Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29606) Stauffenberg válasza hibavissza (#29598) üzenetére


Stauffenberg
nagyúr

"Így aztán meg végképp nem értem mit keres a képletben egy harmat gyenge PC."

Nem tisztem védeni a "harmatgyenge PC"-t, de néztél benchmarkokat a legfrissebb (12th) generációs Intel procikkal? A már említett i5-12600K meg már gyakorlatilag i7 szint (több fizikai/logikai szálat is tud, mint az alap i5-ös, ezért nem érdemes ahhoz mérni, le is lépi az egy generációval korábbi non-K i7-est még tuning nélkül is).

Ami meg a legmeglepőbb, hogy a lenézett kis gyösz 40 ezres i3-12100 lelépi Photoshop alatt az i7-10700K-t is és Premiere-ben is durván 25% körül van a különbség. Negyven, ezer, forint. Negyven. Amit eddig i3 néven ismertünk, az ma a Pentium.

Közben arról beszélgetünk, hogy bedobálnám a tök kommersz, MILC-ből kieső 4K h.264 8-bit 4:2:0 anyagokat a timeline-ra, dobnék rá egy LUT-ot vagy kézzel megszínezném, alkalmanként egy zajszűrésen áttolnám vagy warp stab menne rá és jön az, hogy _semmi_ értelme egy ilyen konfignak. Pár éve még ez volt a high-end és örültünk, mint majom a farkának, hogy ugyan proxy mellett, de tudunk dolgozni 4K anyagokkal.

Nem is CPU kérdéssel jöttem, hanem GPU-val, hogy kettő között melyik legyen. De Premiere Pro és Resolve oldalról is az M1 tűnik a jobb megoldásnak akkor, ha a playback sebesség fontosabb, mint az export idő és ritkán van igény GPU intenzív effektekre. Ez döntött főleg nálam, meg a tény, hogy az asztali PC-t és az amúgy gyenge notebookot egyesíteni tudom egy vasdarabban.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.