-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
BigBlackDog
veterán
Egy kissé szokatlan kérdés; autókozmetikában a magasabb járművek tetőjének kezelését, mosását hogyan szokták megoldani? Gondolom, hogy valami magasítás van használva a feladatra, de kérdés, hogy létezik-e céleszköz, vagy egyéni megoldások vannak többnyire (pl. vödör, kisasztal, kislétra, stb.)?
-
veterán
válasz F_Zolee #34043 üzenetére
Maga a gumi barnul be, pár hete linkelt valaki egy angol nyelvű leírást erről (tyre blooming); elolvastam és megvilágosodtam. Röviden: régi gumi nem igazán barnul, új gumi erősebben barnul, ahogy kiválik belőle az antioxidáns (?) összetevő. Rendszeresen pucolni és ápolni kell.
# szilikon-spray: az autó közelébe SE. Max. egy darab rongyra fújva. Ha más szer nem vált be. A fényezésről, üvegről kínszenvedés lesz leszedni. Előtte mehet fehérzsír (lítiumus) vagy grafitos zsír, esetleg teflon, a szilikon a legvégén és főleg csikorgó hangok kezelésére.
[ Szerkesztve ]
-
Peti78
őstag
Azt hiszem, 20 nap telt el az utolsó kocsimosás óta. Mint korábban említettem, a felniket két réget fussoval vontam be.
Az első felnik kifejezetten fékporosak voltak.Az egyikre nem tettem felnitisztítót csak snow foamot, a többire ment vp bilberry is. A majd' három hetes fékporral már nem bírt el a fusso. Elég sok rajta maradt, bár még mindig nem annyi, mint annak előtte wax nélkül. Van létjogosultsága a fussonak, de jelentősebb fékpor mennyiségnél már kell a felnitisztító.Blackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
Ummon
csendes tag
válasz bandiie #34033 üzenetére
A sima WD40 azért "jó", mert kioldja a még ott lévő kenőanyagot és utána fújkodhatod állandóan vele, hogy ideig-óráig jó legyen.
El kéne ezt már felejteni, hogy a sima WD40 mindenre jó. Korrózió megelőzésre találták ki, kenés sosem volt a feladata. És mivel petróleum bázisú, ezért még az is előfordulhat, hogy megtámad bizonyos fajta műanyagokat és tönkreteszi.
Hamár WD40, akkor használd tőlük a "white lithium grease" változatot és láss csodát nem kell félévente fújkodni.
Látom molnarpeter megelőzött és leírta röviden a lényeget
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
válasz jozsi252 #34042 üzenetére
Nem szar az ápoló hanem már lehet lejárt. Autoglym-es de már vagy 3 éve vettem és még nem fogyott el.
Visszakerestem és kb pont egy hónapja takarítottam le és ápolóztam. Tegnapig nem barnult be, melóhelyen érte a nap a jobb oldalát a héten jobbára, az barnult...míg a jobb még nem. Alapban csak vékonyan viszem fel, hogy ne csillogjon annyira. [link]
Lándzsás mosás után is még jó volt. [link]Előző szezonban nem mostam külön a gumit csak samponnal és úgy ápolóztam, sosem barnult meg.
[ Szerkesztve ]
-
jozsi252
veterán
válasz F_Zolee #34041 üzenetére
Az igazság az hogy az ápoló nem nagyon tud bebarnulni, bármilyen szar legyen. Ha szar akkor annyi van hogy nem fénylik az oldalfal csak max pár napig, vagy az első esőig. A barnulás meg akkor jön ha valamennyi dzsuva marad az oldalfalon. Ha esetleg nem is látod, de akkor is maradhat valamennyi.
Nekem is volt szar minőségű gumiápolóm régebben, és tényleg annyit történt hogy az első esőig volt fényes a felület, vagy max 4-5 napot bírt ki azt helo. Ezért mondtam csak hogy szerintem még lehet kosz rajta, csak esetleg nem látod, viszont a gumiápoló már "észreveszi".iPhone 16 Pro Max
-
F_Zolee
veterán
válasz jozsi252 #34040 üzenetére
De le lett takaritva. Felnitisztító lehozta a barna cuccot, már ráfújáskor látni, hogy oldja. Ma ismét lemostam de most nem kentem be az ápolóval. Bal oldala ahol nem érte a nap igazán az nem barnult meg még de a tisztítóval szintén barna lé jött le...képet is tettem be még a művelet eredményéről.
-
F_Zolee
veterán
Kommersz helyről tud valaki gumi apolót ami nem barnul?
-
bandiie
aktív tag
válasz szőröscica #34018 üzenetére
Ajtózsanérra nekem a wd40 teljesen bevált. Évente max. 2x fújom vele és hangtalan.
-
jozsi252
veterán
Egy alapos elázás + egy pár perces út után elég vizes lett az ülés tőlem. Szárítani szerintetek sima hajszárítóval szárítsam meg, nem akarnám hogy foltos maradjon?
[ Szerkesztve ]
iPhone 16 Pro Max
-
RP1980
tag
válasz ProdyG #34016 üzenetére
Zsírtalanítani ipa=isopropyl alkohol. Bestbyte-ban találtam 1990/liter. Abból bekeverhetsz 30:70 arányban desztvízzel magadnak és mehet a permetezés és törlés. Ha ahogy írtad is vannak bogár és egyéb maradványok, akkor kell a gyurma. Ahhoz viszont feltétlen csinálj sikosítót, a legolcsóbb ha autosampont keversz be desztvízzel, és azt gazdagon fújod a gyurmázandó területre. Ha megvan, akkor gyurma után menjem az ipás ceremónia.
-
F_Zolee
veterán
válasz BigBlackDog #34027 üzenetére
Nem hinném, mert kb tegnapról mára jött jobban elő, hogy a nap sütötte igazán.
-
d4d
tag
válasz MunezXBK #34024 üzenetére
valami 16-17 GBP 5 liter! és ugyanúgy vízzel hígítható
ja amúgy nem titok, Carpro-s Bence javasolta. Írta hogy a Super Degreaser is jó, de ő ezt a Surfex HD-t jobban szereti. Én kifejezetten a motortér tisztítása miatt venném a Megs APC mellé kiegészítőnek a komolyabb szennyeződésekhez. De sok minden másra is jó keveréstől függ.
[ Szerkesztve ]
-
F_Zolee
veterán
Nemrég írtam a felni oldalfal barnulásról. Azóta, hogy letisztítottam most újra előjött. Az jutott eszembe, hogy lehet lejárt a gumiápoló szavatossága? Vagy megromlik ez egyáltalán?
-
Ummon
csendes tag
válasz molnarpeter #34021 üzenetére
Ráadásul a szilikon gyűjti is a port. Fehér lítium zsír sokkal jobb oda. Megtapad a felületen és a port sem gyűjti.
Van pl a WD40-nek is ilyen spray-je. -
d4d
tag
Hellohello,
Még mindig itt tartok. Autoglym Engine & Machine Cleaner, ez az amit le szeretnék váltani gazdasági okok miatt, amúgy remekül bevált. Meguiar's Super Degreaser lenne helyette illetve régóta ezt néztem ki, de most kaptam egy újabb tippet egy profi kozmetikustól, Bilt Hamber Surfex HD. Slimsnél is elérhető, van valakinek tapasztalata ezzel a szerrel? baromira dicsérik és árban kedvezőbb mint a Super Degreaser.
-
Kleroo
veterán
válasz molnarpeter #34019 üzenetére
Hááát nem tudom. Rengeteg mindeféle ilyen oylan zsír, kenőanyag van. A gyárban is valami ilyesmit tesznek rá. Ezt kéne eltalálni. Szilikonfújogatás furának tűnik nekem. :S
Formaster. Jaja, azt kéne, no de milyet. tényleg rengeteg féle van.
[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
molnarpeter
nagyúr
válasz szőröscica #34018 üzenetére
Fémre szilikon spray bevált Mágus tanácsára nem gyűjti a port, és elég ritkán kéri csak. Olajoztam is korábban, de az nem bírta olyan jól, ezzel kb olajcsere mellett elég megkínálni.
[ Szerkesztve ]
-
ProdyG
őstag
válasz RP1980 #34007 üzenetére
Köszi a választ!
Én is gyurmázásra gondoltam. De ez a zsírtalanítás újdonság. A gyurma és a zsírtalanítás kizárják egymást, vagy a kettő is együtt is kellhet? Tehát ha gyurmáznék akkor is kellene még külön zsírtalanítani is?A zsírtalanítást mivel csináljam? Valami speckó folyadék?
Gyurma csak a durva szennyeződésekhez kell (kátrány stb...), igaz? Van a kocsin 1-2 ezeréves bogármaradvány féleség, amit sehogy sem tudok lemosni, nem tudom azon a gyurma segítene-e...
Bocs a sok kérdésért
-
_stick_
őstag
Sziasztok!
Klíma tisztító-fertőtlenítő bombát szeretnék venni. Hirtelenjében ezt találtam, amit még ma be tudnék szerezni. Ez csak illatosít, vagy fertőtlenít is? Ajánlott/nem ajánlott? -
Veron
addikt
válasz molnarpeter #34006 üzenetére
Mennyire nem nagy? Azt gondoltam 15e Ft körül van, annyit most nem szánnék rá feltétlenül.
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Kleroo
veterán
Sziasztok! Szerintetek mivel érdemes a napfénytetőt szalonállapotúvá varázsolni?
Tökéletesen és finoman jár, de lassan 10 éves. Ráférne egy tökéletes tisztítás, és újrakenés, hogy pont olyan legyen mint 2008ban, amikor kijött a gyártósorról.
Ezen kívül az ajtókat is szeretném zsírozni. Kicsi nyisz-nyosz akad már, főleg hidegben, csak nem tudom mit használjak, amivel gyári-új állapot érhető el.
Tuti tipp?Hodor. Hodor? Hodooor!
-
KisBundi
őstag
Már kapható a polirtech-en webshopban a VP Citrus pre wash.
-
Veron
addikt
Most vettem észre, hogy a bőr váltószoknyán van egy kis kb. 1,5 cm egyenes szakadás. Mit érdemes vele kezdeni, hogy ne szakadjon tovább? Esetleg meg lehet foltozni valahogy? Kösz!
"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
ProdyG
őstag
Sziasztok, néhány hónapja kértem tőletek segítséget. Az alapján vettem Fusso Coat wax-ot, és néhány mikroszálas kendőt, amiket mostanában terveznék használni.
Viszont az autó már nem olyan tiszta, mint pár hónapja volt és az előző wax réteg is bőven lekopott már róla. Illetve kezd gyűlni a sok bogármaradvány a kocsi orrán...
Jól sejtem, hogy egy alapos autómosás itt már nem feltétlen elég waxolás előtt? Mennyire kell ezt komolyan venni? Mit javasolnátok a felület megfelelő előkészítéséhez a waxolás előtt?
köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- One mobilszolgáltatások
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- Milyen széket vegyek?
- Asztalos klub
- iPhone topik
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest