Hirdetés

2021. augusztus 4., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-01 15:54:41

LOGOUT.hu

A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#39401) zeusz55


zeusz55
senior tag

Még 1 kérdésem lenne. A mappáknál hol tudom hogy mindig minden mappaikon közepes méretu nézetbe legyen ne mind masmilyenbe? köszi

✂– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=

(#39402) gyenesmartin válasza LonGleY (#39400) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Hőmérsékletek azok normálisak. Videókártya driver már egyszer bevált, de akkor is csak 2 napig. Chromenál és firefoxnál is ez van. Mindegy milyen programmal netezek, a filmek vagy a zenék akkor is beszaggatnak, ha épp betölt egy új oldal. Illetve az is elég lassú.

(#39403) LonGleY válasza zeusz55 (#39401) üzenetére


LonGleY
veterán

Ha egy mappában megváltoztatod az ikonnézetet, és utána bemész a menü > eszközök > mappa beállításai részbe, akkor a nézet fülön be tudod fixálni a kinézetet az alkalmazás a mappákra gombbal a többi hasonló mappára.

A Windows 7 az ikontípust nagyjából az adott mappában lévő fájlok túlnyomó többségének fajtája alapján dönti el (pl. sima fájlok, képek, dokumentumok), ezért lehet, hogy más tartalommal ellátott mappánál is ugyanezt a fixálást meg kell tenned. Ha ez megvan, onnantól fogva mindig úgy jelennek majd meg az ikonjaid, ahogy szeretnéd.

[ Szerkesztve ]

(#39404) LonGleY válasza gyenesmartin (#39402) üzenetére


LonGleY
veterán

Az infólapodon lévő gépről van szó? Milyen a vírusvédelmed? Pl. az Avast nagyon sok esetben képes ilyen média-szaggatásra.

A 400 W-os tápegység viszont kevésnek tűnik a rendszeredhez. Ez is okozhatja a hibát. Hogy miért időfüggő, arra nincs ötletem (arra a hőmérséklet emelkedése lett volna a legjobb magyarázat).

[ Szerkesztve ]

(#39405) LonGleY válasza gyenesmartin (#39402) üzenetére


LonGleY
veterán

Nálam egyébként a Comodo 6-os volt még, ami nagyon beszívta a böngészőt (ezért is használok a régi kétmagos AMD-mmel 5-öst). A 7-est ezen a gépen nem próbáltam.

A kártyádhoz itt a legújabb meghajtócsomag (elég csak a drivert felrakni belőle, előtte persze uninstalláld az új telepítőjéből a régit): 32-bit | 64-bit

[ Szerkesztve ]

(#39406) V.Stryker válasza LonGleY (#39404) üzenetére


V.Stryker
nagyúr

Nekem is van ilyen és k.rva idegesítő, már kérdezni is akartam. E5400-es intel proci, 4 giga rammal és ha a youtube-on hallgatok zenét és közben megnyitok egy másik böngésző fület vagy ha csak behozok egy másik oldalt, akkor megakad egyet, aztán megy tovább. :W

Nálam mondjuk MSE víruskergetés folyik. :)

[ Szerkesztve ]

-

(#39407) LonGleY válasza V.Stryker (#39406) üzenetére


LonGleY
veterán

A teszt egyszerű, ilyenkor érdemes teljesen eltávolítani a kérdéses védelmet, és úgy kipróbálni a böngészést. Én alapvetően ezért még a Comodo 5-ben sem használom az aktív vírusvédelmet, a tűzfal miatt van fent elsősorban.

[ Szerkesztve ]

(#39408) spiritex válasza LonGleY (#39407) üzenetére


spiritex
veterán

Nem kell azt eltávolítani, elég csak letiltani a szolgáltatásait a szoftverben és a win szolgáltatások között is.

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#39409) LonGleY válasza spiritex (#39408) üzenetére


LonGleY
veterán

Lehet, csak azért írtam az eltávolítást, mert vannak védelmek (pl. Comodo 6), ahol a mikro és nagyobb lagok csak akkor szűnnek meg, ha az okozóik teljesen eltakarodnak a gépről.

[ Szerkesztve ]

(#39410) gyenesmartin válasza LonGleY (#39405) üzenetére


gyenesmartin
őstag

Valamiért sikertelen volt a telepítés a 14.04-nek. Azt írta ki, hogy rendszergazdai csoportba kell tartoznom. Úgy indítottam eleve pedig rendszergazdaként.
Ha a táp miatt recsegne a hang akkor játék közben nem kéne még jobban? De így csak netezés közben. Bár most megint megszűnt.

(#39411) guftabi96


guftabi96
addikt

Sziasztok!
Öcsém haverja alkotott az öcsém gépén. Egyikőjük sem ért hozzá, de azért próbálkozzunk hátha.. és sikerült neki úgy megoldani valami hibaüzenetet, ami a Java-ra hivatkozik, hogy az indítandó exe fájlt hozzátársították a javahoz. Ennek következtében ugye most minden indítófájlnak Java ikonja van, és természetesen el sem indul semmi. Ennek mit lehet csinálni? Rendszer visszaállítási pont nincs (miért is lenne ugye, még a végén meg lehetne könnyen csinálni :W ) Mit tudok ennek csinálni, hogy újra jó legyen? Újratelepíteni nem akarok. Előre is köszi.

#KeepFightingMichael | #JB17 | "People = Shit"

(#39412) kispx válasza guftabi96 (#39411) üzenetére


kispx
addikt

(#39413) quailstorm válasza V.Stryker (#39406) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Ez Nod32-vel is ilyen.

Mindenkinek: Tessék normális böngészőt használni, például IE11. Na ott még megy. Pedig az is HTML5-be nyomja már...
Chrome szar, FF szar. Presto Opera, webkit opera, maxthon jó még.
Presto opera még flasht használ. Látszik is, alig terheli a gépet :U
HTML5 persze, meg az anyjuk picsája. Olyan lassú mint a tetű. Bár igaz hogy kitkates droiddal elindul. Csak az a gáz hogy fele olyan erős telón én már flashel youtubeoztam böngészőből...

(#39414) spiritex válasza quailstorm (#39413) üzenetére


spiritex
veterán

Egy sima Chrome plugin kell, Opera módra kell állítani, és akkor a Chrome is Flash-ben nyomja HTML5 helyett a YT videókat.
De ha az ember törli vagy elmozgatja az "ffmpegsumo.dll" file-t a (nálam) C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\34.0.1847.131\ könyvtárból, az is megoldja a dolgot.

[ Szerkesztve ]

Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?

(#39415) quailstorm válasza spiritex (#39414) üzenetére


quailstorm
nagyúr

OK, utánanézek. De IE11 is HTML5-ben tolja, szal nem az a fő gond.

(#39416) draco31


draco31
addikt

Hello!

Ismerősömnek tegnap frissítéseket telepített a laptopja, ezzel ugyebár nem is lenne probléma. De azóta nem ismer fel egyetlen telefont sem, sem a sajátját, amivel naponta használta, sem a barátnőjéét. Megpróbáltunk egy rendszervisszaállítást 05.12-re, ekkor szintén telepített frissítést, de sikertelen volt a visszaállítás. Mit lehetne tenni?

ASUS S14 S410U /\/\ Samu A50 /\/\ Amazfit Bip /\/\ Pi 4 2GB /\/\ Switch Lite

(#39417) LonGleY válasza quailstorm (#39413) üzenetére


LonGleY
veterán

Az új Opera is a Flash-t használja alapvetően - mindenféle trükközés nélkül. A régi Opera ajánlásnak (ezért is) semmi értelme, nem gyorsabb, főleg a Google oldalakon. A Presto már kihullott, egyedül Androidon van még létjogosultsága az Opera Classic és Mini formájában.

[ Szerkesztve ]

(#39418) quailstorm válasza LonGleY (#39417) üzenetére


quailstorm
nagyúr

Nem néztem meg mit használ az új opera. Valóban flash.

(#39419) zeusz55 válasza LonGleY (#39403) üzenetére


zeusz55
senior tag

:R :C :R

✂– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – =FOR SALE=

(#39420) twine


twine
addikt

(#39421) LonGleY válasza twine (#39420) üzenetére


LonGleY
veterán

Több oprendszer többet lát:
próbáld ki őket live Linux alól!

Pl. Parted Magic-el, amin van pár
ilyen tárhelyrendberakó eszköz is.

[ Szerkesztve ]

(#39422) twine válasza LonGleY (#39421) üzenetére


twine
addikt

Ok,,,a kingston pendriveot hazahoztam gyakorlatozni...Most kipróbáltam a macben, az osx szó nélkül felismeri,, tehát semmi baja a pendrivenak...
Itt valami "windows nyűg" lesz a notebookomon :(( Csak azt nem tudom mi...
Elég kényelmetlen a szitu, mert ma isteni szerencse, hogy a saját pendriveom nálam volt,,, és azon át tudtam magamhoz "húzni" az anyagokat,amivel melózni kellett...
Szóval a kérdés röviden:
Vajon mi kukásodhat meg egy win7-ben, ha nem tud pendriveokhoz drivert telepíteni? :F

[ Szerkesztve ]

(#39423) LonGleY válasza twine (#39422) üzenetére


LonGleY
veterán

Én az előbb említett eszközzel (azon belül is GParted) nyomnék rá azért egy új ms-table-t, majd egy újraparticionálást (FAT32-re). A Win bajoddal még nem találkoztam.

[ Szerkesztve ]

(#39424) twine válasza LonGleY (#39423) üzenetére


twine
addikt

Semmi baj a pendriveal,,, ráadásul ez nem megoldás amikor egy működő pendriveot
Adnak oda teli anyaggal hogy "x" db filet másolj át róla...Nem mondhatom az embernek, hogy várjál,particionáljuk, meg formázzuk, meg gyakorlatozzunk rajta,, mert szerintem hibás a pendriveod amire a szemem láttára másoltad a saját gépeden a zenét majd adtad oda nekem.. :DDD
Hang, és videotechnikusként dolgozom,,, isteni szerencse hogy a mai nap folyamán csak 2pendriveot kaptam,,a többi zenét a holnapi előadáshoz emailen küldték...itt nem egy pendrive hibáját kellene megoldanom,, hanem a saját gépem nyűgjét :(
Természetesen a segítséget köszönöm ;)

[ Szerkesztve ]

(#39425) Sub-ZeRo válasza V.Stryker (#39406) üzenetére

Nálam csak Chrome alatt csinalja, ie alatt nem. :D

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."| G604 + G613

(#39426) scorpy02


scorpy02
aktív tag

Üdv srácok!

Olyan gondom lenne, hogy Windows 7 Home Premium alatt nem érem el a Speciális felhasználókezelést. (Futtatás -> control userpasswords2 -> Speciális fül -> Speciális gomb -> majd ez az üzenet fogad: Ezen a gépen windows 7 home premium fut. Ez a beépülő modul nem használható a windows ezen verziójával. A helyi felhasználói fiókok kezeléséhez használja a Vezérlőpult Felhasználói fiókok eszközét.

Ott viszont hiába állítok be rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználót. Ha a C: gyökérbe próbálok például lementeni valamit, akkor jön az üzenet:

"Erre a helyre nem mentheti a fájlt. A szükséges engedélyt a rendszergazdától szerezheti be."

WTF? :W

UAC kikapcsoláson kívül tudtok valami más megoldást javasolni?

(#39427) LonGleY válasza scorpy02 (#39426) üzenetére


LonGleY
veterán

Másik Windows-verzió telepítése?
Amúgy mi a baj az UAC kikapcsolásával?
Teljesen hasztalan egy cucc.

(#39428) scorpy02 válasza LonGleY (#39427) üzenetére


scorpy02
aktív tag

A masina nem az enyém, csak telepítenem kell, és a tulajdonos egy eredeti Home Premium példánnyal rendelkezik. Én Ultimate-t használok, éppen ezért kicsit meglepett, hogy ez a funkció hiányzik ebből a verzióból. De ha nincs egyéb megoldás, akkor kilövöm az UAC-t. :)

(#39429) zodo


zodo
veterán

Üdv.!

Pár hete csesződik az (Win7 64bit) ablakkezelő, legalábbis eseménynaplóban az alábbiakat találom.

Konkrét random időközönként jelentkező hibajelenség pl böngésző új fül nyitáskor de ami rosszabb a játékok alatt szintén random kb. 1mp-re fekete képernyővel szemezek aztán minden a régi.
Játék nem fagy le, nem alt+tab hiba, visszajátszáskor vagy live videó rögzítésen sem látható a jelenség.

Konfig az adatlapomon. Amd driver 14.4 de ezt megelőzően 13.10-el is előfordult ugyanez a hiba.
Hardverek nem melegednek, nincsenek húzva.
Windows végzi a memória használatot, stb. szóval kifogytam az ötletekből.

Ötlet, javaslat ?

(#39430) Doky586 válasza scorpy02 (#39428) üzenetére


Doky586
nagyúr
LOGOUT blog

"akkor kilövöm az UAC-t"
Nem értem miért akarsz rosszat másnak, dehát nem vagyunk egyformák..

Gyökérkönytárakat amúgy se szokás teleszemetelni. Vagy a default user dokuments-be mentegessen vagy a gyökérben létrehoz 1x egy c:\sajátszutyok\ könyvtárat és abba szemetel...

(#39431) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Eléggé tanácstalan vagyok ez ügyben, ilyet még nem tapasztaltam, ezért kérnék segítséget.
El akarom távolítani az MSI Afterburnert a gépről. A vezérlőpultból indítottam az eltávolítást, atz indításnál kiírta, hogy a saját eltávolító programja fut, viszont kb. 2 órája elteltével tetű lassan haladva a feléig jutott.
Most így néz ki:

Ráadásul le se tudom állítani, a Cancel gomb se működik.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#39432) Rasiel válasza pendre54 (#39431) üzenetére


Rasiel
senior tag

Mielőtt az eltávolítást megkezdted, bezártad a programot az értesítési területről?
Ha ott nem fut, akkor Feladatkezelőből állítsd le a folyamatot és indítsd újra a gépedet. Ezután tégy egy újabb próbát!

(#39433) zedok


zedok
senior tag

Sziasztok!

2 napja áll fenn a problémám, és nem jöttem rá a megoldásra így segítséget szeretnék kérni. Szóval, adott egy tervező program, ami először csak néha összezuhant, frissítettem stb később újra előjött a gond. Na én aztán letöröltem az egészet - vezérlőpult alól. Majd újraraktam, de ugyanaz a gond merült fel. Aztán letöröltem dühömben shift-del kombóval - itt ez hiba volt, már látom. És most ott tartok jelenleg, hogy a telepítője azt érzékeli, hogy fel van telepítve, és nem engedi felrakni - miközben nincs is fenn. Hol keressem a gondot? :( :B Előre is köszi a válaszokat!

Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D

(#39434) Poo válasza zedok (#39433) üzenetére


Poo
senior tag

Próba meg ezekkel a tisztítást ccleaner(szemetet,regedit stb) és revo uninstaller.

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#39435) scream válasza scream (#39380) üzenetére


scream
veterán

Valaki esetleg? :F

ELADÓ cuccaim - https://bit.ly/ph_scream

(#39436) Impressa válasza Impressa (#39294) üzenetére


Impressa
őstag

Valaki esetleg tud rá megoldást? :F

(#39437) zedok válasza Poo (#39434) üzenetére


zedok
senior tag

Köszi a tippet a Revo-hoz. Bejött és sikerült kitakarítani mindent utána :) :R

Hyosung GT650N, Asus K52 "fagyós-pista" JE-EX225D

(#39438) Poo válasza Impressa (#39436) üzenetére


Poo
senior tag

mappa saját tulajdonba vételét próbáld ki azon a gépen amire rádugtad de csak tippelek.

Veszek eredeti tonereket,patronokat

(#39439) Impressa válasza Poo (#39438) üzenetére


Impressa
őstag

Köszönöm a tippet :R , már neki akartam állni, de közben sikerült megoldanom. Annyit csináltam, h a régi vinyóról átmásoltam a mappát az újra, és így minden fájlhoz engedélyt kaptam automatikusan. Nekem még mindig nem világos, de legalább tudom használni a tartalmát. :)

(#39434) Poo +1 A Revo nekem is bevált, azzal mindig mindent le tudtam törölni teljesen eddig.

[ Szerkesztve ]

(#39440) pendre54


pendre54
addikt

Üdv!
Az utóbbi beírásokat elnézve, beleértve az én tegnapi 39431-esemet is, elég sokan küzdünk mappa tulajdonbavételi gonddal. Az előzmény az, hogy kb. 10 napja teljesen újra lett rakva a Win, alaplap és proci csere miatt. Létrehoztam a C-n egy segédprogi mappát, ide telepítettem minden monitorozó, és egyéb kisebb progikat, ahogy ezt régebben is csináltam. Na most a tegnapi nap folyamán azzal szembesültem, hogy nem csak az MSI Afterburnert nem tudom törölni, illetve bármit is kezdeni vele, hanem a mappában lévő többi programmal sem, ami ugye nem túl megnyugtató állapot. Nem lehet törölni azokat a vezérlőpult alól, sem a CCleanerrel, se a fennt javasolt Revo Uninstallerrel se. Bármilyen módosítási kezdeményezés esetén azt kapom vissza, hogy forduljak engedélyért a redszergazdához, aki alapból én vagyok.
Megpróbáltam az egész mappát rendszergazdai jogosultsággal ellátni a leírás alapján, de egyszerűen nem megy, vagy valamit nem csinálok jól. Az első lépés ugye ez:

Előre is köszönök minden segítséget.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#39441) pendre54 válasza pendre54 (#39440) üzenetére


pendre54
addikt

Ráadásul most szembesültem vele, hogy kipróbálásra felraktam egy Triálos ESET Nod 32 7-est is, pont a segédprogis mappába, akkor ezt se fogom tudni lepucolni innen, szóval fontos lenne valami megoldás.

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#39442) LonGleY válasza pendre54 (#39441) üzenetére


LonGleY
veterán

Ennyire le szoktad butítani a Win 7 kinézetét? Egyébként a kép alapján jól néznek ki a jogok, amennyiben a rendszergazdáknak teljes körű hozzáférés van bepipálva rajtuk.

Pakold újra a fenébe, de ezúttal hagyd, hogy a program files mappá(k)ba telepítse a dolgokat! KNem csak, hogy értelmetlen külön pakolni őket, de az ékezet pár programnak gondot is jelenthet az elérési útban.

Amúgy nem kéne ilyen hibának előjönnie, ha rendben van a Win. Olyat is tudsz csinálni, hogy a ezekben a helyeken rejtetté teszed az eredeti programok mappáit, hogy ne zavarjanak.

[ Szerkesztve ]

(#39443) pendre54 válasza LonGleY (#39442) üzenetére


pendre54
addikt

64 bites Win 7 vann fennt, tiszta telepítés, semmit nem másoltam át az előző Win-ről, elvileg rendben van, mert egyébként minden pöpecül megy, leszámítva, hogy semmit nem tudok kezdeni a mappával.

Így néz ki a rendszergazdai jog:

[ Szerkesztve ]

"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw

(#39444) sgergi


sgergi
veterán

Sziasztok!

Bekerült egy Leadtek TV kártya a gépbe. Felraktam a programját. Erre azt vettem észre, hogy IE címsorába nem lehet 0-át írni, mert a 0 lenyomására feldob egy hibaüzenetet, hogy a Leadtek parancsikont nem találja, tallózzam be neki. Explorerben is ugyanezt a hibát dobja. Hogyan tudom megoldani, hogy a 0 gomb lenyomásával ne akarjon semmilyen parancsikont megnyitni, hanem csak írja be a karaktert?

A programot is töröltem közben, de a 0 gomb lenyomásával még mindig a Leadtek parancsikont keresi, így viszont használhatatlan a 0 gomb.

Köszi előre is.

(#39445) diablo1984 válasza LonGleY (#39442) üzenetére


diablo1984
addikt

szemre egy xp vagy az előtti téma, vagy az aero nuku....

(#39446) sgergi válasza sgergi (#39444) üzenetére


sgergi
veterán

Megoldódott. Registry tisztítás után rákérdezett, hogy szeretném-e a parancsikont törölni. A törlés után működik a 0 gomb újra.

(#39447) Impressa válasza pendre54 (#39440) üzenetére


Impressa
őstag

Üdv.!

Közben kutakodtam én is és, mivel Poo fórumtárs mondata elgondolkodtatott: mappa saját tulajdonba vételét próbáld ki

És ezt találtam:link ki nem próbáltam, mert közben sikerült megoldanom a problémámat, szóval csak saját felelősségre ajánlom. :)

(#39448) svensson


svensson
félisten

Valaki át tudná küldeni egy .rar fájlban a gyári háttérképeket? :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

(#39449) Impressa válasza svensson (#39448) üzenetére


Impressa
őstag

Átküldöm én neked. ;) megy pü.

(#39450) svensson válasza Impressa (#39449) üzenetére


svensson
félisten

Köszönöm itt is! :)

As if all this was something more than another footnote on a postcard from nowhere, another chapter in the handbook for exercises in futility...

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.