- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- ldave: New Game Blitz - 2025
-
LOGOUT
Az eBay használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
Unfortunately, access to this particular item has been blocked due to legal restrictions in some countries. We are blocking your viewing in an effort to prevent restricted items from being displayed. Regrettably, in some cases, we may prevent users from accessing items that are not within the scope of said restrictions because of limitations of existing technology. Please accept our apologies for any inconvenience this may cause, and we hope you may find other items of interest on eBay.
-
Tálydi
senior tag
válasz
Avicularia #12096 üzenetére
Majdnem ugyan ilyet rendeltem, csak nem talpasat
Úgy hirdették, hogy "with clean tank" tehát szvsz nem lesz belőle baj.
-
kirkri
addikt
válasz
Flashcash #12088 üzenetére
Én mostanában már kizárólag úgy rendelek, hogy a Mastercard váltsa át a pénzt, mert a nyamvadt Citibankos árfolyamnál a végén mindig többre jött ki a ténylegesen levont összeg, mintha a Mastercard váltotta volna. A vásárlásnál közvetlenül még jobb a Citibank árfolyam, (néha lényegesen jobb) meg is jön az sms a levont összegről, aztán amikor lekönyvelik az összeget minden esetben a Mastercard-tól rosszabb árfolyam jön ki.
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
Valaki rendelt már ebayről őngyűjtót?
Egyáltalán lehet? Mert ugye gáz van benne és repülőn gázt szállítani...Köszi
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, usaból ha rendelek ebay-en keresztül, mennyi a maximális érték, ami még vámmentes?
Szállítási költség beleszámít?Köszi.
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Winner_hun #12087 üzenetére
Aki a könyvelésig már eljutott (márpedig a kiinduló hozzászólásban ez bennevolt) pontosan láthatja, hogy mi történik egy forint meg egy devizavásárlás esetén.
(Szerintem nem nehéz észrevenni, hogy forint vásárlás esetén ugyanannyit is könyvelnek mint amit a Paypalen lát.)
-
Flashcash
Közösségépítő
válasz
Winner_hun #12085 üzenetére
A hozzászólásban láttad, hogy devizaárfolyamról van szó a könyvelésnél.
Ha forintban vásárolsz akkor nyilván nincs devizakonverzió, felesleges kötekedni. -
Flashcash
Közösségépítő
válasz
dudikpal #12083 üzenetére
A Paypal fizetés mindig azonnali, és az eladó akitől vásároltál rögtön megkapja a teljes összeget.
pl. vettem már magamnak Ipod Nano-t, DHL-el Franciaországból, du. 15:00-kor fizettem és másnap délben csöngettek vele az ajtómnál.
Semmi köze nincs a bank könyvelésnek a pénzmozgáshoz ebben az esetben. A banki könyvelés általában 1-3nap (bankja válogatja) és a devizaárfolyam illetve a kártyatársasággal történő elszámolásra (konverzió) használják.
Az azonnali fizetés miatt ilyenkor azonnal levonnak az előző / napi árfolyamal kalkulált összeget, amelyet a könyvelés után a devizaárfolyam változás függvényében kikorrigálnak.
-
dudikpal
senior tag
válasz
Winner_hun #12081 üzenetére
Akkor kapja meg amikor nálad könyvelik. Ez belföldön is 1-3 nap. Röhej. 2012-re csiszolnak ezen államilag 2-3 órára.
Az eladónál a zárolás úgy jelentkezik, mintha a pénz az övé lenne, mert zárolást sztornózni nem lehet...1xűen.
De amíg el nem könyvelik az utalást, addig nem tudja felvenni kpben, mert még nincs ott az összeg. -
-
dudikpal
senior tag
Először a dollár, utána a Ft, végül ha az sem elég akkor nyúl a kártyához.
Természetesen nem kapja meg azonnal.
Csak zárolva lesz az összeg a számládon.
A jópofa bankesz ül rajta 2-4 napot 2010ben, igen. Persze ez nem véletlen.
Most kapcsolok h PP accountról kérdezted. Onnan valóban megy azonnal, az nem gond. -
jcvd
tag
válasz
Winner_hun #12077 üzenetére
Szia!
Köszönöm szépen a gyors válaszodat!
De ha van forint és dollár is a Paypal számlámon, akkor a dollárt fogja levenni rendelésnél, ugye? Bízom benne, hogy van ennyire intelligens a rendszer.
