- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ringman
félisten
NYT confirms it’s just what it looks like — Trump impulsively blundered into a trade war with China without any larger planning or strategy and completely heedless of the consequences
[link] -
Soulfly842
addikt
"A legnagyobb kárt az Egyesült Államok fogja elszenvedni a vámok miatt"
Portfolio interjú Darvas Zsolt közgazdásszal (brüsszeli Bruegel Intézet és a Budapesti Corvinus Egyetem kutatója) -
Sub-S
senior tag
válasz
kardkovacsi #17294 üzenetére
Csak nézz rá:
-
BlackV
őstag
válasz
kardkovacsi #17291 üzenetére
Biztos van ebben is valami, de a valóságot eléggé torzítja. (Mármint gyengülő devizában trendet meglátni .)
-
SzGee
aktív tag
válasz
kardkovacsi #17294 üzenetére
Majd jön egy tweet nemsokára
-
kardkovacsi
senior tag
válasz
j0k3r! #17290 üzenetére
Nagyobb probléma, hogy most ki lett jelentve ők nem akarják ezt az erős dollár mókát.
Persze volt ennél rosszabb is, 2008-as válságban először elrongyolt 1.6-ig majd onnan le 1.2 környékére amikor kiderült, hogy nem csak az USA lesz érintett a subprime válságban. Onnan nézve most tök erős a dollár.
Az 1.6 viszont érdekes lenne, de már egy 1.3 is, mert akkor hirtelen az usa és eu bérek/hatékonyság részben kiegyenlítődnének. -
travix
aktív tag
válasz
j0k3r! #17285 üzenetére
Amíg Trump elnök nem számítok nagy tendeciaváltásra, valszin valahol megáll a részvények esése, 5-10-20 százalékkal lejjebb attól függ mennyi hülyeséget csinálnak. Aztán egy nagyon lassú növekedés lesz évi 2-3%. 28-as választásokat demokraták nyerik nagy fölénnyel, lassan helyre állnak a geopolitika kapcsolatok, eltörlik a vámokat és akkor már lehet évi 10-15% növekedés. Ez a tippem.
-
julius666
addikt
válasz
j0k3r! #17285 üzenetére
HUF árfolyam nem tudom hogyan jön ide. A posztom elsősorban arra irányult, hogy miben mérjük az eszközök teljesítményét. Eddig a dollár mint stabil világpénz és bunker deviza tök egyértelmű választás volt, mostanság kezd viszont ez kevésbé triviális lenni.
Azért nagyon nem mindegy, főleg ha technikai szempontból próbál az ember elemezni egy chartot.
-
SzGee
aktív tag
Úgy gondolom, hogy ha rövid időn belül nem sikerül a bizalmat visszaállítani az amerikai piacba és valutába, akkor nagyon csúnya vége lesz ennek a tőzsdének, és benne mindennek, amit a FIRE-re alapoztunk
10-20 éves eső/oldalazó piaccal nehéz lesz nyugdíjba vonulni
Marad az élethosszig tartó robot -
válasz
julius666 #17284 üzenetére
"mégis miben mérje a portfóliója értékét"
Aranyban, az is pénz
. És bár tud csökkenni, azért lényegesen jobban tartotta értékét több évtizedes távon, mint BÁRMELYIK deviza.
#17285: az USDHUF-ot nem olyan nehéz, az EURUSD, CHFUSD, sőt, GBPUSD viszont egyáltalán nem biztos, hogy visszaáll a "régi szép idők értékeire". Persze nem baj, ha ettől olcsóbban tudunk importálni (már amennyiben lesz még olyan, hogy világkereskedelem)
-
julius666
addikt
válasz
kardkovacsi #17282 üzenetére
Igazából az egész visszapattanás már el lett törölve, legalábbis EUR-ból nézve:
Piros: S&P500 EUR-ban, kék: S&P500 USD-ben (ha valaki tud egyszerűbb ábrázolási módot, ne tartsa magában!)
Azért amikor úgy esik a dollár mint valami harmadik világbeli játékpénz, alaposan elgondolkozik azon az ember, hogy mégis miben mérje a portfóliója értékét.
-
válasz
kardkovacsi #17282 üzenetére
Lassan előkerül a copium, és bár foghúzva, de beárazzák a valós pusztítást, amit Trumpó csinált. Pár hónapig is eltarthat míg potyognak kifelé a csontvázak a szekrényből... Közben 4800 környékére tippelek kicsi pihenőt (főleg, hogy hétvége lesz
), a folytatást meg az dönti el, mennyi ingyenpénzt öntenek a piacra, amiből ha kell a sz.ros WC-papírt is megveszik tőkeáttételesen. Ha keveset, akkor az előző gödöraljon (2022 ősze) ejtőzve egy kicsit a 2018 őszi váll lehet a támasz, ami megtartja (SP=2800) végül. Nem most fogok részvényt venni...
-
kardkovacsi
senior tag
Ezek omlanak megint.
Érdekes, a nagy emelkedő nap lassan le lesz törölve teljesen. Ha az elesik az nagyon rossz hír a long oldal számára. -
attiati
veterán
Powell beszél.
Vajon meddig lesz a helyén?
-
Érdekes a mai nap: futik lent, brent fent.
-
ArGab
őstag
Jön a 245% vám Kína ellen. Bár szerintem már túljutottunk azon a ponton, hogy ez érdemben számítson.
-
-
válasz
aAron_ #17269 üzenetére
Nem pörgettem végig az időtengelyt, de már egy ideje 70% feletti a kripto* és a "normál" tőzsde korrelációja. Innentől kezdve fakultatív, hogy egy Dow ETF-et vagy bitkokaint veszel.
*shitcoinokra, amik a btc-hez képest is képesek néha összefoschni magukat, ez nyilván így nem áll meg
-
lemusz
addikt
válasz
aAron_ #17269 üzenetére
Éjszaka betett neki az nvidia chipes bann, ma meg jött egy pletyka hogy tárgyalna kína ha előtte trump helyre rakja a parasztozó kabinetemberét.
VWCE is olyan már, mint egy lightos verziójú SP500. Hiába van benne több ezer ex-US vállalat, ha az össz súlyuk értelmezhetetlenül kicsi és egyre csak kisebb lesz?
Pont tegnap néztem LY-n országbontásban változott-e az USA súlya az előzmények tükrében, beleértve azt is hogy még a vámcunami előtt is arról szólt a fáma, hogy európa és kína jobban teljesít idén. Meglepődve tapasztaltam, hogy csökkenés helyett még nőtt is 2 százalékponttal.
-
aAron_
őstag
Legalább nyaralás alatt nem kéne néznem. VWCE úgy mozog ma is, mint valami crypto.
-
julius666
addikt
válasz
Ringman #17264 üzenetére
Nahát, milyen meglepő fordulat.
Közben úgy tűnik az egymilliós vacsora mégsem hozott teljesen átütő sikert, most valami licenckötelezettséget kapott az nVidia a nyakába a Kínára szabott gyorsítók értékesítéséhez.
Kis nyugi után megint kezdenek rossz hírek jönni, gondolom le kell verni a tőzsdét a hosszú hétvége előtt. 3 nap alatt sok mindent be lehet majd jelenteni.
-
válasz
kardkovacsi #17266 üzenetére
Trump kinyírja az amerikai ipart
. A Boeing és az Apple esetén is kb Lehmann-csőd jelentőségű eseményekről beszélünk, ha vmelyik becsődölbe
Ismét: az alap 10% hatásai is gyanús, hogy igencsak ütősek (a kikerülhetetlenül érkező ellenvámokkal)...
A backlog-veszteség mondjuk még nem katasztrófa, de amögött is vannak pénzmozgások.
#17268: +1, Recept: jól elviszik 7vége előtt valamelyik irányba (ahova sikerül), zárás előtt nagybevásár, hosszú 7végén egy kazal ellenkező irányt toló bejelentés, jövő heti nyitáskor kasza.
-
Ringman
félisten
US to demand EU pulls away from China in return for cutting tariffs
Confidential briefing documents identify what US may seek in talks and point to early move on pharma tariffs -
válasz
donat_sz #17261 üzenetére
HA ezt követjük, akkor igazából már lehet óvatos longokat (defenzív részvényeket, 1-2x ETFeket) gyűjteni, az ábra szerint 10%nyira lenne az alj.
USA: a Boeing 8830 gép leszállítását bukja el a következő 20évben(!). Ez bünteti az egész beszállítói láncot, sokezer munkahely kerül veszélybe, tartósan.
-
-
Joe123
senior tag
-
-
donat_sz
senior tag
Na igen, azzal az alapfeltételezéssel éltem már megint, hogy van egy stratégia, benne arányok, amiket évente érdemes kiigazítani, de ha csak veszel és nem igazítasz a nemlétező arányon, akkor igazából tényleg költségnövekedés volna az át strukturálás egy új ETF-be (pl. JPGL)
-
avl
senior tag
válasz
donat_sz #17254 üzenetére
- szinte biztos, hogy "tudományos módszertanilag" nem optimális a portfólióm
- nekem ez historikusan állt össze, el nem adok (persze adhatnék is :-)), 15+ éve, de lehet 20 éve vett cuccok is vannak - szerintem ez az egyik kihívás illetve az optimális portfolio tartását nehezíti, hogy 20-40 éves távlatban az elérhetö eszközök folyton változnak (volt JPGL 10 éve ? nem; stb. folyton megjelenö eszközök miatt átrendezni ??)
- biztosan komoly átfedés van, ezek egy része - lévén, hogy az alapok aktuális pontos összetétele ismeretlen - nem is ismert
- azt nem tudom, hogy nekem lehetne-e érdemben költséghatékonyabban megvalósítani (hisz meglevö eszközök vannak, "optimalizalashoz" egy reszüket el kellene adni, "kereskedni", ami na nem sok, de többnyire valamennyi költséggel jár
- nálam az fogja az egszerüsítést adni, hogy egyre többet lányom nevére teszek, azaz eladom, átküldöm Ö számlájára (jövöre lesz 18), és ott vesz(ünk), amit gondolunk ...meg is kezdtem mikortol babakötvenye 17.5%-ra fordult, azóta az a legnagyobb portfolioelem, de az mar nem az enyem (én már "kifele megyek" ebböl)
-
donat_sz
senior tag
Ez egy piros pont a HOLD mellett, egyetértek!
Amire kíváncsi lennék ezzel a nagyon sok színű portfólióddal kapcsolatban az leginkább az, hogy ha az összes értékpapírod/ETF-ed mögött lévő cégeket, kötvényeket valaki valaMI egyszer összegezné. Majd ezt az összegzést összehasonlítani a piacon kevesebb elemből lefedhető alternatív portfóliókkal, hogyan lehetne megvalósítani. Pontosabban azt megnézni, hogy a teljes portfóliód, az alternatív, egyszerűsített módon összerakott portfóliókkal azonos vagy nagyon hasonló eredményt, hány elemből tudna hozni?!
Minden ilyen infó tőled, hogy milyen kicsi 1-1 elem a portfóliódban felveti bennem ezt a kérdést, mert meglátásom szerint elég sok átfedés lehet a portfóliód belül és ha ez igaz, akkor kevesebb elemből lehet lehetne ezt még költséghatékonyabban is megvalósítani. -
-
Ringman
félisten
Appearing on “State of the Union, Hassett said 130 countries are negotiating tariffs with the United States following Trump’s 90-day pause on reciprocal tariffs, excluding those placed on China.
na vajon mekkora team folytatja le a tárgyalásokat _párhuzamosan_?
-
forumpista
aktív tag
válasz
julius666 #17249 üzenetére
Mondjuk azok az orszagok/cegek elik tul ha egy idiota vezeti oket ahol alattuk a szervezet eletkepes.
Ilyen volt az elso trumpli kormany, hiaba egy barom vezette az orszagot, ezt korrigaltak az alatta levok.De most pont azon ugykodik hogy az egesz allamszervezetet is szetverje maga alatt, szoval szamomra ketseges hogy ez meddig fog tudni menni.
-
julius666
addikt
válasz
t72killer #17248 üzenetére
Nekem is medvések a kilátásaim, de az, hogy az USA elnöke nem tud végigvinni baromságokat, rendre kénytelen meghunyászkodni, piaci szempontból pont hogy pozitív. Ugye Buffet szokta mondani, hogy azokat a cégeket szereti igazán venni, amiket egy idióta is el tudna irányítani.
Valszeg ezért is árazza azt a piac, hogy az egész vámcirkuszt tokkal-vonóval visszavonják végül, csak ideiglenes (ráadásul rövid ideig tartó!) kellemetlenség csupán.
Meglátjuk ez bejön-e végül, mindenesetre én ilyesmire nem szívesen szavazok a vagyonommal.
-
válasz
julius666 #17247 üzenetére
Nyilván képletesen értve - főleg, hogy ingatlanárakat kicsit körülményes direktben shortolni. Több cikkük is jelent meg anno, hogy így-meg-úgy össze fog omlani a magyar ingatlanpiac - aztán jött a csok+ nem kevés egyéb "hasznos" tényező (köztük az azért jól előrelátható EU-s csilliárdok) és láttunk csodát...
A vendégcikk státusz mondjuk jó pont
.
Mindenesetre a "hovaszakadtbe, milyenátlagotvittát" kérdéskör mellett a fundákra is érdemes rápislantani, mekkora tömegű irreverzibilis v sok év alatt javítható kárt okozott Trumpó? És mik a kilátások (mai hír, hogy még Irán kapcsán is meghunyászkodott...)?
-
julius666
addikt
-
válasz
student #17245 üzenetére
shortfólió? Hajjajj, akkor innen fel... Ők voltak azok, akik beshortolták a magyar ingatlanpiacot valami 2014-15 tájékán (igen, ahonnan 3-5-10xesére emelkedtek az ingatlanárak régiófüggően). Amúgy minden tök logikusnak hangzik, csak valahogy az életben mindíg jön egy triplacsavar...
-
avl
senior tag
na még 1 update ...mer a #16707 -beli szkeptikussagot nem tudom feledni
egyertelmü: ezt a vámlengetéses esést sokkal finomabban vette hold rv.alap...persze ez csak 1 alkalom, de mint korabban irtam: 10+ evre is "állja a sarat" illetve aktualis investingröl, ami 3 evre mutatja (nehany napra nem erdemes nezni, mert szerintem ott ervenyesül a T+2 napos eltolodas érdemben):
nekem evvel is bizonyított és az itteni fösodorral ellentétben komoly arányban (mostani szitu miatt a legnagyobb elem ...de igy is <9%) tartom a portfoliomban
-
Egy kis gyűjtemény, akit érdekel az ilyesmi - most töltjük az alsó sort:
-
"nem azt mondja, hogy a vezetők maguknak vesznek részvényeket, hanem hogy a cég a pénzét arra költi, hogy a saját részvényeit visszavásárolja, és kivonja a forgalomból."
Á, kösziA többit sejtettem, benfentes kereskedés címszóval, csupán annyira gondoltam, hogy a dolgozók ismerve a céget megbíznak a jövőjében és többre értékelik, mint a piac = vesznek.
-
válasz
t72killer #17238 üzenetére
1. Tilos MNPI-t lekereskedni. Ezt a Trumpék most lehet, h átlépik, de a vállalatok vezetői a legritkább esetben. Ha igen, akkor abból elég sokszor para van, most raktak pont böribe 2 évre egy BP dolgozó rokonát.
2. Alapból 2 napon belül kell riportolni (SEC Form 4)
3. Lehet előre is bejelenteni (SEC 10b51), ezt azért szokták sokszor csinálni, hogy a bennfentes kereskedelem látszatát is elkerüljék.
4. Ezek mind publikus adatok, fent vannak a BP oldalán is valahol (a tőzsde oldalán is).
5. Félreérted egyébként is: az az idézet nem azt mondja, hogy a vezetők maguknak vesznek részvényeket, hanem hogy a cég a pénzét arra költi, hogy a saját részvényeit visszavásárolja, és kivonja a forgalomból.
(Disclaimer: van CFA kvalifikációm, 3-as mondjuk nincs.)
-
-
BlackV
őstag
válasz
julius666 #17233 üzenetére
vagy mit is mondott az IB-tulaj muki
Gondolom azt, amit a maga szekta elvárt tőle.
( IB tulaj: A 2016-os amerikai elnökválasztási kampány során Péterffy 100 000 dollárral támogatta Donald Trumpot, a republikánusok elnökjelöltjét, aki aztán megnyerte a választásokat.[15]
Több alkalommal találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, akit a támogatásáról biztosított. A miniszterelnök 2017-ben a Magyar Érdemrend nagykeresztje polgári tagozatával tüntette ki Péterffy Tamást. ) wiki -
válasz
julius666 #17233 üzenetére
Tudom, nagyon amatőr indi, annyi, hogy a BP-nél, amit figyelek az investing jelzi, hogy "a menedzsment veszi a papírt mint a mérgezett egér" - ezek nem úgy tűnnek, mint akik menekülnének a piacról mert új aljat várnak - viszont nekem pont a 2008 végi OTP jut eszembe, amikor minden héten hír volt, mennyi részvényt vettek vissza - aztán még feleződött az árfolyam... Működő jósgömböt nem gyártanak, ha gyártanának is, túl nagy a vámtarifája, nem importálja senki:
-
julius666
addikt
válasz
attiati #17231 üzenetére
Vagy az a gond, hogy hozzáértő embereket olvasok és nem működik a kontraindikátor hatás
Ha ilyen egyszerű lenne, elég lenne a hozzáértőket olvasni a piac megveréséhez. Nyilván azok tudnak bármilyen indikátorok lenni, akiknek van információértéke ("hozzáértők"), nem az, aki mindig ugyan azt papagájkodja.
Egyébként biztos, hogy Trump körül páran nagyon szépen kerestek az elmúlt hetekben, de azért nem az van, hogy a nagykutyák körében tök triviális lenne, hogy ez az egész csak egy műbalhé és "soha vissza nem térő vételi lehetőség" (vagy mit is mondott az IB-tulaj muki). Az insiderek nem vették különösebben az esést - sőt - pedig az igazán jó beszállókat azért el szokták találni: [link]
-
-
válasz
t72killer #17226 üzenetére
Á, talán ez jutott el az agyacskákig, bár ez egyelőre csak egy pillanatnyi sokkhatás (persze úgy is dollármilliárdokban kifejezhető tényleges, azonnali károkkal):
A piac persze komplikált, mert a büfik mindenáron hinni akarnak az elszálló indexekben, a "hit pedig felemel" ugyebár - amíg ki nem fogy a pénz.
-
Volt valami hír, hogy ekkorát fordult ma a CHF/USD, vagy csak kirágták az egerek a hopium-os zacskót? (egy ideje frankkal "felül" nézem a CHF-es kereszteket, mióta leverte kb az összes menő devizát, lassan a fonttal lesz paritásban...)
-
rolkaDb
aktív tag
válasz
aAron_ #17223 üzenetére
Mármint ez megvan, itt kijelöltem a naptól-napig bontást, majd az éveket(5 évet enged egyszerre). Aztán pedig kikerestem az indexek között a BUX-ot.
Letöltve viszont nem részletezni a különböző összetevőket, csak magát a részvényt.Tehát talán úgy lehet ezt megoldani, hogy kikeresem az alkotóelemeit, majd egyesével letöltögetem, s összefűzöm?
-
Ringman
félisten
válasz
t72killer #17222 üzenetére
igen, erre jön még a vámháború hatása, + ez:
We are witnessing the destruction of science in Americakb. minden fronton hitelt fog veszíteni az usa (katonai szempontból is, pl. az ukránok basztatása miatt)
-
válasz
Ringman #17220 üzenetére
Ez az utasok ("idegenek") egyre általánosabb zaklatásának a következménye, a vámok hatása még nem lehet benne, hisz azokat a múlt 7en dobták be a köztudatba.
MAGA-náci szemszögből nincs legális bevándorló, egyik agybajos akit olvastam pár hete, olyanokat kommentelt, hogy "she was illegal with a green card": ez +a lecsukott brit csaj sztorija már régebbi.
#17218: hopium - copium ciklus. Sok kis és magybüfi pénzben úszik, amit mindenáron be akarnak nyomni valamibe, így egyelőre a lefelé irány limitált.
-
rolkaDb
aktív tag
válasz
aAron_ #17129 üzenetére
és Peetey91 !
Először is köszönöm válaszaitokat.
Másodrészt próbáltam már a chatgpt-vel, yahoo financialról volt a legeredményesebb a keresése, mégsem járt sikerrel, mert nem talált meg sok céget az indexből. Így lett 15 cégből 3 amit megtalált, geminit ilyen célre még nem próbáltam, kipróbálom azért.aAron_
Néztem az adatletöltési menüt, vagy én nem voltam elég körültekintő vagy nem értem a használatát vagy nincs ott amit szeretnék (elvileg ott is fellelhető kellene legyen).
A BUX indexet letudtam tölteni az elmúlt 25 évből, napi záró/nyitó áraival együtt.
DE! Nekem szükségem volna a benne található 15 cégre, egyesével.Erre van tippetek hogyan tudnám megszerezni?
-
Ringman
félisten
milyen hasznos ez a trump-káosz, tariffs will help this: [link]
-
kardkovacsi
senior tag
Tisztán technikai szempontból nézve a mai nap lehet akár egy FT nap is. 5-ik napra vagyunk az aljtól.
-
julius666
addikt
The market right now is getting relief on the hope that these tariff policies are going to eventually and quickly be reversed. Surveys show 80% of investors expect these policies to be wiped clean within the next three months. I'd say that is a pretty aggressive expectation and a reason why the market is where it is today. If there's any chance these tariff policies persist... the S&P 500 at these levels is not at all close to pricing in the type of recessionary dynamic that will occur. [link]
Az amcsi kötvények (vélhetően) Japánból indult eladási hullámáról, illetve a jen árfolyam várható jövőjéről, ha az optimista várakozások mégsem jönnének be: [link]
-
-
julius666
addikt
válasz
Soulfly842 #17213 üzenetére
Nem hogy a vámok terén folyamatos a puhulás, a stratégiailag fontos területek is úgy tűnik zárójelbe tehetők ideiglenesen némi háttéralku keretében. Kínai nyomásgyakorlás még csak nem is szükséges hozzá. [link]
-
válasz
Soulfly842 #17213 üzenetére
Arra vagyok kíváncsi, hogy egyáltalán az alap 10% globál tarifa effektjét (reálinfla, céges profitok) kiszámolta-e bárki
?
Bár már ezalól is vannak kivételek.
Áraznak-áraznak "mindent IS" a piacok, aztán egyszer csak kiderül, h mégse...
-
Soulfly842
addikt
Az a 'legszebb' a vámháborús csörtében, hogy még amerika (több mint valószínű volt, hogy viszakozni kényszerül több termékben... és még nem értünk a végére ennek a 'sornak') Addig a kínaiak meg se rezzentek, nem enyhítenek semmit az amerikából érkező termékekkel kapcsolatban (a ritkaföldfémeket érintő korlátozásokról nem is beszélve, ami a technológiai ipart és a hadiipart is erősen érinti).
Az a szép, hogy nyilván a gyártás egy része nem amerikából jön (más országokban gyártanak pl. kult fogyasztási cikkeket), de a kínaiak szerintem ezeket is még inkább ignorálni fogják/periférián kívülre kerülnek.
-
Joe123
senior tag
válasz
Dare2Live #17211 üzenetére
Hát én nem tudom, hogy van-e még valaki, aki ezzel a műsorral kapcsolatban röhögés nélkül ki tudja jelenteni, hogy itt mesterterv van meg átgondoltság, tervezettség, szakértelem és professzionalizmus. Úgy tűnik a mindent meghatározó kötvénypiac sem igazán ezeket látja. Eleinte még ment a duma, hogy a hosszú kötvényhozamok letörése a nagy terv. Egy klasszikust idézve adódik a kérdés: "de sikerült"?
-
avl
senior tag
válasz
t72killer #17199 üzenetére
szerintem ez a legjobb "döntés" !!!
nem kapkodni, nem bedölni akármilyen rövidtávú - és holnaptól simán nem érvényes - dumának, "hírnek", ...legfeljebb a játék kedvéért a portfólió igen kis részével (böven <5%, inkább <1%) játszani, csak az érzésért ha valaki ezt szereti; de a portfólió 95%-ával ugyanugy maradni, mintha Trump, Putyin, ...nem is lennének; ...X év és nem is lesznek (más - ki tudja, jobb-e rosszabb-e - jön)
-
-
BlackV
őstag
válasz
forumpista #17201 üzenetére
Ja. Egy random portfolio cikk is így hoz le bármit:
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCÓÓÓ!!! Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged