Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-05-01 20:29:55

LOGOUT.hu

Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#52251) EXIEZ válasza shokobanana (#52249) üzenetére


EXIEZ
senior tag

Én is ugyanezt tettem, nagy szerencsém volt hogy az utolsó csomag is meg június végén mehetett npkk ba, mert nem lett sarcos :DD

De most ameddig nem rendeződik én hagyom, vagy inkább itthon megveszem ennyiért.

(#52252) fairi válasza V/ (#52250) üzenetére


fairi
addikt

Remélem más átveszi, és visszaküldetem, 300Ft bukok, nem oly fontos dolog. 800-at megért még volna, de 1400 Ft nem. Főleg lehet már rossz is, 2 hónapot sínylődött a cucc, nem egyszer kaptam törött dolgot hosszú várakozás után.

Biztos valaki átveszi sajátját majd és kiderül mi a szitu.

[ Szerkesztve ]

(#52253) Jahno válasza fairi (#52252) üzenetére


Jahno
őstag

Pld. én, mert olyan cuccokat rendelek amit várok és szükség is van rá. Néha nem is értem az ilyen "legfeljebb nem veszem át / visszamegy" kommentelőket.

(#52254) V/


V/
Topikgazda

Annyit kérhetnék hogy privátban néhányan elküldenétek a NAV azonosítószámot, azt hogy mennyi volt a küldemény összértéke és a számolt áfa, hogy a vámosoknak tudjak érvelni a hibás árfolyam és a hiányos adatok miatt? Az illetékes ez alapján le tudja ellenőrizni, de más egyéb nem fog történni az adattal.

Eleve az eVámnál az devizákat mindig választani kell, itt a postás nem gondolkozik csak löki be a számokat és hogy milyen deviza az bonyolult már neki.

[ Szerkesztve ]

(#52255) oba


oba
addikt

Nem is Magyarország lenne ha nem lenne ennyire túlbonyolított káosz az egész ami ráadásul szarul is működik. Egy jó ideig nem rendelek semmit az biztos. Ha ez volt a céljuk akkor elérték.

(#52256) azbest válasza V/ (#52247) üzenetére


azbest
félisten

Emlékszel a hagyományos vámkezelésre? Ott is mindig havi dollár árfolyamból varázsoltak eurot, majd eu csatlakozáskori euro árfolyamon (334,8) forintot és abból számoltak áfát. Arra tippelnék, hogy ezt a módszert nem változtatta meg a szabályváltozás. Szóval SA módnál lehet továbbra is nyakatekernek itthoni áfa megállapításnál.

Az a vicces, hogy ioss küldeménynél meg nem magyar jogszabályi hülyeségek szerint váltják a pénz, így ott nem ilyen nyakatekertet használnak. Régebben én is linkeltem ioss tax invoicot meg más is, ott látni, hogyan váltották dollárról euróra és úgy mindig valóban 27% áfa, nem árfolyamtól függő forintban.

Persze, ha az ügyintézők elkeverték a pénznemet, akkor az tényleg kreténség a részükről.

[ Szerkesztve ]

(#52257) #04441088 válasza oba (#52255) üzenetére


#04441088
törölt tag

+1. Gyökér egy ország, még hülyébb állami cégekkel. Hatalmas gratuláció. Hány milliárd ment el vajon fejlesztésekre? Nevetséges. Kívánom, hogy menjen csődbe a Posta minél hamarabb, bár ezt már évek óta várom. :DDD

(#52258) shokobanana válasza fairi (#52248) üzenetére


shokobanana
kezdő

ha ioss-ben rendelnél, az áfát a ténylegesen fizetett összegre számolják, tehát a kuponnal csökkentett ára + szállítás. Mint ahogy ha bemész az üzletbe, és kuponnal féláron veszel valamit, akkor is a félárra vonatkozó áfát fizeted... ennek a régi rendeléseknél is így kéne működnie, azaz a ténylegesen fizetett összegre számolni az áfát.
"A behozatalkori valós érték a vevő által az értékesítés időpontjában (azaz a vevő általi fizetés elfogadásának időpontjában) fizetett nettó ár, amint az az árukat kísérő dokumentumban (vagyis a kereskedelmi számlán) szerepel."
Csak haa kereskedő nem ezt írja be, akkor szar ügy.

(#52259) EXIEZ válasza shokobanana (#52258) üzenetére


EXIEZ
senior tag

Ez szerintem alin működik is korrekten, de ha a hülyeségük miatt 2x akkora sávos díjat kapsz a csomagra nem lesz buli akkor sem.

(#52260) shokobanana válasza EXIEZ (#52259) üzenetére


shokobanana
kezdő

én nem is arra írtam, hanem az elseje előtti rendelésekre, amiknél itthon kell áfát fizetned.

(#52261) V/ válasza azbest (#52256) üzenetére


V/
Topikgazda

Az amit írsz még 2019-ben megváltozott, június 30-ig az volt érvényben hogy az MNB meghatározott módon megállapított deviza árfolyamával mint havi vámolási árfolyamával kell számolni, ez nem változott most sem, annyival kevesebb hogy nem kell vizsgálnia 22 €-os határt.

(#52262) azbest válasza V/ (#52261) üzenetére


azbest
félisten

Félreértesz. Az egyéb pénznemből számolták át előbb eurora az aktuális mnb árfolyamon, majd azt az eurót meg a magyar eu csatlakozási árfolyamon számították forintra. Emiatt is kijöhet fura dollár - forint konverzió. Mert valójában friss árfolyamról váltják eurora, majd régi árfolyamon számolják át forintra. Nem egy lépésben lesz dollárból forint. Erre gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#52263) V/ válasza azbest (#52262) üzenetére


V/
Topikgazda

Nem értelek félre, az áfát máshogy kell kiszámolni. Nem véletlenül szerepelt az július 1-ig az Összefoglalóban hogy melyik hónapban mennyi az áfamentes vásárlás felső értékhatára különböző devizákban.

[ Szerkesztve ]

(#52264) EXIEZ válasza V/ (#52261) üzenetére


EXIEZ
senior tag

Így van, ez eddig is így ment, csak eddig azt néztük milyen összeg alatt kell rendelni, de maga a váltási része ugyanaz maradt, mint ami eddig is volt.

(#52265) V/


V/
Topikgazda

Jut eszembe mi lesz ha elkezdenek jönni az Alis IOSS küldemények, ha már itt gondok vannak.

(#52266) fairi válasza Jahno (#52253) üzenetére


fairi
addikt

Létszükség akkor egyértelmű a helyzet, ha 1 milliót irnak rá akkor is átveszed. Pl ezt meg is teszik a monopol helyzetne levő gyógyszergyárak.
terméknélfizettél x összeget és a szemedben van egy z értéke(lehet hasznosnak tartod, vagy létszükség a hobbidhoz, munkádhoz). És itt jön az y meglepi pluszköltség. (ez ismeretlen faktor jelenleg, pedig nem kéne annak lennie)
Z-t nehéz meghatározni, főleg ha befizetted előre az x-et.. Posta is jól tudja, igy mer inkorrekt lenni, mert emberek többsége érzelemmel viszonyul a dologhoz, megvetted: akarod.
Tényleg a z érték megéri x+y? ha nem, akkor x-et leirod veszteségnek, és menjen vissza.

(#52267) vandor01 válasza fairi (#52266) üzenetére


vandor01
őstag

MO-on az ürtudomány kismiska egy telefonfolia vasarrlasa kinabol-hoz kepest! :DDD

CSAK az INNOVACIO jegyeben! dr Palkovics: "Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban."

(#52268) azbest válasza V/ (#52265) üzenetére


azbest
félisten

Semmi, nem kell csinálniuk semmit, csak beszedni a saját díjukat :D de látod, az sem megy simán nekik :D

#52263V/
áh értelek. Szerencsére nem kellett az utóbbi évben fizetnem semmiért, mert kisebb értékű dolgokat szoktam rendelni kínából. Így csak a határra figyeltem. Bocs a kavarásért.

#52270EXIEZ
nem az áfa miatt, hanem hogy át kéne regisztrálnia az eu-s eladáshoz eu-sra a hirdetőknek a fiókjukat, hogy ne legyen automatikusan rászámolva az áfa a belső piaci bruttó árra is.

[ Szerkesztve ]

(#52269) fairi válasza shokobanana (#52258) üzenetére


fairi
addikt

lenyelem azt ha teljes árra számolják, de ne valami fiktivre, ami minden adattal ellentkezik.

(#52270) EXIEZ válasza V/ (#52265) üzenetére


EXIEZ
senior tag

Főleg hogy az eus csomagok akár a héten NPKK ban lehetnek, 2-3 nap alatt megjöttek eddig. Bár kérdés megéri - e bármit most venni az Áfa miatt :K

(#52271) bl4ze válasza EXIEZ (#52270) üzenetére


bl4ze
veterán

BG EU raktárból nincsen ÁFA felszámolva, helyesen. Onnan megéri továbbra is. Aliexpress más kérdés....

.:. bl4ze .:.

(#52272) V/ válasza vandor01 (#52267) üzenetére


V/
Topikgazda

:C

(#52273) sajtjani


sajtjani
tag

Jonap!
Bocsánat, nem olvastam vissza. Poland raktárból szoktam vásárolni DPD/UPS szállítással. A fizetésnél új VAT sor van. Volument tekintve 200-300 usd kellene fizetnem. A súgó szerint EU raktáras cuccokra is kell fizetni, ha EU-n kívüli az eladó (Kina). Minden EU raktárral így van ez? Köszi!

(#52274) azbest válasza sajtjani (#52273) üzenetére


azbest
félisten

Próbálj üzenetet írni az eladónak. Amíg nem igazítja meg a regisztrációját, hogy tényleg eu-s küldeményként legyen a hirdetése, addig rászámolja az ali az import áfát. Akkor is, ha amúgy tényleg eu-s bruttó lenne az ár. [link]

[ Szerkesztve ]

(#52275) mikk2000 válasza LacpacNÉ (#52239) üzenetére


mikk2000
őstag

Csodák pedig nincsenek... :) Szerintem egyszerűbb egy konnektorba dugható mérő, szaktudás nélkül használható. Ebből a sínre-szerelhetősből akkor többet is kell venni, mondjuk nekem annyira nem lenne bizodalmam fixen bekötni valami kínai izét állandóra a villamos hálózatba.

(#52276) V/ válasza azbest (#52274) üzenetére


V/
Topikgazda

Két féle áfa jelenik meg a fizetésnél az import áfa csak az ami EU-n kívüli. Az EU-belüli eladóknak meg kellett adni az itteni adóazonosítójukat és az áfa témát is beállítani. Ki kell fizetni a végfelhasználó áfát is.
Többször beírták azt a felhívást amit az AlIexpress kiadott az eladóknak az áfa változásokról, nem csak az import változott.

[ Szerkesztve ]

(#52277) sajtjani válasza azbest (#52274) üzenetére


sajtjani
tag

Köszönöm! Na ez nekem bonyesz. A lémyeg, hogy az EU raktárakból küldött árukra is lesz + költség?

(#52278) V/ válasza sajtjani (#52277) üzenetére


V/
Topikgazda

Mivel eddig nem volt áfa fizetve most meg már kell így lényegében lesz

(#52279) AtHoS


AtHoS
nagyúr

Sziasztok!

Tanácsra lenne szükségem:

- április 9-én vásároltam barátom telefonjára üvegfóliát [2 Front + 2 Lens]
- július 12-ig kellene megérkeznie (mondjuk más, április 2-án vásárolt cucc még áprilisban ide is ért :Y )
- nyitottam dispute-ot, kértem az ár visszafizetését és jeleztem, ha mégis megérkezne, akkor ezt jelzem és kifizetem akkor

Válaszolt az eladó a vitában és ehhez kellene tanács a "profiktól" :R

Seller's Proposal
Proposal:No return & No refund

"To apologize for delivery delays , We sent a new parcel for free. is that ok to Cancel Dispute immediately? Also, we promise you full refund if no received it in 25-30 working days.as the shipping is much better than before.trust you will received new parcel with one more try. So could you please cancel dispute right now? Thanks"

Ha elfogadom az ajánlatát, miszerint újra feladja, akkor annak megérkezéséig (vagy várható megérkezéséig) lesz-e/marad-e vásárlói védelem?
Nem ismerem az eladót, korábban nem vásároltam eddig tőle

read-only mode on the forum

(#52280) fairi válasza AtHoS (#52279) üzenetére


fairi
addikt

Elutasít, egyértelműen. Nincs bizonyíték neked feladtak bármit is.
Lehet tényleg megérkezett áprilisban, de posta elkavarta.
93% elégedettség nem biztató.

(#52281) czakof1946


czakof1946
tag

Ma járt le a szállítási határidő. Kaptam egy emailt, hogy 15 napom van a vita nyitásra. De a árúkövetésben a legutolsó bejegyzés:
2021-07-05 17:37
Nemzetközi Posta Kicserélő Központ, Receive item at office of exchange
Most mit kellene tennem?

Kösz!

(#52282) fairi válasza czakof1946 (#52281) üzenetére


fairi
addikt

Fizetsz, mint a meszes. Hnap kell kapnod egy sms vagy emailt, ha nem jön hívd a megfelelő számot (48 órán túl vársz akkor kezelési költség duplázódik), és kiadják az online kódot. reménykedj a áfaszámítás baráti lesz (ritkán 50-200% változik az áfa).

(#52283) Jahno válasza AtHoS (#52279) üzenetére


Jahno
őstag

Nálam az ilyen újra feladott cucc sosem ért ide és minden létező határidőből kifutottam, ment a levelezgetés és értetlenkedés a végtelenségig.

(#52284) sajtjani válasza V/ (#52278) üzenetére


sajtjani
tag

:R Bár továbbra sem értem miért kell külön áfát fizetnem egy 60 dolcsis valamire, amit lengyelből elhoz a DPD 3 nap alatt és egy luxemburgi bank emeli le a számlámról az árát! Na mindegy, Köszönöm!

(#52285) V/ válasza sajtjani (#52284) üzenetére


V/
Topikgazda

EU-ból vásárolva ha nem magánszemély az eladó van áfa fizetés, nemcsak a magyar üzletekben kell áfát fizetni.

(#52286) LacpacNÉ válasza mikk2000 (#52275) üzenetére


LacpacNÉ
csendes tag

Most mit mondhatnék még, ami nem felesleges, hisz neked előre elkönyvelt véleményed van. Nincsenek csodák, ezért fix, hogy valami okozza a túlfogyasztást, nem a csoda. Még nőként is tudom, hogy pl. egy meghibásodás is okozhat túlfogyasztást. Hidd el szakértelem van a háznál. ;) De nem részletezem, mert több okból is felesleges, valamint nem tartozik a tárgyhoz, semmi köze a kérdésünkhöz.

Nem felülbírálatot, nem feltételezgetéseket kértünk, hanem tapasztalatot. Az meg úgy tűnik nálad nincs.

Aki írt konkrét véleményt annak köszönjük, és inkább adok/adunk az ő tapasztalatára, mind mások találgatására, feltételezgetésére. Minden jót neked!

(#52287) mikk2000 válasza LacpacNÉ (#52286) üzenetére


mikk2000
őstag

A tudást nem tudod pótolni holmi mérővel, mégha folyamatosan pofátlankodsz is a segítő szándékú hozzászólásra, de sok sikert :)

(#52288) V/


V/
Topikgazda

Akkor úgy gondolom a témát lezártátok. Köszönöm.

(#52289) bl4ze


bl4ze
veterán

Na, nálam a mai munkanapon sem történt semmi az UHxxxxxBE küldeménnyel , semmi új bejegyzés 2 napja :
2021.07.03. | 19:27 A bejövő küldemény átvétele a kicserélőben NPKK

Kiváncsian várom mi lesz. Sem SMS, sem EMAIL : semmi nem jött.

.:. bl4ze .:.

(#52290) fairi válasza bl4ze (#52289) üzenetére


fairi
addikt

Akkor lehet belgiumi levélnek nézték és átment, sztem hívd fel a postát, és óvatosan kérdezed meg.
lehet ezzel nyertél, és jól jársz a legvégén.
Nekem is van egy felhívom holnap a postát, és nagyon óvatosan rákérdezed.
Összes vámos üzenet mind kínai csomag volt. 5 nap alatt tuti másféle is jött!

(#52291) batyus086


batyus086
csendes tag

Üdv Mindenkinek !

Olyan kérdésem lenne, hogy ugyebár volt Alin az a bizonyos "3$ New user gift" kupon lehetőség. Bevallom, én párszor éltem ezzel a lehetőséggel, úgy, hogy másik email címmel új fiókot regisztráltam és gond nélkül megadta a 3$ ajándék kupont, igaz csak akkor válthattam be, ha legalább 4 dollár értékben rendeltem. Nem tud erről valaki esetleg valamit, hogy ezt az ajándék kuponozást az Ali megszüntette?

Mert a fentebb leírt megoldással sajna már nem ajánlja fel nekem a 3 USD értékű kupont, bárhogyan próbálkozom sehogyan sem. Az is lehet, hogy kicsit bekeményítettek és szigorúbban ellenőrzik most már az ilyen trükközéseket? Vagy csak egyszerűen megszűnt náluk ez a kedvezmény?

[ Szerkesztve ]

(#52292) bl4ze válasza fairi (#52290) üzenetére


bl4ze
veterán

Egyelőre még kivárok, nem igen van időm telefonálgatni.
Ha Te rákérdezel, megosztod majd mit mondtak? (akár privátban)
Szintén UHxxxxxxBE? Mióta áll NPKK-ban?

.:. bl4ze .:.

(#52293) RVR400 válasza bl4ze (#52292) üzenetére


RVR400
veterán

(#52294) bl4ze válasza RVR400 (#52293) üzenetére


bl4ze
veterán

Elolvastam, de okosabb nem lettem.
Nem tudom vámra kerül, nem fog stb.
0703 óta NPKK. Eddig ezeket vagy kihozták, vagy postai letétes volt. (0701 előtt)
Arról volt bejegyzés, jött SMS... vagy ládában landolt.
Kérdés az volt lesz-e bármilyen bejegyzés, értesítés ha vám alá vonják.... ?

.:. bl4ze .:.

(#52295) shokobanana válasza bl4ze (#52294) üzenetére


shokobanana
kezdő

nekem 07.01 óta áll egy UH..BE , de ha előtte is egy hónapot álltak npkk-ban, most minek izgassam magam. Ha átjön vám nélkül, majd jön értesítés, hogy vegyem át, ha meg vám elé kerül, a posta követésben meg kell jelenni a bejegyzésnek, azt meg rendszeresen nézem. Amíg az nincs meg, hiába kérnék ügyintézőtől is azonosítót, ha esetleg nem küldik ki az értesítőt.

[ Szerkesztve ]

(#52296) Beni2360 válasza batyus086 (#52291) üzenetére


Beni2360
félisten

Nálam a böngibe meg mindig adja.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#52297) azbest válasza V/ (#52276) üzenetére


azbest
félisten

Pont a te általad is sokszor betett alis táblázat alapján mondom, amit mondok.
De lefordítom magyarra a sorokat, mert valószínűleg nyelvi akadály miatt érted félre.

A legalsó az, amihez be kell állítani egy fiókot a valóban eu-ban kereskedő eladóknak. Nem jó, ha a kínai fiókból veszik fel az itteni raktárat, mert az a vámszabad területes opció számára van fenntartva. Szóval amíg az eladók meg nem csinálják a megfelelő beállításokat, addig minden olyan, mintha nem létezne eu-ból vásárlás. Ahol sellert ír az ali táblázat, ott az ali nem szed taxot. Azt nem tudom eladóként milyen lehetőségek vannak az eladók számára, hogy célországonként hogyan tudják más-más adókulccsal felvinni az eu belpiacos hirdetéseiket.

Pedig tapasztalatból tudjuk, hogy létezik eu-n belüli belpiacos, hiszem külön vámkezelés nélkül érkeztek futárszolgálattal nagyobb értékű termékek is.
A mostani eu-n belüli raktáras vat-nál mindenütt az IOSS tájékoztató szöveg van a vat melletti kérdőjelnél.

Rendeltem egy hdd caddy-t előbb franciaországból és 2-5 napos szállítás mellett arra is kínai ioss tax invoicot állítottak ki. Ami csak akkor jó, ha tényleg vámszabad területről jön. De ha vámszabad területről jön, akkor kell, hogy majd kapjak róla valami vámos dokumentumot is. Szóval, ha minden jól megy, hamarosan saját tapasztalatból tudom majd mondani, hogy valójában milyen az a raktár. Ha nem kapok vámolós dokumentumot, akkor az eladó rossz beállításai miatt tévesen szedték az ioss taxot.

Hasznos fejlemény, a legutóbbi ioss számlámon már kibővített adatok szerepelnek az Aliexpressről. Ez az aliexpress IOSS regisztrációs száma, amit a hollandoknál intézett az európai üzleteléshez:

Marketplace Operator: Store Alibaba.com Singapore E-Commerce Private Limited NL826439810B01
8 Shenton Way, #45-01 AXA Tower, Singapore

[ Szerkesztve ]

(#52298) AtHoS válasza fairi (#52280) üzenetére


AtHoS
nagyúr

fairi és Jahno

Köszi :R , elutasítottam, ahogy javasoltátok, de nem engedett megjegyzést írni az elutasítás okára. 3 nap mire lejár a Dispute, addig várakozom tovább...

read-only mode on the forum

(#52299) storm4


storm4
aktív tag

Sziasztok!

Ezt még a mai nap margójára és az új postai rendszer beélesítésére itt hagynám:

Egy találós kérdés: hogy hívják az 59. hónapot? :DD :DD

Bocsássunk meg ellenségeinknek,de nevüket soha ne felejtsük el! A sebek a múltra emlékeztetnek,de nem kell meghatározniuk a jövőt.

(#52300) internetezoo válasza storm4 (#52299) üzenetére


internetezoo
senior tag

A 395 Ft áfa lenne?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.