Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21030) Daywalker válasza lacam (#21028) üzenetére


Daywalker
addikt

Nem egészen értem a szűrőt miért írtad le, ha nem akarsz segítséget. Én se vettem tetra 1200-ast, és nem szóltak le:D Szintén Eheim b.zi vagyok.
Ami a LED-t illeti, nem vennék kínait ismeretlen helyről. Pusztán azért, mert gyakran nagyon rossz minőségűek: rövid élettartam, nem tudja ami rá van írva, a vízállónál pedig a vízálló réteg elszíneződik, tehát meg kell gondolni, mit és honnan vesz az ember. Tipikusan buy crap buy twice kategória.
Én az anrodiszlec-től vettem 2835-120-as LED-et, ami PureSilicone bevonatos, mert az állítólag nem sárgul meg, és egy méter 2100 lument tud, illetve valóban IP65. Namármost ehhez képest az 5050 sehol sincs. Egyetlen hátránya, hogy hűteni kell, tehát aluprofilba kell tenni és nem árt egy kisebb ventilátoros légmozgatás sem. Eddig nálam jó, nem csökkent a fényerő, és egy 60 cm mély medencét simán bevilágít úgy, hogy van mellette gy 18 wattos cső is (kb így 2500-3000 lument kap az aksi).
Ja és van rá magyar garancia, 1 nap alatt kézben volt, nem kellett a kínaiakkal vesződni. De nem akarom őket reklámozni, csak felsoroltam, mire számíts.

Az éjszakai világítást nem tudom, hogy mennyire jó ötlet, talán valami nagyon halovány kék világítás megteszi, de én nem zargatnám a halakat. Egyébként pedig éjjel is kitalálok a budira még bekötött szemmel is, ha éppen kell, szóval nem látom a problémát:D

Silentfrog: "A vízálló szilikonosnak sokkal kisebb a fénye mint a normál verziójúnak, és ha nem minőségit veszel a szilikon borítás nagyon gyorsan besárgul."

Ez így konkrétan nem igaz. Az ip65-ös abból amit én vettem ugyanannyit tud, mint az ip20-as.
Az 5050 meg nem valami combos, 2835 több mint a dupláját tudja.

[ Szerkesztve ]

"A szabályok csak irányelvek azoknak, akiknek végképp nincs szabad akaratuk."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.