Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8201) Roxeus válasza s4tch (#8200) üzenetére


Roxeus
tag

orbano:
"tudtommal ezek a jblek nem a világ legjobb cuccai..."
Ez alatt az egész szériát érted, vagy főleg a CS szériára gondolsz (legolcsóbb/belépőszintű egy ismerősömnek van ilyen oválja hátul, és háát tényleg nem nagy durranás) Ahogy olvasgattam a GTO széria már középkategóriásnak mondható... :)

s4tch:
A te erősítőd milyen rendszert hajtott? Azt a +5e Ft-os különbséget a hangminőségen lehetne-e "érezni"? :)

Másik kérdés, hogy a 4*75W nekem elég lenne. Ezt papíron mindkettő tudja 4ohm-on. Ez így a gyakorlatban is igaz lesz?

Erősítőt kellett már valakinek javíttatnia? A hiba komolyságától függően milyen összeget kérhetnek el érte?

[ Szerkesztve ]

(#8202) orbano válasza Roxeus (#8201) üzenetére


orbano
félisten

Nem szoktak elromlani az erősítők. Majd 15 év múlva ráérsz ezen egyébként gondolkodni. De az 5Ftos alkatrésztől a -mittomén- 15ezresig bármi elromolhat benne. De nem szokott.

A 75 watt erős halláskárosodást tud okozni. Persze önmagában az erősítő teljesítménye semmit nem jelent. Egy 86db-es hangszóró sokkal kisebb hangerőn szól vele, mint egy 91db-es. De hidd el elég az a 4x75, még sok is :)

Pénteken gyere ki lurdyhoz, hallgasd meg!

A vér nem válik VAZZE!™

(#8203) s4tch válasza Roxeus (#8201) üzenetére


s4tch
veterán

Egészen más a két koncepció, ami egy JBL és ami egy u-Dimension mögött van. Ha meghallgatsz egy JBL rendszert, nem feltétlenül a zenét hallod, inkább a rendszert: dögös lesz, baromi elsöprő, de _számomra_ tolakodó. (Számomra hiteles mestertől is hallottam hasonlót, ő úgy fogalmazott, hogy az amerikai hifi olyan, mint az amerikaiak általában: harsány, agresszív.) Ellenben egy mikro esetében sokkal inkább a muzsikát fogod hallani, zeneibb lesz, _számomra_ sokkal hallgathatóbb. Nekem egy JBL GTO 5 percig volt élmény, addig letépte a fejem, utána inkább nyűgnek éreztem. Ne érts félre, nem rossz az, de egyáltalán nem az én ízlésem. Elég sokféle zenét hallgatok ahhoz, hogy tudjam, hogy nem ugyanúgy kell szólnia egy jazz triónak, egy klasszikus felállású rockzenekarnak, egy Barry White-nak, vagy egy szál akusztikus gitárnak. A mikro ezt megadja.

Nem ismerlek, könnyen lehet, hogy a te ízlésednek a JBL felelne meg jobban. Meg kéne hallgatnod az erősítőket. Az biztos, hogy a kettő közül a mikro a semlegesebb hangú, kevésbé vaddisznó erősítő, de ettől még energia simán van benne annyi, csak máshogy jön ki belőle. Ha a fejegységen be szoktad kapcsolni a loudnesst, ha mindened a böhöm mélytartomány, akkor az ízlésednek valószínű a JBL tetszene inkább; más esetben már jöhetsz is Gyöngyösre. :)

Az én rendszeremben ez az erősítő kétféle felállásban dolgozott egy Pioneer P88RS-II mögött.
1. Passzív rendszerben két csatornán lógott rajta egy első szett (uDim element), plusz a másik két csatornán, hídban egy mélyláda (mikro Jr1004). Röhögve elvitte a mélyet is; most a mély egy kétcsatornás, "félbevágott Jr4.300" erősítőn van, csípem.
2. Mikor meglett a másik erősítő, átálltam aktív rendszerre. Először az Element szettet vitte a négycsatis, aztán cseréltem hangszórókat (Jr mélyközép, ProXT2 magas). Tulajdonképp semmi gondom nem volt az erősítővel, csak találtam az ebayen egy jó árú, papíron egy kategóriával magasabb szintű erősítőt (uDimension PRO), ezért vált fölöslegessé a Jr. Semmiképpen nem vallott szégyent a komolyabb láncban sem, pedig a ProXT2 és a fejegység is komoly darabok, megmutatták volna a gyengeségeit. (Nálam egyébként a Jr1004 volt a leggyengébb láncszem, ahelyett el tudnék képzelni egy muzikálisabb szubot.)

A teljesítmény biztosan elég lenne, akárhány mikro erősítő mérési jegyzőkönyvét láttam, mind túlteljesítette a névleges adatait. Nálam a gain 1/3 alatt volt végig, fölösleges volt jobban hajtani, így is megdolgoztatta a szettet.

(#8204) Roxeus válasza s4tch (#8203) üzenetére


Roxeus
tag

Köszönöm, elgondolkodtató, és nem kicsit hasznos hozzászólás. Zenei téren nagyon sokféle zenét hallgatok, az elektronikuson át a rock-ig, d'n'b, némi chill-t, és tiphop-ot kedvem szerint. Az tény, hogy jó lenne meghallgatni az én "szerény" rendszeremben a két erősítőt, és úgy saját füllel is hallanám a különbséget. Mikor jársz a közeljövőben Pesten? Bár már gondolom kiszerelted a Jr.-t ha a Pro megérkezett... :)

A nálad lévő GTO erősítő csak próba erejéig volt a kocsidban? Milyen zene (vagy stílusban) lett összehasonlítva a kettő?

Illetve a fejegységet is cserélni kellene, ez még a régi kocsiból lett átmentve, és még RCA kimenet nélküli. Gyanítom, hogy ha a belső erősítőjén keresztülmegy, és úgy alakítom vissza RCA-vá, akkor jópár részletet veszítek...

orbano:
Szerintem elnézek arrafelé, nyáron voltam egy ilyen "mélygarázsos találkozón", egy sráctól vettem a Kicx csipogókat a másik kocsiba. Mettől meddig és merre lesz? :)

(#8205) orbano válasza s4tch (#8203) üzenetére


orbano
félisten

azt azért tegyük hozzá, hogy bizonyos szintig a pio-junior lánc is "dögös", meleg hangú, nem véletlenül raknak hozzá olyan kábeleket ami a mélyből kicsit elvesz. persze nyilván ez más léptékű dolog, mint a jbl/micro párhuzam.

Roxeus: lurdy mélygarázs (nyáron kint), péntek este 8-9 között szállingóznak ki az emberek. innen fellelhető ott GZs és/vagy Hugi0, néha Az-X, Uzmany, talán majd &rew is előtolja a képit, nagyon eltűnt :)

ha lejössz, egy közepesen szarul belőtt junior 4.300-at hallhatsz egy jr mély és proxt2 társaságában, egy jr 1004-es támogatásával, rsII-ről hajtva. lényegében azt amiről s4tch is beszélt.
amúgy egy nagyon baba kis erősítő. nyilván van sok más jó erősítő is, nyilván vannak hiányosságai, de ahhoz drága dolgok kellenek köré

egy szó mint száz gyere hallgatózni, addig ne vegyél semmit :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#8206) hugi0 válasza s4tch (#8203) üzenetére


hugi0
őstag

"Egészen más a két koncepció, ami egy JBL és ami egy u-Dimension mögött van"
- ez minden bizonnyal igy van.

"Nekem egy JBL GTO 5 percig volt élmény, addig letépte a fejem, utána inkább nyűgnek éreztem. Ne érts félre, nem rossz az, de egyáltalán nem az én ízlésem."

- de miert a GTO-t veszed tampontnak ?
- egy GTi vagy Power szerias termekrol mar nem allitanad ugyan ezt.

Szerkesztve: - vagy tan egy Crown ?

[ Szerkesztve ]

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#8207) s4tch válasza hugi0 (#8206) üzenetére


s4tch
veterán

"- de miert a GTO-t veszed tampontnak ?"

Talán mert arról volt szó korábban. :) A többi autóhifis JBL-t nem nagyon ismerem, szobai rendszereket inkább, és azokban is ott a JBL-hangzás. Nem az én világom... Szobai hangszóróknál is felmerült, hogy JBL-t veszek, Kef lett helyette, azonos áron sokkal finomabb, részletesebb volt.

Roxeus: jövő héten csütörtök-péntek környékén tervezek menni karácsonyi vásárlókörútra. Természetesen már nincs az autóban az erősítő, de ha lejössz Gyöngyösre, meg tudom mutatni: kikapjuk az anyósülést az autómból, fél óra alatt megvan a csere. Ezt Pesten nem vállalom. :)

orbano: persze, hogy dögös, de egészen más jellegű dög van benne. Nekem természetesebbnek, transzparensebbnek tűnik a mikro bármi másnál, mint amit ebben az árkategóriában (olcsótól középkategóriáig) hallottam.

Egyébként sokadszorra rájöttem, hogy a Corolla nem autóhifire van kitalálva. Múlt héten egy toyotaklubos sráccal mélyládát cseréltünk (elvitte meghallgatni a Jr-em), és mikor visszahozta, hallgatóztunk kicsit. Carinája van, abban az ajtóban az Element mélyközepének több mélye van, mint nálam a Jr-nek. Nálam a beépítésre nem lehet panasz, igényes munka, az erősítők hasonlóak, neki is RSII van, szóval hasonló a lánc, mégis oltári nagy a különbség. Az ajtóimból többet nem lehet kihozni, az tuti. Ez van.

(#8208) hugi0 válasza s4tch (#8207) üzenetére


hugi0
őstag

Ezesetben illene kiirni JBL GTO.
- es nem csak a JBL-re hivatkozni.

Mert ez a ceg sokat letett mar az asztalra.

"Az arnyekom gyorsabb a noverem fenyenel."

(#8209) s4tch válasza hugi0 (#8208) üzenetére


s4tch
veterán

Én meg elvitatom az érdemeit, értem.

:C

(#8210) GrandeP válasza GrandeP (#8155) üzenetére


GrandeP
őstag

Azért legalább egy olyat írhatnátok, h bocsi nem tudunk segíteni... :U

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#8211) G.Zs. válasza GrandeP (#8210) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Na ne viccelj. Most minden egyes hozzászóláshoz, amit nem tudok megválaszolni, írjam ki, hogy nem tudom megválaszolni? Vagy mit gondoltál? Ha nem tudom valamire a választ, akkor kiírom, hogy nem tudunk segíteni, mert eldöntöttem, hogy a többiek sem tudnak? Vagy mit írjak ki? :F

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8212) s4tch válasza GrandeP (#8155) üzenetére


s4tch
veterán

Bocsi, bocsi, bocsi, sőt, esedezem, bocsi, nem tudunk segíteni.

Ugye, mennyivel jobb.

(#8213) klepto


klepto
addikt

Sziasztok!
Autó hifi témában szeretnék segítséget kérni.
Jelenleg egy JVC KD-G311 fejegységet, és 4db SAL hangszórót hallgatok a kocsimban, de szeretnék továbblépni a témában. Szeretnék fejet, és hangszórókat is venni, de nem tudok dönteni. :U
Fejekből a következő típusokat néztem ki:
Kenwood KDC-314AM
Clarion CZ-100ER
Alpine CDE-120RM
Itt elsősorban a hangminőség a fontos, a kinézet csak annyiban játszik szerepet, hogy kifejezetten narancs gombmegvilágítás kellene, mivel a kocsim műszerfala is narancs megvilágítású.
Hangszórókból ami szóba jöhet, az a Clarion mellé csomagolt Blaupunkt, de ez csak nagyon esetlegesen.
Ami igazán szimpatikus leírás alapján, és erről szeretnék véleményeket kérni, az a Panasonic CJ-DA1323N hangszórója, illetve a Magnat mindhárom típusa 13cm méretben.
Esetleg ha tudtok a fenti hangszórókon kívül más, szebb hangú darabot ajánlani 5-8000.-Ft/pár ár környékén, azt is szívesen veszem.
Aki tud, kérem segítsen, hogy mibe érdemes beruházni
A hangszórók elhelyezése az autóban (Dacia Logan) gyári helyekre történne, 2db az első ajtóba, és 2db a hátsó kalaptartóba.
Sub láda, és erősítő vásárlását a későbbiekben sem tervezem.
Várom a véleményeteket, amit előre is köszönök :R

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#8214) KisCobiii


KisCobiii
aktív tag

Sziasztok!

Nekem csak anyi lenne a kérdésem, hogy előítéletektől mentesen (magam részéről szeretem a márkát) szeretnék kérni egy véleményt, hogy jó lenne-e a kigondolt konstrukcióm.

Szóval.:

2db MNC Big Gun 12" 400/800w nyomó
1db MNC V960 2x390w 4ohm erősítő

A nyomókat egy 116literes ládába helyezném el egymás mellett.
A kérdésem az lenne, hogy a végleges teljesítmény 'meghatározva' körübelül mennyi lenne, valamint hogy jó-e az elképzelés?

Köszönettel.: Dave :R

"nincs olyan hogy lehetetlen, csak tehetetlen.."

(#8215) G.Zs. válasza klepto (#8213) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Az általad kinézett cuccokra véleményem szerint felesleges kicserélned a mostanit.
Ha a jelenlegivel nem vagy elégedett, azokkal sem leszel.
Venned kell egy rendes komponens szettet előre ajtópanellal. Hátsó hangszóró kuka, fej maradhat.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8216) G.Zs. válasza KisCobiii (#8214) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Mire szeretnéd használni a cumót?

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8217) orbano válasza G.Zs. (#8215) üzenetére


orbano
félisten

azért ha nem akar költeni, egy jó minőségű érzékeny cucc is tud jól szólni. nekem sem volt olyan rettenet az element a gyári helyen fejegységről. azért a gyárinál fényévekkel jobb volt :)
no meg ha 8k-s hangszóróban gondolkodik, gondolod 50-100k-t akar elkölteni a beszerelésre?

A vér nem válik VAZZE!™

(#8218) G.Zs. válasza orbano (#8217) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Az a baj, hogy neki nincs gyári hely egy normális első szettnek. :(
Vagy építtet panelt, és vesz bele egy alap komponens szettet, vagy marad a mostani cuccnál, mert amiket felhozott példaként, azok sem lesznek jobbak.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8219) KisCobiii válasza G.Zs. (#8216) üzenetére


KisCobiii
aktív tag

Igazából 23 éves vagyok, és csak a mai szokásos mélyláda ölő mindenféle remix-ek/hiphop feelingü zenékre. Semmi komolyabb és nehezebb műfaj.

Azért is kérdeztem, hogy a 2x 400/800w-os szub, hogy jönne ki teljesítményben együtt, összeadodna vagy nem.

Üdv. & Köszönet

"nincs olyan hogy lehetetlen, csak tehetetlen.."

(#8220) orbano válasza KisCobiii (#8219) üzenetére


orbano
félisten

de akkor meg minek ekkora batár szub? egy sima 25-ös reflex láda is szét tud bontani egy kocsit. :F

A vér nem válik VAZZE!™

(#8221) orbano válasza G.Zs. (#8218) üzenetére


orbano
félisten

azt írta egy 13-as befér. azért ha nem 8k/db-os gagyit vesz, hanem egy érzékeny 13-as komponens szettet (mondjuk használtan), hátra meg fér neki ovál, ne adj' Isten még meg is vágja és kiköti a csipogóit, akkor azért lesz az 1000x jobb annál, mint ami most van neki.
de az tény, hogy amiket akar, azokért kár kimozdulni otthonról.

a mostani fejének van amúgy RCAja? nem nagyon találtam róla infót. mert ha van (meg ha nincs is) nem értem minek akarja lecserélni? abból a pénzből lehet értelmes hangszórót venni. persze csak ha nem a sárga világítás a fő szempont...

A vér nem válik VAZZE!™

(#8222) klepto válasza orbano (#8221) üzenetére


klepto
addikt

A rádió két ok miatt menne:
1: 5 éves korára kezd haldokolni, néha önállósítja magát; bekapcsol kikapcsolt állapotban, vagy rádiózás közben elkezdi betölteni és keresni a cd-t, miközben se nem értem hozzá, se pedig lemez nincs benne. Ezért érett meg a cserére.
2: 5 év alatt sem szoktam meg, hogy rikítóan pirosak a gombjai, és ha már csere, akkor passzoljon a műszerfalhoz is a színe.
A hangszóró pedig; ha már rádió csere, akkor szeretnék kissé komolyabb hangszórókat tenni mellé. A mostani is kielégít, de ha már lúd, legyen kövér :DDD
Ami a komponens szetteket és a kivágásokat illeti, nem szeretném felkaszabolni az autót, ezért megmaradnék a koax hangszórók, és a gyári kialakítás mellett. Azt azért nem hiszem, és nem fogadom el, hogy 13cm-s koax alapból szar, és nem létezik a SAL-nál jobb, teltebb, dinamikusabb hangú hangszóró; mert ha így van, akkor miért gyártanak a nevesebb gyártók is ilyen kategóriás hangszórókat, ha ez, az űbergagyi kategória :F
Egyébként a hangszóróval is 1 éve baj volt, 1 évvel ezelőtt már elkezdett torzítani az egyik oldal, ami magától megjavult, de ki tudja, hogy mikor adja meg magát ismét :U

Ha magányosnak érzed magad, indíts el egy horror filmet és kapcsold le a villanyt. Egyből nem érzed majd magad egyedül ;)

(#8223) G.Zs. válasza klepto (#8222) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Egy gyár addig gyárt valamit, amíg megveszik. Ettől még nem jó. Itt a fórumon pedig csak olyat fogunk ajánlani, ami jó.
Mindenképp vegyél egy komponens szettet, ha 13-as fér be, akkor azt. A Hertz DSK 130 megfelelő választás.
Szerintem fúrás-faragás nélkül is el lehet helyezni a magasat.
Fejegységnek pedig egy alap Pioneer-t vennék, mondjuk a 2200UB-t.
Másra nem kell költened.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8224) G.Zs. válasza KisCobiii (#8219) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Egy subnak nincs teljesítménye, hanem terhelhetősége van.
Az erősítőd hidalva nem 2ohm stabil, így nem fogod tudni meghajtani vele a dupla tekercses nyomót, ha csatornapáronként hidalva szeretnéd hajtani őket.
Hogy gondoltad a bekötést? Az erősítő csak a subokat hajtaná, vagy az első szettet is?

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8225) GrandeP válasza G.Zs. (#8211) üzenetére


GrandeP
őstag

Hát ha már 3szor kérdezem meg akkor illene.... vagy legalább hozzászólni valamit..

De bocs már h bemertem írni... :U

NEMMEGY! Értem, de mi nem megy? EZ! De mi? EZ NEMMEGY?!

(#8226) Uzmany


Uzmany
őstag

Sziasztok!
Alpine PDX-F4-ről szabadna egy véleményt kérnem?

® visions created with passion

(#8227) orbano válasza Uzmany (#8226) üzenetére


orbano
félisten

az valami class-d szutyok nem?

[ Szerkesztve ]

A vér nem válik VAZZE!™

(#8228) G.Zs. válasza orbano (#8227) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Class D csoda. :D

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8229) Uzmany válasza orbano (#8227) üzenetére


Uzmany
őstag

passz.
Kellene már egy jó erősitő. Az mrv f540 elég méretes :)

G.Zs. Ezek szerint jó választás lenne?

[ Szerkesztve ]

® visions created with passion

(#8230) G.Zs. válasza GrandeP (#8225) üzenetére


G.Zs.
senior tag

De mégis mit írtam volna, áruld már el?
Írjam be azt, hogy nem tudunk segíteni, mert én úgy gondolom?
Ettől függetlenül a többiek még lehet, hogy tudnak, nem? Miért kellene ezt egyénenként eldöntenünk?
Ez egy fórum. Ha nem kapsz választ, az azt jelenti, hogy senki nem tudja, hogy hogy kell.
Előbb utóbb talán lesz itt valaki, aki tudja, de lehet, hogy mástól kell kérdezősködnöd.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8231) G.Zs. válasza Uzmany (#8229) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Kérdezd meg az Alpine szakértőt, akitől vetted a szettet. :K

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8232) Uzmany


Uzmany
őstag

Mi ez a Class D? Ezt találtam róla:

"Aki erősítő vásárláson gondolkodik, vagy váltani akar, az ne hagyja le a listáról a Class-D-t. Egy teljesen más világ. Hallottam már digit, csöves, és félezetős ellenében is, mindkét esetben jobb volt. Van egyfajta hihetetlen nyugodtság a hangjában. Kinyílnak a hangok. A definiáltság, a térleképzés, a hangszerek valósághűek lesznek. Még egy gyengébb dobozon is olyat művel, mintha a szobában játszanának az előadók. Mindegy, hogy egy érzéketlen Dyno-t, vagy egy érzékeny szélessávút köt rá az ember.
Nemcsak az ismert márkák körül érdemes keresgélni (Lyngdorf, NuForce), hanem a PA (Crown, FlyingMole, MC2 Audio) világában is érdemes nézelődni, mert olcsóban is megkapható ez a technika. A Bang&Olufsen ICE Power KIT-ről nem is beszélve, melyet sok nagy gyártó is használ a termékeiben (Jeff Rowland, Rotel, Pioneer, MartinLogan)."

® visions created with passion

(#8233) Uzmany válasza Uzmany (#8232) üzenetére


Uzmany
őstag

huhúú, nagyon jókat olvastam róla :K
G.Zs. hallgattad már? Mérete elég kicsi, ülés alatt elfér. Szimpi :)
Azt hiszem, ha nem beszéltek róla, benevezek egyre.

Más: Azt mondta nekem egy ismerősöm, hogy a szubhoz inkább monoblokk kellene.
Alpine PDX szériát javasolták.

[ Szerkesztve ]

® visions created with passion

(#8234) G.Zs. válasza Uzmany (#8233) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Személyesen is kipróbáltam, és számomra a eddig legjobb sub erősítő a PDX 1.1000 volt. :K
Viszont azért arra is érdemes gondolni, hogy az árkategóriájában elég sok minden labdába rúghat. Ez vagy ez például.

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8235) KisCobiii válasza G.Zs. (#8224) üzenetére


KisCobiii
aktív tag

Az erősítőről csak a 2 sub szólna, a többi hangszoró az a fejegységről, de mondjuk én csak a subokra vagyok kíváncsi vagyis kérdeztem rá.

Ő lenne az erősítő és erre képes.:

Hurricane V960
Kimenő teljesítmény
4ohm terhelésen 4 x 120W (torzítás <0,5%)
2ohm terhelésen 4 x 240W (torzítás <0,2%)
4ohm híd kapcsolásban 2 x 390W (torzítás <0,5%)

vagyis ha jól értelmezem, akkor híd kapcsolásnál is 4ohm stabil és innen jött az ötlet arra, hogy akkor ha egy ilyen erősítőre teszek rá 2db MNC Big gun-t ami.:

Teljesítmény: 400/800 W
Impedancia: 2x4 Ohm
Frekvencia: 25 Hz - 800 Hz

,akkor véleményem szerint szépet szólna. Ezért kérdeztem meg, hogy az elméleti ötletem működne-e a valóságban is, mert azért az autóhifit 'ugymond' nem tanultam és láttam már elég "FAKE"-et.

üdv.

"nincs olyan hogy lehetetlen, csak tehetetlen.."

(#8236) Az-X válasza KisCobiii (#8235) üzenetére


Az-X
őstag

Ha csak az a célod, hogy jó basszus legyen akkor tök felesleges ekkorát betenni. Semmi értelme. 1db 30-as is bőven elég... de még egy 25-ös is ;) Ha azt szeretnéd, hogy 50%-hangerőtől kezdjen magától felnyílni a csomagtartó akkor vegyél ilyet mindenképp ;)

Valószínűleg ha ezeket a teljesítményeket tényleg le is adná a rendszer, akkor nem nagyon bírnád ki a kocsiban :) Inkább úgy kéne, hogy egy 4 csatornás erősítő 2 csatorna az első szettre kettő a ládára. Sokkal komolyabb előrelépés lenne.

Gyere ki ma este a Lurdyhoz, hallgasd meg a ládámat, csak egy 25-ös de fél hangerőtől már kezdi bontani a kalaptartót :D Ja és messze nem 116 liter :)

:)

(#8237) Az-X válasza hugi0 (#8194) üzenetére


Az-X
őstag

Ma este jössz a Lurdy-hoz? Ha igen, honnan ismerlek meg? :D

:)

(#8238) KisCobiii válasza Az-X (#8236) üzenetére


KisCobiii
aktív tag

Szia!

Ha megtudom beszélni a spanokkal, akkor kinézek feltétlen Lurdyhoz, csak mert ilyen időben már nemnagyon ülök motorra... :D , hány óra fele leszel kint, mert én/mi sztem olyan 21:00-óra +-20perc magaságában valahogy...

Üdv. :)

"nincs olyan hogy lehetetlen, csak tehetetlen.."

(#8239) Az-X válasza KisCobiii (#8238) üzenetére


Az-X
őstag

Szerintem én 20:30-21:00 körül
Nem leszek sokáig, csak épp kinézek.
(sötétkék volvo S60-t keress)

[ Szerkesztve ]

:)

(#8240) KisCobiii válasza Az-X (#8239) üzenetére


KisCobiii
aktív tag

Rendben, én is közbe beszéltem haverokkal és szerintük kinézünk gyorsba lurdyhoz az esti progi elött. Akkor majd megkereslek ha kimegyünk, de nem 100%.

Üdv.

"nincs olyan hogy lehetetlen, csak tehetetlen.."

(#8241) orbano válasza Az-X (#8237) üzenetére


orbano
félisten

rámutatok ujjal :D

A vér nem válik VAZZE!™

(#8242) Uzmany válasza G.Zs. (#8234) üzenetére


Uzmany
őstag

Igen, bár ezzel igy túllépem a keretet :K
Egyelőre benevezek egy PDX-4-re.
Itthon elég húzós az ára, ebay-en csak USA-ban láttam, az pedig mig ideérne az árát szintén megdobná a felmerülő ktg-k.
Lenne tipped hol tudnék hozzájutni kedvezőbb áron?

® visions created with passion

(#8243) G.Zs. válasza Uzmany (#8242) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Én még most is azt mondom, hogy vedd meg az MRV-t. Itt van helyben, bármikor kipróbálhatod. A PDX 1.000-t is ki tudod próbálni akár egy SWX nyomóval is.
A PDX-et olcsóbban tudod beszerezni mint az MRV-t?

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8244) orbano válasza Uzmany (#8232) üzenetére


orbano
félisten

képzelem ahogy lever egy csúcs csöves, vagy A osztályú erősítőt egy ilyen... muhaha

A vér nem válik VAZZE!™

(#8245) Uzmany válasza G.Zs. (#8243) üzenetére


Uzmany
őstag

Nem lenne olcsóbb. Ellenben jóval kisebb mint az MRV, az pedig sokat jelentene, hogy az első ülés alatt is elférne. Másik az, hogy nagyon dicsérték ezeket a Class D-s erősitőket.

(#8244) orbano
Nem tudom, tanácstalan vagyok. De valahogy szivesebben venném meg a PDX-t, mint az MRV-t.

[ Szerkesztve ]

® visions created with passion

(#8246) G.Zs. válasza Uzmany (#8245) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Nekem a PDX nagyon tetszett a mélyládához, de szetthez szerintem az MRV lesz a jobb választás. :K

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8247) orbano válasza Uzmany (#8245) üzenetére


orbano
félisten

vegyél juniort az elfér az ülés alatt :)

A vér nem válik VAZZE!™

(#8248) Uzmany válasza orbano (#8247) üzenetére


Uzmany
őstag

hát, nem tudom...
Az MRV a javasolt, de a mérete végett az kiesik. A Steg 105.4 az kisebb, de azt nem találtam jó áron.
Pedig PDX lenne jó áron :K

® visions created with passion

(#8249) G.Zs. válasza Uzmany (#8248) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Steg 105.4-et nem fogsz találni lehet, hogy évekig. 75.4-et talán. A mikró kipróbálás után talán jó lehet, de az MRV lesz a nyerő, ebben biztos vagyok. Pontosan a szettedhez való cucc. Már bizonyított. :K

[ Szerkesztve ]

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

(#8250) G.Zs. válasza Uzmany (#8248) üzenetére


G.Zs.
senior tag

Itt van egy jó Alpine.

Ha a menyasszony apja az örömapa, a menyasszony anyja az örömanya akkor a menyasszony az örömlány?

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.