Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#59751) #33253120 válasza mezis (#59748) üzenetére


#33253120
törölt tag

Szárazon alu-réz kötés is tovább bírja a villanyt mint nedvesen. :)
Itt nem léphet fel a folyadék miatt valami galvanikus dolog ami miatt nem ajánlott direktbe ez a konfig?

Hülye kérdés. Az alu radiátoroknak milyen anyagból van a csatlakozó szerelvénye? Beleszólhat az a kémiába?

(#59752) kasza blanka


kasza blanka
aktív tag

"Ha a ház alumínium, pl. radal radiátorokkal van felszerelve, abban az esetben nem jó, ha a fogyasztó lakásába acél alapanyagú lemezradiátor kerül felszerelésre, mert a két különböző anyagú radiátor között a víz közvetítésével elektrolízis, belső korrózió jön létre és általában a több radiátor "megeszi" a másik típust. Volt rá eset, hogy ez 3 éven belül bekövetkezett, azaz kilyukadt az acéllemez radiátor. Ennek a folyamatnak a fordítottja is megtörténhet. Az elektrolízis folyamán a rendszerben "iszap" keletkezik és az, különböző helyeken lerakódhat a fűtési rendszerben. Sajnos erre a jelenségre egyes szerelők nem hívják fel a fogyasztó figyelmét, sőt a fenti hibát fokozzák, hogy az új fűtőtestet vörösrézcsővel kötik, növelve ezzel a hibák lehetőségét."

az alap, hogy rézcsővel nem lehet alu radiátort szerelni, de engem inkább az érdekelne, hogy a gyakorlatban a fentiek mit jelentenek, mennyire tuti, hogy ki fog az lyukadni pár éven belül. azt hittem van itt olyan, aki már cserélt le radalt lemezre.

[link]
Itt van egy lakásfelújítás, ahol még beszél is Főtávról meg engedélyeztetésről, mégis rézcső és acélradiátor kerül beépítésre a radal helyére. ezt pedig a Főtáv tuti nem engedi.

Ha új aluradiátorokat akarnék, az 270-300e, dunaferr DK-ból 130-ból kijövök. Azért nem mindegy, de ha 5 éven belül kilyukad, akkor hiába olcsóbb...

[ Szerkesztve ]

(#59753) pjen válasza kasza blanka (#59752) üzenetére


pjen
félisten

"az alap, hogy rézcsővel nem lehet alu radiátort szerelni,"Szerintem valamit félre értelmezel,Rengeteg házban,többek között a szomszédomnál is réz cső és alu radiátor van vagy 25 éve.Semmi baja.
"Ha a ház alumínium, pl. radal radiátorokkal van felszerelve, abban az esetben nem jó, ha a fogyasztó lakásába acél alapanyagú lemezradiátor kerül felszerelésre, mert a két különböző anyagú radiátor között a víz közvetítésével elektrolízis, belső korrózió jön létre és általában a több radiátor "megeszi" a másik típust."Ezt nem értem:A ház ugye acél csöves ehhez jön az alu radiátor egy Fe-Al passz darabbal.Ha az acél cső végéről leveszem az Al radiátort+a passz darabot hol a két különböző fém ami elektrólízist okoz?

(#59754) #33253120 válasza pjen (#59753) üzenetére


#33253120
törölt tag

A folyadék két végén.

(#59755) kasza blanka válasza pjen (#59753) üzenetére


kasza blanka
aktív tag

Főtáv oldaláról van az idézet, de nagyon sok helyen ugyanezt írják. A két külön fém a többi lakásban lévő radal radiátor, és az új acélradiátor, az elektrolízis pedig az áramló víz közvetítésével jön létre.

(#59756) ALI_G válasza Lipton (#59701) üzenetére


ALI_G
veterán

Egyelore nem talalok 20 alatt akacot se :(
Talaltam ismerost akinek melyimpregnalt fenyo van lerakva. 5 eve semmit se csinalt vele, mert szerinte a lazurra kifizette volna az uj arat. Most meg jol nez ki, de kb 3-4 ev mulva csereerett lesz. Nyilvan csak a burkolo reszet kell majd cserelni.

Te vegul nem írtad, hogy nektek milyen burkoló lett.

(#59757) kcsa


kcsa
veterán

Azt speciel én sem értem, hogy mi a különbség a (normálisnak, elfogadottnak tekintett) acélcső+közdarab+aluradiátor és az acélcső+acélradiátor között. Ennyi erővel a csöveknek is szita állagúaknak kellene lenniük az eltelt 30 év miatt.

(#59758) pjen válasza kcsa (#59757) üzenetére


pjen
félisten

+1.

kasza blanka:miért is nem jön létre az acél cső és az AL radal radiátor között a panel házakban?
Mikor én vettem a radalt(már lecseréltem acél lemezre)adták hozzá a passz darabot.20 évig volt acél cső+passz darab+radal és egyik sem lyukadt ki.Szomszédban szintén 1991 óta réz cső+alu radiátor+passz darab hiba nélkül.

[ Szerkesztve ]

(#59759) kasza blanka válasza pjen (#59758) üzenetére


kasza blanka
aktív tag

ne velem vitatkozz, ezt a főtáv és a szakemberek mondják, én pont ezt megerősítendő vagy cáfolandó jöttem ide tapasztalatokat kérni.

de nem a passzdarabról van szó, hanem arról, hogy ha van 20 lakás alu radiátorral, és az egyikben lecserélik acélra, akkor a fűtővízzel elektrolízis jön létre a kettő között, és az acél ki fog lyukadni x éven belül. azt én sem értem, hogy akkor az alu radiátor és az acélcső közötti elektrolízissel mi a helyzet. lehet, hogy mivel az vastagabb, ezért a hasznos élettartam alatt ez nem következik be.

(#59760) pjen válasza kasza blanka (#59759) üzenetére


pjen
félisten

Én nem Veled vitázom.Bementél és megkérdezted a főtávnál,de nem a diszpécsernél.Vagy csak hallottad?

(#59761) kasza blanka válasza pjen (#59760) üzenetére


kasza blanka
aktív tag

mondták is régebben a főtávnál, + ott az idézet a főtáv oldaláról amit betettem, de több fűtésszerelő oldalán is kint van ez, hogy alu radiátoros rendszerbe nem szabad csak néhány radiátort lecserélni acélra a fenti okok miatt, csak ha az összeset lecserélik. azt szeretném tudni, hogy van-e olyan, aki mégis lecserélte, és azóta is hibátlan, vagy x éven belül valójában kilyukadt.

[ Szerkesztve ]

(#59762) Misi1980 válasza Orlin (#59749) üzenetére


Misi1980
senior tag

Azt hogy mennyiért lehet egy fűtést megcsinálni sok mindentől függ.A helytől,milyen csővel és ennek a métere ,kazántól,radiátoroktól,szerelvényektől stb.,és persze hogy mennyi pénzed van rá.Hívj egy szakit vagy többet és kérj tőlük árajánlatot.

(#59763) pjen válasza kasza blanka (#59761) üzenetére


pjen
félisten

Mondjuk az idézetben az van,hogy előfordult.Lehet,hogy a radiátor eleve selejtes volt.Egyébkét nagyon sok panel fürdőszobában a kád alatt acél cső regiszter van.Az akkor mért nem okoz elektrólízist.Ez nem Veled vita csak nem értem.

(#59764) Lipton válasza ALI_G (#59756) üzenetére


Lipton
őstag

Sziberiai vorosfenyo olajozva.

(#59765) kasza blanka válasza pjen (#59763) üzenetére


kasza blanka
aktív tag

nem tudom. vagy a vastagsága miatt, vagy mert horganyzott. gyakorikérdéseken előbb találtam valakit, aki így járt, ott 7 év alatt lyukadt ki az egyik lemezradiátor.

a lipovica alura 20 év garit adnak, de a hazaiakra is 10-et, a radal meg jövőre lesz 30éves. ha így nézem, akkor megéri a dupláját, de nem akarok úgy járni, hogy aztán pár év múlva úgy dönt a lakóközösség, hogy nálunk is legyen panelprogram, és akkor az összes radiátor legyen lecserélve acélra, mert az olcsóbb, és akkor kidobtam az ablakon 300ezret, mert akkor meg én lennék az egyetlen alus a rendszerben.

(#59766) philoxenia válasza Blackmate (#59741) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Igazából pénzkérdés. A legolcsóbb talán a vízüveg lenne, azzal bekenni. Szép nem lesz, de sokat javul a tartóssága szvsz.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#59767) B-L-A-C-K válasza Ton-ton (#59745) üzenetére


B-L-A-C-K
titán

Nem akartam már vasárnap furkálni a betonba, elmentem venni akartam ugyan olyat, persze 3 praktikerben sem volt abban a színben pont, végül vettem ugyan ilyet ragaszthatóban, jó is lett. Viszont most hogy nézem nem értem hogy fizettem ugyan ezért 1600 Ft-ot... :N Ja jó most látom ez arany, nekem szürke kellett, és létezik 1600-ért is ugyan ilyenek, akkor csak nem b@sztak át... :P

[ Szerkesztve ]

(#59768) _Petya_


_Petya_
őstag

Alu radiátor vs acél lemez radiátor témához:

Nálunk (Szeged) a távhőszolgáltató, amikor a radiátorcseréhez felmérettem velük a régi Radal-okat, utána hivatalos levélben, kifejeztetten ajánlotta az acél lemez radiátorokat, azt írták, ők még nem találkoztak problémával. Nálam 3,5 éve fent vannak, eddig semmi probléma. Ha érdekel megpróbálom előkeresni a papírt amit adtak.

Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!

(#59769) pjen válasza _Petya_ (#59768) üzenetére


pjen
félisten

+1.Hát persze,logikus.

(#59770) Csabroncka válasza kasza blanka (#59744) üzenetére


Csabroncka
addikt

Inkább lemez radiátort tegyél, mert az alu kényes és szerintem a társasházi fűtésnél a víz minőségére egyáltalán nem figyelnek.

Én sokat vacilláltam, hogy milyet vegyek, végül közép árú török acéllemez (WARMAIR) vettem ;] olcsó és jó. Amire inkább nagyobb figyelmet szentelj az a szelepek és a bekötés minősége.

"in medias res"

(#59771) Adler


Adler
aktív tag

Sziasztok!

Érdeklődnék, hogy Kinek milyen tapasztalata van a Poli-Farbe színes falfestékkel. Ettől a gyártótól már kinéztük az adott színeket. A nagy előny, hogy mosható, legalábbis ez volt rá írva. :)

Mellette még a Trilak által gyártott Héra Prémium falfestéket néztük, de annál nem minden szín volt.

Válaszaitokat előre is köszönöm.

Nikon D40 kit/D90 +18-70mm AF-S IF + 70-300mm ED AF + SB-900 + MB-D80; ASUS Crosshair V Formula + AMD FX-8150 + ASUS GTX660 + Kingston DDR3 KHX1600C9D3K2/8G

(#59772) updog válasza Adler (#59771) üzenetére


updog
senior tag

Szia,

Mi pont ezzel a kettővel festettünk :) Panel, háromszor áthúzott gletten két rétegben tökéletesen fed mind a kettő fajta festék (még szerencse...), a színek nagyon jók (Héra: forró kakaó, pergamen, vanília PF: hajnalka, sás). A Poli-Farbet kb. zabálta a fal, a Héra az kb. csak ott nem fedett rendesen ahol a festők hanyagabbul dolgoztak első körben, de nem bánom hogy két réteg lett, mert valóban nagyon szépen, nyom nélkül takarítható. Még sok munkafolyamat volt a festés után, de mindenféle ráfröccsent festékfoltot, csemperagasztót, fugamosó vizet stb. simán le lehetett egy nedves szivaccsal hozni.

"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

(#59773) Ferike81 válasza Adler (#59771) üzenetére


Ferike81
senior tag

Én az alsó szintet Héra prémiummal festettem. 2 rétegben tökéletesen takart. Alatta Finobello glett, Héra mélyalapozóval. Emeletet Dulux falfestékkel kentem, tökéletes volt az is. Drága volt, de megérte.

Nem mindegy, hogy egy okos hülyéskedik, vagy egy H.Ü.L.Y.E. okoskodik.

(#59774) r.levente75 válasza Adler (#59771) üzenetére


r.levente75
addikt

A héra ha merdzsó, akkor a poli kb opel, minőségre. Egyik sem mosható jobban a másiknál, vannak kifejezetten mosható, selyemfényű festékek heroin áron, de azokat műtőben szokták kérni. Ott ha kell slaggal is lehet tisztítani.
A prémiumra a hérából akkor van szükség, ha sötét színekről van szó, mert egy árnyalat felett nem keverhető fehérből. Ha halvány pasztel színekről van szó, azt pont ugyan olyanra ki lehet géppel kevertetni mint a prémium színe. Kereskerői oldalról nyilván ez nem jó, mert kb felébe harmadába kerül. Neked viszont olcsóbb.
A héra húsosabb anyag, jobban fed, tartósabb is és ami fontos nem fakul meg a falon, rövid idő múlva, ha bele kell javítani, nem látszik.
Polifarbéból az intallert javaslom még az héra minőségű sőt... Azt is lehet egy határig keverni fehérből, de mivel nincs saját színrendszere, ezért nem 100%-ban színhű. Mondjuk ebből az emberi szem nem sokat vesz észre, főleg ha ez annyira nem szempont, pl egy tapéta valamelyik árnyalatához kell igazodni.

[ Szerkesztve ]

(#59775) ALI_G


ALI_G
veterán

Ha csak padlófűtés van, akkor kell vízkő ellen adalékot adni a rendszerhez?

(#59776) Lipton válasza ALI_G (#59775) üzenetére


Lipton
őstag

Elsőre szokás járatni egy speciális átmosó folyadékkal a rendszert, majd azt lecserélve mehet bele a vízbe egy "konzerváló" adalék. A padlófűtés esetén is vannak réz szerelvények, stb. amik gyárilag nem feltétlenül tiszták beül.

(#59777) Misi1980 válasza ALI_G (#59775) üzenetére


Misi1980
senior tag

Az a helyzet hogy fűtést nyugodtan fel lehet tölteni bármilyen(ami a csapból folyik)vízzel mert a többszöri felmelegítés során lágyvíz lesz belőle.Nem kell semmilyen adalék.

[ Szerkesztve ]

(#59778) kcsa válasza Misi1980 (#59777) üzenetére


kcsa
veterán

Hogy lenne már lágyvíz belőle? :) Legfeljebb lerakódik, ahol jónak gondolja.

(#59779) Misi1980 válasza kcsa (#59778) üzenetére


Misi1980
senior tag

Ezt nem én találtam ki. Valamellyest lágyul a víz a fűtésben,persze nem olyan mértékben mint vegyszeressen kezelve. Én 17-éve dolgozom épületgépészeti cégnél. Számtalan ipari csarnok és családi ház fűtését töltöttünk fel csapvízzel és tudomásom szerint sehol nem vízkövesedett el a rendszer.Szerintem tök felesleges mindenféle adalékokat beletölteni a fűtés vizébe.

(#59780) Sethdobaloah válasza Misi1980 (#59779) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

Amíg nincs utánpótlás nyilván. Véges mennyiség tud kicsapódni, utána elfogy. De az ki is fog csapódni valahol. Ha újratöltöd a rendszert, akkor újra kicsapódik majd valamennyi.

Off: Ezért nincs korrózió se egy zárt rendszerben alu - réz - vas tetszőleges párosításában. Előbb utóbb elfogy a vízből a szabad ion, és megáll a folyamat. Ha egy 100 lakásos társasházból tied az egyedüli kivétel, megszívtad, mert előbb lukad ki a radiátorod, mint ahogy leállna a folyamat. A családi házban meg zárt rendszer esetén nem lesz baj.

...csak én vagyok helikopter?

(#59781) kcsa válasza Sethdobaloah (#59780) üzenetére


kcsa
veterán

Na, erre gondoltam én is, pedig érintőlegesen sem vagyok szakember :D

(#59782) Misi1980 válasza Sethdobaloah (#59780) üzenetére


Misi1980
senior tag

És szerinted hányszor kell feltölteni vagy rátötteni egy fűtési rendszerre ahhoz hogy elvizkövesedjen?A legtöbb háznál még a vízvezetékben sincs vízlágyító, pedig ha valahol gyakran cserélődik a víz az az ivóvízhálózat,mégis évtizedek kellenek ahhoz hogy elvízkövesedjen.Persze mindenki szive joga edönteni hogy mit keverget a vízhez ha feltölti a rendszert. Elég sok szakival vagyok körülvéve de tudomásom szerint senki nem szokott pacsálni otthon ilyenekkel. A legjobb ha sótabblettás vízlágyítón keresztül van töltve a fűtés de ez elég költséges berendezés.

[ Szerkesztve ]

(#59783) Sethdobaloah válasza Misi1980 (#59782) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

félreértesz. Szerintem sincs szükség semmiféle adalékra. De attól még lesz valamennyi vízkő. Csak az elvi tisztaság kedvéért írtam, amit írtam.
És hordoz kockázatot, csak a megrendelő majd azt fogja hallgatni, hogy szar termosztatikus szelepet vett, vagy gyári hibásat kapott, és nem azt, hogy a csapvíztől pont az az egy szelep ment tönkre. (teoretikusan, mert bár szakmám, nem foglalkozom ezzel, csak részt vettem a középsulis kémia órákon)

...csak én vagyok helikopter?

(#59784) mezis válasza Misi1980 (#59782) üzenetére


mezis
nagyúr

Ivóvíz hálózat: 15 - 25CFok.
Fűtés: 20 - 80CFok.
Tudod azt, hogy milyen hőmérsékleten a legnagyobb a vízből a vízkő kiválása ?

[ Szerkesztve ]

mezis

(#59785) csemberlen válasza Misi1980 (#59782) üzenetére


csemberlen
őstag

Sentinel folyadékot nem is tartotok?

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#59786) pjen válasza mezis (#59784) üzenetére


pjen
félisten

Az O.K. ,de a bojlerba mindíg friss víz kerül,a fűtés rendszerben akár tíz évig sem cserélik.Kicsapódik a vízkő aztán tiszta víz kering.

(#59787) Lipton


Lipton
őstag

Ne felejtsuk el, hogy a futestechnikai dolgok belul konzervalva vannak, olajosak, stb. Indulas utan ez kimosodik es elmegy a rendszeren belul, rosszabb esetben eltomiti a kazant.
Oldoszer elsore illik bele + par het utan egy csere. Ilyenkor telik az iszaplevalaszto is rendesen.

(#59788) Bacusuz


Bacusuz
őstag

Én a fűtésrendszert (2015 Augusztusban)a mosógép-csapkiállásról töltöttem, ahol egy polifoszfát adagolón ment át a víz.
Elvileg most lágy víz van benne.
Első feltöltéskor átmostam a teljes rendszert fernox cleanerrel, majd körönként is többször kiöblítettem a hálózati víz nyomásával(2,2Bar).

Nemrég kellett cserélni egy váltószelepet, és leengedéskor egy csomó dzsuva jött ki.
Lehet tavasszal beruházok egy TF1-re, csak nincs kedvem megint átalakítgatni.

[ Szerkesztve ]

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#59789) Misi1980 válasza Lipton (#59787) üzenetére


Misi1980
senior tag

Egy családi háznál a radiátorokban lehet némi olaj decez nem számottevő mennyiség. A csövek műanyagok vagy réz(de ez már nem divat mert drága) ebben nincs semmi szennyezőanyag.Ez szokottt lenni az a randa fekete lötty,de ez nem tud dugulást okozni.Ilyen rendszernél szerintem tök felesleges az iszapleválasztó. Ha vacsöves fűtés van akkor aláírom hogy egy sima vizes mosatás nem árt a rendszernek de én még embert nem láttam mást csinálni egy fűtési feltöltésnél.A vas vascsövesnél már nem árt egy leválasztó.

pjen
+1 ez úgy van ahogy leírtad. A bojlert nem kell összekeverni a fűtéssel.

csemberlen
Nem tartunk ilyet és még hadonlót sem.

[ Szerkesztve ]

(#59790) Zewa


Zewa
senior tag

Sziasztok,

remélem nem haragudtok meg a félig-meddig off kérdésemért. Sajnos a kertész topicban nem igen van élet.

Szeretnék a palánták előneveléséhez egy fóliasátrat csinálni PVC csövekből. Tudom nem ez a legtartósabb megoldás de kezdő tapogatózásnak pont tökéletes lesz. Középen egy süllyesztett "közlekedési folyosót" képzeltem el, ami 50 cm mély és 50cm széles. Az ágyások szélessége 75cm. Tehát egy ~2x3 méteres fóliasátor ideális lenne, a talajszinttől számított 1,5 méteres magassággal.
A kompakt méret mellé milyen típusú,átmérőjű, falvastagságú csövet tudnátok ajánlani ami kényelmesen felveszi a 2 méteres átmérőjű ívet?

Szélvédett helyen lesz, valami hasonlóra gondoltam.

:R

"Táncolni kell, uram, a zene majd csak megjön valahonnan…"

(#59791) Csabroncka válasza Zewa (#59790) üzenetére


Csabroncka
addikt

Csináld colos, vastag falú (10 bar-os) KPE csőből

"in medias res"

(#59792) pjen válasza Zewa (#59790) üzenetére


pjen
félisten

Régen lehetett kapni gazdaboltban direkt sátorhoz való csövet.Biztos árulnak most is.

(#59793) csemberlen válasza Misi1980 (#59789) üzenetére


csemberlen
őstag

Tippelek: Pesttől kissé távoli üzlet?

Hja kérem az élet nem egy habostorta

(#59794) Lehiñito


Lehiñito
senior tag

Sziasztok.
Hőszigetelt és műanyag ablakos panellakás erkélyes szoba melegebbé tételére, találtam ki valamit amit meg szeretném kérdezni h járható-e?

A nyílásszáró front úgy néz ki, hogy van egy erkély ajtó, mellette közvetlen egy ablak, az ablak alatt pedig csak ez a kb. 3cm vastag hőszigetelő amit az ablakosok raktak be körbe a profil szerkezettel együtt.
Arra gontoltam, hogy ezt az ablak alatti részt, kìvűlről le hőszigetelném, hátha többet jelentene, hogy csak az üveg felületek maradnának meg.
12, de inkább 15cm- es hungarocellben gondolkozok.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mivel ragasszam a műanyaghoz a hungrocellt, hogy késöbb a higed hatására se váljon el tőle? Valami tubusos ragasztóra gondoltam.

[ Szerkesztve ]

(#59795) ALI_G válasza Misi1980 (#59789) üzenetére


ALI_G
veterán

A kazanomnak a garihoz kell iszaplevalaszto, vagy legalabbis telefonon ezt mondtak.
De ha jol ertem, az adalek nem szukseges es garihoz se kerik?

(#59796) ALI_G


ALI_G
veterán

Betonx-szel van valakinek tapasztalata? Foleg ilyen zart tipusuval: http://keritesek.com/zart-elemes-betonkeritesek
Hatso szomszedhoz kellene valami tartos, jo aru, esztetikus kerites.
Hivtam oket, hogy pesten hol lehet megtekinteni, de nincs telephelyuk csak videken ahol gyartjak. Adtak ket cimet, ahol telepitettek. El is mentunk, de a keruletet rosszul.adtak meg, szoval mentem 60 km-t varosban ket cimert 10 utan, mert smog riado van. Megtalaltam vegul mindkettot, de egyiknel se az volt az utcafronton. Szivas.

Misi1980: vizlagyito lesz elvileg, de a futes addigra menni fog. Max lecserelem benne a vizet amikor mar lesz vizlagyito.

Majkull: tenyleg csak 3 cm? Az nagyon rosszul hangzik. Hany fokos a felulet belulrol? Szerintem 10 centi szigeteles eleg ha ilyen megoldasban gondolkozol, de biztos ott megy ki a legtobb hideg? Amugy a muanyagra jol lehet ragasztani egyszeru ketoldalu ragasztoval is. Elotte zsirtalanitani kell es ha ugyesen korberagasztod a tablat, +ahol talalkoznak, akkor nem hiszem hogy leesne evekkel kesobb se. De majd a tobbiek ugyis jonnek valami szuper ragasztoval :)

[ Szerkesztve ]

(#59797) Bacusuz válasza Lehiñito (#59794) üzenetére


Bacusuz
őstag

pl tytan styro uni, vagy styro 753

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#59798) Bacusuz válasza ALI_G (#59795) üzenetére


Bacusuz
őstag

Az én kazánomgaranciális feltétele volt a szűrő és a közvetlen bekötés.(nálam meg konnektorba van dugva)
ettől függetlenül gariba cseréltek alkatrészt, nem kötöttek bele

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#59799) Misi1980 válasza ALI_G (#59795) üzenetére


Misi1980
senior tag

Ha kérik a garanciához akkor kell tenni iszapleválasztót.Úgy tudom hogy hivatalossan lágyvízzel kellene feltölteni a rendszert.Szerintem a beüzemelő nem fog vízkeménységet mérni, nem hiszem hogy kellene bármilyen adalék.

csemberlen
Ezt most nem értem. Én nem üzletben dolgozom és Pesttől sem lakok olyan messze.

[ Szerkesztve ]

(#59800) csemberlen válasza Misi1980 (#59799) üzenetére


csemberlen
őstag

Bocs benéztem, azt olvastam, hogy boltban dolgozol. Nem azért kell bele adalék, vagy lágyvíz, vagy iszapleválasztó, hogy a beüzemelőnek teccen. Hanem azért hogy hosszú távon jól müködjön

[ Szerkesztve ]

Hja kérem az élet nem egy habostorta

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.