Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Met
nagyúr
válasz
Atilla001 #52643 üzenetére
Én nem régen rendeltem így Francia raktárból.
Előtte az eladónál direkt rákérdeztem hogy tényleg az lesz az eredeti feladási hely amit jelölök.
06.29.én rendeltem.
03.07 DPD adatközpont A megrendelési adatok továbbítva a DPD felé.
06.07 Budapest (HU) A küldemény beérkezett a feladó depóba.
És kedden ki is hozták. -
Csatravi
senior tag
Köszi, akkor majd belépek és megnézem.
Van ugyanilyen termék ugyanígy Lengyelből és szállítással. Az ismertetőben meg ezt írja hozzá."Kindly note: We don't ship for the remote address and island from our Europe warehouse and even China. You can contact with our custom service firstly if you are not sure whether your location can be shipped."
"Ship from europe warehouse is Free of taxes! Save lots of money ! " -
lacoka55
tag
A Banggoodtól vásárolt és az Európai Unióban (EU) található rendeltetési helyre szállított áruk, az eladási ár tartalmazza az áfát és a vámokat (ha alkalmazható), és Önnek nincs szüksége további fizetésre. Ha további információt szeretne kapni ezekről a költségekről, kérjük, forduljon országa adó- és vámhatóságához.
ez hogy van ? -
Csatravi
senior tag
Üdv!
Ennél a vásárlásnál fizetni kell a 27% áfát.
[kép] -
Atilla001
senior tag
Üdv! Van értelme vitatkoznom az eladóval, ha Francia raktárt választottam a termékre, amire 5 munkanapot ígért, erre bejelölte a CZ raktárat kiindulónak és persze a YunExpressel elküldte CN-ből, ami még ma sincs sehol? Rákérdeztem vásárlóknál és eladónál is hogy ez tuti így van e. Persze ASAP meg minden ígéret. Még 1 érdekesség, hogy bekerült a DPD rendszerébe ami 1-je óta nem frissül. Reméltem hogy tényleg EU és 5 nap mert kellene ha már DPD.. az ÁFA már nem is érdekel, itthon 1db kerül annyiba majdnem amennyit 4-ért fizettem.. köszönöm..
-
Ne érts félre ha bántónak éreznéd a megjegyzésem, az irónia nem jött át nekem, de nem írtam egy betűt sem ellened.Semmi negatív vélemény.
Pont most akartam kiegészíteni, hogy vannak a jogtalan költségek és nem reklamálunk, mert az alapértékkel ahogy te fogalmaztad meg vagyunk elégedve.
Nekem sincs lelkiismeret-furdalásom, ha elfogadják azt az értéket ami vám-árúnyilatkozaton szerepel, mert azt kell tenniük, de ez nem elfogadható indok a többi jogtalan lehúzásra és nem reklamálhatunk mert akkor kérik az igazolásokat és még mi leszünk a hibásak hogy a vám-árúnyilatkozat és az igazolás összege nem stimmel. Ezért inkább lenyeljük a békát.Ebben hónapban 292,7 Ft a dollár erre ők felkerekítik 293-ra ez a vámtörvény és az áfa törvény megsértése és ennek eredménye hogy több lesz áfa, mint ami jogszerű lenne, nem sok pénz, de akkor is nem korrekt.
Szállítási díjat számolnak ott ahol az eladó azt kedvezményként biztosította, az eladói kedvezmények nem számítanak a vámértékbe ha nem fizettünk érte.
Valami nemzetközi szállítási díjat írnak, de az hol látható, ellenőrizhető? -
válasz
pibácsi #52636 üzenetére
Amit július 1 után vásároltál azt gondolom nem érted ide.
Nem veszed át és az elmélet szerint ha tudják visszaküldik a feladónak. Sehol nincs érte retorzió. Akár az eladótól is visszakérheted a pénzed mert hogy nem kaptad meg, rajtad múlik hogy miként állsz a dologhoz. -
pibácsi
senior tag
Bocsánat, csak kérdezném mégegyszer, hogy ha ne,m veszem át a megemelt díjas postai csomagot, mert nekem az már nem éri meg, akkor mi történik? Büntetés jár érte? Alitól persze nem kérem vissza a pénzem, de nem veszem át a csomagot.
Várnám válaszotokat. Üdv. Pibácsi -
Mindenkit megkárosítanak, aki nem kapja meg értesítőt az többet fizet, nem igazolt szállítási díjat számolnak fel, nem adnak a jogszabályokban előírt normális igazolást, számlát., mert hibás és néhány részletben jogtalan az eljárásuk.
Az hogy a kamu adatokkal számolnak neked lehet számodra jó, de finoman fogalmazva is csalás. Nem igazán kellene jó munkának elfogadni.
Természetes hogy te elégedett vagy, csak épp van más is.
Régebben ezekre a dolgokra bekérték a vételár igazolást, felszámolták az áfát -mivel a vámosok csinálták- az jó volt és elkérték ugyan a 3500 Ft díjat, de megfelet az előírásoknak. -
veze
őstag
Azt kell mondjam, én elégedett vagyok a posta mostani munkájával és vámeljárásával.
Rendre érkeznek a csomagjaim hatvan dollar magassagában ( mivel tudtam hogy ugyis vám alá esik már, nem aproztam el, mint korabban) és most nem kérik a szamlat se be, (ahogy korábban tették ha eljaras alá vonták) hanem egyből jön az sms benne a kóddal, azt megnyitva látom hogy a csomag értéke 290 Ft erre eső fizetendő áfa 450 (!) + 399 online , összesen 849. ki is fizetem rögtön nehogy felülbiraljak..
bolond lennék reklamalni
bár ennek a jo vilagnak is vége hamarosan, mert a 07 01 után rendelteknél már ki kellett a 27 % -ot fizetni pontosan az alin, nem bizhatjuk a posta gáláns értékbecslésére..
-
válasz
trialboj #52623 üzenetére
Hiába érkezik meg az adott célországba és a kézbesítik pár napon belül a szöveg ez még azután elveszhet és nem kapod kézhez, mivel ez nem lett kézbesítve számodra kérheted vissza pénzed az eladó pedig rendezze a kerestetést és kártérítést a szállítóval. A kézbesített (delivered) állapot esetén nehezebb érvelni, de itt az nem történt meg. Ha nem veszett volna el akkor 25 Máj 2021 dátumtól már kézbesítették volna.
Ha lejárt a szállítási védelmi idő akkor mehet a dispute. -
trialboj
őstag
Sziasztok, mit tehetek ha nem akarják visszaadni a pénzemet, mert szerintük ideért a csomag az országba és nekem kellene megoldanom hogy átvegyem, szerintem (és az összes tracking oldal szerint meg) rohadtul nem ebben az országban van, és valószínűleg el is vesztették, mert már több mint 1 hónapja nem mozdul.
UH278891844BE
Romániában élek ide rendeltem 2x2 polót, az első csomag meg is érkezett, kihozta a postás, a másodikkal van gond. Az elsőt láttam a hivatalos román posta oldalál a tracking résznél végig követtem, ez a csomag ami eltűnt, viszont nem létezik az itteni adatbázisban
"The code you entered is the one of a simple reference. For simple shipments, no information can be provided, as it is circulated unregistered in the electronic system of the postal operator in the country of destination."
Ezen a package radar oldalon egyértelműen mutatja hogy Belgiumban van elakadva: [link]
Az Alis eladó meg ilyen képet küld, hogy szerinte itt van az én országomban.
Mondtam neki hogy mi a helyzet, ennyit válaszol csak.Biztos vagyok benne hogy ők hibáztak, mert az első csomag megjött, tehát én helyesen adtam meg a címet.
Mit lehet tenni, itt nincs valami rendes ítélő bizottság akiknek el tudom mondani a bajomat, és ők visszautalják a pénzt?
Köszönöm
-
válasz
Fredy02 #52614 üzenetére
Nem jelent semmit mert a cég értéke és az AlIExpress forgalma közt nem sok összefüggés van. A többi leányvállalat "értéke". a kínai tőzsdefelügyelet és a kínai gazdasági vezetés Alibaba elleni lépései, a Hong Kongi piaci helyzet jobban befolyásolja. Az eladással foglakozó részlegek forgalmi adatai azok amelyek érdekesek, azt kell keresni
-
-
válasz
rucsok #52606 üzenetére
Igen, találkoztunk vele az továbbra is nem könyvelt küldemény marad.
Mivel a nem könyvelt küldeményeknek ha nem kézbesíthető postaládába (24 mm-nél vastagabb) adnak egy könyvelési azonosítót, a postán a küldemények úgy vannak eltárolva hogy ezen szám alapján találják meg. Már nem a kézbesítő körzet szerint tárolják, akkor lényegesen egyszerűbb volt megkeresni.
Ahhoz hogy megtalálják a nevedre szólót csak az összes bent lévő küldemény átvizsgálásár van szükség. Lehet kérni kerestetést, mert az azonnali átnézést senki nem fogja megcsinálni. -
azbest
félisten
válasz
KisBundi #52605 üzenetére
Lényegében igen, ahogy leírtad. A postai kezelési költségük kapcsán kapod az értesítést és online vagy utánvéttel lehet fizetni (399 / 799).
Ha valami miatt nem fogadják el a rendelkezésre álló adatokat, vagy hiányos valami infó, akkor bekérhetnek igazolásokat - de elvileg ettől még az ioss alapdíjon megy az ügyintézés akkor is.
Ha valamiért az igazolásokat sem fogadják el, akkor lehet az, hogy felülbírálják. Na akkor viszont az eu-s magyarázó doksi alapják akár újra kivethetik a teljes általuk vélt értékre az adókat attól függetlenül, hogy volt-e már fizetve vásárláskor áfa.
Ez azért nem lesz jellemző. Szerintem ilyenbe akkor lehet majd esetleg belefutni, ha valaki valami nyereményjátékban kuponnal pár centért megvehet valami drágább cuccot. Na akkor befigyelhet az, hogy nem fogadják el a pár centes számlát. De ez szélsőséges példa, nem általános. -
rucsok
csendes tag
Adott egy tracked Aliexpress Standard Shipping rendelés (júli 1 utáni), miután láttam hogy az eladó mégis Ciaonai Super Economyval adja fel szóltam hogy inkább stornó és azonnali refund mivel én nem ezt kértem és ha a Magyar Postán múlik soha nem is kapom meg, de már mindegy, tracking szerint fel lett adva.
A nyomkövetési szám LP00455414341437, ami ha jól rémlik időközben mindig kap egy nemzetközi szabvány azonosítót is. Most azonban csak egy ugyanolyan értelmetlen számjegyet kapott alternatív tracking numbernek: 3008571992698
Ilyennel találkozott már valaki?
Illetve, arra van valakinek tippje hogy hogyan lehetne rávenni a helyi postát hogy megnézzék érkezett-e U előjelű, nem nyomkövetett csomagom hozzájuk, értesítő hiányában? Általában kérik az azonosítót, bediktálom, a rendszer meg nyilván nem talál semmit, mert a kicserélő az egyetlen rögzített állomás, ami meg vagy teljesen kamu, vagy nem. De ilyenkor értetlenkednek egy sort, egyeztetnek a mellettük ülő kollégával, aztán széttárják a kezüket hogy ez van, hozzájuk aztán nem érkezett semmi, várjak az értesítőre (nyilván nem jön semmi). Jól értem hogy az egyetlen hely ahol a bejövő levélcsomagokat rögzítik egy rongyosra használt kockásfüzet? Amit meg pontos érkezési dátum híján nyilván nem fognak nekem átnézni, Budapest egyik legforgalmasabb postáján...
-
KisBundi
őstag
Sziasztok! Pontosan mi a menete, ha IOSS-el rendelek aliról? Az áfát már kifizetem vásárláskor, az ok. A vámárú nyilatkozatot elküldik a postának és nekem már nincs több dolgom? Kapok róla értesítést, hogy csomagom érkezett és fizessem ki online vagy utánvét?
-
batyus086
csendes tag
Üdv.
Olyan kérdésem lenne, hogy valahol olyasmit olvastam, hogy a vállalkozók mentesülnek ezalól a plusz terhek alól, tehát nekik elméletileg továbbra sem kell áfát és kezelési díjat sem fizetniük az EU-n kívüli rendelések után? Már ha jól értelmeztem, de nem vagyok benne biztos. Erről esetleg lehet tudni valamit, hogy ha valaki mondjuk egyéni vállalkozó, vagy van neki egy kisvállalkozása egy Bt.-je mondjuk, viszont nem kereskedő, az hogyan fog tudni mentesülni ezen díjak alól? Mert feltételezem, ha ez valóban így van, akkor sokan ki fogják használni ezt a kiskaput majd.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- 19.900 Ft/szett - DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest