Hirdetés

2024. június 14., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#274944) mdavid136


mdavid136
friss újonc

Sziasztok,

Egy pár hete már túrom a fórumokat, de sajnos még mindig nem tisztul a kép.

Szeretnék Gravel kerékpárt vásárolni. Azért gravel, mert bár 95%-ban országúton/bringaúton használnám, de nehezebb vagyok (100+ kg, 180 cm) plusz picit félek a vékonyabb gumitól.

Az elmúlt pár évben viszonylag keveset tekertem, akkor is inkább valami áruházi bringával vagy béreltem. Velencei tó körre, illetve hasonló távokra… Most viszont szeretnék komolyabban elkezdeni kerékpározni, heti 2-3 alkalommal 1-2 órára, illetve hétvégén túrákra.

Sajnos több hét utánajárás után sem tudok, teljesen konkrét kérdések feltenni, de igyekszem, nem a "milyen bringát vegyek?" kérdést elsütni.

Első körben szeretném megkérdezni, hogy van értelme egyáltalán a 3-500 ezer forintos kategóriában keresgélni vagy ezek felejtősek, mert csak a gond lesz vele és az egésztől el fog menni a kedvem, a használhatatlan bringa miatt.
Én ebben a kategóriában keresgéltem főleg, de nem igazán látom, hogy mi a különbség a bringák között, úgy hogy esetenként 100-150 ezer forint különbség is van.
Néztem Giant Revolt 2-t https://akosbike.hu/giant-revolt-2-gravel-kerekpar-ml. Ez most eléggé akciós. Youtube videókat néztem, ott dicsérték.
Néztem a decathlonos GRVL 120 és GRVL 520 bringákat is. Több youtube videóban is jókat mondanak róluk (,hogy kezdőknek megfelelő), de a kettő között van 150 ezer forint különbség és én sajnos nem tudom eldönteni, hogy 150 ezer forint pluszért mit kapok. A GRVL 120-as bringában egyedül az zavar, hogy csak 1x9 sebességes és laikusként úgy érzem, hogy ezzel egy sima hegyre sem fogok tudni felmenni…
Néztem még a Kross Esker 1.0 és Cube NuRoad bringákat a speedbike oldalán, de esélytelennek érzem, hogy a fent említett 5 kerékpár közül érdemben el tudjam dönteni, hogy melyik a számomra legjobb.

Szóval a konkrét kérdéseim:
- Érdemes az általam említett árkategóriában gondolkozni vagy csak kidobott pénz és 1 év múlva vehetek egy korrektet 7-900 ezer forintért?
- Van olyan (magyar vagy angol) oldal/fórum ahol fel tudom magam "okosítani" a témában, hogy a (kezdő) szintemnek megfelelő döntést tudjak hozni.
- A kerékpár megvásárlását mindenképp üzletben szeretném, bízva abba, hogy az üzletben segítenek a megfelelő kiegészítőket megvenni /beállítani. Gondolok itt pedálra, cipőre stb… Vagy esetleg kellő utána olvasással képes leszek külön-külön egyesével a megfelelő pedált, cipőt, lámpát, nadrágot, nyerget, stb.. Megvenni.

Köszi, hogy végigolvastad és köszi a válaszod.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.