- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bul07
nagyúr
Na itt a kínai újév megint belassul minden
Jövőheti rendelések már nem is biztos hogy elhagyják Kínát az ünnep előtt -
LÁZ
addikt
válasz
Vasinger! #28096 üzenetére
van rá pár opció
, én eddig mindig ki tudtam várni a végét
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
A minap lemaradtam egy aukcióról ugyanis egy licitáló az utolsó tized másodpercben licitált felül 1 dollárral. Az lenne a kérdésem, hogy van e erre valamilyen program, hogy ne tudjanak beelőzni legközelebb?
-
axioma
veterán
Na, most kaptam 12 perc elteressel 2 levelet ebay-tol, elsoben hogy az elado keri hogy azonnal vizsgalak meg az ugyet, a masodikban hogy megiteltek a full refund-ot. Mondjuk paypal-on me'g nem latom...
Szerk. mar megvan ott is, szuper. Orulok, hogy mukodik ez ahogy mondjak. -
W1
senior tag
Rendeltem 18.000Ft-ért 19napja egy Galaxy S első részt, trackinggel, stb, ma megjött, de sajnos a Home gomb be van ragadva és ha nagyon erősen nyomom akkor sem nagyon működik, csak ritkán. Az eladó azt mondja, küldjem vissza, és amikor odaér, küldi a másikat. Szerintetek mit tegyek?
-
axioma
veterán
válasz
lacko6 #28085 üzenetére
Hat en ugy nyitottam vitat, hogy tracking szam volt mar akkor, amikor nyitottam. Szovegbe beirtam, hogy az ebay szolt hogy csalas, ezert reklamalok. Mondjuk volt aki irta hogy neki egybol atraktak claim-be... lehet hogy holnap megnezem, hgoy ezt meg tudom-e csinalni.
Az mondjuk izgalmas, hogy ha torolve van a user is, hogyan kuld tracking-et neked? -
dReFiX
senior tag
A normális, hogy átment a vámon hétfőn a csomag, de azóta se tudják Pesten belül kihozni, többi csomagomat már másnap kihozták maximum másodnap ?
-
Ybron
senior tag
Írtam már az UK-s eladónak hogy mi van már a rendelt termékemmel, mert Angliából nem szokott ilyen oskára megérkezni a cucc.
Írtam is ide hogy 2013.01.09-én rendeltem és eddig a tapasztalatok alapján 7 munkanapra már meg is kaptam.
Ezt írta vissza:
"royal mail (uk) can take up to 21 working days for delivery to hungary"
Csúnya az a 21 nap... -
lacko6
senior tag
Egy kis segítség kellene.Rendeltem ettől az olcsó emberkétől j8.star akit mára már töröltek az ebay ről.Megnyítottam a vitát és erre küldött a Paypalnak egy Tracking Number: RBxxxxxxxxxCN.
Gondolom hamis.Ilyenkor mit kell tennem az volt az állításom hogy átverés az biznisz.A PayPal küldött egy üzenetet hogy töröljem az állítást vagy módosíthatom.Ha törlöm az állítást cancel your claim akkor már ujjat nem nyithatok.Ha modósitom hogy hamis Tracking Number az jó,vagy csak várjak a tételre és a Tracking Number feléledésére? Ilyenkor mennyi időm van a választásra? -
szilard28
aktív tag
válasz
kaliber #28083 üzenetére
"Ezeknek a vaterásoknak a szállítási költség a haszna én azért nem kockáztatnék."
Egy részük még az árat is jól megnöveli.
Amúgy ebből garantált szopás lesz nekik, addig örülhetnek, amíg a revizoroknak van komolyabb ügyeik, és nem szállnak rá az ilyenekre aktívan. Pénzt megkapják utalással, kiadásról nincs számla, így teljes bevétel jövedelem, adó+járulék kb 50%, meg ugyanennyi a pótlék/bírság. HA mákjuk van, megússzák büntetőügy nélkül. -
kaliber
aktív tag
wlanbolha
Kis millió ilyen van a vaterán még arra is lusták, hogy készletezzenek.
linkelés a link gombbal.szilárd28
Ezeknek a vaterásoknak a szállítási költség a haszna én azért nem kockáztatnék.
-
szilard28
aktív tag
válasz
wlanbolha #28080 üzenetére
Az se jó, ha a fél napodat elbaszod a NAV-on a tanúvallomásra, mert átutaltál a kedves lebukott vaterás neppernek pénzt, és így a meghallgatásod szükségessé válik.
Bár ez felfogható ingyen kirándulásnak is, hiszen fizetik a tömegközlekedést, jogszabálysértést meg nem a vevő követ el. -
szilard28
aktív tag
válasz
wlanbolha #28077 üzenetére
(#28067) wlanbolha
http://mobil-telefon.vatera.hu/mobiltelefon_tartozek/memoriakartya/micro_sd/32_gb_micro_sd_kingston_32gb_memoriakartya_c_10_1701428249.html(#28070) wlanbolha
na ja,főleg a vaterán......de ez csak arra volt reagálás,hogy ilyen árért nem kell elmenni kínába..........(#28074) wlanbolha válasza hun620 (#28072) üzenetére
wlanbolha
(újonc)Te meg add hozzá a 3-4 hetes várakozást!
Azt se tudod mit linkelgetsz!
Az általad linkelt termék is külföldi!
Ráadásul még fel is számol rá postaköltséget a ebay-essel szemben, miközben nagy valószínűséggel ő is onnan rendelteti meg a nevedre, természetesen vastagon adótcsalva.[ Módosította: radi8tor ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
Személyeskedés nélkül is megy ez...
-
Bodz
nagyúr
válasz
szandro #28065 üzenetére
Beleolvasgattam a negatívokba. Csak a szokásos, nem jött meg, nem válaszol az eladó, stb. Nekem eddig nem volt velük semmi gondom. Egyszer nem jött meg egy kártya, jeleztem nekik, 3 nap volt míg válaszoltak, de visszakaptam az árát. Átlag 1-2 hét szokott tőlük lenni a szállítás, nem csalnak sokat a feladás idejével (1-2 napot). A linkelt kártya gyári, bontatlan csomagolásban van, marha gyors, a kapacitás is stimmel, eredetinek tűnik.
-
Lacza
senior tag
Én sokat vásárolok, de igazán rossz tapasztalatom kevés volt. 1,5 év alatt kb 2-3 eredménytelen reklamáció.
De az még abból az időből amikor nem tudtam "case" nyitni.
Most már inkább ali-n vásárolok. -
szandro
senior tag
Ennél jobb ár/érték arányút tudtok mutatni?
Most nézem ez is scam valszeg.Megbízható seller esetleg ilyen termékekre?
-
W1
senior tag
Óóó, ezt nem tudtam.. Tudom módosítani?
-
V.Zoltán112
tag
Kínából jött küldemény proforma számláját hogyan lehet módosítani. Abba kötöttek bele, hogy nincs rajta cikkekre szétbontva a csomag tartalma. A Proforma számlát amugy a kínai importórcég adta ki.
-
W1
senior tag
Hétfő hajnalba nyitottam egy hasonló, mint az előzőekben említett talán(?) csalóra egy ügyet, full refunddal, a fent olvasottak, hogy ha nincs PP-jén pénz, nem lesz refund és hasonló kicsit eltántorítottak, hogy lesz-e refund, de ma éjjel kaptam is az emailt, hogy sikeresen megjött a refund. Pozitívot nyomtam a srácra, mert hát a pénem meglett..
-
NSG
csendes tag
Na ilyen jófej,rugalmas eladóval se találkoztam még.
Írtam neki hétfőn, hogy vasárnap letelik a 45 nap, mit ajánlana.. Már aznap kaptam egy üzenetet tőle, hogy természetesen visszafizeti vagy újraküldi a terméket.
Válaszoltam, hogy refundot kérnék, visszaírt, hogy rendben, de reméli, hogy akkor pozitívra értékelem, válaszoltam, hogy ez csak természetes..
Ma reggel már érkezett is a refund.Nem egy akadékoskodó, mint a többi, akikkel akár 1 héten át ment a levelezés és próbálták húzni az időt.
