Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz
Blizzard által támogatott videokártyák listája
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#36451) SzlobiG válasza Wolverine (#36447) üzenetére


SzlobiG
félisten

Ja dolgoznak már mióta kijött a cata.:D

(#36452) Wolverine válasza SzlobiG (#36451) üzenetére


Wolverine
félisten

Ami nyilván azt jelenti, hogy a) nem találják, mi okozza a bugot; b) eddig nem sikerült megnyugtatóan javítani.

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#36453) SzlobiG válasza Wolverine (#36452) üzenetére


SzlobiG
félisten

De ne vicceljenek már ott volt a béta időszak+több mint 3 hónapja megjelent és ennyi idő alatt nem sikerült javítani egy ilyen kaliberű fejlesztő csapatnak?:D

(#36454) Viktor77 válasza SzlobiG (#36453) üzenetére


Viktor77
titán

Nem gamebreaker bug, így valószínűleg hátul van a teendők listáján.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#36455) Wolverine válasza SzlobiG (#36453) üzenetére


Wolverine
félisten

Ez nem a fejlesztők dolga, hanem a grafikusoké és a modellezőké. Nekik ott van a WoW mellett két olyan semmiség, mint a D3 meg a 4.1 új tartalmai...

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#36456) F-ECT$ válasza Wolverine (#36455) üzenetére


F-ECT$
titán

Magyarázni lehet a bizonyítványt, de egy ekkora grafikai hibát azért illett volna már kijavítani.

Dive ever, work never.

(#36457) F-ECT$ válasza H.O.D. (#36449) üzenetére


F-ECT$
titán

Azért LBRS inkább rémálom volt nekem, mint élvezet a 3 órás "run"-nal. Azt sem tudtam merre járunk, akkoriban még térkép se volt, szóval halál.

A mostaniak közül tetszik, hogy Lost City szabadtéri, Stonecore-ban és Grim Batolban meg jók a bossok. DM még a nerfek után is túl hosszú szvsz.

Dive ever, work never.

(#36458) Arnold2 válasza Wolverine (#36455) üzenetére


Arnold2
őstag

Nnna mert a 4.1-ben mi lesz? Ahogy eddig látszik Ragnaros, abyssal maw, vagy bármilyen raid instának még semmi nyoma. Ok hogy még van idejük, de már lassan illene lenne már megnyitni egy két bosst. S nehogy már a felújított ZA, ZG vigye el a hátán a "rengeteg" munkát (szó se róla, jó ötlet, de erre ne építsünk már egy content patchet).

Értem én, hogy neked hivatalból kell védened a wow-ot, de vannak olyan dolgok ami mellett nem lehet elmenni. Viktor írta, hogy nem egy game breaker bug. Nem bizony, de hülyén néz ki és nem "works as intended" (hogy törném le a kezét minden egyes GMnek aki copy+paste-telte már ez nekem). Elismerem, nem vagyok egy grafikus, de ha pl. 5 ember összeül, egy vagy két nap alatt meg lehetne csinálni. Vagy itt van a kedvenc WoW szidók érve: vegyenek fel embereket.

(#36459) Healbacsi válasza F-ECT$ (#36457) üzenetére


Healbacsi
őstag

Brd-rol ne is beszeljunk. Meg ma is a jatekosok kozel 3/4-enek fingja sincs mi merre van abban az instaban, pedig rengeteg boss van ott. Egy run regen 4-5 ora volt. Mi rendszeresen jartunk oda 60-on, Marshal Windsort tobb tucatszor szabaditottam ki:) Noha hosszu insta volt, megis azert tetszett nekem es az ismerosi koromnek, mert nem volt linearis, valodi dungeon feelingje volt :)

(#36460) H.O.D. válasza F-ECT$ (#36457) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Én pont emiatt szerettem őket. Egy dungeon legyen zegzugos, ha már a sima barlangokat.megcsinálták olyanra, hogy sírva fakadsz, mire kitalálsz onnan :) Nekem a mai napig a komplexitás hiányzik kicsit, nem a hangulat, mert azzal nincs baj,

Where do you want to go today?

(#36461) Arnold2 válasza H.O.D. (#36460) üzenetére


Arnold2
őstag

Én már attól sírva fakadok, ha Un' Goro kráter déli részén lévő bogár barlangból kell hogy kitaláljak, a végén már üvöltöttem, hogy engedjenek ki innen :)
Amúgy egyetértek. Vagy idő nincs rá, vagy igény hogy ilyen bonyolultságú raideket csináljanak. Sajnos elmennek abba az irányba amit a több játékos diktál. BC-ben is még raid szaguk volt a raideknek. Mai napig nagy kedvencem Iliden kérója, de Sunwell is megér egy misét.
Lichkingben talán Ulduar volt még valami hasonló, de utána ICC trash terem -> boss, trash terem -> boss. A játékosok sajnos türelmetlenek lettek és azonnal akarnak ölni, lootolni majd megint ölni és lootolni. Nem tartom kizártnak, hogy pl. 2 kieg múlva kapunk 4 "pajtát" azt tessék darálni.

Hű de negatív hangulatban vagyok ma..

(#36462) H.O.D.


H.O.D.
senior tag

Na, elvergődtem 300-ig Archaeologyban. Egy darabig nem akarom a tripodot látni :)
Nem véletlen, nyilván nem nagyüzemre találták ki a szakmát, hanem a downtime kitöltésére, illetve karakterszintezés mellé. Piszok sok idő oda-vissza fél kontinenseket repkedni. De legalább egy-egy Solve után akad némi olvasnivaló... :)

#36461: nem tudom, mennyire az igények kielégítése miatt lettek alultervezve a top contentek... Kevesebbszer hallom azt, hogy túl bonyolult, mint hogy túl egyszerű. Az mindjuk legyen mentség a pályadesignerek mellett, hogy nem lehet egyszerű új mechanizmusokat kitalálni, de ha már így elhízott a játék, pár kanyar, esetleg T elágazás nem sokat nyomna a latba.

[ Szerkesztve ]

Where do you want to go today?

(#36463) Wolverine válasza Arnold2 (#36458) üzenetére


Wolverine
félisten

A raidbossok elég későn nyíltak meg minden eddigi PTR-en. Abyssal Maw emlékeim szerint 5 fős instance lesz; nyilván tesznek oda raidet, de nem biztos, hogy most. Az adatbányászott legendary staff questjei Nexusba küldenek; és az nem látszik, hogy ez szóló event lesz vagy kevés bossos raid.
Nem mellesleg sokan nem végeztek eddig a normál raidekkel sem, a heroicokrül nem is beszélve... nincs miért sietni a 4.1-gyel (hacsak azért nem, hogy tartsák a saját ütemtervüket).

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#36464) velvet7


velvet7
tag

Sziasztok!

Tegnap vettem egyik barátomnak World of Warcraft® Game Time - 12,99 € -ot a Blizzard Store-ban. Be is regisztrálta sikeresen, majd ma kapom az e-mailt:
Blizzard Entertainment Europe - Digital Game Time Purchase Failed
Greetings,

This notice is being sent to inform you that we were unable to successfully complete your recent purchase for World of Warcraft Digital Game Time. The charge for that item on your Blizzard Store order was not finalized.

Since we could not fully authorize this item’s purchase, the World of Warcraft game time in question has now been deactivated. If it was applied to a World of Warcraft play account, the time will no longer appear on that account, and the player may need to add a new payment method.

For any questions about Blizzard Store orders or your Blizzard Account, please find the contact information to the Blizzard Billing and Account Services department at:
http://eu.blizzard.com/support/article.xml?articleId=26621

We thank you for your patronage and your patience in this matter.

Regards,

Blizzard Entertainment Europe
http://eu.blizzard.com/en

Ezzel a lendülettel írtam is a supportnak, melyben megkérdeztem, hogy mégis ez mit akar jelenteni, akik a következőt válaszolták:
Hello,

Thank you for contacting us regarding your frozen account. Having looked into issue further, we can see that the most recent payment was made with gametime purchased from our Blizzard Store. Unfortunately it appears that there has been an error processing the payment and the transaction was not completed. Therefore the gametime has been removed from your account.

If the gametime was purchased for you by another person we recommend that you to contact them and explain the issue.

Should you be willing to add more gametime and thus reactivate your license, please note that you may do so by either credit card or pre-paid gamecard. Customers living in Austria, Germany, the Netherlands and Spain have the option to use Direct Debit as well.

To reactivate your license please logon to the Battle.net account management at https://eu.battle.net/login and select the "Account" option at the bottom of the homepage. Choose the license that you would like to reactivate. Once at the License Management page, click "Buy Game Time / Subscription" and choose one of the available payment methods.

Once your payment is successfully processed the license will be reactivated.

Should you have any further questions or concerns, please don't hesitate to contact us again.

Úgy látszik nem tudták felfogni 1 mondatos levelemet, melyben kifejtettem, hogy egy BARÁTOMNAK vettem a Game Time-ot. Kihangsúlyoztam az előző levelükre válaszoló levelemben ezt a tényt, valamint azt, hogy a pénzt levonták a bankszámlámról. Na most ilyenkor mit lehet tenni? Mivel tudnám rábírni őket, hogy valamit tegyenek az ügy érdekében? Charge-back valahogy szóbajöhet?

Válaszotokat köszönöm.

[ Szerkesztve ]

(#36465) kenwood válasza Arnold2 (#36461) üzenetére


kenwood
veterán

A barlangos questeknel en rendszeresen szoktam hselni :DDD

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#36466) Arnold2 válasza Wolverine (#36463) üzenetére


Arnold2
őstag

Az útólsóval teljesen egyetértek. Én május-júniusra várnám a 4.1-et. Teszteljék ezerrel oda vissza, fel le. Inkább nézem el, hogy később jön ki mert tesztelték, mint ugye hamarabb, de tele buggal, hogy még tárgy évben tudjon fialni a kicsike (én osztom azon emberek véleményét kik szerint a Cataclysm jelenleg is még béta fázisban van: rengeteg kisebb, gameplayt nem befolyásoló bug/glitch, fogalmuk nincs hogy a kasztokkal mit kezdjenek lsd pl. warrior stb).

A legendaryról: Nagyon várom már, és addigra igyekszem minden konkurenciát kiütni a nyeregből, hogy nekem kezdjük el farmolni először ( ;] ). Remélem valahogy kompenzálni fogja egy staff az offhand kiesését (warlocknak lesz). Kinézetre szexy, bár kicsit én még nyújtanék rajta és tennék rá még fémet :). Szerintem a Nexusznál valamilyen event lesz, az összerakás egy fázisa, mint mondjuk a barlangos mace visszaszerzős dolog volt.

4.1-et várom is meg nem is. Jelenleg már nagyon unom magam ingame, a közös raidelés dobja fel néha a dolgot. De még mindig jöjjön inkább később egy kicsit, mint sem hogy egy félkész valamit kapjunk, amit majd nem győznek hotfixelni.

(#36467) Arnold2 válasza velvet7 (#36464) üzenetére


Arnold2
őstag

A chargeback-kel óvatosan, bár minden cég fosik tőle, de miután visszahívod a pénzed Blizz akár végleg zárolhatja az accot is. Javaslom egy kicsivel hosszabb levél írását, amiben kifejted még egyszer, hogy egy barátodnak vetted a game time-ot, a számládról levonták a pénzt, de az időt nem kaptad meg. Érdemes lenne mondjuk naivan megkérdezni, hogy akkor charge backelhetsz, de semmiképp ne fenyegetőzz vele, mert visszanyalhat a fagyi.

(#36468) velvet7 válasza Arnold2 (#36467) üzenetére


velvet7
tag

Értem. Nos hát a levelek:
Első:
I bought a World of Warcraft® Game Time - 12,99 € from you (Purchase id:#14202784), but now I got an e-mail, that says the "Digital Game Time Purchase Failed". But I just want to ask, why? I bought it for a friend, then I removed all credit cards. My bank says that the money was charged from my bank account. So now what to do?

Második:
Hello!

Looks like you couldn't get it exactly. I (me, Aron) bought the gametime, and sent it as a gift to my friend! So the problem is that you charged the money from me, and now you deactivated the gametime. Now, refund me, or check that error, and add the gametime back.

(#36469) Cathfaern válasza Wolverine (#36463) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Remélem nem fogják most elkapkodni, mint tették annó Ulduarnál. A WotLK talán legjobb raidje volt, mégis nagyon kevés időt kapott, csomó guild még normálban sem ért végig rajta, mire kijött pajta (és onnantól meg loot miatt pajta prioritást kapott, hiába volt jobb Ulduar).

(#36470) H.O.D. válasza Cathfaern (#36469) üzenetére


H.O.D.
senior tag

Ami ráadásul azért is volt lehetséges, mert ahogy én láttam, könnyebb is volt, mint Ulduar és egy 75%-ban kiforgatott Ulduar geatben relatíve könnyen abszolválható volt.

Where do you want to go today?

(#36471) Healbacsi válasza velvet7 (#36468) üzenetére


Healbacsi
őstag

Na igazabol en annyit latok ki ebbol, hogy buta helyen lett feltoltve az account. Erre megvan a megfelelo forma a wow account manageren belul. Valami fail lett. Lehet vmi adatot rosszul adtal meg. Tipikus hiba szokott lenni, hogy a lejarati datumot elrontja valaki. (a kartyan honap/ev van feltuntetve, magyar logikaval pedig sokan (koztuk en is eloszor) ev/honapnak olvassuk).

Illedelmesen meg kell kerni oket, hogy legyenek szivesek utana nezni, hogy mi lehetett a hiba oka, esetleg te rontottal el vmit, netalan rosszak a megadott adatok, nem volt eleg penz a kartyan stb stb.

De ne kovetelozz! En pl. kereskedelemben dolgozok mar 11. eve, es ha van vki akivel nem foglalkozunk az a hepciaskodo vasarlo. Meg akkor is amikor valaki a fogyasztovedelemmel fenyegetozik akkor is ugatva beszelunk vele egeszen addig a pillanatig amig le nem nyugszik es hajlando az ertelmes hangu kommunikaciora.

Itt az esetedben azt latom, hogy velemenyed szerint ok kurtak el vmit, es koveteled, hogy csinaljak meg.

Ezt nem igy kell csinalni, ez tanacs a tovabbi eletedre is

Illedelmesen meg kell kerdezni, hogy mi lehet a gond, te mit ronthattal el, ha el is rontottal vmit, akkor nagyon szepen kered oket, hogy nyujtsanak neked segitseget (nem azert mert ez a dolguk, hanem mert segitsegre szorulsz!).

Nekem anno fel eves elofizetes uszott majdnem el, mert a lejarati datum miatt elirasa miatt a bank levonta tolem a penzt, az ido meg sem aktivizalodott. 1 hetes levelvaltas utan a support kideritette mi a problema, es utolag jovairta a fel ev jatekidot.
Szoval kerj toluk segitseget es ne kovetelozz, mert tobb mint valoszinu, hogy te kurtal el vmit (mint ahogyan hulye helyen toltitek fel az accot), es utana pedig kovetelozol, mintha ok lennenek a hibasak.

Elvileg latom tudsz angolul, igy nem irok level sablont, hogy kb mit kellene irni, de hasznald az i would like to ask szerkezetet. Legy elozekeny. A levelet szokas a thank you for reading my letter vagy esetleg a please help me to find a solution formulat is bele lehet varazsolny. A megszolitas Dear Support, .. elkoszones: Sincerely, XYZ

[ Szerkesztve ]

(#36472) velvet7 válasza Healbacsi (#36471) üzenetére


velvet7
tag

Na igen. Nem szerettem volna követelőzni, de most utólag átolvasva valóban úgy is értelmezhető. Illetve, lehet hogy csak úgy. :)

Írtam nekik még egy levelet, melyben bocsánatot kérek hogyha félreértelmezték, és leírtam a problémát érthetően még egyszer.

Köszi a segítséget, ha kapok választ ide leírom:)

Szerk:A lejárati dátumot nehezen tudom elrontani, mert a második szám nagyobb mint 12, szóval hónap tuti nem lehet:)
Szerintem a probléma: amikor megvettem a game time-ot, kitöröltem a bankkártyámat a listáról, meg az accountot is kiszerettem volna törölni, mert ezt már többet ugyse fogom használni, egyszeri alkalomból vettem meg neki. Nem gondoltam volna hogy ekkora probléma lehet ebből...

[ Szerkesztve ]

(#36473) velvet7 válasza velvet7 (#36472) üzenetére


velvet7
tag

Nos, megjött a válasz:
Hello Aron,

Thank you for your email. The order will not go through as there is no valid World of Warcraft game on your account. We recommend that you try purchasing the game time on your friends account directly or recommend that he gets another method of paying. You can attempt to purchase the item again from our Online Store.

You can find our currently accepted payment methods, along with prices at:

http://eu.blizzard.com/support/article.xml?articleId=20430&searchQuery=prices&pageNumber=1

At this time, the Blizzard Online Store only accepts credit cards (Visa, MasterCard, and American Express). For certain countries however, Direct Debit is also an accepted payment method. Additional payment methods may be added in the future.

For further information on the Blizzard Store, please take a look at our FAQ:

http://eu.blizzard.com/support/article.xml?articleId=27493

We do hope to add more payment methods in the future.

The main payment method for Europe is credit card. Please note that we are only able to accept credit cards that have 15, 16 or 18 digit numbers. When you enter the number onto the webpage, please do not use spaces or "-" between the numbers. If your card has less than 15 digits, it will not be accepted as a valid payment method.

Also be sure to enter the correct expiration date, verification code (the last 3 digits of the number found on the signature strip on the back of the card) and card holder's name correctly. When you enter the name, please enter it exactly as it appears on the card i.e. if the name on the card is made up of initials and last name, enter the initials as the first name, not your full first name. If your last name appears first on your card, please enter your last name as your first name on the webpage and your first name as your last name.

Alternatively, you can add time to your account by using a prepaid game card. If you are considering switching from credit card to gamecard, please add the gamecard to your account by logging on to your account management page at eu.battle.net. Please find below the list of retailers that stock the cards:

http://www.wow-europe.com/en/requirements/gamecard.html

You can also purchase digital game time from our European online store. http://eu.blizzard.com/store/details.xml?id=210000110

Customers from Austria, Germany and the Netherlands can use the Direct Debit method of payment. When you enter the bank account number onto the webpage do not use spaces or "-" between the numbers.

If you are having difficulty entering in your bank details or are uncertain how they should be correctly entered for the payment request to be processed please contact your Direct Debit account provider.

Should you have further questions or concerns, do not hesitate to contact us again.

Szerintem ez még mindig a sablonszöveg. Meddig kéne még írogatnom nekik, hogy végre egy normális levelet küldjenek, amelyben elmagyarázzák, hogy miket tehetek? (gondolok itt a refundra)

(#36474) velvet7 válasza velvet7 (#36473) üzenetére


velvet7
tag

Na, tripla post. Nem tudok szerkeszteni, bocsesz.

Kaptam az e-mailt, hogy hívjam fel őket. Na most annyira azért nem tudok angolul, hogy még beszélgessek is velük. Ilyenkor mit lehetne tenni?

(#36475) Onamish válasza velvet7 (#36473) üzenetére


Onamish
csendes tag

Itt írják, hogy nem kapták meg a pénzt:

Thank you for contacting us regarding your frozen account. Having looked into issue further, we can see that the most recent payment was made with gametime purchased from our Blizzard Store. Unfortunately it appears that there has been an error processing the payment and the transaction was not completed. Therefore the gametime has been removed from your account.

Imperare sibi maximum imperium est.

(#36476) velvet7 válasza Onamish (#36475) üzenetére


velvet7
tag

A számlámról mégis le lett vonva. Akkor most be kéne szólnom a bankba, hogy charge-back-eljenek?

(#36477) Healbacsi válasza velvet7 (#36476) üzenetére


Healbacsi
őstag

A szamladrol nem vonjak le azonnal. Amikor kulfoldre fizetsz, akkor eloszor a szamladon csak elkulonitik az osszeget. Kb. 1-2 het alatt zajlik le a tenyleges tranzakcio, es a konyvelesi nap arfolyaman tortenik meg nalad a levonas. Menj be a szamlavezetoi bankodba, kerd meg oket, hogy nezzenek utana hogy all ez a tranzakcio. Ha folyamatban van, akkor kerd allitsak le (charge back).

Ha a charge back sikerrel lezarult, akkor utana irj majd a blizznek, hogy volt ez az incidens, es ha esetlegesen tilto listara tettek volna a kartyadat akkor kerned, hogy vegyek le onnan, mert mindossze egy hiba folytan kellett charge back-et kerned.

Kiegeszites: ha a jovoben mas accountjara toltenetek penzt, akkor ezt az adott szemely wow accountjan belul csinaljatok. Korabban az en kartyamrol 5 account volt fizetve folyamatosan 3 evig, tokeletesen mukodik a dolog.

[ Szerkesztve ]

(#36478) velvet7 válasza Healbacsi (#36477) üzenetére


velvet7
tag

Értem. Kaptam is egy e-mailt a Blizzardtól, hogy nem vonták le a pénzt.
Hello Aron,

Thank you for your email. Upon checking this account we can see that the order was unsuccessful which was explained to you in our previous email. When you place your order, we request the payment from your bank however this payment isn't taken by us until the order has processed. In this case the order could not be processed so we cancelled our payment request with your bank.

It may be that your bank had reserved the funds for us and they were no longer showing in your bank account. Please check this with your bank as they should be able to confirm that the payment was not taken by us and you should receive it back shortly.

Should you have any further questions or issues, please do not hesitate to contact us again.

Szóval majd délután megeresztek egy telefont a bank felé. Köszi a segítséget mindenkinek:)

(#36479) kenwood válasza Healbacsi (#36471) üzenetére


kenwood
veterán

Nagyon szerencses munkahelyed van.
A legtobb munkaltato azt sem turi el,ha szembesited az ugyfelet azzal,hogy tevedett,vagy hazudott.
Ne haragudj,de felhaboritonak tartom a hozzaallasodat az uzlethez.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#36480) Lirion válasza kenwood (#36479) üzenetére


Lirion
addikt

Vmi ilyesmit akartam én is írni tegnap este, de inkább nem tettem. Nem tudtam volna ilyen szépen fogalmazni. :)

Az biztos, hogy én nem vásárolnék a büdös életben többet onnan, ahol visszaszólnak nekem. A szolgáltató/eladó van a vevőért és nem fordítva. Ráadásul az üzletben alapszabály, hogy a vevőnek mindig igaza van. Ez alól csak Ukrajna kivétel..pfej ha tudnátok, ott mi megy... :W

On:
Tegnap este elkezdtem húzni a netherwing repumat, már unom a griffet és megdöbbentem, hogy egy rendkívül alacsony populációs realmen este 11-éjfél között is 2-3-an repuztak. Csupa 85ös kari.

[ Szerkesztve ]

(#36481) Ribi válasza H.O.D. (#36460) üzenetére


Ribi
nagyúr

Nekem is ez hiányzik.
Kara pl all time favorite.
Mostani "dungeon" meg olyan, hogy kis folyosó, aztán nagy terem közepén ácsorog a boss,
folyosó, nagy terem közepén boss. Minden totál kopár, semmi berendezés.
Ilyenkor mindig azon gondolkozom, hogy szerencsétlen boss egész életében ott áll a semmi közepén, nem csoda, hogy megkattant és ennyire gonosz :)
ICC a leg sivárabb mind között. Persze undeadnak nincs sok igénye, ott azok sem agyatlan zombik.
Egyszerűen nem hihetőek a helyek.

(#36482) F-ECT$ válasza Healbacsi (#36471) üzenetére


F-ECT$
titán

En pl. kereskedelemben dolgozok mar 11. eve, es ha van vki akivel nem foglalkozunk az a hepciaskodo vasarlo. Meg akkor is amikor valaki a fogyasztovedelemmel fenyegetozik akkor is ugatva beszelunk vele egeszen addig a pillanatig amig le nem nyugszik es hajlando az ertelmes hangu kommunikaciora.

Mert nem találkoztál még olyannal, aki tényleg rátok is hívja (pl én), és a főnök meg leveri rajtad az (anyagi) veszteséget. Persze ha a vásárló hülye, akkor lehet "ugatni" neki, mert ha hatóságot hív, és kiderül hogy nincs igaza, akkor így járt, bár a negatív reklám miatt nem feltétlenül ez a legjobb a cégnek.

Én is dolgoztam kereskedelemben, és tényleg kiakasztó, hogyha hülye a vásárló, (és ez még bizonyítható is), de a főnök leszól, hogy mégis a vásárlónak kell igazat adni.

A többivel egyetértek: a little kindness goes a long way (vagy mi) :)

Dive ever, work never.

(#36483) Healbacsi


Healbacsi
őstag

Tegyunk tisztaba nehany dolgot.

(Velvet7 ezt most ne vedd szemelyeskedesnek)
A srac rossz helyen vasarolt rossz szolgaltatast, es ezt rosszul tette. Amikor a vasarlas a nem megfelelo modon vegzodott, akkor felhaborodasnak adott hangot (mert ugye a blizz elkurt vmit). Igazabol csak sablon szoveget nyomattak ra, hogy a vasarlas nem sikerult, illetve a masodik levelnel leirtak, hogy bizonyosan elronthatott vmit, de nem neztek utana. Aztan amikor emberi hangon irta meg a levelet, akkor normalisan elmondtak mi volt a problema, felhivtak a figyelmet par tipikus hibara, sot kesobb kozoltek azt is, hogy nem kell aggodnia, a bank nem fog tole penzt levonni.

Ha valaki vasarol barmit, amivel kesobb problema merul fel, es amikor visszamegy a boltba, es uvolt, kovetelozik, hepciaskodik, akkor nem fogjak teljes korultekintoen kivizsgalni az ugyet, a leggyorsabb elintezesi modot valasztjak, ami a vasarlo szempontjabol nem igazan a legjobb. Viszont a vasarlonak ettol fuggetlenul nincs feltetlen joga allati hangon megnyilvanulnia meg akkor sem amikor 100%-ig igaza van. A magyar vasarloi kultura a nyugathoz kepest nagyon alacsony szinten mozog. Itthon az eloszor utok aztan kerdezek elv ervenyesul.
Mert ha te mindent jol csinaltal, de a termekkel megis valami gond tamad, akkor neked nem az a dolgod, hogy lenyelj mindenfele sertest, hanem hogy segits. Ha valakinek panasza van, akkor hivhat egy vezeto beosztasu embert, ha az o megoldasai se felelnek meg, akkor hasznalhatja a vasarlok konyvet (ha beir barki ebbe a konyvbe, az eljut a fogyaszo vedelemhez, mert a kereskedelmi egysegnek 1 honapja van ra, hogy megvalaszolja milyen megoldassal alltak elo a problemara). Ha a vasarlo konyve se hozott megoldast, akkor lehet fenyegetozni a fogyaszto vedelemmel.

En csak itt az interneten utok meg effajta eles kijelenteseket. A hozzaallasomra eddig meg soha se volt panasz, sot ha egy vasarlo bunko volt eddig meg mindig 100%-ban elnezest kert tolem, mert rossz hangnemet utott meg.

Ettol fuggetlenul ez nem egy jegyzokonyv, ez egy forum, itt kicsit szabadabban lehet fogalmazni. Nem kell azonnal raugrani 1-1 kijelentesre, es szegenysegi bizonyitvanyt kiallitani az adott szemelyrol.

Amit javasoltam a sracnak bevalt. Ha a hatralevo eleteben megtanulja azt amit tanacsoltam neki, akkor barmikor lesz problemaja el fogja tudni intezni, mert a pult masik oldalan azt fogjak latni, hogy egy normalis ember epp kifogott egy hibas termeket, igy ok ereznek rosszul magukat ha nem segitenek rajta.

Lirion, F-ECT$: a vasarlonak tenyleg igaza van, de ezt megfelelo stilussal is lehet parositani. Szandekosan irtam egy eltulzott peldat (es be is valt).

Nyugodtan ki merek szemtol szembe allni barmelyikotok ele, es 100%-ig biztos vagyok abban, hogy egy szemelyes beszelgetes utan egyikotok se allitana olyat, hogy a hozzaallasom nem megfelelo, vagy nem vagyok kedves. Ez itt az internet, itt az ember egy kicsit kiereszti a gozt, es kicsit maskent fogalmaz meg bizonyos dolgokat amit a valo eletben nem tesz meg semmi korulmenyek kozott.

[ Szerkesztve ]

(#36484) Lirion válasza Healbacsi (#36483) üzenetére


Lirion
addikt

A magam részéről a hozzáállást sérelmezem, a visszaugatást meg leszólását a vevőnek. Mindenki úgy csinálja, ahogy akarja, csak az a nem mindegy, hogy a vásárló elégedetten távozik-e vagy semleges érzésekkel (rossz esetben elégedetlenül).

Mellesleg a blizzard az első levelében közölte már, hogy megvizsgálták az ügyet és nem kapták meg a pénzt, ezért függesztették fel a dolgot. Tehát az illedelmes levelekkel semmi extra információt nem tudott szerezni Velvet7, csak figyelmetlenül olvasott. Másrészt megfigyelheted azt is, hogy mindegyik levele a blizzardnak Velvet7 leveleitől függetlenül ugyanabban a kedves, szájbarágós és nagyon előzékeny hangnemben íródott. De ha szoktak nézni a gondok, hibák során a kommunikációjukat, mindig ez a hangnem jellemző a cég munkatársaira.

[ Szerkesztve ]

(#36485) Healbacsi válasza Lirion (#36484) üzenetére


Healbacsi
őstag

Az elso levelben leirtak, hogy igen sikertelen volt a tranzakcio, es hogy ha megis aktivalasra kerult volna az 1 honapos jatekido, akkor azt letiltottak.
A 2. levelben meg mindig a your account (azaz a te accountod) a tema, ahol leirjak a tranzakcio nem sikerult, es az esetleges 1 honapos jatekidot letiltottak.
De ekkor meg mindig nem mondtak meg mi a hiba, es mivel Velvet7 szamlajan van egy 13 euros elkulonites, igy igazabol nem kapott rendes valaszt. Ehelyett tanacsot adnak, hogyan aktivalhatod ujra az accountot, vagy lepj kapcsokatba a supporttal.

Aztan a vegen mar tenylegesen utana neztek, es leirtak, hogy azert volt sikertelen a vasarlas, mert Velvet7 battle.netes accountjahoz nem tartozik wow account, es ezert nem tudott a baratja accountjara tolteni, ezt inkabb a baratja accountjan belul vegezzek el. Sot kesobb valaszoltak arra is, hogy Velvet7-nek nem kell felnie, az osszeg a szamlajan marad.

Tehat a 3. emberi hangon irt levelre megindokoltak mi volt a problema (hogy kesobb ne legyen hasonlo gond).

Igen a blizz valaszaival nincs stilusbeli gond, de megsem adtak teljes valaszt, amibol Velvet7 meg tudta volna, hogy miert es mi okbol lett fail a tranzakcio, mi lesz a penzevel, amirol o azt latja, hogy levonasra kerult. Ahogy irtam is korabban a legrovidebb idobe kerulo megoldast valasztottak, ami a vasarlo szempontjabol nem mindig a legjobb (mivel ez esetben 2. levelvaltasra se tudta mi a gond, es miert vontak le tole penzt).

(#36486) F-ECT$ válasza Arnold2 (#36207) üzenetére


F-ECT$
titán

•Rain of Fire damage has been increased by 25%.
•Seed of Corruption damage has been increased by 20%.

Úgy látszik rájöttek a blizznél is, hogy kicsit elcsúszott az aoe képességek erőssége a demon irányba. Nem hiszem, hogy ezzel a buffal be lehet érni a demonos dupla hellfire-t, de 1 hellfire-rel már felveszik a versenyt, így talán végre válthatok a demon / destro párosról aff / destróra.

Dive ever, work never.

(#36487) velvet7 válasza Healbacsi (#36485) üzenetére


velvet7
tag

Csak hogy a végén lezárjam ezt a témát:
Felhívtam a bankomat, és azt mondták, hogy ha 14 napon belül(azaz már csak 12) nem kerül levonásra az összes, automatikusan visszakerül a számlámra. A Blizzard valószínűleg ezt próbálta nekem elmondani, de mivel még nem tudtam hogy van ez, ezért fogalmam se volt mit akarnak azzal mondani, hogy nem vonták le. Annyit tudtam eddig, hogyha zárolásra került, az azt jelenti, hogy már csak könyvelniük kell, és meg is van. De most, hogy a bankom elmondta hogy is megy ez, most már tisztán látok.

PS:Azt is mondták, hogyha 12 napon belül levonják az összeget, akkor lehet kérvényezni a "charge-back"-et, aminek elbírálási ideje (max) 90(!) nap. Szóval remélem nem kerül erre sor.

(#36488) Healbacsi válasza velvet7 (#36487) üzenetére


Healbacsi
őstag

Pontosan. Leirhattak volna bovebben is, hogy mit jelent ez szamodra, de ok az elso bekezdes utan bemakroztak a szokasost. Nincs is ezzel semmifele gond, az ugy lezarult, mindenki szamara bebizonyosodott, hogy a kereskedok nem mindig akarjak atverni a szerencsetlen vasarlot (ez utobbi nem neked szolt).

(#36489) Onamish


Onamish
csendes tag

Nem tudja valaki miért tűnik el gyakran a micro menü bg után? Bartendert használok.

Imperare sibi maximum imperium est.

(#36490) H.O.D.


H.O.D.
senior tag

Na. ez érdekes szitu volt. Uldum, krokodil evade-el, közben 30 yardról harap, aggrot nem tudom ledobni, Imvisibility fel, aggro leesik. Mount up, evadelő krokodil aggro kb. 40 yardról vissza, mount channel szakad, menekülök, krokodil harap, mage meghal.

WTF :DD

Where do you want to go today?

(#36491) SE_Fan válasza Healbacsi (#36477) üzenetére


SE_Fan
tag

Mindenkinek írom aki ilyet szokott csinálni (más accjára tölt saját kártyával)

Tök felesleges belépni/hozzáadni a kártyát, és a többi, EU-s blizzart store-ba vásárolható 30/60 napos játékidő, online kapod a kódot vagy ajándékozni is lehet, és ugyanannyiba kerül mint egy normál 60 napos feltöltés.

Így a kártyatulajdonos és az Acc tulajdonos is biztonságban van.

Sokszor csináltam már ezt, tökéletesen müködik, mégis ha megemlitem a játékba hogy 30 napos gc-t vennék egyböl lehurrognak hogy olyan nincs pedig van, csak nem tudják.

szóval, hajrá, a dolog müködik! :)

(#36492) Viktor77 válasza Onamish (#36489) üzenetére


Viktor77
titán

Mert nem a legújabbat használod.

"4.4.17
* Fixed disappearing Micro Menu"

SE_Fan: Pedig jól mondják. Nincs 30 napos GC (tudod GameCard). 30 napra szóló játékidő van, de az nem GC.

[ Szerkesztve ]

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#36493) Healbacsi válasza SE_Fan (#36491) üzenetére


Healbacsi
őstag

Ezt nem tudtam, hogy igy is mukodhet.
Viszont ha valaki elrontja a vasarlast, akkor a belepos valtozat biztosabb.

(#36494) szőröscica


szőröscica
addikt

Üdv!

Ha két karaktert szeretnék ugyanarról a szerverről átköltöztetni egy másik szerverre, akkor kétszer kell fizetnem?

(#36495) SE_Fan válasza szőröscica (#36494) üzenetére


SE_Fan
tag

igen

Viktor: igazad van rosszul fogalmaztam, a lényeg hogy a 30 napos kódra szólnak be, nem a gc kifejezésre :R

[ Szerkesztve ]

(#36496) velvet7 válasza SE_Fan (#36491) üzenetére


velvet7
tag

Ugyanezt próbáltam én is. Csak hogyha nincs wow accountom, akkor nem vásárolhatok gc-t. Hogy hol itt a logika, azt nem értem, mert mivan, hogyha más nem akarja megadni a felhasználónevét és jelszavát?

(#36497) Dantenero72


Dantenero72
aktív tag

Hali!
Egy guild applynál a - Referenciák?: mit jelent? Ide mit kéne irnom? :S Mert én vmi elvárásokra gondolnék de ezt a szot nem igazán ismerem o.O

(#36498) Viktor77 válasza Dantenero72 (#36497) üzenetére


Viktor77
titán

Ajánlásokat jelent. Ide kéne írnod az elöző guildjeidből azon személyek nevét, akiknél lehet érdeklődni a múltadról.

Csinálni kell. Kész. Pont.

(#36499) SE_Fan válasza velvet7 (#36496) üzenetére


SE_Fan
tag

Csak egy battle.net account kell hozzá, nem kötelező hogy legyen rajta játékidő stb. elég egy trial acc is hozzá és már tudsz is venni.

(#36500) efge válasza szőröscica (#36494) üzenetére


efge
aktív tag

igen

A tűzfal a gyengék menedéke! A bátrak IEt használnak!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=- (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.