Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:52:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#46001) Dluinet válasza CharlieDrop (#46000) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Az nagyon jó.
A témaindító autóról, viszont nem tudjuk, hogy képes-e erre.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#46002) Varshi válasza jozsi252 (#45999) üzenetére


Varshi
aktív tag

> Amúgy a 230V-os megáll kicsivel több mint 300k-ból.

Annál olcsóbban kellene kijönnöd.
50 körül van a fűtőegység, 40e kábelköteg + a dugvillás csatlakozó, plusz a szerelés. Szóval a harmada.

Oké, ez még csak az utasteret fűti, a motor vagy az olajteknő fűtéséhez rá kell még ugyanennyit dobni kábé. De a 300+ csak akkor fog kijönni, ha mindenféle felesleges távirányítót is kérsz hozzá, meg időzítőt, akkutöltőt - aranyáron.

Én használtan szoktam ezeket összevásárolni (legutóbb ~30-ból megvolt + szerelés), ha akad eladó, mert örök élet+1 nap a tartósságuk (használta is tökéletesek), van amelyiket már 10 éve szerelgetem át mindig a következő kocsiba, mert az utastérfűtés ugyebár típusfüggetlen.

(#46003) koxkids


koxkids
őstag

Sziasztok!

Budapesten, IX, X.kerület környékén tudtok jó kézi autómosót ajánlani, ahol van lehetőség kontakt mosásra? OMW-re szoktam hordani az Ecseri úton, de sajnos csak a gőzborotva nem viszi le ezt a téli mocskot, plusz nagyon drága, kevés időt ad.. :D
Szülővárosomban van Ehrle mosó, azt nagyon szeretem, van kefés lándzsa is.

(#46004) Varshi válasza koxkids (#46003) üzenetére


Varshi
aktív tag

Miért nem mosatod le (kézi)mosóban?

X. ker. Száva utca, a benzinkút mögött van egy mosó.
Nyilván nem lesz tökéletes, de gondolom, nem most januárban akarsz nekiállni a "kiállítási állapot" elővarázsolásának. Amúgy is max. 2 napig tart az eredménye.

Én - mivel úgyse lesz tökéletes, ahogy nyáron tenném - most biztos nem állnék neki, hanem kifizetném azt a 2-3e Ft-ot. (Sima önkiszolgálónál is beledobálsz 1ezrest, ha alapos akarsz lenni.)

(#46005) koxkids válasza Varshi (#46004) üzenetére


koxkids
őstag

Nyilván ilyen időben nem cél a patika állapot, csak ami hatásos ebben a hülye időben. :)
De jogos, sokszor elmegy az ezres simán a kézi mosóban is. Gépi, IMO társait kerülöm, jókat nem olvastam róluk.

Most láttam az iWash mosót Kispesten, dicsérik Google vélemények alapján, lehet teszek egy próbát. ;)

[ Szerkesztve ]

(#46006) Cyborg válasza Varshi (#46002) üzenetére


Cyborg
őstag

Ezt most nem tudom összerakni fejben, hogy 230-as dugvilla van a fűtőtesten, de a kábelkötegen is, mindenesetre érdekel a dolog.

Hogyan telepíted ezt? kifúrod a középkonzolt, vagy felragasztod két oldalúval, vagy vannak hozzá konzolok tipusok szerint, vagy hogyan lehet ezt szépen kivitelezni?
A 230-as kiállást hova teszed a kocsin? A motortérbe, vagy kifúrod a lökhárítót, és tömb szelencében oldod meg, mint ahogy ezt a svédeknél szokták?

Kifejthetnéd ezt bővebben kicsit. Érdekelne a módszer, akár privátban, képekkel. Esetleg egy motorolaj melegítővel lehetne kombinálni, és tökéletes lenne a cucc.

Köszi szépen!

(#46007) Gaborkik


Gaborkik
csendes tag

Sziasztok,
Koch Chemie Hartwachs BMP-t szeretnék a kocsimra felvinni. Érintéses mosóban mosatom le, a mosószer olyan ami csillogósabb felületet hagy maga után. Fel lehet erre vinni a KC Hartwachsot ? Korábban olvastam a 2 típusú mosószerről, de nem találom a leírást és a megfelelő megnevezéseket.
Köszönöm!

(#46008) Varshi válasza Cyborg (#46006) üzenetére


Varshi
aktív tag

Ezek a DEFA rendszerek nagyon egyszerűek. 230 V-ba dugod be, a másik végét csatlakoztatod a kocsin kialakított DEFA-csatlakozóba, innen a saját kábelén megy tovább az áram, és osztja el, ha kell (van is egy Y-elosztóm tartalékba, meg egy régi 2.0 TFSI motor kontakt olajmelegítője, amihez fel lehet fogatni, ahhoz jó is).
Erre csatlakozik rá egy szabvány 230-as dugalj, amibe bedughatod a fűtőtestet. (Valójában ha kihúzol egy hosszabbítót a kocsiig és berakod a végét az utastérbe, arról ugyanúgy tudod használni. :) Csak nem túl elegáns, hogy minden este rácsukod az ajtót. )

Nekem az utas lábánál, a középkonzolra volt felfúrva (minél jobban eldugva, ahogy elfér), arra megy a kis konzolja - de úgy rögzíted, ahogy akarod/tudod; részletkérdés.

Én az első lökhárító hűtőrácsai közé dugtam el a csatlakozót, általában csavarozni szerencsés, mert erővel kell bedugni/kihúzni. Egy kis csapfedél van a csatlakozóján, vízmentes. Egyébként mivel az autó elektromos rendszerétől TELJESEN független, ezért szinte bárki be tudja szerelni, aki át tud vezetni egy kábelt a tűzfalon.

(#46009) Dluinet válasza Cyborg (#46006) üzenetére


Dluinet
nagyúr

DEFA autóspecifikusan gyártja a cuccait.
Tehát az autódhoz valót kell venned, és a leírásában lesz pontos szerelési útmutató.
De az utastérfűtest hanyagolnám.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#46010) Varshi válasza Dluinet (#46009) üzenetére


Varshi
aktív tag

"De az utastérfűtest hanyagolnám."

Pedig az egyik legkirályabb dolog, ha nincs garázsod.
Én az új kocsimba már nem is raktam olaj/vízfűtést, csak utastérit, mert sokkal gyorsabban melegszik magától, mint az előző (látom diag műszerrel), ráadásul a hűtővízkörbe kötött cucc önmaga 300e lett volna az új kocsimba.
Így ráadásul, ha nem kell fűtenem (mert még meleg van), a hűtővíz is pár perc alatt meleg.

És az a jó benne, hogy az utastéri nem típus-specifikus: viheted tovább más autóba is, kb. 5 perc a kiszerelés.

[ Szerkesztve ]

(#46011) Dluinet válasza Varshi (#46010) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Én egy fürdőszobai ventilátort rakok a két ülés közé, egy időzítővel és egy hosszabbítóval bedugom a 230V-ba.
Fűtőventilátor: 6000Ft
5 méteres kábel: 2000Ft
Időzítő (digitális) 2500Ft

Nincs párásodás, meleg autóval indulunk, az utastérfűsét nem hűti a motort.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#46012) Tin válasza Dluinet (#46011) üzenetére


Tin
veterán

Ez valami extra vekony? En regebben probaltam egyszer azt az olcso hosugarzot, de nem tudtam ugy berakni a kocsiba, hogy elotte-mogotte is legyen rendesen hely, es feltem, hogy a vegen felgyujtja az autot. Te hova rakod ahol van eleg hely? Es pontosan milyet?

(#46013) Dluinet válasza Tin (#46012) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Autója válogatja.
Most a könyöklőre, de az kb 20cm széles.
Régen a két ülés felső része közé.
Nem gyújtja fel, mert hőkioldós, 10 év alatt 2× fordult elő, hogy leesett, de magas hőmérsékletet érzékelt, ezért folyton leállt.

A mostaninak meg van borulás érzékelője, azt csak könyöklőre lehet rakni, ha elég széles.

Nekem kint van a kocsi, de így a havat is leolvasztja az üvegekről, meg jeget sem kell kaparnom. Az ajtó sem tud befagyni.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#46014) Cyborg válasza Dluinet (#46011) üzenetére


Cyborg
őstag

Engem pont az utastér fűtés érdekel a legjobban pedig, mert nem az fáj, hogy hideg a motor, hanem, hogy megfagyok a kocsiban, amíg bemelegszik :), és nekem pont ez az általad leírt macera nem hiányzik minden nap. Tudom ezek szubjektív dolgok, de én pont ezt szeretném a lehető legegyszerűbb módon megvalósítani.

A defa utastér fűtése pont ezért tetszik, mert keskeny, egyszer felrakom, és nem kell naponta ki-be cuccolnom a kocsiból, hanem egy tápkábelt kihúzok a kocsiig, és kész. Persze nyilván elgondolkodtató a majdnem 8x árkülönbség.
Mindenesetre van fürdőszobai hősugárzóm, és soha nem vittem ki még a kocsiba, uh ezzel a verzióval már van tapasztalatom, nem használom :))

(#46015) Dluinet válasza Cyborg (#46014) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Érdemes, mert jó meleg az autó.
Akkor szoktam rá, amikor a gyerek megszületett, és nem akartuk hideg kocsiba vinni.
Gyerek felnőtt, a fűtés maradt.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#46016) Tin válasza Dluinet (#46013) üzenetére


Tin
veterán

Én régen az egyterűben a csomagtartóba raktam, de felborult, és inkább nem kísérleteztem tovább. Az tény, hogy hatékony, kar, hogy nincs hordozható akkus kicsi. Engem csak a lefagyás miatt érdekelne.

(#46017) Varshi válasza Dluinet (#46011) üzenetére


Varshi
aktív tag

Hibátlan!

Én is így csináltam évekig.
De aztán annyival, annyival kulturáltabb csak bedugni a kábelt. :)

(#46018) Rison77


Rison77
senior tag

Sziasztok!

Üléskárpit tisztítására szerettem volna venni egy tisztítót, ki is néztem a zöld Sonax habot, utána néztem az xtreme-et amin fel volt tüntetve, hogy a szagokat is eltávolítja, így azt vettem meg. Ma meg is érkezett, viszont webshopban lévő képen német felirat van, és a google is német felirattal dob rá találatot, amit kaptam pedig lengyel. :DDD Találtam is lengyel feliratos változatot, de még attól is különbözik. Magyarul persze rá van rakva egy nyomtatott címke, hogy bőrápoló, arról nincs szó, hogy szövethez is használható. Valaki esetleg képben van, hogy van több változata is az xtreme-nek, vagy nyugodtan használhatom szövetkárpithoz is?

(#46019) dejvid8


dejvid8
őstag

Sziasztok!
Szerintetek mégis mi okozhatta ezeket a sérüléseket? :F

Amit tudni kell: pár napja utaztam haza, kb 100km -es út, jó volt az idő, közben kocsit is mostam, még nem volt jelen ez, biztos hogy észrevettem volna. Aztán másnap visszafelé, ugyanúgy 100km, nagyon rossz idő. Esős, szeles, mocskos, sáros , nem feltétlen jó utakon , tehát nem autóút vagy autópálya. Tiszta kosz volt az autó természetesen mikor hazaértem, beparkoltam, és ennyi. Akkor nem néztem meg rögtön az autót. aztán 2-3 nap után megláttam ezeket a "gyönyörűségeket"...
Az utolsó említett út és a hiba észrevétele közti időszakban nem volt használva a kocsi.

Egy nagy fehér Nissan SUV mellett parkolok a garázsban, ami elég közel van, neki vigyáznia kell hogy rám ne nyissa az ajtót. De attól még be-ki lehet férni. Szerintetek, létezik hogy ő nyithatta rá, vagy a 100 km-es út során szedhettem össze, akár valami kavics vagy ilyesmik végett?

Mert számomra furcsa az, hogy ha rám nyitotta volna az ajtót, nem gondolom hogy igy nézne ki a sérülés. Látszódik hogy a "kavicsfelverődés csoportok" közt van jócskán hely, talán a középen lévő a legfeltűnőbb.. Ha rá is nyitotta volna az ajtót, sokkal hamarabb elakadt volna szerintem benne, és észrevette volna. Vagy ha nem, akkor talán folytonosabb, vízszintesebb sérülés keletkezett volna.
Meg az is furcsa lenne, hogy ha nem szólna ő hogy hé bocs, véletlen ezt csináltam.
(ugyanígy fordítva, ha én okoznék kárt neki biztos szólnék, vagy cetlit hagynék).
(Mindig ő van mellettem, tehát kizárásos alapon ha ilyen történne tudnánk hogy mi van, nem gondolom hogy elhazudnánk.)

Mit gondoltok?
Kicsit bosszantó, főleg hogy nem tudom hogy mi történhetett.
Remélem azért ki tudom majd valamennyire javítani. :(

[ Szerkesztve ]

M2 Air 16/512 | Google Pixel 6A | Xbox | Cars | Developer | Footballer | Visca!

(#46020) 6030D válasza dejvid8 (#46019) üzenetére


6030D
Ármester

Nem értek hozzá, de nekem az egy magasságban lévő ugyanolyan függőleges ismétlődő vonalakból olyannak tűnik, mintha egy mozgó és egy nem mozgó tárgy ért volna össze, és az egyik nem volt fix. Tehát például egy bevásárlókocsi elgurul és lassan végig kocogtatja ahogy hozzáér. De, mivel fehér, és a Nissan is... akár kinyílhatott az ajtaja miközben elindult, és az kocogtatott. Szerintem az útról nem verődik fel így kavics, vagy bármi, az autó oldalára, ennyire egy vonalban.
Első körben megnézném a Nissan ajtóéleit ilyen magasságban.

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#46021) dejvid8 válasza 6030D (#46020) üzenetére


dejvid8
őstag

Köszi a választ, mindenképp megnézem majd. Illetve ha összefutok vele, lehet meg is kérdezem szépen hogy ne haragudjon, nem e véletlen... De azaz hogy egyáltalán nem vagyok benne biztos, hogy mi lehetett.

A fehér színre annyit, hogy szerintem nem függ össze azzal hogy a Nissan is fehér: Ilyen a festék (lakk) alatti rész, tehát addig lepattant a festék. Van rajta elöl kavics felverődés, ami tényleg az, és ugyanilyen fehér szinű a nyoma. (amit azóta beecseteltem.)

M2 Air 16/512 | Google Pixel 6A | Xbox | Cars | Developer | Footballer | Visca!

(#46022) Varshi válasza 6030D (#46020) üzenetére


Varshi
aktív tag

"Első körben megnézném a Nissan ajtóéleit ilyen magasságban."

+1

(#46023) diegho


diegho
nagyúr

Sziasztok!

Ma Tesco-ban ránéztem milyen műszerfalápolók vannak és láttam egy matt kinézetet adó anyagot. Ez konkrétan matt hatást ad az anyagoknak? Magyarán nem fognak tükröződni a szélvédőre?

(#46024) Varshi válasza diegho (#46023) üzenetére


Varshi
aktív tag

Igen.

(#46025) ezsiasi válasza Varshi (#46024) üzenetére


ezsiasi
csendes tag

Használtad már, mert még amit vettem egyikkel sem lesz matt, pedig így hirdetik. Ja, és neves termékek.

(#46026) Varshi válasza ezsiasi (#46025) üzenetére


Varshi
aktív tag

Egy terméket se nevezett meg. :)

(#46027) ezsiasi válasza Varshi (#46026) üzenetére


ezsiasi
csendes tag

Pl. [link]

(#46028) Varshi válasza ezsiasi (#46027) üzenetére


Varshi
aktív tag

Ilyen van a Tescóban?

(#46029) ezsiasi válasza Varshi (#46028) üzenetére


ezsiasi
csendes tag

A link alapján, nem igazán.

(#46030) Varshi válasza ezsiasi (#46029) üzenetére


Varshi
aktív tag

Akkor nem értem a hozzám intézett kérdésedet. :)

Én Autoglym és Sonax, ill. ArmorAll és talán Mannol termékeket szoktam használni.
(értsd: ezeket vettem eddig az évek során, és még mindig nem fogytak el, többet már nem veszek csak azért, hogy próbálgassam :D )

Asszem az Autoglym flakonján az van, hogy ha csillogó hatást szeretnél, vidd fel bőven és hagyd rajta, ha meg nem, akkor keveset és rögtön töröld vissza.

De meglátásom szerint egyik termék sem alkalmas arra, hogy a 10-15 éves használattól kifényesedett, nap által szétszívott, világosszürkévé vált műanyagot olyanra varázsoljon, mint egy új. /tévedés joga fenntartva, de ehhez inkább festék kéne, vagy bármi plusz réteget felkenő dolog, ami "fed", nem csak összeken&átitat /

Válaszoltam a kérdésedre? :)

(#46031) 6030D válasza jozsi252 (#45960) üzenetére


6030D
Ármester

Megjött, ajándéknak kaptam. :) Azt nem láttam, hogy más anyagú szegélye van, kíváncsi leszek. Mikor lesz 20 fok? :DD

Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla

(#46032) bazsimano


bazsimano
őstag

sziasztok!
ismerosom kerdezi , hogy ilyen kissebb karcokat mivel érdemes otthon eltűntetni. szurke auto. erdemes egyaltalan otthon neki allni polirozni? mi az ajanlott termek erre a celra? Olvastam az osszefoglalot de ott csak gepes polirrol volt szo.
Vagy mondjam neki, hogy inkabb forduljon szakihoz? ne alljon neki 0 tudassal? :)
elore is koszonom!

(#46033) Pityu99


Pityu99
tag

Sziasztok, erről a grafén (graphene) bevonatról lehet valami bővebbet tudni? Keresőben nem találtam releváns választ erről a témáról.
Tényleg ennyire jó és ennyire tartós? Esetleg tudja valaki, hogy lehet ezt már kisker forgalomban is kapni valahol, itthoni felhasználásra?

(#46034) szabi325 válasza Pityu99 (#46033) üzenetére


szabi325
tag

[link] Erről még a sóderes kamion is lepattan! :D

(#46035) Dluinet válasza Pityu99 (#46033) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Javaslom előbb olvasd el ezt a bejegyzést.
"Graphene" pedig egy termék neve, nem grafén bevonat kerül az autóra, hanem kerámia.
Mint a Farm tojás, ami nem farmról származik, hanem a Farm Tojás Kft. forgalmazza.

[ Szerkesztve ]

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#46036) Pityu99 válasza Dluinet (#46035) üzenetére


Pityu99
tag

Azért az eggyel fölötted lévő linken kiderül, hogy mégsem csak egy fantázianév, hanem tényleg van benne grafén és pont annyival több az átlag kerámiánál.

"Why is Graphene still called a Ceramic Coating?

Graphene alone will not form a coating. Period. Graphene is a flat non-reactive plane, it will not form a bond with other things.

Graphene coatings are coatings with graphene molecules grafted onto the ceramic backbone. If you think of the graphic of the graphene oxide, the tails you see sticking up are what is grafted onto the ceramic molecule. The Ceramic molecule bonds with the car, and the graphene portion of the molecule is on top, forming the surface of the coating."

szabi325: Köszi a linket. Pont ez a cél, hogy mindenki IS lepattanjon :)) :DD

[ Szerkesztve ]

(#46037) Dluinet válasza Pityu99 (#46036) üzenetére


Dluinet
nagyúr

Értem, de pár mikron vastagságú bevonat nem fog érezhetően erősebb védelmet nyújtani.
26 gigantikus tévhit a kerámia bevonattal kapcsolatban, amit feltétlenül tudnod kell!

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#46038) Varshi válasza bazsimano (#46032) üzenetére


Varshi
aktív tag

Amit a sima boltban kaphat "polír" szereket (Sonax-ból a legerősebbet, a polír+wax 3-ast javaslom), azokkal nem fog kárt tenni az autóban. Eredményt mégis el tud velük érni, csak kézzel elég melós.
Ha viszont már megakad a köröm a karcban, akkor csodát ne várjon.

(#46039) bazsimano válasza Varshi (#46038) üzenetére


bazsimano
őstag

nagyon koszonom a tippet! meglatjuk :) :R

erre gondoltal?

[ Szerkesztve ]

(#46040) szabi325 válasza Pityu99 (#46036) üzenetére


szabi325
tag

Csak tetszett a facebook poszt amit linkeltél hogy " BRUTÁL képességei vannak" és ekkor elgondolkodtam hogy itt igazából az UV ről beszélünk még mindig, ami ellen pl a wax is véd csak azt 3-5 havonta kell felkennem. Sajna ez se fog a parkolóban melletted álló nemtörődöm jóska ellen védeni aki elől hátul rábassza az ajtót a kocsidra (legalább figyelt hogy szépen szinkronban legyen lol) meg a labdázó gyerekektől a fényezést, bocs hogy túl negatív vagyok ezek csak az elmúlt évek tapasztalatai :DDD

(#46041) Varshi válasza bazsimano (#46039) üzenetére


Varshi
aktív tag

Igen.

A múltkor egy fórumtárs karcainak estem neki, és meglepően sokat kiszedett a sötétkék autóból 5 perc alatt.

(#46042) ginola


ginola
addikt

Sziasztok

Tudnátok ajánlani Fehéváron minőségi munkát végző autómosót?

(#46043) kelly7


kelly7
aktív tag

Sziasztok. VW passat b8 bézs belsős autót takarítanék majd. Az oszlopokon lévő burkolatok valami textillel vannak bevonva. Mivel essek neki hogy nehogy le váljon a szövet? Valami kárpittisztító habra gondoltam aztán kis behatás után nedves porszívóval át menni rajta.

(#46044) 7Sony7


7Sony7
addikt

Srácok, bőr kormányt (ford) szabad tisztítani fertőtlenítős törlőkendővel? Vagy mivel tudnám jól megtisztítani? Kicsit ragacsos érzete van.

-

(#46045) Varshi válasza kelly7 (#46043) üzenetére


Varshi
aktív tag

Nedves mikroszálas törlővel nem próbálod meg előbb?
Ha ez kevés, akkor egy APC-vel víz helyett...

(#46046) Varshi válasza 7Sony7 (#46044) üzenetére


Varshi
aktív tag

Miért nem valami bőrtisztító/ápolót keresel?

(#46047) diegho


diegho
nagyúr

Le kéne mosni az autót, mert fekete és retkes. Időm nem nagyon van rá. Mi a jobb? 10 perc alatt kéziben lemosom amennyire tudom, vagy bemegyek pl ide [link]

(#46048) 7Sony7 válasza Varshi (#46046) üzenetére


7Sony7
addikt

Mert azzl már próbáltam, és nem az igazi. Turtle bőrápoló kendő egy másik bőrkormányon jó, ezen viszont egy kicsit ragacsos. Gondolom, a rajta lévő nemtommi miatt..

-

(#46049) Varshi válasza 7Sony7 (#46048) üzenetére


Varshi
aktív tag

Van bőrÁPOLÓ és bőrTISZTÍTÓ.
Nekem az Autoglym páros van, csak a kettő árából kijön egy fél újrabőrözés. :D

De sokan dicsérik valamelyik bútoráruház sajátmárkás bőrápolóját is. Feltétlenül próbálj ki egy másikat.
Vagy ha a XX. kerületben jársz, beugrasz a kocsival meg a kezedben egy ronggyal, és fújunk rá egy kicsit...

(#46050) 7Sony7 válasza Varshi (#46049) üzenetére


7Sony7
addikt

Ok, kipróbálok mást is. Köszi, de mostanában nemigen járok arra... :)

-

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.