- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Szeretem az ecetfát
- No Voice in the Galaxy
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
t72killer #18977 üzenetére
nagymarci meg Zsiday (akit amúgy nagyra tartok) is mindig ezzel a reálbér növekedéssel jön, de sztem csak nagyon kis rétegben volt, társadalom 1%-a talán.
főleg 2022, 2023 baszta meg a dolgot nagyon (24,5%, 17,5% infla) szerintem a legtöbbeknek a fizuja azóta is azt a szintet nyögi és jó esetben kap 3-5% körüli emeléseket YoY.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Ringman #18906 üzenetére
azért ne keverjük a szezont a fazonnal, a quiet quitting az amikor csak és kizárólag az elvárt minimumot rakod bele a melóba, se többet se kevesebbet. tehát nem azt jelenti hogy lopod a napot meg a cég pénzét, csak hogy nem töröd magad extra feladatokkal. szerintem ebben alapvetően semmi etikátlan sincs, csak nyilván szembemegy a vállalati világ által sulykolt "megmászni a ranglétrát" passzussal. amúgy valamilyen szinten meg is értem az ilyesmit, sztem idehaza az az általános hogy a fizetések reálértéke csökkent, hiába mond bármit nagymarci, akkor meg minek törje magát az ember?
mézespálinka: bosc..?
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
t72killer #18866 üzenetére
ez sajnos már évek óta megfigyelhető trend, amióta a COVID pánik alábbhagyott. nálunk is full home office, aztán havi 1, havi 2 irodai jelenlét, most heti 2, év végéig heti 3 nap irodában, és szerintem jövőre eljutunk a heti max 1 home office-ig is
amellett hogy az általad felsorolt dolgok miatt szar, itt MO-n azért is lett volna jó ha jobban elterjed mert az emberek egy része végre nem volt rászorulva hogy Budapesten éljen, csak mert itt van a munkahelye, most ez is megy a levesbe.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
t72killer #18827 üzenetére
ha rosszmájú lennék akkor azt mondanám hogy szarházi türk diktatúrából, esetleg az araboktól.
atee_13 tudtommal a kínaiak nem szoktak csak puszira hitelt adni, ők mindig konkrét projektekre, általában olyan infrastruktúrális beruházásokra szoktak, amikhez hozhatják a saját embereiket, és amiket faszán le lehet nyúlni ha becsődöl a hiteles. csak a semmire, választási osztogatásra, ráadásul úgy hogy most már egyre inkább úgy tűnik hogy a tiszának áll a zászló, nem biztos hogy adnak, vagy ha adnak is, tuti horror kamattal.
t72killer sztem az hogy trumphoz dörgölőzni próbál, nem hatja meg az EU-t, mert ők már lassan majdnam annyira utálják az amcsikat, mint az oroszokat.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kardkovacsi #18780 üzenetére
gondolom úgy hogy az emberek le vannak égve és nincs miből repkedni.
-
FireKeeper
nagyúr
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kardkovacsi #18451 üzenetére
én arra leszek kíváncsi meddig etethetők még a befektetők a grandiózus ígéretekkel, és hol jön az a pont ahol a részvényárfolyam találkozik a számokkal. persze lehet optimus robotot meg önvezető taxi flottát vízionálni (ez utóbbit hányszor és mióta ígérték be?), de az autóeladásaik nagyon nem festenek jól, és ami rosszabb hogy a trend sem látszik szépnek. még ha Musk politikai szerepvállalását figyelmen kívül is hagyjuk (bár biztos hogy az nem segített, főleg az EU-ban), most már a konkurensek is a tesla fejére nőttek, legacy gyártók is de főleg kína. a Q2 számok sztem szörnyen fognak festeni, de amekkora szekta követi, lehet hogy ez sem töri meg az árfolyamot.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kardkovacsi #18360 üzenetére
igaz a
szektájukon akarom mondaniszavazóbázisukon belül felépítettek egy EU-ellenes részt, azért a magyar lakosság többsége még mindig EU párti. plusz az oroszoknak és a kínaiaknak is csak addig vagyok "értékesek" amíg belülről tudjuk bomlasztani az EU-t. -
FireKeeper
nagyúr
ezzel az is a baj hogy olyan mint a 13. havi nyugdíj - vissszavonása, még ha érdekében is lenne a lakosságnak (nyilván az ebből masszívan profitáló rétegen kívül), politikai lábonlövés. nem baj, fizetem ezt is mint egyedülálló gyerektelen, mint az összes egyéb családi szart amit eddig kitaláltak.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
forceberg #18169 üzenetére
én belegondoltam nem-e hatalmas öngól ez a HK. elvégre is most ráeresztik a híveket hogy trollkodják szét az ellenzéki tartalmakat, de ezáltal nem pont hogy azoknak az elérését boostolják a saját követőik között? pl Harcos Pista odakommentel MP videója alá hogy "áruló poloska", ami mondjuk a szétrohadt kórházakról szól, ezáltal a FB algo beajánlja az adott kontentet Harcos Pista ismerőseinek, és onnantól már csak egy kattintás az elérés. persze gondolom Pista ismerőseinek nagy része olyan szinten agymosott hogy azt hiszi el amit az M1 híradóban mondanak.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
bandus #18069 üzenetére
európai szubredditen tipikus komment bármilyen magyarországot érintő posztnál hogy ki kéne baszni minket. nyilván a redditbuborék nem a politikai döntéshozói elit, de az általános szentimentet tükrözi valamennyire.
hetkoznapi emberkent mar ciki magyarnak lenni europababan.
ezt én is fullba átérzem -
FireKeeper
nagyúr
én a csökkenést látom nehezen, mert ahhoz olyan szintű paradigmaváltás kéne állami részről ami túl nagy érdekekkel megy szembe. valljuk, be, az átlag józsi úgy szeretne csak "megfizethető lakhatást" hogy az övé azért ne érjen kevesebbet. szerintem a legrosszabb forgatókönyv hogy ha el is kezdeni esni a piac, lesz valami beavatkozás amivel visszapumpálják az árakat.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Dare2Live #17994 üzenetére
ez mondjuk szvsz nem csak ránk igaz hanem a teljes fejlett világra. MO abból a szempontból kicsit kuriózum hogy nagyon főváros központú, talán erősebben mint más országok.
nyilván ezen a trenden nem segít hogy a vidéki infrastruktúra rohad le és a cégek szántják be a home officet ahogy bírják.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kardkovacsi #17970 üzenetére
mindjárt elmorzsolok egy könnycseppet szegény milliárdosokért
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kardkovacsi #17823 üzenetére
ez nyilván egy faktor de mellette a belvárosban okádék sok airbnb, meg az üresen álló "befektetésnek" vett lakások is tetézik a problémát.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Vision #17820 üzenetére
szerintem inkább a kapányokat finanszírozó pénzembereknek nehezen eladható, nem a választóknak. az átlagjózsinak nincs 10+ kiadott lakása, hogy egy komolyabb szabályozás zavarja. bár ugye azt is tudjuk hogy általában a legnagyobb csóró lúzerek szokták online is védeni a milliárdosok érdekeit, szóval lehet hogy igazad van.
inkább én is azt látom problémának amin t72, hogy bármilyen szabály kijátszható, jaj ez nem is az enyém hanem az anyósomé, stb stb.
-
FireKeeper
nagyúr
szvsz ez kb mindig is így volt hogy a szociális-vagyoni rangsorban lehet előre hátra lépni de a nagy ugrások kiemelkedően ritkák. a legtöbb ember életében 1-2 szintet tud (jó esetben) feljebb lépni. csak ugye most a social média világában az a kevés extrém sikeres pálya látszik sokszor, így könnyű az embernek ahhoz mérnie magát.
az meg talán nem véletlen hogy egy szinte sosem látott technológiai fejlődés évtizedeiben pont abban az országban (USA) lett a legtöbb ilyen nagy ugrás ami élen járt ezen a területen.
-
FireKeeper
nagyúr
én mondjuk bevallottam AI-szkeptikus vagyok, de egyelőre nehezen látom hogy az "AI", ami a megfelelő hamburger rendelést nem tudja felvenni, álhíreket hallucinál, stb, majd elveszi a munkámat záros határidőn belül. illetve sanszosabb hogy mivel a menedzserek-főnökök agyát telebeszélik vele, átadják neki a munkát, majd jön egy akkora gebasz ami miatt újra kell gondolni ezt az egészet.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
kardkovacsi #16744 üzenetére
várható volt amúgy hogy két ekkora egó nem fog tudni együttműködni szvsz, sőt én azt vártam már korábban lesz széthullás.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Vision #16635 üzenetére
én ebben szinte biztos vagyok, ott is már csak inkompetens bólogató-jánosok maradtak, aki ellent mert mondani az már rég ki lett utálva a belső körökből. szerintem azt nem értik meg hogy még ha tárgyalási technikának is szánták volna ezt (its just a joke bro), a világgazdaság nem úgy működik hogy következmények nélkül lehet ekkorákat fenyegetni.
-
FireKeeper
nagyúr
kíváncsi vagyok ez kinek segítség, ismerve a magyarok anyagai helyzetét és pénzügyi tudatosságát. nyilván lesz valami hatása de a megélhetési válságot nem ez oldja meg, persze egyértelmű hogy nem is ez a célja.
#11200 detto ugyanerre gondoltam, ismerősi körömben is jellemzően nem azt hallom hogy "jaj de meg tudnám venni azt az XY lakást de hát a pénzem le van kötve nyugdíjpénztárban".
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest