Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Milyen mosógépet vegyek?
- Évente csak egyszer látod! 11 11 11 11 11
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz kenand #52448 üzenetére
Ahogy első induláskor is átméretezi a kártyát:
parted /dev/mmcblk1 resizepart 2 Yes 100%
resize2fs /dev/mmcblk1p2Pendrive esetén:
blkid
Ez megmutatja hogy mi a pen, általában /dev/sda, ha nem ez akkor a alábbi parancs is módosítandó a megfelelőre!!
parted /dev/sda resizepart 2 Yes 100%
resize2fs /dev/sda2[ Szerkesztve ]
-
belinho
senior tag
Sziasztok!
CE telepítésében kellene egy kis segítség.
Szerintem csak rosszul értelmezem, de inkább megkérdezem.
Egy Minix neo u9-h-ra szeretném rátenni a CE9-et. Eddig Android ment alatta, de ki akarom próbálni a CE-t.
Ott akadtam el, hogy megtaláltam a device trees mappában a minix neo u9-hez tartozó dtb-t (gxm q200 2g minix neo u9) ezt kimásoltam a kártya gyökerébe, ahogy a leírásban olvastam.
A kártya gyökerében található egy dtb lemezképfájl, ezt töröltem az összefoglaló leírása alapján.Itt akadtam el,szerintem én bonyolítom meg, ez a gxm q200 2g minix neo u9 ez egy dtb fájl.
Ezt kellene átnevezni dtb.img-re a leírtak alapján.Akkor simán annyi, hogy kitörlöm a nevet, és ezt írom helyette dtb.img???
Amit kitöröltem, az egy lemezképfájl volt img kiterjesztéssel,annak is látta a Windows, viszont amit kimásoltam ez egy dtb fájl, és nem lemezképfájl, attól hogy átnevezem dtb.img-re, attól ez még nem lesz lemezképfájl, vagy ne foglalkozzak vele és működni fog.
-
nagyúr
válasz tkomlosi #52451 üzenetére
Tessék UGREEN Gigabit AX88179 chipset 13.dolcsi most akciós, nekem ilyen van tökéletesen megy Droid alatt és LE/CE alatt is!
-
tobias40
veterán
CE alatt putty-ban root-ként bejelentkezni hogyan kell?
Alap módon vagy kell vmi sudo parancs?[ Szerkesztve ]
-
-
Csicsóka
őstag
válasz DroiDMester #52455 üzenetére
És mire megérkezik, kiderül hogy ez is Realtek.
A DX-ről rendeltem volna egy pont ilyet, de ők korrekten megírták, hogy a gyártó váltott RTL8153-ra.
Ezért akkor vissza mondtam a rendelést.
Az Ali nem fog értesíteni az tuti.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Csicsóka #52458 üzenetére
Az első ilyet kb ~2.éve vettem az van nekem, azóta rendeltem már 3X belőle(legutóbb most karácsonykor, ami 3.hete érkezett meg) és köszöni szépen ez is AX88179
Amúgy meg nincs mit parázni ha nem azt kapod amit rendelsz, mert a leírásban világosan ott van!
There are 3 models optional,please place order according to your needs:
1.New Arrival Aluminum-Shell Model: USB 3.0-1000Mbps(Deep Gray), AX88179 chipset
2.ABS-Shell Model: USB 3.0-1000Mbps(Black/White) , AX88179 chipset
3. ABS-Shell Model: USB 2.0-100Mbps(Black) , AX88772 chipset
Mehet a Refund, és a javadra fognak dönteni mert nem azt kaptad ami a leírásban szerepel!
[ Szerkesztve ]
-
tobias40
veterán
válasz Pelican #52465 üzenetére
Nem olvastam csak vhonnan rémlik hogy kellett talán LE alatt.
Nem értek hozzá de nem volna egyszerűbb ha annyit mondanátok hogy így vagy így kell?Próbálok minél kevesebbet kérdezni de vhogy sosem kapok világos választ..
Tudom hogy ez nektek alapvető dolog,nekem meg más az amihez vszínűleg hozzá sem tudna a legtöbb ember itt szagolni,de ez már más dolog..
Köszönöm Csicsóka!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
+ ez ha kell + USB is, a gigás szintén AX88179-es.
[ Szerkesztve ]
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz Csicsóka #52457 üzenetére
Végül is nem a dózer nevezi annak, hanem a felhasználó vagy aki annak írja a kiterjesztést.
Tudom hogy utálod a dózert, de user error az sem véd, de sajnos a linux sem. Ha ott írsz el egy karaktert a linux sem fogja kitalálni mit szeretnél, csak kiírja hogy valami nem jó.
Sajnos olyan oprendszer még nincs ami tudná mit szeretnénk csinálni.
( pedig jó lenne mert ha a linux kitalálná nálam mit akarok azzal megkönnyítené a munkámat, de a pingvines tudatlanságom sok felesleges kört eredményez nekem még )Mindenesetre a Linuxra nevelésed azért hatásos mert már bújom a linuxos gépemet és próbálok ott csinálni olyat is amit win alatt már tudok
[ Szerkesztve ]
-
rooney8
aktív tag
válasz DroiDMester #52419 üzenetére
Akkor inkabb hagyom. Ugysem tervezek olyan nagyon hosszutavra, szeretnem majd lecserelni ATV-re, csak az poppet dragabb arkategoria.
-
Coreelec alatt mi a bánattal lehet netezni? Nincs rá valami böngésző?
Eladó Lego: 42139 All terrain vehicle
-
Somatom
veterán
válasz dugesz77 #52474 üzenetére
Mi a különbség, hogy TV -n, vagy monitoron böngészel? Ha a számítógépemet rákötöm a TV -re, akkor ugyanazt fogja mutatni, mintha egy monitorra kötném. Ez független attól, hogy azon a számítógépen Windows, Linux, vagy Android fut. Ezek a boxok pedig ARM architektúrájú számítógépek.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
syler123
veterán
Melyik légegér ajánlott android és corelec alá?
-
blakey
titán
válasz syler123 #52477 üzenetére
Gyakorlatilag amelyik szimpatikus.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
-
Somatom
veterán
válasz Pelican #52479 üzenetére
Az, hogy milyen messze van a TV, vagy, hogy lónyeregből, vagy pilótaülésből nézed, nincs összefüggésben a TV -n megjeleníthető tartalommal. Nálam az ágy végében van egy monitor és fekve szoktam nézni. Akkor is, ha böngészek és akkor is, ha filmet nézek rajta. Ezen semmit sem változtatna az, hogy ha monitor helyett, egy TV lenne.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
nagyúr
-
ztsoft
őstag
válasz Csicsóka #52279 üzenetére
Egy pár kérdésre megvan a válasz.
A dtb-ben kell a system méretét erre átírni, és reboot után már 2 GB-os a system.
Igen, de nálam a 7-es Android dtb fájl tartalmaz egy Amlogic fejlécet (lehet ez az Android 7-es hozadéka), amit a dtc nem ismer. Olvastam, hogy le kell menteni, majd törölni és úgy már vissza lehet fejteni, de módosítás, fordítás után ugyan úgy vissza kell írni az elejére.
Érdekes amit a device-tree/amlogic-dt-id mutat, pedig ez valós 3 GB RAM-os doboz, a gxm_q201_3g dtb, nem jó ehhez?
A 6-os meson1.dtb is így írja, "amlogic-dt-id = "gxm_q200_2g"", holott az Android alatt is közel 3 GB RAM-ot mutatott. A CE gxm_q201_3g_1gbit is így írja, "amlogic-dt-id = "gxm_q201_2g"".
A gxm_q201_3g dtb is működik, de nincs LAN (más minden működik), de a gxm_q201_3g_1gbit dtb tökéletesen működik, annyit vettem észre, hogy pár 10 MB-al kevesebb az össz memória.Készül az ígért CE, CE ext4 sebesség teszt is. Az ext4-esen már túl vagyok (mérésre a systemd-analyze programot használtam). Egyben közzé is teszem majd.
Én is belefutottam korcsi fórumtárs hibájába, de emlékeztem rá, így már gyorsan tudtam orvosolni.Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
tobias40
veterán
válasz Pelican #52480 üzenetére
Képzeld el hogy megcsináltam lépésről lépésre és nem sikerült ezért mertem megkérdezni hogy mi lehet a baj!
Csicsókától megkaptam rá a választ mit fűrészeled még mindig a fingot továbbra is???Azóta megcsináltam újra és újra egyszer csak sikerült..
Azzal kezdtem hogy nem értek hozzá de próbálok minél kevesebb kérdést feltenni(úgy megcsinálni) mert ti a nagy profik(tisztelet a kivételnek!!) általában a torkának ugrotok annak aki hasonlóan tudatlan mint én...
De legyél így boldog...
Van aki segített PÜ-ben és már sikerült is csak egy kicsi dolgot félreértelmeztem és ezért nem működött!!
-
válasz dugesz77 #52474 üzenetére
Köszi. Nézegettem a neten ezt a témakört... Szóval a CE annyira minimal, hogy nem megoldható. Most pont csak annyira kellett volna, hogy google térkép, meg 1 sorozatot letölteni... Akkor ennek a kütyünek nem én vagyok a célcsoportja úgy látom. Mini pc-ként nem igazán használható. Vagy csak lejátszó+fájlszerver, esetleg torrent seed. Armbiant meg valami használható droidot nézek hozzá. Ez így nem ok, hogy felirat letöltéshez kell egy másik eszköz,. Legalább youtube van rajta... ami végül is nem bonyolultabb mint egy böngésző...
-
blakey
titán
válasz Victoryus #52485 üzenetére
felirat letöltéshez kell egy másik eszköz, - van felirat letöltése Kodiban, nem kell hozzá másik rendszer.
-
bala6120
senior tag
+1 Nekem is ilyen van, tökéletesen működik CE, valamint most Armbian alatt.
November környékén érkezett meg.[ Szerkesztve ]
-
-
Vorke z6+ -ra van Remix os? Illetve olyan droid, ami alatt megy normálisan a video lejátszás? Néztem az összefoglalóban a linkeket, de elég sok döglött.
-
tozso76
aktív tag
válasz Csicsóka #52440 üzenetére
Köszi. Sikerült megmérnem a Mecool KM8P-be dugott gigabites usb adapter lan sebességét. Kb. 300Mbit/s. Gondolom az usb2 portja miatt. Sebaj, elég ez igy.
A nagyobb gondom most az, hogy random 10-30 mp-ként ugrik, reccen, döccen a kép. A lejátszáskor O gombra feljön egy menü, de nem látom a kihagyott, átugrott képkockák számát. Az összefoglaló alapján állítottam be a kodit. CPU-k szinte terhelés nélkül vannak lejátszás alatt. NAS-tól box-ig minden gigabitnek megfelelő. Ugyan itt egy tap1 szépen működött. Mivel szűrhetném ki a hibát? -
-
bekecs76
tag
A gearbest-en hogyan lehet választani, hogy eu-s raktárból jöjjön?
-
tozso76
aktív tag
válasz tozso76 #52493 üzenetére
Megvan a hiba! Ha felirattal nézem a filmet, akkor ugrik a kép. Nem minden felíratnál, de elég gyakran. Nagyon zavaró.
Ami viszont óriási fejlődés a CE-ben, megoldották a kép vertikális le-fel tologatást a lejátszó részben. Egyik szemem sír, a másik (nézné a filmet )meg nevet. -
likeaRAINBOW
senior tag
Sziasztok,
rég jártam erre, és nem vagyok már up to date a témában, ezért a segítségeteket szeretném kérni. Volt anno egy H96 PRO PLUS Amlogic S912 gépem, ment is a LibreElec rajta, de szívás volt a HW decode miatt, sok volt vele a szenvedés, hogy menjen, ne kockásodjon a képe, és minden téren használható legyen.
Most egy kicsit okosabban választanék, az nem baj, ha tákolni kell, akár Libre-t, akár OpenElec-et, sőt, előny is lenne, Plex-et kellene futtatnia elsősorban. Milyen készüléket érdemes most beszerezni, hogy a barkácsolást követően fasza legyen minden, akár h265 is?
Köszönöm segítségeteket.
P -
blakey
titán
válasz tozso76 #52498 üzenetére
S912 esetében ajánlatos a dirtyregion 0-ra állítása, ezzel megszűnik a felirat alatti röccenés.
(#52499) Nekrofil
S912, minden megoldva CoreELEC alatt.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X - GTX 1060 - Új 16/32GB DDR4 kit - M.2 NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
- Gamer PC v6 , R5 5500 , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC v5 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD , 240 víz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest