Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• t72killer

titán

válasz #39560925 #17484 üzenetére

Kb 3évvel ezelőtt féllustán gondolkodtam rajta, hogy a "2kezi mérnöki" melóm maradékából (már csak 3házszámmal odébbi rokon szakmában kaptam kevesebb fizuért helyet) kimenekülve nekiállok beletanulni a fejlesztőszakmába: háát, ahogy nézem jó, hogy semmi értelmes/drága effortot nem toltam bele. Az AI még csak a közeljövőben fog robbanni - és ebben a szakmában pontosan ugyanúgy fog, ahogy anno a parancs begépelős DOS-ról eljutottunk a windows7ig egy röpke évtized alatt.

Dolgozói szempontból ez azt jelenti, hogy a már karrierépített közép-senior TÖMEGnek lesz AI-nevelgetős munkája, a többiek mehetnek takarítani-mosogatni.

#17489: úgy-úgy. De őszintén nem is baj. Mindenki IS "ingyen" akart megélni kényelmesen billentyűzetsimogatásból, tanári, nővéri fizetés TÖBBSZÖRÖSÉÉRT, miközben nincs egy tetőfedő, normális kőműves, stb aki a minket körülvevő VALÓS világon dolgozna.

Low-level IT munkák egyike pl a weboldal építés-szerkesztés: ahogy nézem itt is bőven megvannak már az "AI" tool-ok, amivel kis túlzással a jógaoktató Mancikanéni is olyan tartalmat tud összedobni, hogy az megszólal...

Új hozzászólás Aktív témák