- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indiant
addikt
válasz
Indiant #101929 üzenetére
Előzmény:
JobbMintATv kiegészítőben nézek sorozatokat és sűrűn(1 percenként) elmegy a hang 1 mp-re. Ha visszatekerem, akkor megvan a hiányzó (hang)rész. (X96 MAX PlusV2 a vas, nandon a CoreELEC 19.3.0 (Csicsóka féle))
Omega megoldotta 04.20-án. Pendrive-on.
Ma: nem csak a hang megy el, hanem bejön (sűrűbben) a fekete képernyő is. -
blakey
titán
válasz
Indiant #98314 üzenetére
A CoreELEC és a Kodi nem támogatják hivatalosan a "streaminget", panaszkodni kár, mert maximum, akkor lesz javítva, ha a fejlesztő úgy gondolja, hogy megcsinálható, megéri vele foglalkozni, stb. A hivatalosan támogatott eszközök esetében viszont panaszkodhatsz. Egyébként, írtam, nálam minden Kodi alatt működik, de sajnos előfordul, hogy egyes készülékeket, felhasználókat letíltanak. Van fórumtárs, akinek a Shield-en letiltották a Netflixet, csak Kodival tudja használni, vagy másik eszközzel. Másik háztartással megosztott felhasználófiókokat is letilthatnak, korlátozhatnak.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Indiant #98248 üzenetére
Emlékeztek, hogy nálam nagyobb ellenzője az Androidnak nemigen volt, ezen fórum indulása óta. Sokáig álltam is a sarat, de amikor CE alatt leültünk Netflix elé, nem is egyszer előfordult hogy különféle problémák miatt nem működött.
Ezért manapság már nem használom online tartalmak fogyasztására a CE-t. HBO Max kivételével mindent megold a tévém (DV, DA is van). HBO Maxra pedig van egy androidos mi box.
Most ezzel nem azt mondom hogy nem lehet CE alatt is ezt megoldani, hanem csak annyit hogy nekem már elegem van ebből. Meguntam mindig hegeszteni valamit. -
cof
veterán
válasz
Indiant #98248 üzenetére
Annyiból igaz, hogy a dedikált app-nál nincs jobb, meg ha kell a magasabb felbontás. Anno a Kodi kiegészítős filmezést is ugyanezért dobtam mert hol működtek hol nem, persze általában mikor épp ráértem volna filmezni akkor nem.
Annyit tudok hozzátenni, hogy nálam a Widevine CDM 4.10.2557.0 verzió van fenn. Van ennél újabb mert mindig felajánlja a frissítést, de nem szoktam vele foglalkozni amíg működik minden. Ezzel biztosan ment nálam hibamentesen.
-
cof
veterán
válasz
Indiant #98245 üzenetére
De a helyi 73Mb-os fájlnál is csak foszlányokban pár mp-ig van hang.
Akkor itt más lesz a fő probléma ha még egy hálózati lejátszás is akadozik. WiFi vagy LAN?
Nálam még jó 1 hete ment a HBO CE 19.2-n, azóta már visszamondtam, tehát működik Matrix alatt is. Bár már én is lassan dobom fel a stabil Nexus-t mert ki tudja meddig lesz még frissítés a nézett kiegészítőkhöz Matrix alá.
Csicsóka azt ajánlotta, felejtsem el ezeket a boxokat.
Olyan régi a tied? Ha S905X3 szerintem nem felejtős.
-
snipr
aktív tag
válasz
Indiant #98222 üzenetére
Engem is szivat... x96 max, 9.2.8-as CE (tudom ezer éves, de eddig minden tök jó volt). Feldobtam egy másik SD kártyára az aktuális stabil CE-t (20.2), azzal is ugyan ez volt a helyzet, úgyhogy vissza is cseréltem a régi jól belakott 9.2.8ra.
Ha jól emlékszem a kodi logban az inputstream helper dobált valami 400-as http hibát, nézegettem git issue-kat, de első blikkre nem találtam semmit, így elengedtem (egy sorozatot akartam nézni, de végül megoldottam máshogy + mellette várok hátha valami plugin frissítés megoldja)
-
interstate76
addikt
válasz
Indiant #96504 üzenetére
Köszi, de ez már végső soron megoldódott (az okot jó lenne tudni, de annyira nem fontos, hogy erre sok időt szánjak), viszont az EMMC-ről történő bootolást nem igazán tudom megoldani, amíg benne van a masinában az EE-s micro SD, és az viszont gáz. Pedig egyébként brutál jó az EmuELEC!
-
nfsu17
veterán
válasz
Indiant #94999 üzenetére
dehogy jobb...ez egy "ezeréves" lejátszó, évek óta a szekrényben...1080p-ig jó egyedül, offline filmnézésre x264-ig...de azt tudta kadenciahelyesen. Semmi 4k, addonok, stb.
Csak szimplán a távot használom most, így valamivel minőségibb az X96 box használata...ha van régről valami normális távod, te is kipróbálhatod felprogramozni (megoldható, de nem gyerekjáték) -
-
-
gyűrű
addikt
válasz
Indiant #90377 üzenetére
Van de elég gyökér módon van megoldva.. Ha rámégy akkor az utoljára abbahagyott részt mutatja, és onnan visszalépve nem a sorozat főmappába visz vissza hanem a főmenübe..
szerk. már irtam az hbo üf-re az androidos app miatt, azt válaszolták hogy elküldik a fejlesztőnek a javaslataimat..
Amúgy a play storeban az hbo max alkalmazást ha letöltöd akkor ott lehet értékelést írni, meg hogy mi a rossz benne.. Egyelőre nagyon gyenge.. -
Csabi1984
addikt
válasz
Indiant #89609 üzenetére
Nézzél VHS-t na jó DVD-t
Amúgy én se nagyon veszek észre Jó forrású FHD és 4K között különbséget. Ha közelebb megyek a TV-hez 2.5 méterről mondjuk 2 méterre akkor már persze látni a különbséget de azért az ember mindig azonos távolságból filmezik
Jómagam is 70% FHD (pl vígjáték) de pl a bosszúállókra nem sajnálom a 4K méretet -
-
mexel
veterán
válasz
Indiant #87800 üzenetére
Bocs, nem láttam. Ez érdekes így, Csicsókától meg kell kérdezni, én valahonnan másik leírásból vettem ezt, ha így van akkor majd kérni kell a hsz módosítását. Valószínűleg úgy van ahogy linkelted.
Nálam a leírásban az szerepelt ahonnan összeollóztam hogy a restore_CE_original.sh az viszaállítja az sd-re. De hogy a tárhely is visszatérjen kell még elvileg a wipe-data. Szerintem ez így jó.A ./restore_CE_emmc.sh az valóban arr kell hogy ha az előző lépést megcsináltuk visszaírhatjuk az eemmc-re. Most visszanézve ez valóban fel van cserélve, szerintem vagy félreértettem a lényegét vagy fordítva copyztam be
Majd javítani kell
-
Csicsóka
őstag
válasz
Indiant #87622 üzenetére
Tesztelés, hibakeresés fázisba lépett a felezős matrix.
Eddig minden működik, SD ről még gyorsabb a boot folyamat mint az első teszt alatt USB-ről.CoreELEC (official): 19.3-Matrix (Amlogic-ng.arm)
root@CoreELEC-matix:~# a
Startup finished in 2.415s (kernel) + 10.549s (userspace) = 12.964s
kodi.target reached after 10.548s in userspaceLátszik hogy csak 2.415s ideig használja a kártyát, amíg betölt a kernel. Utána már csak az eMMC-ről él tovább.
Most jön majd a tartalom fogyasztás teszt.
Ameddig elkészül, javaslom a korábbi írásaim tanulmányozását. -
Tirex
újonc
válasz
Indiant #87250 üzenetére
Nálam is ugyan ez a gond. (Tonix TX3, S905X3) Először a TV-t kell bekapcsolni (Panasonic), majd HDMI-t kiválasztani. Ekkor bekapcsol a box és ad képet. Ha csak a boxot indítom, fekete képernyő. Ugyan a probléma nem nagy, csak kényelmetlen és sehol nem leltem megoldásra.
-
Csicsóka
őstag
válasz
Indiant #87546 üzenetére
Akkor az egy érdekes doboz lehet. Ősrégi két gigabájtos Samsung kártya is van nekem amiről tökéletesen elindul. És gyakorlatilag ezzel is csak két három másodperc az az idő amíg betölti a kernelt, még csak az sem számít igazán hogy ez egy nagyon nagyon lassú kártya és nem class10.
-
Beni2360
félisten
válasz
Indiant #83686 üzenetére
Hát ehhez a boxhoz egy 5 TB 2.5" HDD extra betáp nélkül vétek egyáltalán indítani. megnézve a képeket azért szégyen gyalázat, hogy nincs egy 5V betáp bemenet rajta. Vagy egy aktív HUB-ba kell dugni vagy egy Y USB kábellel kell megtámogatni. De lehet egy 3A box táp is elég volna.
Én az Y USB kábellel próbálkoznék. a 2. csatit egy mobil töltőbe dugnám. -
FingR86
őstag
válasz
Indiant #83686 üzenetére
én simán cserélném a box gyári tápját vmi normálisra.
nekem X2-es verzió van és mintha kontaktos lenne picit a DC bemenete.
ha nem passzosan van benne forgatva, akkor nekem is kattogott a HDD.
kihúztam a dugót, vissza dugva jól megforgatva amikor éreztem h jobban feszült a csatlakozóban akkor ment hibátlanul. -
FingR86
őstag
válasz
Indiant #83682 üzenetére
milyen boxot használsz ? mások azzal kezdik általában a kínai boxokkal, hogy a gyári adaptert kukázzák, és egy minőségi 2-3A-es telefon töltőfejbe bele dugják a megfelelő USB-DC kábelt és azzal használják.
én mondjuk az enyémet az elejétől kezdve a gyárijával használom (közel 2 év)
és simán bírja a rá csatlakoztatott 1TB külső 2.5" HDD-t. Annyi, hogy ha menet közben dugom rá akkor elmegy a kép a boxon Android és CE alatt is. CSak kikapcsolt állapotban rádugva/indítva jó. -
toby_as
tag
válasz
Indiant #83595 üzenetére
Bocs de tobbszor szerkesztettem es utana vettem eszre hogy eltuntek a kodok amiket bemasoltam. Kozben lejart az ido....szoval bonyolultabb lett mint elsore akartam , remelem azert ertheto. Leegyszerusitve:
-az nfs-kernel-server felinstallalasa utan csak 2 file-t kel atirni: /opt/etc/init.d/(S57)nfs-kernel-server, es az /opt/etc/exports. Utana elinditani a szervert es mar megy is.
En a biztonsag kedveert meg ezt is megcsinaltam szerver inditasa elott:systemctl mask rpcbind.socket
systemctl mask rpcbind.servicenem tudom hogy az uj kernelben kell e meg de regebbi leirasokban ez is szerepelt.
-
toby_as
tag
válasz
Indiant #83586 üzenetére
szia
Idezet a coreelec forumjarol kiegeszitve ahogy en csinaltam: (https://discourse.coreelec.org/t/how-to-setup-nfs-kernel-server/1124)---install entware
installentware
-- install kernel nfs server
-- modify exports file /opt/etc/exports
/eleresi utvonal *(rw,no_root_squash,insecure,no_subtree_check,fsid=0,crossmnt)
--- eleresi tvonal -- pl /var/media/filmek (ahova es amilyen neven a HDD csatolva van)Ezekrol a kapcsolokrol tobb info pl itt: https://linux.die.net/man/5/exports
Nekem pl igy van:
/var/media/filemk *(rw,no_root_squash,insecure,subtree_check,async,fsid=0)---- modify start script /opt/etc/init.d/S57nfs-kernel-server :
1) remove this 4 lines checking for portmap
if
[ -z "`pidof portmap`" ] ;
then echo 'Error: portmap not started'
exit 1
fi2) remove , add and increase number of threads from 1 to 8
rpc.nfsd --no-nfs-version 4 --udp 8
rpc.mountd --no-nfs-version 4---start nfs server
/opt/etc/init.d/S57nfs-kernel-server start
-
gyűrű
addikt
válasz
Indiant #83445 üzenetére
Igen. 7 különböző felszínből vannak ötletek, de vannak sajátok is. Libreelecen is megy azért van benne, egyik teszter ott használta. Tedd fel ezt az újabbat. Ha fagy valahol akkor az gyenge box, vagy pl. sok képet cachel épp a kodi. Akkor egyenként tiltani kell a módosításokat és megnézni hol fagy. vagy pedig marad a gyári skin.
-
ORCA58
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Omen i7-8700K, GTX 1050Ti 4Gb, WiFi, Bluetooth
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy Watch 5 Pro LTE 45mm, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Iphone 15 Plus 128GB Pink Dobozos 12 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest