- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pictigjis
őstag
a hiteles inflációs adatok margójára
Pont azoknak a gyógyszereknek korlátozzák az árát, amelyekből a KSH az inflációt kiszámolja
-
pictigjis
őstag
A devizaarfolyam elsodlegesen a kereskedelmi deficittel kapcsolatos varakozasoktol fugg.
és itt most mi lehet az a várakozás, ami az erősödés irányába mutat? nekem ez most tényleg baromi furcsa, és korábban láttunk is arra mintákat, hogy egy összeomlófélben lévő gazdaságról érkező hírek már rövid távon is egyből megjelentek az árfolyamban
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi #18787 üzenetére
nem nagyon akarok offolni en is, de szerintem a ryanairnel csovesebb legitarsasag nincs a foldon, meg az ulesekrol is lesporoljak a rohadt zsebet. a multkor megvett ulesek ellenere siman szetultettek a felesegemmel, merthogy "gepcsere" volt, es amikor visszakertem a penzt (haromszor), (haromszor) irtak vissza, hogy bekaphatom, mert ok leirtak a feltetelekben, hogy igazabol azt csinalnak, amit akarnak. mi sokat repulunk, a wizz minden problemajaval egy szinttel a ryanair felett van. szvsz persze
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi #17554 üzenetére
ahogy korabban is irtam: meg mindig tok ugy viselkedik, mint valami shitcoin, teljesen random(nak tuno) mozgasokkal
-
pictigjis
őstag
válasz
julius666 #17494 üzenetére
amúgy tök laikusként érdekesnek tűnik, amiket írtok, bár ugye nem értek hozzá. viszont lassan érdemes lehetne nyitni egy AI-programozás topikot, ott talán ezek jobb helyen lennének hosszabb távon. szívesen olvasnám is néha. tőzsde-gazdaság vonalon viszont ezekből a full szakmai dolgokból nekem semmi nem fog lejönni (azon kívül, hogy tényleg baromi sok IT-s van ezen a fórumon - milyen meglepő
)
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
julius666 #17052 üzenetére
mert akkor nem írogatnál ilyen magas lóról.
talán azért is lehet, mert a kolléga a saját beírásai alapján nem a legjobbkor szállt át btc-ből nasdaq-ba. a tegnapival talán kisebbek a mínuszok, és ezzel megjöhetett a hozzászólási kedv is. bár már tudjuk: mindig minden mindegy, csak vásárolni kell és minden rendben lesz!
-
pictigjis
őstag
huf is 403 alatt
-
pictigjis
őstag
válasz
PredatorZoli #16937 üzenetére
és eddig azt hittük, ilyet csak a kriptóval lehet megcsinálni, aztán kiderült, hogy baromira nem. valahol tényleg baromi elkeserítő ez az egész
(mondja a lúzer, akinek nem szóltak előre a gonosz bácsik)
-
pictigjis
őstag
válasz
Soulfly842 #16893 üzenetére
így utólag mennyire más fényben csillog ez is, na ő például biztos tudta, mi jön
rohadnának meg mind egy szálig, komolyan mondom
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi #16914 üzenetére
most nem (csak) azért, mert ma délelőtt nem toltam all-int kb. bármibe, de azért baromi frusztráló, ami itt történt. egyszerűen botrány, hogy ilyen lépések teljesen random egymás után megtörténhetnek minden következmény nélkül, nevetségessé válik az egész tőzsde is egy kicsit
-
pictigjis
őstag
Tizennégy év alatt 234 százalékkal emelkedtek az ingatlanárak Magyarországon az Eurostat adatai szerint. Az Európai Unió statisztikai hivatalának adatai szerint 2010 és 2024 negyedik negyedéve között nálunk volt a legnagyobb az áremelkedés, a lista második helyén Észtország (+228%), a harmadikon pedig Litvánia (+187%) szerepel. A bérleti díjak emelkedésében is dobogós Magyarország a maga 114 százalékával, csak Észtország (212%) és Litvánia (175%) előzi meg.
-
-
pictigjis
őstag
Az ingatlanpiac hónapok óta országos szinten tapasztalt felívelése, egyben túlárazottsága miatt sok ügyletben kényszerültek a tulajdonosok rendkívül nagy alkukra. Az országos átlag – és eddig jellemző – 5-10%-os alkuk helyett nem ritkán 10-25%-kal alacsonyabb áron zárulnak a miskolci ingatlanügyletek.
(Duna House hírlevél)
-
pictigjis
őstag
válasz
t72killer #16675 üzenetére
pedig: Itt az EU legújabb ajánlata Trumpnak: kölcsönösen 0 százalékos vám
biztosan tetszeni fog neki
-
pictigjis
őstag
10,3 százalékos mínuszban van a BUX a nyitást követően. Az OTP ennél is nagyobb, mintegy 15,4 százalékos mínuszban nyitott.
-
pictigjis
őstag
válasz
julius666 #16247 üzenetére
én is úgy gondolom, hogy a "hagyományos" logika beszél belőle, hogy most jön egy medvécske, aztán megyünk szépen tovább felfelé. csak én nem látom, miből lesz a profit, ha senki nem fogja megvenni az egymillió forintos iphone-t, ÉS a párhuzamosan zajló AI-forradalom miatt közben tömegek veszít(het)ik el a munkájukat
szóval én a magam részéről egyelőre türelmesen várok az esés megvételével
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi #16060 üzenetére
a tesla olyan, mint valami shitcoin, olykor teljesen random mozgásokkal. egy ilyen jelentés után (ami tény) most épp +5%, amiben biztos benne van az is, hogy "musk állítólag visszalép a kormányzati szerepétől" (ami spekuláció)
-
pictigjis
őstag
válasz
julius666 #16055 üzenetére
erre szokott lenni amúgy egy történetem is. a feleségem középvezető egy pénzügyi multinál, magyar viszonylatban semmi okunk a panaszra. pár hónapja jött az amerikai főnök látogatóba, a feleségem körbevitte kicsit a városban megmutatni neki ezt-azt. amikor a pesti rakparton jártak, nagyon kedvesen megkérdezte az amerikai ember, hogy akkor mi a feleségem pozícióját és fizetését alapul véve ezen a környéken tudnánk venni egy lakást? szegény próbált nagyon diplomatikusan válaszolni, de azért őszintén elmondta, hogy közünk sincs hozzá, és belátható időn belül nem is lesz
elképesztő aránytalanságok alakultak ki a magyar ingatlanpiacon, egy bizonyos szint fölött a magam részéről pedig eladósodni sem szeretnék. a kiárazódás sokkal szélesebb kört érint, mint sokan gondolnák
-
pictigjis
őstag
válasz
kardkovacsi #15971 üzenetére
egyébként én teljesen tanácstalan vagyok, milyen stratégiát kéne jelenleg követni. a nemzetközi politikában is olyan szinten erősödött fel az akár konfliktusokkal is fenyegető szájalás (pl. amerika-irán), ami engem teljesen elbizonytalanít kb. mindennel kapcsolatban. nehéz most okosnak lenni
-
pictigjis
őstag
tulajdonkeppen semmi gondom, bar tokeletesen alkalmatlannak tartom ezeket az abrakat arra, hogy egy total kezdo stockpickingelni probaljon az altala eppen talalt random app "modestly undervalued" ertekelese alapjan
de az is igaz, hogy tenyleg semmi kozom hozza, ki es milyen informaciok alapjan akarja ide vagy oda tenni a penzet. bar ennyi erovel es tapasztalattal kaszinoba is lehet menni
-
pictigjis
őstag
az univerzum kegyelmezzen nekünk, könyörgöm...
Már készül a mesterterv: biztosnak hiszi Donald Trump 2028-as indulását a volt főstratégája
-
pictigjis
őstag
a Tisza nekem ugyanolyan hiteltelen; honnan jött a csávó? addig jó volt ott? hirtelen megvilágosodott, megerkölcsösödött?? szerintem nem
csak erre reagálok, aztán engedjük el a politikát. teljesen mindegy, honnan jött, a finnyáskodás időszaka régen véget ért. ki kell takarítani innen a szemetet, és ha ő söpri ki, akkor ő. már azzal lényegesen előrébb lesz ez a szemétdomb ország, ha valóban csatlakozunk az európai ügyészséghez
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
DopeBob #14794 üzenetére
akarhova poroghet az inflacio, most mar tenyleg egyre biztosabb, hogy semmilyen magyar allampapirt nem tartok meg. ami ma elhangzott, az alapjan itt nincs jovo. es meg ha a fidesz jo esellyel el is vesziti a valasztast, evekig fog tartani a takaritas. sajnos a hetfoi euroarfolyamtol tartok egy kicsit...
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
Tyler Durden #14635 üzenetére
központi statisztikai hazugság
de majd jön az ügyeletes user, és megmagyarázza, hogy teljesen jól van ez számolva
-
pictigjis
őstag
a forint esese hosszabb tavon biztos, igy alakult ki a magyar gazdasagpolitika, a folyamatos leertekeles egy eszkoz. trump amokfutasa, a hamarosan kezdodo valasztasi osztogatas, az eu-ban betoltott helyunk, az eu-s penzek nelkuli serulekenysegunk stb. stb. mind bizonytalansag szamomra. es azt sugja az osztonom, hogy ha lesz meg 400 (ez se biztos), azt ki kell hasznalni
-
pictigjis
őstag
válasz
Mercutio_ #14589 üzenetére
nem hinném, az a 0,45 százalékos díjtétel egyéb konverziós műveletekre vonatkozik. erre a kérdésemre pont nemrég válaszolt a raiffeisen is, az általuk kínált azonnali árfolyamos devizaváltás is díjmentes marad. ez egy külön szolgáltatás, persze amit ezen buknak, azt garantáltan megfizettetik máshol
-
pictigjis
őstag
válasz
Mercutio_ #14586 üzenetére
nincs költsége. ennél a bankmonitoros díjcsomagnál a devizaszámla ingyenes, a kártya szintén ingyen kapcsolgatható a számlák között. utalásról fogalmam sincs, a kártyát át szoktam váltani az eurós számlára, ezután feltöltöm revolutra, és azonnali eurós utalással átlövöm egy másik (látra szóló kamatot fizető) eurós számlára a parkoltatás idejére
a váltásnál a felár éppen kb. 0,3 huf volt (406 helyett 406,3 volt az erste ajánlata)
-
pictigjis
őstag
Az árak emelkedésével lesz kénytelen szembesülni az amerikai gazdaság is, ahol most a fizetési mérleg megborulása a legfőbb gond. Annak helyrebillentése a fogyasztás visszafogását igényli (miközben ez a cél direktben politikailag felvállalhatatlan), Trump – következetlennek tűnő, lásd vámpolitika – intézkedéseit is ez magyarázza. Ennek végső soron inflációnövelő hatása lesz.
-
pictigjis
őstag
válasz
AMD Power #14562 üzenetére
kb. masfel hete meg ott tartottal, hogy "eddig nem erdekelt a tbsz es a tozsde, ezert minden ilyen hozzaszolast atporgettem". viszont arrol naponta beszamoltal, hogy nincs jobb otleted a fixmapnal. kicsit tobb olvasast es kevesebb irast, hidd el, neked is jot fog tenni
-
pictigjis
őstag
válasz
AMD Power #14551 üzenetére
szerinted nem lehetne, hogy nem teszel fel ilyen értelmetlen kérdéseket?
(de hogy valami érdemi választ is adjak arra, amit csinálsz: óriási hibát követsz el azzal, hogy miközben még az etf-eket is csak frissen ismered, máris stock pickingelésbe akarsz kezdeni. biztos út a rengeteg pénz elvesztése felé)
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
kis magyar tőzsde(ner)valóság
Annak ellenére, hogy a Banus Port igen nagy veszteséggel adta el a 4iG részvényeit, valaki nagyot nyerhetett az üzlet másik felén, a Banus Port által eladott részvények megvásárlásával. Az MNB határozata szerint „az ügyletek és/vagy kereskedési megbízások szokatlan koncentrációja egyetlen személyhez köthetőek.” Azt azonban, hogy pontosan kihez, az MNB a 24.hu kérdésére sem árulta el. A Banus Port Vagyonkezelő Zrt. határidőre befizette a kiszabott 250 millió forintos piacfelügyeleti bírságot, és mostanáig nem élt jogorvoslati lehetőségével, vagyis a cég sem vitatta az MNB megállapításait.
-
pictigjis
őstag
válasz
torma99 #13781 üzenetére
az a baj, hogy egyáltalán nem csak mi ugrunk az okásságaira
Néhány szó elég volt Donald Trumptól, és egy egész szektort ütni kezdtek a tőzsdén
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
nort_on #13347 üzenetére
én sem értem teljesen, mit csinálsz, ami nem jelenti azt, hogy nem jöhet be. de te írtad le ezen a fórumon már ezerszer, hogy nem szabad mohónak lenni, ehhez képest nem ez látszik a stratégiádon. más tőzsdei termékek kapcsán minden újoncnak elmondja valaki, hogy a múltbeli hozamok semmilyen garanciát nem jelentenek a jövőre nézve, akkor a kriptónál miért garancia bármire az, hogy az eddigi ciklusokban mi történt? bár persze ebben a hozzászólásodban már benne volt, hogy "szerinted" nincs vége, ami mint mondtam, még lehet jó tipp is
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
atee_13 #12951 üzenetére
arról nem is beszélve, hogy a szíjjártó-féle külgazdasági minisztérium is fontosnak tartotta, hogy ebben az igazán fontos, mindenkit érdeklő ügyben azonnal közleményt adjon ki, hogy nemisúgyvanaz! na, ekkor lehet csak igazán tudni, hogy mindenki maszatol, igen jó eséllyel a bmw is
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
válasz
buherton #12421 üzenetére
én most tényleg csak arra gondoltam, hogy az alternatíva kb. megígérte azoknak a pontoknak a teljesítését, amik ahhoz kellenek, hogy újra jöjjenek legalább az eu-s pénzek. nyilván ez kevés egy radikális gazdasági fordulathoz, de valahol el kell kezdeni - na, és pont az érdekelne, hogy ez a kezdet befolyásolhatja-e vajon az árfolyamot. nem építenék erre stratégiát, de lehet, figyelembe kéne vennem a potenciális hatást
-
pictigjis
őstag
válasz
Dare2Live #12413 üzenetére
egyébként tök komolyan kérdezem: vajon a forintnál hozhatna fordulatot egy kormányváltás? mert a lengyel példa azt mutatja, hogy igen - elég másképp néz ki az egyéves eur-pln és eur-huf grafikon
noha az alternatíváról sok mindent nem tudunk, mégis sok kockázat árazódhatna ki az árfolyamból
-
-
pictigjis
őstag
USA intézményrendszere tényleg nagyon erős és alapból eléggé visszafogja az elnököket az adminisztráci, de bevallottan éppen ennek a lebontásán fog dolgozni Trump, ha megválasztják.
Trump új kormánya így már lojalistákból, politikai akarata megvalósítóiból áll majd, akik nem fognak ellentartani szeszélyeinek és legrémisztőbb ösztöneinek. Ahogy a képviselőházban és a szenátusban is egyre többen ülnek, akik közvetlenül Trumpnak köszönhetik karrierjüket, vagy eleve az ő ihletésére léptek politikai pályára. Tévedés tehát abból kiindulni, hogy mi volt, illetve mi nem történt Trump első elnöki ciklusában. Ami akkor nem történhetett meg, most már megtörténhet, mert nincs aki ellenállna Trump legvadabb ötleteinek. (link)
ehhez vegyük hozzá, hogy a szenátus már szintén piros, szerintem a képviselőház is az lesz, ami nem egy túl szerencsés együttállás, hogy úgy mondjam. számomra teljesen érthetetlen ez a mai nagy zöldülés, ebből tényleg bármi lehet, és nem jó értelemben értem sajnos
-
pictigjis
őstag
válasz
PredatorZoli #12029 üzenetére
ááá, lehet, hogy amúgy már feljebb került a pánikolók ingerküszöbe is
-
pictigjis
őstag
válasz
OPiiPO #11169 üzenetére
figyeljetek már, én ezt pontosan értem. attól még, hogy ezek a dolgok adottak, nem kötelező, sőt kifejezetten undorító átnyomni egy olyan szmsz-módosítást, ami minden érdemi döntést kivesz a leendő polgármester kezéből, és létrehoz egy hasraütésszerűen kitalált új intézményt (frakciók értekezlete, tiszta ciki már ez a név is). ez olyan szintű aljasság, amire még a jelenlegi polgármester is tartózkodást nyomott, és az ilyen jellegű politizálás mutatja meg, mennyire velejéig romlott ez a garnitúra. itt teljesen felesleges egyrészt-másrésztezni, a konkrét történés szempontjából mindegy, mennyire fideszes amúgy győr. az a lényeg, hogy ezek tényleg bármire képesek (és akkor paksot már fel se hozom, mert itt inkább lezárnám ezt az offot)
-
pictigjis
őstag
válasz
Ringman #11145 üzenetére
a hatalomban maradás kapcsán a legfrissebb győri fejlemények elég aggasztóak. ha nagyon szorul a hurok, hasonló játékot nagyobb pályán is el lehet játszani (amúgy is mindenhol az ő embereik ülnek nagyon sok évre bebetonozva), és akkor lehet teóriákat gyártani arról, valójában mekkora esély van arra, hogy ezt a garnitúrát demokratikus eszközökkel le lehet váltani. 2026-ban lehetnek itt elég kellemetlen pillanatok
-
pictigjis
őstag
nem értek egyet. szerintem tegnap az történt, hogy az egyetlen helyes döntés meghozatala után az eddig lényegében egyesélyes választás még akkor is teljesen nyitottá vált, ha harris lesz a végleges jelölt. a "kisebbik rossz" felé húzás bőven eldöntheti ezt a választást, belföldileg a karácsony-vitézy minta lehet ismerős. biden nehezen lehetett volna kisebbik rossz úgy, hogy egy mondatot nem bírt elmondani hibátlanul, de most már sikerült megszabadulni tőle
-
pictigjis
őstag
-
pictigjis
őstag
hiába no, jönnek a választások
-
pictigjis
őstag
válasz
szabi__memo #8245 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Path of Exile (ARPG)
- Synology NAS
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Cyberpunk 2077
- Anime filmek és sorozatok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Fotók, videók mobillal
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- További aktív témák...
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Redmi Pad Pro, 6GB/128GB, még garanciális
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Apple iPhone 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB DeepCool CC560 Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest