Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-02-26 14:36:02

LOGOUT.hu

Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#105595) varsam


varsam
őstag

Én is kint voltam, 5 fully-t sikerült meghajtanom, volt pár ami tetszett :)
Nincs tapasztalatom az össztelós bringákkal, így nagy teszt eredményeket ne várjatok

Spezialized CAMBER COMP CARBON 29 - 1X
Vadonat új gép volt, én voltam az első aki ment vele, előző nap rakták össze. Ez már alapból mutatja a Spezi hozzáállását és ahogy tavaly is, most is személyre szabták a gépet, telók belőle, pedál amit szeretnél. Nagyon jó kis vas (azaz carbon) volt, bár nagyon nem mertem ereszteni, egyrészt mert ezzel mentem először, másrészt a fékeknek még kopniuk kellett. Amúgy egy nagyon kellemes 29er mindenes gép 120mm mozgással.

Rock Machine BLIZZARD 90-27
A Speci után éles váltás ez a 170mm-es enduro, ezzel már lehetett csapatni, ha az ember hagyott egy kis helyett az előtte lévő rider mögött, szuper vas.

Kellys Slanger 30
Ebből a bringából nagyon hiányzik a dropper, az ülést nem sikerült jól belőni, felfelé csak szenvedtem mert alacsonyan volt. Ezen kívül valami hátul kikopott vagy szét esett, mert nagyon csúnya hangja volt lefelé, a végén amikor leszálltam, mozgott az egész hátsó rész ( a szerelő arra gyanakodott rögtön, hogy valaki ellopta a kerék tengelynél az alátétet, ami a boost miatt van benne.... passz). Amúgy nem lett volna rossz....

Scott Spark 710
Szintén egy állat, nagyon egyben volt a bringa. Hiába csak 130mm, de a pluszos kerekek miatt teljesen más élmény, sokkal masszívabb, jobban tapad, erre a pályára bőven sok.

Rose Root Miller 2
Ez maradt a legvégére, itt már eléggé fáradt voltam, de örülök, hogy kipróbáltam, ez volt a legnagyobb élmény. Igaz, ezzel nem a szokásos körön mentem, hanem felmentem a DH pályára (gondolom az volt. A bringás útról nyílt felfelé egy ösvény, amerre a terepfutók is mentek). Na ezzel a bringával sikerült ugranom párat, illetve betenni a döntött kanyarokba, úgy hogy még életemben nem mentem ilyen pályán. Bárcsak itt lettem volna egész nap a többi bringával is, szuper jó volt.

Összességében ami lejött a bringákból, hogy a Fox telók nagyon bejönnek, bár a Rose-ban lévő Pike is ott volt. Ezek voltak, amelyek a kis köveket is kimozogták. A dropper nyeregcső elengedhetetlen ezeknél a gépeknél, nagyon sokat hozzátesz az élményhez.
Váltók közül a Sram GX Eagle szett nagyon tetszett, számomra pontosabban és gyorsabban váltottak mint az XT 11s szettek.

Még kíváncsiságból mentem 1-1 aszfaltos kört a Csepel Rapid, Royal és Woodlands Cross bringákkal is, ezeket nézegetem mostanában, mert kellene a városba valami. 3. vagy 4. bringának szívesen használgatnék ilyen vékony kerekes városit, de másodiknak tuti hogy valami trekking lesz, sokkal kényelmesebb, nem tetszik ez az előre döntött testhelyzet. És lehet maradok a Csepelnél ahogy a montim is az :)

A szervezés amúgy nem volt rossz, kicsit a bringák kiadását és visszavételét jobban átgondolhatták volna a kiállítók, mert pár helyen volt kavar azért, bár türelmes vagyok így zavarni nem zavart, de lehetett volna jobban is.
Kaja standból több kellett volna, jó hogy vittem kaját, különben állhattam volna sorba minimum fél órát.
Viszont az, hogy ilyen sok kiállító és nagy márka kint volt, mindenképp pozitív, örülök, hogy van ilyen és még remélem sok lesz.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.