő nem változott..
Most akkor mikor adta fel? Melyik a valós?
Köszönöm!
Üdv!
-
válasz
Oldbiggy #58044 üzenetére
Pont ezt írtam, ha közvetlen kártyás fizetés, akkor előtte megy egy ellenőrzés hogy jó-e a kártyaszám, ha ez sikeres szedi le a vételárat. Ez a 287 Ft a kártyaszámlán zárolt lesz, de amint levonják konkrétan a vételárat a pénz levétel nélkül eltűnik, felszabadul az összeg.
Amikor a Paypal-n hozzáadsz egy kártyát ott is van egy ilyen, majd a 400 Ft levonás, viszont azután nincs többször ilyen ellenőrzés.
Egyik ismerősömet az vitte a Paypal kártya hozzáadás regisztrációra, mert a bankja a karácsonyi 15*280 Ft-ot valamiért csak 3 hét után tüntette el a zárolt tételek közül, kb. 4000 Ft "lógott a levegőben". -
Oldbiggy
tag
Sziasztok. Boldog karácsonyt. Egy kérdésem lenne, e-bay-ról rendeltem két tételt, mindkét tételnél a vételár felett levontak 287-ft összeget. Mi lehet ez?
Köszi. Üdv. -
válasz
Postas99 #58026 üzenetére
Csatlakozva (#58030) optikus hsz-hez. Utólag, egy megvásárolt termék esetén nincs lehetősége változtatni az aukción.
Ha a számítógépen és az vásárlási listán nézed a megvásárolt termék adatait az az igazi. Ha nem jelöli szállítottnak, addig még sok eladással rendelkező sem fér hozzá a vételárhoz.
Ne a linkelt kép oldalán nézd az információkat. My eBay: Purchase history
De azért közvetlen karácsony előtt szoktak közbe jönni dolgok, amik egy kicsit hátráltatják az embereket. -
Postas99
senior tag
Illetve mivel járok jobban?? Minden esetben visszakapom az összes pénzt??
-
Postas99
senior tag
Tehát nem kell azzal foglalkoznom, hogy ő utólag kézzel tekergette a szállítást? Mintha el akarta volna mismásolni az elküldést???
Mert eladás után a terméknél most már a 3-ik féle szállítás van beállítva. Meg is jegyeztem neki.
Eredetileg GSP volt, majd ő átállította 2 napra rá U.S only-ra, majd most Shipping to different countries... ami látható a shipped pedig nincs jelölve a terméknél.Lehet nem akarta ennyiért eladni a cuccot és most sunnyog??? Lehet magyar vagyok és ezért ez a felfogás tőlem??
-
Shingen
addikt
Boldog Karácsonyt!
-
-
Postas99
senior tag
Sziaszok!
A véleményeteket szeretném kikérni.
19-én éjfél körül egy BID-es akcióban egyedüli licitelőként megnyertem egy licitet.
A termék Global Shippingre volt állítva. Azonnal kifizettem a termék árát és a szállítási és áfa költséget.
Az eladó úgy írta, hogy a fizetés után 3 munkanappal a terméket elküldi.
22-én láttam, hogy termék szállítását megváltoztatta ONLY US-re.
Írtam neki, hogy termék szállítási költségét és a vámot már kifizettem.
Majd rá kérdeztem, hogy mikor fogja elküldeni a terméket, ekkor még visszaírt, hogy ma. Ennyi volt a válasza.
Rá következő nap megint megváltoztatta a termék küldési feltételeket úgy hogy a vevővel a megegyezés szerinti összegért küldi.
Ezek után több levelet is írtam nem nagyon kedvesen, hogy látom még nem küldte el a terméket és érdeklődtem, hogy feladta-e vagy elég ha csak megírja RAG számot.Ma csütörtök van a termék elküldve még mindig nincs bejelölve a levelekre nem válaszol.
Nem akarom bebukni az összeget (főleg a szállítás és vám miatt)
Tudom vissza kapnám a termék árát (200 USD) de a szállítással és vámolással együtt 268-at fizettem.Szóvel hogy járok a legjobban?
Kattintsam be hogy meggondoltam magam, vagy várjam meg a szállítási határidő végét és utána jelezzem, hogy nem érkezett meg a termék?A pénzre teljes mértékben igényt tartanék, mert mást vennék belőle.
-
Ciccuka
veterán
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket mindenkinek!
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
hevepapa #58018 üzenetére
Nekem is rajta volt a csomagon, de attól még nem nyom követhető, maximum amíg elhagyja a feladó ország határait, addig. Utána csak beszült, vagy generált az egész "nyomkövetés", még előtte is. Ez nem tracking number, ez egy sima levél azonosító, mint ezek:
31201571526
01694116267
FTLMY00311815 (ez még mindig azt mutatja, hogy megérkezett Magyarországra, de semmi több, holott közel 1 hónapja megjött már)
És így néz ki egy érvényes nemzetközi tracking number (kínai postás):
RI7*******5CN
A csillagok számokat jelentenek. -
hevepapa
senior tag
válasz
DJ. Ru$y #58017 üzenetére
Lehetséges. A 17track adta azt az eredményt ami beraktam. Egyébként nekem volt olyan ami ezzel a tn-nel jött: ETHMY82887529. És nem csak az ebayen adta meg ezt az eladó hanem a levélen is ez a szám volt. A 17tracken is lehetett követni hol van éppen. Úgy saccolom, hogy a maláj posta használja ezt a kombinációt.
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
hevepapa #58016 üzenetére
Ez egy fake TN, párszor le lett írva, hogy 2 betű 9 szám 2 betű az érvényes nyomkövetés, ez, amit te másoltál be, ez egy generált vacak. Semmit nem érsz vele. Érdekes, hogy kaptam már olyan csomagot, amin ilyen "TN" volt, de rá volt írva a csomagra, hogy "untracked".
-
hevepapa
senior tag
A tracking alapján már Magyarországon van a megrendelt cucc. Tudom nem fog vígasztalni, de nekem volt amikor 30 nap eltelt az országba beérkezés és a kiszállítás közt. Sima levél küldeményként.
Én ilyenkor első körben írok az eladónak, hogy nem kaptam meg a megvett tételt és hogy akkor most mi legyen? 99%-ban az a válasz, hogy várjunk még pár napot és ha addig se kapom meg, akkor írjak és refundolja a teljes vételárat és arra kér hogy ha utána mégis megjön, akkor küldjem el neki a pénzt. Általában szoktam adni 1-2 hét plussz időt. Ha utána nincs se cucc se refund akkor indulhat az Case.
De szerencsére eddig minden ilyen problémás helyzet jól megoldódott. -
-
$mith
tag
Sziasztok!
Azt hiszem történt egy nagyobb malőr, kinek írhatnék privátban aki mesteri szinten benne van a témában?
Nem publikus, szóval nem írnám ide ki a sztorit...Aki tudna segíteni, kérem írjon rám privátban és leírom teljesen részletesen.
! Tényleg nagyon fontos lenne!
U.i.: Kellemes Ünnepeket MINDENKINEK!
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Vissza szeretném nézni az első rendeléseimet ... de a Purchase history-ba nem találom az archive funkciót (régebben megvolt
)
Hogy tudnék 2013 előtti rendeléseimnek utánanézni?
-
hobbyone
aktív tag
Van valakinek tapasztalata: Dél-Koreából mennyi idő alatt ér ide egy levél. Ahogy a mások topikban már írtam: 7-én postázták, 10-én hagyta el D. K.-t.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest