- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0k3r!
őstag
válasz
t72killer #18949 üzenetére
Ez hasonló célt szolgálhat, mint egy FED QE? Azaz megjelenik egy nagyon mély zsebű szereplő a piacon, aki ellen fogadni értelmetlen, tehát inkább beállok az ő irányába, ami önbeteljesítő jóslatként végzi is a dolgát - és még a nagy szereplőnek sem kell valójában nagyon a zsebébe nyúlni? Valahol láttam, hogy elég komoly short állomány van a hosszú oldali kötvényekben (pl.: TLT). Lehet, hogy ezzel akarnak egy short squeeze-t összehozni Bessent-ék és leütni a kamatokat?
-
j0k3r!
őstag
válasz
julius666 #18922 üzenetére
Persze, tartom. Egyelőre nem látom az eredeti tézist sérülni, bár ha százalékban nem is tudom pontosan kifejezni, de az 1 évvel ezelőtti állapothoz képest ma azért már kisebb esélyt adnék neki, hogy mondjuk 3% alá lejönnek a hosszú oldali kamatok. Mondjuk puding próbája az evés, szóval majd meglátjuk mit fognak okozni a vámok. Nyugis tartás van most
-
j0k3r!
őstag
America’s Tax on Foreign Investors - Section 899 - fél szemmel ezt is érdemes követni
-
j0k3r!
őstag
"I am very pleased to announce that, after all of these years, I agree with Senator Elizabeth Warren on SOMETHING. The Debt Limit should be entirely scrapped to prevent an Economic catastrophe. It is too devastating to be put in the hands of political people that may want to use it despite the horrendous effect it could have on our Country and, indirectly, even the World. As to Senator Warren’s second statement on the $4 Trillion Dollars, I like that also, but it would have to be done over a period of time, as short as possible. Let’s get together, Republican and Democrat, and DO THIS!"
LOL
(forrás)
-
j0k3r!
őstag
válasz
kardkovacsi #18658 üzenetére
Én is arra tippelnék, hogy vásárolnak, főleg hogy jön a negyedév vége (window dressing)
-
j0k3r!
őstag
válasz
Ringman #18528 üzenetére
Választás előtt egy évvel? Nooormális?
-
j0k3r!
őstag
válasz
Ringman #18478 üzenetére
Szegénynek a vámjait is blokkolták úgy néz ki. Pre-market szép zöld minden
-
j0k3r!
őstag
Nem nagyon szoktam ajánlani noname, feltörekvőben levő gazdasági YouTube-ereket, de ő egész jókat mond: [link] [VIDEÓ]
-
j0k3r!
őstag
Elbizonytalanodtak az emberek, lassan menekítik a pénzüket az országból - 1.5 órás Zsiday interjú [VIDEÓ]
-
j0k3r!
őstag
válasz
j0k3r! #18345 üzenetére
Trump agrees to delay EU tariffs until July 9 - nem is kellett olyan sokat várniSzerk.: bocs, most látom, hogy Szada85 is megírta
-
-
j0k3r!
őstag
válasz
kardkovacsi #18325 üzenetére
Jövő hét hétfőn ráadásul zárva a cirkusz (Memorial Day)
-
j0k3r!
őstag
Kicsit emelkednek a US kötvény kamatok, főleg a hosszú oldal. Nem gondoltam volna, hogy a Moody's minősítés miatt lesz bármi mozgás ma. Vajon eltolják-e a 10Y-t 5%-ig? Egyelőre a Trump féle mesterterv, hogy lenyomják a kamatokat, hogy olcsóbban lehessen refinanszírozni a hitelállományt nem igazán jött össze. Bessent nagyon szidta anno Yellen-t, hogy rövid papírokkal játszadozott. Kíváncsi vagyok ő is rálép-e erre az útra, saját magának ellentmondva.
-
j0k3r!
őstag
válasz
aAron_ #18112 üzenetére
Én sem gondolom, hogy Michael Burry-t követni kellene mostanában, csak általában amikor kijönnek a 13F reportok, akkor van pár befektető, akit meg szoktam nézni, hátha látok valami trendet a tranzakciójikban és akkor ütötte meg a szemem a sok eladás. Gyanítom, hogy Burry az elmúlt 5-10-15 éves távon alulteljesített egy S&P500-at. Ettől függetlenül nem mondanám azt, hogy szerencséje volt a 2008-as válság előtt. Talált egy anomáliát, amit aztán egy saját módszerei alapján felgöngyölített, majd következetesen megjátszott és a végén bejött neki.
-
j0k3r!
őstag
Michael Burry ráfeküdt a sell gombra
-
j0k3r!
őstag
válasz
kardkovacsi #17927 üzenetére
Ez a te tipped, vagy olvastad valahol?
-
-
j0k3r!
őstag
válasz
julius666 #17864 üzenetére
Én bevallom, hogy nem teljesen értem mi történik
Ha van valami, amit nem szeret a részvénypiac az a bizonytalanság. Na most, ha az ember olvas Q1 vállalati jelentéseket, akkor elég gyakran elő jött ez a kifejezés, néhol olyan szinten, hogy nem is adnak előrejelzést. Ráadásul talán a mostani negyedévre tényleg igaz, hogy oké köszönjük a Q1 eredményeket, de Q2 és Q3 merőben más lehet, szóval nem feltétlen érdemes azt projektálni. Erre rájön a tegnapi "fogalmam sincs mi lesz" Powell, viszont azt ők is látják, hogy nőtt a kockázat a két mandátumuk kapcsán (magasabb infláció és munkanélküliség).
Szerintem itt egy medvepiaci face ripping counter trend rally-t látunk (tévedés jogát fenntartom). Talán 2022 nyarán láttam utoljára hasonlót, ott Powell Jackson Hole-i beszéde vetett véget a bulinak. Shortosból sem sok maradhatott az elmúlt 2-3 hét után, technikai alapon is szép lenne 5800 körül lefordulni.
Vagy a B megoldás, hogy a részvénypiac kiszimatolta, hogy Trump egy hatalmas blöff, és nincs itt semmi látnivaló vámokat tekintve, mert beijedt - ami aztán vagy bejön a választóknál, vagy nem.
#notafinancialadvice
-
j0k3r!
őstag
-
j0k3r!
őstag
Sikerült a nagy mesemondónak megegyezni UK-el, a probléma csak ez
Ez volt a "nagy" bejelentés, amit tegnap belebegtetett.
-
j0k3r!
őstag
-
j0k3r!
őstag
-
j0k3r!
őstag
válasz
julius666 #17747 üzenetére
Itt esetleg a 2. oldal (balance sheet)?
Insurance and Other:
Cash and cash equivalents* $ 36,892
Short-term investments in U.S. Treasury Bills $ 305,501
...
Railroad, Utilities and Energy:
Cash and cash equivalents* $ 5,288
...
Total assets $ 1,164,532* Includes U.S. Treasury Bills with maturities of three months or less when purchased of $8.6 billion at March 31, 2025 and $14.4 billion at December 31, 2024.
-
j0k3r!
őstag
válasz
lemusz #17744 üzenetére
Ha lehet hinni ezeknek a számoknak (nem néztem utána), akkor azért a 20% -> 35% növekedés igenis szemmel látható "kiülés", de fogalmazhatunk úgy is, hogy nem talál befektetési célpontot. A 10 milliárd dolláros befektetés az Berkshire szinten egy kerekítési hiba, nem igazán releváns. Szerintem Buffett tisztában van azzal, hogy ha túl negatívan kommentálná a mostani helyzetet, akkor az önbeteljesítő jóslatként akár beindíthatna egy negatív hullámot, márpedig 94 évesen nem ilyen hagyatékot szeretne maga után hagyni. Az Oppenheimer által linkelt videóban sincs semmi új, gyakorlatilag 4 percen át azt magyarázza, hogy aki nem bír ki egy 15-20%-os korrekciót, annak nem való a részvény befektetés - ezt is hallottuk már tőlük (itt Munger-re is gondolok) sokszor.
-
j0k3r!
őstag
válasz
BlackV #17729 üzenetére
Ha már ciklusok, akkor bedobom ezt gondolat indítónak: The Fourth Turning Is Here: What the Seasons of History Tell Us About How and When This Crisis Will End
-
j0k3r!
őstag
válasz
t72killer #17547 üzenetére
Lassan betöltjük a második rést is, utána lesz igazán érdekes merre megyünk tovább. Érdekes ez az USA-Kína ellentmondás: az egyik azt mondja, hogy haladnak a vámokkal kapcsolatos egyeztetések, a másik meg tagadja. A jövő továbbra is kiszámíthatatlan
-
j0k3r!
őstag
-
j0k3r!
őstag
válasz
j0k3r! #17422 üzenetére
Illetve: Tesla CEO Musk says time he spends on DOGE will drop ‘significantly’ next month
Szerk.: ez természetesen előre eltervezett része volt a Trump-i mestertervnek, véletlen sem arról van szó, hogy Musk beparázott attól, hogy ég a vagyona, és a Tesla brand is elég komoly ütéseket kapott, ahonnan nehéz felállni
-
j0k3r!
őstag
válasz
Drizzt #17420 üzenetére
Nekem úgy tűnik, hogy a kötvénypiac két hét alatt helyrerakta Trump-ot és a bandáját, hogy hova nem nem kéne nyúlni. Lesz itt egy kis vám a végén, de az eredeti nagyszabású tervekhez képest elenyésző. Viszont majd ezt a közel semmit úgy kell tálalni, hogy itt valami hatalmas MAGA akció ment végbe
Kíváncsi vagyok, hogy az ottani szavazókat is olyan könnyen meg lehet-e téveszteni, mint amit itthon látunk, vagy ott azért lesz következménye annak, hogy a választási ígéretekből minimális valósul meg - ami érthető, senki sem akarja a fájdalom szakaszt, ahhoz rövid egy 4 éves ciklus, hogy jól lehessen kijönni belőle.
Szerk.: [link] - valaki megint jól értesült volt
-
j0k3r!
őstag
válasz
kardkovacsi #17415 üzenetére
A julius666 által linkelt cikk címe az, hogy "Máris jöhet a nagy fordulat a vámháborúban?" - viszont elolvasva, nem látok semmilyen fordulatot. Erre kérdeztem rá
-
j0k3r!
őstag
Van itt valaki, aki rálát az autóiparra? Láttok reakciót (és milyet) az EU vámokra?
-
j0k3r!
őstag
válasz
j0k3r! #17174 üzenetére
US Commerce Secretary says exempted electronic products to come under separate tariffs
Minden napra jut valami
"WASHINGTON, April 13 (Reuters) - U.S. Commerce Secretary Howard Lutnick said on Sunday in an interview with ABC's "This Week" that smartphones, computers and some other electronics will come under separate tariffs, along with semiconductors that may be imposed in a month or so.
U.S. President Donald Trump's administration late on Friday granted exclusions from steep tariffs on such products, imported largely from China, providing a big break to tech firms like Apple that rely on imported products."Szerk.: bemásoltam a két bekezdést, mert paywall-os lehet
-
j0k3r!
őstag
Smartphones and computers are now exempt from Trump’s latest tariffs
Ez a figura egy hatalmas blöff, a végén semmin nem lesz vám, de majd azt is sikerként fogja előadni (honnan olyan ismerős ez?)
The art of the deal
-
j0k3r!
őstag
Arany nagyon durva, jobban tartja magát, mint gondoltam
-
j0k3r!
őstag
válasz
pb99.5 #17078 üzenetére
1a-val se mész sokra, ha nincs elengedő tőkéd, márpedig ha jól értem, akkor te sem vagy túl idős, szóval hacsak nem örököltél egy vagyont, akkor te sem tudnál a meglévő tőkédre támaszkodni feltétlenül megélhetés szempontból. Ha nincs szerencséd, akkor meg úgy ér el a munkanélküliségi hullám, miután felvettél 10-20 évre egy lakáshitelt - ebből még lehet baj.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Oppenheimer #17063 üzenetére
Voltam már 100% részvényben, és magamon azt figyeltem meg, hogy engem jobban frusztrál, hogy ha jön egy lehetőség, amit nem tudok megvenni cash hiányában, mint hogy nem maximális tőkével szörfözök felfelé és emiatt elmarad a teljes portfólió teljesítménye. Máshogy vagyunk drótozva
Aztán ki tudja, lehet olyan lapokat dob a piac, hogy én is 100% részvényben leszek belátható időn belül.
-
j0k3r!
őstag
válasz
PredatorZoli #17056 üzenetére
Egyetértek
A fórumozók biztos ismernek már annyira, hogy én az óvatosabb duhajok közé tartozom, amit a mostani 70-30 részvény-"cash" arányom mutat is. Én egy ideje "várom", hogy a fundamentumoktól elrugaszkodott emelkedés, amit 2023-2024-ben láttunk egyszer véget érjen, szóval ott én meghoztam a higgadt döntést. Magamat ismerve nem aludtam volna jól 100% részvényben, szóval nekem ez az arány volt a jó (ez másnál lehet más). Talán most eljött a pillanat, hogy csináljak is valamit, egyelőre összesen 1% vásárlás történt, szóval jóval aktívabb vagyok a fórumon, mint ahányszor egyátalán belépnék a bróker felületre
-
j0k3r!
őstag
válasz
Oppenheimer #17037 üzenetére
Oké, de amit leírtál 4 bekezdésben az ugyanúgy megállja a helyét a részvénypiacra is. Mi van, ha valaki úgy látja, hogy a mostani értékeltség és kockázatok mellett nem adja ki a risk-reward, ezért átértékeli az investment thesist és esetleg elad, vagy vár egy kis cash-ben jobb beszállóra? Szerintem az alapelv ugyanaz
-
j0k3r!
őstag
válasz
aAron_ #17014 üzenetére
Én is erre tippeltem. Szerintem kevésbé érdekli őket, hogy 4200, 4400 vagy éppen 4800 az S&P500, viszont sok hitelt kell refinanszírozniuk, mert a jó öreg Yellen rövid papírokkal ügyeskedett az elmúlt években. Bessent is mondta, hogy a 10Y-t kell lehozni, ez a céljuk. Olyan pletykát is olvastam, hogy Japán állt az eladás mögött, nem is Kína - ismétlem pletyka, szóval bármi is lehet.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Oppenheimer #16923 üzenetére
Valami erre specializált ETF se lenne rossz
-
j0k3r!
őstag
válasz
kardkovacsi #16914 üzenetére
Nekem is ez jutott eszembe. Ki fog neki mostantól elhinni bármit is?
You don't have the cards -
j0k3r!
őstag
De, viszont a jövőt senki sem ismeri, és én sem vagyok az a fajta, aki tudja hol lesz az alja, ezért én a lefele átlagolós módszert szoktam csinálni (amire múltkor írták, hogy nem jó), bár lehet az inkább tradelésre vonatkozott, nem 20+ éves tartásra. Hétvégén beírkáltam magamnak az akkori árfolyamokat és a részvény súlyom kb. 65% volt, köszönhetően az esésnek, a maradék 35% az cash, illetve rövid és hosszú kötvény - ezeket kellene elsütni majd ésszel és részvénybe átforgatni. Reméljük vállalhatóan fog menni
Szerk.: azóta lehet, hogy közelebb van a 70-30-hoz a dolog a TLT/DTLA mozgása miatt
-
j0k3r!
őstag
válasz
julius666 #16863 üzenetére
Szerintem Trump eljátszotta a bizalmat (amit baromi nehéz visszaszerezni), a stabilitást, amiért a tőke imádta USA-t. Márpedig ahhoz, hogy újra 30-as P/E legyen elég sok bizalom kell, szóval innentől véget érhet az elmúlt évtizedek egyik hátszele, hogy évről évre egyre drágább lett a piac, és marad az a hozam, amit a mögöttes fundamentumok indokolnak aka. YoY EPS/revenue növekedés. Szerintem még nem volt meg a kapituláció, hasonlóan látom, mint te a 3800-4000 körüli szinttel
-
j0k3r!
őstag
válasz
julius666 #16848 üzenetére
hogy eddig csak az elmúlt két évben létrejött piaci eufória árazódott ki, és egyelőre annyi történt, hogy a rekord magas 30-as P/E lejött egy "csak" magas 24-re. Az elmúlt 10 év átlaga 18x, az elmúlt 30 évé pedig 16x. Szóval, ha nem lesz recesszió és EPS csökkenés (amin meg leszek lepődve), és hozza az S&P500 idén a jelenlegi várakozások szerinti $260-t, akkor ez egy 4160-4680-as sáv. Ugyanez egy "enyhe" recesszióval és mondjuk $240 EPS-el nézve 3840-4320. Durvább scenariokba egyelőre ne menjünk bele.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Joe123 #16806 üzenetére
Ez nem biztos, hogy jó ötlet, mert a másik oldalon meg ott van a FED. Lecsavarják nullára a QT-t, Kína meg ott marad egy csökkent tartalékdeviza "állománnyal" (értsd: nincs kamat) a globális gazdasági piacon. Lehet pár hónapnyi fájdalmat okozni ezzel, de nem biztos, hogy megéri közép/hosszú távon.
-
j0k3r!
őstag
válasz
aAron_ #16786 üzenetére
“What has the globalist economy gotten the United States of America? And the answer is, fundamentally, it’s based on two principles – incurring a huge amount of debt to buy things that other countries make for us,” Vance told news show “Fox & Friends.”
“To make it a little more crystal clear, we borrow money from Chinese peasants to buy the things those Chinese peasants manufacture.”
Azért nem semmi, ami itt megy, minden napra jut valami
Forrás: [link]
-
j0k3r!
őstag
104% vám
-
j0k3r!
őstag
válasz
julius666 #16625 üzenetére
"Ráadásul itt egyszeri áremelkedésről beszélünk, nem tartós inflációról."
Elméletben igen, gyakorlatban meg lehet, hogy megnőnek az árak, az emberek béremelést kérnek, és beindul a spirál. Egyelőre nem adok neki nagy valószínűséget, de nem lehet teljesen kizárni sem.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Oppenheimer #16538 üzenetére
Bocs, ezt nem láttam
Reméljük nem lesz gond!
#16539 julius666: Ez addig fog működni, amíg a munkanélküliség nem ér el egy kritikus szintet. A CEO/CFO-k a részvényeseknek dolgoznak, nem pedig Trumpnak, a bevétel és profit maximalizálás a céljuk. Ha csökken a kereslet, akkor nagyon gyorsan mennek majd az elbocsájtások. Olvastam valahol a hétvégén, hogy közvéleménykutatások alapján a Trump szavazók egy része boldogan nézi, ahogyan a "gazdagok" vagyona csökken a részvénypiaci korrekció miatt. Majd, ha otthon fog ülni munkanélküliként, de közben jönnek a csekkek (autó, ingatlan, stb.), akkor majd jobban átgondolja az egészet. Az sem biztos, hogy hatalmas gyárépítés és új munkahely lesz, mert ki tudja, hogy 4 év múlva milyen kormányzat lesz, gyárat meg nem pár évre húznak fel. Szerintem a piac és a vállalatvezetők, ha akarnak, akkor tudnak nyomást gyakorolni a Trump adminisztrációra az elégedetlen embereken át. Szerintem nem lesz úgy ki***ni a felső 1-10%-kal, hogy annak a levét végül ne a "kisember" igya meg.
-
j0k3r!
őstag
válasz
Oppenheimer #16533 üzenetére
Tisztán elméleti kérdés: akkor is az utóbbit választod, ha mondjuk ezidő alatt 3-6 hónapig nem lesz munkád?
-
j0k3r!
őstag
válasz
aAron_ #16477 üzenetére
Nem szabad pánikolni. Érdekes, mert én meg éppen a vételi gombon gondolkodok (múlt héten vásároltam is kétszer, kis pozikat), természetesen óvatos duhaj módra. Mondjuk nálam van átforgatható "cash" (cash + kötvény), valószínűleg emiatt is látom inkább a lehetőséget a dologban. Még pár "vám választ" (UK, EU, Japán, India, Taiwan) érdemes lehet megvárni, utána talán tisztulhat kicsit a kép. Ja és jön a negyedéves jelentési időszak is, ott is ez biztosan téma lesz, és válaszolni fognak a CEO-k, CFO-k az ezekre irányuló kérdésekre.
-
j0k3r!
őstag
-
j0k3r!
őstag
válasz
julius666 #16291 üzenetére
Ne is mondd
Ezeken a napokon vettem DTLA-t a jegyzeteim alapján:
2023.09.04
2023.09.21
2023.09.25
2023.09.28
2023.10.06
2023.11.08
2024.01.18
2024.02.13
2024.04.11
2024.10.11
2024.10.15
2024.10.22
2024.11.06
2025.01.14
2025.01.15
A base case nálam az volt, hogy a túlzottan sokáig magasan tartott kamatok recesszióba fogják dönteni a gazdaságot, ezért egy részvénypiaci eséskor egyrészt abszolút értéken fel tud értékelődni a DTLA, másrészt a portfólióban is relatív a részvényekhez képest - több egységnyi részvényt lehet venni DTLA eladásból, mint "békeidőben". Ha ezt a recessziót Trump hozza el azt sem bánom. Utólag visszanézve alábecsültem mennyi pénzt nyomott a gazdaságba a Biden adminisztráció, hogy behúzzák a választást (beleértve az állami munkahelyeket, egyéb "ACT"-eket, stb.), ami végül a vesztük lett, mert nem hagyták lehűlni a gazdaságot, ezért tovább maradt magasan az infláció. -
j0k3r!
őstag
válasz
Oppenheimer #16234 üzenetére
Skynet
-
j0k3r!
őstag
válasz
julius666 #16181 üzenetére
Az is lehet, hogy az idei évet beáldozzák a "minden rossznak", ezért is van az őrült tempó a vámoknak, DoGE-nak, stb. - hogy a félidős választásokra már jobb legyen a hangulat, a ciklus végére meg főleg. Tegnap Lutnick is egy interjúban (9:30 körül) szerintem a sok hablaty mellett elszólta magát, hogy lesznek deal-ek a különböző országokkal - ami olyan katalizátor lehet, mint 2020 novemberében az első vakcina híre. Kérdés, hogy mennyire jön ez össze, mert ahogyan forumpista írta, egy bizonyos szint után kicsúszik a kontroll a kezük közül, illetve a másik felet sem tudják teljesen kiszámítani. Azt sem zárnám ki, hogy ha egy bizonyos szint alá megy a 10Y, akkor kicsit visszavesznek a tempóból. Én tegnap zárás előtt csippentettem egy lehelletnyi NVDA-t
Szerintem nem itt lesz a piac alja, ahol most vagyunk, de azért felezni sem fogják engedni, mert ki tudja mennyi tőkeáttét van a rendszerben, ami borulna ilyenkor, aztán rohanhatna tüzet oltani a FED.
-
j0k3r!
őstag
válasz
aAron_ #16176 üzenetére
Bessent a beiktatás előtti régebbi interjúk alapján szimpatikus volt, de most úgy néz ki, hogy ő is beáll a sorba. Nem gondolom, hogy ő komolyan elhiszi, amit beszél, vagy ha igen, akkor nagy baj van:
"Treasury Secretary Scott Bessent said Wednesday the sell-off in the stock market is due more to a sharp pullback in the biggest technology stocks instead of the protectionist policies coming from the Trump administration.
“I’m trying to be Secretary of Treasury, not a market commentator. What I would point out is that especially the Nasdaq peaked on DeepSeek day so that’s a Mag 7 problem, not a MAGA problem,” Bessent said on Bloomberg TV Wednesday evening."
Forrás: [link]
Na ki szerint esik a részvénypiac a DeepSeek miatt?
-
j0k3r!
őstag
válasz
stingy2 #16162 üzenetére
Az a mostani sztori érdekessége, hogy ez a COVID lezárásokhoz hasonló "man-made" esemény. Itt, ha akarja, akkor egy ember meg tudná fordítani az egészet, mivel egyelőre "csak" bizalomvesztés van. Most nem margin call-ok röpködnek és emberek tömegei kerülnek utcára, mert elvesztették az otthonukat. Ebből adódóan benne van a pakliban egy COVID-hoz hasonló V alakú felpattanás, habár nálam egyelőre ennek kicsi az esélye, de nem zárható ki.
Amúgy gratula a rendszerhez, hogy ilyen jól jelez. Nagyon menő
-
j0k3r!
őstag
válasz
aAron_ #15981 üzenetére
Már nem emlékszem pontosan, de mintha tavaly év elején is vagy 8 kamatvágás lett volna beárazva, ami idővel hozzászokott a valósághoz. Én elemzőként 1-2 éves távon el tudnék képzelni 1.5% és 6.5% között bármilyen 10Y-t. Arra akarok kilyukadni, hogy pont annyit érnek ezek a várakozások, mint amire délelőtt reagáltál. A Trump effektus/bizonytalanság itt is bejön.
-
j0k3r!
őstag
válasz
aAron_ #15978 üzenetére
"ZIRP vége szerintem a legkevésbé érdekes. Azon a piac már Biden alatt túllépett."
Ebben én nem vagyok olyan biztos. Létezik a "corporate debt maturity wall", aminek még csak egy kis részén vagyunk túl: [link] és [link] . Itt még lehetnek meglepetések akár csődök számát tekintve, akár úgy hogy az alacsony margin-nal dolgozó vállalatoknál, ha átfordul a hitel magasabb kamatozásúvá, akkor az elviheti a profit egy részét (már amelyiknek egyátalán van - Russell 2000 is tele van profitot nem termelő vállalattal).
-
j0k3r!
őstag
Még az sem kell, hogy a világgazdaság zsugorodjon. Elég, ha csökken az értékeltség. Mondjuk a Shiller P/E a mostani 35-ről lejönne 20-25 közé, akkor az az USA fejnehéz VWCE-t is megütné.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Nintendo Switch 2
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- Epson nyomtatók
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Horizon Forbidden West
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Ryzen 5 9600X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- IdeaPad 3 15ACH6 15.6" FHD IPS Ryzen 5 5500H RTX 2050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Gigabyte G6X9KG 15.6" FHD+ IPS i7-13650HX RTX 4060 16GB 1TB NVMe gar
- Samsung S24 Ultra 12/256 GB titanium kék 3 év garanciával
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 256GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B550 R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest