Hirdetés
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- nonsen5e: DPD tapasztalatok
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Kalandor: Habemus papam
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fairi
őstag
válasz
Mr.Pentele #52136 üzenetére
Detto nála. Ugy tűnik sms kiküldés probléma még. Ahogy nézem emailt kapott a többség, de nekem sms-t küldtek. Ám nem jött meg. Reggel mondták is bocs, így utánvét, duplaösszeg kezelési díj. Sajnos semmit nem tudnak tenni, de örömmel ebszedik a dupla kezelési köktséget.
-
Most néztem meg egy értesítőt, annál jó volt az áfa összege, csak nem kapta meg az értesítőt és így 799 Ft-al kapja meg.
-
válasz
Meridius11 #52140 üzenetére
Ráadásul az a probléma hogy péntek 16-tól ma reggel 8-ig még meg sem lehetett tudni a kódot mert nem volt ügyfélszolgálat, arról nem is beszélve hogy hibás az áfa összege, illetve azt hogy az üzenetküldés sem működött a hétvégén
Erre már nem igazán lehet mit mondani. Szégyen, igazatok van csak nem kell túlerős kifejezést használni, ha ráköltöttek 2,2 milliárd forintot akkor ugyan miért lett ilyen? -
Jahno
veterán
Pfff, telefonálgatni, mint a 90es években. Durva. Lehet felszívom magam mert ki tudja már mi van. Egyelőre meglesem mi várható és honnan, mert fele Ebay nekem most szerencsére német vonal. Az is mókás, hogy SMS-es értesítésből nem sok derül ki, hogy miféle melyik cucc érkezett.
-
Trucker39
tag
Nekem email jött. SMS nem. Csak este, mikor végeztem a kerti munkálatokkal, akkor néztem rá a fiókomra. Akkor láttam, hogy délután jött a levél, direct linkkel. Nem is kellett kódokat irogatni. A link azonnal a megfelelő helyre navigált. Nekem csak be kellett fizetni. Kb 2 perc volt az egész dolog.
Utána egyből kaptam a megerősítő levelet a VÁM elszámolással, vagy mi is a neve, meg az E-számlával. -
Meridius11
aktív tag
ma felhívtam őket, állítólag 2.-án küldtek sms-t, én viszont nem kaptam semmit. Nagyon sajnálják, de ezt már csak utánvétes fizetéssel lehet rendezni. Szuper. -
dany009
újonc
Elég érdekes az ÁFA számításuk. Ma jött 3:39-kor az email.
-
Küldenek értesítőt, nem kell nézgetni, de már jelezve van feléjük hogy hiba van a rendszerben és nem mindenki kapja meg sem a jó telefonszámra az sms-t, sem a jó e-mail címre az e-mailt.
Ha neked van aktuális akkor azon a számon amit már írtam többször kérd el a küldeményedhez tartozó kódot és a fizetési felületen belépve tudod rendezni, viszont a ha küldemény összértékére rászámolod a 27%-ot és az nem egyezik ne fizesd ki, hanem jelezed hogy rosszul van számolva.
06-1-4217235 -
Mr.Pentele
csendes tag
Nem akarok rémhíreket kelteni, de engem most szépen megszívatott a Posta. Ma reggel akartam hívni őket a hozzáférési kód miatt, hogy fizessem online a díjakat. Most látom a nyomkövetésben hogy az OLK-ba került a csomagom, továbbá mutatja a Posta alkalmazás, hogy 799 Ft lesz a vámügynöki díj. Hát persze hogy annyi lesz, ha nem bírtam online fizetni a kód hiányában....
Esetleg jó lenne ha már ez a rendszer van, akkor küldenének értesítőt, mert különben 799 Ft-os díjakat fogunk fizetni. Ezek szerint nem érdekli őket hogy ki sem ment az értesítő, gondolom letelt a 48 órám és puff már rá is tette az utánvétes költséget.
-
vandor01
senior tag
válasz
lacentos #52132 üzenetére
lehet a kialakult rendszert mas szemszogbol is nezni!
Mo-on mindig nagy problema volt az eltuno csomagok akar meg a postas taskajabol is kieshet a "dragasag" nos ha nem online fizeti ki a vevo a 399-et hanem a postasnak a 799-et??
na jo aki kis aprosagot rendelt az ennek nem jo hir foleg azzal szembe aki olyan helyen lakik ahol a posta nem szamit fel extrat az IOSS miatt is hanem koltsegmentesen azonnal szallitja a cuccot...nos ha rendelek pl az IOSS -es ALi-rol valamit 100-150 euro kozott akkor 399-et mindenkepen kell fizetnem online........ de ha a postasnak fizetem? a 399+399-t akkor elmondhatom, hogy 99% hogy a kezembe kapom a cuccot! nem tunik el nem veszik el nem esik ki postas taskajabol nem lopjak ki a postaladambol etc etc.... azaz kb +1euroert van egy tuti biztositasom amit csak a termek atvetele utan kell kifizetnem!
na jo 1db foliaert a telcsire nem jo business... -
vandor01
senior tag
válasz
lacentos #52130 üzenetére
jelenleg a ket "nagy" kulonbozik.....
Ali n az arak megadasa a netto ar! majd mikor fizetsz akkor az adott orszag AFA jat raszamolja az osszesito utolso soraba.... ha belga nemet a celirany akkor +21% ha orbania akkor 27%..... es fizetsz varod a csomit ami IOSS-el jon azaz rendezve az AFA az adott orszag fele es a normalissak nem sarcoljak meg plusban a postan hetekig acsorogva tartva a markukat hanem megallas nelkul jon a postaladaba... nos nem ez van Mo-on!
BG-en....
jun30-jul1 re ranezesre raugrott mindenre +10%.... es az arak ranezesre netto=brutto....
ha olyan szallitassal rendelsz ami allitolag nem SARCos feldolgozos akkor nem lesz problema de gyanitom az Mkir posta ha nalluk landolnak akkor ezekre is be fogja szedni a minium 399 vagy 799 ft jo esetben csak ennyit??? de ha a BG nek nincs IOSS -se?? akkor meg meg is afaztatjak ezeket..... gyanitommert nincs egyertelmi info arrol hogy a BG nek van IOSS-e vagy nincs?
IOSS
EU-n kulsos shopoknak lehetosege van a kivaltasara es managelni az EU nak az AFA-t!
Még az EU új rendelkezést magyarázó leírásában is azt írják, hogy a nemzeti posták bár számolhatnak fel plusz díjakat érkezésekor az IOSS küldeményekért is, de ezt nem javasolják, mert az ügyfelek számára kellemetlenségeket okoz. És az IOSS rendszer lényege az, hogy ne legyenek további rejtett költségek, hanem rendeléskor minden költséget egyben fizessen ki a vásárló.
Az ioss azt jelenti, hogy import one stop shop, azaz egy megállásos import vagy egy ablakos ügyintézés. Hogy vásárláskor egy lépésben legyen elintézve minden díjfizetés.
Ezt sikerült itthon a postának úgy implementálnia, hogy megakasztják a kézbesítést díjbekérő kiküldözgetésével és további rejtett költségek hozzáadásával. (ez tortenik a vilag normalisabb felen pl belga, nemet postanal) -
lacentos
tag
Nem igazán értem akkor az Ali ill. Banggood már áfás árat ad meg a honlapján vagy nem.
Ha nem akkor érdekes mert az ár+szállítás és ehhez hozzáadom az itthoni áfát drágább a cucc mint a sarki webshopban. -
válasz
Meridius11 #52125 üzenetére
A Magyar Posta oldalán vagy valami más helyen az eladó feladásától addig amit írzs? Az hogy a logisztikai cég adataihoz hozzáférés van és látod az egy dolog. Ezek még a S10 (UPU standard) postai szabvány szerint is egyéb küldemény és nem trackable.
A Magyar Posta azt írja hogy ezek nem könyvelt küldemények ezért nyomkövetésük nem elérhető, mivel ezt nem kell könyvelni.
Oké látsz adatokat és mire jutsz velük?
Leírható hogy követett de igazi megerősítés nélkül. A kifejezés értelmében igazad van. -
laleeee
őstag
Online fizetést lehet majd paypal számláról intézni a Posta felé ?
-
válasz
Fr@nkieWilde #52116 üzenetére
Ha hétfőn 08:00-ig nem kapod meg az értesítőt a postától, hívd fel a 06-1-4217235-ös számot és kérd el a nyomkövetési számhoz tartozó hozzáférési kódot és amit mondnak honlapot ott ki tudod fizetni.
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
Olvastam az összefoglalót, de nem igazán vagyok képben.
1 csomagot várok, érdekes mód pont július elsején rögzül Mo.-n. Ekkor kerül a Posta Kicserélőbe.
Azóta a képen látható dolgok történtek, semmilyen információt nem kaptam, hogy fizetnem kellene. Online intézném, ha lenne rá lehetőségem.
De most mit tegyek? Várjak míg nem szól a NAV? Ha értesít,, akkor hogyan veszi fel a kapcsolatot?
Mi a menete ennek az egésznek? Kell nekem a termék.Köszönöm előre is!
-
azbest
félisten
-
tbalint3
tag
Nem tudom mibe fáradtál bele, én most írtam ide ma először (lehet utoljára is). Annyit akartam megjegyezni , ha megengeditek, hogy régen ennyi sem látszott.
Számomra az a teljes nyomkövetés, ha látszik:
- a felvétel
- ország elhagyása
- országba beérkezés
- vámkezelés + küldés a kézbesítő postára
- kézbesítés.Mindegy befejeztem, ennyit nekem ez az egész nem ér.
-
azbest
félisten
válasz
laleeee #52101 üzenetére
150 euro érték feletti árura nem vonnak áfát, mert nem lehet egyszerűsített módon kezelni.
Olyankor a hagyományos módon kell vámkezeltetni beérkezéskor. Ha a posta hozza, akkor 4000 forintos kezelési költség lesz rajta + vám + áfaMajd a tételes listás megbízási ürlap mellé csatoni kell screenshotot a webshopból a vásárlásról, ha paypal fizetés volt akkor arról is.
-
Trucker39
tag
Közben újra itt.
Elolvastam a hsz-kat.Nos, a csomag "Free shipping"-ként került szállításra. Így nem hiszem, hogy utólag lenne benne szállítási költség.
Kifizettem, mert egyrészt nem nagy összeg, bár magam is láttam, hogy az ÁFA számítás igencsak hibás.
Másrészt meg nem nagyon merek panaszkodni, mert esetleg bekérnek egy fényképet a vásárolt termék oldaláról és ott meg bizony látszik, hogy 20.76 dollárt fizettem érte.
Pontos árfolyamot most nem tudok fejből, de lehet több lenne a VÁM költség, ha nagyon ugrálok.
Azt nem tudom, hogy a csomagkövetésen miért látszik és miért nem látszanak dolgok. Az a tapasztalatom az eddigi vásárlásaim során, hogy elég ötletszerűen frissül ez a szolgáltatás.A legszélsőségesebb talán az volt, mikor a magyar posta csomagkövetője szerint a csomag még pesten volt az ilyen-olyan raktárban, közben meg reggel 8-kor nyomta a postás a kapu csengőt, hogy hol vagyok már.
Én úgy gondolom, jó magyar szokás szerint ez is alaposan el van cseszve és majd valamikor rendeződik.
Nem szándékoztam itt nagy port felverni, csak gondoltam, aktuális most ez a dolog, így linkeltem a képeket.
Ha megjön - valamikor - a csomag , majd beszámolok róla. -
mikk2000
őstag
Történetesen tudok programozni, azért is írtam amit írtam.
Rengetegféle hiba képzelhető el, például valami programhiba folytán elkeverednek az azonosítók, tehát nem az aktuális azonosítóból számolja az áfát, hanem mondjuk egy másikból... ugyanis egy gép ha meg van írva a kód hogy X=Y*0.27 akkor azt sosem fogja eltéveszteni, soha. Persze rengeteg egyéb más hiba is lehetséges, de hogy ennyi pénzért ennyi idő alatt hogy nem sikerült letesztelni kellő mélységben ezt az egész rendszert, az rejtély számomra.
Az azonosító felcserélés tippnek lehet az az alapja, hogy a történet szerint még nem is volt a vámon az adott csomag.
-
Abel-0101
aktív tag
Vicc az egész újrendszer... egész arra megy ki, hogy eun belül minden ország kincstára nőjön, persze a kormány pénztárcája)
-
válasz
mikk2000 #52099 üzenetére
Amíg nem fizeted ki és egyértelműen számolási probléma nincs az amit írsz, erre nem kérnek pénzt. Lehet jelezni is hibátlan vámolási határozatot készíteni. Egy hibás határozat kijavítása nem díj köteles nálunk, ha még is mivel jogos reklamáció nem az ügyfél hibájából a beszedett költséget vissza kell adni. PTK.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Macska topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Elektromos autók - motorok
- iPhone topik
- Assetto Corsa EVO
- További aktív témák...
- GOPRO Hero 12 BLACK - 5.3k akciókamera - Motoros/biciklis szett (4.)
- DJI Mavic 2 Pro drón szett - 1" Hasselblad kamerával
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest