- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
j0k3r!
őstag
válasz
j0k3r! #17174 üzenetére
US Commerce Secretary says exempted electronic products to come under separate tariffs
Minden napra jut valami
"WASHINGTON, April 13 (Reuters) - U.S. Commerce Secretary Howard Lutnick said on Sunday in an interview with ABC's "This Week" that smartphones, computers and some other electronics will come under separate tariffs, along with semiconductors that may be imposed in a month or so.
U.S. President Donald Trump's administration late on Friday granted exclusions from steep tariffs on such products, imported largely from China, providing a big break to tech firms like Apple that rely on imported products."Szerk.: bemásoltam a két bekezdést, mert paywall-os lehet
-
-
BlackV
őstag
Egyébként szerintem nagy arcvesztés, hogy még egy vámháborút se tudnak végigcsinálni. Ezzel kb elismerik, hogy hát nem igazán van eszközünk Kína ellen. A hangoskodással meg rá is tesznek egy lapáttal.
-
Amerikai diplomatikus beszéd
: ->> [link]
-
BlackV
őstag
válasz
kardkovacsi #17190 üzenetére
..és ha már így alakult, akkor egy kis bennfentes jutalék.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
buherton #17188 üzenetére
Nem tudni pontosan ki kezdte el szórni az amcsi kötvényeket. Azt pletykálták nem is Kína volt hanem Japán. Mindegy is. Nyilván tudták ezzel ki lehet őket bármikor csinálni. Megemelkedik a kötvény hozam, egyrészt az állam finanszírozása drágul, a másik meg minden jelzálog hitel arra referál.
Szerintem itt volt az a pillanat amikor összetojták magukat a Trump adminisztrációban. -
válasz
kardkovacsi #17183 üzenetére
Én ezekután bármit elhiszek... Trumpóék részéről annyi logika van az ATH-ra eresztésben, hogy lecsillapítsák a 401(k)-jaik miatt rettegőket - és ugye magasabbról talán annyira mély abszolút mélypontra nem megyünk, mintha most nekifutásból leszakadnánk.
Így hétvégén csak a kriptók mozognak láthatóan, a BTC szépen araszol felfelé, ami a pozitív, nem elhanyagolható korreláció miatt a futikban is felugrást jósol.
-
buherton
őstag
válasz
kardkovacsi #17186 üzenetére
Japánok meg a Kínaiak becsicskították a kötvény piacon keresztül.
Erre esetleg van forrás?
-
Joe123
senior tag
válasz
BlackV #17180 üzenetére
Én azt érzem, hogy ha lesz még egy kör felfelé, akkor a mostani kb 50% részvény kitettségem leépítem kb. 25%-ra (kiszórom amin megfelelő nyerő van az utóbbi időből). S mivel úgy tűnik, hogy drelnökúr úgysem bír majd magával, lesz még itt a mostaninál nagyobb piac/bizalom szétverés is. Elég lesz azután újra bevásárolni. Ha pedig nem lesz kör felfelé mostanában, akkor üldögélek abban ami van.
-
aAron_
őstag
válasz
kardkovacsi #17183 üzenetére
Nem kell ehhez insidernek lenni feltétlenül. Piac azt árazhatta, hogy muszáj Applenek valamilyen enyhítést kapnia. Broad markettel kapcsolatban is valószínűleg ez a helyzet, különben már többet esett volna (szvsz).
#17182emvy: %-ban ez mennyit jelent? Arany nálam most 4.5%, nagyjából ideálisnak érzem, de ez elég szubjektív. Ezért is érdekel, ki hogy gondolkodik róla.
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
t72killer #17175 üzenetére
Pedig egyes technikusok szerint még jönni egy új ATH mielőtt fejest ugranak.
Mostanság ha valamit nem értesz miért történik, megérted egy nap múlva. Ott ültem nyakig shortban és nem értettem WTF, miért nem esünk amikor épp jöttek az ellenvámok.
Aztán 3 órával később meg egy kevés lóvéval kevesebbel megértettem
Ez volt tegnap is amikor néztem az Apple miért nem akar esni mikor rajta még brutál vámok vannak. Na, mára kiderült. Gyakorlatilag az egész rohadt tőzsde egy nagy insider trading lett amit Trump hajt. Még jó, hogy semmilyen pozim nincs. -
Naturalist
tag
válasz
j0k3r! #17174 üzenetére
Szóval ha jól értelmezem a dolgokat Trump kivetett 100+%-os vámot Kínára, amire Kína szintén 100+%-os vámmal reagált. Ezután Trump a 450milliárd dolláros kínai import kb 100-120 milliárdos részéről leszedte a vámot, de az amerikai exportot továbbra is vám terheli...
Ebben a tempóban haladva kisebb vámok lesznek a kínai termékeken, mint az amerikaiakon és még inkább érdemes lesz Kínában termelni.
-
avl
senior tag
válasz
j0k3r! #17174 üzenetére
vajon mikor
milyen esellyel erdemes a rv. emelkedest vagy a vám->recesszio->kötvenyhozamesest (hosszu kötveny vetellel) megjatszani ?
persze nekem ezek tovabbra is minimalis eltolodast okoznak, nem "rebalance" vagy kitalálási szándék nagy portfolioaránnyal, hanem csak ~havi uj penz uj vételekkel, illetve majusban fordulo es eladásra menö PMAP-pal, ami szinten csak <0.5%-nyi, es nem magyar allampapirba fog menni, (a bizonytalansag miatt a 2-3%-nyi XEON egyelöre marad XEON-ban) -
-
j0k3r!
őstag
Smartphones and computers are now exempt from Trump’s latest tariffs
Ez a figura egy hatalmas blöff, a végén semmin nem lesz vám, de majd azt is sikerként fogja előadni (honnan olyan ismerős ez?)
The art of the deal
-
vnorbi
aktív tag
válasz
BlackV #17171 üzenetére
A 4GLD-t trükkjét pár éve kinyomoztuk.
-
BlackV
őstag
válasz
Ixion77 #11998 üzenetére
Én a 4GLD-t szoktam venni, aminek állítólag 0% a TER-je.
Egy régebbi hsz-re reagálva, mivel szóba került az arany, ezért visszaolvastam, hogy ti miket preferáltok, (mert én már régen vettem.)
Az AI szerint a 4GLD trükkösködik, valójában 0,36% a költsége ennek, szemben a PPFB-0,12%-val.
-
Ringman
félisten
Az S&P hitelminősítő megerősítette Magyarország besorolását a befektetésre ajánlott kategória alján (BBB-), ugyanakkor a minősítés kilátását negatívra rontotta.
[link] -
otapi
tag
válasz
kardkovacsi #17165 üzenetére
Nem is kell feltetlenül blokkolásra gondolni, az túl feltűnő. Elég ha az USA titokban pontos adatot kap a fegyverrendszereinek helyzetéről, használatáról. Esetleg kritikus küldetés során távolról kicsit tolnak a célzások hibahatárain, vagy az aktív álcázó rendszerek kihagynak csak 2 percre... Ha akarják, nyom nélkül fordíthatnak harci helyzeteken.
-
válasz
kardkovacsi #17165 üzenetére
Tökéletes példát láttunk erre, amikor az ukrán háború elején a besz.ri svájc a NÉMETEKNEK nem engedélyezett bizonyos fegyvertípusokat ukrajnába küldeni, csak mert azt, vagy egyes komponenseit svájcban gyártották. (érdekes mód amikor ugyanezek gazdag arab autokráciáknak mentek, azzal semmi bajuk nem volt).
Hasonlót bármikor megléphet az USA is, akár jogi, akár technikai szinten, ha vélt vagy valós érdekeik úgy diktálják.
-
kardkovacsi
senior tag
Pontosan és pont ezért naivság azt gondolni, hogy ha érdekük úgy hozza akkor nem fogják ezeket a fegyvereket blokkolni bármilyen szinten.
Az USA-nak láthatóan nem érdeke az erős Európa, ennek a bagázsnak biztos. Nem tudni Trump után milyen elnök lesz. Bár az amcsi rendszer rettentő stabil azért meg lehet azt is tekerni ha nagyon akarják.
Az egész vámosdi egy totális törvénytelenségen alapul mivel az adó és vám kongresszusi hatáskör. Ennek ellenére a republikánus szenátorok mégse blokkolják Trumpot, mert fél mind tőle. Ugyanaz van mint itthon, egy honatya se fog kiszavazni a Fideszből mert egyből lapátra teszik. -
Vesa
veterán
Szerintem Ők nem erről beszélnek, hanem arról, hogy a jelenlegi fejlemények alapján hosszabb távon már nem életképes az USA haditech-re kényelmesen ráülni, mivel teljesen szétverték a bizalmat. Hosszú idő lesz az átalakulás -ha egyáltalán-, de az biztos, hogy innentől más helyzet van az USA-ban és az EU-ban is, még akkor is, ha jelenleg senkinek nem érdeke a teljes leválás. Szerintem az elmebeteg vance és társai fejében sokkal durvább dolgok vannak, csak jelenleg meg van kötve a kezük.
-
válasz
kardkovacsi #17162 üzenetére
Rosszul fogalmaztam. Nekünk nem reális lekapcsolni őket évtizedekig. És ők se fogják csak úgy, "pici érdek" miatt.
-
kardkovacsi
senior tag
De le lehet, mert ezek precíziós gépek. Nincs alkatrész nem repül. Nincs GPS jel, nem repül, semmit nem érnek a fejlett rendszerei intelligence nélkül. Az egész európai vadászpilóta képzés is amcsi kézben van. Ezeket vissza kell hozni.
Olvass el pár tweetjét annak a figurának akit linkeltem. -
-
válasz
kardkovacsi #17159 üzenetére
Nem értek egyet azzal, hogy "le lehet kapcsolni" az amerikai vadászgépeket. Nincs alternatívájuk egyelőre. Másrészt továbbra is a JSReké a jövő valamilyen formában.
> pici érdekük fűződne hozzá azonnal megtennék, eladnák a lekapcsoló gombot
Természetesen ez marhaság. Mármint a "pici érdek". Nem is értem, hogy mire gondolsz.
-
kardkovacsi
senior tag
Nem is kell, de ahol lehet el kell felejteni az USA rendszereit. Ilyen az F35 is. Persze még nem mondta senki, hogy lekapcsolnák de ugye te sem hiszed komolyan, hogy ha egy pici érdekük fűződne hozzá azonnal megtennék, eladnák a lekapcsoló gombot. Ez a probléma. Nem megbízhatóak.
-
válasz
kardkovacsi #17156 üzenetére
Mi ugye kishalak vagyunk, hogy a backdoor-témáról biztosat tudjunk, de ami teljesen egyértelmű:
1.alkatrész, szoftvercsiholás, karbantartás == USAból jön. Azaz lehet repülsz 3x, aztán kakukk, mert vmi gyásza van a gépnek és kéri a technikust/pótalkatrészt
2. mitadisten a találékony és igencsak tűzközeli Izraeliek azzal kezdték az egész F35 projectjüket, hogy kib.szták az elektronikát a madárból, sőt, az I-verziónak még a szárnyait is ők gyártják.#17157: Miért nem jó Európának a Gripen, Eurofighter, Rafale, Archer/Caesar/PzH2000, Leopard, Astute-class... ? Igazából egy komoly harci drónipart kéne felrittyenteni, amiben az Ukránok már jelentkeztek is piacvezető szerepre.
-
válasz
kardkovacsi #17156 üzenetére
Vance üzenetei nem jelentik azt egyelőre, hogy nem támogatják az F35öket.
Nem érdekünk eszkalálni. Óvatosság fontos, de amennyire csak lehet, az az érdekünk, hogy megőrizzük az együttműködést. Több évtizedes távlatban el lehet kezdeni hedgelni az amerikai hadi infrastruktúrát, de nem évek alatt.
-
kardkovacsi
senior tag
Nem kell internetes posztokra gondolni, ott van az az ominózus Signalos beszélgetés leirata. Rettentően utálják Vance-ék Európát. Igaza van annak akik az F35-öt cancelolnák. Gyakorlatilag ha kiszedik alóla az intelligence rendszereket egy darab kurva drága vassá alakul az egész gép. Ugye pl. a GPS is amerikai és arra épülnek az F35 rendszerei.
Ha érdekel a téma olvass Thomas Theiner tweetjei közül. [link] -
" tenyszeruen nem igaz" - abban igazad van, hogy a mindent IS kiszervező, Vöröskínábangyártó IT megamultik magasabb profit marginnal villognak - viszont egy Raytheon, vagy a fent felsoroltak úgy termelnek valós profitot, hogy Bangladesh-i gombok helyett normális összegeket fizetnek a dolgozóiknak - az utolsó technikusnak is, nem csak a HQ-n adatbázist tologatónak.
#17152: A Grönlandi fenyegetés és az Ukrán háborúba durván ruszkipártolóan belenyúlás után ha nem is véglet (még nem lőnek ránk az amcsik...), de az tuti, hogy érzékeny dolgokat már nem bíznék rájuk.
-
Ja, de nincs errol szo egyelore. Nyilvan az internetes forumokon kizarolag az a ket veglet letezik, hogy 'eddig haver volt, mostmar ellenseg'. Nyilvan nem ez a helyzet, az USA termeszetesen ma is Europa legfobb szovetsegese, es epp egy krizis kozepen vagyunk, de integralt gazdasagunk es vedelmi rendszerunk van, es ezt Trump nem fogja harom honap alatt felboritani. Ennel reziliensebb a vilag.
Ha mar tozsdei topicban vagyunk: ha az USA kibekithetetlenul osszeveszett volna Europaval, akkor nem 15%-ot esett volna a tozsde, hanem 80%-ot.
-
válasz
t72killer #17148 üzenetére
Offtopic, de az F35 sztori ennel joval bonyolultabb. Finnorszag szerintem nem fogja visszamondani, Kanada eseteben eddig sem volt sok ertelme. Ennek az az oka, h az F35 ugyebar JSF, eleve contested airspace-ekre van kitalalva. Kanadaban nincs es nem is varhato contested airspace. Lengyeleknel, finneknel viszont rengeteg ertelme van.
> A hadiipar az egyik legnagyobb profitrátájú ipari ágazat.
Ez egyszeruen es tenyszeruen nem igaz, osszekevered a profitratat a koltsegekkel.
-
USA társadalma tovább polarizálódik, a képviselőház által elfogadott büdzsé tovább nyírja a közép és alsóbb osztályt.
-
Írtam valahol, hogy egységenként $3 profitot termelő, minimálbéres szalagmunkásokat dolgoztató tucat-cipőgyárakat akarok visszatelepíteni a kontinensre? A hadiipar az egyik legnagyobb profitrátájú ipari ágazat. Nem véletlen bütykölik otthon a játékszereiket a jenkik. Egy cső pár b.zbasszal, kamerával-lencsével: 100+k dodó (Javelin). Ezt ne érné meg tisztán üzleti alapon Európában csinálni??
Arról nem is beszélve, hogy modern fegyvereknél a gyártó szolgája vagy. Kis túlzással ha neki nem szimpi irányba tartod a csövet, abból nem fog kijönni lövedék = kib.sztál az ablakon sokezermrd adófizetői EUR-t a semmiért. Épp ezért tervezi Finnország, Kanada, Portugália az f35 programból kilépést.
#17145: úgyúgy, +SAAB, Dassault, BAE, stb. Ezek mind igen jó melóhelyek és egészséges cégek. jja, valóban nem kizárólag kódb.szkurálásból és "AI-szelídítésből" áll náluk a munka (az is van!), hanem pl érteni kell az anyagtudományhoz, fizikához, kémiához, stb.
-
válasz
attiati #17143 üzenetére
Ha Európának van minimális esze (háát, eléggé minimális van neki sajna), akkor pl instant a saját hadiiparát fejleszti maxra. Dollárcsilliárdok mennek át az óceánon, Európai adófizetői pénzekből Amerikai profitot, Amerikai munkahelyeket és Amerikai adókat finanszírozni. Ennek bőven lenne hely itthon is, a saját GDP-t pumpálva. Főleg úgy, hogy a komplexebb rendszerek (nem muszáj az f35ig elmenni...) alkatrésztámogatása, karbantartása teljesen attól az usa-tól függ, amelyik katonai erővel el akarja venni Grönlandot...
-
attiati
veterán
válasz
Joe123 #17137 üzenetére
Lehet nem is akar (trump idején biztosan nem, utána pedig sok idő lesz a helyreállítás).
Be akarnak terelni mindenkit maguk alá.
Kétoldali egyezményekkel, zsarolással.
Mindenkit azzal és olyan mértékben, ahogy lehet.Nem volt jó módszer, hogy egyszerre ugrottak neki mindenkinek, úgyhogy most egyesével fognak.
-
Joe123
senior tag
-
julius666
addikt
Érdemes felidézni, hogy az első negyedévben összesen mintegy 950 milliárd forintnyi kamatot fizettek ki a prémium állampapírok, ha ezt összevetjük az idei eddigi 57 milliárdos állománycsökkenéssel (és feltételezzük, hogy a többi állampapír esetében nem volt lényegi kamatfizetés), akkor azt kapjuk, hogy gyakorlatilag egy teljes eddigi PMÁP-kamatfizetésnyi összeg elpárolgott a lakossági állampapírok piacáról. [link]
~1000 mrd, ez landolt nagyrészt akkor az ingatlanpiacon. -
j0k3r!
őstag
Arany nagyon durva, jobban tartja magát, mint gondoltam
-
julius666
addikt
A Larger Possible Risk Is the Potential For A Capital War: [link]
(Időpontra linkeltem, a többi rész is érdekes lehet, a vámos rész nyilván még az ápr. 8.-ai állapotokat tükrözi) -
-
kardkovacsi
senior tag
[link] ott a lista mit kell majd shortolni
FB magában 30 milliárd dollárt szed össze az EU-ban. -
-
student
őstag
[Why America's Economic Crisis is Worse than it Looks]
ez volt már? Reagan elnök monológja a vámokról
[RONALD REAGAN vs. TARIFFS: 1987 speech gains NEW LIFE in 2025] -
Peetey91
senior tag
válasz
rolkaDb #17127 üzenetére
Szia! Habár itt nálam az AI vonalon jóval tájékozottabb emberek is vannak, szerintem ez pont olyan feladat amit pár perc alatt ki tudsz gyűjteni velük. Geminivel szerintem tuti, ChatGPT-nek is biztos menne. Kíváncsi vagyok a hozzáértőbbek véleményére is, én a saját munkakörömben nemrég kezdtem el használni, zseniális a Gemini pl ahogy egy témában többszáz releváns cikket átfut, táblázatba rendezi, kilistázza.
-
rolkaDb
aktív tag
Sziasztok, úgy érzem kissé off topik lesz, de talán ez a legrelevánsabb erre.
Szakdolgozatomhoz keresek nyers anyagot. A témámhoz szükségem van a BUX indexet tartalmazó 15 legnagyobb cégre, a hozzájuk tartozó historikus adatokra 2000-től 2024ig, csv-ben.
Célom ezek elemzése, a hatékony portfólió elmélete mentén (béta, vola, stb...). Mindezeket R-ben vizsgálva.
Hol tudnám ezeket leghatékonyabban megszerezni? Külön-külön gyűjtsem , majd füzzem össze egy fileban?
Bárminemű segítséget szívesen fogadok! Előre is kösznöm! -
-
kardkovacsi
senior tag
Kötvénypiacról. James Carville Clinton elnök egyik gazdasági tanácsadója mondta egyszer ha van reinkarnáció ő kötvény piac akar lenni mert az mindenkit meg tud félemlíteni.
"I used to think that if there was reincarnation, I wanted to come back as the president or the pope or as a .400 baseball hitter. But now I would like to come back as the bond market. You can intimidate everybody."
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
aAron_ #17118 üzenetére
Xi szerintem a falig el fog menni
Nincs is más lehetősége.
Bárki szerinte reális alternatíva hogy Kína azt mondja hogy okés, feladjuk mindazt amit eddig csináltunk és amivel sikerült elérni azt hogy a második legnagyobb gazdasági erő legyünk a világon? Nyilván nem.
Szerintem ez olyan chicken game, amelyben Kína egy sínen halad, az USA meg felhajtott a sínre vele szemben és nyomja a gázt. A végkifejletek közt nem szerepel az hogy Kína elrántja a kormányt, ugyanis nincs rá lehetősége.Arra emlékeztet, amikor mindenki azt várta hogy az EU nyomására a Fidesz majd visszacsinálja azt a state capturet, aminek a létét és pozícióját köszönheti. Nyilván nem teszi, mert az a megsemmisülését jelentené.
-
attiati
veterán
válasz
kardkovacsi #17115 üzenetére
Nagyon túlhúzottnak tűnik. USDHUF főleg. Számítanék innen egy felpattanásra. Legalább átmenetileg.
Ha nem olvasnék híreket, akkor ez az az utolsó szint, amire vártam és csukott szemmel venném a dollárt. Viszont a körülményeket ismerve már befolyásol sajnos.
-
válasz
julius666 #17117 üzenetére
A részvényeiket ugyanúgy egy fanatikus szurkolótábor veszi, mint a telefonjaikat🤷♂️. Nuku osztalék, totál agyament P/E. Ha kínából kitiltják őket (nincs kizárva), a világ nem kis részén kapnak 10-30% ellenvámot, akkor ők lesznek az új LEH.
#17119: Japán kezdte állítólag, menekülnek az usd-ből...
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
aAron_ #17118 üzenetére
Láttuk már ezt a chicken game-et és az USA tekerte el a kormányt. Pontosan, ahogy írod Kína kicsit feltekeri a diktatúra potmétert és csá. De ha elborulnak az USA kötvény hozamok, ami inplikál mondjuk egy mortgage válságot akkor ott az USA egész gazdasága letérdel. Márpedig Kína elkezdheti borítani a kötvényeit a piacra. Már lehet el is kezdte és azért gyengül ilyen durván a dollár.
-
aAron_
őstag
válasz
julius666 #17117 üzenetére
"a piac nem hiszi tartósnak ezeket a százalékokat"
Ez kvázi kölcsönös embargó. Lehet chicken game, de akkor az hosszú lesz. Politikailag semelyik vezetésnek nem áll jelenleg érdekében engedményeket tenni.
Xi szerintem a falig el fog menni. Covid alatt is mi volt? Városnyi embereket zártak be több hónapra, vittek kvázi gulágokba, éheztettek, vertek meg. Ráadásul most kiderült, hogy az USA pozíciója sem olyan erős. Tudom, hogy a kínai gazdaságban már alapból nagyon komoly problémák vannak, nagy az elégedetlenség, de a diktatúra feltekerésével szerintem ez kezelhető.
Ráadásul a nacionalizmus sem gyenge, lehet az USA-nak visszacsapás még népszerű is. Ezzel szemben Trump bajba kerülhet legkésőbb midterm környékén, ha durva recesszió és infláció lesz. Addig kell Kínának kitartania. Szerintem.
-
julius666
addikt
válasz
student #17116 üzenetére
Tök egyértelmű hogy a piac nem hiszi tartósnak ezeket a százalékokat, chicken game amiből az egyik fél (simán lehet Kína) visszakozni lesz kénytelen és komoly engedményeket adni a másik félnek.
Kérdés ha így is lesz: milyen másodkörös hatásai lesznek? Akár csak Kínán belül. Ott azért az amcsi cuccok alapból nem olyan menők mint mondjuk Japánban, ők eleve preferálják a saját belpiacos termékeiket. Valszeg komoly felháborodás lehet most a kínai fogyasztókban az USA irányába (amire a propaganda tuti ezerrel rásegít még).
Ki a pöcsöm fog Kínában ezután szifont venni pl? Ha valakit nem érdekel a nemzeti önbecsülés, akkor is ott van, hogy kérdőjeles a jövőbeli utánpótlás, akár alkatrész, akár következő készülékek terén, hiszen egy megegyezés után is bármikor újrakezdődhet az egész Trump alatt.
2024-es Apple smartphone shipment:
- világ: 225.9m
- Kína: 42.9mAAPL P/E: 30,27...
-
kardkovacsi
senior tag
Azt gondolom, hogy semmilyen dollár eszközt nem szabad tartani. Izélheted az ETF-ed az amcsi részvényekből ha nem is mennek sehová ha közben az eur.usd elmegy 1.4-re vagy hasonló.
-
kardkovacsi
senior tag
Addig agyaltam ezen a dolláron, hogy nem kötöttem meg. Elég durva omlás van a dollárban.
-
buherton
őstag
[Zsiday - Tőkemenekítés az USA-ból?]
Válság idején a tőke jellemzően a biztonságos, stabil országokba menekül, de most úgy tűnik ezek között nincs ott az USA, sőt. Pont azt látjuk, mint amit bármely fejlődő piaci válságnál látunk: gyengül az ország devizája, emelkednek a kötvényhozamok, esnek a részvények. Az elmúlt 30 évben ilyet az USA-ban nem láttam még, de láttam számos latin-amerikai, dél-kelet-ázsiai országnál, vagy akár Magyarország esetén is.
Mindez akkor szokott történni, hogyha az adott országba, annak eszközeibe, gazdaságpolitikájába és/vagy politikai vezetésébe vetett hit meginog. Ilyenkor a befektetők mind egyszerre akarnak menekülni a hirtelen bizonytalanná vált régióból/országból és minden eszközüktől gyorsan szabadulnak, ez okozza a fent leírt mozgásokat.
....
Fura szerepcsere: Argentína egy-két éve úgy viselkedik, mintha egy überfegyelmezett germán jegybankár irányítaná, az USA pedig úgy, mint régen Argentína.
Trump megcsinálta! Ez csak Trumpnak sikerülhetett elérni! -
Wn2tl
aktív tag
válasz
kardkovacsi #17104 üzenetére
-
Joe123
senior tag
válasz
kardkovacsi #17102 üzenetére
Így van, minél kevesebb idő van lejáratig és minél nagyobb elmozdulás kell az ITM-hez, annál nagyobb a kasza, ha megtörténik. A több ezer % teljesen normális profitráta ezeknél.
-
Ringman
félisten
The European Union and China have agreed to look into setting minimum prices of Chinese-made electric vehicles instead of tariffs imposed by the EU last year, a European Commission spokesperson said on Thursday.
German newspaper Handelsblatt reported earlier on Thursday that negotiations had begun.
[link] -
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
aAron_ #17090 üzenetére
ennyire kezd meginogni a bizalom az USA-val szemben?
Szerintem sajnos igen. Az USA elindult nagy lépésekkel a magyarosodás irányába... Nem lehetett nem észrevenni a tegnapi óriási bennfentes kereskedéseket, és azt hogy nem indult azonnal nyomozás az ügyükben mint régebben. A tőkepiacok fellegvárában ilyenek nem történhettek meg korábban bűntetlenül. Hihetetlen számomra az az amatőrség is amivel kivitelezték őket. Aznapi lejáratú 0DTA opciók vásárlása nagy összegben, percekkel a bejelentés előtt... Hihetetlen.
-
Ixion77
Topikgazda
válasz
t72killer #17081 üzenetére
politikus-haverok vajon még ma reggel ki is szálltak/most szállnak ki, kivéve a profitot, vagy bíznak a V rallyban?
Ma reggel olvastam, hogy tegnap záráskor a valaha volt legnagyobb dark pool tranzakciók történtek pl. SPX-ben. Valószínűbbnek tűnt hogy profirealizálás volt mint beszállás, így ez alapján már előre féltem hogy vissza fogunk fordulni lefelé. Sajnos bejött.
-
kardkovacsi
senior tag
Amúgy az megvan, hogy a Vissza Jövőbe II-ben lévő Biff Tannen-t Trumpról mintázták? Úgy látszik a forgatókönyvírók túl korlátoltan gondolkodtak, azt még ők se képzelték, hogy egyszer elnök lesz belőle
-
válasz
kardkovacsi #17102 üzenetére
Hihetetlen... Ha ez nincs, akkor esélyesen 5%-al lentebb lennének az indexek. Vagy éppenséggel ugyanitt, ha a Nagy Narancs Majom előre tervezett hiszti+cirkusz helyett eleve értelmesember módjára bevezetési határidővel, stb jelenti be a vámokat. Mondjuk picit is úgy téve, mint aki foglalkozott is a feladvánnyal egy délutánnyit.
-
kardkovacsi
senior tag
Valószínűleg direkt lett időzítve opció lejáratra. Mert akkor lehet a legtöbbet keresni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Samsung Flip 2.0 PRO 65" WM65R + Connectivity tray + Gurulós állvány
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 7950X 16 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest