Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Toma
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
-
törölt tag
Lemosva alaposan 2* is.
Kátrányoldó ill. szilikonos lemosás
Majd mivel fújt autó és olasz igy be kellett csiszolni.Viszont géppel nem mertem mert nagyon gyatra volt rajt a fényezés.Kézzel csiszolás..
Menzerna Fg300,meguiars 101 ill. 205 ,polishAngel közepes ultra finom és 3M rózsa wax[/
L]
(L:/dl/upc/2016-09/20/12786_mwreknzxngnz9pee_dsc_1402.jpg)(/L)
-
Imibácsi
aktív tag
A műanyag dob mindenképpen jól fog jönni, mert az a fém felület előtt van, így védi a sártól/víztől/hótól azt. Fém dobot szerintem csak gyáriban kapsz. Szvsz egy jó lakatos hajt neked oda megfelelő lemezt, üregvédelem, alvázvédelem, és mehet rá a műanyag kerékjárati dob.
-
Gabis
őstag
válasz
Skillet #23033 üzenetére
Nem, a rozsdásodás terjedésének meggátolása meg, hogy rendben legyen.
Találtam dobbetétet de az műanyag.
Érdemesebb bontóból fémet beszerezni, vagy a műanyag is megteszi?
Ez az egész belső kerékív egy dobbetét vagy más elemekből is áll?
Annyira le van alváz-védőzve, hogy nem is látok patentokat ... -
FeRRaR1
őstag
válasz
Pardise #23039 üzenetére
Arra vigyázz, hogy kerti slaghoz valót rendelj, amit a kolléga linkelt, az nem az.
Esetleg vegyél egy Karcher K2 20e körül, vagy akár olcsóbban egy használtat amihez van kompatibilis fej.Nézz YT videókat is, a kerti slagosok nem az igaziak habosításhoz.
Ebayen így keress rá: garden hose foam lance
-
Pardise
senior tag
válasz
FeRRaR1 #23038 üzenetére
Igen, kerti slagra szeretném, mely egy kerti csapra van rákötve, a csapból elég intenzíven jön a víz, eddig is ezzel mostam kocsi és jó volt, erre szeretnék most egy habosítót!
Most nézem, ebayen majdnem 7 ezer, onnan szoktam rendelni, szal lehet megrendelem onnan. Majd meglátom még, aliról még nem rendeltem!
-
Pardise
senior tag
válasz
z123456789 #23036 üzenetére
Akkor ilyen lesz köszönöm
Hát olcsóbb az biztos
És komolyabbnak is tűnik. Ebayről meg tudnám rendelni, ha igen, akkor kaphatnék linket? Köszönöm!
-
z123456789
addikt
válasz
Pardise #23035 üzenetére
Páran vettek ilyet. Tetszett nekik.
-
Pardise
senior tag
-
z123456789
addikt
válasz
Imibácsi #23031 üzenetére
Én ezért fényeztettem most, hogy megfelelő legyen az alap. Illetve ezért kell a polír.
(#23032) euzsolt
"akinek a csíkmentes ablaktisztítás probléma" Ebből a klubból már kiléptem.
Kerámia:
IPA-val átküldöm az egész felületet, aztán
-Eraser, plüssös mikroszálassal
-Garázsban csinálom (Milyen hőmérséklet kell a felhordáshoz? Szoba?) -
Formaster
addikt
válasz
ducati113 #23028 üzenetére
Waxból a kevesebb több
Amúgy én is rühellek waxolni, ezért is váltottam. Viszont... Ha tudod, hogy kell kerámiázni és van rutinod nem nagy durr, de akinek a csíkmentes ablaktisztítás probléma, az a fényezést sem fogja megfelelően zsírtalanítani. Aztán azt se tudja milyen ronggyal, hogyan töröljön, meg van még pár buktató, hőmérséklet, száradási idő stb... Nem kell agysebésznek lenni, de gondolom te sem a kerámiánál kezdted.
Ezek a kínai cuccok mennyire jöttek be? Youtube-on elég gyenge hidrofobitást mutatnak, legalábbis az x7-9, de az 58X-ről már elég jó anyagokat látni.
Visszatérve a szakikhoz, egy barátomnak ajánlottam egy polírmestert otthon, szépek a munkái, CQUK-val is dolgozik, mondtam menjen oda kerámiáztatni. Márciusban rakták fel neki Júniusban már 6 elemről ledobta. Érmésben mosta, lágyvízzel. Szóval van aki ezzel foglalkozik és így sem sikerül neki, akkor elsőre biztos ne várjon 100%-os eredményt.
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
z123456789 #23030 üzenetére
Kerámiázni makulátlan felületet érdemes. Én azért nem csináltam meg a sajátomon, mert van még sok kavicsfelverődés, kulcsos karc, lakk lepattogzás, stb. Ezeket kijavítom tavasszal. A wax is szép fényt ad a kocsinak, csak kevésbé tartós, és nem véd a karcok ellen. Viszont lényegesen olcsóbb.
-
z123456789
addikt
válasz
Imibácsi #23029 üzenetére
Köszi.
A fényező azt mondta, hogy polírozni már most is lehet.
Aki a polírt csinálja majd, ő mondta, hogy lezárni még nem zárná le a felületet. És ezek alapján ahogy Dodi 20-30 napot mondott, úgy jön ki az, hogy mától számítva 60-70 nap múlva megpolíroztatom, majd polírozás után 20-30 nap után pedig jöhet a záró réteg. Így el tud telni az a 90 nap, ami alatt tuti végbemennek a folyamatok. Erre voltam kíváncsi. Király. Akkor ez egy januári móka lesz már. Bár beszélek a fényezővel is, hogy ő mit mond, mert a 90 nap a polírozó tippje volt. Aki nem fényező, csak autóápolással foglalkozik.
Ha még többet várok, akkor még biztosabb lesz a dolog.A lényeg, hogy most még nem kell semmit megvennem. (Csak mert egy cimbi jön haza Angliából, és tudott volna hozni CQ UK-t. )
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
z123456789 #23027 üzenetére
Az autóipari festékeknek és lakkoknak van egy száradási ideje. Ez alatt oldószer párolog ki belőle. Annak ellenére hogy már száradt a felület, a folyamat még nem fejeződött be. Minden festéknek és lakknak más ez az idő. Ha a száradás alatt lezárod akkor nem lesz tartós a fényezés, pl lehámlik a lakk pár év múlva. Waxok közül is van olyan amit nem lehet frissen festett felületre kenni. Ha 90 napot mondott a fényező akkor azt tartsd be. Utána egy polír, majd jöhet a kerámia/wax. Addig én nem tennék rá semmit.
-
ducati113
csendes tag
válasz
Formaster #23026 üzenetére
Családi és haveri körben csináltam egykét autót és motort.
Ebben szélvédő és felni is volt jó pár.
X7 X9 58X Kinaí és Cquartz termékcsaládot próbáltam.
De nem szívesen csinálok ilyesmit mert kurva egy meló. Már a polírozás.
Na és az időről nem is beszélek.Ezalatt az idő alatt mással többet keresek.
De mivel sokszor voltam úgy,hogy szakemberrel dolgoztattam és hát nem nyerte el a tetszésemet így már úgy vagyok a dolgokkal,hogy inkább magam csinálok mindent.
Lehet több idő de az nekem is tetszik.
Sajnos ez a polír olyan mint a szobafestés vagy az autó festésglettelsz,csiszolsz,leszopod magad.
Jó előkészítés mindenek az alapja.
De a paszták és waxok nekem több dörzsöléssel járt mindig mint a kerámia.
Lehet mert nem sajnáltam az anyagot. -
ducati113
csendes tag
válasz
z123456789 #23022 üzenetére
animoo-nak a pont a kerámiára.
Jó értelek de elmondom, kerámiát félteni egyszerűbb mint waxolni. Semmivel sem nehezebb.
Persze ha az előtte lévő műveleteket betartod és rendesem megcsinálsz mindent.
Félelmed alaptalan.
De látom ebből wax lesz.Nem az amivel indultál. Ezt mondom,így lesz az olcsóból drága.
Mert nem azt csinálod amit előszór akartál.
Előbb utóbb úgyis kerámia leszKözben meg dobálod ki a pénzt másra.
-
z123456789
addikt
válasz
ducati113 #23012 üzenetére
(#23012) ducati113
(#23013) ducati113
Első felindulásnál annyi volt, hogy kerámiát teszek az autóra. Azóta meg azért kiderült, hogy az nem így működik, hogy "én most ráteszem a kerámiát az autóra".
Nem egy egyszerű dolog, el lehet cseszni, először csinálom. Sőt, soha nem csináltam klasszikus autómosáson kívül más dolgot, ami autóápolást takar. Ezekkel én idén ismerkedtem meg, egyelőre monitoron keresztül. Viaszról sem hallottam előtte, és igen, azóta villant be. Ha jobban megszámolom, akkor még mindig biztosabb azzal dolgozni, mint egy kerámiával, amit ha elcseszel, nem marad ott a fél tubus, hogy újra kezd, és ráadásul leszedni sem egyszerű. Ezért gondoltam, hogy bepróbálok egy viaszt, meglátom hogyan működik a dolog, és ha bevállalom, akkor mehet a kerámia, a maradék viaszt meg elnyomom a családon belül, addig is gyakorlom.(#23014) Laca1212
Nem hinném. Megvettem egy autót, és elterveztem, hogy miket szeretnék rajta megcsináltatni, és megcsinálni. A folyamat jó lassan halad, mert hol én nem tudtam letenni az autót, hol a szaki nem tudott korábbi időpontot adni. Ne menjünk abba bele, hogy miért nem új autót vettem, vagy miért olyat vettem, ami már volt törve stb... Megvan az okom rá, hogy ezt választottam, ettől még az esztétikai ízlésem más, mint az előző tulajé, ráadásul ő épp kezdett beleunni ebbe az autóba, ezért volt kevésbé törődve azzal, hogy mennyi karc van rajta stb... Engem zavart. Hosszú távra tervezek vele, tip-topra szeretném varázsolni. Elég sok minden kész van már rajta. Egy polír, és egy felületi bevonat kell még nekem. Ez ne már hogy belehülyülést jelent? Persze hogy változik az érdeklődésem, mert folyamatosan olvasom a topicot, és látom, hogy van más jó cucc is, ami hasonló, mint a kerámia. Az, hogy fogalmam sincs, hogy egy friss fényezés, majd egy polír által felmelegített lakkréteg kémiai folyamatai hogyan működnek, szerintem nem gáz kérdés. Igazából finish line-ban vagyok, szeretnék pontosítani. Fossuk itt a szót, meg le vagyok hurrogva, hogy nem figyelek, meg ugyan azt kérdezem, de ha visszaolvasunk, szerintem nem ismétlem magamat olyan sokszor. Finomítások vannak a kérdéseim hátterében, nem figyelmetlenségek.
Egy 13 éves Honda Accord. Semmi különös. Munkás autó. Nem értem ez miért számít?(#23015) animoo
Really?
"szaradasi ido kivar-->polir-->keramia..." Milyen száradási idő? A lakk száradási ideje? Száradva hoztam el, nem folyt rajta. Vagy milyen száradási időre gondoltál? Vagy mennyi is ez a száradási idő?(#23016) ducati113
A collinite-re jár a pont? Vagy mire?(#23017) ducati113
Az, ez jó télre, meg nyárra is.(#23018) euzsolt
Pont ezért vetettem fel a waxot. Amiket leírsz. Kösz a válaszokat.
Dehogy várom, fogalmam sincs mit várhatok el tőle, nem ismerem. Wax+Sealant=kerámia hatás, rövidebb intervallumra. Kerámia+Sealant=kerámia hatás, hosszabb időre. Lényegében. -
ducati113
csendes tag
Senki nem születik mesternek.
Ne vegyétek el a kedvét,hogy nem lesz jó.
Nem akkora ördöngösség ez kérem.
Polírozás ami gáz ilyen szempontból.De ezt is már letárgyaltuk. -
KisBundi
őstag
Sziasztok! Mazda 3 2005 típusú automba gyertyát akarok cserelni és a gyártó is iridium gyertyát ír hozzá. Webshopból akarok rendelni Denso márkából (ilyen van benne gyárilag) IK16TT típust, de ezekből is van többféle egy "/" jel után pl. IK16TT/SZ vagy IK16TT/P. Tudtok nekem ebben segíteni, hogy mit takarnak ezek a jelzések a / után?
-
Formaster
addikt
válasz
z123456789 #23011 üzenetére
Ott a gond h waxot se használtál még, de rögtön kerámiázni akarsz. Olyan ez, mintha biciklin se ültél volna, de rögtön hayabusát akarsz. El fogod rontani, előre szóltunk, kidobott pénz az ablakon. Waxolni waxolhatod már most is. A sealant meg valamilyen szintetikus bevonatot jelent, reload, vagy angelwax titanium vagy... Ezek mind hozzák a kerámia effektjét, csak pár havonta fel kell spriccelni. Alatta egy wax és levan a gond. Megúszod 1-2 tizesből és tökéletes gyakorolni. Azt meg ne várd h kerámiával csak havonta 1x kell kocsit mosni mert csalódni fogsz. Ha sok pénzt és bosszúságot akarsz megspórolni, akkor nem liheged túl, mint a búránál.
-
animoo
senior tag
válasz
ducati113 #23013 üzenetére
Ja nem azzal van a baj, hogy mi collinite-ot raktunk ra, hanem hogy tulagyalja. Ha olyan patika karcmentes az auto akkor szaradasi ido kivar-->polir-->keramia...
En mar valoszinuleg csak jovore poliroztatom fel olyannal aki tenyleg pro, de feltehetoen rarakatom en is a keramiat, ha sikerul kvazi karcmentesre kihozni a fenyezest.
-
Laca1212
őstag
válasz
z123456789 #23007 üzenetére
Minden rosszindulat nélkül...de nem csavarodtál kissé túlzottan rá a témára?
Ha ennyit agyalogsz...jövő ilyenkor sem lesz az az autó megcsinálva.
Amúgy milyen autó ez? Valami Bentley esetleg Rolls, hogy ennyire oda meg vissza vagy? -
ducati113
csendes tag
válasz
z123456789 #23011 üzenetére
Ez a wasz mióta villant az agyadba?
Mert egész nyáron kerámiáztál.
Vagy amióta láttad a collinitosokat????
Nehéz a döntés mi? Erre szokás mondani egy hülye százat csinál. -
ducati113
csendes tag
válasz
Az egész nyár ezekkel a kérdésekkel ment el.
Marha lassan haladsz.Már lerágott csont
Most újból kérdezed
Egy kis karma segítség!!! Mindig az első döntés a jó!!!
Ne töprengj annyit csináld amit terveztél. -
z123456789
addikt
válasz
#00809728 #23010 üzenetére
Azt én is szeretem mikor nem olvassák el a hsz-t, csak kiragadnak belőle részleteket, amire lehet falbaverős smiley-kat irogatni.
"Azt is beszéltük, hogy lehet wax-olni szeretném. Mint kiderült, polír után ő is waxolni szokott, de azt sem tenné rá. Tehát most inkább várna 90 napot azzal, hogy bármiféle felületlezáró cuccot rátegyen. (Wax/nano/kerámia) Vagyis ha 20-30 nap a polír utáni várakozás egy felületlezáró anyag felhordásánál, akkor 70 nap múlva megpolírozná, majd a maradék 20 napot kivárva kerülne fel a wax/kerámia/akármi."
...szóval a dolog egy kicsit összetettebb (legalább is nekem, és ezért is írok ide, olyanoktól kérdezve, akik értenek hozzá remélhetőleg, és nem basszák fel magukat már a kérdésen...), mert itt nem csak kerámia kerülne fel, hanem lenne előtte egy polír is. A fényezés új, ezért tovább eszkalálja a kérdést, hogy a friss fényezés, és a polír tekintetében mivel, mennyit kell várni?
Fényezés -> "xy idő" -> polír -> "xy idő" -> kerámia/naon/wax
Vagy ez ennyire egyszerű? Fényezés, 20-30 nap, és mehet a polír, aztán utána egyből a felület lezárás?
Ha már ennyit kifizettem az autóra, nem most akarom elbaszni, had kérdezzek már pls! -
törölt tag
válasz
Tegnap beszéltem egy ajánlott emberkével komplett polír ügyben. Említettem neki, hogy majd kerámiáztatni szeretném. Kérte, hogy pár szóban jellemezem már ezt a kerámiát, mert pontosan nem tudja mi az. Este visszahívott, hogy kérdezzek utána, hogy ha a kerámiával lezárom a most frissen fényezett felületeket, akkor nem fog-e "megromlani" alatta a friss lakk? Mert hogy van egy ilyen félelme. Azt javasolta először is kérdezzek utána (hozzáteszem pusztán jó indulatból, mindenféle okoskodás nélkül tette fel a kérdést), hogy mennyi idő is javasolt a friss fényezés után, illetve, hogy ha lezárom a kerámiával a felületet, akkor az nem tesz-e kárt a fényezésben? Szóval erre keresném a választ.22995 hsz-ben ott volt a válasz...Ezért szeretek ide írkállni mert még el sem olvassák...
-
motoflug
őstag
Sziasztok!
Korabban mar kerdezem a PRESS gomb felujitasat biztonsagi ovcsaton. Az enyem gyakorlatilag rozsaszin, amire kaptam is a holegfuvos tippet. Azonban azt vettem eszre, hogy ha korommel megkapargatom akkor lejon rola ez a feher kosz es alatta latszik a piros szin. Probaltam kefevel leszedni, de az meg nem vitte. Mit ajanlanatok erre a celra?
-
z123456789
addikt
válasz
Formaster #23001 üzenetére
És azt géppel kell felhordani? Csak mert gépekre semmiképp nem akarok most beruházni. Amit lehet magam csinálnék, de 50/100e-es költségekbe most nem verném magamat.
Megelőztél. Ezért is írtam, hogy szemezgetek a waxokkal. Sose csináltam egyiket sem, de talán azzal kevésbé szórom ki az ablakon a pénzt, ha elrontom, illetve azon kívül, hogy sűrűbben kell applikálni, nem látok sok különbséget. Amúgy is szeretek baszakodni az autóval. Szép lenne, ha havonta csak magasnyomásúzni kellene.Család megkérdezné, hogy nekem meg mi bajom, hogy nem simogatom az autót.
A sealant az mit takar?Lefordítva tömítőanyag.
Az nem az utókezeléshez szükséges pumpás cucc? mondjuk Reload?
MÁS, MINDENKIHEZ:
Tegnap beszéltem egy ajánlott emberkével komplett polír ügyben. Említettem neki, hogy majd kerámiáztatni szeretném. Kérte, hogy pár szóban jellemezem már ezt a kerámiát, mert pontosan nem tudja mi az. Este visszahívott, hogy kérdezzek utána, hogy ha a kerámiával lezárom a most frissen fényezett felületeket, akkor nem fog-e "megromlani" alatta a friss lakk? Mert hogy van egy ilyen félelme. Azt javasolta először is kérdezzek utána (hozzáteszem pusztán jó indulatból, mindenféle okoskodás nélkül tette fel a kérdést), hogy mennyi idő is javasolt a friss fényezés után, illetve, hogy ha lezárom a kerámiával a felületet, akkor az nem tesz-e kárt a fényezésben? Szóval erre keresném a választ.Azt is beszéltük, hogy lehet wax-olni szeretném. Mint kiderült, polír után ő is waxolni szokott, de azt sem tenné rá. Tehát most inkább várna 90 napot azzal, hogy bármiféle felületlezáró cuccot rátegyen. (Wax/nano/kerámia) Vagyis ha 20-30 nap a polír utáni várakozás egy felületlezáró anyag felhordásánál, akkor 70 nap múlva megpolírozná, majd a maradék 20 napot kivárva kerülne fel a wax/kerámia/akármi. Ebben van ráció? És mi van, ha a polírozás után beszopkodok pár kavicsot? (Jó tudom, az ellen egyik sem véd, de csak nézném legalább egy napig a sérülésmentes verdát.
) Illetve polírra mehetne rá a kavicsfelverődés elleni fólia, vagy azzal is várni kéne? Már megint kezdek belekeveredni.
Bocs mindenkitől.
-
Kezdetnek nem verném magam nagyobb költségekbe, hátha elmegy a kedved az s.k. autómosástól.
1 nagyobb műanyag vödör (1000)
1 jobb szivacs pl. Sonax (800)
nekem nagyon bejött a narancssárga Sonax sampon (1500)
felnitisztito pl. Wolf's (1500)
anno Turtle wax-szal kezdtem - ennél sok jobb van, pl a Wolf's cuccok jók és nem drágák. [link]A végén valahogy szárazolni is kell az autót:
-szilikonos lehúzó, ha már nem teljesen patika a gép
- autótörölköző, ha nagyon vigyázni szeretnél rá, 2 db kell belőle pl.: [link]
- meg kell néhány mikroszálas kendő (penny, Lidl, stb.)Bogároldó: legolcsóbb a coca-cola, vagy egy vizes törölközőt tenni pár percre az érintett részekre, utána könnyen lejön. Drága megoldás a Sonax insect remover. Kezdetnek valami olcsóbbat keresnék.
-
Formaster
addikt
válasz
z123456789 #23000 üzenetére
Az essence nem csak paszta, primerje a kerámiának. Vagyis egy kemény alapozó réteg. Polír során hőre aktiválódik és nem letörölhető. Ehhez jobban tapad a kerámia és könnyebb eldolgozni. Viszont számolj azzal, hogy elsőre nem feltétlen lesz tartós a kerámiázásod, mert elég sok dolognak kell klappolnia. Lehet h jobban jársz egy komolyabb wax+sealant kombóval. Effektre ugyanúgy kerámiád lesz, csak pár havonta a sealentet újra kell applikálnod, ami viszont gyorsan megy. A waxolás cumi, de jó sealant mellett akár egy évig is kitolhatod. Ha a kerámiát elrontod, akkor 3 hónap múlva kezdheted elölről.
szla=számla
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Suzuki topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RAM topik
- Fotók, videók mobillal
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Xbox Series X|S
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- IPhone 11 128GB Bontatlan ÚJ! 12 Hó Jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest