- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
depe95
tag
Sziasztok, szélvédő belső tisztítására hidegebb időben mi javasolt?
-
-
válasz
Motion_Blur #37195 üzenetére
10-12 rugó befolyik belőle. De no para; a német eBay-en kapni Michelin MXT-t is, bőven a 90-es évekből.
(#37194) F_Zolee:
2x átkentem Black Outtal, 1x Sonax gumiápolóval; kb. június óta az enyém se barnul.
Itt jegyzem meg, hogy az ~5 éve vásárolt Sonax jobb a Black Outnál (utóbbiból van még fél literrel). -
Hellas
senior tag
válasz
BigBlackDog #37185 üzenetére
Volt az 5 húzás is!
Veszek új lapátot, ne ezen múljon az új szélvédő. -
-
jozsi252
veterán
válasz
focvis #37186 üzenetére
Volt régebben tapasztalatom több termékkel is, de gumira eddig ez a legjobb. Beltérnél viszont mióta áttértem az Auto Finesse Spritz-re, azóta nagyon nagyon ragaszkodok hozzá, belsőnél nem térnék vissza PERL-re viszont.
Glicerinnel az a baj(om) hogy egy kicsit ragadós felületet hagy maga után. Nyilván az arányok is számítanak, de hát kinek mi.(#37184) Motion_Blur
Én ha jól emlékszem talán 1:3-ba hígítottam. Visszatörölni soha nem szoktam.
-
F_Zolee
nagyúr
-
Motion_Blur
félisten
válasz
jozsi252 #37181 üzenetére
PERL-ről amit írtál +1
Simán gumira megy úgy érdemes hogy higítva felkened gazdagon, aztán másnap a maradékot nedves mikroszálassal visszatörlöd. Így nem veri fel a felesleget a fényezésre és nem ragad bele semmi.
ha konzerválom a szettet fél évre, akkor a visszatörlést nem kell megcsinálni
-
jozsi252
veterán
Tegnap felkerültek a téli gumik, úgyhogy ma volt egy jó órás felni mosás. Koch Chemie Green Star 1:10-es hígításút használtam, minden részét jól átsikáltam vele és nagyon szépen lehozta a felni belsejéből is a olajos fékporos retket. Szóval akinek van, bátran merem ajánlani a GS-t erre a célra is! Nagyon szép lett a végeredmény.
Amúgy tavasszal mikor a téli gumikat elraktam, ugye említettem hogy PERL-el kezeltem le az oldalfalat. Meglepetésként még mindig ugyanolyan fekete fényes volt mint akkor!! Szóval nem szívta be mint egyes szerek, és nem mattult be pár hét után mint egyes gyengébb ápolóknál. -
pècsimunkás
addikt
válasz
Motion_Blur #37179 üzenetére
Jó kezekbe került Saint autója !
Szép munka ! -
MunezXBK
nagyúr
válasz
pècsimunkás #37176 üzenetére
Ugyanilyen a Rain X is.
-
pècsimunkás
addikt
Felvittem a szèlvèdőre ès a kèt első oldal ablakra a Glacot. 10 perc száradás után vissza töröltem , addig is járt az autó , a szèl is fújt , de szèpen vissza lehetett törölni . Majd mentem vásárolni - kb fèl óra - , utánna ülök be az autóba , akkor láttam mèg egy kis foltot a szèlvèdőn . De simán el lehetett tüntetni . Szóval könnyű a Glaco kezelèse . Ez a 3. termèk a Soft 99- től , mindegyikkel maximálisan meg vagyok elègedve .
-
Hellas
senior tag
válasz
BigBlackDog #37164 üzenetére
Köszi mindenkinek a tanácsokat!
3 hónapos lapátok, használva alig voltak, mert a régi üvegen is volt Glaco, nem csikoztak, nem ugráltak. Akkor szerintem megtakarítom őket, átnézem, és maradnak. Az új üvegre is menni fog Glaco, holnap szerintem már fel is rakom rá. Igazából nem túl draga a lapát rá, 4500 lenne egy Valeo flat szett, de az is pénz természetesen. -
pècsimunkás
addikt
válasz
proof88 #37170 üzenetére
Hasonló kendőt használtam èn is , de át szoktam a mikroszálas kendőre . A mikroszálas törlőkendő az mindenre IS jó.
Èn , ha otthon mosom az autót Sonax szivacsot használok . Jó habos , bő vizes szivaccsal mosom az autót .
Nem vettem èszre , hogy karcolódna . Meg mosâs előtt jól leveretem az autót . -
proof88
addikt
Sziasztok!
Mi a véleményetek ezekről:
- szarvarsbőr kendő - ezt szárazoláshoz használnám - fényezésen is mehet?
- szivacs - ettől parázok fényezésen használni ... ez azért karcol, nem? -
jozsi252
veterán
válasz
BigBlackDog #37168 üzenetére
Nem természetesen, nem fekete a papírtörlő hanem barnás dzsuva jön le róla. A gumi oldalát 1x szoktam mindig, mert ugye azon nem nagyon van kosz, az élén szoktam végighúzni többször.
-
jozsi252
veterán
válasz
Hellas #37163 üzenetére
Vedd le őket és úgy töröld át szépen a gumit. Én is át szoktam törölni a lapátot, nekem 1db 70cm-es lapát van, de valami brutál mennyiségű kosz jön le róla. még az 5. áttörlés után is jön le kosz róla. Én APC-t használok erre a célra, illetve van hogy ablaktisztítóval befújom a papírtörlőt és úgy.
De ha olcsó, mondjuk a sima kampós kivitel akkor lehet érdemes cserélned, de ha nem akkor inkább takarítsad. Enyémhez alig lehet kapni, de ami van az is jó drága, szóval marad a takarítás ameddig nem csíkoz vagy ilyesmi. -
-
BigBlackDog
veterán
válasz
Hellas #37163 üzenetére
Ha rendesen töröltek (nem csíkoztak, nem foltosan töröltek és nem ugráltak) a régi szélvédőn és épek (nem sérült a gumicsík), akkor hagynám őket. Egy nedves ronggyal áttörölném az élüket és kész. Bár, ha nem drága az új, akkor az a biztos. Lényeg, hogy szárazon ne használd őket!
-
Hellas
senior tag
Sziasztok!
Ma estem át egy szélvédő cserén. Szerintetek vegyek új ablaktörlő lapátokat, hogy nehogy a "régiek" (kb 3 hónapos lapátok) valahogyan össze karcolják, vagy valahogyan megtakarítsam őket, hogy ne maradjon rajtuk semmi, ami karcolhat (ha igen akkor mivel és hogyan)?
-
japci
csendes tag
válasz
BigBlackDog #37154 üzenetére
Milyen kesztyűben pontosan, ha szabad kérdezni?
-
RP1980
tag
válasz
eumano #37160 üzenetére
Leginkább semmit. A kezedből kerül rá bőven "anyag" ami puhává teszi, persze ha nem valami olyan a munkád (pl szobafestő, kőműves, ilyesmi) ahol száraz lesz a bőröd. Egy jó tisztítót ajánlok, hogy ne legyen a zsírtól fényes, koszos, ragacsos. Ezzel néha lepucolni és ennyi.
-
nandow
aktív tag
Króm felületekre mehet wax (collinite 476)? Pl hűtőrács.
-
eumano
tag
válasz
pècsimunkás #37156 üzenetére
Köszönöm a válaszokat, mindenképp kipróbálom a Nivea-s kézkrémet!
-
eumano
tag
válasz
BigBlackDog #37154 üzenetére
Hát remélem, hogy beszívja! Köszönöm
-
BigBlackDog
veterán
válasz
eumano #37153 üzenetére
Akkor már be kellett szívnia egy adag ápolót. Mondjuk valószínűleg hidegen azért lassabban fog ez megtörténni. Ha zavarna, akkor letörölném a felesleget, de nálam általában 2-3 nap alatt teljesen eltűnik a rákent ápoló. Mivel bőrkesztyűben vezetek, így egyébként nem szokott zavarni, nem érzem csúszósnak a kormányt, csak kézzel fogva lehet érezni, hogy nem teljesen száraz.
-
eumano
tag
válasz
BigBlackDog #37152 üzenetére
Szia!
Igen egyből lemostam sima vizes ruhával. Egy éjszakát vártam a bőrápolóval.
Olvastam itt a fórumon, hogy sokan a kék Nivea kézkrémet ajánlják. Valóban jó lehet? -
eumano
tag
Sziasztok!
Bőrkormány tisztításában kérnék segítséget:
Meleg szappanos vízzel lepucoltam a kormányt majd bőrápolóval bekentem és most meg csúszik a kormány. (nem fényes a kapott végeredmény hanem matt amilyennek kell lennie)Mivel tudnám megszüntetni a bőrkormány csúzsósságát?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- LEGO klub
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Riasztó topik
- Elindult a Marathon zárt alfa tesztje
- További aktív témák...
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Suzuki Swift 1.3 2005 GC, 168e km, fapad, Alkuképes
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest