Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9201) gabo01 válasza Wackond (#9197) üzenetére


gabo01
senior tag

Bakker micsoda vita kerekedett az RS vételemből! :Y :C

(#9202) s4tch válasza Wackond (#9196) üzenetére


s4tch
veterán

Szerintem a márkabuzi sem pejoratív, de ha jobban tetszik, legyél márkahű, bánom én. :DDD

Az első telefonod óta eltelt egy kis idő. A Nokia most kb. zéró olyan telefonnal rendelkezik, ami helyett ne mondana az ember kapásból 2-3 olcsóbb-jobb másikat.

A márkahűség szerintem értelmetlen. Elég baj az nekem, hogy fogyasztó vagyok; legyen a halál lojális egy olyan céghez, aki adott esetben nem a legjobbat gyártja. Semmiben nem tudnék egy kiemelkedő márkát mondani. Se ruhában, se autóban, se elektronikában, se hangszerben. Egyedül a Levis 501 és az Elmex fogkrém, amihez az elmúlt ~20 évben mindig visszatérek, de amint rosszabb lesz bármelyik minősége, ezeket is elfelejtem.

(#9203) gabo01 válasza s4tch (#9202) üzenetére


gabo01
senior tag

Az Elmex az jó de az 501-est sose tudtam hordani mert túl vastag a combom! :W :D

(#9204) gabo01


gabo01
senior tag

Srácok azon gondolkodom, hogy ha meglesz az RSII az aktív rendszerhez milyen 2 csatornás erősítőt vagy monoblock-ot vegyek a meglévő rendszerbe a láda meghajtására?
Ez jó lehet a Glow és a Jr6 mellé?: U-dimension jr 2.370 :U

(#9205) orbano válasza gabo01 (#9204) üzenetére


orbano
félisten

igen. ne tévesszen meg, hogy jr., jobb konstrukció, mint a 4.300

A vér nem válik VAZZE!™

(#9206) Wackond válasza gabo01 (#9201) üzenetére


Wackond
tag

Nem miattad van a vita, ez soha véget nem érő vita. RS vagy valamelyik Alpine... sose lesz vége. Szal tudod mindig van valaki, aki elkezdi az "én apukám erősebb" játékot, és annak mindig ordenálé vita a vége. Már megszoktam.
Itt inkább azon indult el a "vita", hogy érdemes-e meghallgatnod 5-6 fejet, mielőtt elköltesz egy valag pénzt, vagy látatlanba/halltlanba ki lehet-e jelenteni, hogy mit kell megvenned.
Szal én adtam lehetőséget, adom amúgy is, lehet jönni fejtesztre, amíg van több darabom. Aki akar, él vele, aki nem, az nem. GZs sem egy feejt forgatott már át a kocsijában, bár vele kicsit régebbi az ismerettségünk, mint itt bárkivel. Szal vele vígan megjátszom, hogy "nesze itt egy fej, vidd el egy hétre tesztelni", de egy ilyen bepróbálós gyorsteszttre kb. bárkit szívesen látok, aki szertne fejleszteni, vagy simán csak tapasztalni :K :K

(#9207) Wackond válasza s4tch (#9202) üzenetére


Wackond
tag

Félre ne érts, márkán belül is válogatós vagyok. De ami már bizonyított, azon nem biztos, hogy változtatni szeretnék.
pl. 8V 1.6 Opel motor, F Astrában, hát le a kalappal! kimegy a világból, nem zabálja le az agyamat, olcsó a beszerzése, olcsó az alkatrész hozzá (de ebből se kell sokat venni). Itt megint bajban vagyok, hogy mi legyen a következő vas, mert ebben annyira megbízom, hogy másban meg nehezen kezdek el hinni.
pl. 2. Telefon csere lassan aktuális lesz, szal már nézelődök. nem találok ínyemre valót, nincs olyan, ami érdemben pótolni tudná a mostanit, és nyugodt szívvel fizetném ki az árát. Sztem ezzel is az lesz, mint a kocsival, hogy előbb-utóbb a meglévőbe beletolok egy komolyabb összeget, és felújítom a meglévőt.

Öregszem? :D

(#9208) orbano válasza Wackond (#9207) üzenetére


orbano
félisten

Én ugyanígy bajban lennék teló/kocsi vásárláskor. valszeg veszek egy (kevésbé) öreg hondát és felújítom patika állapotra. telefon meg... amíg ki nem rohad a kezemből a mostani, nem lesz semmi.

A vér nem válik VAZZE!™

(#9209) s4tch válasza Wackond (#9189) üzenetére


s4tch
veterán

Nem fitymáltam le a beállítást, sőt, ha olvastad is, amit írtam, tudod, hogy szakértőre bízom, aki nálam jobban ért hozzá. De hadd jegyezzem meg, kicsit mellément ez a példa:

"Ismerek néhány SQ versenyzőt (nem 1-et, nem 2-t), és hát annyit tudni kell a dologról, hogy heti szinten órákat töltenek a beállításokkal."

Én meg ismerek autóversenyzőket, akik heti szinten több 10 órát matatnak a kocsin, hogy egy-egy tizedet találjanak egy körön, gyorsaságin. Ha így kéne tenned az F Astrában ahhoz, hogy napi szinten használhasd, már rég eladtad volna.

Én is ismerek SQ versenyzőket, akik találtak napi szinten megfelelő beállítást, és nem nyúlnak a rendszerhez, hanem állítgatás helyett leginkább zenét hallgatnak. Más kérdés, hogy verseny előtt, amikor adottak a mérési körülmények, muszáj tökéletesíteni a rendszeren, és ezt alkalomadtán meg is teszik.

Abban a rendszerben, amit naponta kell állítgatni, valami nem stimmel. Vagy a rendszer túl érzékeny, vagy a gazda nem hajlandó elfogadni, hogy a hőmérséklet változásával igenis változik a hang, vagy bejáratós a lánc valamelyik eleme, vagy egyszerűen a gazda nem tudja, mit is akar pontosan. Jópofa dolog a "magamnak állítom be" büszke hozzáállás, érthető, ha valaki az alapján választ fejet, hogy legyen benne mentési lehetőség, mert különben a folyton változó beállítások követhetetlenné válnak, de ha az ember sosem ér a beállítási folyamat végére, csak folyton buzerálja a fejet, akkor felmerül a kérdés: mikor fog végre elégedetten zenét hallgatni?

(#9210) s4tch válasza Wackond (#9207) üzenetére


s4tch
veterán

"De ami már bizonyított, azon nem biztos, hogy változtatni szeretnék."

Ez tökéletesen érthető hozzáállás, egyet is értek vele. Viszont magához a márkahűséghez nincs köze.

"márkán belül is válogatós vagyok"

Nem árt. :) Bevált típusok vannak, nem bevált márkák. Vesd össze az általad említett motort az 1.6 16V ecotec motorral, ami megboldogult apám szolgálati G kombijában új korától kezdve megevett másfél-két liter olajat 8 ezer km-en. (Előtte egy 1.4 16V F kombival ment 400 ezret, látványos olajfogyasztás nélkül.) Vagy hasonlítsd össze a kb. problémamentes, tényleg kiváló Nokia E71-et (két évig használtam, marha jó volt) egy hibahalmazként induló E52-vel, vagy agyonkarcolódó kijelzős, egypálcás 2610-essel.

Egyébként én is szarban leszek, ha autót kell váltanom. 9. éves a kocsim, van benne 190 ezer, egy toronycsapágyon kívül csak olajat, gumit, izzót kellett benne cserélni, és egy valag pénzbe kerülne lecserélni egy hasonló színvonalú, garanciális autóra. Fogalmam sincs, mikor találnék helyette hasonlóan tartós, kiszámítható gépet.

Telefonok nálam kétévente cserélődnek. Utóbbi 5 telefonom mind más márka volt, sorrendben Siemens, Motorola, SE, Nokia, Samsung. Egyik sem volt hibátlan, egyikkel sem nyúltam mellé, nem aggódom, hogy valaha rossz telefonom lesz.

(#9211) migabi24


migabi24
nagyúr

Segítséget szeretnék kérni, aktiv rendszerem van már lassan 1 éve állítgatom de nem vagyok teljesen elégedett, főleg a hangszorók hangerejének a beállításával nem boldogulok, mivel nincs keresztváltó beépítve, így mindig olyan érzésem van hogy vagy a magas kap sokat vagy a mélyközép, más elektronikus zenére ajánlott a zárt mélyláda, mert most reflex van de nem vagyok vele megelégedve pedig elég drága volt, AUDIO SYTEM X--ION 12 PLUS BR, most néztem lehet hozzá kapni zárt dobozt, gondoltam kipróbálom hátha jobb lesz, próbaképpen bedugtam a reflexnyílást és jobban tetszett amit úgy hallottam, mintha pontosabb lett volna és nem voltak benne felesleges morajlások :B

(#9212) G.Zs. válasza migabi24 (#9211) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Látatlanba nem nagyon tudunk mit mondani. Vágási frekvenciák hogy vannak beállítva? Ebben tudok tippet adni, ha kell, mert nekem is olyan szettem van, mint neked.

Szerintem nincs olyan, hogy egy adott zenei stílushoz adott típusú láda való. A ládatípus fül és kocsi kérdése. Ha ez alapján választottál, nagy valószínűséggel nem szól jól az autódban az X-Ion 12 reflex ládában. Zártban valószínűleg pontosabb lesz a nyomó, de lehet, hogy ez sem segít. A vágásokra kíváncsi lennék mindenképp.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9213) jilian


jilian
addikt

Helló

Vas Megyében (esetleg a környéken) nem tudtok hifi boltot ahol normális tanáccsal el tudnak látni? (meg szerelnek is)
/felsőbb kategóriákban gondolkodom/

köszi

(#9214) G.Zs. válasza G.Zs. (#9212) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Szerk: Mármint ha nem meghallgatás után vetted a ládát, valószínűleg nem szól jól a kocsidban.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9215) migabi24 válasza G.Zs. (#9212) üzenetére


migabi24
nagyúr

Mélyláda 80Hz mélyközép 80-4khz 12db csillapítás mindenre

(#9216) migabi24


migabi24
nagyúr

Sajna nem volt alkalmam meghallgatni :(

(#9217) migabi24


migabi24
nagyúr

Tehát akkor a hangerőket ki kell fülelnem :U , egyszer berágok biztos felmegyek hozzátok a lurdyba azt rendbe vágjátok a rendszerem, csak ne lenne 200km köztünk :W

(#9218) G.Zs. válasza migabi24 (#9215) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Túl magasan van vágva a láda, azért nem szól jól.

X-ion szett beállítása:
- Magas alja:3,2khz 6dB
- Mélyközép teteje: 2 kHz 12dB
- Mélyközép alja: 50Hz 12dB

Láda nálam:
- Mély teteje: 40Hz 12dB

Próbáld meg ezekkel a beállításokkal, hátha a te kocsidhoz is jók lesznek.
Időkorrekció hogy van beállítva?

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9219) s4tch válasza G.Zs. (#9218) üzenetére


s4tch
veterán

Te ismered a konkrét szettet, ezért csak általános megjegyzések:
- a magas és a mélyközép között van egy lyuk a frekimenetben;
- ha a mélyközép alját elvágod 50-nél, és a ládát 40-nél, ott is lesz egy hiány
- a mélyközép alját nyugodtan lejjebb lehet engedni; figyeld meg, a középtartomány fog kitisztulni, ha alul nem korlátozod ennyire a mélyközepet

Nem ismerve a konkrét komponenseket, szerencsésebbnek tartanék indulásnak egy 50Hz-ig felengedett mélyládát, egy 30 körül alul vágott mélyközepet, és egy 2,5-3,15 körüli keresztezési frekit a mélyközép-magas közé.

migabi24: aktív rendszer csatornáinak hangerejét _és_ torzítását nagyon jól lehet befolyásolni az erősítő(k) gain potijaival. Ha túl harsány a magas, ha elbújik a mélyközép, vagy egyéb, hasonló gond van, első körben ott vizsgálódj. Utána lehet a fejen finomhangolni.

Milyen fejegységed van?

[ Szerkesztve ]

(#9220) s4tch válasza jilian (#9213) üzenetére


s4tch
veterán

"MIÉRT kell a kutyaszart (Nejlon) zacskóba tenni?????"

Mit kellene vele csinálni?

[ Szerkesztve ]

(#9221) migabi24 válasza G.Zs. (#9218) üzenetére


migabi24
nagyúr

Köszönöm kipróbálom, de 2Khz és 3.2 Khz közt mi szól? időkorrekció nincs használatban nem bírtam belőle kihozni semmit :U

(#9222) G.Zs. válasza s4tch (#9219) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Nincs lyuk a frekimenetben sehol. Akkor lenne lyuk, ha direktbe lenne megvágva 2kHz-nél a mélyközép, és a magas 3,2-nél szintén. Mivel a mélyközép nincs nagyon meredeken vágva a magas meg aztán pláne nincs, ráadásul még mindkét hangszóróból is szól a vágási pontok közötti tartomány, ezért ez is nagyjából ugyanúgy szólal meg, mint a többi freki. Mélynél szintén. Kimérni nem tudtam, de fülre nagyjából rendben van.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9223) migabi24 válasza s4tch (#9219) üzenetére


migabi24
nagyúr

Alpine 9887R fej van steg erősítőkkel

(#9224) G.Zs. válasza migabi24 (#9221) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Időkorrekció nagyon sokat segítene. Ha nem értesz hozzá, próbálj meg keresni egy szakit.

Jelenleg meglátásom szerint van egy baromi jó rendszered, de nem használsz ki belőle semmit. :(

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9225) s4tch válasza G.Zs. (#9222) üzenetére


s4tch
veterán

40 (A#0) és 50 Hz (G1) között van egy szeptim. (Egy hang híján egy oktáv.) 12dB-s vágási meredekség egy oktávnál jelent 12dB eltérést. 3dB eltérés jelent kétszeres hangerőt.

A mélyközép tetejénél a 2kHz-es hang egy B6, 3,2k pedig kb. egy G7. Ez egy szextnyi távolság.

Biztos, hogy nincs ott lyuk?

(#9226) migabi24 válasza G.Zs. (#9224) üzenetére


migabi24
nagyúr

kipróbálom a freki beállításaidat, kíváncsi leszek, ma már 1x lemerítettem az aksit, szóval majd holnap próbálkozok, aztán beszámolok, hátha sikerül valamit kihozni belőle :B

(#9227) s4tch válasza migabi24 (#9223) üzenetére


s4tch
veterán

Az egy jó darab. De ne az időkorrekcióval kezdd, hanem először állítsd be a csatornák jelszintjét, majd utána a vágási frekiket. Ha lesz kis időm, előkeresem, az index fórumán haujan milyen módszerrel javasolja a vágásokat állítani. A csatornák jelszintjének megfelelő eltalálásához jó fül vagy műszer kell, ha neked nincs egyik sem, az se baj, de akkor javaslom, keress meg egy szakit, aki valamelyikkel rendelkezik. Az időkorrekció utolsó legyen, a leírt problémádon nem segít.

(#9228) G.Zs. válasza s4tch (#9225) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Mondom, nem mértem ki, fülre nem hallatszik. De ha keresztezem őket, akkor szerintem kiemelés lesz. Azt sem szeretnénk ugye.
A reflex ládája, ha gyári, akkor ha minden igaz 50Hz-nél emel ki. Ezért ha alatta megvágom, eltüntethetem a kiemelést. Legalábbis szerintem. :)
A mélyközepet azért nem engedem lejjebb, mert nincs ajtópanelem. Hamarosan lesz, és az átrendezi majd a vágásaimat a mélytartománynál.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9229) migabi24 válasza G.Zs. (#9228) üzenetére


migabi24
nagyúr

A láda gyári természetesen, ez a kiemelés mit jelent mert ez új nekem :F

(#9230) G.Zs. válasza migabi24 (#9229) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Azt jelenti, hogy ahol kiemel a láda, azok a frekvenciák hangosabban szólalnak meg.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9231) migabi24 válasza G.Zs. (#9230) üzenetére


migabi24
nagyúr

Aham ez gondolom nem használ a hangképnek, köszi megint okosabb lettem, jó ez a fórum, és köszönöm a segítségeteket is ;)

(#9232) G.Zs. válasza s4tch (#9227) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Egyébként bele ültetted a bogarat a fülembe. Megnézem holnap a mélyközép tetejének vágását 2kHz 6dB, és 2,5kHz 12dB beállításokkal is. Kíváncsi vagyok a különbségre.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9233) s4tch válasza G.Zs. (#9228) üzenetére


s4tch
veterán

A gyári keresztváltók jellemzően úgy működnek, hogy alul-felül egy bizonyos azonos keresztezési frekinél vágnak. Hallottál már passzív rendszerben ebből fakadó kiemelést? Illetve máshogy kérdezem: ugye nem hallasz passzív rendszerekben emiatt kiemelést? Nyugodtan egymásra lehet engedni a keresztezési frekvenciákat. Leginkább fázishibát okozhat a fedés, de az időkorrekcióval jó esetben gatyába rázható.

A kollégánál amúgy hasonlóan nagy probléma, hogy a rossz vágások mellett az egyes csatornák jelszintje sem igazodik egymáshoz. Előbb állítsa be ezt, majd utána ha esetleg hall kiemelést, ráér vele akkor foglalkozni.

Nem ismerem a reflexládák lelki világát, de úgy gondolom, hogy nem csak a kiemelést tünteted el, hanem a mélyládából várt, 40Hz fölé tartozó hangokat. Egy mélyközép amúgy sem feltétlenül kezd el 50Hz alatt dolgozni, szóval arra számítani, hogy 50Hz-es HPF-beállítással majd még jönnek belőle 50Hz alatti hangok, hááát...

Az ajtópanel hiánya miért befolyásolja nálad a vágásokat?

(#9234) s4tch válasza G.Zs. (#9232) üzenetére


s4tch
veterán

Gondolom, tudsz fejen csatornánként némítani. Ha a próba erejéig lehúzod a magasakat, még látványosabb lesz a különbség.

Ha már ott vagy, próbáld ki azt is, hogy leengeded a mélyközép alját 50Hz alá. Ki fog tisztulni a középtartomány, olyan 100-200Hz környékén talán jobban fogod hallani a különbséget, mint 50Hz alatt.

(#9235) G.Zs. válasza s4tch (#9233) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Gyári keresztváltóknál hülyét kaptam az ebből adódó kiemeléstől.

A 40 Hz feletti hangokat nem tünteti el a 12dB-es vágás 40Hz-nél, csak csillapítja. Mélyközépnél a HPF szitúgy csak fordítva.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9236) orbano válasza migabi24 (#9231) üzenetére


orbano
félisten

rövidre zárva a 80hz.nél szúrtad el. nekem a zárt ládám még 60hz-nél is pufogott kicsit, 50-nél mondta azt hogy köszi.

s4tch: nekem Győri Laci és Szakáll is rakott bele "lukat", az elementbe és a juniorba is.

A vér nem válik VAZZE!™

(#9237) G.Zs. válasza orbano (#9236) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Asszem a gyári keresztváltóról is tudnál mesélni... :)

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9238) s4tch válasza G.Zs. (#9235) üzenetére


s4tch
veterán

A gyári keresztváltóban általában nem az a gáz, hogy kiemel, hanem az, hogy csatornánként nem tudsz jelszintet állítani, így roppant kényes lesz az első szett a magas elhelyezésére. Ordítani hajlamos a magas, de nem csak egy tartományban... Meg az, hogy jellemzően olcsó keresztváltók kerülnek a szettek mellé, és van saját hangjuk, ami rossz.

"Csak csillapítja", ja... :) Egy terccel odébb már fele olyan halk egy hang, egy kvinttel odébb már alig hallod.

(#9239) s4tch válasza orbano (#9236) üzenetére


s4tch
veterán

...de nem ekkorát, arra a nyakam teszem. 2kHz és 3,2 között majd' egy oktáv van...

(#9240) G.Zs. válasza s4tch (#9238) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Értem én ezt, de ha adott egy ládád, ami kiemel 50Hz-nél, akkor hogy tünteted el a kiemelést. Én csillapítanám az adott frekvenciánál. Ha adott egy magasad, ami kiemel 2,5 kHz környékén, hogy tüntetnéd el a kiemelést?

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9241) orbano válasza s4tch (#9238) üzenetére


orbano
félisten

Na megnéztem Gy.L. eredeti beállításait amiket eszközölt még amikor a jr.4.300 volt bent:
Magas 2.5k/6db
Mélyközép 1.6k/18db

erre mit mondasz? :P :))

A vér nem válik VAZZE!™

(#9242) G.Zs. válasza s4tch (#9239) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Ha jól emlékszem Győri Laci Orbanonál 2,5 és 1,6kHz közé rakott egy hasonló lyukat hasonló vágásokkal, de majd ő elmondja.

Elmondta. :D

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#9243) s4tch válasza orbano (#9241) üzenetére


s4tch
veterán

Hát hogy húha, azt meghallgattam volna. :DDD

(#9244) orbano válasza s4tch (#9243) üzenetére


orbano
félisten

[link]

A vér nem válik VAZZE!™

(#9245) s4tch válasza orbano (#9244) üzenetére


s4tch
veterán

"What is a good idea however, is to leave a gap of approximately one octave between each crossover point, so that if your subwoofer for example, is set to 50Hz low-pass, then your midrange should be set to 100Hz, or double the low-pass crossover point frequency as the midrange crossover point."

Finoman szólva érdekes. A fél hazai autóhifis szakma tévúton jár.

(#9246) orbano válasza s4tch (#9245) üzenetére


orbano
félisten

a példája valóban érdekes, de attól a többinek van értelme...

A vér nem válik VAZZE!™

(#9247) orbano válasza orbano (#9092) üzenetére


orbano
félisten

81eur lett a vége, az postaköltséggel együtt 100. tehát kemény 27k lett volna valakinek egy felsőkategóriás hangzás.

A vér nem válik VAZZE!™

(#9248) orbano válasza orbano (#9247) üzenetére


orbano
félisten

na ezt elfogadnám: [link]

A vér nem válik VAZZE!™

(#9249) Wackond válasza s4tch (#9209) üzenetére


Wackond
tag

nemtom, láttad már a kocsimat? Szal arról árulkodik, hogy használati eszközként tekintek rá, és kb. egyetlen elvárásom van vele szemben: hosszú távú költséghatékony üzemeltetés.
Nem versenyzek vele, csak használom. Nem akarok tőle semmi extrát, ezt maga az árkategória is tükrözi.
Hifiben másik véglet van, ott szeretnék valami extrát, ezzel foglalkozom is valamennyire.
Egy használható beállítást tényleg percek alatt össze lehet csapni, aztán ha sokat hallgatod, észreveszel benne apróbb hiányosságokat. És elkezded korrigálni. Hardveres/szoftveres beavatkozással, de valamit csinálsz vele, ha komolyabban érdekel a dolog.

A motoromban is megtaláltam a hiányosságokat, de abba kicsit macerásabb belenyúlni. Mondjuk ha már annyit konyítanék a motor vezérlőelektronikájához, mint egy aktív rendszer beállításához, akkor valszeg másképp mozogna a kocsim is... ;]

(#9250) Wackond válasza s4tch (#9210) üzenetére


Wackond
tag

Akkor mihez van köze, ha nem a márkahűséghez? Szal adott márkákon belül találtam meg a számomra megfelelőt, és nem keresek mást. Mondjuk nem horror összegért lehetne tizenéves Jaguart venni, meg az ugye régi nagy szerelmem is, de a realitás talaján maradva az nem egy nekem való autó. Mert nem tudnám fenntartani, nem tudnám kihasználni, és nem tudnám használni. Nekem igavonó kell, ennyi :)
Ezért is volt szempont a választásnál az 1.6-os 8V motor. 16V a faxomnak se kellett volna, ha 100 lóra vágyom, akkor beszerzek egy C16SE motort, és nyugodt leszek.

1.6 16V Vectránál nálunk is volt olajfogyasztás, talán több is, mint amit írtál. Meg egyszer egy mókásabb hétvégén csináltam vele 16 literes fogyasztást. Szal ezt a motort le is húztam a listáról, amikor kocsit választottam...

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.