-
faresz5
aktív tag
válasz
randras #28050 üzenetére
Elérhetőek a termékei, de amikor fizetni akarod, nem engedi. Új accot reggeltem azzal engedte, azonban nem küldte el a terméket a paypal cím egyezőség miatt. 1hónapot ült a $x-n , (először nevetséges okot mondott miért nem tudja elküldeni, de aztán amikor mondtam, hogy faszság, mondta hogy rendben küldi.)amikor írtam neki,hogy elég volt rögtön visszaadta a pénzt.(nem küldött trackinget) Többet nem is foglalkoztam velük. Hozzá teszem a $10 tétel soha nem érkezett meg.
-
matykooo
aktív tag
válasz
faresz5 #28048 üzenetére
tudom
Buyincoins Inc.-es ő is... és ez is rohadtul idegesít, hogy kb a 40. ugyanaz a rendelésem volt tőlük, ugyanazt a terméket rendeltem, ugyanolyan mennyiségben, tehát mondhatom, hogy szokásos rendelésem volt... november 24. én mikor megrendeltem, még 2 másik acc-jából rendeltem ugyanazt, ugyanolyan 10-10-es mennyiségben... a különbség az, hogy míg a másik 2 simán adja a trackinget amit látok, ez csak EXXXXXXX akármilyen azonosítót, ami ugye unregistered, szóval fingja nincs merre jár éppen....
Ezért is mondtam, hogy ettől az acc-tól az utolsó rendelésem volt, a többiektől szívesen (amennyiben tényleg le nem tiltottak), de tőle nem fogok ezek után... és velem is próbálta eljátszani, hogy javítsam először a negatívot +-ra, de mondtam, hogy nem, előbb vissza a pénzt aztán javítom, érdekes módon miután ezt elküldtem fél nap alatt rendeződött a dolog, előtte meg 3 hétig kellett írnom, 16 levelet a problémával kapcsolatban... na mind1 az a lényeg, hogy végre lezárult. -
Lacza
senior tag
Arra jó a közvetítős dolog, hogy van aki bizalmatlan és nagyon tapasztalatlan az e-bay rejtelmeiben.
Ezért segíthet egy közvetítő, aki megrendeli és addig nem fizeted ki az árút, amíg meg nem érkezik hiánytalanul és sértetlenül.
Maradjunk annyiban, hogy jó ha van aki tud velük beszélni. -
Lacza
senior tag
válasz
thebarna9851 #28007 üzenetére
Sziasztok!
Mi eben a csalás? Ezek nem az eredeti Samsungok, vagy akármilyen nevesített telefonok, csak koppintások.
Ne várj tőlük túl sokat és akkor nem fogsz csalódni.
Én amúgy az e-bay-ről való rendeléssel foglalkozom, tehát ha valakit érdekel valami, akkor PÜ és megy az oldal linkje. -
ugyeletes
tag
válasz
matykooo #28043 üzenetére
vilagos amugy, a kocsog kinaiak megprobalnak trukkozni. nekem is volt par negativ tapasztalatom a kinai ugyeskedokkel. de usa-bol vertek at a legjobban. vettem egy orat, szar volt, megjavittattam, azt mondtak alljak 20usd-ig a javitasi koltseget.
utana meg megsem alltak.
dobtam negativot, mondtak hogy visszafizetnek mindent, mondtam nekem nem minden kell, csak ami jar.
visszavontam negativot, erre nem csinaltak semmit sem.
timezone123 rulez. -
matykooo
aktív tag
válasz
ugyeletes #28042 üzenetére
Persze, hogy ki vagyok rá akadva, ha elolvastad volna az egész történetet sztem te is ki lennél, amikor az egyik ügyintéző azt mondja, hogy nov. 29.én lett feladva a 24.én rendelt dolgod, a másik meg azt írja, hogy 25.én és belinkel egy akkor megmahinált fényképet, egy feltépett legkisebb pufis borítékkal, amibe az általam rendelt 10x ugyanaz a dolog, egyszerűen nem fér bele, mivel lehetetlen belerakni egy 13x18-as borítékba, 10 ugyanolyan terméket tartozékokkal, és nagyképűen belinkeli, hogy nézzem bizony meg, mert itt van... (korábban linkeltem is)
Én ezen basztam fel magam a legjobban, hogy nem elég, hogy 2 hete veszekedek vele, és ugyanazt a hülye sablon levelet küldi állandóan, hanem az, hogy még ekkora hülyének akar nézni... Ez volt a borzasztó... Végül megoldódott, javítottam a negatívot, pozitívra. Viszont mint írtam is, nálam az utolsó dobása volt ez, többet nem rendelek tőle.
Természetesen mindenki azt csinál amit akar, viszont nekem nem 1 dolláros mókám volt vele, hanem 25$, ami azért kicsit jobban fájt volna mint 1-2 dolláros kacat, amiatt nem is bombáztam volna levelekkel állandóan, és kb leszartam volna.
Egy szó mint 100 nálam elásta magát örökre ezekkel a húzásokkal -
ugyeletes
tag
válasz
matykooo #27987 üzenetére
matykooo szidta itt a hittime_hk -t.
Nekem pozitiv tapasztalatom van vele, vettem toluk "
2 X CAT5 RJ45 Network Cable Extender Plug Coupler Joiner" -t es azota is hasznalom.
Tudom, rj45-ot hosszabbitani nem feltetlen egeszseges dolog, de... -
marcedli
tag
válasz
axioma #28038 üzenetére
többen jelezték több helyen, hogy ezeknél a scam ügyleteknél mondjuk hétfőn belavágtak, kedden rájöttek, hogy scam, indították a visszatérítést, a Paypal AZONNAL claim-mé alakíttatta, majd fél óra múlva elbírálta pozitívan.
Ezeknél nem kell várni, azonnal lehet cselekedni, mivel nagyon rajta a van a PayPal, nem kell vizsgálódni, beszélgetni az eladóval, már tudják, hogy belefostak a ventillátorba.
-
marcedli
tag
-
axioma
veterán
Ebay mostanra lepett, levette a termekeket, es szolt hogy kerjuk vissza (7 nap lejarta utan) a paypal-on keresztul a penzt.
Bocs, keresztposzt. Kerdes, ki mit kap vissza belole. Szerintem sorrenden mulik, kinek jut meg penz... ne 10 hanem csak az eppen minimum 7 napot vard csak ki te is, hatha lesz me'g money. -
marcedli
tag
Ébredjetek már fel!
Mindenki írja, hogy gyanús, meg a valós ár töredéke, de azért megveszi..... EZÉRT VAN TÖBB SZÁZ/EZER ELADOTT DARAB!
Az ebayen történő biztonságos vásárlásnál maga az ebay mondja azt, hogy mielőtt vásárolsz, NÉZD MEG AZ ELADÓ ELŐZMÉNYEIT, FEDBACKJEIT, ÁRAT.
Hihető, hogy valaki 2 dolláros fülbevalókat árul, lesz 1000 pozitív visszajelzés, majd egyszer csak tabletekkel foglalkozik????? Egy rohadt visszajelzés nincs elektronikai termék megérkeztéről, de olyan is van, aki pozitív feedbacket ad, mert rohadt gyorsan meg tudta venni a terméket tegnap.
Ha a valós ár töredéke szerepel, akkor az adott aukció SCAM.
Az sem gyanús, hogy folyamatosan fent van az eladó, és 2-3 percenként növeli a készletet????????
Fölöslegesen listázzátok ide az ilyeneket, mert hülyeség ellen nincs orvosság. Igaz, hogy itt (és egyéb topikban) az utóbbi néhány napban számtalanszor leírták a tapasztaltabbak, hogy NE CSINÁLD, MERT ÚGYIS SCAM, azért csak csináljátok.
Ha nem lenne egyértelmű:
AZ UTÓBBI KÉT HÉTBEN MEGJELENT AZ EBAYEN TÖBB ELADÓ, AKIK A VALÓS ÁR TÖREDÉKÉÉRT ÁRULNAK ELEKTRONIKAI TERMÉKEKET.
Ezek vagy feltört, vagy megvásárolt accountok, vagy jól felépített accountok kifejezetten scam célból.NEM TŰNIK FEL, HOGY A POSTAKÖLTSÉG NAGYOBB, MINT AZ ÁR? TE VÁLLALNÁL FREE SHIPPINGET ILYENKOR??????
AZ ELADÓ NEM HÜLYE, HANEM CSALÓ. TE VAGY A HÜLYE, HA ELHISZED.
Persze kár nem nagyon ér, max néhány hétig pihen a pénzed a PayPalnál vagy másnál. A végén visszakapod.
-
W1
senior tag
Valaki közületek szokott úgy ebayról rendelni telefon alkatrészt, hogy hibás telefonokat vesz és azokat javítja? Minden hátsó szándék nélkül kérdezem, sőt!
-
-
miroon
aktív tag
Sziasztok,
TheDj is írt erről az olcsóságról az eladónál, akinek eléggé sok terméke van marha olcsón... én nem gondolkoztam kapásból rendeltem is 2 táblagépet tőle,és ekkor kezdtem el gondolkodni,hogy itt bizony valami nem stimmel...
valaki tudna segíteni,hogy hol tudok claimet nyitni paypalen? soha nem csináltam még ilyet. Fontos lenne,és ha lehet minél előbb.
Várom a válaszokat,és előre is köszönöm.
-
-
randras
veterán
válasz
The DJ #28028 üzenetére
Tegyük fel, hogy megkapod 23$-ért (nem fogod), és kiszabják rá 250$-ra a vám-ot... mennyibe is lesz úgy a tablet?
baluka26: Aha... nem. Addig fogják húzni, még a végén rámondod az eredeti árat, csak adják már át. Volt, hogy többről nyilatkoztam már a végén, mert nagyon kellett a cucc, és még a space-ekbe is belekötöttek az e-mail-emben (nem túlzás).
-
The DJ
addikt
válasz
baluka26 #28027 üzenetére
Nekem is rögtön jelzett a pókösztönöm rögtön, mert senki nem olyan hülye, hogy az ár töredékéért adjon valamit, ami elvileg új és bontatlan, de egyelőre nem tudom hogy hol lehet a bibi.
Próbaképpen venni akarok én is egyet, de nem tudom hogy alakul a vám kérdés. A kiírt ár olyan alacsony, hogy nem kerülne a termék vám alá, de a reális ára szerint viszont igen. Ilyenkor mi történik a valóságban? Kibontja a vámos, rájön, hogy ez biza többet ér, mint ami rá van írva... kérni fogja a számlát, hogy igazoljam mennyit fizettem érte? Vagy mindenképp meg lesz vámolva? Már persze feltételezve, hogy a hirdetés és a termék is valódi.
-
The DJ
addikt
Na ilyet se láttam még... találtam ebay-en pár terméket egy eladónál, ami brutálisan alacsony árért van kinn. Megnéztem többször is, nem kiegészítő, hanem maga a termék van fenn ennyiért. Nem másolat, nem kamu, valódi termék, amiből több 100 eladásra került már és az eladó is 100%-os. Létezhet ilyen? Meg merjem venni? Vagy ez valami átverés lehet? Ha én kifizetem a terméket, akkor köteles az eladó a feltüntetett árért elpostázni nekem?
Olyat ír a termékleírás végén, hogy: "All items are sales promotion products in my store.It is absolutely worthy of more than itself price.When you receive the item,please you give me a positive feedback in my ebay if you are satisfied with it.When you receive it,you are not satisfied with it.Please you did not give me a negative feedback.Send an email to me,I refund the whole payment to your paypal account,or I send again the good item to you.Actally,you loss nothing.
If you truly want to purchase more items from my store.Please you give me one positive feedback every 7 days when you receive them. Doing business is not easy in ebay.Please you understand."Tehát valami promócióról lenne szó és azért ennyire olcsók? Túl szép, hogy igaz legyen, de nem találom hol a buktató.
-
V.Zoltán112
tag
válasz
V.Zoltán112 #28023 üzenetére
Kínai eladótól rendeltem közvetlen, már sikerült emgoldani, nagyon segítőkészvolt, csupán egy új postai kísérőlevél mésolatra volt szükség, amit a gls-nek elfaxoltam, no problem, max lehúztak 1750 plusz áfa ügyintézési pénzzel.
-
Ybron
senior tag
válasz
V.Zoltán112 #28023 üzenetére
Bodottá
-
V.Zoltán112
tag
Bocsánat, a nagy hévben EBAY helyett vaterát írtam!
-
baluka26
veterán
válasz
#59816064 #28018 üzenetére
Keresd ki.
Ajánlott szerintem elég kell, hogy legyen "tracking" céljára. -
törölt tag
Sziasztok!
Küldött már vissza valamelyikőtök csomagot (gari miatt) HongKong-ba?
Mennyibe kerülne egy 100g os levél elsőbbségivel, és tracking számmal?
Van ilyesmi tapasztalat?Köszönöm
-
hun620
tag
Azt bizony te terheled rá, mivel te hozod be Kínából. A vevőnek semmi köze ahhoz, hogy azt te hogy oldod meg. Az állam azért veti ki rá az
ÁFÁtvámot, hogy védje a hazai gazdaságot. Nem muszáj Kínából vásárolnod, megveheted itthon is, vagy az EU-ban, és akkor nincsÁFAvám. -
Ybron
senior tag
Ez akkor hülyeség hogy a közvetítő...
nem véletlenül vásárolta tőle, azért mert nem akart semmi ilyesmivel bajlódni, bár aki meg így vásárol azt se sajnálom, semmivel se bonyolultabb megvenni vaterán valamit mint ebay-en.
Ha meg benne volt írva a leírásba hogy ő bizony a vám procedúrát nem hajlandó intézni a közvetítő akkor meg nincs miről beszélni.
Sose értettem mire jó ez a közvetítéses dolog. -
bul07
nagyúr
válasz
hun620 #28013 üzenetére
Nem az eladó terhel hanem az állam
De fenntartom aki vateraról ebay-ről érkező cuccot vesz megérdemli hogy áfát rajta követeljék(#28012) szilard28
hiába linkelsz egy törvényt ahhoz hogy igazat adjak neked ismernem kellene az összes törvényt, mert lehet vannak kivételek vagy már ere vonatkozó rendeletek de nem ismerem -
hun620
tag
Az, hogy mi üzletszerű nem releváns, azt majd a NAV eldönti. Ha csak egyszeri árusítás az egész, akkor sem terhelhet téged a vételáron kívül más összeggel az eladó, kivéve, ha ezt a vásárló tudja, amikor megveszi a terméket. A vevőnek nem kell ismernie a vám összeghatárokat, ugyanis semmi köze a termék behozatalához.
Szép is lenne, ha a Tescoban a pénztárnál közölnék, hogy a 300 forintos tej az csak a tej ára, de még ki kell fizetned Tóth Pista tehenész reggelijét, napi doboz cigijét és az esti sörét is.
-
szilard28
aktív tag
OFF
szja tv. gazdasági tevékenység definíciója. már néhány termék eladásánál gazdasági tevékenységnek minősül, akkor meg főleg, ha ő csak a közvetítő és direktbe szállíttat a vevőnek.
"3. § E törvény alkalmazásában az egyes fogalmak jelentése a következő:...
46 Gazdasági tevékenység: valamely tevékenység üzletszerű, illetőleg tartós vagy rendszeres jelleggel történő folytatása, amennyiben az ellenérték elérésére irányul, vagy azt eredményezi, és annak végzése független formában történik."
egész pontosan üzletszerű, és/vagy (=illetőleg) tartós vagy rendszeres. minden évben 1 termék is már rendszeres, de ezeknél valszeg több tucat lehet hetente.A közvetítésnek meg két változata lehet, de mindkettő adóköteles:
1. az eredeti eladó számláz a vevőnek x ft/eur/usd-t és a közvetítő is külön számlázza a közvetítői díját (és szépen adózik).
2. csak a közvetítő számlázik. -
hun620
tag
Pontosítanék: kis hazánkban az biztosítja a garanciát, akitől megveszed. Semmi közöd ahhoz, hogy ki a beszállítója a boltnak, a bolt biztosítja a disztribútorán keresztül a garanciát. Ha üzletszerűen árulsz, akkor a tartós fogyasztói termékekre köteles vagy garanciát vállalni, ezt a PTK szabályozza, nézz utána. Szintén, ha üzletszerűen árulsz, köteles vagy adózni utána, illetve a vám és az ÁFA is téged terhel, hiszen te hozod az árut az országba. A vevő csak azt az összeget kell kifizesse, amiért megvásárolta tőled a terméket. Akit meg behúznak a csőbe, az nyugodtan elállhat a vásárlástól, hiszen szerződést szegsz azzal, hogy többlet költséget terhelsz a vevőre. Az ilyen eladót jelenteni kell a Vaterának, vagy ha már késő, akkor fel lehet jelenteni, vagy beperelni.
-
bul07
nagyúr
válasz
thebarna9851 #28007 üzenetére
Ha visszaolvasol pár lapot pont erről ment a társalgás mi csalást vélünk felfedezni mögötte
-
thebarna9851
csendes tag
Sziasztok pöppet újj vagyok az ebay rendelésekben de azért van ár érték érzékem.
ez megcsapta a szemem: http://www.ebay.com/itm/White-I9220-N9000-5-0-Capacitive-Android-4-0-MTK6575-3G-Dual-SIM-Smart-Phone-/251217722231?pt=Cell_Phones&hash=item3a7dbe3b77
szerintetek ez lehetséges hogy ennyi legyen?
én elhiszem hogy külföldön minden jobb de azért na...
Amúgy tudnátok adni pár tippet hogy hogyan ismerjem fel a csalókat? -
wlanbolha
csendes tag
Alkotmányunk első sora:A TÖRVÉNY NEMTUDÁSA NEM MENTESÍT!
-
bul07
nagyúr
válasz
szilard28 #28002 üzenetére
De ha beleírja a hirdetésbe vagy fizetés előtt megírja hogy ebay-ről rendeli az ő címére, tehát nem a terméket árulta csak a rendelés lehetőségét, akkor miért neki kellene fizetni, az nem mentesíti a vevőt hogy nem tudta hogy nem unióból érkező dolgokra fizetni kell vám+áfa -t
-
baluka26
veterán
válasz
szilard28 #28002 üzenetére
ha a vaterás eladó mo-i illetőségű, akkor bizony neki kell fizetnie az áfát és a vámot, és a vevőnek semmit (ahogy a sarki boltban vásárlás után sem fizetsz semmit, hanem az eladó fizet)
Faszság, az egész áfát a végfelhasználó finanszírozza meg. Boltos visszatéríti az áfát, amit ő fizet, az ő hozzáadott értéke után meg te fizeted már a zsozsót.
Ettől függetlenül igazad van. Vaterás árusnak annyiért kellene adnia cuccot, amennyiért hirdeti. Áfát neki előre bele kellene kalkulálni, ha meg rábaszik, neki kellene lenyelni.
-
szilard28
aktív tag
ha a vaterás eladó mo-i illetőségű, akkor bizony neki kell fizetnie az áfát és a vámot, és a vevőnek semmit (ahogy a sarki boltban vásárlás után sem fizetsz semmit, hanem az eladó fizet)
olyan nincs, hogy te átutalsz nekem 20000 ft-ot, én rendelek 50 euróért egy bizbaszt, majd az áfát+vámot még utólag rajtad követelik, hiszen azt én kell befizessem, hiszen én rendeltem meg külföldről.
és ahogy írtam, az értékhatár nulla, a vaterás eladónak meg befigyel egy büntetőfeljelentés, ha a vevő szépen leírja, hogy ő belföldi honlapon belföldi eladótól vásárolt, és nem érti miért kérnek tőle áfát meg vámot.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Trollok komolyan
- iPhone topik
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Két billentyűzettel indít a beviteli eszközök piacán a be quiet!
- Politika
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest