Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#37901) tboy93 válasza RP1980 (#37900) üzenetére


tboy93
nagyúr

Az tuti, hogy bontva sokkal többet ér. Viszont mivel kevés van, kicsi a kereslet is, 1 évig tuti állna nálam és túl nagy autószerelő sem vagyok, motort valtot kuplungot nem tudom kivenni egyedul. Masreszt nem epp full legal dolog, gozom nincs mit csinalok pl. a vegen a kasztnival :F

(#37902) jozsi252


jozsi252
veterán

VP Citrus Pre Wash el fog fogyni, de újra nem veszek ilyet, hanem váltani fogok Auto Finesse Avalanche-ra. Elég bíztató véleményeket olvasok róla, hatékonysága nagyon jó neki, pH-ja olyan 11-11.5 környéke szóval annyira nem is vészes.
Mindenképp be fogok róla számolni hogy milyen.
5L-es kiszerelést éri meg megvenni, mert 1L elég drága.

iPhone 13 Pro Max

(#37903) csoki7 válasza Kereplő (#37827) üzenetére


csoki7
csendes tag

Sebbenzin nem nagyon vitte le a méh viaszt...Valószínűleg hagyom az otthoni megoldást, és beviszem valami autókozmetikába, ott gondolom lesz valami cuccuk, hogy pár perc alatt lekapják róla. :F

@sutszi

És egy ilyen utólagos kormánybőrözéstől mit várhat az ember, addig lesz jó kb, mint a gyári? A most vett KIA-ban kicsit kopott már a kormány, 20-30 ezret áldoznék rá, hogy faszán megcsinálják, ha nem kezd el kopni ugyanúgy fél év múlva...

[ Szerkesztve ]

(#37904) RP1980 válasza csoki7 (#37903) üzenetére


RP1980
tag

Nem lehet, hogy gyanta ami rajta van?

(#37905) sutszi válasza csoki7 (#37903) üzenetére


sutszi
veterán

Ez többféle oldalról lehet nézni.

Ha tárgyilagosan állok hozzák akkor van olyan állapot amit már cserélni kell. Az én esetemben ez ilyen volt vs ilyen lett.

Mint látható ez már nem az az állapot ami nincs hatással a használhatóságra. Amikor tapadnia kellett volna akkor csúszott, amikor meg csúszni akkor tapadt... Arról nem is beszélve, hogy pár hét és magától leszakadt volna... Ahol én csináltattam ott autóiparban használatos bőrökkel dolgozik a srác. Te mondod meg milyen típus, milyen szín..stb. Nekem 1 hónapja van meg. Kopás nincs rajta eddig. Viszont sokkal biztosabb a fogása.
Fontos, hogy funkcionálisan jól használható legyen egy kormány...érezhető volt a különbség utána.

Szubjektív oldal: Első autóm. Nincs még sok tapasztalatom. Amit eddig láttam és hallottam az emberektől, hogy alig akarnak költeni a kocsira.... Állítólag nem éri meg. Én meg úgy vagyok vele, hogy amíg használom, addig amennyire lehet patika legyen minden, mert ha valami nem kerek, akkor az olyan mintha egy bogár kaparná az agyam belülről. Szóval egy ilyen ronda kormányt igenis lecserélek. A váltógombot is most rendeltem be ebay-ről mert az is kopott a jelenlegi...
Nem tudom mennyire lesz tartós ez a bőr, de szerintem ez több dologtól függ. Mennyire izzadós valakinek a keze, van-e gyűrűje, tenyerezés gyakorisága, hány km-t megy vele... szóval a fél év az lehet nagyon strapás is és nagyon kímélő üzem is a fentiektől függően.

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#37906) csoki7 válasza RP1980 (#37904) üzenetére


csoki7
csendes tag

Elméletileg méhviasz. De amúgy a gyantát más viszi? :)

(#37907) newmoonlight válasza sutszi (#37905) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Az előző autómon én is hasonló rücskössel bőröztettem, de nagyon gyorsan kifényesedett.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#37908) RP1980 válasza csoki7 (#37906) üzenetére


RP1980
tag

Arra a koch chemie eulex nagyon jó. Ha még friss akkor baba, illetve étolaj. Ha jól emlékszem nálad ez nem opció mert nem friss.

(#37909) sutszi válasza newmoonlight (#37907) üzenetére


sutszi
veterán

Nem vagyok egy bőrdíszműves, de ebben a szegmensben kicsi a különbség kopásállóságban...textúrák tekintetében.
(Persze lehet jobb minőségű alapanyagot beszerezni, de az már más áron megy. ) Egymástól függetlenül több embert kérdezgetve, mindenki a fentieket mondta erős igénybevételnek... Szerintem ez is ugyanolyan kopó alkatrész mint más, csak az átfutási hosszabb... Márka/típus/évjárat tekintetében is eltérnek a vélemények... Pl van akik az új Mazda 3 kormányára azt mondják rosszabb mint a régebbi típusoknál. Merthogy nála hamar szétment...
Én még annyit fogok megtenni, hogy valamilyen bőrápolóval néhány havonta kicsit lekezelem. De ennyi. Nagyon nem akarom túlzásba sem vinni.

Mennyi km után kezdett fényesedni neked?

[ Szerkesztve ]

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#37910) cOxeR


cOxeR
Ármester

Ez lehet hülye kérdés lesz, de itt úgy is sok a tisztogatás mániákus. :D
Garázsba milyen burkolat a legideálisabb?
Műgyanta?

(#37911) Drughi


Drughi
addikt

Szereltetett már be valaki utólag nappali menetfényt ( DRL-T)?

Hogy lehet ezt 'működtetni'?
Tehát a helyzetjelző helyett megy? Ha felkapcsolom a távolságit, akkor világít?

(#37912) jozsi252 válasza Drughi (#37911) üzenetére


jozsi252
veterán

Nekem gyárilag van benne, de "elvileg" annak ki kell kapcsolnia amikor a tompított megy. Persze mivel szarul kötik be sokan, ezért a tompított mellett ugyanúgy világít. Rendőr ha nagyon akar kukacoskodni akkor büntethet érte.
Amúgy igen, ha jók a látási viszonyok akkor nappal nem kell lakott területen kívül sem használnod tompítottat. Én is csak akkor kapcsolom fel a tompítottat ha nagyon fontos, így az emelt fényerejű Osram H4 tovább bírja sokkal.

iPhone 13 Pro Max

(#37913) i-sti válasza cOxeR (#37910) üzenetére


i-sti
senior tag

Ez engem is érdekel. :R
Én valami térkőre gondoltam. Ha azt kikezdi a só, ami csak időkérdése, egyszerűen kicserélem.

Novum Forum Siculorum

(#37914) cOxeR válasza i-sti (#37913) üzenetére


cOxeR
Ármester

En tuti nem köveznék, a gyanta elég strapabíró és ha valamit rádobsz se törik...

(#37915) gaster


gaster
csendes tag

Sziasztok!

Stilom két küszöbje elől igen rozsdás, az is lehet, hogy átrohadtak. Úgy tudom nem muszáj az egészet cserélni, lehet azt is, hogy az elejéből levágnak pár centit, és a maradékhoz toldanak. Kérdésem, hogy ez mennyire valid, annak ellenére, hogy sokkal olcsóbb, ez is egy értelmes megoldás?
Illetve Budapesten tudnátok ajánlani erre szakembert?

Előre is köszönöm!

(#37916) newmoonlight válasza i-sti (#37913) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Nem ajánlanám a térkövet. Nem ilyesmire találták ki. Mondjuk, a só miatti felmaródásra nem érzékeny annyira, mint a sima beton, tehát amiatt nem nagyon kellene cserélgetni. Nem pormentes, nem sík, porózus, macerás tisztítani, ha kiömlik rá valami (pl. olaj), befolyik a hézagokba, ki nem szeded belőle. Ha nem szakszerűen van lerakva, billeg, süllyed, hullámos, fogas.

Éppenséggel a csere sem olyan, hogy gondolunk egyet szombat reggel és vacsorára meg is vagyunk vele. Elég macerás. (Meg nem is ingyen adják.) Ha kőzúzalékba van rakva (amiből könnyen felszedhető), akkor baromi nagy a rétegvastagság (épületen belül nem nagyon szokott lenni ennyi hely az aljzatban), ha meg betonba, akkor azt vésni kell.

A műgyanta tartós megoldás, de elég "ipari" a felület (bár ízlések és pofonok...). Nekem csúszásmentes keramitlapom van, de a metlachi vagy a gres-lap sem izgatja magát a sótól. (Utóbbi a legesztétikusabb.)

Ha meg nem fontos az esztétikum, a sima (friss) betonburkolatot is lehet impregnálni sok mindennel, ami ellenállóvá teszi a sóval (olajjal) szemben. De a kezeletlen (jó minőségű, erős, jól tömörített, cementszórással simított) betonburkolat sem pár év alatt kezd el mállani a kasztnin hazahordott sótól. A kerekek (főleg a hátsó) környékén, a doblemezek alatt kezd majd el kagylósodni (onnan olvad ki a legtöbb hó), 5-15 év alatt.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#37917) i-sti válasza newmoonlight (#37916) üzenetére


i-sti
senior tag

Akkor lehet hogy a műgyanta a lesz a nyertes.
Garázs építésre vannak ajánlott tippek?
Padló minimálisan lejtsen az ajtó fele ugye?
Falakat mivel érdemes burkolni ha esetleg téli időszakban bent szeretnék kézi-munkázni az autón nagynyomásúval?

Novum Forum Siculorum

(#37918) newmoonlight válasza i-sti (#37917) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Tippek? Hát... először is el kellene dönteni, hogy kell-e egyáltalán. Nekem a Passat (B6) 13 évet állt az udvaron, most az A6-os (kerámia-bevonattal) csinálja ugyanazt. Mondjuk, mindkettőben van állófűtés, anélkül én sem vállalnám be. (Viszont egy utólagos állófűtés kijön egy garázs árának a 10-15%-ból és nem dermedt olajú, kellemesen meleg autóba ülsz be. Garázsban -ha fűtetlen- jéghideg lesz minden porcikája az autónak. Állófűtést sem tudsz kapcsolni, mert zárt térben nem lehet.) (Egyébként az autó sem szereti, ha a sós kasztnival dunsztolódik éjszakánként.)

Ha meg garázs, akkor túrd fel a netet, ötletek, tervek, pro és kontra. Igen, az ajtó felé lejtsen, (belülről nézve) ne legyen küszöb és az ajtó alja ne legyen érzékeny a kifelé csordogáló sós latyakra. (Pl. Hörmann-ajtó, az alján hézagtömítő gumival.)

Ha akkora garázst építesz, hogy abban nagynyomásúval is tudj bűvészkedni, akkor kb. ajtómagasságig pl. csempével kellene leburkolnod az oldalfalakat. Nem csak a víz miatt, hanem a rácsapódó kosz miatt is. Viszont úgyis fog jutni belőle a burkolat fölé. Azt a részt meg valami lemosható festéssel kellene levédeni. (Lehetőleg nem is fehérrel, hanem pl. világos szürkére tört színnel.) (Előtte glettelni, hogy ne egy rücskös felületről kelljen majd valami nyeles Vileda mosóval lehúznod a pettyeket.)

Csak hát az alapkérdés szerintem inkább az, hogy egy 2-4 milliós garázs árából vehetsz egy állófűtést, csináltatsz egy kerámia-bevonatot, veszel egy 2e Ft-os utastér-árnyékolót (hogy ne süsse a nap a műszerfalat és az üléseket.), meg ha nagyon akarod (meg félsz a jégveréstől), egy autótakarót, vagy azt a (félgömb alakú) harmonika-ponyvagarázst, ha huzamosabb ideig állsz az autóval, meg marad egy "kis" pénzed.

Ja és a garázsépítés sem úgy néz ki mostanában, hogy holnap leakasztok a szögről egy (normális) vállalkozót, aztán határidőre, kiváló minőségben, semmi előre nem tervezett problémával, nulla pluszköltséggel, semmi idegeskedéssel, szépen elkészül minden.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#37919) RP1980 válasza i-sti (#37913) üzenetére


RP1980
tag

Fortelock, vagy swisstrax ?

(#37920) SzlobiG


SzlobiG
félisten

Sziasztok!

Ebbe a hidegekbe többször is befagynak az ajtóim a gumi szigeteléseknél egy helyen már talán el is szakadt. Sokak tanácsára megpróbáltam Glicerint szerezni, de elhajtottak a gyógyszertárba mondván nem adhatják már ki.

Mit tudnátok tanácsolni helyette ami könnyedén beszerezhető? Valamelyik gumiápoló jó erre a célra esetleg?

(#37921) BigBlackDog válasza SzlobiG (#37920) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Mennyire jársz Budapöstön? Ha nincs túl messze, akkor a nagykörúton lévő Azurt javaslom, ott biztos kapsz.

De egyébként glicerinmentes gumiápolóval is neki mernék menni, szerintem az sem rosszabb, mint a "nyers" glicerin.

[ Szerkesztve ]

(#37922) SzlobiG válasza BigBlackDog (#37921) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ja hát van hogy hónapokig nem, szóval az kiesik. Itt helyben meg nem is tudom milyen boltba kéne keresni, vegyszer bolt talán?

Taszkóba kapható gumiápoló megfelelő lenne?

[ Szerkesztve ]

(#37923) sutszi válasza BigBlackDog (#37921) üzenetére


sutszi
veterán

A glicerines ápolás tekinthető az ideális megoldásnak? Tehát nincs olyan negatív következménye mint a szilikon tartalmú gumiápolóknak, igaz?

Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage

(#37924) newmoonlight válasza RP1980 (#37919) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Szép-szép, de mi lesz a hézagok közt a betonra folyó sós lével? Elrohad a beton a műanyaglapok alatt.

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#37925) footy


footy
addikt

Ma hallottam a radioban jo tanacskent, hogy neha kenjuk at szilikonos apoloval az ablaktorlo gumikat, mert ugy sokkal tovabb tartanak. Nekem ez furcsa, mert en ugy tudtam hogy a gumit a szilikon szaritja. A masik hogy abban sem vagyok biztos hogy a szilikon jo ha uvegre kerul.
Velemeny?

(#37926) Petyyyyy válasza footy (#37925) üzenetére


Petyyyyy
addikt

Felejtős, nem kell szilikon sem a lapátra, sem az üvegre. Ha elfáradt a lapát, csere.

Szemed az úton, pedál a padlón || Whatever, Im the star

(#37927) Safranek válasza footy (#37925) üzenetére


Safranek
aktív tag

Hallgatnék másik rádiót. :DD

„Attól tartok, Safranek, hogy maga gúnyolódik velem. Jöjjön közelebb!″

(#37928) BigBlackDog válasza footy (#37925) üzenetére


BigBlackDog
veterán

Én nem hallgatok rádiót. ;]

(#37929) KisBundi válasza footy (#37925) üzenetére


KisBundi
őstag

Szilikon felejtős az autóra. Gumira egyébként is glicerint szoktak tenni vízzel hígítva. :)

(#37930) SzlobiG válasza SzlobiG (#37922) üzenetére


SzlobiG
félisten

Vettem Prevent márkájút bekentem vele, majd meglátjuk ér-e valamit.

(#37931) RP1980 válasza SzlobiG (#37930) üzenetére


RP1980
tag

Akár jó is lehet. Én kátrány eltávolítóból eddig szinte csak azt használtam. Nem biztos, hogy mindíg a drága cucc jobb. Főleg egy olyan egyszerű vegyszerből mint az :)

(#37932) proof88


proof88
addikt

Miért nem szerettek tompítottat használni bármikor, pl nappal tiszta időben? Én mindig felkapcsolom.

(#37933) SzlobiG válasza RP1980 (#37931) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ha nem válik be, akkor netről rendelek glicerint mert találtam több webshopot is. :)

(#37932) proof88 Mert van DRL.

[ Szerkesztve ]

(#37934) RP1980 válasza newmoonlight (#37924) üzenetére


RP1980
tag

Ahogy néztem szinte 0mm a fuga, bár a víz általában talál magának utat

(#37935) newmoonlight válasza proof88 (#37932) üzenetére


newmoonlight
senior tag

Mert a DRL kúlabb. 😎

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#37936) KEAN válasza proof88 (#37932) üzenetére


KEAN
tag

Mert a DRL általában led, tehát kb. örökélet + 1 nap, a tompitottba meg mehet valami emelt fényerejű szupercucc, csak azok nem túl tartósak, így viszont jelentősen növelhető az élettartama.

[ Szerkesztve ]

"Persze, hogy tudtam, csak nem sejtettem!"

(#37937) jozsi252 válasza KEAN (#37936) üzenetére


jozsi252
veterán

+1 én is ezért használom nappal a menetfényt. Március fele lesz 1.5 éves a Night Braker Laser, és még mindig hibátlan a fényereje. Pont ezért hogy nem megy non stop.

iPhone 13 Pro Max

(#37938) proof88


proof88
addikt

Jól van, így már értem. Nekem nincs DRL, ezért is kérdeztem. Bocs az offért, azt hittem az autós topikban vagyunk, most jöttem rá hogy ez az autóápolás. :D

[ Szerkesztve ]

(#37939) lorcsi


lorcsi
veterán

volt már?
Autókozmetika 250 ezerért? Mit tud a kerámiabevonat?
laikusnak egész jól összefoglalja

(#37940) newmoonlight válasza proof88 (#37938) üzenetére


newmoonlight
senior tag

No para, már a padlóburkolás is ONtopic... 👌

“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)

(#37941) Drughi


Drughi
addikt

Szeretnék egy "nagyobb" bevásárlást csinálni, csak hogy legyen minden alapvető cuccom.
- A rongyok már megrendelve Aliról. ( 2 év alatt elkoptak, jócskán vesztettek a nedvszívó képességükből)

- Sampon: Maradjak a jó öreg sonax narancssárgánál, vagy van valami, ami hasonló áron ( 2L/1700ft) lenne?

- Még mindig keresem a sonax BSD helyettesét, ami szintén nem túl drága és legalább ugyanekkora kiszerelés.
pl: Sonax Speed protect ( ez 1L,és kb 4600ft)

- Felnitisztító: Nekem nem vált be a wolf-os és a Lidl-ös sem ( utóbbi legalább olcsó)
Két páciensem van most: Sonax 1L-es 2200ft körül, vagy az SG Monster Wheel Cleaner Plus 1L-es koncentrátum, ami még sűrűre hígitva is kiad 3-4 litert, 3600ft-ért

- APC: Ebből wolfos volt, 2 évig bírta, meg is voltam vele elégedve, de csak emiatt nem rendelnék onnan.
Helyette a Koch Chemie GS lenne 2400ft-ért / L vagy Sonax Multistar 1L 4800ft-ért (ez nem hígitható)

:R

(#37942) Kakaduku válasza Drughi (#37941) üzenetére


Kakaduku
senior tag

Sonax BSD helyett miért keresel másik terméket? Nem vált be, vagy csak újdonságot szeretnél kipróbálni?

(#37943) Drughi válasza Kakaduku (#37942) üzenetére


Drughi
addikt

Nem vált be.

Kaptam egy [link] ilyen grass cherry wax-ot és ez sokkal jobban bejött.
Csodálkoztam is rajta, de engem jobban meggyőzött.

(#37944) Drughi válasza Drughi (#37941) üzenetére


Drughi
addikt

Wolf viaszos gyorsfény 'quickie' vagy a nano gyorsfény 'quickie detailer' mennyire jó?
Árban nem vészes.

(#37945) gaster válasza gaster (#37915) üzenetére


gaster
csendes tag

Sziasztok!

Erre tud valaki ajánlani valamit?

(#37946) szabi325 válasza Drughi (#37944) üzenetére


szabi325
tag

Sonax BSD től sokkal rosszabb sajnos, illetve egy korábbi kérdésednél a Sonax 1 literes felnitisztítót akartad próbálni, nos az sem az igazi, inkább próbáld az 500ml es extreme-t (Auchanban láttam akciósan 1500 Ft körü). Amúgy BSD-t nem próbáltad 1:1 ben higítani deszt. vízzel? Nekem úgy sokkal jobban bevált...

(#37947) 1stVikman válasza szabi325 (#37946) üzenetére


1stVikman
senior tag

Ti hogyan hígítjátok?
Az egész flakont egyszerre, vagy mindig csak annyit, amennyi éppen kell?

(#37948) SzlobiG válasza SzlobiG (#37933) üzenetére


SzlobiG
félisten

Eddig jó a cucc azóta nem fagytak be az ajtóim, de még tesztelem. :))

(#37949) szabi325 válasza 1stVikman (#37947) üzenetére


szabi325
tag

Én 200ml BSD + 200ml dvíz, ez mondjuk elég jó pár kezelésre :)

(#37950) 1stVikman válasza szabi325 (#37949) üzenetére


1stVikman
senior tag

Eddig hígítás nélkül használtam, 2 alkalommal elment kicsit több, mint fele falkon. Kell rendeljek kisebb falkonokat, amiben ki tudom keverni. 50 ml-es van, de az erre kevés, meg nagyon porlaszt a szórófej is. :) Az 1 literes meg sok.
Amúgy bekeverve nem "romik" meg, ha nem lenne mind felhasználva?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.