A pénz azonnal megérkezik az eladó számlájára? Vagy kell neki pár nap? Végülis az ebay és paypal közös cég már, azért gondolnám, hogy azonnal megérkezik a pénz.
-
Winner_hun
félisten
Fizetésnél lehet üzenetet hagyni az eladónak:
Nem árt előtte hozzáadni a PayPal accountot mert van olyan hogy le se tudod ütni a terméket ha nincs PayPal account hozzáadva az eBay accountodhoz. Megveszed, rányomsz a Pay now feliratra, az esetek többségében csak 3 kattintás és ki is van fizetve, végül a postást kell várni.
Először a PayPal accountodon lévő pénzt veszi le, ha az elfogyott akkor a hozzárendelt kártyáról veszi le a maradékot. Automatikusan átkonvertálja a valutát, azzal nem kell törődni.
Azt be lehet állítani hogy a bankod váltsa a pénzt ne a PayPal. Hogy a PayPal oldalán ez hol van azt nem tudom, az eBay-en a 3 lépéses fizetésnél a 3. lépésnél be lehet állítani, akkor az az összes eBay-es tranzakciónál úgy fog működni amíg vissza nem állítod. Conversion options link alatt tudod ezt átállítani. -
jcvd
tag
Sziasztok!
Még nem vettem semmit ebayen, de már régóta nézelődöm. Kinéztem most valamit, írtam az eladónak, hogy fel tudja e adni ajándékként, és olcsóbb értéket ráírva a vám elkerülése végett, a válasza igen volt, viszont azt mondta, hogy a kéréseimet tüntessem fel majd a "memo box"-ban. Ez egy olyan mező, amit rendeléskor kell kitölteni?
Továbbá tudna valaki hasznos tanácsot adni? Hogyan történik a vásárlás? Megrendeled, csatolod a profilodhoz a paypal számlát, majd automatán le is szívja az összeget? A pénz azonnal megérkezik hozzá, vagy ennek is van több napos átfutási ideje?
Van dollár a paypal számlámon, és dollárban is van megadva amit venni szeretnék, gondolom automatán a dollárt fogja leszívni, és nem a mellette lévő forintot. Lenne mégis valami, amit hasznos beállítani az ebay fiókban, ha új ebayen az ember?
Várom tanácsaitokat!
-
Dave46
tag
válasz
Daniel Alves #12074 üzenetére
Kicsit pontosítva: nem lehet gond, ugyanis ha az eladó nem kért immediate payment-et, vagyis azonnali fizetést, akkor az ebay általános szabályai szerint 7 napod van a fizetésre. Az eladó nem tud "semmit" csinálni, mert 7 napon belül az ebay rendszere kvázi nem engedi.
-
Daniel Alves
őstag
válasz
Winner_hun #12073 üzenetére
Oksa!Thx a tippet! Már írtam is neki!
-
Winner_hun
félisten
válasz
Daniel Alves #12072 üzenetére
Általában nem gond, írj az eladónak hogy pár nap amíg fizetni tudod
-
Daniel Alves
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kis gondom!
Kinéztem egy árút meg is vettem de amikor fizettem volna akkor láttam hogy a PP accomon nincs pénz! Gyorsan utalta rá de az kb 3 nap mire megjön! Szóval ez mennyire gond ha nem egyből tudom fizetni az árút? -
cellpeti
nagyúr
-
-
cellpeti
nagyúr
üdv
ha USA-ból akarok rendelni arra jön vám vagy valamilyen adó? Illetve hol tudom megnézni, hogy szállít-e USA-n kívülre is?
-
netseft
aktív tag
Az origo techbázisos cikkben van egy ilyen mondat:
"Nem kell viszont kétszer áfát fizetni, ha például egy Amerikában vásárol valaki laptopot: az ott kifizetett adókra lehet visszatérítést kérni, a forgalmi adót pedig itthon befizetni."
Ez igaz? Ha igen, hogy néz ez ki a gyakorlatban? Van valakinek ilyen tapasztalata? Vagy ez eBayre nem vonatkozik, csak akkor lehet ilyet ha én hozom be?
-
_ATi_1
senior tag
A vám melyik országot illeti? A vevő, vagy az eladó lakhelye?
-
dudikpal
senior tag
válasz
mazsonpopo #12061 üzenetére
Megjön a cucc, küldik a levelet, hogy érkezett ez a dolog, küldjed a számlát.
A pénzt a postásnak fizeted: tárolás, ÁFA, vám. -
mazsonpopo
tag
Sziasztok!
Nem is oly' rég kérdeztem tőletek notebook rendeléssel kapcsolatban. Még egy olyan utolsó kérdésem lenne, hogy az áfa kifizetése milyen formában történik? Megérkezik Magyarországra a gép, látják, hogy mennyi volt az értéke, s innen hogyan tovább? Értesítenek, el kell menni fizetni?
Köszönöm!
-
DJTJ
tag
válasz
Winner_hun #12055 üzenetére
Nem szükséges semmilyen nyilatkozat,el kell faxolni a paypal-os fizetési bizonylatot és amit küldtek értesítő levelet arra ráírni,hogy a költségeket vállalod.Én mindig így csinálom.
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Winner_hun #12057 üzenetére
köszi
-
cellpeti
nagyúr
Ez szerintetek megbízható lehet?
-
baluka26
veterán
válasz
Winner_hun #12053 üzenetére
Aham értem, és ha esetleg vidéki lenne valaki, akkor hogy lehetne megoldani ezt a számlabemutatást?
-
baluka26
veterán
válasz
Winner_hun #12051 üzenetére
Telefonon megkerestek? Hogyan kellett a számlát eljuttatnod hozzájuk?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Overclocked #12044 üzenetére
Engem egyszer vámoltak meg, rá volt írva az összeg de kérték a számlát is, a számla* alapján vámoltak.
*PayPal-es bizonylat.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Winner_hun #11965 üzenetére
Szia
Mi van akkor, ha várom a terméket, nem jön, hiába írok mailt az eladónak, nem válaszol és most nézem, hogy az ebay-en már nincs is fent, mert már nem regisztrált felhasználó? Ilyenkor mit tegyek?
A nickje chunyan858 volt. Lehet, hogy chunyan átb@szott?
-
wwhy
veterán
válasz
Overclocked #12044 üzenetére
ráírt összeg+postaköltség után
-
Overclocked
tag
válasz
Winner_hun #12043 üzenetére
Ha véletlen kiválasztják akkor csak a ráírt összeg után kell adót és vámot fizetni?
-
Winner_hun
félisten
válasz
Overclocked #12042 üzenetére
Elvileg nem, gyakorlatilag vámoltak már meg valódi ajándékot.
-
Overclocked
tag
válasz
Overclocked #12025 üzenetére
Ha most én megrendelem az eastbay.com-ról amit akarok,(lsd: előző hsz-em) de egy kint élő rokonomnak szállítják ki és ő adja fel postára ajándékként 10$ értékben akkor arra nem kell kifizetni az adót ugye? (Ismerősnek is ilyen módon jött csomag)
-
greenhornet
csendes tag
A vám szúrópróba szerint megy! Nem vámolnak le mindent. Nekem is már jött cuccom hong kong-ból (7" umpc), megjárta a vámudvart is, aztán megkaptam és fizetnem sem kellett.
Tehát, ha szerencséje van az embernek, akkor nem vámolják le. De csak az járta meg a vámudvart, aminek volt tracking száma. A sima küldemények nem láttak vámost.:-) -
cellpeti
nagyúr
Szevasztok!
Találtam a gépemhez akkumulátort az ebay.hu -n. Az ár ideszállítással együtt 8xxx forint lenne.
Az lenne a kérdésem, hogy ilyenkor nem vámolják, nem tesznek rá semmi plussz dolgot, ugye? Nem kell ajándékként feladatnom, ha esetleg megrendelem, vagy igen?
-
wwhy
veterán
válasz
netseft #12038 üzenetére
van is forrásom, rendben is lenne tőle, de ez az ár kevesebb mint fele a piaci árnak. Még az ebay-en is sokkal több, mint 20USD.
-
wwhy
veterán
az hogy lehet h vki egy mem.kártyából eladott 58 darabot és még mindig csak 3 értékelése van
mellesleg az ár/termék szerintem több mint fake
-
netseft
aktív tag
Ennél többet nem igazán tehetsz szerintem, vagy hajlandó rá, vagy sem.
A termékleírás még hagyján, az sok esetben csak specifikáció. Az a kemény, mikor háromszor kell elolvasnod amit írt a másik fél, hogy valahogy összeálljon a kép. De találkoztam már én ilyennel hivatalos support oldalon is, szóval tényleg nem lehet általánosítani.
-
Gita
újonc
Sziasztok!
Mivel tudnék rávenni egy kínait, hogy mégis ship-eljen el nekem egy telefon hátlapot?
Azonnal fizetek, és eddig mindent megkaptam. Ez nem elég neki?
Írtam neki privit. Nagyon remélem, hogy megérti. Nem akarok pár item description után egy egész rasszot általánosítani, de az ázsiaiak valahogy nem állnak az angol nyelv elsajátításának magaslatán. -
Angelina81
újonc
válasz
Winner_hun #12030 üzenetére
Inkább bemegyek, de csak jövőhéten lesz rá időm. Gondoltam megkérdezem, hátha járt már így más is és fel tud világosítani.
-
Winner_hun
félisten
válasz
Angelina81 #12029 üzenetére
Ha nem jönne a kérdésedre válasz akkor holnap hívd fel őket
-
Angelina81
újonc
Sziasztok! Tegnap kaptam egy levelet, hogy vámtartalmú küldemény érkezett (azt nem írják, hogy számlát kérnek), legyek szíves befáradni a hivatalba. Ajándékként lett küldve, $90 értékkel. Ha nincs számlám a tranzakcióról (paypal se), akkor mi a teendő? Gondolom ÁFÁt fizetnem kell rá, de így hogy fogják megállapítani, hogy pontosan mennyit?
Köszönöm. -
baluka26
veterán
válasz
dudikpal #12026 üzenetére
Ez egészen biztos, hogy nem igaz szvsz.
Én 69 dodós hangkártyát vettem Dél-Koreából, ami több mint 25 Euro, és semmit, de semmit nem kellett fizetnem.
Lehet azért nem, mert a vámosak nem tudták, h minek az értéke az a "69.00", mert koreai nyelven volt a kisérődokumentum. -
dudikpal
senior tag
válasz
Overclocked #12025 üzenetére
Ha vetted volna a fáradtságot hogy beírd a keresőbe, vmi ilyesmibe botlanál:
"A 25 ojró az ÁFAmentesség határa EU-n kívülről. A vámment vmi 100 euró...de nem akarok hülyeséget beszélni.
Lényeg: amíg sokan a vám miatt fosnak, az ÁFA közben úgy odab*sz(8xosa a vámnak), hogy csak néznek..."
Vagy csak nekem jelenik meg a keresőtextbox? -
Overclocked
tag
Sziasztok!
Vám fizetéssel kapcsolatos kérdésem lenne.
A kérdés az hogy hány Ft-tól kell vámot fizetni? (Mondtak már nekem 40 illetve 45k-t is már)
Rendelni az eastbay.com-ról fogok ~ 40.000Ft értékben.(Benne van a postaköltség is.)
A válaszokat előre is köszönöm!
Üdv:
Dani
-
tothg33
újonc
ja elérhetőségem:tothg33@citromail.hu-06302093728 csörgess meg visszahívlak(igy gyorsabb)
-
tothg33
újonc
sziasztok,segitséget kérnék.floridában találtam használt motoralkatrészeket,ezekre lenne szükségem-fogalmam sincs,hogy tudnék hozzájuk jutni-csak magyarul beszélek.esetleg ha valaki tudna segiteni(nem ingyen kérném)
-
netseft
aktív tag
válasz
Winner_hun #12020 üzenetére
Bennem is ez a kérdés merült fel, de akkor ezek szerint a hiba nem nálunk van.
-
Winner_hun
félisten
Az ebay.com csak nálam van nagyon durván szétesve?
-
csabeszz
csendes tag
válasz
Winner_hun #12018 üzenetére
Köszönöm a segítséget megtaláltam.Törlöm a tranzakciót.Még egyszer köszönöm.
-
csabeszz
csendes tag
válasz
Winner_hun #12016 üzenetére
Na válaszolt vagy lagalábbis az apja.Mert azt írja hogy ő munkába volt és a gyereke ütötte le a terméket de nem tud fizetni.Sajnos most tényleg nem tudom mi a teendő mert még nekem sem volt ilyen.De én nem akarok az ebay felé fizetni semmilyen költséget mert ugye a vevő sem fizet nekem.
-
Winner_hun
félisten
válasz
csabeszz #12015 üzenetére
Ha csak kezdő lehet nincs még tisztában vele hogy mi merre mennyi, napokba is telhet míg visszatér az eBay-re hogy egyáltalán válaszoljon. Általában 7 nap szokott lenni a fizetési határidő, annyit szerintem te is várj, ha addig nem jelentkezik akkor lehet a következő lépéseket megtenni. Eladni nem adtam el az eBay-en, abban nem tudok segíteni hogy mi merre van.
De hogy fél nap alatt nem válaszol és már a következő lépés van kilátásban ez eléggé türelmetlenség, várj nyugodtan 1-2 napot hogy válaszoljon. -
baluka26
veterán
Ma megjött ebay-ről rendelt Bravo V2 erősítőm (szept. 29-én lett postára adva) Hong Kong
És két 12AU7 csövem hozzá. (előző hét szerdán lett feladva) Spanyolország -
khron
tag
Ez már biztosan szerepelt, de azóta hátha változtak a VÁM -al kapcsolatos tudnivalók!
Konkrétan valaki meg tudja mondani, hogy mire vonatkozik a vám fizetés?
Az rendben, hogy UE-n belül nincs vám.
Amerikából illetve Kínából érkezett termékekre, gondolom viszont már fizetni kell.
Arra lennék kíváncsi, hogy itt van-e valamilyen értékhatár, ami alatt nem számolnak vámot?
Esetleg olyan kategória, ami más elbírálás alá esik, mint pl. számtech cikkek stb. -
csabeszz
csendes tag
válasz
Winner_hun #12009 üzenetére
Köszönöm!Írtam neki .Ha nem válaszol na akkor nem tudom hogyan tovább.Mi az amit lehet indítani és hogyan.
-
csabeszz
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám van hogy pénteken eladtam a német ebayen egy cuccot és a vevő nem fizette ki a mai napig a terméket.A vevőnek még egy értékelése sincs.Buktam a dolgot?A terméket még nem adtam fel az a szerencse.Mi a teendő ilyenkor?Írjak neki levelet?És ha nem válaszol onnan hogyan tovább?
Válaszokat előre is köszönöm! -
-
tjb007
nagyúr
Általában pont az utolsó pár órában szokott a legtöbb licit érkezni, sok eladó ilyenkor szokta mesterségesen felnyomni az árat.
A szállítással kapcsolatban nyugodtan megkérdezheted az eladót, volt már rá példa, hogy annak ellenére elküldte az adott országba a csomagot, hogy csak az USA volt megjelölve. -
ABE
őstag
válasz
Winner_hun #12003 üzenetére
Licites a termék, nincs azonnali ár, de csak egyetlen licit van rajta eddig, a megtekintési számláló is csak 60-on áll. Nyilván érkezhet még rá ajánlat, de mivel már csak 23 óra van hátra, az a gyanúm, hogy még ha feljebb is megy az ára, akkor is bőven olyan szinten marad, hogy érdemes lenne megvenni.
Gondolom a szállítással kapcsolatos kérdést az "Ask a question"-nél kell feltenni, nincs más lehetőség, ugye? (Totál kezdő vagyok eBay-en...) A szállítási infóknál csak az USA-t jelölte meg, nem sok jóra számítok.
-
ABE
őstag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy ha egy cuccnál az van megjelölve, hogy az eladó csak az USA területén postázza a cuccot, akkor ilyen termékhez csak úgy lehet hozzájutni, ha ismerősöm van kint?
Bosszantó a dolog, mert találtam egy holnap reggel lejáró aukciót, nagyon jó áron adnak egy laptopot, ami még vámmal, meg minden egyéb sarccal megtoldva is megérné.
-
Davey7
senior tag
Nekem egy ismeros kuldene csomagot UK-bol, egy mobiltelefont,dobozaban.
Hogyan erdemes ezt? futar?sima posta? es szerintetek kb. mennyibe fog ez kijonni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az eBay szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Apple Watch SERIES 8 45mm gold GPS + Cellular, STAINLESS STEEL! Akkumlátor 100%!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- iPhone 16 128GB ultramarin 1 hónapos! MEDIAMARKT számla, 3 év Apple garancia! Makulátlan! + tok!
- Ducky Shine 5 RGB Brown switch
- Macbook Pro 14" M4 Pro 12/16 mag - 2025 gyártás, 24 GB, 1 TERA, 100% - Apple garancia, magyar (48)
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2018 i9 9850HK 32GB 500GB 560X 4GB garanciával hibátlan működéssel
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest