Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz #99499520 #51351 üzenetére
Egy csomó kellemetlenségtől véd meg egy ilyen 10 $-os táv. Most is csak úgy vettem észre hogy nem egy az IR táv, hogy az közelebb volt az asztalon mint a légegér a TV mellett, és azért nyúltam.
Megoldottam ezekben a rendszerekben, hogy nem kell egyszer sem dtb-ket másolni, átnevezni. Csak egy dózer alatt is szerkeszthető konfig fájlba kell a nevét átírni, valamint érdekes boot paramétereket lehet átadni a rendszernek, amire eddig csak x86 platform alatt volt lehetőség. A multiboot SD-n pedig lehet frissíteni a CE-t, ellentétben az eredeti megoldással.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Csicsóka #51350 üzenetére
Gondoltam csak hirtelen ez jutott eszembe. De mit lehet tudni alapon, nem olyan lényeges énszerintem nem a menü a lényeg hanem a tartalom amit megnézünk. De érdekes módon az eredeti KODI skin már szinte zavar.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
robi12ster
tag
Sziasztok. X96minimhez vettem egy ebay-es, giroskopos távirányitót. Az a gondom, hogy minden funkciója ok, csak bekapcsolni nem lehet vele. Szerintetek van rá megoldás?
-
paparazzi2
tag
Sziasztok!
Tudom nem ide tartozik, de az aliexpress miután kodi lejátszókat kerestem feldobott pár érdekes ajánlatot amivel az otthoni hangrendszert lehet okosítani.
Multiroom Sound Stream Adapter
Wireless Music Streamer WIFI Muisc Receiver
Ismeri valaki ezeket az eszközöket?
Magyar nyelvű fórum foglalkozik vele?Köszi Jani
-
dugesz77
őstag
válasz robi12ster #51355 üzenetére
Ezzel nem tudsz mit kezdeni sajnos,mind ilyen. Csak IR felől lehet őket indítani. Ha ki van kapcsolva a box nem érzékeli a BT jeleket. Nem kell kikapcsolni az a 1,5-3W belefér szerintem egy háztartás fogyasztásába.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz robi12ster #51355 üzenetére
Olyat kellett volna venni ami tanítható, legalább a ki/be kapcsoló. Esetleg még ott a CEC, TV-t bekapcsolód és bekapcsol a box is.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
espi38
őstag
sziasztok!
ezekkel a dobozokkal lehet torrentezni úgy,hogy rajta van egy külső merevlemez? -
mexel
veterán
válasz robi12ster #51360 üzenetére
Akkor meg is van a válasz. Tanítsd be az egyikre a bekapcsoló gombot.
-
espi38
őstag
Köszönöm a kimerítő válaszokat
-
sepsi0
őstag
Sziasztok!
Jött egy LG 55UK6950 4k tv a családba, Samsung full hd tvt váltott.
Most egy Beelink MINI MXIII (S905) van rákötve. De a fiaimnak Beelink MINI MXIII II (S905X) van.
Mindegyiken LibreElec van.
Van pár 4k filmem, de javarészt MSrepo megy.A kérdésem az lenne, hogy megcseréljem a boxokat és az Lg tvre rákössem az S905X boxot? 4k hdr miatt kérdezem.
Szóval van érteme cserélnem? Igazából az érdekelne, hogy lenne e változás képminőségben, mert ahogy olvastam az S905X jobb 4k-ra.
Kábelen kapnak netet, 4k filmek hálózatról mennének.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz sepsi0 #51364 üzenetére
Igen, ha kell a HDR viszon LibreELEC helyett CoreELEC-et használj.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
files32
tag
Van LE Nightly:
[link] -
dgyuri0123
nagyúr
Sziasztok!
Szóval, az a gondom, hogy letöltött feliratokkal még mindig meg-megakad az Eminent (S905X) legújabb CE alatt. A gyári (belső) feliratokkal semmi gondom, de Opensubtitle-ről leszedettek kivétel nélkül akadoznak... mármint a film. Most akkor kukázzam a lejátszót? Már tele a t@köm vele. Tegnap "Bohemian Phapsody" vagy 50x akadt meg igaz, néhány csak néhány tizedmásodpercre, de akkor is piszokul zavar.
"csak a zene van"
-
blakey
titán
válasz dgyuri0123 #51370 üzenetére
Nem kéne, hogy akadjon. Nagyon sok feliratos filmet nézek, S912-eseknél volt ez a probléma, de nem tapasztalok ilyesmit, semmilyen akadozást nem látok, persze itt alap a dirtyregions 0-ra állítása, mert anélkül előfordulnak akadozások.. Beállításaidat nem ismerem, így nem tudom mi lehet a gond.
Mondanám, hogy kukázd, de lehet, hogy csak a beállítással van gond.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
robi1979
aktív tag
Most látom hogy a Beelinknek kijött egy ÚJ verziója is, Beelink GT1 MINI néven 4/32GB verzióban Amlogic S905X2 procival. Közel egy árban van a Beelink GT1 Ultimate-el.
Az S905X2 processzor mire elég?
Erre a procira is van SD kártyáról saját rendszerként futtatható Core vagy LibreElec? Ez a proci támogatja a kadencia helyes lejátszást és a 3D filmeket? Ez a box tudja vajon a DTS, Dolby stb hangszabványokat?
Android részét is megtartanám a UPC Horizont GO miatt, PSP emulátor és pár androidos játék miatt pl Asphalt 8-9 stb.
Érdemesebb inkább ezt venni 2019-ben? Vagy inkább a Beelink GT1 Ultimate-t?
-
nagyúr
-
ztsoft
őstag
válasz DroiDMester #51374 üzenetére
a 3D.t pedig semelyik S9XX nem tudja!
Ez így nem pontos, a felezett 3D-t tudja. Ahogy az összefoglalóban is benne van.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
nagyúr
-
DoItYourself
Topikgazda
Adásvétel tilos a topikban a fórum szabályzata alapján.
(#51376) DroiDMester: "felezett szart meg ki néz ótvar minőségbe!"
Pl. én. Egyébként egy kérdőjel jobban passzolna a mondatod végére, ha már kérdés akart lenni.
[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
ztsoft
őstag
válasz DroiDMester #51376 üzenetére
felezett szart meg ki néz ótvar minőségbe!
Például én.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Somatom
veterán
Sziasztok!
Valaki szabadulna egy Vorke Z6 -tól. Szívesen megvenném, de nem tudom, hogy lehet-e Androidos miniPC -ként használni, vagy csak ostoba médialejátszóként. Anno vettem egy 905 -ös KIII boxot, de gyorsan megszabadultam tőle, mert nem volt normális tálca (eltűntető ikon, hangerővezérlők, screenshot ikon, stb.), és a háttérben sem tudott semmit sem futtatni. Pl. ha háttérbe raktam a letöltésvezérlőt, akkor megszakadt a letöltés, a böngésző nem tartotta meg a lapokat, stb. (nem a fejlesztői menüben voltak korlátozva a háttérprocesszek). Szóval, használhatatlan volt. Vissza kellett térnem az M8 -as boxomhoz (S802), ami fölött viszont már eljárt az idő. Szerintetek ez a Vorke Z6 használható úgy, mint az M8? Elvileg Nugát van rajta, ami támogatja a freeform multiwindow módot. Csak azt nem tudom, hogy ezt a Z6 -ot mennyire herélték ki. YT videókon a TV -s, médialejátszós képességeit mutogatják, de engem pont nem ez a tulajdonsága érdekel.[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz DoItYourself #51383 üzenetére
CE alatt nincs Play áruház, nem tudok Androidos alkalmazásokat telepíteni, használni. Én arra szeretném használni, amire eredetileg kitalálták ezeket a kütyüket, mielőtt médialejátszásra butították volna.
-
blakey
titán
válasz Somatom #51384 üzenetére
Valamit erősen benézel, ezek nem médialejátszók, alapból TV okosítok, androidjuk olyan amilyen de nagyon jó médialejátszó lehet ha SD-re telepítünk egy megfelelő rendszert. Droid megmarad.
-
Somatom
veterán
válasz blakey #51385 üzenetére
Én nézem be? Használtam MK802+ -t (Allwinner A10), MK808 -at, MeasyU2C -t, MK802III -at (Rockchip RK3066), MK802IV -et, Rikomagic 802III -at (RK3188), M8 -at (Amlogic S802), stb., stb. Csak tudom már, hogy milyen kéne legyen egy Androidos miniPC.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Somatom #51386 üzenetére
Azt nézed be, hogy nem médialejátszók, ezek nem arra készülnek.
-
Somatom
veterán
válasz blakey #51387 üzenetére
Na, erről van szó. Pl. az M8 -at is médialejátszóként reklámozták, pedig egy Androidos miniPC, amivel mellékesen médiát is le lehetett játszani. Aztán jöttek az ügyeskedők és kitalálták ezt az XEleces hókuszpókuszt. De, ettől még Android alatt megmaradtak az eredeti funkciók. Aztán jött az az őrület, hogy magát az Androidot is átfaragták (lebutították) TV -s, médialejátszós baromságra. Ez volt a nagy hiba, mert aki ilyet akart, az addig is használhatott XElec forkot. Én olyan eredeti, Android miniPC -s használatra alkotott boxot keresek.
-
tobias40
veterán
Harmony-s kérdést azért írom ide mert a saját topic-ja nem pörög és tudom hogy sokan használnak Harmony távokat.
Hogyan orvosoljam azt hogy pl. a fel,le és exit gombokra néha átvált az erősítőm egy másik bemenetre?
Tehát ütköznek a parancsok a harmony szoft alatt.
Ezek ugye alap,nem tanított parancsok,tehát sokat használom.Még egy:
Beállítottam hogy soha nem kapcsolja le a box-t a táv,de amikor egy másik activy-re kapcsolok akkor van amikor mégis kikapcsolja a boxot,illetve van hogy akkor kapcsolja le amikor visszakapcsolok rá...Bocs az offért,jöhet privibe is a válasz,de lehet hogy sok embernek jól jönnek itt is a harmony távval kapcsolatos info-k..
-
sepsi0
őstag
Hát eddig nem győzött meg a CoreElec...
IP TV simple clientet nem tudom telepíteni függőségi hiba miatt. Mi a megoldás? -
Pelican
őstag
válasz files32 #51369 üzenetére
Akkor már inkább ez a majdnem végleges:
https://test.coreelec.org/9.0.0-test2/Nálam egy gyors teszt nem hozott semmi hibát S905X és S912 boxokon.
[ Szerkesztve ]
http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
blakey
titán
válasz Pelican #51391 üzenetére
De ő LE Nightlyt linkelt.
Egyébként meg majd kapsz a "fejedre", mert nem írod le, hogy esetleg mi a hiba, mi változott.
Én már nem linkelem, majd megtalálják ha akarják.Nálam előzőeklel sem volt hiba és ezzel sem S912-n. DE valaki úgyis találni fog valamit, mert ez ilyen, mindenki másképp használja.
[ Szerkesztve ]
-
nagysandor79
aktív tag
üdv. olyan appot keresek ami ingyenes, ezen keresztül tudom nézni. a filmon.tv csatornáit.(konkrétan nekem az itv4 csatorna lenne a fontos) a mert a saját alkalmazást letöltve ,csak két percet enged, utána csak fizetés ellenében nézhetőek a csatornák.
-
sepsi0
őstag
válasz tkomlosi #51394 üzenetére
Sajnos nem...
A legujabb verzióra frissítés megoldotta, benne volt a CE fórumban.
Ami sok időmet elvett megint, hogy nem kell piszkálni az alap device tree file-t. Kicseréltem arra, amit itt ajánlottak, nem bootolt. Az alappal viszont egyből és működik minden.
Lassan belakom, már csak a régi Aeon nox hiányzik, az új nem tetszik. -
robi1979
aktív tag
válasz robi1979 #51373 üzenetére
„Sziasztok!
A Tronsmart Telos 2/16gb s95-öm mellé keresnék a másik szobába egy megbízhatü boxot. Az sem baj ha dual bootos. A lényeg az optikai kimenet, kb 2-3 USB, 3D akadásmentes legátszása és ami a legfontosabb memóriakártyáról saját rendszerként tudjon futtatni Libreelecet vagy ami manapság trendi. 1-2 játék fusson rajta, pl Asphalt 8-9 és PSP emulátor. Az sem baj ha dual bootos (Windows/Android), a lényeg hogy megbízható legyen.
Tényleg: melyik manapság az ajánlott legfrissebb LibreElec?
Melyek manapság az ajánlott boxok? A Tronsmarttal semmi gondom - használom vagy 2 éve - csak már unom hurcolni egyik szobából a másikba. És természetesen legyen jobb mint a Tronsmart.”A Beelink GT1 mini az amlogic S905X2 processzor miatt kilőve, tehát a nagy kérdés:
TANIX TX9 PRO vagy Beelink gt1 Ultimate? Vagy ezeken kívül melyek még az ajánlottak amelyen működik SD kártyáról a CoreElec és az Android (játékra)? -
Mezga Aladár
veterán
Legújabb stabil CE 8-99 1.1 továbbra sem indítható jukeboxbol a BD mappa sem a play sem az ok gombbal. Információ lejátszás paranccsal igen.
-
blakey
titán
válasz junkpod #51398 üzenetére
Majd kiderül.
10-15 eszköz még nem teljes körű teszt, de gondolom amint elérhető mindenkinek akkor néhány órán belül kiderül, hogy van-e hiba vagy nincs.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Prohardver app (nem hivatalos)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Híres régészprofesszor segíti a GeForce-ok eladását
- Mobil flották
- Büszke apukák és anyukák topikja
- Crypto Trade
- Futás, futópályák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest