Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#12728) szaszlaci


szaszlaci
addikt

Megérkezett a piros Einhell felsőmaró. Másik gépem nem volt, így hasonlítani nem tudok.
A gép egészen jól egyben van az áráért: kapcsoló/reteszelő stabil, egyértelmű. Sebességállító nem a lötyögős gagyiság. A felső műanyag rész is elfogadhatóbb anyagból van, sorják nincsenek. Fogantyú gumimarkolatos, itt az illesztések nem teljesen pontosak, de nem vészes. Máshol nincs eltérés. Kábel közepes, nem puha gumis, de nem is a szemét törékeny fajta.
Asztala öntött, semmi különös, árkategóriának megfelelő. Az alján a műanyag, amin siklik, gagyi csörgős.

A liftezésétől nem dobtam magam hanyatt. WD40 kellett neki. Ha az asztalra teszem, akkor igazán szépen megy. De ha mondjuk a fele van csak alátámasztva, ahogy ugye használva van, akkor kicsit döcögős. Lenyomható, lehet is tartani, ha szemre állítanék be valamit, szóval nem hulladék, de talán az árkategóriának ez felel meg. Egy kézzel, csak az egyik fogantyút nyomva pl nagyon nehezen megy le, de ez nem normál felhasználás.
Viszont a rögzítőkar könnyen, mindig ugyan annyi elfordulás után rögzít, utána nem mozdul el, nem lötyög, nem inog, rendesen a helyén marad. Csak egy picit csavaró irányba mozdul, de az ugye nem túl lényeges, a megmunkálást nem befolyásolja.

Nem tűnt fel, hogy ütne a tengelye, de ez még nem jelent semmit. Zavaró rázkódást sem tapasztaltam.
A megmunkálásról nem sok mérvadó tapasztalatom van. Működik szépen, nagyobb késsel, nagy fogással (teljes késes, fenyőben) észlelhető csak egy kevés lassulás, de az is csak csökkentett sebességen, a maximum állásnál kattan a tekerő, ott már nem találkoztam ilyesmivel.

A mélység állító teljesen fém, kívül belül.
A párhuzam vezető rúdja tömör.
A szénkefe sajnos csak szétszerelés után cserélhető, ha eljut odáig a gép. Majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.