Hirdetés

2024. május 8., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#13101) wrox válasza thyeby (#13100) üzenetére


wrox
senior tag

De a radikba miért nem mehet hőcserélővel a víz? A nagy tartályt le akarom különíteni a rendszertől, Henco csővel lesz a radiátor, lehet nem tenne neki túl jót a 90 fokos víz.

(#13102) thyeby válasza wrox (#13101) üzenetére


thyeby
őstag

Nyugi, a Henko vígan bírja a 90 fokot, hiszen erre tervezték. (nekem is van Henko a rendszerben, és kiválóan tűri a 80 fokot.) És a puffert teljesen elég nyolcvan fokra melegítened még tartós mínusz húsz fokokban is. Én hatvan fokon tartom mostanában. Amíg gázban gondolkodol, oda viszont felesleges a puffer.
Tudod, ha hőcserélővel oldod meg, akkor hidegebb időkben nem biztos, hogy bírja a hőt cserélni olyan tempóban, hogy a hőérzet jó maradjon. De ha a kandalló bent marad ettől még, akkor megoldható is akár. Viszont én nem értem, hogy minek akarod te inkább a hőcserélővel engedni a vizet a radiátorokba? Ha mégis így döntesz, akkor viszont szerintem tök felesleges 1.000 literes tartály, jóval kisebb is ugyanúgy megoldja a hőcserét.

Több fa van, mint asztalos!

(#13103) wrox válasza thyeby (#13102) üzenetére


wrox
senior tag

Amíg gáz lesz, addig nem lesz puffer. 1000 literest azért akarok, mert mivel nagyobb tömeg, tovább marad melegebb. Valahol olvastam, hogy jobb ha hőcserélős a dolog. Akkor az lenne a kérdésem, hogy ha 80 fokos vízben egy normális hőcserélővel megoldva mennyi lenne a menő vízhőfokom?

(#13104) thyeby válasza wrox (#13103) üzenetére


thyeby
őstag

"Akkor az lenne a kérdésem, hogy ha 80 fokos vízben egy normális hőcserélővel megoldva mennyi lenne a menő vízhőfokom?"

Egyszerű kérdésre bonyolult válasz:
Első körben 80 fok. Aztán a fűtendő víz fűtés előtti hőmérsékletének és a keringető szivattyú vízhozamának függvényében ez valószínűleg időben exponenciálisan csökkenne.

Nem tudom, hol olvastad, hogy jobb a hőcserélős megoldás, de lehet, hogy elértettél valamit abban az írásban.
Tudod, mire gondolj?
Vannak ugye az átfolyós vízmelegítők, meg a kombikazánok. Nos, ezekben igen intenzív hőcserélő van, nem csak egy mezei csőkígyó. Amikor kinyitod a vízcsapot, bekapcsol a gáz, és irtó hővel kúrja a kapillárisokban a vízhőt felfele. És még így is gyakori, hogy nem bír elég meleget adni a zuhanyrózsa egy egészséges fürdéshez. Gondold csak el, mennyire lelassul ez, ha a pufferben levő csőkígyó felületét, a puffervíz hőfokát és a szivattyú vízhozamát összevetjük egy átfolyós (hőcserélős) vízmelegítőével?
Ha meg a puffervizet egyből beküldöd a radiátorba, akkor 5-10 percen belül át tud forrósodni az egész rendszer, amint a keringető szivattyú elindult. Szerintem ez számít nagyon, ha azt vesszük, hogy még a radiátornak is időre van szüksége, hogy átadja a hőt a szobádnak.

Több fa van, mint asztalos!

(#13105) Pörp


Pörp
senior tag

Hi!

Van egy vegyestüzelésű kazánom, rajta egy analóg hőmérő, meg lehet oldani valahogy, hogy én egy laksában elhelyezett hőmérőn is lássam a kazán hőmérskékletét?
Köszi!

(#13106) wrox válasza Pörp (#13105) üzenetére


wrox
senior tag

Webkamera? :D

(#13107) thyeby válasza Pörp (#13105) üzenetére


thyeby
őstag

Persze, mindent meg lehet oldani, legfeljebb pénz és fáradtság kérdése.

Egyáltalán nem buta ötlet a wrox vicce. Egyszerű, olcsó, csak akkor jelent némi körülményt, ha sötét van a kazánházban. De egy 800 Ft-os 2W-os led izzó ezt is megoldja.

A másik, kicsit klasszikusabb megoldás, hogy kifúrod a felmenő csövet ott, ahol a kazánból kilép, és dugsz bele egy digitális szondát. Ott 1-2 fokkal fogsz csupán kevesebb értéket leolvasni, mint a kazán belsejében.

Több fa van, mint asztalos!

(#13108) Hasaggymeg válasza wrox (#13103) üzenetére


Hasaggymeg
veterán

Nem azért szerelnek puffert a vegyes tüzelésűhöz mert sokáig tartja a meleget,hanem mert így tudod gazdaságosan hasznosítani az ilyen kazánok magas előremenő vízhőmérsékletét és változó fűtési dinamikáját,így az sem igaz,hogy minél nagyobb annál jobb.Személyesen nem bíznám a gravitációra a kazánból való KÖTELEZŐ hőelvételt,ideális méretezés és elhelyezés kell,hogy ne kelljen vigyázz a túlmelegedésre.5 rétegű csövet én sem szívesen szerelnék 80+C hőmérsékletű fűtésre,de a fűtés előremenő vízhőmérsékletet korlátozhatod egyszerű segédenergia nélküli termosztatikus szeleppel is.Az,hogy hány fokosra kell melegítened a tartályt,az a kolléga véleményével ellentétben nem attól függ,hogy ő otthon mennyire fűti,vagy így távsegítségben mennyit saccol hasra ütéssel.

"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg

(#13109) herkulesminusz válasza DeFranco (#12938) üzenetére


herkulesminusz
tag

Én beruháztam még tavaly októberben 2db ilyen konvekpro okosságba, ugyanis a barátnőm fázós révén mindig 4-5 fokozaton nyomatta a konvektort - lecsavargatás persze nuku, igy rendesen sirt, amikor kihozták az elszámolót, hogy fizessen még 50e-t.

Namost nem akarok hazudni, de azóta ezt az 50e-t majdnem ledolgozta a konvekpro, és a csaj sem sir, hogy hideg van. Éjjelre 20 fok, nappalra 22, mikor otthon vagyunk, napközben 18. Október óta hozzá nem nyultunk a konvektorhoz, napi 2-3 m3 között van a fogyasztás. 5 m3 átalányt fizet, amire tavaly még rávágták a 50e pluszt, vagyis tavaly nem volt elég a napi 5 m3!!! Most meg még a minuszos napokban is 3 m3!!! Lehet magamat áltatom, de szerintem a számok azért magukért beszélnek... szóval én nem bántam meg

(#13111) alázógyík válasza robert47 (#13110) üzenetére


alázógyík
őstag

Sok ilyen 1 nickes hozzászóló lett jó pár hasonló épületgépészeti fórumon.
Gyanús, hogy ez valami önreklám féleség. :U

Kinek nem inge, nem veszi magára.

(#13112) thyeby válasza alázógyík (#13111) üzenetére


thyeby
őstag

Ezt kár volt megjegyezned. Vette a strapát, beregisztrált, megírta a saját tapasztalatát első kézből. Értékes információ is lehet, és engem végképp nem zavar, hogy hanyadik hozzászólása valakinek, mert lehet az első értékesebb, mint akár az ezredik.

Nem ingem, nem vettem magamra, inkább ez az óvodás szemlélet zavar, bárkinek szól. Valamikor magad is voltál 1 nickes.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#13113) Morris válasza robert47 (#13110) üzenetére


Morris
veterán

Én, amire pénz adok, arra odafigyelek. A téli hónapokban magas a gázfogyasztás, ez tény.
Viszont itt élek Magyarországon, bérből és fizetésből, tehát nem engedhetem meg magamnak, hogy ne figyeljek a kiadásaimra.
Őszinte leszek, én sem a konvektor mögött mérem a hőmérsékletet. Sőt, nem is szoktam beállítani a fűtést.
A konvektor hőmérsékleti beállításától függetlenül, nálunk mindig 3-as fokozaton megy mindhárom. Ha szellőztetünk, mindet le 1-es-re.
Ha otthon vagyunk és nagyon hideg az idő vagy jobban fázunk mint általában, akkor a 4-es fokozatot választjuk, de csak abban a helységben, ahol vagyunk.

"Gondoltál már arra, hogy a gázkonvektorod hőmérséklet szabályzója mennyire pontos?"
Erre még nem gondoltam, de nem is zavar :N Az adott hőmérséklet nekem pont megfelelő.

Vegyük az alapcsomagot: 15k +ÁFA / konvektor. Ez nekem több mint bruttó 57.000 Ft-ba kerül.
Kérdem én, minek? Nekem ennyit nem ér. Ha 10kból kijönne mind a három helységre összesen, talán kipróbálnám, de én továbbra is viccnek tartom. :(

Egyébként én a hőérzetemhez szoktam állítani a fűtést és nem celsius-hoz.
Max 22k az egy havi fűtésünk egy hideg hónapban (dec, jan, febr).
Aki akar, ruházzon be rá. hajrá. Én kihagyom...
Ez csak az én véleményem. :U

alázógyík: Gyanús a dolog ... :U :DDD ;]

[ Szerkesztve ]

(#13114) alázógyík válasza thyeby (#13112) üzenetére


alázógyík
őstag

Az Indexen, hasonló topicokon is megjelenik mindig 1-1 tag, aki se előtte, se utána nem szólt hozzá semmihez, hanem linkkel/cégnévvel dicséri ezerrel azt a terméket.
Nem hinném, hogy ez csak egy véletlen lenne.

Ettől függetlenül lehet hasznos, és jól működő. Nem magával a termék ellen emeltem szavamat. :DDD

Szerk.: Egyébként maga a leírás is reklám szagú, olyan TV-Shoppos szintű. ;]

[ Szerkesztve ]

(#13115) thyeby válasza alázógyík (#13114) üzenetére


thyeby
őstag

Ahh, így már értlek pontosan.

Abban osztom a véleményemet Veled, hogy nincs helye a TV-Shop-nak a fórumban. Tapasztalatból, és tutira tudom (szemtanúja voltam a dolognak), hogy akik érdekeltek valamely termék bármi módú reklámozásában, rendesen vadásznak fórumokra kiállni teljes mellszélességgel amellett, hogy terméküknél a világon nem létezik jobb, s hogy az kúvájul megéri.
Az ilyenek nagyon torzítanak a valós szakmai képen. Igen ám, de honnan tudhatja az ember fia, hogy most egy jó, vagy egy erőltetett info-val csücsül szemben? (Talán majd kialakul idővel, hogy a zemberek megtanulják a valós véleményt úgy írni, hogy még a sorok között se legyen marketing szagú. Nna, jah, de magam is bajban vagyok olyankor, amikor valamit hittel, meggyőződéssel, tapasztalataim alapján ajánlok fórumon érdeklődőknek, tájékozódóknak, merthogy olyankor óhatatlanul másítatlan TV Shop illatúra sikeredik a hsz-em.)

Elnézésedet kérem tehát, visszaszíjtam, amit írtam. Valóban okkal gyanakodtál. (Azt gondoltam első körben magamról ominózus írásod után, hogy nem csak poénból választottad a nickedet alázógyíknak, de ezúttal gyorsan visszamódosítottam magamban ezt a gondolatomat. :DDD )

Több fa van, mint asztalos!

(#13117) DeFranco válasza KonvekPRO (#13116) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Nos:

Először is üdvözöllek/üdvözlünk :)

Másodszor: valóban, nem ígérnek teljesíthetetlen dolgot, ez a leírás így korrekt.

Harmadszor: mivel nekünk (nekem és családomnak) jelenleg a lehetőségünk, és a szándékunk is megvan a konvektor "manuális" szabályozására így megtakarítást sajnos nem, "csak" kényelmi funkciót jelentene a termékük, ami nem elhanyagolható, de ezt az árat egyedül ezért nem volna célszerű kifizetni.

Mindezek mellett annak, aki nem olyan "spártai" gondolkodású mint mi, hasznos lehet a termék, és ezért őszintén kívánok sok sikert a továbbiakhoz.

[ Szerkesztve ]

(#13118) wrox válasza DeFranco (#13117) üzenetére


wrox
senior tag

Az a baj, hogy 3 konvektoron külön helyiségben ez 60 ropi.
Vajon mikor hozná be az árát, ha egyébként sincs túlfűtve a szoba. Max 21 fok van bent.
Ha olcsóbb lenne, lehet beneveznék. Egyébként én nem csavargatom a konvektort. Éjjel nappal egy helyen van. Mikor csavargattam, többet fizettem. Szóval én ellene vagyok ennek a nappal ennyi, éjjel annyi, reggel mag amennyi hőmérsékletnek. Szinten tartani szerintem olcsóbb, mint felfűteni.

(#13119) DeFranco válasza adm (#13096) üzenetére


DeFranco
nagyúr

@mdk01: c) nem működik, mert a rozettán van három felfogatási pont (két oldalt és alul) és így az egyik a régi lyukba esne. Mivel van a szerkezetben egy erősebb rugó, így a csavaroknak ellent kell tartani.

d) kb 3mm a zárnyelv és a tokban lévő fémcucc (amibe belemegy, nem jut eszembe a neve) átfedése, 1mm már kevés lenne. :(

Az ajtó beltéri ajtó, tehát nem bejárati, és szerintem az a zár van benne, amit a szentséges tervező 40 éve beleálmodott.

@veze: nem dobom el a zárakat, mer' drágavó't :D 3 párat vettem, hogy egységes legyen (két ajtóra patent egyébként), nem veszek másikat. Nem mellesleg nekem 50 kilincsből 1, ha megfelel, mert finnyás vagyok. Marad.

Az ajtófélfát én sem bántanám, de az mégis kevésbé látszik, mint a rozetta, ami nem mellesleg fém, úgy hogy esztétikusan 2mm-t levágni belőle megfelelő eszközök nélkül challenge. Nem tudom elképzelni, hogy annyira ronda lenne, egy 2mm mély, 1-1,5 cm magas részről beszélünk, mintha vasmarkom vasujjával kicsit benyomtam volna.

Ha lehet elkerülném, tehát keresem a megoldást, de nem látok jobbat.

@adm: cserét kizártuk. Esztergálás alatt mit értesz? A tok teljes magasságában elesztergálni ennyit? A linkelt képek durvák :D

---

@wrox@13118: igen, ezt fel is akartam már hozni témának, hogy mi lehet a jobb, tekergetni a konvektort, vagy úgy hagyni. Mi tekergetjük, nem fizetünk sokat, de az egyik szobában azért hűvös van. Ellenberger 7-től 6-ig nem vagyunk itthon, és azt a szobát 2-3 órát használjuk... a másik meg így is meleg. Nem tudom elképzelni, melyik lenne a jobb...

[ Szerkesztve ]

(#13121) mdk01 válasza DeFranco (#13119) üzenetére


mdk01
addikt

c) nem vágom pontosan mire gondolsz de elhiszem.

d)hát az gáz, mert akkor jó nagy hézag van a tok és az ajtó között, na mindegy nálam is van ilyen.:)

e) Szoktuk ezt alkalmazni bár nem vízszintesen hanem függőlegesen mikor a zár és hosszúcimke lyuktávolsága nem egyforma.
Fogod a kilincsnek a rúdját és a zárban lévő lyuk vastagságának megfelelő darabon flex-szel kiköszörülsz belőle egy erős millimétert esetleg kettőt(ez ugye jobb volna) majd ezt érzésre úgy is látod.
Ez által a zár marad ott ahol van a kilincs rúdja pedig a zár lyukjában eltud csúszni az ajtó közepének az irányába.
Nem tudom menyire érthető, ha nem akkor megpróbálkozom mégegyszer.:)

(#13122) DeFranco válasza mdk01 (#13121) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja??? :D

Ez a rudas cucc már jobb, de 2mm kellene, flex meg a közelben sincs sajnos.

Tudom, sok a gondom, városi irodai patkány vagyok, már attól dicsfény leng körül, hogy van két saját fúróm (az egyik kézi hajtású, éjfélkor is lehet fúrni vele :D - ilyet még nem is láttak)

[ Szerkesztve ]

(#13123) thyeby válasza KonvekPRO (#13116) üzenetére


thyeby
őstag

Szia!

Köszönjük ezt az írást! Szerencsés időben és szerencsés hangon közölted. Bizonyára olvashattad itt korábban, hogy a szakmát kérdezték, szenteltvíz-e a konvekPRO, vagy az élet vize? De ám, hogy a szakma mit tudhat egy úttörő fejlesztésről, azt magad is jól tudod. Amíg nincs személyes tapasztalat, addig a legjobb szakmabéli is csak óvatos tippet adhat elvek, elméletek alapján, hiszen, mint írtad, Magatok is két éven át tesztelgettétek a "tudnivalókat" róla, akik fejlesztettétek. (Főhajtás a munkátokért, és az eredményeitekért. Már az is jelzés értékű, hogy fórumon téma a terméketek.)
Hanem, amivel igazán segíteni tudod az itt érdeklődőt(érdeklődőket), az az, hogy kifejted, milyen esetekben milyen mértékű megtakarításra volt képes a rendszeretek, mik alapján tudja eldönteni egy érdeklődő, hogy számára körülbelül mennyi idő alatt, milyen módon térülne meg a beruházás?
Az adatok, amiket most közöltél, bíztatóak, de nem egzaktak. Ez alapján nehéz valakinek eldönteni, hogy számára mit jelentene szobatermosztátról vezérelni a "költségeket".
Láthattad, kialakult itt egy olyan - elmondható, hogy egységes - vélemény, hogy strapát azt egészen biztosan megspórol, de az igazi érdeklődés (méltán) a költségek későbbi alakulására irányul. A vélemények megoszlanak - ami nem baj, de mi alapján lehet valakinek valamely táborba úgy konvergálnia, hogy ne csapja be saját magát.
Amit tudsz tehát adatot, az igencsak releváns ide, még ha (természetes módon) elfogultan is, de így felfedve magadat eltűnik a tolakodó reklám, amiből a magyar embereknek már kétoldali herótja alakult ki, és az adatokra koncentrálva dönthet ki-ki saját pénztárcája érdekében így, vagy úgy.

Több fa van, mint asztalos!

(#13124) thyeby válasza DeFranco (#13122) üzenetére


thyeby
őstag

:DDD

Valószínűleg mindkét szomszédodnak van flexe. Kérd meg őket, küszürűnének má' le abbúl a kilincsrúdbúl jó középig 2mm-t. (Húsz másodperc az egész, és múkodni fog a dolog. :K )

Szerk:
De figyelni kell, melyik oldalról szedeted le azt a 2mm-t, mert járhatsz úgy, hogy mostmár újabb 2mm-el beljebb kerül a rozettád az ajtófélfa felé!

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#13125) DeFranco válasza thyeby (#13124) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Zugloi 4 emeletes 12 lakasos tarsashaz. Szerinted? Itt az utcaban sincs flex nemhogy a szomszedban. :) Hidd el, tudnek rola.

Letrabol ketto van a lepcsohazban, az egyik az enyem.

(#13127) mdk01 válasza DeFranco (#13122) üzenetére


mdk01
addikt

(az egyik kézi hajtású, éjfélkor is lehet fúrni vele :D - ilyet még nem is láttak)

Nekem is van de az biztos hogy én éjfélkor nem fogok dolgozni.:DDD

Amúgy kölcsön is kérhetsz vkitől illetve meg is kérhetsz vkit akinek jól áll a kezébe ez a célszerszám. Messze a legjobb megoldás eddig és nem lesz látható a barkácsolás.

(#13128) mdk01 válasza thyeby (#13124) üzenetére


mdk01
addikt

De figyelni kell, melyik oldalról szedeted le azt a 2mm-t, mert járhatsz úgy, hogy mostmár újabb 2mm-el beljebb kerül a rozettád az ajtófélfa felé!

....vagy feljebb vagy lejjebb.:DDD

Nem kell amúgy a közepéig csak a zártest vastagságát kell kivenni a bejelölt részen.

(#13129) Dluinet válasza DeFranco (#13122) üzenetére


Dluinet
nagyúr

"az egyik kézi hajtású, éjfélkor is lehet fúrni vele - ilyet még nem is láttak"

ma is lehet kapni amerikánert

Kiskoromba még nem volt "villanyos fúró", hanem amerikánerrel fúrtunk otthon.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13130) veze válasza Dluinet (#13129) üzenetére


veze
őstag

nekem még ilyen is volt a kezemben:)
igaz nem éjfélkor:)

(#13131) aphra2 válasza veze (#13130) üzenetére


aphra2
aktív tag

Vazz,.. erre emlékszem én is , fára biztos jó , de vasat csak nem ezzel fúrtak,..vagy igen?

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#13132) veze válasza aphra2 (#13131) üzenetére


veze
őstag

Én egy régi szaki műhelyében bedolgoztam kicsit, és itt volt egy ilyen.
fémre is jó volt de csak kis átmérőkre..

(#13133) Dluinet válasza veze (#13130) üzenetére


Dluinet
nagyúr

A fogastárcsa egy idő után (nagyon hamar) elhajlik és ezért fúrás közben ugrik a fogaskerék.
Az amerikáner sokkal jobb ebből a szempontból is, ráadásul a "tekerője" és fogantyúja átszerelhető a másik oldalára, így balkezesre is tudják használni.

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13134) thyeby válasza DeFranco (#13125) üzenetére


thyeby
őstag

Huhh!

Küldd el nekem postán, ingyen megcsinálom Neked, és (szintén ingyen) vissza is postázom. (Palkovics Tibor - 4400 Nyíregyháza, Alma u. 18) De mondok valamit: Az OBi és tsai barkácsáruházak ontják ezeket a tucatsz@r egykezes flexeket, szerintem a tecsóban is van 3-4 ezer pénzért. Ami másnak rettenet silány gépet jelent, Neked épp ideális lehet, mert annyira nem sz@r, hogy ne tudjon 2mm-t lereszelni egy picike gátervasból. Aztán később, ha vasat kell elvágnod (vagy az ujjadat! - az enyém meg van jelölve imígyen jó mélységben), hát ott lesz kéznél. De szomszédnak csak akkor add kölcsön, ha kikötöd előtte, hogy ha leégeti, szalad a tecsóba, hoz másikat, mert ezek az occóságok a szomszédokat bírják legkevésbé. :DDD

Több fa van, mint asztalos!

(#13135) aphra2 válasza Dluinet (#13133) üzenetére


aphra2
aktív tag

Nekem egy harmadik verzió volt , oldalról kellett kézzel hajtani, mint ahogy a dugattyú a főtengelyt, jó nagy rakász sz@r volt :D ,.. igazi ruszki találmány, legalábbis onnan volt.
ez az

[ Szerkesztve ]

Probléma??Hát az meg micsoda?!!

(#13136) veze válasza Dluinet (#13133) üzenetére


veze
őstag

háát mondjuk azt nem amiatt lehetett átszerelni..a másik felől más volt az áttételezés
jobb kéz - bal kéz: csak fordít 180 fokot a hossztengelye körül és máris a másik oldalra kerül ugyanaz a tekerő..
ami az én kezemben volt ilyen kézi tekerős , az bizony nem hajlott semerre mert egy öntvény volt a fogastárcsa meg a tengelye..

(#13137) thyeby válasza mdk01 (#13128) üzenetére


thyeby
őstag

"Nem kell amúgy a közepéig"

Igazad van - de hülye is vagyok! Ha a szélét is köszörüljük, lötyögni fog rajta a kilincs. (Régen elég sokat flexeltem magam is ilyet, de nekem többnyire azért kellett, mert az új kilincs vastagabb volt a régi luknál, és jó középig kellett szóratni a szikrát.)

Nna, ennyi volt a kilincs, tovább nincs. :DDD

Több fa van, mint asztalos!

(#13138) thyeby


thyeby
őstag

Megítélésem szerint kár volt kimoderálni KonvekPRO #13116 írását. Tág fogalom, hogy mi minősül reklámnak, én nem minősítettem volna annak - hiszen kérdésre adott választ, érdeklődő olvashatott a gyártótól adatot - de a szabál az szabál, hát tudomásul vesszük.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#13139) wrox válasza thyeby (#13138) üzenetére


wrox
senior tag

Írta, hogy a konvektor fals hőmérsékletet mér, mert ha rossz az ablak szigetelés, akkor süvít be a hideg, míg a szoba többi részében kellemes meleg van. Azért ezzel az állítással tudnék vitatkozni. Mármint nem a fals méréssel. Ha rossz a szigetelés, akkor a szoba többi részében is hideg van, ha nem dübörög a konvektor.

(#13140) Lipton válasza mdk01 (#13090) üzenetére


Lipton
őstag

Értem :) A fuga matt felületű a sziló pedig "fényesebb" így teljesen nem lehet egyforma mindkét felület színe, és nagyon függ ez a fényviszonoktól is.

(#13141) vviktor1 válasza wrox (#13139) üzenetére


vviktor1
aktív tag

Egyetértek, ha besüvít a hideg akkor csinálhat akármit, abból nem lesz spórolás sehogyse..
Ezzel kéne kezdeni, ha mást nem ilyen öntapadós szigetelőcsíkot a keretre, egy darabig az is jó, nem egy vagyon és feltenni is egyszerű Ettől még lehet a termosztát hasznos, de az ilyen hibákat nem oldja meg.

Thyby: ezeket az obi/tesco flexeket inkább nem ajánlanám senkinek, 3-4 használat után lehet csuklani kezdenél :)

Ne dudálj, küzdj !

(#13142) mdk01 válasza Lipton (#13140) üzenetére


mdk01
addikt

Hát én ezen nem szeretnék vitázni mert sztem nem ér annyit de bármilyen színt tudnának csinálni ha akarnak. A fényviszony szempontjából pedig mindkettő a f.szobában van tehát ua. a fény éri.
Tudod ha veszek egy nevesincs márkájú cuccot akkor nem háborodok fel, de Mapeiről beszélünk ahol van egy rendszer, hogy ehhez a fugához ez a sziló való.

(#13143) alázógyík válasza thyeby (#13138) üzenetére


alázógyík
őstag

Mondjam azt hogy igazam volt? :DDD :B
Annyira törvényszerű lett, ahogy megemlítettem, már jelentkeztek is. :U
Most hogy törölték, akkor nem csak én éreztem reklámnak.

(#13144) DeFranco válasza thyeby (#13134) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Vigyázz, mert a szavadon foglak :)

@Dluinet: majdnem pontosan ilyen, csak kicsit retrosabb, lekerekítettebb a formája, és a színe az a régi acélos kék, amit csak 20-30-évnél idősebb termékeken látok. Én úgy tudom, a másik oldalra áttéve a kart más fordulatszámot kapsz, ezért van mindkét oldalán lyuk, nem a balkezesek miatt.

[ Szerkesztve ]

(#13145) thyeby válasza Dluinet (#13133) üzenetére


thyeby
őstag

:DDD

"ráadásul a "tekerője" és fogantyúja átszerelhető a másik oldalára, így balkezesre is tudják használni."

Ahhoz, hogy balkezes legyen, elég a lelkem kurbliját bal kézzel megmarkolni, nem kell szerelni rajta semmit. Az áttételt változtatod a túloldali meghajtással. (Igen pörgős amott.)

Innováció:

Több fa van, mint asztalos!

(#13146) thyeby válasza DeFranco (#13144) üzenetére


thyeby
őstag

Küldd el nyugodtan!
Jelöld meg azt a részt, ahol a lyukban van, hogy pontosan tudjam, hol kell leszedni belőle.

Több fa van, mint asztalos!

(#13147) Dluinet válasza DeFranco (#13144) üzenetére


Dluinet
nagyúr

"régi acélos kék, amit csak 20-30-évnél idősebb termékeken látok"
Kalapácslakk

"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa

(#13148) thyeby válasza aphra2 (#13131) üzenetére


thyeby
őstag

De bizony, viszi az a fémet is gyönyörűen. Szó szerint gyerekjáték, ugyanis én gyerekkoromban rendszeresen és halálos komolysággal fúrtam a nagyapám amerikánerjával - mindent, ami a kezem ügyébe, vagy a horizontba került.
Ennek a konstrukciónak az a gyengéje, hogy amikor megszorul az anyagban, és elcsavarodik a masina a kezedben, hát jól meghorzsolod a csülködet a fogaskoszorúval - rosszabb esetben még be is csípi a kezed.

Több fa van, mint asztalos!

(#13149) DeFranco válasza thyeby (#13138) üzenetére


DeFranco
nagyúr

Khm... így már más a leányzó fekvése: [link]

[ Szerkesztve ]

(#13150) wrox válasza DeFranco (#13149) üzenetére


wrox
senior tag

És számomra máris hiteltelen az egész. Idejön kamureggel reklámozni magát. Valószínű ennyit ér a csodatalálmány.

Útvonal

Fórumok  »  Technika, hobbi, otthon  »  Építő/felújító topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.