Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:29:55

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52131) vandor01 válasza lacentos (#52130) üzenetére


vandor01
őstag

jelenleg a ket "nagy" kulonbozik.....

Ali n az arak megadasa a netto ar! majd mikor fizetsz akkor az adott orszag AFA jat raszamolja az osszesito utolso soraba.... ha belga nemet a celirany akkor +21% ha orbania akkor 27%..... es fizetsz varod a csomit ami IOSS-el jon azaz rendezve az AFA az adott orszag fele es a normalissak nem sarcoljak meg plusban a postan hetekig acsorogva tartva a markukat hanem megallas nelkul jon a postaladaba... nos nem ez van Mo-on!

BG-en....
jun30-jul1 re ranezesre raugrott mindenre +10%.... es az arak ranezesre netto=brutto....
ha olyan szallitassal rendelsz ami allitolag nem SARCos feldolgozos akkor nem lesz problema de gyanitom az Mkir posta ha nalluk landolnak akkor ezekre is be fogja szedni a minium 399 vagy 799 ft jo esetben csak ennyit??? de ha a BG nek nincs IOSS -se?? akkor meg meg is afaztatjak ezeket..... gyanitom :) mert nincs egyertelmi info arrol hogy a BG nek van IOSS-e vagy nincs?

IOSS
EU-n kulsos shopoknak lehetosege van a kivaltasara es managelni az EU nak az AFA-t!
Még az EU új rendelkezést magyarázó leírásában is azt írják, hogy a nemzeti posták bár számolhatnak fel plusz díjakat érkezésekor az IOSS küldeményekért is, de ezt nem javasolják, mert az ügyfelek számára kellemetlenségeket okoz. És az IOSS rendszer lényege az, hogy ne legyenek további rejtett költségek, hanem rendeléskor minden költséget egyben fizessen ki a vásárló.
Az ioss azt jelenti, hogy import one stop shop, azaz egy megállásos import vagy egy ablakos ügyintézés. Hogy vásárláskor egy lépésben legyen elintézve minden díjfizetés.
Ezt sikerült itthon a postának úgy implementálnia, hogy megakasztják a kézbesítést díjbekérő kiküldözgetésével és további rejtett költségek hozzáadásával. (ez tortenik a vilag normalisabb felen pl belga, nemet postanal)

[ Szerkesztve ]

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.