- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kardkovacsi #17569 üzenetére
Több évtizedes távlatban viszont az van, hogy egy akkor tényleg virágzó, pörgő, igen jól pozícionáltnak tűnő régióból szimplán rozsdaövezet lesz: egészen biztos, hogy a 60as évek befektetői egymásra licitálva zsongtak a Michigan-Ilinois-Indiana trióban.
Ugyanez lesz az összes magyar akksi és autógyár környékén 2-3-10x-esére felpumpált ingatlanárakkal, a mai, felpumpált szintjükhöz képest a több évtizedes hozam igen valószínű már egyenesen NEGATÍV lesz.
-
Ixion77
Topikgazda
Valld be, hogy egy picit fáj
Nekem meg jól esik, mert pár darabot vettem 223-nál nemrég, és pillanatnyilag egész jól néz ki. De szerintem sem reális jelentős emelkedésre számítani, én csak TA alapon vettem bele.
Az "US-beli AI robot gyártás fellegvára" sztorit lehet most belelátni, de hogy az mennyire racionális alap, arról van arról fogalmam sincs. -
julius666
addikt
válasz
kardkovacsi #17562 üzenetére
Olvastam én is, de ezekkel a hírekkel óvatosan. Jellemzően masszívan el van bennük kenve a vizsgált időablak ("elmúlt hetekben"). Ha mondjuk március elejétől a vámcirkusz közepéig a smart money szépen tárazott kifelé (azóta meg vesznek ők is), mialatt a retail végigvette az egész időszakot, akár ki is jöhetne papíron amit a cikkíró állít, míg a sugalmazott mondanivaló (a smart money még kivár) közben baromira nem állna meg a lábán.
Sajnos nincsenek erről nyilvános adatsorok (vagy csak én nem tudok ilyenről) így laikusként nem tudni pontosan mik éppen a trendek. A gazdbulváros "birkapásztor" cikkekben így bármit le lehet írni.
openinsider.com alapján az insiderek mindenesetre nem tapossák egymás nyakát ha részvény vásárlásról van szó.
-
Érdekesség, csak úgy feldobta a fészbúk:
Igazából nem is a 4-500%os nagyon kapós helyek érdekesek, hanem az, hogy van nem kevés 300% alatti: ott bizony még egy olyan egyszerű eszköz, mint az ARANY is felülteljesítette egy ház értékállóságát: 1950ben egy uncia mai dollárban mérve 472$-ba került, hogy kicsit egyenlítsük a versenyt, a covid előtti utolsó békeévekben pedig ~1500$ba ( [link] ). Szóval a rohanjunk vakon mindenáron bárhol ingatlanba befektetni hozzáállás egyáltalán nem biztos, hogy nyerő. Arról nem is beszélve, hogy egy sima S&P500 követő ETF teljesítménye a az időszak nagy részében nagyobb volt, mint az aranyé.
-
julius666
addikt
válasz
j0k3r! #17553 üzenetére
Az egy dolog, hogy mit mondanak nyilvánosság előtt a fejesek, de amcsi hírportálokon is valami egész brutál módon megy a felbeszélése az árfolyamoknak mindenféle fake news gyanús hírrel. Lásd a tegnapi általam linkelt Indiával megegyezéses pletykát, ami esélyesen kacsa volt. De láttam ma már Dél-Koreával is hasonlót, meg olyat, hogy a Kínaiak "suttyomban" kivettek csomó terméket a vámok alól.
Nem az lep meg, hogy vannak kamu hírek, hanem hogy hirtelen ilyen mennyiségben.
-
kardkovacsi
senior tag
-
válasz
kardkovacsi #17557 üzenetére
Igazából annyi, hogy a PRAKTIKUS dolgokat nézve a versenytársak beérték. Amikor a tesla egyeduralkodó volt a villanyautó-piacon, teljesen érthető volt, hogy szárnyal az egekbe az árfolyam. Viszont már a kínaiak is villanyverdát gyártanak, nem beszélve az összes egyéb autógyártóról. Ha Gyuribá módjára pörgetném a chartokat, akkor az öreg octaviámat is lecserélhettem volna már egy nem is túl vészes hatótávolságú villanyos skodára
.
Persze biztos van, amiben a tesla szipiszupi, meg lehet vele bömbizni a városban, de az ember alapvetően tud vezetni, ha aláraknak egy 4kerekű fedett valamit, azzal elmegy A-ból B-be és feladat kipipálva... A pár extráért kevesen perkálnak ki +10e fontokat: ez látszani is fog a részvényárfolyamokon. A tesla az új Porsche -
kardkovacsi
senior tag
válasz
bigbuda #17550 üzenetére
Minden esés így megy. Hatalmas emelkedések vannak benne. A Tesla fundamentálisan nem fest jól. Már közel van a veszteséges működéshez, viszont van egy marketing zseni a cég élén aki mindig minden helyzetben nagyon ügyesen tudja pozicionálni épp mi kell a részvény vevőknek
Amikor a zöldülés volt a menő akkor zöld volt, amikor a populizmus akkor populista, amikor meg az AI akkor hirtelen robo taxija meg Optimus robotja lesz
amit persze a háttérből irányít valaki és arra se figyelnek, hogy ne lógjon be a képbe az irányító pasas keze.
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi #17554 üzenetére
ahogy korabban is irtam: meg mindig tok ugy viselkedik, mint valami shitcoin, teljesen random(nak tuno) mozgasokkal
-
válasz
kardkovacsi #17554 üzenetére
Hülyék ezek a milliárdosok
-
j0k3r!
senior tag
válasz
t72killer #17547 üzenetére
Lassan betöltjük a második rést is, utána lesz igazán érdekes merre megyünk tovább. Érdekes ez az USA-Kína ellentmondás: az egyik azt mondja, hogy haladnak a vámokkal kapcsolatos egyeztetések, a másik meg tagadja. A jövő továbbra is kiszámíthatatlan
-
User_2
tag
volt valami önvezető autó szabályozás könnyítés bejelentés
megis van:
https://hvg.hu/cegauto/20250425_enyhitettek-szabadabb-utat-kapnak-az-onvezeto-autok-Amerikabanszerk:
mondjuk az időzítés egészen biztosan véletlen.
04/24, azaz a tsla earnings másnapján. -
-
ON: ahhoz képest, hogy elég komoly ellenállási zónában vagyunk, csak pihengetnek az indik, semm komolyabb korrekció így hétvége előtt. Naposon csak a DOW igérkezik doji-nak, a többiek pici zöld gyertyácskára gyúrnak, nem félnek a hosszú kocsmazártól. HA Trampli nem rontja el, jövő hét elején nekem úgy fest, zöldellünk tovább.
#17548: Azigen, nem is figyeltem, pedig néha rá-ráklikkelek a faék gainers/loosers tabra az investingen
. Valami miatt soha nem gondolkodtam TSLA-val kereskedni, pedig lett volna értelme és lehet most is akadna.
-
net91
senior tag
Fiúk,
Hozzatok létre már magatoknak egy AI fórumot és ott folytassátok.
Köszönöm. -
aAron_
őstag
válasz
Donki Hóte #17543 üzenetére
Bet.hu adatletöltés
-
Hol van olyan oldal, ahol a magyar tőzsdén forgó részvények napi záróárfolyamát pár évre visszamenőleg egy adott napra meg lehet nézni?
Olyasmi oldalra gondolok, mint a valuta/deviza árfolyamokat évekre visszamenőleg listázó napiarfolyam.hu
-
válasz
Drizzt #17540 üzenetére
> Determinisztikus eredmeny vs. sztochasztikus.
Tok jol hangzik, de a determinisztikus eredmeny az akkor igazan erdekes, ha verifikalni tudod a viselkedest formalisan. Tehat elvileg egy Oracle adatbaziskezelo determinisztikusan mukodik, de az allapotter merete miatt praktikusan olyasmikbe is belefutsz a valo eletben, ami .. hat hogyismondjam, nem az elvart viselkedes. Szoval emiatt visszaterunk a felelosseg kerdesehez - es hat az Oracle sem fog neked teljes felelosseget vallalni, ha a query planner mashogy mukodik, mint amire szamitottal.
> Nekem az a velemenyem, hogy ami algoritmussal elvegezheto, ott vetek AI-t hasznalni.
Egyreszt egyetertek, masreszt erdemes beleszamolni a megvalositashoz szukseges munkat is. Pont, ahogy irod: "Kiveve azt az esetet, ha az algoritmikus legyartasa tul draga es a pontatlansag ara ezt boven kompenzalja. "
A Dijsktra-link nem off, tok relevans.
-
válasz
Ringman #17538 üzenetére
Ugyan!
Konkrétan van olyan terület (egészségügyi robotika pl.), ahol már régesrég van AI leletezés és műtét. A sebész pl. nem térhet el az AI által generált tervtől, kvázi csak felügyeleti funkciója van. Az ilyesmi 100x jobban kontrollálható, mintha csak emberi felügyeletre szorítkoznál.
De nem kell ennyire specifikus területben gondolkodni, sőt, AI-ban sem. Léteznek gyártói hibák, amik kiderülnek, aztán szépen megy a kártérítés. Végtelen számú ilyen példát találsz majd a neten.
-
Drizzt
nagyúr
Determinisztikus eredmeny vs. sztochasztikus.
Nyilvan attol az egyebkent teljesen jogos korulmenytol eltekintve, hogy azert a szoftver mukodese sem tekintheto teljesen determinisztikusnak a kornyezete miatt. De legalabb ujrajatszhato a mukodese elszeparalt kornyezet eseten. Az AI eseten ez nagyon nincs igy. (Ok, be lehet fagyasztani ott is az outputot, de onnantol atalakul furan mukodo algoritmussa). Nekem az a velemenyem, hogy ami algoritmussal elvegezheto, ott vetek AI-t hasznalni. Kiveve azt az esetet, ha az algoritmikus legyartasa tul draga es a pontatlansag ara ezt boven kompenzalja. Es azert valoszinuleg igen sok ilyen dolog van. Ez szerintem jogilag is fontos kulonbseg, nem csak eszkozvalasztasilag.
Picit megoffabb, de tok vicces visszaolvani, hogy 1978-ban irt Dijkstra velemenyt arrol, hogy miert bajos az emberi nyelven valo programozas. Maga a leirat.
-
Amire te gondolsz, azok mind nagyon pontosan definiált feltételek mellett történnek szvsz.
Nálam egyébként a bizalom elveszett kicsit, amikor 3 kutatást kértem chatGPT-től bizonyos témában. Szépen ki is adta linkkel, absztrakttal, szerzőkkel. A 3 linkből egyik sem a megfelelő kutatásra mutatott, de még csak a téma sem volt azonos. Az absztraktban szereplő tények és számok egyáltalán nem fordultak elő a tényleges kutatásokban, amit egyébként sikerült szerző és név alapján megtalálnom.
Kódolásra egyébként imádom használni.
-
Ringman
félisten
ami meg van osztva (valamilyen modon) a kulonbozo eszkozok es szoftverek gyartoi es hasznaloi kozott.
kb úgy, hogy sw-cég sarkítva semmiért sem vállal felelősséget, csak csinál verifikációs dokumentációt. (frissítések/javítások dokumentációiban is vannak néha meredek dolgok, hogy mit számolt rosszul eddig a sw)
a kérdés az, hogy mennyi mindet adsz ki a kezedből és mennyire bízol meg abban, akinek/aminek kiadod, ill. a felelősség oldaláról mit lehet rajta behajtani - pl. alvállalkozó vs. alkalmazott. az ai-val kapcsolatban az eddigi sw-eulák mellett nem számítok sok jóra végfelhasználói szemszögből - nyilván a gondolkozást nem helyettesíti az ai, mint ahogy eddig a fea/fem sem tette ezt.
-
válasz
Ringman #17536 üzenetére
Dehat ezen mar reg tulvagyunk egy csomo teruleten. Statikai szamolasokat, vegeselem-szimulaciot vegeznek szoftverek. Rontgengepek, orvosi robotok. ABS, ESP az autokban. Vallalatiranyitasi szoftverek, konyveloszoftverek. Ezen teruletek mindegyiken van valamifele felelossegvallalas, ami meg van osztva (valamilyen modon) a kulonbozo eszkozok es szoftverek gyartoi es hasznaloi kozott. Miben mas a mostani helyzet?
-
Ringman
félisten
válasz
Catman #17512 üzenetére
ugyanezt érzem a "hagyományos"/építőipari mérnöki munkákkal kapcsolatban is, ahol a felelősség büntetőjogi is lehet. persze hasznos tool lehet belőle egyszer, de a kulimunkát kéne elvégezni, ill. optimalizálást (pl. adott födémen/alaplemezen milyen alapháló optimális elhelyezési idő/vasmennyiség/stb. szempontjából).
+ “a computer can never be held accountable. Therefore a computer must never make a management decision.”
-
Mercutio_
félisten
válasz
Oppenheimer #17493 üzenetére
Mellesleg magasabb szintu nyelven is lehet eleg sok optimalizacioval elni, nem szukseges ehhez gepi kodig lemenni. Tovabba direktben gepi kodot irni azert sem celszeru, mert tul sok fele hardver van.
+ azért sem célszerű, mert elveszíted a kontrollt, és a fejlesztés folyamatát se látod át.
Esetelges security problémákról már nem is beszélve. -
Begi
senior tag
válasz
buherton #17509 üzenetére
Örülök hogy neked tudott segíteni. Sajnos részleteket nem tudok itt leírni.
ChatGPT. SPI-t még nem próbáltam, csak STM32 UART driver-t úgy, hogy ne használja a HAL-t. Mert hogy elsőre azzal oldotta meg, de aztán nélküle is ment, bár nem lett tökéletes. Kiindulásnak jó lett volna, de ez csak egy teszt volt. Szerencsére STM32 az elég jól szoftverezett. (Mondjuk lassan mind az lesz.)
Meg igazából az SPI, UART sem atomfizika, mégis az ördög a kis részletekben rejlik. Interrupt/DMA megfűszerezve egy kis RTOS-szal és a user-rel, meg HW-rel és máris kész a katyvasz, amit sokszor nehéz kibogozni. No ebben még nem látom, hogy hol tudna segíteni. Pl. a scope szondát még! nem tudja odarakni a vizsgálandó lábra.És igen mindenre van megoldása, amit jó ég tudja honnan vesz, ami lehet hogy jó, de elég sokat kamuzik. Múltkor egy szabvány implementálásához kértem segítséget, és foggal-körömmel ragaszkodott valamihez, míg be nem másoltam neki a szabvány oda vonatkozó részét. Aztán jött a jah, sry, tényleg.
-
.mf
veterán
-
Paxker315
addikt
-
.mf
veterán
válasz
Oppenheimer #17526 üzenetére
Én meg bentfelejtettem OTP eladást, mind a közel 500 db elment ma reggel, talán túl korai volt... Na mindegy, 10k-s átlag bekerülési ár, 3 év alatt osztalékkal kb 2.7x nem rossz. A jelen turbulens helyzetekben lehet, hogy jobb, ha nincs ekkora egyedi részvény kitettségem; vagy jön egy jó visszaszálló.
Ersténél forinttal konverzió nélkül érdemes valamit kezdeni, vannak forintos ETF-ek? Ezt a részét sosem néztem, az OTP vásárlásán kívül csak beutaltam eurót és vettem belőle ETF-et. -
-
Xenncso
csendes tag
válasz
Oppenheimer #17526 üzenetére
Hát, én örülnék most kivételesen ha hétfőn -10% lenne
Nálam is nagy a dilemma mert van egy jó kis összeg amiből szeretnék bevásárolni de nem tudom hogy jön-e még a "nagy" esés vagy ennyi volt.....egyenlőre az utóbbi.
Bár olvasom folyamatosan ezt a bizalomvesztéses dolgot meg hogy a nagyok most kiszálltak már és várnak meg most csak a "retail" fektet be, amire ha jól tudom a kisbefektetőket értik. -
avl
senior tag
-
Oppenheimer
nagyúr
Elég szívás, hogy megint lokális csúcson jön a fizu. Ha szokásomhoz híven bevásárolok ma, hétvégén olyan történik hogy hétfőn -10%...
-
ngaba
aktív tag
Van ingyenes oldal, ahol ETF-ek tracking difference-ét meg lehet nézni naprakészen? Eddig a trackinsight-on nézegettem, de sajnos fizetős lett.
-
Igen, nagyon érdekes kérdés, hogy vajon visszaerősödik-e emelkedő USA részvényindexek mellett? Mert ha igen, akkor veszettül jó üzlet kb bármit/bármilyen arányban venni a mostani amcsi piacon.
Mondjuk azért tegyük hozzá, hogy a tavalyi év átlag kb 1.09-es EUR/USD-jéhez képest nem áll annyira rosszul a zöldhasú, pont Januárban volt egy masszívan erősdolláros mélypont:
Mindenesetre a vámhiszti enyhülését látva (=nem lesz itt semmilyen izoláltamerika, stb lázálmos posztapokaliptikus új világrend) igen valószínű a papírforma, hogy a következő x évben is az USA piacok felül fogják teljesíteni az európaiakat.
-
julius666
addikt
Mai emelkedés margójára: az a pletyka járja, hogy jön Indiával a megegyezés.
Már ha azt pletykának nevezzük, hogy a Trump adminból konkrétan leszóltak a Wall Street haveri fejeseinek: [link] -
Érdekes szinteken járunk, az első nagy hurránemlesznekvámok optimizmus pöccre pontosan eddig hozta fel 2 hete az indiket... Teljes mértékben Trumpó kezében a V kontra W kérdés, ezt még vissza tudja fordítani, ha a környezete legalább felfogja mi a szitu...
-
válasz
Tesztelo.hu #17518 üzenetére
Mert egyelore draga.
-
Elemental
addikt
válasz
forumpista #17489 üzenetére
Úgy is túl sok a székkoptató. Gyerek eladónak, épp keresek dolgozót. Garantált bérminimum meglesz
-
Tesztelo.hu
senior tag
-
A mai nap vesztese az IBM. Az Oppenheimertől kapott egy downgrade-et.
-
válasz
Tyler Durden #17515 üzenetére
A két republikánus igencsak fontos tétel, Trumpó marhaságainak rendbetételéhez elég 4db republikánus szenátor (53ból) és 5db republikánus képviselő (220ból). Sajnos a hivatalból eltávolításhoz (impeachment WITH CONVICTION) 2x2/3 kell, ami esélytelen
-
Apu kezdődik:
Tizenkét amerikai államnak elege van Trump vámjaiból, ezért beperelték a kormányzatot
Spoiler: van két repi is közte
-
Ixion77
Topikgazda
Az kereskedhet bennfentesen, aki a megfelelő körökbe tartozik. Aki kilépne belőle, az ne felejtse el hogy vaj van a fején...
Tetszik az "az Index birtokába jutott" kezdet is... Hogy hogy nem, a megfelelő kezekbe szivárognak a megfelelő anyagok. Adótitok? Ártatlanság vélelme? Ugyanmár, ez nem az a játék... -
Ixion77
Topikgazda
válasz
FireKeeper #17511 üzenetére
Talán mert nincsenek beosztottaid, így nem tudod, hogy az emberek semmivel sem jobbak
Én akkor vesztettem el a hitemet amikor ötödször adtam vissza az egyik srácnak egy riportot hogy írjon meg normálisan, majd hatodjára inkább töröltem az egészet amit két hét alatt összekínlódott és megírtam én normálisan. Mindez 20+ éve történt. A srác azóta is a szakmában van, nagy cégeknél szenior fejlesztő, projektvezető, majd IT igazgató körökben. Biztos vagyok benne hogy egyikhez sem ért azóta sem, mert a hozzáállása megakadályoz bármiféle fejlődést.
Az AI ezzel szemben fáradhatatlan, és az egyetlen célja a fejlődés. Lehet, hogy jelenleg bizonyos feladatokat amik az embernek triviális nem tud tökéletesen ellátni, de ha összességben nézed, hihetetlenül sokmindenről tud felfoghatatlanul sokat. Kiváncsi lennék, hány szakember kellene egy Gemininyi tudáshoz, de százezres nagyságrendre tippelek.#17508 j0k3r!
Készít az AI magának saját nyelvet. Az emberi nyelvekkel is ezt csinálta. Aztán azt szilkonba önti, és mehet az összes ma ismert utasításkészlet is a kukába, mert mindenki inkább a 10-szer hatékonyabb chipet fogja inkább választani.
Biztosra veszem hogy az US/CN AI fejlesztőközpontokban erősen rá vannak fókuszálva az önfejlesztő AI-k létrehozására, függetlenül annak nyilvánvaló veszélyeitől. -
Catman
aktív tag
válasz
FireKeeper #17511 üzenetére
Pl. bármilyen kritikus rendszer esetén ki fogja vállalni a felelősséget az AI által elkövetett hibák miatt? Én is biztos vagyok benne, hogy az egyszerű weboldalak fejlesztését, vagy egy adatbázis séma migrációt már most is tökéletesen meg lehet oldani AIval, de azért ennél sokkal bonyolultabb egy nagyvállalati környezet...
-
FireKeeper
nagyúr
én mondjuk bevallottam AI-szkeptikus vagyok, de egyelőre nehezen látom hogy az "AI", ami a megfelelő hamburger rendelést nem tudja felvenni, álhíreket hallucinál, stb, majd elveszi a munkámat záros határidőn belül. illetve sanszosabb hogy mivel a menedzserek-főnökök agyát telebeszélik vele, átadják neki a munkát, majd jön egy akkora gebasz ami miatt újra kell gondolni ezt az egészet.
-
DarkByte
addikt
válasz
pictigjis #17496 üzenetére
Van Mestereséges intelligencia topik PH-n egyébként. Csak nagyon össze-vissza hogy milyen mélységű kérdések és témák vannak.
-
-
j0k3r!
senior tag
-
Begi
senior tag
válasz
julius666 #17498 üzenetére
Beágyas lévén elég közel vagyok a HW-hez. Az AI-t igazán HW közeli dologhoz még értelmesen nem tudtam használni, de ahogy egyre feljebb lépegetünk, úgy sokkal többet tud segíteni. PL. egész jó python/shell scripteket tud írni, sőt a C tudása sem rossz, bár inkább magasabb szinten írja a kódot, nem beágyas szemlélettel.
Azzal nem értek egyet, hogy annyira sok féle HW lenne manapság. Eléggé koncentrálódik a piac, és az utasításkészletek sem különböznek számottevően.
A gépi kód generálás nem ördögtől való, szvsz megírja C/Rust nyelven és használ egy jó compiler-t, ami talán jóval kisebb erőforrás igény, mint közvetlen gépi kód írása.
Ott van viszont a tesztelés ami mindig kritikus, elég sokat lehet szívni a HW-rel. Az implementáció jó ha a munka 10%-át teszi ki, a többi meg a design, tervezés, !tesztelés!.
Persze ha majd az AI tervezi a HW-t is...
Bár úgy gondolom, hogy van még 10 évem, mire átveszi a munkám az AI, de már nézegetem a pék tanfolyamokat és reménykedem abban, hogy addigre meg lesz egy valamilyen szintű FIRE. -
Ixion77
Topikgazda
Biztos hogy sokkal jobban, mint én
#17504 t72killer
Valószínűleg igazad van, csak nagyon nehéz elfogadni ezt nekünk, akiket kb. 4 évtizeddel ezelőtt egészen más világnézetre neveltek.
De az igazán gazdag nyugati csemetéknek már akkor is ezt tanították, nem a Kőszívű ember fiait és az integrálszámítást. Nekik kapcsolati háló építés, testbeszéd, tárgyalástechnika, meg vezetői képességek volt a tananyag.Én mindmáig képes vagyok kiakadni hogy mekkora ocsmányságok és ostobságok miatt sincs valódi felelősségrevonás még akkor sem miután már kiderült hogy katasztrófa lett a következmény.
Mo. után most erre számítok USA-ban is. Minél tovább nyomják a kretént (márpedig fogják, mert ez definiálja őket), annál csúnyább lesz a pofáraesés a végén, de a felelősségrevonás elmarad.
A tőzsde ilyen szempontból nagyon fair: előbb-utóbb kegyetlenül elszenvedi a portfoliód a következményét minden rossz döntésnek. -
válasz
Oppenheimer #17500 üzenetére
A siker lényege, hogy a "könnyebb utat választod". Mindenhol IS. Még egy legutolsó takarító is úgy "jut előre", hogy "ügyesbe" letolja a kötelezőt fele munkából DE közben elmegy cigiszünetezni a főnökkel.
Komplexebb munkakörökben pedig az "ügyeskedésnek" és a meló delegálásnak hatványozottan nagyobb szerepe van. Amerikai elnök pl hazudozó mattidiótaként is lehet belőled, HA(!) a megfelelő köröknek jól el tudod magad adni. Felelősségrevonás 0, ergo bár ocsmány, de ez a siker útja. Aki gürizik, azt lábtörlőnek használják és a legkisebb hiba után orrba-szájba szivatják.#17501: amikor először felmerült, kényszerhelyzet volt, mert épp kirúgtak nem kevés év egy cégnél lehúzott idő után. Abban a pillanatban még pont létezett valami tanfolyam is, ahol garantált junior munkát is adtak a végén - nna, mire kettőt pislantottam, a garantált meló el is tűnt és még 1-2 hónapra rá már tapasztaltabb haverok panaszkodtak, hogy gyakornoki munkához senior tapasztalatot várnak el. No nem ez lesz az én belépőm...
-
Oppenheimer
nagyúr
Elsot bekuldtem neki kepkent. 168 masodpercig gondolkodott rajta. Valasz veget berakom ide, teljes valasz itt: https://aistudio.google.com/app/prompts?state=%7B%22ids%22:%5B%221HQeQpr7F4Etu-Ru2T1QfhxR-bxwZTG9k%22%5D,%22action%22:%22open%22,%22userId%22:%22102585684969927026889%22,%22resourceKeys%22:%7B%7D%7D&usp=sharing, https://drive.google.com/file/d/1arMZq8J2thS06hi2mGxyWEBVd3TRShUz/view?usp=sharing
-
avl
senior tag
AI ezeket meg tudja oldani ?
Show that the inequality
holds for all real numbers
.
Let
be an interior point of the acute triangle
with
so that
. The point
on the segment
satisfies
, the point
on the segment
satisfies
, and the point
on the line
satisfies
. Let
and
be the circumcentres of the triangles
and
respectively. Prove that the lines
,
, and
are concurrent.
-
julius666
addikt
válasz
t72killer #17492 üzenetére
Ha a programozás nem életed nagy szerelme, hanem csak egy potenciálisan jól fizető szakmának tűnik számodra, akkor szerintem jól döntöttél.
Még a COVID pénzeső alatt kérdezgetett több szakmaváltáson gondolkozó ismerősöm, hogy merre induljon el, ha programozó akar lenni. Már akkor azt mondtam, hogy ha nem csinálja hobbiból évek óta meló mellett (tudtam, hogy nem), akkor szvsz semerre. Ha már ők is programozók akarnak lenni, akkor valszeg minimum egy lokális munkaerőpiaci csúcs közelében vagyunk, nehéz lesz friss kezdőként elhelyezkedni.
Volt aki nagyon megsértődött rám emiatt, pedig így utólag még jobban be is jött a tipp, mint akkoriban gondoltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone 16e Alzás!!
- Dell Precision 3551 - i5 10300H ,16GB RAM, SSD, Quadro 4GB vga, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5520 - i5 1145G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5520 - i7 1165G7 ,16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 5510 15,6", i5 10310U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- LG 55CS6 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest