Hirdetés
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokopo
aktív tag
Oke, ertem, mondtam is hogy proba kepp szedtem le (kivancsisag) tudom hogy nem mai a cuccom, de akkorsem sima tv hangszoroja szol, meglatom hogy mire fogok meg beruhazni
Ha jolertem, most is sima smb-n keresztul megy, de megy
Abszolut nincs sertodes, jo hogy vannak turelmes emberek
Egyenlore igy jo, majd ha tobb turelmem es idom lessz, belemaszok jobban a file megosztasba -
adi1234
tag
válasz kokopo #22451 üzenetére
Az a baj , hogy ha félig csinálod úgy ahogy segíteni próbálunk akkor mi is tapogatózunk a sötétben , hogy mi lehet a gond nálad . Nem kevés időt rászánva .
A problémák 90-95 % -a mindig felhasználói hiba . /Nyugi én is belefutottam már /
El kellene döntened , hogy mi az elsődleges eszközöd .
Ha filmet akarsz nézni akkor szerintem a box a jó választás ! Na de mi mást akarhatnál ???
A box jó :
Otthoni hálózathoz
Média lejátszónak
Torrentezni
Kis áram felvétel .Arra sem emlékszem , hogy mikor kapcsoltam ki utoljára .Ezeken felül szerintem semmire nem használnád .
:)
-
kokopo
aktív tag
válasz adi1234 #22453 üzenetére
Ez igy van, pont arra szeretnem hasznalni amit irtal, media - torrent
Egyenlore a pc-rol fogyasztom el a filmeket, majd a box fog torrentezni, es onnan lessz film, zene, "radio"
Tudom hogy 95% a hiba a szek es a pc kozt van
Piszkalja az agyam, hogy milehet itt a gond
Linkeled azt a hozzaszolasod ahol irod hogy tallozam a file-ket? (porgettem vissza, nemtalaltam) -
Xtone
csendes újonc
válasz Ejelhar #22126 üzenetére
Szia,
nagyon szépen köszi a választ!
Most értem oda, hogy van időm belevágni.Feltettem egy 4 gigás SD kártyára a leírás alapján a LibreELEC-et
LibreELEC-S905.arm-8.0-8.0.2e-temp_sensor_disabled
ezt raktam fel (írtad máshol, hogy Venz V10-ednél ez a sensor disabled vált be)
gxbb_p200_1G_100M.dtb
ezzel a dtb file-alDe nem lát semmiféle wifi-t
Kipróbáltam ezzel a dbt file-al is:
gxbb_p200_1G_100M_RealtekWiFi.dtb
de ugyanúgy nem lát wifi-tVan ötlet mi lehet a hiba?
Android alatt megy jól a wifi.Előre is köszi minden help-et!
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Van egy MiniMXIII-am, ami két hét áramtalanítás után nem hajlandó semmit csinálni. Táp rendben van. Szét lehet ezt valahogy szedni, vagy találkozott már valaki hasonlóval? Vagy kuka. -
Ejelhar
senior tag
Szia,
nagy eséllyel nem jó a dtb file, általában ilyenkor mindig ez van.
A Venz boxoknak három féle változatával találkoztam, az alján lévő sorozatszámból lehet azonosítani.
Az első négy karakter érdekes, ha az:a.) V10X - akkor egy Venz V10 Pro, ami S905X 2GB RAM-al, vagyis a glx_p212_2g.dtb kell hozzá.
b.) V100 - ez Venz V10, a régebbi forgalmazású, S905 chip, 1 GB RAM-al, vagyis a gxbb_p200_1G_100M.dtb jó hozzá.
c.) V10B - ez is Venz V10, de az újabb, és igazából -szerintem- már S905X chippel rendelkezik (hiába más a logója a bootolás során, ami csak S905-öt jelez), ehhez a glx_p212_1g.dtb való.
Ha neked az utóbbi, akkor SD kártya kivesz, majd dtb.img csere a PC-n és szerintem okay lesz a wifi is.
Bár szerintem rossz ötlet wifin keresztül filmet nézni, mert az általános tapasztalat az, hogy -kis szerencsével- még a HD éppen átjön rajta, a a full HD az akad. Ha nincs lehetőség kábelezni, akkor a power line adapter a megoldás, bár az valszeg már drágább lesz mint maga a box, viszont működik.
-
Xtone
csendes újonc
válasz Ejelhar #22465 üzenetére
Na közben nem hagyott nyugodni és tovább kutakodva itt megtaláltam a megoldást (amit pont Te írtál ):
https://mobilarena.hu/tema/amlogic_s905_s912_processzoros_keszulekek/hsz_21579-21579.htmlMost már van wifi, most a gond, hogy a távírányítóval nem megy a visszagomb sem a home gomb, és nem tudok kilépni a LibreELEC beállítások menüből ))
Szal most jön a remote.conf vagy minek a heggesztése.
(amúgy fapados vagyok és külső vinyórol nézek filmeket, wifi csak az óra miatt idegesített )
Köszi a segítséget!
-
Ejelhar
senior tag
válasz Ejelhar #22465 üzenetére
ps. majd a tapasztaltabbak/okosabbak pontosítanak, de szerintem minimum 300 MBit-es powerline adaptert kéne venned, ha erre adod a fejed. Ugyanis ennél a technológiánál igen nagy lehet az overhead, a névleges sebesség felére számíthatsz a gyakorlatban.
Na most, a full HD akár 60 Mbit-et is igényelhet, ezért egy 100 Mbit-es powerline adapter választása nem túl szerencsés, mert előfordulhat, hogy befullad.A jó hír viszont az, hogy túlbecsültem az árát, egy pár ezekből olyan 15 rugó magasságában megúszható.
-
Ejelhar
senior tag
Okay, akkor a remote.conf, itt van például az enyém. Ezen nincs egér, cserébe elég sok funkció a helyén van szerintem:
#*********************************************************************************************************
#this file is configuration for each factory remote device
# work_mode 0 :software mode 1 :hardware mode
# repeat_enable 0 :disable repeat 1 :enable repeat
#
# factory_code each device has it's unique factory code.
# pattern:custom_code(16bit)+index_code(16bit)
# examble: 0xff000001 = 0xff00(custom cod) 0001 (index)
#
# release_delay unit:ms.release will report from kernel to user layer after this period of time
# from press or repeat triggered.
#
# debug_enable 0 :debug disable 1 :debug disable
#
# SW MODE:
# bit_count how many bits in each frame
# tw_leader_act time window for leader active
# tw_bit0 time window for bit0 time.
# tw_bit1 time window for bit1 time
# tw_repeat_leader time window for repeat leader
# REG
# reg_base_gen set value for PREG_IR_DEC_BASE_GEN
# reg_control set value for PREG_IR_DEC_CONTROL
# reg_leader_act set value for PREG_IR_DEC_LEADER_ACTIVE
# reg_leader_idle set value for PREG_IR_DEC_LEADER_IDLE
# reg_repeat_leader set value for PREG_IR_DEC_REPEAT_IDLE
# reg_bit0_time set value for PREG_IR_DEC_BIT0_TIME
#*************************************************************************************************************
#amlogic NEC remote
factory_code = 0x79840001
work_mode = 0
repeat_enable = 1
repeat_delay = 40
repeat_peroid = 39
release_delay = 121
debug_enable = 1
#fn_key_scancode = 0x16
#left_key_scancode = 0x07
#right_key_scancode = 0x09
#up_key_scancode = 0x05
#down_key_scancode = 0x00
#ok_key_scancode = 0x08
#pageup_key_scancode = 0x1d
#pagedown_key_scancode = 0x28
#mouse_begin
# 0 0x07
# 1 0x09
# 2 0x05
# 3 0x00
#mouse_end
key_begin
0x12 116 #POWER power
0x03 113 #MUTE mute
0x0B 2 #1 1
0x0C 3 #2 2
0x0D 4 #3 3
0x0E 5 #4 4
0x11 6 #5 5
0x27 7 #6 6
0x13 8 #7 7
0x14 9 #8 8
0x15 10 #9 9
0x17 11 #0 0
0x04 127 #LEFTWINDOWS TV-SYS
0x0a 44 #Z Ratio
0x10 115 #VOLUMEUP vol+
0x0F 114 #VOLUMEDOWN vol-
0x19 164 #PLAYPAUSE play/pause
0x1C 128 #STOP stop
0x06 172 #HOMEPAGE home
0x20 139 #MENU menu
0x05 103 #UP up
0x00 108 #DOWN down
0x07 105 #LEFT left
0x09 106 #RIGHT right
0x08 28 #ENTER ok
0x1a 14 #BACKSPACE return
0x1b 171 #CONFIG setup
0x1d 104 #PAGEUP pageup
0x28 109 #PAGEDOWN pagedown
0x29 0x18e #RED red
0x30 0x18f #GREEN green
0x31 0x190 #YELLOW yellow
0x32 0x191 #BLUE blue
0x1e 38 #L subtitle
0x1f 49 #N track
0x23 18 #E zoom in
0x22 48 #B zoom out
0x25 62 #F4 up
0x26 63 #F5 down
0x02 64 #F6 left
0x01 65 #F7 right
0x18 1 #ESC backspace
0x21 23 #I [info] vonalak
0x24 24 #O [codecinfo] mail
0x16 1
key_end
#repeat_key_begin
#repeat_key_endEzt elmented, "remote.conf" néven, majd az SD kártya megint kivesz és rámásolod.
Extra és opcionális, a következőt keyboard.xml náven mented az userdata/keymaps alá, szerintem itt beszélő minden elnevezés:
<keymap>
<global>
<keyboard>
<red>ActivateWindow(Music)</red>
<green>ActivateWindow(Videos,MovieTitles,return)</green>
# <yellow>ActivateWindow(TVShowTitles,return)</yellow>
<yellow>ActivateWindow(Filemanager)</yellow>
<blue>ActivateWindow(Pictures)</blue>
<config>ActivateWindow(Settings)</config>
<B>ZoomIn</B>
<E>ZoomOut</E>
<one>UpdateLibrary(music)</one>
<seven>ToggleDebug</seven>
<eight>Screenshot</eight>
<nine>reloadkeymaps</nine>
</keyboard>
</global>
<FullscreenVideo>
<keyboard>
<N>AudioNextLanguage</N>
<yellow>AudioNextLanguage</yellow>
<blue>NextSubtitle</blue>
<green>ActivateWindow(fullscreenvideo)(</green>
<red>Info</red>
<B>ZoomIn</B>
<E>ZoomOut</E>
<browser_home>ActivateWindow(osdvideosettings)</browser_home>
<config>ActivateWindow(osdaudiosettings)</config>
<play_pause mod="longpress"></play_pause>
<up mod="longpress"></up>
<down mod="longpress"></down>
<return mod="longpress"></return>
<enter mod="longpress"></enter>
<f4>Seek(-600)</f4>
<f5>Seek(600)</f5>
<f6>Seek(-20)</f6>
<f7>Seek(20)</f7>
<two>Pause</two>
<up>Seek(60)</up>
<down>Seek(-60)</down>
<right>Seek(10)</right>
<left>Seek(-10)</left>
<pageup>Seek(300)</pageup>
<pagedown>Seek(-300)</pagedown>
<leftwindows>PlayerDebug</leftwindows>
</keyboard>
</FullscreenVideo>Ha a keymap editort his használod, az ezt kilövi, de talán akkor is ötletet ad neked, például a zoomra vagy a seekre.
-
Ejelhar
senior tag
válasz junkpod #22470 üzenetére
Szenvedjen vele az, akinek két anyja van.
Pont most néztem utána a powerline adaptereknek, most már igen baráti az áruk, én ezért nem szenvednék wifivel.
Azon is igen nagy az overhead, nem full duplex, ha sebességet vált, akkor újra szinkronizál (le és fel irányba is), szóval az olyan, mint a kutya vacsorája: ha van, akkor örülünk, de úgy általában nem számolunk vele. Szerintem. -
Ejelhar
senior tag
Utánlövés:
Jah amúgy találtam egy ilyet is:
http://venztech.com/lev100/Nekem erről nincs tapasztalatom, de amit például pont ebben a topicban is összeszedtem a Venz féle linuxos Kodiról, annak alapján nem ajánlanám, mert ezt zárt kódnak is tekinthetjük, amihez igen sovány támogatást kapsz, ha egyáltalán.
Ellenben a Kszaq féle linuxos LE nem zárt, nagy közösség is van mögötte, gyakori az update, szóval csak a supportot nézve több nagyságrend a kettő közötti különbség az utóbbi javára.
-
Wasquez
senior tag
Van valakinek olyan hibája, a készülékével, hogy a felső menüsoron az egérkurzor átugrik, egyszerűen nem lehet fölé vinni az egeret, mert ahogy a közelébe kerül, hirtelen fölé ugrik!?
Mitől csinálja ezt az bénaságot?PC
-
Beni2360
félisten
-
demmer123
őstag
-
korcsi
veterán
Még régebben rendeltem egy ilyen "professzionális" szettet a mini mx szétszedéséhez, nem akartam csavarhúzóval szétbarmolni, a bank kártya meg gyengének bizonyult.
Megoldottam a mini mx üvöltő power ledjének problémáját:
Három réteg szigetelő szalag kellett rá, hogy ne virítson ki. (Beüzemelés utáni este, kütyü nappaliba, mi szomszédos háló szobában, villany leolt, életem párja: "Mi a sz@r ez?" kék fényben derengett az egész szoba.)
A külső szigetelő szalagozás az esztétikai megítélésen túl azért sem jó, mert ott világít szerencsétlen ahol az infra vevője van, ha leragasztom romlik az érzékenysége (észrevehetően).referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
lacko6
senior tag
Hi.
Valaki tudna linkelni leirast a reboot form nand elovarazsolasara.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz junkpod #22468 üzenetére
Hiába "eredeti" a Hd hangsáv, ha technikailag nem tudja megszólaltatni. És hiába szólal meg mégis, ha minőségben az a hangeszköz nem elég jó ahhoz, hogy a Hd hangsávban rejlő többletet megmutassa. Ez utóbbihoz valóban jó cucc kell (jó erősítő, jó hangfalaj, jó kábelezés, jó elhelyezés, stb). Ez a legtöbbünknek nincs meg - de ennek van külön topikja.
A hd hang nélküli releasek pedig miért evidens, hogy újrakódóltak? Simán a core sávot teszik csak bele, nem kódolgatnak semmit sem.
Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!
-
blakey
titán
válasz demmer123 #22480 üzenetére
Tulajdonképpen a kábelekkel nem lesz gond, sok eszközhőz adott kábelt használtam és mindegyik tette a dolgát, de ezekhez az olcsó boxokhoz elég rövid kábelt ( talán 80 cm) adnak és nem biztos, hogy elég lesz, szóval egy hosszabb nem árthat.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Wasquez
senior tag
válasz Beni2360 #22479 üzenetére
Jogos!
X92 Zeppin, de nagyjából az android 6.0 a lényeg.
Felül van általában egy sáv, ahol például a három kis pont egymás alatt jelöli a főmenüt. erre nem lehet rákattintani.Csak példának, itt nem lehet az egeret a zöldes beállító ikon fölé vinni, mész felfelé, az inon alá ér a kurzor, majd hirtelen fölé ugrik. Az ikon amúgy használható, ha közvetlenül alatta történik a kattintás, akkor behozza amit kell, de nagyon nehézkes így:
De minden más programnál is hasonló a helyzet, legyen az sambadroid, vagy akármi más.
Nem tudom, hogy a képernyő beállítás, vagy a felbontás, vagy a kurzor valamilyen beállítása okozza ezt a problémát?[ Szerkesztve ]
PC
-
drbubo0017
kezdő
Kodira kellene nekem egy jo box. Én egy H96 PRO PLUS TV BOX al szemezgetek. . Ez AMLOGIC 912vel szerelt 3GB DDR3 es 16/32/64GB EMMC flash. Android 7.1el szallitjak. Androidon még sosem hasznaltam a KODIt. Mi a velemenyetek ezt erdemes vagy az azonos csippel szerelt KHADAS VIM2 Open TV BOX-ot. Erdekes modon ez utobbi dragabb is nem bizos hogy meger 100$t, vagy esetleg mast?
-
Pelican
őstag
válasz drbubo0017 #22492 üzenetére
Egyelőre az S912 nem ajánlott ha LE alatt használnád.
Topikösszefoglalóban vannak ajánlott típusok.http://pel.hu/eoscard http://pel.hu/bdedit
-
Beni2360
félisten
válasz Wasquez #22490 üzenetére
Hát most bekapcsoltam azt a gépet amelyiknek ugyan ez a menüje.
Nálam lehet az egeret szépen irányítani és lehúzni fentről a rejtett dolgokat, habár nehézkes az elérése.
A zöldes fogaskerékre meg nem lehet kattintani mer az csak azt jelzi, hogy a setting menüben vagy.
Nálad mit hoz be? nekem 6.0.1 droidom van
Ha az egérben már az elem a végit járja akkor szokott ilyeneket csinálni nálam.
Sajnos nincs ötletem a megoldásra.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
szabi__memo
nagyúr
válasz drbubo0017 #22492 üzenetére
Ha 912-est veszel akkor azért jó esélyel a VIM2-vel jobban jársz
-
Wasquez
senior tag
válasz Beni2360 #22494 üzenetére
Az a kép, amit beraktam, csak az elhelyezkedést szimbolizálja. Arról a menüsorrol beszélek, ami ott van az alkalmazásokban, és van több kattintható ikon is rajtuk.
A saját távirányítója és egy bt billentyűzet is ezt csinálja. Nem gondolnám, hogy a távirányítók miatt csinálja, inkább valami az android beállításaiban lehet!?
Most majd rádugok egy vezetékes egeret, kipróbálom másik kijelzőn, meg a felbontást átállítom, meg összehúzom a képernyőt.
Elég furcsa jelenség.PC
-
Beni2360
félisten
válasz Wasquez #22496 üzenetére
Milyen képarányra van állítva a TV-d? Talán ott lesz a hiba. Azon a hdmi bemeneten állítsd levágás nélkülire vagy nem tudom, hogy nálad milyen opciók vannak de nem 16.9-re és akkor foga droid teljes képet érzékelni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
molnarsg
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam az ajánlásokat és az alapján kinéztem egy ilyet: http://www.volumerate.com/product/x96-tv-box-android-6-0-online-player-w-2gb-ram-16gb-rom-eu-plug-844449352
Nem szeretném hackelni, a vele szállított androiddal használnám hálózati médialejátszásra és youtube nézésre.
Ahogy olvastam, a kodi-nak van youtube pluginje. Azt érdemes használni vagy van rá natív youtube player? -
viktorhu
veterán
válasz molnarsg #22498 üzenetére
A sima androidos youtube appot használhatod, de touch nélkül nem sokra mész vele (elindítani lehet a videót, de feliratot kapcsolni, megállítani, beletekerni stb. nem enged egérrel) - ezeket viszont a kodi youtube pluginnel meg tudod csinálni.
Nekem a kodiból a netflix plugin hiányzik nagyon ugyanezen okból, bár állítólag a 18. verzióban lesz már az is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mobil flották
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- SSD kibeszélő
- EA Sports WRC '23
- Gaming notebook topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest