- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Tőzsde és gazdaság:
Hasznos információk az összefoglalóban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
t72killer #17398 üzenetére
Nem szigorúan piac, de úgy tűnik, kezdődik az Iráni cirkusz. És GARANTÁLTAN látszani fog a chartokon big time. (Másik tweet máról vagy tengap estéről, hogy jó kövér göpzik vittek Izraelnek amerikai ellátmányt, valahogy nem gondolnám, hogy Lindt nyuszikat)
-
-
-
student
őstag
válasz
travix #17392 üzenetére
vg=kesma=propaganda nálam kilőve
Nem szereti a piac, ha a Fed függetlenségét megkérdőjelezik - Portfolio.hu
A S&P 500 index 3,2%-kal esett vissza New Yorkban, a Nasdaq 100 index pedig 3,4%-os csökkenést mutatott.
A februári csúcshoz képest 17%-os a visszaesés. -
kardkovacsi
senior tag
válasz
julius666 #17336 üzenetére
"Nyilván disznóság amit csinálnak, de szerencsére nem vagy köteles magyar alapkezelőknél parkoltatni a pénzed, nem kell, hogy ez érintsen." - ez azért nem teljesen igaz mert rengeteg embernek van önkéntes nyugdíjpénztára és most by force a legtöbb portfoliót áttolják részben állampapír alapúra. Ezekből nem tudod kiszedni a pénzed csak nagy veszteségek árán.
-
Ringman
félisten
Japanese negotiators are complaining that the problem with the trade negotiations with the White House, what's delaying concrete progress and a real deal, is that US keeps changing its ask in terms of exactly what it wants, said one financial CEO who speaks regularly to country officials. Maybe it's a negotiating tactic. But the lack of publicly announced deal progress is depressing the dollar, spiking bond yields and leading to a flight to quality to gold and now Bitcoin. [link]
-
-
Elemental
addikt
Köszi!
-
-
válasz
julius666 #17382 üzenetére
> lehet még fújnak rajta 1-2 környit, legyen kiszálló a haveroknak.
Elarulja valaki, hogy ezt hogy lehet megcsinalni? Tehat van egy hiperlikvid piac, ahol naponta >>100 milliard dollarnyi a forgalom. Ezt megrangatja valaki (tehat bedob .. par tiz/szazmilliardot), hogy aztan a haverjai ... eladjak magasabban (dehat amikor eladnak, akkor meg lemegy)?
Szerintem ezek total kepzeletbeli szcenariok, ilyen nincs a valosagban, ez nem kis magyar ceg reszvenye, amibol naponta 3 darab cserel gazdat.
-
az Európai keresztek húsvétolnak, de pl az USD/CHF mozog, nem is keveset: rekordon megy.
-
julius666
addikt
válasz
julius666 #17373 üzenetére
Valszeg tényleg a németekről lehet szó:
Na nem baj, az oroszok után most ők is megtanulják a leckét: csak az tényleg a tiéd, amit otthon tartasz magadnál. Amit kölcsönadtál a haverodnak, azt könnyen lehet sose látod vissza többé.
A nagy kérdés, hogy ki mer ezentúl otthagyni bármit is a zsarolós havernál.
-
aAron_
őstag
válasz
UberMutant #17370 üzenetére
Azt írta, hogy "valamilyen cég részvényét" veszi, de "megszűnik a cég". Az én értelmezésemben a "cég" mindkét esetben ua., a zárójeles LY meg csak egy bróker, ahol ezt a tranzakciót végrehajtaná.
#17373julius666: Jobb volt az elmúlt egy hét, amikor nem figyeltem a híreket. Most is ahelyett hogy örülnék annak, hogy vettem aranyat, inkább az zavar, hogy nem vettem többet.
-
-
julius666
addikt
-
-
AMD Power
titán
-
Elemental
addikt
Mi történik abban az esetben, ha veszek valamilyen cég részvényét (lightyear), majd később megszűnik a cég?
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
MrDollar #17363 üzenetére
"Te mit vennél inkább a IUIT helyett? USA és főleg hasonló ETF!?"
Nem tudom, zavaros Trump miatt a helyzet. Bármi történhet és az ellenkezője is. Az egész it szolgáltató szektort földre viheti és nem is kifejezetten a vámokkal, hanem a politikából eredő súlyos bizalmi válsággal.
-
Wn2tl
aktív tag
válasz
AMD Power #17361 üzenetére
Gondolom azért akar befektetni oda, mert annak a szektornak a hozama kiemelkedő lehet. De hogy lehet lefedni, csak kiemelkedő hozamú, trendformáló cégeket, úgy hogy majdnem minden potenciálisan szóba jöhető szektor és cég benne van? Erre szerintem a válasz az, hogy momentum faktort kell tartani a szektor pickelés helyett.
-
-
lemusz
addikt
-
julius666
addikt
válasz
lemusz #17351 üzenetére
Eltudom képzelni hogy kína nem, de később india már nagyon simán lekörözi majd az USA-t.
Azt mégis hogy? Ha csak a demográfiát nézzük, már India termékenységi rátája is a reprodukciós szint alatt van, csak őket ráadásul még a migráció is negatívan érinti (húz el a versenyképes munkaerő, pl. USA-ba)
Kulturálisan olyanok amilyenek, klímaváltozás szerencsétleneket kiemelten rosszul érinti, a húzóágazataik az alacsony minőségű de relatíve olcsó távmunkán alapulnak, amit az AI először fog kinyírni (ez lehet már nem is jövő idő).
Honnan jönne a több évtizedes masszív felülteljesítés?
-
-
lemusz
addikt
válasz
MrDollar #17349 üzenetére
Az enyémet tartsd fenntartásokkal, kezdő vagyok, de nem bírtam kihagyni hogy ne dobjak be számokat.
Ha indok kell, akkor azt mondom az elmúlt hetek történései alapján egyértelműen az a kép rajzolódik ki, hogy európa és az euró az új safe haven, meg egyébként is jó egy kis egészséges home bias. Földrajzi diverzifika hozzám közelebb áll, mint a szektoriális, kevésbé volatilis, EMIM se feltétlen kína miatt hanem inkább india miatt érdekes hosszú távon (minimum 10-20év). Eltudom képzelni hogy kína nem, de később india már nagyon simán lekörözi majd az USA-t. Ha most megyünk vissza ATH-ra akkor meg bár a tech szektorral nagyot lehet menni, de hosszútávon én biztos nem tartanék 20%-nál többet benne, túl nagy a hype, túl koncentrált, túl nagy volatilitás számomra.
-
-
-
MrDollar
újonc
Sziasztok!
Ti milyen százalékos elosztásban tartanàtok ezt a három ETF-t?
IUIT
EMIM
VWCGKöszönöm szépen!!
-
Soha életemben nem kriptóztam, tök érdekes most ünnepek közepén ríltájm élesben nézni az investor sentimentet a teljesen normál futó BTC grafikonon
. Ugye laza, de valós a kapcsolat, ezek alapján pozitív húsvét utáni nyitás irányába mutat a hangulat, nemigen pánikolnak se a világra borított Kínának erősen nekimenő Covid manifesztó és egyebek miatt sem.
Iránnal (ami nálam tippre a következő botlási pont) nemrég kezdődtek tárgyalások RÓMÁBAN. Ennek szvsz óriási geopol jelentősége van, ami ki fog hatni a vámcirkuszra is: a tágyalásoknak otthont adó EU vámmentessége lesz szvsz a következő piacmozgató hír. Meloni sem véletlen ugrott át, Vance pedig Rómában van éppen. Világkatarzis elnapolva, irány az ATH
-
Ez mondjuk érdekes, sose vettem kötvényt, részvénypiacokon pedig bárhol a világon ha veszek valamit az ottani stamp duty-t kell perkálnom (ez még előny is néha, mert brit lakosként vehetek BP-t a new york-i tőzsdén is stamp duty nélkül, míg ha az itthoni tőzsdén veszem, az 0.5%)
-
-
-
Vesa
veterán
válasz
student #17325 üzenetére
Szerintem kényszerítsünk mindenkit arra, hogy személyesen, egy bordó bársony kispárnán adja át a pénzét I. Rombát Ciktornak. Minek kell itt vacakolni félmegoldásokkal? Miyen jól tettem, hogy minden pénzemet kivittem már innen évekkel ezelőtt, és ami még keletkezik, az is megy ki. Majd ne lepődjön meg senki, ha durvább dolgok is jönnek még...
-
julius666
addikt
válasz
t72killer #17326 üzenetére
leblokkolt pénz, ami nem mehet pl részvényekbe
Ez bődületes badarság és totális nem értése a piacnak, vagy akár az egész pénzügyi rendszernek (bocs a "személyeskedésért", de nem ez az első ilyen hozzászólásod)
Ha te piaci szereplőként részvényt/kötvényt/ingatlant veszel, akkor te nem bedobod a pénzed egy lelakatolt ládába, hanem odaadod az eladónak, aki utána ugyanúgy azt csinál vele, amit akar. Nyugodtan vehet belőle utána kötvényt/részvényt/bármit.
Itt a sztori arról szól, hogy ha te bebattyogsz az xy alapkezelőhöz, hogy vennél részvényalapot, akkor a pénzed 10%-ból azok kötelesek lesznek állampapírt venni, magyarán te - valszeg tudtodon kívül - elesel valamennyi hozamtól (vagy épp részben megúszol egy medvepiacot
) miközben az államkötvények irányában extra keresletet támasztasz. Értsd: az állam nyer ezzel valami minimális kamatot a frissen kibocsátott államkötvényeknél, a te kontódra.
Nyilván disznóság amit csinálnak, de szerencsére nem vagy köteles magyar alapkezelőknél parkoltatni a pénzed, nem kell, hogy ez érintsen. Magyar részvénypiacra nem hiszem nagy hatással lenne, ingatlanpiacra meg abszolút semmi.
-
-
Ringman
félisten
1500 milliárd ment el a hazai akku-ipar támogatására: [link]
-
-
-
válasz
t72killer #17328 üzenetére
> az épp bent lévő PMÁP és egyép papírfecnik szépen bentmaradnak még 5 évig az állam által definiált kamatokon
tok jok ezek a fantazialgatasok, de teljesen nonszensz es ertelmetlen is lenne meglepni az allamnak, ennyi erovel az is elkepzelhetjuk, hogy az osszes ellenzeki szavazot deportaljak
-
válasz
lemusz #17327 üzenetére
Ami mondjuk ráférne a piacra, az egy 40-50%-os ingatlanár-korrekció (az államötvénybe zárás éppenséggel az ingatlanra is kihat), de amilyen törékeny a világgazdaság, ebből éhínségek lennének.
Kishazánkban is izgi lenne, ha hnap Csuti Poczakék bejelentenék, hogy az épp bent lévő PMÁP és egyép papírfecnik szépen bentmaradnak még 5 évig az állam által definiált kamatokon
-
-
student
őstag
-
-
-
jja, én is olvastam, egy gyíkfingnyival kevesebbet kerestek a megálmodottnál (továbbra is vastagon pozitív profit, egész barátságos EPS), erreföl minden kapitalista mint a birkák rohantak az ajtónak kifelé, bedöntve a részvényt.
"The company posted an EPS of $7.20, below the expected $7.29, and reported revenue of $109.6 billion, falling short of the $111.5 billion forecast." [link]Hogy kemény 9cent/1,7%-al kevesebb profit miatt kell ekkorát hisztizni
? Az ilyen papírt úgy kéne kib.szni az indexből, mint macskát sz.ni...
Nna, kezdődik a nagy Iráni balhé?
#17319: jja, valami több lehetett annál a 9 centnél, de még így is meredek. Az Applet nem adták így, amikor besikított a maxra tekert vámtarifa.
-
j0k3r!
őstag
Van itt valaki, aki rálát az autóiparra? Láttok reakciót (és milyet) az EU vámokra?
-
forumpista
aktív tag
válasz
Tesztelo.hu #17312 üzenetére
Egesz visszafogott, a shortfolion ehhez vmi “vérfürdő várható a kutakon” cimu cikk dukalt volna
-
Tesztelo.hu
senior tag
válasz
Soulfly842 #17304 üzenetére
A clickbaitet a Femina maxolta ki szerintem szerdán: "Így alakul a benzin ára csütörtöktől: a gázolajról is megszólaltak a szakértők" - Rákattintasz: Csütörtöktől nem változnak az üzemanyagárak.
Mi lesz a következő cím? Pl. "Ennyi lába van a macskának", "Ez Magyarország legnagyobb tava", "Ez a hónap lesz holnap".
Ezt már komolyan vizsgálnia kéne a MÚOSZ-nak, mint az olvasok átverése... -
A Dow igen durván beszívta egyetlen egy részvény miatt.
-
-
student
őstag
-
Soulfly842
addikt
Itt azért az újságíró már átlépi a tényszerű újságírás alapjait és az újságírói mivoltot (Üljön le, elégtelen!)
Donald Trump újabb vámokkal sorozza meg Kínát, egyes termékeknél 245 százalékot kell fizetni
Zömében csak a címek clickbait-ek a PF-n, de itt ennél a cikknél már a legalja szinten járunk (kb 444 vagy origo szint), vagy alapvető tévedések között csúszkál az újságíró a fordításban.
Elsőnek a cím, ténszerűen közli a 245 százalékos vámot, majd a cikk felvezető összefoglalójában ráerősít, a cikk törzsében pedig feltételes módban fogalmaz: "a most indított vizsgálat nyomán akár minden eddiginél súlyosabb, 245 százalékos vámokat is bevezethet az Egyesült Államok a kínai termékekkel szemben. "
Ehhez képest a tények:
Donald Trump elnök április elején aláírt egy rendeletet, amely alapján az amerikai kormányzat vizsgálatot indított a kritikus ásványi anyagok, például a ritkaföldfémek importjával kapcsolatban, különös tekintettel Kína dominanciájára ezen a piacon. A vizsgálat célja, hogy értékelje a nemzetbiztonsági kockázatokat és javaslatokat tegyen az ellátási láncok megerősítésére, valamint a külföldi függőség csökkentésére.A lehetséges 245%-os vám több komponensből állna össze:
- 125% viszonossági vám,
- 20% büntetővám a fentanil-kereskedelemben való kínai szerep miatt,
- további 7,5–100% közötti vámok a korábbi kereskedelmi gyakorlatok miattÜljön le elégtelen!
Összefoglalva. Vad gorilla üvöltés az amerikaiaktól, hogy ezt nem tehetik meg, pucéron domborítva a vad férfiasságot. Szitkok és morgások hangzanak el, hogy akkor mi fog következni ahol mindene is az ellennek' reszketni fog - majd arrébb kullog.
A nyersanyag finomítás 90%-a Kínai kézben van. Ki lehet őket dobni, de ez csak még fentebb hajtja az árakat, mert a 'résben' a kereslet és kínálat és a rendelkezésre álló mennyiség pusztán csak árfelhajtó erőt képvisel majd.
Amikor egyik napról a másikra rendeleti szabályzás van, akkor ez csak egy rituális tánc a törzsek egyes szereplői között és nem több
Csödörből vödörbe.
Ez hatalmas!!!!
-
Sisco2
tag
válasz
Soulfly842 #17298 üzenetére
-
Ringman
félisten
válasz
Oppenheimer #17300 üzenetére
kérdés, hogy a kabinet miben befolyásolja, pl. vance×thiel [link]
a másik baj az meg az elveszett bizalom, közben megkötött eu-kína egyezségek, stb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Belemásznak a reddites beszélgetésekbe az AI-alapú hirdetések
- Milyen házat vegyek?
- Milyen program, ami...?
- Hálózati / IP kamera
- Építő/felújító topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Micro Four Thirds
- PH! aranyköpések
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Fotó állvány eladó
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged