Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Mecool KIII pro-t még nem tesztelt senki? Érdekelne a távról a vélemény ( vajon kattogós -e) és hogy milyen tuner van benne. ( ugyanaz mint a K1 Pro-ban?)
A sima 912-es dtb.img vajon jó hozzá CE-nél? -
-szabi-
őstag
Hi
Érdekelne az USB burning tool-al le tudom menteni a boxon lévő android-ot?
Amit ha úgy hozza szükség vissza lehet tenni.üdv
-
kenand
veterán
válasz Imi1981 #47354 üzenetére
ALLWINNER sajna arra csak készülőben van a LibeElec (de H6-ot nem említik)
Kis Melem is az volt szerver lett belőleSzerintem felejtős. Eddigi box tapasztalataim alapján (tény high end 30-40 000 Ft-sokat nem vettem) Android nem alkalmas film nézéshez, arra sokkal jobb a Libe/CoreElec. (Sokan Kodit használnak Android alatt is, de problémásabb, lassabb Android alatt) Így én biztosan olyan boxot vennék amire Android mellett van alternatíva...
-
Imi1981
veterán
válasz kenand #47356 üzenetére
(#47356) kenand és (#47355) kgymac kösz. Mindenképp libreelec kompatibilis veszek majd. Van már kettő egy S905 és s905w és mindkettőn libreelec-et használok (androidot el se indítom)és nagyon elégedett vagyok velük . Sokkal jobb a mozgás a kadenciahelyes lejátszás miatt libreelec-en . Gearbest-en keresgélek EU raktáron valami nem túl drága de libreelec-el jól működő boxot.
[ Szerkesztve ]
-
Shummo
senior tag
gigabites s912höz CE-t vagy LEt javasoljatok?
-
kenand
veterán
válasz Imi1981 #47357 üzenetére
Ma linkeltek 1GB-s mecool M8s Pro-t (Libreelecnek elég) 905SX SOC-cal a Banggoodon USA raktárból
itt a link olcsón!
(persze 1 éve nem lett volna jó ajánlat de most igen)(#47358) Shummo
912-nek CE kell.
[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz kenand #47359 üzenetére
Nagyon kösz! Eddig nem találtam 22 euro alatt(vám miatt) ezért kerestem EU raktáron.Amúgy meg pont regisztrálva vagyok a banggood-on.
Az S912 coreelec-el jól működik? Libreelec-el nem volt tökéletes (nem rég még azt olvastam itt) azért kérdezem. Bár coreelec-et még nem használtam de gondolom ugyan olyan mint a libreelec tehát kodit fogok látni /irányítani.
[ Szerkesztve ]
-
Ledfold
tag
válasz kenand #47349 üzenetére
Köszi mindenkinek az ötleteket. Valószínűleg szívás a régi LG TV. A Kodi skinnél tudtam valamit kicsinyíteni hogy a menüpontok láthatóak legyenek..
A screen kalibrációt hol lehet?Ha valamiről úgy érzed rossz, akkor tehetsz semmit vagy valamit. A semmit már próbáltam... S. T. - Alkudj meg ha tudsz, de ha nem tudsz, ne tedd! P. C.
-
Csicsóka
őstag
válasz Keef_Lee #47353 üzenetére
Sajnos Noobs-al telepített OSMC-nél nem járható az előbb említett út, mert nem fog bebootolni ha pld. gparted-el méret növelést csinálsz. Ekkor megváltozik a PARTUUID, és ez már elég ahhoz hogy el sem induljon.
Az lehet a megoldás, hogy felteszel egy másik kártyára egy új telepítést, (nem noobs-al) és a régiről Linux alatt átmásolod az újra a /home/osmc/.kodi könyvtárat. Ezzel a belakott rendszer átköltözik az új SD-re. -
Keef_Lee
senior tag
válasz Csicsóka #47362 üzenetére
Erre a másolós megoldásra gondoltam én is a józan paraszti ész alapján, csak nem tudtam, hogy működik-e.
Mondjuk én úgy gondoltam, hogy linux alatt leszedem ezt a könyvtárat a PC-re. Aztán SD gyalu és új telepítés után a PC-ről linux alatt ez a könyvtár vissza. Köszönöm. (Bár néhány a kodin túlmutató rendszerbeállítás szerintem így is problémás lesz. pl. mount , stb.) -
Üdv, vettünk az ED-nél egy Venz V10B "TV okosítót" még a nyáron... ne menjünk bele, hogy van frissebb modell, arra amire kell, bőven jó nekem, csak Youtube-ra,meg erre volt keretem... Az egyik problémám az, hogy ma jelezte hogy van rá Android Verzió frissítés, viszont nem akarja(ta) felrakni. UDISK-ről sem(sajnos SD kártyám nincs). Alapből 6.0.1 volt rajta, ha jól emlékszem 2017.augusztusi javítással. Mikor megvettük, az első dolgom volt ismerkedni vele,és meglepő módon gyárilag rootolt volt a rendszere, amit persze,megszűntetem még az nap, az OTA működött rendesen utána is.... Feltűnt,hogy verzió blokkolás van benne, ami nem enged korábbi verziót felrakni. Próba képpen feltettem az LE-t iinen,működik is nagyon jól. Gyorsabb mint a droid, viszont amásik problémám vele,hogy a rejtett ssid-vel nem akar boldogulni... nem akar csatlakozni,látja,beírom az ssid-t,jelszót de nem csatlakozik,bekapcsoltam a vendéghálózatot a routeren kijelzett ssid-vel, arra csatlakozik...kicsit kihívás volt youtube klienset varázsolni rá, de sikerült... ez a gép vajon kezelheti az 5GHz-es wifi-t?
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
bcl
senior tag
Sziasztok!
Nézegettem a Gearbest-en lejátszókat. Van pár, amelyikből lehet 4/64-est is választani. Érdemes, vagy igazából nem sok értelme van?
Köszönöm!
-
headhunter
addikt
Valóság vagy "álom"? [link] (Youtube, Netflix 4K)
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Imi1981 #47373 üzenetére
Nincs olyan hogy 48. Olyan van hogy 22€ és nem kell megfizetni a 10€-t meg nem haladó áfa-t. Igy jon ki minden honapban a fentebb szamolt osszeg, altalanossagban 42$-ig biztonsagos.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
Imi1981
veterán
válasz wwenigma #47374 üzenetére
De ez mostanában lett így? Munkatársam kb fél éve rendelt elektromos cigit ami 25 euro volt és vámolták neki. Magyarországra érve(tehát még utána) még több mint egy hónap telt el mire megkapta. Én nekem ehhez nincs türelmem úgyhogy biztosra akarok menni. Többet nem offolok bocs mindenkitől!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Imi1981 #47375 üzenetére
Nehany éve mar igy van. Ha behivjak vámra akkor kapsz sms-t vagy postan levelet errol es egy papir kitoltese-visszakuldese utan kapod vammentesen ha ertekhatar alatt van.
Valaki Baidu-ról le tudna szedni egy file-t? [link]
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
t.zolka
aktív tag
válasz Imi1981 #47375 üzenetére
"EU-n belüli rendeléseknél se áfát, se vámot nem kell fizetni, erre vannak az EU raktárak. Ha onnan rendelsz, akkor a termék árában már minden benne van, nem fogják megállítani a vámon.
Ha harmadik országból (Európai Unión kívülről) érkezik a csomagunk, a jelenleg hatályos jogszabály szerint 22 eurós értékhatár (kb. 6.500 Ft) felett kötelesek vagyunk 27% áfát fizetni a csomagunkra, amit a teljes fizetett végösszegre számolnak rá, tehát a postázási költség is benne van.
Van viszont egy törvény, ami szerint ha 10 euró (vagy ennek az összegnek megfelelő más valuta) alatti összeget kellene befizetnünk importköltségként, akkor egyszerűen elengedik, és nem kell befizetnünk. Ilyen esetben a vámügyintézés díját sem kell megfizetnünk. Magyarul, ha áfaköteles csomagunk van, de 10 euró alatti összeget kellene csak befizetni utána, akkor áfamentesen megkapjuk. Gyors fejszámolás után ez kb. 37 eurós (~11.000 Ft) értékhatárt jelent, ha ennél olcsóbb terméket rendelünk, áfamentes lesz. Ezt gyakorlati tapasztaltok is alátámasztják."
-
kenand
veterán
Utóbbi időben többször jártam így, hogy bekérték, de mivel 22+10 Euro alatt voltam, elengedték.
Tény ilyenkor +1-4 hét huzavona van a postán... -
válasz wwenigma #47374 üzenetére
nem áfát,hanem egyéb terhet,így pontosabb
egész pontosan így fest a jogi háttere a dolognak :
2017 évi CLII. törvény az uniós vámjog végrehajtásáról szóló törvény 162.§. (5) bekezdése:
“(5) A vámhatóság által kiszabott, illetve visszautalandó, jogcímenként kis összegű, 10 EUR-nál vagy az ezzel megegyező, a 138. § (1) bekezdése szerinti árfolyamon átszámított forintösszegnél kevesebb egyéb terhek összegét* – kivéve a jövedéki termék után kiszabott egyéb terheket – nem kell megfizetni, illetve visszafizetni. Az így meg nem fizetett összeget a vámigazgatási eljárás lezárásával egyidejűleg törölni kell, a vissza nem térítendő összeget pedig bevételként köteles elszámolni a vámhatóság. Nem kell megfizetni, illetve visszafizetni azt a tíz euró alatti, egyéb teher különbözetet, valamint visszafizetni azt a 10 EUR alatti vámtúlfizetést, amely az egy határozatban egy vagy több jogcímen kiszabott és megfizetett összeg különbségéből keletkezett. Az így keletkezett tartozást a vámhatóság utólag törli, a túlfizetést pedig köteles bevételként adónemenként belső bizonylattal előírni és elszámolni”
*
2. egyéb terhek: valamennyi olyan, az áru behozatalához kapcsolódó fizetési kötelezettség, amelynek kiszabása, beszedése, ellenőrzése a vámhatóság hatáskörébe tartozik, így különösen a jövedéki adó és az általános forgalmi adó,
tehát van ugye a 22€ áfamentes határ, ez csak a magyarok vezették be... ha viszont nézzük az eu-s vámjogi rendeletből átvett és bevezetett 162/5-öt akkor ez a 22€-s határ felkúszik közel 35-36€-ra...és ezt dollárosítva,melynek árfolyami váltószáma átlag 1.2,megkapjuk a ~42$+/-20-80¢-os tehermentesítés határ árat...Imi1981 mert erről kevesen tudnak... az egyszeri vámimport nyilatkoztban fel kell tűntetni ezt a törvényi hivatkozást, 2017.CLII.162/5, és máris nem kellett volna adót fizetnie... maga az ecigaretta mint ezköz nem jövedéki adós termék, csak a nikotinos utántöltő folyadék.
[ Szerkesztve ]
Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
kenand
veterán
válasz szabi__memo #47380 üzenetére
1 régebben volt , de azért nem hagytam ki, mert volt annyi is
-
szabi__memo
nagyúr
válasz st3v3np3t3r #47381 üzenetére
Nem neked kellene tudni, szóval nem kellene feltüntetni. Az hogy nem tünteted fel és mégis kiszabják az azért van mert visszaélnek a helyzetükkel és jogellenesen beszedik, nyilánvalóan direkt.
-
válasz szabi__memo #47383 üzenetére
éppen azért kell feltűntetni, hogy emlékezzenek arra, hogy van ilyen is... de amúgy abszolút igaz amit írtál
[ Szerkesztve ]
-
zavatar
csendes tag
Sziasztok!
1. Egy hete küzdök ezzel, de még nem találtam megoldást.
Röviden:
"Lassan egy éves Mini M8S III Amlogic S905X lejátszóm egyik nap a használatot befejezve a távra nem reagált, nem tudtuk kikapcsolni ezért a tápcsatlakozó kihúzását választottuk. (Néhány esetben előfordult már ez az egy év alatt.) Ma reggel viszont sehogy sem tudom bekapcsolni a készüléket.... Ahogy írtam már sok mindent kipróbáltam... "Van valaki aki debreceni és személyesen segítene nekem behatárolni a hibát, illetve ha lehetséges akkor megjavítaná a lejátszómat?
2. Próbáltam szétnézni itt a fórumban, hogy mit lehetne venni most a lejátszóm helyett. Nappaliban üzemelne ahol a fő médialejátszó évek óta egy Mede8er. Az Amlogic kapcsán a családi min. elvárás a YT (lehetőleg reklámmentesen) RtlMost, webrádió.
Nekem az utóbbi fórum oldalak átfutása alapján ez tűnik most ajánlottnak. Fontolgatom, hogy javítás ide-vagy oda rendelek egyet és így hamar itt is lenne. Légegérrel 73 dollár anélkül kb. 60.
Örülnék egy-két véleménynek, vagy javaslatnak. Előre is köszi! Ui: Fontolgatom, hogy ma rendelek egyet...[ Szerkesztve ]
-
Imi1981
veterán
válasz szabi__memo #47380 üzenetére
Na leírtad ami miatt ez nem jó nekem még ha nem vámolják akkor sem. Én nem várok plusz 3-4 hetet (mint munkatársam) mire eldöntik vámolják e vagy sem. Nagyon sokáig szarakodnak ezzel. Inkább EU raktárból rendelek ami lehet drágább kicsit de hamarabb itt van és nincs vám.
Ha S912-re tökéletes a coraelec akkor lehet inkább azt veszek. Így azért ha néha használnám az androidot az jóval gyorsabb lenne, meg ugye a coraelec is (bár ha olyan mint a libreelec akkor tuti nincs gond a sebességével gyengébb boxon sem). A coreelec-et is lehet sd kártyára telepíteni és onnan bootolni? Gyorsan megnézem az összefoglalóban . Na megnéztem az összefoglalóban de külön nincs leírva a coreelec telepítése (még). Ez honnan fogom tudni?[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Ez engem is érdekelne.
A múltkori után most új lendülettel végignéztem (próbáltam) a boxokat de nem nagyon találok az ajánló szerinti értelmes modellt, vagy már más a SoC... főleg az alsóbb régiókban. Plusz visszaolvasva pár oldalt úgy látom talán már vannak újabb, ajánlott modellek és kevésbé támogatottak (CE távirányító támogatás)?Ami érdekelne:
a, Vmi alapmodell, 10-12k körüli tartomány, semmi extrával: S905X, 100-as lan, 2.4 wifi.
b, 20k körül vmi jobb: S912, AC (esetleg használható is van már, jól látom?) wifi, gbit lan.
(c, tuneresből K1 Pro ami korrektnek tűnik és nem túl drága) -
Beni2360
félisten
válasz Imi1981 #47386 üzenetére
meg ugye a coraelec is (bár ha olyan mint a libreelec akkor tuti nincs gond a sebességével gyengébb boxon sem). - röviden az egyik kutya a másik eb. A CE gyors és gördülékeny és le van írva a telepítése, ugyan az mint a LE-é.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Imi1981
veterán
A 60-as pontól néztem ott nem tér ki külön a coreelec telepítésre de az összefoglaló elején írja amit most láttam csak. De amit te írsz nem találom vagy vak vagyok. De mindegy is mert a coreelec-en a távirányítóval mókolni kell ahhoz meg nincs kedvem így inkább s905x-et veszek és libreelec-el használom majd (azt ismerem és bevált és a távirányítót is egyszerűbb megoldani).
-
Ha esetleg valakinek kellene...
Venz V10B p211-ota-20180531.zip most kaptam emailben...Galaxy S23 5G 256GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
válasz st3v3np3t3r #47394 üzenetére
és sajnos rootolt változat...
-
sticky35
tag
-
-szabi-
őstag
válasz tomy86 #47397 üzenetére
Mint fentebb (#47388) írtam szoftveres megoldást keresek.
USB burning tool képes feltenni egy android img-t, szóval csak lementést kellene megoldani.SZERK:
(#47393) Imi1981
Ne rágódj rajta, végül nálam is visszakerült az LE.
Mókolni én sem tudtam, de találtam már elkészített távirányító konfigot, mégis visszatettem LE-t.
Ráadásul a jövőben még kevesebb távirányító támogatás lesz.
Ezzel az iránnyal CE csak egy szűk szaki közösség játéka lesz.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest