Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-11-12 16:20:20

LOGOUT.hu

Autóhifi

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8792) _seth_


_seth_
veterán

Nekem is van hátul szett :) Lehet kövezni ;] :P

És az oka:
1. sok téren maximalista vagyok na már most 9 hangszór több mint 5 ez tény, és ha már van hátul kialakítva hely a hangszórók számára akkor szeretném is, hogy legyen benne hangszóró különben olyan nem is tudom, nem egész az autó/hifi érzésem lenne + ami megvan azt már a gyári szintje alá nem szívesen vinném hanem inkább javítok rajta ez látható az egész autómon.
2. Hátul ülve kellemesebb úgy hallgatni a rádiót, hogy ott is jön hang nem csak az ami az elsőkből
3. Szeretem pl hátra fadelni a hangot amikor be van kapcsolva a navigáció, hátul hallgathatnak zenét én meg hallgathatom a navit :) (igen az is megoldás ha a naviról megy a zene mint ahogy néha úgy megy, hogy igo primon belül van elindítva a zene a már beépített gps-en és az FM jelen küldi a hangot a hifire (semmi inferferencia és zaj nincs csak már nagyon magas hangerőn van némi sistergés de az ilyen transzmitteres megoldással elkerülhetetlen, a hifi antenna kábele és a gps fm adóként szolgáló töltő kábele egymásra van csavarva így nem sok utat tesz meg a jel :) ).
4. Alapból nekem volt a sony fejem ami 4x50w (ráírva :D) + egy 4 csatornás jbl erősítő amiről ment a mély hídban de úgyis csak félig kihasználva az erősítőt. Igen ésszerű lett volna hídban hajtani róla 2 csatornáról a mélyet és csak az első szettet hajtani a másik csatornáról és tenni a hátsókra magasról de vettem olcsón egy 2 csatornás jbl erősítőt ami hídba kötve hajtja a mélyet az így felszabadult 4 csatornád pedig a 4 ajtót hajtja így minden csúcsra járatba: 3 csatorna van a fejen rca kimenettel, 2+4 csatornás erősítő és 5 csatorna van összesen amiből 1 ugye hídban van mindez szépen bekábelezve, kondi is van előtte bár azóta sokan mondták, hogy még ekkora rendszernél nem lenne szükséges de ártani semmiképpen sem árt valamint a 72Ah exide premium akku is a hifi miatt van, vastag tápkábel is megoldva + minőségi rca és hang kábelek szépen a táptól távol azt nem keresztezve elvezetve (ezzel szórakoztam egy darabig de jó lett, elsőnek a táp mellett mentek az rcak és volt is generátorzaj de szerencsére megoldódott).
5. Úgy szeretek mindent újítani, hogy az többet tudjon mint gyárilag: ezért került be 2 parkoló radar az első lökösbe persze színre fújva és kapcsolhatóan (ha esetleg párom vezetne neki nem árt ha van) + 4 szenzoros hátra szintén színre fújva + gps a műszerfalba teljesen beépítve + 230V inverter műszerfalba beépítve és a könyöktámasz hátuljára kivezetve kapcsolóval és státusz leddel együtt. A váltó mellől kapcsolható a csomagtérben lévő elektromos hűtőtáska áramellátása. Másik gomb ugyanott és szintén rejtve kapcsolja a ködlámpába beépített stroboszkópot (nem nem használom, és valóban nincs értelme sem semmi csak volt otthon és kíváncsi voltam meg tudom-e oldani, hogy be legyen építve és minden része elrejtve... meg :) ). A hifi is ebbe sorba illik be: minden lehetőséget maximálisan kihasználva ugyanakkor a rendszerből semmi sem látszik, kábelek ugye rejtve, az xplod fej az önmagában semmi extra, az ajtókban az összes hangszóró gyári méret és a 4 magas is a gyári helyére került (első ajtók 16,5 hátsók 13 centisek). Erősítők a hátsó ülések hátuljára vannak felcsavarozva így azok nem is látszanak mert előtte a hűtőtáska, a mélyláda. Fejen is usb, bt, aux csak, hogy minden ráköthető legyen :)
6. Meg tudtam venni. Nem utolsó szempont mert ha minden forint számított volna akkor maradt volna egy két csatornás erősítő + egy első szett hátul meg semmi vagy épp maradtak volna a gyáriak azok is meglepően jól szóltak és mentek volna fejről de így még jobb.

Hát na elég sokat sikerült írni pláne mindenről, megy is offba :)

Intel i7 13700KF - Gigabyte B760 Gaming X - Crucial DDR5 PRO 2x24 GB - Gigabyte RTX 4060 Gaming OC - Crucial T500 PRO 1TB + P5 Plus 2TB - TP-Link Archer TX50E - Zalman Megamax 600W - Zalman N5 OF - DeepCool AK620 - SAMSUNG Odyssey 49" C49HG90DMRXEN

Útvonal

Fórumok  »  Multimédia, életmód, 3D nyomtatás  »  Autóhifi (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.