- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Samsung Galaxy SmartTag2-esek a tolvajok ellen!
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DarkByte
addikt
Egy nagyobb IT multinál (főleg ha nem is magyar) már a jutattási csomag is elég komplex hogy nem ilyen triviális ezt hasonlítani.
Pár éve összeírom egy excel sheet-re ezeket, mert így látok normális képet hogy egyrészt ha szembejön egy ajánlat miért érdemes felállni, illetve az évről-évre változásokat is jobban látom, tényszerűvé válik hogy mennyire becsülnek meg. Mert lehet a normál bér nő, de ha minden más mellette viszont apad, akkor az összkép lehet hogy mégis romló tendenciát mutat.
julius666: az alapvető dolgokat gondoltam már rá hogy megpróbálom magamtól, de valahogy mindig lebeszélem róla magam. Apum csinálja, pedig nem ez a képesítése, de annyira borzasztó türelmetlen tud lenni ha tudásátadásról van szó, hogy nem erőltetem hogy üljünk neki ilyesmit csinálni. YouTube-on amúgy bármi videót nézek a témában, a kommenteknél mindig szembejön hogy tele van hibákkal, rossz a fogalmazás, sok at tévedés. Ez se hozza meg a kedvem.
-
DarkByte
addikt
válasz
kardkovacsi #19000 üzenetére
nem tudom IT-ban dolgozol-e de azért manapság már messze nincsenek olyan jó bérek mint 15 éve
Mégis megkapod ezzel kapcsolatban az irígységet ha kiderül hogy IT-s vagy.Van bárhol erről releváns statisztika btw?
van olyan beágyazott rendszerekkel dolgozó évfolyamtársam aki kitanult villanyszerelőnek és praktizál is
Sokan kiégnek ebben a szakmában és elmennek homlok egyenest mást csinálni, farmerkodni, asztalosnak, stb. Bármit ami kézzel fogható produktumot eredményez.Én is gondoltam már rá hogy megcsinálom a villanyszerelő képzést (mióta megszűnt az OKJ levelezős lehetőség, azóta nem), de nem azért hogy csináljam is, csak mert érdekel.
-
DarkByte
addikt
válasz
t72killer #18806 üzenetére
Teljesen tökön lőnék magukat ha a SpaceX-et olyan hévvel kivonnák ahogy a durcizás közepette kiadta.
Pl. ha a Crew Dragon-t tényleg nyugdíjaznák lehetne megint az oroszokra támaszkodni az ISS-re rohangálásnál, mint ahogy a Shuttle nyugdíjazása és az első CD csatasorba állta között is volt. Jófajta arcvesztés lenne.
Egyébként azt azóta Muski visszavonta, egy random X-es acc írta neki és Trump-nak hogy "ugyan higgadjatok már le", erre gondolt egyet és mondta hogy "jó ötlet, akkor mégse nyugíjazzuk a Dragon-t". Fantasztikus hogy ilyen emberek ülnek a világ élén.
-
DarkByte
addikt
válasz
Ringman #18328 üzenetére
[My One Month Experience Using European Tech Services and Products Avoiding US Products]
tl;dw: megoldható, de azért pár helyen fájdalmas. -
DarkByte
addikt
válasz
pictigjis #17496 üzenetére
Van Mestereséges intelligencia topik PH-n egyébként. Csak nagyon össze-vissza hogy milyen mélységű kérdések és témák vannak.
-
DarkByte
addikt
Habár minden gyártó keresni fog jogi kiskapukat, naiv lenne azt gondolni a vám okozta plusz költségeket nem fogják ugyanúgy beépíteni a termékek alap árába, had fizessenek csak a vásárlók.
Egyébként rosszabb esetben az is előfordul egy adott gyártó több körben kényszerül oda-vissza import-exportálni dolgokat mire egy termék elkészül. Pl. Samsung a memória chip-ekkel [link]
-
DarkByte
addikt
válasz
Citroware #16407 üzenetére
Szerintem azzal a dologgal nem számolsz, hogy Kína iszonyat ráfeküdt mind az AI mind a robotok vonalra. Az AI research whitepaper-ek tömkelegén látsz kínai neveket. Már most tudsz venni kereskedelemben kapható robot vázat amit ők készítenek (Unitree). Ha ebben is olyan térhódításra tesznek szert, mint ahogy az elektromos autóknál is látszik hogy jönnek fel mint a talajvíz, én nem vagyok benne biztos hogy Kína rosszul fog járni a robotizációval, sőt.
-
DarkByte
addikt
-
DarkByte
addikt
válasz
Oppenheimer #15833 üzenetére
Jaja, én ugyanerre használom jelenleg melóban aktívan az LLM-ekett. SQL dialektusok közötti átírásra.
A termék amit írunk több database backend-et is támogat egyszerre, és folyamatosan az agyam kifolyik mikor egy bugfix vagy új feature-t meg kell valósítanom mindegyikre. Ebben tényleg hatékonyan segít, mondjuk nem meglepő, ez kb. olyan mint két idegennyelv között fordítani, az LLM szempontjából mindegy kb. hogy angol-ról magyarra vagy Postgres-ről Oracle-re fordít
Tippelnem kellene egy meglévő forráskód másik programozási nyelvre átírásában is elég hatékony tudna lenni.Mondjuk melóban kaptunk privát Bing chat-et, ami technikailag ChatGPT csak Microsoft-os Enterprise álruhában.
-
DarkByte
addikt
válasz
j0k3r! #15820 üzenetére
A Vibe coding más, Karpathy akasztotta rá ezt a nevet, de kb. az hogy nem írsz egy sor kódot sem, csak az AI-t noszogatod addig amíg össze nem hozza amit csinálni akarsz.
Viszont ez jelenleg azért eléggé ezoterikus, mert jól kell tudnod megfogni hogy mekkora az a részprobléma a kódbázison amit még épp képes megoldani.
A nagy projekt egészét és hogy hogyan építed fel még mindig neked kell megálmodni és koordinálni.Kb. itt fed át Oppenheimer írásával. Ha sokat látott dev vagy, már most is tudod használni az AI-t úgy hogy az unalmasabb boilerplate dolgokat megcsinálja helyetted.
Ez reálisabb jövőkép számomra, hogy az AI egy sokkal okosabb IDE lesz lényegében, egy szorgos stréber, de max. medior szintű fejlesztőt fog kiváltani. Megcsinál majdnem bármit amire kéred, de folyton felügyelni és review-zni kell.
-
DarkByte
addikt
válasz
Ixion77 #12768 üzenetére
Egyébként ezt a trendet elnézve kicsit most megint felmerült bennem amin már október elején egyszer elgondolkodtam, hogy nem-e az Államkincstár lábamat át kellene súlyozni EMAP-ra, és csak a pár havi likvidet hagyni DKJ-ben.
Elkezdtem azóta FixMÁP-ba átcsoportosítani dolgokat, de most elbizonytalanodtam jól csinálom-e.
Ha ez a trend folytatódik, még a romló Euribor mellett is 1 éves távon az EMAP jobban értéktartó lesz úgy tűnik.
-
DarkByte
addikt
válasz
Dare2Live #12739 üzenetére
Tök jó lenne kiharcolni munkahelyen a bérem euróban rögzítését. Nem tudom törvényileg kivitelezhető-e hogy minden hónapban más munkabért utaljanak, attól függően épp mennyire jön ki. Azt tudom hogy bért csak Forintban folyósítható, a munka törvénykönyve szerint.
(Mondjuk szerencsére van egyéb juttatás is, habár annak az adózása is Forinthoz van kötve a végén.)Vision: Partizánon volt tegnap egy videó a műértéknek számító épületekkel foglalkozó fickóval aki kitárt pár infót (és ki is rúgták instant). Szimplán erőből felülírnak mindent, ha így kívánja az érdekük.
-
DarkByte
addikt
A mai nap fontos lesz, este teszi közzé a Magyarország hitelbesorolását érintő döntését az S&P.
Vajon meglesz a bóvli besorolás? tavasszal csak egy szinttel voltunk felette. -
DarkByte
addikt
válasz
DopeBob #11664 üzenetére
EMAP-ot nem éri meg venni. Ezen én is gondolkodtam. A Forint-nak nagyon durván kellene romlania, hogy azonos távon az EMAP-al csak egálba kifuss (talán 450Ft-os 2025 végi Euróval számoltam a jelen EMAP sorozat hozamával, és a váltási költségeket bele se vettem), mint amit egy FixMÁP hoz. Szerintem olyan 420Ft körül lesz az Euró jövő év végére.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest