-
LOGOUT
Új hozzászólás Aktív témák
-
schumi
aktív tag
Az mennyire hoz szep eredmeyt ha egy elemnek csak egy reszet poliroztatom fel (van egy 40cms karistolas) azt mondtak meg lehet eszrevetlenre csinalni, mit gondoltok ?
-
schumi
aktív tag
megbizható jó polirozót ismertek ?
Közelben van a köki terminálban nem rég nyilt mosó, poliroznak is, van még a lurdy házban az ez wash hirtelen ezt a kettőt néztem, esetleg tapasztalat róluk ?
-
FeRRaR1
őstag
válasz
Rivaul #16039 üzenetére
Nekem 20.000,-ért fújták telibe, gumizták fel, és súlyozták ki a 17"-es Volvo felnijeimet.
Viszont alig volt rajta hiba, egy két kisebb padkázás (asszony), illetve nagyon egyszerű a felülete, az nagyot tud dobni az áron ha bonyolultabb becsiszolni, fújni stb....
Mellesleg nagyon baráti áron csinálták nekem.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Valaki próbált már szilikon-, vagy kátrányoldóval eltávolítani Rain-X-et a szélvédőről?
Mennyire hatékony?láttam hogy van Autoglym-ben is
-
Rivaul
addikt
Üdv.
Belém jöttek és 3 alufelnim meg lett húzva. Nem erősen de mint ha a másik kocsi gumija ráégett vona. +ahogy padkára futottam úgy a másik oldaliból is rádarálta a gumim... Mennyi cirka egy felni ilyesmi helyretétele? Össze kell számolnom mert lehet rendezni tudjuk.
-
SzlobiG
félisten
Megjött tegnap a Platinum nagyon kíváncsi leszek rá mit mutat.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
#42667776 #16028 üzenetére
Nagyon nem mindegy, hogy viszed fel! Én papírtörlővel szoktam, körkörösen. Először kenek egy csíkot, utána eldolgozom az anyagot. Amíg körbe nem érek az egész szélvédőn.
Ha kész, belülről meg kell nézni, látszik, hogy hol nincs. Olyankor nem csak oda, hanem szintén körkörösen eldolgozni és a kihagyott terület környékét is.
-
törölt tag
válasz
varsam #16013 üzenetére
Turtle Wax Glass Polish nem hiszem, hogy karcolná az üveget ahhoz gyenge, inkább csak tisztításra jó Én használtam már papírtörlővel, szivaccsal, géppel és egyszer sem karcolt. Ami inkább lehetséges, hogy kitisztította a karcokban lévő koszt és ezért látszik jobban.
A clean üvegtisztítóval sajnos megint jól összekented az üveget, a háztartási üvegtisztítók tartalmaznak kis mennyiségben szilikont a csillogás érdekében, lehet ezért nem tapadt meg a rain-x.
-
D.Orion
veterán
Mai autómosásnál elfogyott az Autoglym Bodywork Shampoo Conditioner is.
Ki mit ajánlana következőre? Elégedett voltam vele egyébként.
-
kk831228
addikt
válasz
varsam #16016 üzenetére
Fényszóróra én vizespapírral kezdtem 300 körülivel majd egyre finomabbal 800/1000 utána 1500/2000
Kézzel átcsiszolod, utána bármilyen polírozó paszta mindenképp a legolcsóbb...
+ fúróba fogható polírozó korong...
De majd a profik mindjárt leírják hogy lesz tökéletes
, azért lehetne még az enyémet is polírozni...
Amúgy, ha b5 passatod van szerintem többet érsz, két új depó lámpával...
-
varsam
őstag
válasz
MunezXBK #16014 üzenetére
FCK
Akkor mivel érdemes legközelebb?Illetve a fényszórókat hogy tudnám házilag kicsit rendbe tenni? Gép nélkül... Turtle jó lehet műanyagra is? (nem szivaccsal)
(#16015) kk831228
Én adtam neki rendesen, kb 10-15 percet pucoltam vele.Szerk2.
Most látom a linket, múltkor nem jött be.BTW, hozzáértő kollégák írhatnának egy első hsz frissítést ilyen témákban nem, mit gondoltok? Tök szeretem olvasni a topikot és innen ötleteket meríteni, de jó lenne egy frissített összefoglaló ilyen házi praktikákról.
-
kk831228
addikt
-
varsam
őstag
válasz
#00809728 #16011 üzenetére
Múltkor itt olvasottak alapján vettem én is egy Turtle Wax Glass Polish, hogy megtisztítsam a szélvédőt. Vagy nem ez kellett volna, vagy rosszul csináltam (ez a valószínűbb), de elég karcos lett
Egy szivacsra vittem fel és "sikáltam" meg az üveget, majd kis clean üvegtisztítő és rain-xRain-x-et sem sikerült felvinni rendesen, pár csíkban perget csak, valószínűleg a papírtörlő felszívta a maradék anyagot. Ennek újra nekiesek majd.
Ami jobban zavar, az a karcos szélvédő. Gondolom ennek géppel rendesen neki kellene esni és felpolírozni?
Mit b@sztam el? -
Irvkhf
aktív tag
Ki tud Kecskeméten egy jó autó fényezőt ajánlani?
-
Bull Boss
őstag
Sziasztok! Szélvédőt lehetséges házilag polirozni? Sajnos a lapátok alá valószinűleg bekerült pár szem kavics vagy homok és eléggé össze van karcolva mind az első mind a hátsó szélvédőm. Néztem netem 40-50 ezerért poliroznak egy négyzetmétert hát kössz kb annyi az új szélvédő... Lehetséges hatásos eredményt elérni házilag?
-
-
Crow
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani műanyag lökhárító javításához egy jó szakembert BP-n vagy a környékén?
A sérülés:
Törés, horpadás nincs.
A lökhárító fényezett részén felületi karcok + a másik autó rendszámtáblájáról helyenként átragadt eltérő színű festék-réteg.
Horzsolás a lökhárító fényezetlen részén.Egyáltalán kinek a szakterületéhez tartoznak az ilyen javítások? Autókozmetika? Műanyagos? Karosszériás?
A fényezett rész szerintem egy egyszerű polírozással is rendbe hozható.
Laikus szemmel inkább a fényezetlen rész tűnik neccesnek, mert ott a sérülés lecsiszolása után valahogy vissza kellene építeni a műanyag eredeti textúráját (mert ugye gyárilag nem tükör-sima ez a rész).Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Samsung topic
- Milyen okostelefont vegyek?
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kuponkunyeráló
- Villanyszerelés
- One mobilszolgáltatások
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest