Hirdetés
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
367,91
-
pictigjis
őstag
eur huf chartot lattatok?
-
pictigjis
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
én szeretném, ha nem fosnád tele a fórumot llm-es cuccokkal. köszi
-
pictigjis
őstag
válasz
Ringman
üzenetére
"nagyon tech-fókuszú a topikban az ai megközelítése"
ez mondjuk érthető, hiszen mégis csak egy it-s fórumon vagyunk. a legtöbb hozzászóló a szakmában dolgozva a bőrén érzi, hogy (náluk) már most nagy változások vannak, és ebből születnek olyan kinyilatkoztatások, amiknek viszont még bőven nem jött el az ideje
lehet, hogy tényleg el fog, nem tudjuk. a potenciált is látja mindenki, de ettől még nagyon sokan nagyon előreszaladtak itt az időben. de hát az enyém is csak egy vélemény, pont annyit ér, mint bárki másé

-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
teljesen egyetertek, szo szerint szektas lett itt a hangulat. es aztan abbol kiindulva, hogy jaj de jol tudjak hasznalni a programozok es mennyi sok mindenre jo nekik, azt is elkezdik egybol vizionalni egyesek, hogy orvos meg pszichologus helyett is jo az ai, mert mindig keznel van es olcsobb is. aztan vele beszelgetnek arrol, hova lenne erdemes koltozni, meg barmilyen olyan mas kerdesrol, amirol aztan tenyleg fogalma sincs, max. innen-onnan kiollozott mondatokat visszabofog. de nyilvan robottal kell megbeszelni az emberek szamara fontos dolgokat, nem mondjuk egy masik emberrel vagy baratokkal, esetleg sajat kutatasokat vegezni, hatha abbol mas - emberi - kovetkeztetes jonne ki. szarni ra, majd o tudja, kerdezzuk "baratunkat"
az is egy bullshit, hogy barki ai-ellenes lenne. mindannyian felfogtuk a jelentoseget, a nem programozok is latjak, hogy mi tortenik, de az egyszeruen tenyleg baromsag, hogy azt probaljak egyesek bemagyarazni, hogy mindent at tud venni az embertol
az en munkam (egy reszere) amugy peldaul elmeletben kivalo eszkoz lehetne, de meg azt sem vette at. de van a teruletnek egy olyan resze is, amit meg soha nem is fog tudni atvenni a jellege miatt. ettol meg nem vagyunk biztonsagban, de ezt aterezve is azt gondolom, hogy itt egyesek tul sokat akarnak belelatni ebbe a technologiaba
-
pictigjis
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
behozhatod újra a pszichológus vonalat, de továbbra is teljesen feleslegesen teszed, mert extrém rossz példa ai-ra. még egyszer elmondom: a pszichológiai terápia olyan terület, ahol az emberi metakommunikáció is extrém fontos. továbbra is magát áltatja, aki azt hiszi, ezt az ai is meg tudja csinálni. nem tudja
ha valaki amúgy csak beszélgetni akar valakivel, az nem terápia. (de egyébként baromi rossz irány, hogy az emberek egymás helyett a chatgpt-vel beszélgetnek, mert "olyan barátságos, megért engem." vonatkozó mindfuck: Egy ideig minden úgy zajlott, mint egy rendes esküvőn. Csak éppen az MI-vőlegény a telefon képernyőjén jelent meg)
-
pictigjis
őstag
válasz
forumpista
üzenetére
a programozás célfeladat. emberi tényező nélkül. a kód az kód. az emberi érzéseket és traumákat viszont nem lehet csak úgy lekódolni, mert minden ember más, és ezért a különféle ingerekre adott reakciói, válaszai is egyéniek
de tényleg hagyjuk, felesleges ragozni
-
pictigjis
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
nézd, ebben a kérdésben valóban józan paraszti ésszel gondolkozom. általános pszichológiai ismereteim vannak, orvoscsaládban nőttem fel. mindabból, amit ilyen minőségemben láttam, (különösebb szakmai háttérismeret) nélkül nem tudom elképzelni, hogy egy komoly, valódi trauma feldolgozásában egy programozott beszélgetőgép valódi segítséget tudjon nyújtani jelenleg. egy személyes terápiának a metakommunikáció is a része, a beteg egy rezdülése is baromi fontos lehet, és befolyásolhatja, hogy mi az, amit mondani lehet neki, és mi az, amit nem. rengeteg vetülete van ennek
de mint írtam, lehet, hogy egyszer eljutunk oda, hogy amit írsz, az reális legyen, de az valószínűleg nagyon nem most van
#23220 ezt sokan mondták már, hogy nem egy ördöglakat szakma, aztán mégsem alkalmas rá mindenki. a diagnosztika és a leletezés más, de azzal már eleve évek óta megy az adatbázis-építés
-
pictigjis
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
akinek bármilyen pszichológus helyett megfelel a mesterséges intelligencia, annak valójában aligha van igazából szüksége pszichológusra. messzire vezet ez, tényleg ne is menjünk bele, de szerintem baromi egészségtelen, sőt sok szempontból kifejezetten káros, hogy milyen felhasználási módok merülnek fel csak ezen a fórumon random hozzászólásokban. de biztos én vagyok maradi, hogy azt gondolom, ez a technológia nem erre való. és hogy sokaknál "bődületes problémákon tudna segíteni"? hát ez szerintem egyenesen óriási tévedés és illúzió. lehet, hogy egyszer eljutunk idáig is, de hogy most, 2026-ban chatgpt-re cseréljünk bármilyen pszichológust? egészségére az emberiségnek
-
pictigjis
őstag
válasz
Dare2Live
üzenetére
Pár hetes fejbevert storym, hogy AIt használ kolléganő terápiára. Kérdeztem neki bejött nem érzi rosszabbnak le is mondta pszihologusát. Nagyon komoly előnynek érzi, hogy ha gond van ott van azonnal és nem 20.000Ft/h.
én komolyan nem győzöm kapkodni a fejem az emberi hülyeségen, és akkor még ki sem mozdultam erről a fórumról
de hogy on is legyek: ezek az emberek, akik azt hiszik, hogy az ai mindenre jó és minden problémájukat megoldja, akkor is használnák, ha az "ai pszichológusért" fizetni kéne? mondjuk nem 20-at, hanem óránként 10-et?
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
axioma
üzenetére
idén ezzel már nekünk is foglalkozni kell... akik kaptok/kaptatok már ilyen céges részvényt, hogyan kaptátok? a feleségem úgy kapta (az első részletnek elvileg most januárban volt a vestingje), hogy amerikai brókernél (merrly lynch) nyitott számlára került a cucc. ez általános? bonyolítja/módosítja az adózási teendőket?
-
pictigjis
őstag
válasz
atee_13
üzenetére
A piaci folyamatokat jó eséllyel még az MNB kamatdöntése és sajtótájékoztatója hajtja. Bár az irányadó ráta mértéke változatlanul 6,5 százalékon maradt, a jegybank előretekintő iránymutatása némileg megváltozott és Varga Mihály elnök kijelentése szerint adatvezérelt üzemmódba lépett. Ez azt jelenti, hogy a monetáris politikai irány egyértelműen lazább, mint az elmúlt hónapokban, a jegybank pedig óvatosan megnyitotta az ajtót egy esetleges év eleji kamatcsökkentés előtt.
azon lehet elmélkedni, hogy az mnb önszántából, vagy hm, esetleg valamilyen ráhatásra változtatott a kommunikációján: Orbán Viktor adott egy pofont Varga Mihály függetlenségének
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
ahogy korabban is irtam: meg mindig tok ugy viselkedik, mint valami shitcoin, teljesen random(nak tuno) mozgasokkal

-
pictigjis
őstag
válasz
julius666
üzenetére
amúgy tök laikusként érdekesnek tűnik, amiket írtok, bár ugye nem értek hozzá. viszont lassan érdemes lehetne nyitni egy AI-programozás topikot, ott talán ezek jobb helyen lennének hosszabb távon. szívesen olvasnám is néha. tőzsde-gazdaság vonalon viszont ezekből a full szakmai dolgokból nekem semmi nem fog lejönni (azon kívül, hogy tényleg baromi sok IT-s van ezen a fórumon - milyen meglepő
) -
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
julius666
üzenetére
mert akkor nem írogatnál ilyen magas lóról.
talán azért is lehet, mert a kolléga a saját beírásai alapján nem a legjobbkor szállt át btc-ből nasdaq-ba. a tegnapival talán kisebbek a mínuszok, és ezzel megjöhetett a hozzászólási kedv is. bár már tudjuk: mindig minden mindegy, csak vásárolni kell és minden rendben lesz!
-
pictigjis
őstag
huf is 403 alatt
-
pictigjis
őstag
válasz
PredatorZoli
üzenetére
és eddig azt hittük, ilyet csak a kriptóval lehet megcsinálni, aztán kiderült, hogy baromira nem. valahol tényleg baromi elkeserítő ez az egész
(mondja a lúzer, akinek nem szóltak előre a gonosz bácsik) -
pictigjis
őstag
válasz
Soulfly842
üzenetére
így utólag mennyire más fényben csillog ez is, na ő például biztos tudta, mi jön

rohadnának meg mind egy szálig, komolyan mondom
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
most nem (csak) azért, mert ma délelőtt nem toltam all-int kb. bármibe, de azért baromi frusztráló, ami itt történt. egyszerűen botrány, hogy ilyen lépések teljesen random egymás után megtörténhetnek minden következmény nélkül, nevetségessé válik az egész tőzsde is egy kicsit

-
pictigjis
őstag
Tizennégy év alatt 234 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak Magyarországon az Eurostat adatai szerint. Az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai szerint 2010 és 2024 negyedik negyedéve között nálunk volt a legnagyobb az áremelkedés, a lista második helyén Észtország (+228%), a harmadikon pedig Litvánia (+187%) szerepel. A bérleti díjak emelkedésében is dobogós Magyarország a maga 114 százalékával, csak Észtország (212%) és Litvánia (175%) előzi meg.
-
-
pictigjis
őstag
Az ingatlanpiac hónapok óta országos szinten tapasztalt felívelése, egyben túlárazottsága miatt sok ügyletben kényszerültek a tulajdonosok rendkívül nagy alkukra. Az országos átlag – és eddig jellemző – 5-10%-os alkuk helyett nem ritkán 10-25%-kal alacsonyabb áron zárulnak a miskolci ingatlanügyletek.
(Duna House hírlevél)
-
pictigjis
őstag
válasz
t72killer
üzenetére
pedig: Itt az EU legújabb ajánlata Trumpnak: kölcsönösen 0 százalékos vám
biztosan tetszeni fog neki

-
pictigjis
őstag
10,3 százalékos mínuszban van a BUX a nyitást követően. Az OTP ennél is nagyobb, mintegy 15,4 százalékos mínuszban nyitott.
-
pictigjis
őstag
válasz
julius666
üzenetére
én is úgy gondolom, hogy a "hagyományos" logika beszél belőle, hogy most jön egy medvécske, aztán megyünk szépen tovább felfelé. csak én nem látom, miből lesz a profit, ha senki nem fogja megvenni az egymillió forintos iphone-t, ÉS a párhuzamosan zajló AI-forradalom miatt közben tömegek veszít(het)ik el a munkájukat
szóval én a magam részéről egyelőre türelmesen várok az esés megvételével
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
a tesla olyan, mint valami shitcoin, olykor teljesen random mozgásokkal. egy ilyen jelentés után (ami tény) most épp +5%, amiben biztos benne van az is, hogy "musk állítólag visszalép a kormányzati szerepétől" (ami spekuláció)
-
pictigjis
őstag
válasz
julius666
üzenetére
erre szokott lenni amúgy egy történetem is. a feleségem középvezető egy pénzügyi multinál, magyar viszonylatban semmi okunk a panaszra. pár hónapja jött az amerikai főnök látogatóba, a feleségem körbevitte kicsit a városban megmutatni neki ezt-azt. amikor a pesti rakparton jártak, nagyon kedvesen megkérdezte az amerikai ember, hogy akkor mi a feleségem pozícióját és fizetését alapul véve ezen a környéken tudnánk venni egy lakást? szegény próbált nagyon diplomatikusan válaszolni, de azért őszintén elmondta, hogy közünk sincs hozzá, és belátható időn belül nem is lesz
elképesztő aránytalanságok alakultak ki a magyar ingatlanpiacon, egy bizonyos szint fölött a magam részéről pedig eladósodni sem szeretnék. a kiárazódás sokkal szélesebb kört érint, mint sokan gondolnák
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi
üzenetére
egyébként én teljesen tanácstalan vagyok, milyen stratégiát kéne jelenleg követni. a nemzetközi politikában is olyan szinten erősödött fel az akár konfliktusokkal is fenyegető szájalás (pl. amerika-irán), ami engem teljesen elbizonytalanít kb. mindennel kapcsolatban. nehéz most okosnak lenni
-
pictigjis
őstag
tulajdonkeppen semmi gondom, bar tokeletesen alkalmatlannak tartom ezeket az abrakat arra, hogy egy total kezdo stockpickingelni probaljon az altala eppen talalt random app "modestly undervalued" ertekelese alapjan
de az is igaz, hogy tenyleg semmi kozom hozza, ki es milyen informaciok alapjan akarja ide vagy oda tenni a penzet. bar ennyi erovel es tapasztalattal kaszinoba is lehet menni
-
pictigjis
őstag
az univerzum kegyelmezzen nekünk, könyörgöm...
Már készül a mesterterv: biztosnak hiszi Donald Trump 2028-as indulását a volt főstratégája
-
pictigjis
őstag
a Tisza nekem ugyanolyan hiteltelen; honnan jött a csávó? addig jó volt ott? hirtelen megvilágosodott, megerkölcsösödött?? szerintem nem
csak erre reagálok, aztán engedjük el a politikát. teljesen mindegy, honnan jött, a finnyáskodás időszaka régen véget ért. ki kell takarítani innen a szemetet, és ha ő söpri ki, akkor ő. már azzal lényegesen előrébb lesz ez a szemétdomb ország, ha valóban csatlakozunk az európai ügyészséghez
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
DopeBob
üzenetére
akarhova poroghet az inflacio, most mar tenyleg egyre biztosabb, hogy semmilyen magyar allampapirt nem tartok meg. ami ma elhangzott, az alapjan itt nincs jovo. es meg ha a fidesz jo esellyel el is vesziti a valasztast, evekig fog tartani a takaritas. sajnos a hetfoi euroarfolyamtol tartok egy kicsit...
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
Tyler Durden
üzenetére
központi statisztikai hazugság
de majd jön az ügyeletes user, és megmagyarázza, hogy teljesen jól van ez számolva
-
pictigjis
őstag
a forint esese hosszabb tavon biztos, igy alakult ki a magyar gazdasagpolitika, a folyamatos leertekeles egy eszkoz. trump amokfutasa, a hamarosan kezdodo valasztasi osztogatas, az eu-ban betoltott helyunk, az eu-s penzek nelkuli serulekenysegunk stb. stb. mind bizonytalansag szamomra. es azt sugja az osztonom, hogy ha lesz meg 400 (ez se biztos), azt ki kell hasznalni
-
pictigjis
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
nem hinném, az a 0,45 százalékos díjtétel egyéb konverziós műveletekre vonatkozik. erre a kérdésemre pont nemrég válaszolt a raiffeisen is, az általuk kínált azonnali árfolyamos devizaváltás is díjmentes marad. ez egy külön szolgáltatás, persze amit ezen buknak, azt garantáltan megfizettetik máshol
-
pictigjis
őstag
válasz
Mercutio_
üzenetére
nincs költsége. ennél a bankmonitoros díjcsomagnál a devizaszámla ingyenes, a kártya szintén ingyen kapcsolgatható a számlák között. utalásról fogalmam sincs, a kártyát át szoktam váltani az eurós számlára, ezután feltöltöm revolutra, és azonnali eurós utalással átlövöm egy másik (látra szóló kamatot fizető) eurós számlára a parkoltatás idejére
a váltásnál a felár éppen kb. 0,3 huf volt (406 helyett 406,3 volt az erste ajánlata)
-
pictigjis
őstag
Az árak emelkedésével lesz kénytelen szembesülni az amerikai gazdaság is, ahol most a fizetési mérleg megborulása a legfőbb gond. Annak helyrebillentése a fogyasztás visszafogását igényli (miközben ez a cél direktben politikailag felvállalhatatlan), Trump – következetlennek tűnő, lásd vámpolitika – intézkedéseit is ez magyarázza. Ennek végső soron inflációnövelő hatása lesz.
-
pictigjis
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
kb. masfel hete meg ott tartottal, hogy "eddig nem erdekelt a tbsz es a tozsde, ezert minden ilyen hozzaszolast atporgettem". viszont arrol naponta beszamoltal, hogy nincs jobb otleted a fixmapnal. kicsit tobb olvasast es kevesebb irast, hidd el, neked is jot fog tenni
-
pictigjis
őstag
válasz
AMD Power
üzenetére
szerinted nem lehetne, hogy nem teszel fel ilyen értelmetlen kérdéseket?
(de hogy valami érdemi választ is adjak arra, amit csinálsz: óriási hibát követsz el azzal, hogy miközben még az etf-eket is csak frissen ismered, máris stock pickingelésbe akarsz kezdeni. biztos út a rengeteg pénz elvesztése felé)
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
kis magyar tőzsde(ner)valóság
Annak ellenére, hogy a Banus Port igen nagy veszteséggel adta el a 4iG részvényeit, valaki nagyot nyerhetett az üzlet másik felén, a Banus Port által eladott részvények megvásárlásával. Az MNB határozata szerint „az ügyletek és/vagy kereskedési megbízások szokatlan koncentrációja egyetlen személyhez köthetőek.” Azt azonban, hogy pontosan kihez, az MNB a 24.hu kérdésére sem árulta el. A Banus Port Vagyonkezelő Zrt. határidőre befizette a kiszabott 250 millió forintos piacfelügyeleti bírságot, és mostanáig nem élt jogorvoslati lehetőségével, vagyis a cég sem vitatta az MNB megállapításait.
-
pictigjis
őstag
válasz
torma99
üzenetére
az a baj, hogy egyáltalán nem csak mi ugrunk az okásságaira
Néhány szó elég volt Donald Trumptól, és egy egész szektort ütni kezdtek a tőzsdén
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
nort_on
üzenetére
én sem értem teljesen, mit csinálsz, ami nem jelenti azt, hogy nem jöhet be. de te írtad le ezen a fórumon már ezerszer, hogy nem szabad mohónak lenni, ehhez képest nem ez látszik a stratégiádon. más tőzsdei termékek kapcsán minden újoncnak elmondja valaki, hogy a múltbeli hozamok semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve, akkor a kriptónál miért garancia bármire az, hogy az eddigi ciklusokban mi történt? bár persze ebben a hozzászólásodban már benne volt, hogy "szerinted" nincs vége, ami mint mondtam, még lehet jó tipp is
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
atee_13
üzenetére
arról nem is beszélve, hogy a szíjjártó-féle külgazdasági minisztérium is fontosnak tartotta, hogy ebben az igazán fontos, mindenkit érdeklő ügyben azonnal közleményt adjon ki, hogy nemisúgyvanaz! na, ekkor lehet csak igazán tudni, hogy mindenki maszatol, igen jó eséllyel a bmw is
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Samsung Galaxy S25 12/256GB Navy Blue (Gari: 2029.04.10)
- POWERCOLOR RX 9070 XT 16GB GDDR6 RED DEVIL - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 OC Eladó!
- BIZTOSÍTÁSSAL iPad Pro 13 M4 Ezüst + Apple Pencil Pro
- TP-Link Archer TX50E AX3000 PCI-e WiFi Kártya!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 Slim 1TB HDD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo T495s Ryzen 7 pro 3700U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 86%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)