- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
sasa311 #1046 üzenetére
Nem nagyon! Az a baj h. nagyon megtapadt rajta, de csak ezen az egy levelén, de már kezd átterjedni a másik levélre, majd elolvasom a másik fórumot.
Még egy kérdés: Van egy hal - talajt túró,tisztító asszem - fekete színű, és az uszonyai pirosak. azt berakhatom az akimba? meglesz a többivel? -
Atomgeszi
nagyúr
válasz
sasa311 #1040 üzenetére
Nagyjából betudtam azonosítani őket thx! Azt hiszem rátaláltam az egyik kipusztult növényemre
phiopogon japonicus 'Kyoto Dwarf'. pedig nagyon szép volt, leeht h. nem volt neki elég a hőmérséklet? Vannak még ilyen nagyobb növényeim, nagyon nagy levelük van, és az alga folyamatosan támad, ilyen csúnya, fekete barna szőrős vmi rajta van a levélen,szegény anci nem bír vele
pedig nem akarom h. ez a szép növény kipusztuljon, itt egy kép, nem tudom h. mennyire látod: [link]
-
sasa311
veterán
-
Atomgeszi
nagyúr
Sziasztok!
örülök h. van ilyen topic a PH!-n, - végig olvastam az egész topicot - mert nagyon érdekelnek a halak, és most van is egy 100 literes akváriumom. Halaim:
-1 cory
-1 anci
-kb. 11 sherpa lazac
-8 Caudo( asszem így írják a nevét, vmi lazac féle ha jól tudom)
-3 szifó: 2 lány, 1 hím( szegény hím már nagyon rosszul van, nem mutat semmi érdeklődést a nőstények iránt, ésmár egy hete az akvárium víztetején pipál, sőt reggelre észrevettem h.már kicsit kidüllettek a szemei, nemtudom mi lesz vele....)
- 2 Ramirez( ha jól láttam - bár nem tudom megállapítani h. melyik a nőstény és melyik a hím- van egy nőstény meg egy hím is, jól elvannak egymással, és a többiekkel is, és még szépek is)
-1 ferdénuszó( volt több is - de azok nem bírták és elpusztultak - , de ez már lassan 1,5éve megvan)
- 6 parázsszemü
- 4 fekete tetra
- 3 zebradánió
- 1 neon
meg 4 kisebb lazac
Tudom h. sokde nagyon szeretem őket nézni ahogy úsznak, megnyugtatnak
és még picik, szal bőven elférnek az akiban.
Egy Shark szürőm van( 400-as fajta). azthiszem Philips Aquareal cső( nemtom h. h. írják, de ilyen lilás - rózsaszínes színe van kb.) fűtőm nincsvalszeg azért ilyen picik még mindig a halak mert kb. 25 fokos a vízük
Vannak benne növények, de foggalmam sincs h. mi a nevük, meg vmi
Itt egy kép az akiról: [link] Azóta kicsit megritkultak a növények, de ne mtudom h. miért, több a sárgás levél, de nálam nem igazán maradnak meg a növények, és nem tudom h. miértnem ?!Vkinek ötlet h. miként gondozzam a növényeket? előre is köszönöm
-
Eagl3
veterán
Szerintetek elég egy 60L-es akvárium a sugereknek?
-
LeG3Nd
tag
Hello, a héten nekiálltam felújítani az akkimat. A régi állomány nagy rész sajnos elhullott hála az anci által behurcolt betegségeknek, majd a növényállomány is rohamosan leépült.
Mostanra sikerült megoldani a dolgot, a körülbelül egy hete betelepített növények nagyon szépen fejlődnek, hamarosan eljutok oda is hogy újra halakat vehetek.
A mostani lakók: 1 neonhal, 1 anci és 1 cory. Szeretnék még 5 coryt és egy botiat mint takarító személyzet, egy gyöngygurámi párt és egy csapat kisebb testű rajhalat. Neonhal lenne a legkézenfekvőbb, de nekem túl megszokottnak tűnik. Milyen hasonló tartási igényű, kis testű rajhalak vannak amik összeférnek a többi lakóval?
Az akvárium ~100 literes.
Itt egy kép a jelenlegi állapotról: [link] -
R3ĐßuŁŁ
őstag
Születtek guppiaim csak megint megették őket a nagyobb halak
[Szerkesztve] -
-oli-
aktív tag
Még valamit leírnék a kezdőknek.
A történethez hozzáratozik, hogy kb 10 évig volt akváriumom, majd 5-6 évet kihagytam, kb egy éve csinálom megint. Előtte(pedig nem foglalkoztam anniyt vele) soha nem volt tömeges halpusztulás, 'vagy megmagyarázhatatlan' egy-egy hal elpusztulása.
Viszont egy éve folyamatosan szenvedek a halakkal, volt darakór, úszórothadás, szemkidülledés, stb...
A betegségek után(volt mikor szinte minden hal elpusztult, volt, hogy kiugrottak az átmenti akváriumból - szóval pusztultak. Most Pécsről(60km) hordom a halakat, de így is megsínylik az utat(max 1 óra). Múlkor kevésnek éreztem a halakat, vettem még párat...kb a fele maradt meg...de volt, még Kaposváron, hogy ugyanígy vettem pár halat, és megfertőzték az előző állományt...
Azt akarom kihozni, hogy hal beáll az akvárium, ne b*sztassuk!!! Halat csak akkor vegyünk bele, ha már nagyon kevés van, mert nagyon-nagyokat lehet szívni vele...Csak olyan helyen vásároljatok, ahol rendbe vannak tartva az akváriumok, nincs benne döglött(vagy döglődő) hal, akkor van esélyed, hogy megmarad! (Aki részletesn kíváncsi a történetre, olvasgasson vissza a HWSW hasonló topicjában.) Ezektől a halaktól sokat ne várjatok, agyon vannak tenyésztve, 5-6 éve nem is ismertem ilyen problémát... -
gorlin
őstag
válasz
BÁ Nutrition #1028 üzenetére
jogos,de ritka a normális eladó,és jó bolt,és a gyakorlatot számít a legtöbbet .Ettől függetlenül belemélyedek a szakirodalomba
-
-
BÁ Nutrition
addikt
nemártana egy két ''szak'' oldalt elolvasni, és mindjárt 10szer okosabb lennél teis
a kezdő akvaristának is tisztában kéne lennie ezekkel az alapismeretekkel. mert elvileg ő felel azért hogy megfelelő körülményeket teremtsen a halainak amik élőlények. szal nem plüssállatok -
gorlin
őstag
válasz
sasa311 #1026 üzenetére
Köszönöm!
Esetleg neadjistenvan egy halakkal foglalkozó boltod,vagy ilyen helyen dolgozol?Mert akkor szívesen megvenném ott az akváriumi dolgokat(és gondolom más is a fórumból)vagy a halakat.Mivel élőben talán jobban kitudja választani az ember mit akar (és megmondják neki hogy amit akar az mennyire ál közel a valósághoz,lásdNémó medence
)
Üdvözlettel:Gorlin -
sasa311
veterán
Leegyszerűsítem a baktériumok feladatát:
Te beleöntöd a kaját a vízbe, amit a halak megesznek, majd ugye kikakilják a maradékot.
Halszar ==>Káros anyagok ==> Legkárosabb Ammónia
Amit a baktériumok csinálnak, hogy legbontják az ammóniát:
Ammónia ==> Nitrit ==> Nitrát ==>Nitrogén gáz formájában távozik a vízből
Ez egy hosszabb lélegzetű biológiai folyamat, ezért idő kell a kialakulásához. Ha máshonnan hozol vizet elősegíted a abacik fejlődését.
Ha túl gyorsan telepíted a halakat a bacik nem tudnak megküzdeni a túl sok méreganyaggal, ezért fokozatosan kell telepíteni. -
R3ĐßuŁŁ
őstag
válasz
BÁ Nutrition #1024 üzenetére
Az öves diszcsík az jó hal! Megeszi asszem a csigákat!
-
gorlin
őstag
válasz
sasa311 #1022 üzenetére
Lehet, hogy nem szánt szándékkal, de egy budai kereskedésben található egy ilyen mérető, abszolut szakszerűtlenül felszerelt ekkora ''némós'' akvárium, amit jó pénzért árulnak, azt hittem azt láttad :Gondoltam hogy valami ilyesmiről van szó.De nem azt láttam.Az az akvárium jóval nagyobb volt.(bár ha nem lehet ezeket a halakat együtt tartani akkor az sem volt túl jó megoldás
)
Eddig nem értettem miért mondod hogy 1 hétigáljon üresen az akvárium ,de ezek szerint a baktériumok miatt kell(bár nem nagyon értem ezek mire kellenek)
De ha egy kereskedésbe mennék szerintem ha lenne rá mód már a helyszinen beleburítanák a halakat.
Az akvárium amit mutattál nagyon jó néz ki!Valami ilyesmit szeretnék MEGKÖZELÍTENI. -
sasa311
veterán
Lehet, hogy nem szánt szándékkal, de egy budai kereskedésben található egy ilyen mérető, abszolut szakszerűtlenül felszerelt ekkora ''némós'' akvárium, amit jó pénzért árulnak, azt hittem azt láttad
Természetesen ha a vízszűrő 0-24 megy akkor semmiféle szaga nem lehet az akváriumank
A trükk annyi, hogy miután berendezted az akváriumot (aljzatot nagyon alaposan kimostni, ha használsz fa dekorációt drótkefével erősen sikálj le róla mindent ami lejön és utána áztatsd be, vagy ha nincs sok helyed akkor főzd ki, hogy hamarabb elsüllyedjen), tölts fel vízzel.Indítsd be a szűrést is. Miután a víz elérte a megfelelő hőmérsékletet (20-25 fok) telepítsd be a növényeket. Ügyelj arra, hogy pl amit neked ajánlottam növényeket (anubias, microsorium) nem kell, illetve nem is szabad a talajba ültetni. Ránőnek fára, kőra, bármire, de ha beásod a gyökerét elrohad.
Szóval ha dekoráció, növény benne van, akkor menjen minden legalább egy hetet így üresen, és csak utána jöjjenek bele a halak. Mégjobb, hogyha ismerőstől akinek szép, egészséges akváriuma van kérsz 3-4L vizet vagy egy marék aljzatot, ezzel begyorsítod a baktériumok elszaporodását.
Ez egy barátom anubias / microsorium / fa/kő akváriuma, nagyon szép:
[link]
De ezek közül is meríthetsz még iheletet
[link] -
gorlin
őstag
válasz
sasa311 #1018 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ .Lehet hogy félreérthető voltam.A bolt ahol láttam a Némó nyomában c. filmből összeállított párosítást ott nagy akvárium volt nem tudom mekkora.Az 57L-es akváriumot ÉN vetettem fel magamnak mint lehetséges kérdést mert jelenleg ekkora férne el.Senki nem mondta hogy az tengeri,édesvizi stb.(Elnézést ha a tudatlanságommal indulatokat keltettem,valahogy úgy érzem nektek ezek a kérdések olyanok mintha valaki azt kérdezné tőlem hogy milyen vga kártyát pakolhat a processzor helyére)
De értek a szóbol,akkor se Némo,se rák ,marad a neonhal és az édesvíz.
De legalább tudom merre induljak el.
Lenne még egy kérdésem.Ha rendszeresen hetente tisztítom az akváriumot(ahogy te mondtad),folyamatosan megy a viztisztító akkor nem lesz gondolom semmilyen ''szag'' esetleg a vízben lévő növényektől vagy mástól.(tetőt tennék rá) -
sasa311
veterán
Az egy szégyenfolt az az 57L-es tengeri akvárium! Olyan nincs, nem is működhet abban a formában ahogy árulják! Ha lenne annyi gerinc a T. bolt tulajdonosába, hogy feljöjjön a tengeri akvarisztikai fórumra vállalva nevét egy szakmai vitára már megtette volna, de sajnos ehez se a hozzáértése se elég vastag bőr nincs a képén. Az semmi más, csak egy alapos pénzlehúzás, hogy ''hé nézd már, ami máshol 200.000 az nálam csak 50....'' Kár, hogy nem is működik és csak állatkínzás.
A némó nyomában c. rajzfilmben szereplő állatok nem párosíthatók a valóságban.
Azt ajánlom a tengeri akvariszikát:
a., Vagy pihentetsd 3-4-5 évre amíg lesz elég édesvizes tapasztalatod
b., Bízd Szakemberre ne kóklerre...
Édesvíz:
Én nem vennék kompletten akváriumot, mert ha utánaszámolsz kb 2X ár jön ki, mintha csináltatnál egy akváriumot olyan méretben, ami szimpatikus, rá asztalossal tetőt és bele egy szűrőt. Amit te csinálsz szebb és jobb lesz, és nem utolsó sorban te csináltad
De ha ragaszkodsz a gyárihoz akkor tökmind1 melyik márka, egykutya mind. -
gorlin
őstag
válasz
sasa311 #1015 üzenetére
Köszönöm!!!
Most egy nagyon amatör kérdést fogok feltenni .Szóval Pesten láttam hogy a Némó nyomában c. filmből állították össze a halakat.Egy 57-es akváriumban mi történne?az életben együtt tudnának élni?(főleg az a felpuffadós hal tetszett)
Ma délután voltam komplett akváriumokat nézni.Háát nem voltak rosszak 22-30e forint,szűrő vízmelegítő lámpa.De ha már ennyit költök rá,milyen márkát érdemes venni és hol lehet kapni?(ha komplett akarom megvenni)
Előre is köszönöm!
A képek:
[link]
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
sasa311
veterán
Ez egy nagyon régről maradt tévhit, hogy az akváriumot el kell venni a helyéről és ki kell takarítani.
Miután beindítottad az akváriumot soha többet nem kell teljesen kipakolni és kitakarítani.
A karbantartás abból áll, hogy letakarítod egy rongyal (vagy mágneses algakaparóval) az algát az üvegről és hetente 10 ill 20% vízcserét csinálsz állott csapvízzel és a leszívott vízbe kimosod a szűrő szivacsát (fontos, hogy ne szappannal forró folyóvíz alatt).
Tehát soha se kell kivinni a fürdőszobába kisikálni
Aranyos volt, mikor épp egy pesti sügerekkel foglalkozó boltban beszélgetettem, mikor egy hölgy (vásárló) megkérdezte az eladó srácot, hogy a 800L-es (kb 1,5M hosszú) akváriumot hogy viszik ki a fürdőszobába kisikálni
De a kérdésedre válaszolva a sziklás akváriumot nem kell se gyakrabban se ritkábban takarítaniViszont a környezetet érdemes az állataidhoz kialakítani. A sügerek A malawi tóból pl sziklás környezetben élnek, ők szeretik ezt, de a trópusi halak nagyrésze a növényeket részesíti előnyben.
Rákot semmi esetre se vegyél! Akárki akármit is mond, halakkal nem tartható együtt. Vagyis igen, de akkor a halak fogyni fognak
Garnélát nyugodt szívvel tehetsz be, hálás takarítószemélyzet. -
gorlin
őstag
válasz
sasa311 #1012 üzenetére
Köszönöm!
Nem vagyok lusta ,de érdekelne ha ''sziklás'' akváriumot rendezek be akkor kevesebszer kellene akarítani?Mivel olyan helyre szeretném tenni ahonnan kicsit körülményes lesz levenni.Tehát jó lenne ha 3-4 hetente elegendő lenne takarítani.
A másik kérdésem hogy kis szines rákot érdemes venni? -
sasa311
veterán
A ''vízszűrőnek'' nincs hangja.
Neked egy sima belső szűrő kell levegőporlasztás nélkül. Kb 5 ezer forint lehet. Én a Crystal belső szűrőit nagyon szeretem, nagyon jó szűrők.
Heti egyszer a vízcserénél a leszívott vízbe kimosod a szivacsát, ennyi.
40L elég picike, úgyohogy én 6-8 neonhalat ajánlanék 2 corydoras harcsával takarítóknak. Olyan halat amik ezeknél nagyobbra nőnek semmiképp se! Lehetőleg úgy menj a boltba, hogy tudd mit akarsz venni, ne hagyatkozz az eladóra (sajnos)
+ Még jó sűrűn beültetném növényekkel + egy kis vasfa, ami egy picit barnítja a vizet, de ezt a neonok imádják, meg szerintem nagyon dekoratív. Növénynek Anubiast, Microsorium-ot ajánlanék, szépek, gyorsan nőnek és bírják a strapát is.
Retro
A moha simán ottmarad, csak bedugdosod a háló közé és ráhajtod a háló másik felét (célszerű horgászdamillal összekötni, mert az nem látszik és nem foszlik szét a vízbe mint a cérna).
Nemtom a moha pontos nevét, az Akvarista.hu növényt vennék topicjába biztos könnyedén találsz majd egy kis adagot. Pár marékkal elég, nagyon gyorsan nő!
Szőlőtőkét érdemes vidéken keresni, lehetőleg olyat, ami már évek óta ki van száradva és a közelmúltba nem volt permetezve. -
gorlin
őstag
Szizastok!
Szeretnék venni egy 30-40 literes kicsi pofás akváriumot.Viszont nagyon nagyon nagyon idegesítenek a hangok.Itt most a vizszűrőre gondolok.Van valami 10-20e forint környékén ami tényleg halk.Illetve milyen szép halat ajánlotok ekkora méretre.
Köszönettel:Gorlin -
Retro11
senior tag
-
sasa311
veterán
válasz
Retro11 #1007 üzenetére
A tóból növényt felejtsd el.
Ugye akváriumban alapvetően trópusokról származó díszhalakat tartunk. Hogyha egy hidegvizi tóból hozol bele növényt, azzal akarva-akaratlanul behozod a hidegvíz baktériumflóráját. Ezek a bacik meg kiszorítják azokat, amiknek kéne lennie az akváriumban, algásodást okoznak, gombás fertőzést kapnak a trópusi halak mivel sose találkoztak még azzal a hidegvizi gombafajtával, ami ellen a ''magyar'' halak rezisztenicája kialakult, stb, stb.
És ha ez egyszer bekerült a vízbe azt onnan nem szeded ki.
Ebbe én ha jól látom akkor nagyon kis szemű kavics az aljzat és moha van az aljzaton / falra - fákra növesztve. Ha érdekel (és már miért ne érdekelne, nem bonyolult és nagyon szép) itt találod meg hogy készíthet el: [link] - a kivitelezés a fantáziádra van bízva.
A tengeri akvárium egy az édesvíztől nagyon elrugaszkodott világ, kezdő fejjel inkább ne vágj bele
Amúgy osmose vízzel töltik utána, mert a só nem párolog.
Az én egyik tengeri akváriumom: [link] -
Retro11
senior tag
válasz
sasa311 #1006 üzenetére
Hú ez nagyon gyönyörű
!Azt a mindenit na én is szeretnék valami ilyesmit
!
Akkor aztmondod vadnövényeket ne?Persze igazad van ténleg kitudja mi van rajta de amilyen szépeket látok én is...Nem tudom...
Esetleg mi lenne ha a tesztidőre beleraknám öket is?Azalatt az 1hét alatt beleraknám a tobol hozott növényeket és beleraknék az akváriumba 1halat és meglátnám mi történik!
Amugy a Tó nagyon tiszta csak pecáznak,nincs marhafürdetés stb...
És az a zöld növény alul a képen az mi?Nagyon szép!
És a talaj az milyen ott?Az is gyönyörű..Jahj Istenem ezeknek az akváriumoknak olyan jó hangulatuk van nem?Jo nekem is van egy 60literes de ezeknek a nagyoknak a hangulata ahoz képest pfff....
Csak ámulok és bámulok!
És Sasa!Még azon gondolkodtam hogy ha épp tengeri élőközösséget szeretnék akkor a vizpotlás az hogy lenne megoldva?Azt hogy csinálják,merrt sós viz kell nekik nem?
Jahj nem akaork csak kiváncsiságbol,mert ahogy nézegetem a boltba is valami iszonyatosan drága,ár gyönyörű is!
Üdv: Retro11 -
sasa311
veterán
Vegyszereket, algásodásgátló csodaszarokat és társait, mint a brillantkék tessék már villámgyorsan elfelejteni!
Egy friss akváriumba nem kell semmi! Berendezed, feltöltöd vízzel, hagyod állni egy hétig és voila, mehetnek bele a halak. Onnantól kezdve csak a szűrőt kell tisztítani és heti 10-20% friss vizet cserélni.
Talajszűrő meg egy marhaság.
Egy sima külső szűrő gyönyörűen elvisz egy 200L-es akváriumot ( 1000-1500L/ó ) + egy állítható fűtő. Nem is kell semmi más.
Ajánlom a www.akvarista.hu weblapot.
Retro:
Én a helyedben nem használnám a ''vadon szedett'' növényket, behurcolhatsz vele betegséget nagyon könnyen. Viszont frankón be tudod rendezni olcsón az akváriumodat nagyon szépre!
Egy pár kiszáradt szőlőtőke, vagy keményfa alaposan kiáztatva, hogy elsüllyedjen + drótkefével alaposan lekefélve, pár növény, moha és szebb kő, és nagyon szép lesz.
Egy kis inspiráció az Amszterdami akváriumból (bocs a minőségért ilyet sikerült):
[link]
[link]
[Szerkesztve] -
Retro11
senior tag
Háát ha 20ezer egy 360literes akváriumért sok akkor sokba van...
Eddig is volt akváriumom,ezután is lessz...
Amugy miért sok..Tételezzük!
A legfontosabb:
akvárium 360liter 21600forint.
keringetö van..
Vizszürő: 10-15ezer körül de ezt is tudok szeretni..
kis diszités azt inkább nem is irom az nem költség napi cigi helyett azt veszek...
Halak na inkább nem kajálok napi 500bol a suliba inkább veszek szép halakat mint eddig..
Növény az a legkönyebb mert Nagybátyám Halőr kimegyek a tóra és tövestől kiszedem a növényeket!!!Jól van na...
Szoval tudom mit válalok eddig is igy volt...De szerinted mi kellhet még müszaki cuccra gondolok!
Mert az eddig nekem nem kellett csak a vizkeringető...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gaming notebook topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Építő/felújító topik
- Opel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Távol-keleti webshopok OFF topikja (játékok, kuponok, stb.)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- Új, bontatlan Tesla Smart Floodlight Battery Camera + Tesla 5W napelemmel - 1,5 év garival! -
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Veemann V-FS8 20 felnim új nyári abroncs szettel.
- Újszerű! Russell Hobbs Desire 20366-56 gyümölcscentrifuga - csomag atm-ba küldés az árban!
- Újszerű! Kis kerek asztalka 230V és USB aljzattal, szövetkosárral - csomagküldés az árban!
- Újszerű iGPSport BSC10OS Computer eladó
- Újszerű szék
- MW7168 univerzális akkumulátor töltő / 0.1A - 4A / 1-10 celláig /
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro - Deep Purple - Használt, karcmentes
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Lenovo ThinkPad 40AF + Lenovo 135W + Lenovo USB-C kábel (hybrid) DISPLAYLINK
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest