Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-04 16:14:18

LOGOUT.hu

A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#15851) bon válasza 22balu (#15849) üzenetére


bon
őstag

User error!

Már mért ne lehetne egyéb könyvtárat is kozzáadni virtuálisan a képek mappához.

A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, Gigabyte GTX 1060 6GB, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P

(#15852) polonic válasza Barthezz2 (#15850) üzenetére


polonic
félisten

Nálam is ugyanez a helyzet, mint nálad.

UK id, jópár wp7-es program megvéve. . .

Miért kell mégjobban szarakodni ezzel a régiós dologgal.
Miért jó ez nekik. . .

(#15853) Barthezz2 válasza polonic (#15852) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Telefonon még tudok zenét venni(most próbáltam ki), itt meg a free dolgokat se engedi. Nagyon jó lesz ez így..
Kb akkor ennyit az egységesített dolgokról..

Everybody lies.

(#15854) vlevi válasza zeus90 (#15824) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ja, igen, ahogy előbb is írták. Egy rendes óra, ami élő csempében fut.
Jó lenne normál csempés is, nem kell nagy, de rendes analóg kijelzős :)

Na, és mostba**mszájba ezt a vackot. Telepíteni akartam valami óra appot, erre telepítés helyett kilép. Aztarohadt. De tényleg, ez marha idegesítő, hogy néha, ha olyan hülye kedve van, akkor nem hajlandó elindítani, vagy megint néha, megmagyarázhatatlan ok miatt kilép. Igencsak kiforratlan még ez...

[ Szerkesztve ]

(#15855) vlevi válasza Barthezz2 (#15850) üzenetére


vlevi
nagyúr

Most szivacc?
Droidon ez úgy működik, hogy megvettem, akkor telepíthetem. Van egy telóm és egy tabletem, mindkettőre telepítve vannak azok az akciósan 1$-ért (vagy múltkor 55Ft-ért) megvett alkalmazások, amikért természetesen csak egyszer fizettem. Mert a google playen az email címem azonosít. Látja, hogy ez egy másik hardver, de a licenszszerződésben benne van, hogy több androidos gépre is telepíthetem. Pontosan nem tudom, mennyi a maximum, de nekem a kettő egyelőre elég.

Az előbb olvastam ezt a hardveres aktivációs valamit is. Megint egy érdekes dolog. Biztosan lesznek jónéhányan, akik megveszik a win8-at, telepítik, aztán valami selejtes alaplap elpukkan. Csere. Jobb esetben ugyanolyan típusúra, de ha pl. én most az ASUS P5QL-Pro-ra fellököm a win8-at, és megpukkan, akkor nincs az az isten, hogy egy 4 éves alaplapot kutassak, amire visszarakom. Újra kell regisztrálni? Utána, mivel nagyon peches vagyok, fél év múlva videókártya csere, megint fél év múlva vinyó, vagy akármi. Ez akkor három külön szériaszám, annyi külön regisztráció? Oké, értem én, hogy laptopnál, táblagépnél működik ez a dolog, mert ott ritkán változik a hardver, sőt, inkább lecserélik, minthogy bővítsék, főleg cégeknél, de otthoni környezetben más a helyzet.

(#15856) vlevi válasza 22balu (#15849) üzenetére


vlevi
nagyúr

Na, ez úgy van, hogy nem kell fizikailag bemásolni a libraryba azt a foldert (azért írok angolul, mert így talán egyértelműbb, magyarul mindkettő vagy könyvtár, vagy a mappa nevet kapta, ami a kavart okozza), szóval a képek könyvtáron jobbegér, tulajdonságok, és ott van egy hozzáadás. Ahogy látod, már kettő ott van, a sajátod, és a publikus. Az e könyvtár csak egy gyűjtőhely mappáknak.
Én a képeken kívül arra is használom, hogy fenn van a gépen a skydrive, a google drive, dropbox, satöbbi. És mindegyiknek a dokumentum részét beraktam a dokumentumok könytárba, így egyben látom az összeset.

(#15857) Barthezz2 válasza vlevi (#15855) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Itt is így van. Addott live id-hez vannak kötve. Csak ez nekem UK régióval lett sok éve kreálva, ami azt eredményezte később a wp megjelenésekor, hogy a telefonomon keresztül elértem a zeneáruházat(itthon nem elérhető).
Viszont most úgy tűnik, hogy a Zune X-Box music-ra történő váltása után fizikailag is ott kellene lenned(IP-t ellenőriznek kb), ahova az acc regisztrálva van, különben nem éred el. Azaz UK accal nem érem el az ottani zeneboltot, de ha indul itthon, akkor mivel nem hazai régióm van, az itthonit sem. Nyilván a különböző országok zene/videó szabályozásai miatt lépték ezt meg. Eddig ezzel nincs is gond, ha migrálni tudnám hazaira a regem. De jelenleg ezt nem lehet. Ha másikat csinálnék, akkor meg ugye buknám a már erre megvett dolgokat. De ez androidon is így van, ha google accot cserélsz.

Appokra ez nem vonatkozik(persze ott is ID-hez kötöttek, de ez alap) természetesen, maximum az, ha régióra korlátozza valamelyik fejlesztő az alkalmazását. De ez meg eddig is így volt.

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#15858) vlevi válasza Barthezz2 (#15857) üzenetére


vlevi
nagyúr

Kezdek már egy kicsit (nagyon) paranoiás lenni ettől a win8-tól :D
Csak kapkodja az ember a fejét, mert hát tizensokéve megszoktuk a változatlanságot ( XP ) és most minden más. Persze biztos benne van az is a pakliban, hogy a Microsoft is kapkod egy kicsit, mert szerintem kicsit késve döbbentek rá, hogy kimaradtak a tablet piacból, és ezért ilyen a win8, amilyen.

(#15859) oO7 válasza Barthezz2 (#15857) üzenetére


oO7
őstag

nem hiszem, hogy ez az IP szűrés dolog valóságos lenne... és ha egy amerikai elmegy nyaralni valahova? vagy ha valamilyen proxy mögött van (nagyobb cégeknél már több helyen is láttam, hogy valami messzi, külföldi proxy mögött voltak a gépek)?

amúgy ez nem segítség esetleg? (Microsoft now allows Xbox Live account migration to a new country)

(#15860) Barthezz2 válasza oO7 (#15859) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Akkor honnan tudja, hogy nem UK-ban vagyok? Acc, gépen beállított régió UK, aztán mégis a fent berakott hibaüzenet jön..

Everybody lies.

(#15861) szabogabor10 válasza oO7 (#15859) üzenetére


szabogabor10
veterán

Xbox Live-on már kezedete óta valóság, pl. nem tudsz külföldről megvenni bizonyos DLC-ket.

Barthezz2: IP szűrés van. Proxy-val, vagy ha van lehetőséged, inkább brit VPN-nel tölts le.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#15862) Воланд válasza Barthezz2 (#15860) üzenetére


Воланд
titán

nezd meg, hogy uk-s proxy-val mit produkal.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15863) vlevi válasza pzstm (#15820) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ja, ha eddig még nem mondtam volna, hatalmas gigalájk a könyvnek!
Nem tudom, mennyi közöd van hozzá, de aki csinálta, az nagyon jól érezte, hogy hamar szükség van egy ilyenre, és ne csak a jövőre megjelenő angol nyelvű könyvek magyar fordításai legyenek elérhetőek még úgy 2-3 év késéssel.

Honnan tudja, hogy nem UK-ban vagy?
El kell keserítselek, még a címedet is tudja. Az asztali gépben nincs GPS, mégis a google maps térképe a böngészőben úgy indul, hogy a házunkra zoomol rá.
Amúgy az IP címek nem teljesen random módon vannak, hanem bizonyos tartományok ki vannak osztogatva. Ezért van az, hogy már tavaly elfogytak a szabad IP címek. Igazából nem fogyott el, csakhát nincs már szabad, kiosztható tartomány, de tuti, hogy az egyes tartományok még nem teltek be. Pl. 127.0.0.1 a localhost, de a 127-es tartományt nem osztják ki, 192.168.1.1 a routerem címe, a 192-ket sem osztják ki emiatt, és még nagyon sokat nem.

[ Szerkesztve ]

(#15864) oO7 válasza szabogabor10 (#15861) üzenetére


oO7
őstag

:Y dúrva, én azthittem ez csak ilyen urban legend, főleg mivel nekem hoszú ideig semmi problémám nem volt USA accal

(#15865) vlevi válasza oO7 (#15864) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem urban legend, én pl. szívesen néztem volna f1-es videókat a BBC honlapján, de elküld a fenébe, hogy ez csak UK-n belül lehet.

(#15866) oO7 válasza oO7 (#15864) üzenetére


oO7
őstag

na csak a próba kedéért most magamnál átállítottam a regiont US-re (Win8 RTM, Magyar Live acc) és látom szépen a Music meg Video appban a Store-t... szóóóóóóval akkor most?

(#15867) Воланд válasza oO7 (#15866) üzenetére


Воланд
titán

es tudsz lejatszani video/zenet, esetleg vasarolni?

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15868) hamham válasza vlevi (#15863) üzenetére


hamham
tag

Milyen könyv? (néztem mire válaszoltál de jutottam zöld ágra )

(#15869) vlevi válasza hamham (#15868) üzenetére


vlevi
nagyúr

ami a betateam-en fennvan.

Ingyenes tankönyv a Windows8-ra fejlesztőknek

[ Szerkesztve ]

(#15870) Воланд válasza hamham (#15868) üzenetére


Воланд
titán

[link]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15871) vlevi


vlevi
nagyúr

Na, zuper. Olvasgattam pont ezt a könyvet, a modern olvasóval. Közben beesett mégegy pdf, és hát persze, hogy ez a csodaolvasó kihajította a fenébe a könyvet, és csak az van meg, a másik nincs :W
Kezdhetem elölről :W
Pedig már majdnem megszerettem, mert alapvetően normálisan jelenítette meg a pdf-et.

(#15872) oO7 válasza Воланд (#15867) üzenetére


oO7
őstag

lejátszani tudok, vásárolni természetesen nem...

(#15873) Воланд válasza oO7 (#15872) üzenetére


Воланд
titán

megneztem en is, magyar regios ms account, us regiora atallitottam a gepet es megy nekem is a lejatszas (ezerszer jobban nez ki igy a music es a video app, sot, meg az app store is). persze vasarolni en sem tudok, mondjuk nekem egyebkent sem menne. ettol fuggetlenul bassza meg az ms a regios politikajat. meg ugy az osszes tartalomszolgaltato. neztem a netflix appot, hat kurva jo, persze nalunk nem lehet ra elofizetni...

szerk.: megoldas: ha hasznalni szeretned a win8-at es majd a wp8-at, akkor irany uk, vagy az usa.

[ Szerkesztve ]

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15874) Barthezz2 válasza Воланд (#15873) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Mit próbáltatok lejátszani?

Everybody lies.

(#15875) netpeti98 válasza Воланд (#15873) üzenetére


netpeti98
addikt

Kérdés: ha már így felmerült, akkor ha jól értem magyar régiós fiókkal érdemes használni a Win 8-at? Csak azért kérdezem hogy milyen fiókot csináljak majd az RTM-nek.

(#15877) woland_y2k: értem :R

Üdv netpeti98

[ Szerkesztve ]

(#15876) Воланд válasza Barthezz2 (#15874) üzenetére


Воланд
titán

en deadmau5 albumba hallgattam bele.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15877) Воланд válasza netpeti98 (#15875) üzenetére


Воланд
titán

ha mo-n elsz, akkor magyart, mert kesobb csak szopas lesz a kulfoldi fiokkal (ki tudja, hogy mikor lesz normalis migralas).

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15878) Barthezz2 válasza Воланд (#15876) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Ja most akkor azt az opciót nézted, hogy x másodperc mutató egy zenéből? Azt pont nem tudom megnézni, mert a Zene appom meghülyült, folyton kilépett, aztán pont itt tanácsolta valaki, hogy tegyem újra. Törlés ment is, de mivel közben lekerült a Store-ból, vissza csak az RP verziót rakta, ezzel meg nem megy az X-Box Music.

Videónál viszont a free-t sem engedi. Azt próbáltam, és arra jött a hibaüzenet.

A gépen mindig UK régióm van, kellett a Zune miatt, amivel viszont anno simán ment a Music Pass. Most ugyan nincs előfizetve, de telefonon ma is tudtam venni zenét. Gépen, meg gondolom akkor majd wp8-on viszont akkor már nem megy.

Hát nagyon remélem, lesz majd valami migrálás. Nem is értem, mitől fájna nekik, ha lehetne régiót váltani. Ostobaság ez a dolog, hogy nem lehet módosítani..

[ Szerkesztve ]

Everybody lies.

(#15879) Воланд válasza Barthezz2 (#15878) üzenetére


Воланд
titán

de a migralas nem megoldas (max akkor, hogy ha nalunk is lesz rendes store), ha egyszer en hasznalni szeretnem az adott szolgaltatast es meg fizetni is hajlando vagyok erte...

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15880) < CyberBob >


< CyberBob >
őstag

Tiszta röhej ez a lokalizáció, aztán meg meg vannak sértődve hogy másodpercek alatt megszerzik máshonnan a féltett tartalmaikat. Az interneten határok, normális??

Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

(#15881) Barthezz2 válasza Воланд (#15879) üzenetére


Barthezz2
MODERÁTOR

Na igen, azt én is úgy gondoltam. Ha nem lesz, akkor bukta van..:(

Everybody lies.

(#15882) nicu71 válasza NZKK (#15836) üzenetére


nicu71
addikt

ez a music meg movies store ez hol van,valahogy én sehol sem találom :U

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

(#15883) polonic válasza nicu71 (#15882) üzenetére


polonic
félisten

music és video app-ban. . .

(#15884) mexel


mexel
veterán

Ati drivert akartam telepíteni és ezt írja ki:
"Alkalmazás telepítés: a rendszerszabályok miatt a telepítés visszautasítva"
Ez mi?

(#15885) polonic válasza mexel (#15884) üzenetére


polonic
félisten

Az ati driver a probléma. Jó régi lehet az.

Töltsd le a legújabb amd drivert.

(#15886) vOrOn válasza mexel (#15884) üzenetére


vOrOn
tag

"Ez mi?"

Ez az olyan nemlétező gond AMD/ATI drájvereivel és viszonyával termékeinek vásárlóival szemben.

(#15887) mexel válasza polonic (#15885) üzenetére


mexel
veterán

Köszi! Sajnos win 8 alá nem találok semmi mást. Azt nem tudom, hogy a menük alatt lévő pöttyösödés kártyahiba, vagy a driverrel lehet gond? Csak és kizárólag a menükben, sehol máshol, és csak win7 és win 8 alatt. XP-nél sehol sem látni.

(#15888) polonic válasza mexel (#15887) üzenetére


polonic
félisten

Memoriahibara utalhat ez.
Probalj valami jatekot inditani. Nezd meg, hogy ott hogyan viselkedik.

(#15889) pzstm válasza polonic (#15883) üzenetére


pzstm
titán

magyar ID-vel se music, sem pedig Video appban nincs xbox music pass :W

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15890) polonic válasza pzstm (#15889) üzenetére


polonic
félisten

Erre nem lehet mit mondani.

Ja! De mégis! Szánalmas. . .

Freemail? Azonnal cseréld le! :D Outlook-ra ;)

(#15891) pzstm válasza polonic (#15890) üzenetére


pzstm
titán

10éve van ehhez kötve a LiveID-m....nem is tudom, hogy lehet-e cserélni anélkül hogy buknék valamit :U

amúgy azért poén mert én egész biztosan használnám, sőt jó eséllyel elő is fizetnék rá... :U

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15892) polonic válasza pzstm (#15891) üzenetére


polonic
félisten

Simán lehet váltani. Alias-nak megmarad a régi címed.

Nagyon remélem, hogy ez a régiós buziskodás változik a megjelenéssel.
De belegondolva kétlem. . .

(#15893) pzstm válasza polonic (#15892) üzenetére


pzstm
titán

már csak az a kérdés, hogy a potorzs@outlook.com-ot használjam vagy csináljak másikat? :U

illetve win8 bejelentkezésnél mi lesz? desktopomat újra szabhatom testre??? :U

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15894) polonic válasza pzstm (#15893) üzenetére


polonic
félisten

Szerintem jó ez. Nekem mondjuk úgy van, hogy keresztnév.vezetéknév@....

Na látod, ezt nem tudom. Mivel én még win8 használat előtt váltottam. Rp-ben meg még a magyar id-t használtam.

De abból kiindulva, hogy váltás után wp-n minden ugyanúgy működik és msn-ben is az újjal bejelentkezve minden ismerős megmaradt, így szerintem itt sem lesz gond.

(#15895) zeus90 válasza fatallerror (#15825) üzenetére


zeus90
aktív tag

Köszi az ötleteket mindenkinek aki írt, meg látjuk mi lesz belőle.

Egyébként SZTE-en járok infóra, szabadon választható tantárgy idén először a win8 fejlesztés.

(#15896) NoiZz


NoiZz
tag

Üdv

problémám adódott
feltelepítettem a windows 8at de az egyik partícióra nem enged belépni
azt írja F:\ nem érhető el hozzáférés megtagadva
totalcommanderbe viszont sikerült belépnem, valószínűleg a rajta maradt üres windows mappa a probléma amit sehogy sem tudok törölni
próbálkoztam unlockerrel de a törlés előtt mindig átugrott a C-n lévő windows mappára
valaki találkozott már ilyennel?

(#15897) oO7 válasza pzstm (#15891) üzenetére


oO7
őstag

node még nincs bejelentve az Xbox Music... az majd most szintén október végén lesz, és ha kapunk belőle, akkor akkor fogják megnyomni a gombot... egyelőre amit most látni lehet a támogatott országokból is, az csak a Zune Marketplace...
én bennem még van remény, ne pesszimistáskodjatok itt nekem :D

(#15898) pzstm válasza oO7 (#15897) üzenetére


pzstm
titán

Jo Neked:))))

Email cim valtast meg meg meggondolom:))
Win8-ba lehet uj accot kellene letrehoznom ha nem freemailes cimmel akarnam hasznalni, de csak email cim valtas tortenne...a mogottes dolog nem valtozna...

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#15899) Воланд válasza pzstm (#15893) üzenetére


Воланд
titán

ha az az e-mail mar letezo cim, akkor nem tudsz arra valtani.

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

(#15900) pzstm válasza Воланд (#15899) üzenetére


pzstm
titán

egy már meglévő email címre nem tudom váltani a teljes fiókomat? :Y
mondjuk lehet, hogy akkor simán törlöm azt a LiveID-t és utána újra létrehozom? :U

nah pont az ilyenektől féltem én...ciki vagy nem...de marad a freemail akkor :U

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.